Aki a karvalytőke kifejezést kitalálta, nem volt ornitológus, az biztoskarvalysteny, de hogy  Kun Béla-szinten költő és újságíró,az 101% .

"Magyarországon a XX.századot a feudalizmus nyílt [-> O-MMonarchia,káosz és Horthy-korszak] és burkolt [Koalíciós Időszak,az un "cucjiaializmus" meg a "Rencervátás"] formái jellemezték."

Dr Vitányi Iván

A karvaly a ragadozó madaraink közül a közepes-kisebb testűek közé tartozik.Nem kér,hanem vesz-és ragad .

 

Egy fecske ugyan nem csinál nyarat,de pl 4-5 fecske már meg tud kergetni egy karvalyt.

karvaly.jpg

ugye,milyen aranyos? - biztos nem karvlyjaty' .

A karvalytőke kifejezés délnapjai a szocialista típusú népnevelés időszakára esnek.

 

Akik  vidéki falvakban jártak általános iskolába a múlt században, ismerhetik a népnevelőt rex-ütő vagy táblai vonalzó formájában, Gizibácsi meg Sanyinéni imádták, csapkodni ezekkel "kurva anyátok,kussatok má'" rikoltozások közepette.

A történelem tantárgy iránt érdeklődők,miután a kifejezésen elgoglizgattak pár negyedórát, nézegessék a Politico,a Deutsche Welle,a CNN és a HBO Documentary kínálatát,mert a mai amerikai népnevelés stílusa és fazonja, beleértve a cenzúrát, tök ugyanaz, mint a szovjet verzió. Sztalin csak álmodott annyira hatékony cenzúráról,mint ami a BLM témakört letakarította a Mindenhatoooo oltáráról, mert már nincsen rá szükség .

Mivel Magyarországon még soha nem volt (nem lehetett...)kapitalizmus, ezért a  munkásaktíváknak nem kis fejtörést okozotta sok hülye és nyilván zsíros vidéki büdösparaszt megnevelése.

Többek között a tóóóódítás művészetének eszközeit is felhasználták a népneveléshez, valamint a kapitalisták,a tőkések XIX.századi papírsajtó ábrázolásaiból másolt karikatúrákat.

Ezeken a képeken a tőkés Uncle Sam köcsögkalapban,hordóhassal  és csíkos csőnadrágban,mindkét keze tömve középhatótávolságú rakétákkal és trón helyett pénzes zsákokon úl, hogy ne keverjük az Inflációs Pengővel,még Dollár-jelek is repkedtenek gazdagon, ,a felesleg pedig konfetti-szerűen erre-arra szállíngózik.

a karvalytőké -hez:

Volt amerikában,a XIX.században egy büdöslábú,sárgafogú ordas valagú karvalytőkésné, az ura pénzei büdösebbek voltak még Mrs Vanderbilt pénzeinél is. Vendégszerepelt a karvalytőkésnék által összecsárdásozott Metropolitan Oper-ben egy Antonin Dvorák nevű cseh giccszene szerző, lényegében a majdani közép XX.százai hollywoodi filmzene nagyfaterja -a Columbo sorozat még tényleg szimfonikus zenekarokkal előadott alkonyáig.

A képen látható bajuszos és halál' elfűzött nő Mrs Vanderbilt, rózsabaszó [-> trimming ] szépélete búrzsójjá kínjában már Szabadság-szobornak öltözötten, villanykörtével [-> szénszálas,Edison-féle]

mrs_vanderbilt_electriclight.jpg

Asz-onta-ja a karvalytőkésné

jeanettethurber.jpg

Dvoráknak: "Mennyibe fájna az nekem,kiskomám,ha maga megteremtené az amerikai komolyzene alapjait." Dvorák nemnagyon értett a Dollár akkori,ma sem egészen jól eltalálható vásárlóértékéhez,úgyhogy a karvalytőkésné megszorozta a kért összeget 10-zel és Dvorák rendelkezésére bocsájtotta. Ja,és adatottneki azért éves fizetést is,maiDollár-ban úgy évi 500000-et.  Most..nem azt mondom, hogy Aaron Copland az, akinek a zenéjétől az ember a falnak menvén annyira odalesz,de Leonard Bernstein (ejtsd:Bernstein ] szerintem jópofa volt.

Külön érdekesség, hogy maga Cornelius Vanderbilt sem volt az a nagyhasú,elhízott és jellegzetesen feudális döbrögi,hát még az unokája lehetett volna -életkorú Francis Beatty Thurber élelmiszerkereskedő milliomos.

 JÓGYEREKEK Ti szavaztatok 1990-ben a kapitalizmusra,akkor szopjatok! A Piac döntött így, az Állam nem a jó gazda meg a satöbbi!"

BÜDÖS VIDÉKIPARASZTOK Éppen ez az, gyerekek. Mink a kapitalizmusra szavaztunk,nem a spekulalista leisztingerizációra, basszátok is meg!

/indexesek elbánnak a büdös vidéki fidesznyikekkel, részlet a népszerű KaszásMókus csasztuska operettből,2005-2012/

 Mozart valamennyi , 30-asnál magasabb Köchel-jegyzékszámú zongoramunkája kevéslenne annak a különbségnek az érzékeltetéséhez,ami a spekulalizmus és a kapitalizmus között ráadásul antagonisztikus is fennáll.

 

A spekulalizmus lényegében a kapitalizmus túlzóalkalmazása következtében fennálló zombigazdaság.Míg a kapitalizmusban az éves a taktikai táv, és a stratégiai 3-5- vagy 25 év,addig a spekulalista képtelen túlgondolni az éves tervszámokon.

 

Amai képletben vannak a jógyerekek,akik ettől a politikaioldalválasztásuktól automatikusan lesznek annyira okosak,hogy nem kell a fejüket terhelni mindenféle passzív lexikális tudással,majd rákeresnek a neten, ha fontos lesz valamit tudni is.

 

Ezért a fidesznyikeknek a gazdasághoz,világgazdasághoz és azon belülis a globalizmushoz a tök hülyeségüket a butaságukkal szokták érzékeltetni, especielle  a karvalytőke kifejezés meggondolatlanul viccesnekis hitt használatával,próbálják belegyomoszolni a fidesznyikek pofájába,hogy még bruhahásabban ostoba kontextusba helyezhessék őket.

Milyen a karvaly csőre,kampós,a zsidóknak az orra görbe,kész is az antiszemitizmus annak dacára, hogy

a csőr, az nem orr

 

A karvaly, ha elragad valamit,azt hasznosítja. És hát..a zsidók is. A legmókásabb az,hogy a zsidóknál evolúciósan pont az antiszemiták és a vérengzőmajomfélékre egyébként is annyira jellemző ösztönös szelekció -val alakították ki aztán a felturbózásra alkalmas tulajdonságaikat, ugyanis a nagydarab izmos katona zsidó szembefordult és ezért a derék, becseűűűletes pogromozó népek agyonverdesték őket. Az efféle naródnyik/völkische vér&becsületet annyira jellemző 1-re 100-as túlerővel. A zsidóparaszt is csak egy sunyi paraszt,tehát a főd,a főd,a főd a mindene,és azért asszimilálódik [->kikeresztelkedés, az előzőleg ilyen célból németesített neve névoroszosítása] tehát a kicsi,a gyönge és ezért a szüleiáltal is eleve tanulásra ösztönzött értelmiségnek viszont nem maradt más hátra,mint az intelligenciája,ami pl a száz jigasságosokok  elöli elbújás módozatainak a zsenialitásaiban csúcsosodhatott ki.  Plusz,amibőla büszke fajnépek nem tudtak pénzt csinálni, na,az maradt a büdösnépeknek,mint pl a büdössváboknak is Magyarországon.

 

Például

egy korszerűtlen múltbavezető söpredék fidesznyik,mint az a rohatt Dr Csányi Sándor, jellegzetes fideszoligarchaként megkaparint valamit, akkor azzal elkezd mindenféle ócska múltbavezető kapitalista módon vacakolni.

 

Így már persze teljesen világos,hogy ha egy indexes népnevelő közben azt állítja magáról,hogy ő kapitalista, csak hülyéskedik,hogy a műveltségét jellegzetesen csillogtassa meg.

VASZILJEVICS Jobboldali és kapitalista vagyok [...] A példaképem a Clint Eastwood.

FRIKK Értem.Akkor ebben nem lehetsz egyedül, veled van vagy 800 millió kínai is. És...egyébként mit csinálsz a szabadidődben?

VASZILJEVICS Internetes játékokat játszom.

/Frikk és vasziljevics jógyerek beszélgetnek a 444alatt,2017./

Ha ugyanis egy KorszerűModern Jövőbevezető GlobálisSpekulalista megkaparint valamit,azzal dehogyis bánik úgy, mint a karvaly.  Ha a büdöslábú és elavult vén rohadék fidesznyik Dr Csányi megkaparint egy marhatelepet,a barma,akkor ő korszerűtlen múltbavezetőmódon azokat a marhákat elkezdi tenyészteni,eladogatni a szaporulatát, a telepet bővíti, meg ilyesmi.

 A spekulalizmus és a mecenatúra,mint olyan iszonyára úgy 18 évvel ezelőtt figyeltem föl egy lakáskultúramagazinban. Dr MedgyessyPéter nevelt lányát flood-olta a szaklap. A csaj vett valami fejlettisztáni  lakáskultúrbutikban egy indiai eredetú, ott  a porban guggolva 2 Dollárért kovácsolt vaskönyvespolcot és hogy ez ne legyen üres, dekorációnak 4 db könyvet, méretre...olyan...antikosat..

A spekulalista odamegy, amit azonnal[->promt]pénzzé lehet tenni,pénzzé teszi,pl a marhákból a legértékesebb a wikipedia szerint a bélszín, na,akkor a bélszínt kiveteti a marhákból és aztán amennyi jelzálogkölcsönt adnak a kócerájra, azt felveszi,és a többi tőle ott is rohadhat -pl a papírcég, amivel trükközött, az is. [-> leisztingerizáció ]

 

"Nem gondoltam, hogy a Hajdú-BÉT mögött emberi sorsok húzódhatnak."

/Olyan Aranyos, álytalyan kiffijúalyc kateg./

 

Magyarországon ugyan -úgy néz ki-már nem is lesz soha ez az elavult kapitalizmus,

viszont a világ elmaradottabb területein,ahol még létezik a kizsákmányolás fizikailag,a dolgozótömegek maradékai már még le is térdepelnek,úgy könyörögnek, hogy zsákmányolnák már ki őket.

"Sanyikám,ha ebben az életben akarsz még Pick szalámit enni, vedd meg tőlem a kócerájt,mielőtt unalmamban a maradékát is széjjel nem kúrom."

/Leisztinger ajánlata a Pick ZRt.megvételére Dr Csányi fideszmirrijádoss-nak egy bál kereteiben /

 

A kapitalista ugyanis az embert kizsákmányolja, pl foglalkoztatás formáiban.

 

A spekulalista azonban minden emberi tényezőt igyekszik kizárni,főleg a környezetszennyező,a Föld ózonpajzsát fenyegető foglalkoztatás a büdös a számára.

Ugyanazokat a népeket,akiket Fejlett- és Bezzegisztán itt BezzegOiroNyugaton segélyen tartván hawájjzztat,a Távol-Kelet elavultmódonmég dolgoztatják !4!4!4!

A mai oiropeéeéer spekulalista úgy van vele,ha márminden áronemberikéz szükséges,az jómessze is legyen, nem-európai körülményekközött,ahol azt a sok geci európai előírást,a foglalkoztatás,a szociális szféra,akörnyezetvédelemmeg a kófasz tekintetében pénzbe is kerülne betartani.Ezérta fizikai kiterjedés nélküli cégformákat preferálja-a Bezzeg Svéd Minta IKEA plnemis cégalapjaiban,hanem csak egy alapítvány.

 

Az lenne csak a könyékig  bruhuhu jó újságírókislányoknak sajt-szimat jétékhoz, , ha a Forbes A Hány Leggazdagabb projetjének kritériumait kumulálná a foglalkoztatási ésvagy a legtöbbet adózási  adatokkal,méghozzá degradálóan :D

 

Ha például megvizsgálunk egy jógyerket,akimár számtalan nyilatkozatában hazudta föl magát kapitalistának,meghogy ő jobboldali és hasonló tóóódítások

 

"Túl kicsi ez a piac egynél több szereplőnek!"

/Uj Péter hivatásos geci és jógyerek hivatkozása,amikor már a baloldali papírsajtó is sokallta,amiket művelt a sajtópiacon 2006-2007-ben/ ,pedig aztán mindezeket meg is tetejezték a 2008-as nyáripapírújság-előfizetésújítási bulival,ami 10-25%-all csappantotta meg a papírsajtópéldányszámait

 

Uj Péter pl megkaparintotta az internetes hírgyártás piacát,de abban a pillanatban,amikor már nem talált benne ujkihívást,hagyta is a faszba, azon belülis a gecibe az egészet.Amúgy is találtak már egy fidesz-közelinek elhazudható seggfejet,akit be tudtak szopatni a Wallis-tuning pénz visszadására,megcsinálták a Veszélyben Az Index 1.0-ás verzióját,bepalizták Gyuri bácsit segélypénzre a választások tisztasága megfigyelése örvén és abbólegy olcsóbb tmblroid megoldású kis hírsufnitkészítettek [-> Amerika Hangja] .

 

meg ilyesmi.

Faszom karvaly.

Valami,de hogy mi,az nem is érdekes,alényeg az,hogy mindenbőlvagy a májacskáját vesziki vagy a zuzáját vagy a veséjét ,a kakastökét,deakkor azt hím fecskéből..és a többi osztán tőleott rohadhat meg az elevenjében,ő aztán nem cepekedik.

 

Részeredmények azonban lehetnek amecenatúra ,mert Tüttő Kata egyszer volt a Fishing egyik napján,álruhában. És nem kunyorált ingyen jegyet az Egyedi Petitől.

 

köszönetnyilvánítás:

Azt hiszem,évek óta nemszületett ennyire jó bejegyzés.Felelőse csillagkúll kedves kommentelőm,aki a néhai Kigondoltam divatos & programblogon szocializálódván jellegzetesen indexesen [-> Dr Ripők,a sas kabaréjóskahumor nagyágyúja]  szeretette volna gúnyolni a fideszeseknek kigondolt "retoriká"-t. És így járt:D

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6716493806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása