Nézzél már bele Sárosdi Lilla legújabb arcába:

azeuropainoinemszegyene.jpg

Képzelj el ilyen elvileg nőket 270 fokos bűzt árasztó retkes tornacipőkben, barna és grenadírmars színű pettyek vannak rászáradva. Megvan? Ilyenekből egy csordát, ha hosszú őszes és piszkos haja van, akkor ős egykori hippi néni holland teknőc nyuggerszeművegben. Vége a soros kéthavonkinti nyaralásukat, valószínűleg pincében napozhattak, mert olyan színűk van, mint egy 1944-es téli tífuszos éhenholtnak. Valahol az akkori Oirópában.

És ezek a felsőbbrendű emberek, akik "jaj, milyenállatokmáezek!" pofákat vágnak olyan muzulmán nőtársaikra, akik naponta háromszor megmossák alaposan a lábukat meg ki a seggük lyukát is. Pedig évente négyszer nyaralnak így és már 30 vagy 50 éve. És még a pesszáriumuk is vegán, nemhogy amit finganak.

Jaj, annak a természetnek, amivel bio és persze tudatosvegán   misztikus egységük gyakorlatában a   hajnali 8-9 és este 17 óra körül (18 órától sötétedik a trópusi öv alatt) fél-fél órára kimerészkedtek a partra a légkondis-wifi-s biobungalow-ból. A part?K - a part nem vegán, mert papagájhalak szarták tízezerévek alatt így össze.  Úgyhogy olyan 19 órakor gyújtják be a napi PET-palack, vegán kotongumi-műanyagkutyagumi egyéb szemétdombokat a tamil szolgák a napkeletioldalon.

 

Karinthy Frigyes szerint  lehetnek bennünk női vonások is akár, hiszen anyáink minden kétséget kizáróan biztos, hogy nők voltak. Na, ez az anyám miatt bennem lakozó nő, ennek sül le az arcáról az a maradék oirópai bűre az ilyen büszkeidióták miatt, mint Sárosdi.

Az az igazi, amikor ezek a nagyon fejlett emberek négykézláb mentőmellényben mászkálnak a 20-30 centis vízben s az arcukat a búvárszemüveggel bele -bele mártják a vízbe.

Befizetnek palackos Diving-ra, ami azt jelenti, hogy teljes buvárszerelésben a fejüket épp hogy ellepi a víz, taknyuk-nyáluk egyben, ellihegnek annyi oxigént, mint Kuczkókapitány [J.J. Cousteau]  egy óra alatt s a merülésvezető próbálja... huzigálni őket, hogy lépdeljenek már a fenéken s nézzék már a halakat és két fulladási pánikrohamuk között. Ja, időnként még felbukkannak  bikinisek, akik cikáznak a víz alatt   pipa nélkül másfél másfél perceket el a 4-5 méteres lankák felé , azok oroszok. Az elmaradott népség. Meg balkániak. Például polyákok :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7216589164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2021.06.17. 13:56:51

@Frick László Intézet: Köcce, igazad lehet, de womanpower a Katolikus Egyházban kezdődött, hadd legyek elfogult vallásommal, pl. Szt. Hildegárd (XII. század), vagy Sziennai Szt. Katalin (XIV. század, egyháztanító = Szt. Ágoston, és Aquinói Szt. Tamás szintje) akiknek szavaira pápák, királyok és a császárok is erőssen odafigyeltek. :)

@Steinmann Coco: nem tudom, hogy tudnánk-e beszélgetni az unortodoxiáról, mivel hímsoviniszta, előítéletekkel terhelt ember vagyok, annyit kérdeztem, hogy a könyv az előíteleteimet erősíti nőcikkel szemben, vagy erősíti, szerinted?
Ha erősíti, nem jó könyv. Ha gyengíti, jó könyv.

Aztat mondta könyvesboltos haver, hogy 3000 Ft-ért beszerzi nekem a könyvet. (De szerinte nem éri meg, de ő ténleg vérfideszes.)

Frick László Intézet 2021.06.17. 14:09:40

@Steinmann Coco: @heki:
Az egyik leghíresebb womanpoweriánus kitörés Helena Subic franciául Mme Ragotsky híres eligazító levele volt a Habsborgoknak, Oirópa összes udvaraiban, még a habsburgt csimoták urallta udvarokban is röhögték a hülye bécsieket, az Unkoorzigeunerin hogy lerendezte már.
Ahogy egyébként az ura katonáit is 30 hetes megterehesedésében.

Steinmann Coco 2021.06.17. 14:31:04

@Frick László Intézet: én nem szidtam es nem neztem le se a kinaiakat se afrikat. Itt egyedül te vagy undorító módon rasszista. Tovabbi jó náculást a saját fajtad ellen.

Steinmann Coco 2021.06.17. 14:33:44

@heki: nem látom hol függ össze a fideszességgel a könyv de valahol biztos tekintve ahigy a horda itt nekem ugrott. Biztos rakay vagy bajer valahol leszolta persze olvasás nélkül mint dudi.

heki 2021.06.17. 14:50:08

@Steinmann Coco: Úgy függ össze, hogy a fideszes politikának egyik (nem nagyon tudományosan bizonyított) szólama, miszerint a pol. kommunikációban a narratíva, közbeszéd, keretezés stb. (ilyen szakszavakat nem használnak) a "ballib" oldal egyik sajátossága. (Ez tény, csak arról feledkeznek, hogy ugyanez zajlik a másik, mongyuk fideszes látású embereknél.)
Szóval a fideszeseknek ugyanazt jelenti Vidnyánszky (az öregebb), mint a ballibnek a FreeSzFE.

Na most.
Az a kérdés, számomra, ami téged nem izgat, meg a fideszeseket se nagyon, hogy az Unortodoxia c. könyv egy valamely narratíva
része,
eleme,
forrása,
meghaladja-e azt,
termék-e vagy igazi mű(vészet).
Csupán ezen zajlik a vita, hogy a könyv (és a Netflix sorozat) szerinted egy mű,
dudi szerint egy termék.

Én még kérdőjelekben gondolkodom (de mivel bevallom, hogy előítéletes vagyok), ezért nehéz rávenni magam a könyv megvásárlására.
Az se jó, (morálisan) ha megerősít előítéleteimben,
az se jó (nem kellemes), ha gyengíti az előítéleteimet.

(Mellesleg az egyetlen előítélet nélküli ember Jézus volt.)

Steinmann Coco 2021.06.17. 15:36:54

@heki: ebből nekem továbbra sem világos mier basssza a frdeszesek csőret ez a könyv de ha igy van akkor Dudi egyszerűen hozta a kiszamithato zsirfideszes velemenyt?

Frick László Intézet 2021.06.17. 15:42:34

@Steinmann Coco: Rengeteg elpocsékolt energiát megtakaríthattál volna, ha nem sunnyogod el a válaszokat, amikor olyan könyveket meg filmeket (azaz termékeket) mutogáltam neked, amiket tudsz olvasatlan és látatlanba. De te csak kapaszkodsz és rugózol, mintha fotelkarfát lovagolnál, hát, ha neked e a fixxációd az, amitől jó tud lenni neked, akkor gyí betyár továbbra is.

Frick László Intézet 2021.06.17. 15:44:15

@Steinmann Coco: Bazdmeg, mutass már nekem fideszes kulturpolitikust, aki olyan összefüggésekig meg mélységekig a komplexmarketing elemzésével ment le, mint én. Sőt, egész évszázad kultúrköreibe ágyazottan. Már megint aljasan mocskolsz

Steinmann Coco 2021.06.17. 15:46:48

@Frick László Intézet: már bocs de heki véleménye h a tőfideszesek szidják ezt a könyvet olvasas nélkül. Nála reklamalj :D

Frick László Intézet 2021.06.17. 16:39:54

@Steinmann Coco: Bocsáss meg, én nem erről beszélek, egy kurva tőfideszes le nem írta Martin Buber nevét. Én itt... egéz kis zanzákat irkáltam össze neked, ismétlemn, pl a könyv-mint-termék témakörben.
De minek? Kinek? ATV fórum színvonalba?
Duncsiprtiba minek a bonyodalom, pro és kontra, pro és kontra, kontra és szubkontra, fedáksári és tromf, kontra és pro és kontra pro és kontra, kontra és szubkontra,pro és kontra, kontra és szubkontra, fedáksári és tromf, kontra és pro és kontra pro és kontra, kontra és szubkontra, fedáksári és tromf, kontra és pro és kontra huza és vona, huza és vona, fedáksári és tromf, kontra és pro és kontra kontra és szubkontra, fedáksári és tromf, kontra és pro és kontra

Frick László Intézet 2021.06.17. 16:41:04

@Steinmann Coco: Jó, akkor jhol vannak a tőfideszesnek olyan elemzései mint nekem. Most már ez szánalmas, ahogy megjátszod, hogy nem érted.

Steinmann Coco 2021.06.17. 16:46:56

@Frick László Intézet: elemzés egy könyvről amit nem olvastál? Ebből lehetne egy új műfajt teremteni. Pl politikaikritika néven. Eleg bepuffogtatni a paneleket mint jogyerek meg hasonlók.

heki 2021.06.17. 17:47:58

@Steinmann Coco: coco, ne hivatkozz rám, (ráaadásul rosszul), amikor privátban beszélek veled, lécci :)

Steinmann Coco 2021.06.17. 17:53:46

@heki: mióta minősül egy kommentsor privátnak?

heki 2021.06.17. 18:12:42

@Steinmann Coco: van ott egy szmájli jel, ugye érted, nem rakom ki az "irony", és "sarcasm" táblát, ne mááá, ennél okosabb vagy, sokkal.

Szóval.

De menjünk át unalmas tanárbácsisba:

Coco dudinak:
"már bocs de heki véleménye h a tőfideszesek szidják ezt a könyvet olvasas nélkül. Nála reklamalj :D"

Jelöld meg, hol van az érvelési hiba!

Segítségül közöljük, heki eredeti véleményét:
"a fideszes politikának egyik (nem nagyon tudományosan bizonyított) szólama, miszerint a pol. kommunikációban a narratíva, közbeszéd, keretezés stb. (ilyen szakszavakat nem használnak) a "ballib" oldal egyik sajátossága. (Ez tény, csak arról feledkeznek, hogy ugyanez zajlik a másik, mongyuk fideszes látású embereknél.)
Szóval a fideszeseknek ugyanazt jelenti Vidnyánszky (az öregebb), mint a ballibnek a FreeSzFE.

Na most.
Az a kérdés, számomra, ami téged nem izgat, meg a fideszeseket se nagyon, hogy az Unortodoxia c. könyv egy valamely narratíva
része,
eleme,
forrása,
meghaladja-e azt,
termék-e vagy igazi mű(vészet).
Csupán ezen zajlik a vita, hogy a könyv (és a Netflix sorozat) szerinted egy mű,
dudi szerint egy termék."

Puskaként használhatod a a a.te.ervelesi.hibad.hu/
oldalt.

Vigyázz Coco,
ez nem személyesen neked szól,
egy fiktív személy a megszólított.

Üdvözlettel
heki
taníttó bácsi

Steinmann Coco 2021.06.17. 18:21:46

@heki: fogalmam sincs. Nem is érdekelnek ezek a problémák. Szamomra a kiindulo pont h milyen jogon mond valaki véleményt egy könyvről amiből egyetlen sort sem olvasott. Tovabba miért hülyepicsa meg áruló valaki pusztán azért mert kilép egy tulszabályozott közösségbol ahol rosszul érzi magát. De szerintem túlrágtuk és túl ragoztuk ezt. Viszont most mar teljesen élesen látom azt itteni vitakat.... Teljesen értelmetlen Dudival beszélgetni. Barmirol 2 madodperc alatt velemenyt alkot arrol is amiről fingja nincs es utána indul a gőzhenger. Es en ezt egyszerűen unom. Ez nem beszélgetés.

heki 2021.06.17. 18:25:17

@Steinmann Coco: Ja és teljesen asszociatíve (IRONY!!! SARCASM!!!!) jut eszembe az a kérdés, amit diákjaimnak szoktam néha feltenni:
- Most buta vagy, vagy gonosz? Nincs más választási lehetőség.

heki 2021.06.17. 18:28:29

@Steinmann Coco: Na ne mááá, hogy beszélgetni akarsz, na ne mááá.
Velem is csak utólag tudsz, állítólag. :) (tréfás odaszurkálás. IRONY)

De nincs harag és písz end láv és heppinessz.

heki 2021.06.17. 18:33:54

@Steinmann Coco: pl. észre se vetted, hogy volt olyan, hogy Szorgalmas Gyémánt veled volt egy platformon, dudi ellen, de nem reagáltad le felé,
sőt!!!

Csak mondom. A beszélgetésről, mint olyanról.
Az, hogy dudival nem könnyű beszélgetni, azt mindenki tudja, talán Picsaember annyira nem.
De veled se könnyű.

Steinmann Coco 2021.06.17. 18:41:08

@heki: velem volt egy platformon. Oké. Nem kell mindenre irni valamit. 200 felett jar a hozzaszolasok száma amiből kb 180 egy olyan könyvről szól amit csak en olvastsm. Szerintem ezt itt lezarhatjuk. Ha valaki elolvassa es azt mondja h szar akkor ujra beszélgetünk róla. Még az is lehet hogy tényleg szar könyv. De ne ugy minositsuk mar h köves slomo az okeeee mert joban van a potrohassal ebbol következően barki aki kilep haszid közösségbol az hulyepicsa.

heki 2021.06.17. 19:03:04

@Steinmann Coco: jaj.
Most nekem sincs moderátornak lenni kedvem.
Jaj.

De, mondjuk megpróbálom, mégis, hiúságból persze:

Dudi azt mondja, hogy ez egy propagandatermék, nem kell elolvasni ahhoz, hogy tudd, hogy propaganda, minthogy a Mein Kampf-ot sem kell elolvasni ahhoz, hogy tudd, hogy propaganda.

(Én is hajlok erre, de mondom, bementem a könyvesboltoshoz azért, hogy mennyibe kerül.)

A te érved:
nem az, hanem egy könyv, amit személyes élmény alapján írt meg az illető, akivel szimpatizálni lehet, mindenkinek, akinek a szabadság nagyon fontos érték, és a személyesség varázsa, hitelessége kapcsán nagyon átélhető.

(Itt most nem ismétlem az én kérdéseimet, ez ügyben.)

Dudi ellenérve: honnan tudjuk, hogy ő írta, mert a "néger" (béríró) már régóta ismert fogalom és foglalkozás az irodalom történetében. Rengeteg ilyen példa van.

(Ezt nehéz cáfolni és bizonyítani is ebben az esetben.)

A Te ellenérved: kulturált ember arról beszél, amit elolvasott, arról nem beszél, amit nem olvasott.

(Ezt is nehéz cáfolni és bizonyítani ebben az esetben.)

Na, kihagytam a Jane Austen meg a többi elmélkedést, a lényege ez.

Steinmann Coco 2021.06.17. 19:19:06

@heki: egy más téma. Mi a véleményed az ojrooidozasrol? Nem találod rasszistának? Nekem olyan niggerezes színvonalú. De cáfold meg ha akarod.

heki 2021.06.17. 19:55:44

@Steinmann Coco: engem nem zavar a rasszizmus, ha annak minősítenek, az vagyok, legyen úgy.
Minden nép rasszista, ugye erről pl. dudi is írt, hogy mi a kínaiak (ázsiaiak) véleménye a fehér emberről, és a maguk módján igazuk is van.

Gondolom a ojropidozásra gondoltál.
Nincs gond ezzel számomra, ez a gúnyszó egyszerre testesíti meg a fehér ember kolonialista, neokolonilista szemléletét (baloldali kritika), ugyanakkor az európai ember, önmaga ellen működő saját kultúrájának lerombolását (konzervatív kritika: eltávolodtunk a gyökereinktől).

Mindez persze épp abból az önellentmondásból fakad, hogy az európai kultúra (nyugati) egyszerre gyarmatosító és egyszerre önreflexív: nem véletlen, hogy hollywoodi film készül Ganfhi-ról, és nem indiai film.

És az se véletlen, hogy a nyugati kultúrában lesz botrány a Snowden-ügy, és nem a kínaiban.

Ez a paradox, hogy egyszerre világgyarmoatosító és egyszerre önreflexív kifejezetten a nyugati kultúrára jellemző. Asszem erről Harari ír, de Fukuyama is pedzegeti ezt.

Sehol nincsenek ehhez képest a keletiek, ennek a paradoxonnak, oximoronnak a megjelenítésében, de Szorgalmas Gyémánt kijavít, hogy a csan- (zen-) buddhizmusban vannak erre példák. :)

Röviden: rasszista és előítéletes vagy, akár akarod, akár nem, a nyugati kultúra törekszik
– (bénán, mert Isten nélkül nem megy, sajnos, illetve az Isten nevében sem nagyon - lásd keresztesháborúk) – ennek megszüntetésére, hogy ne legyen rasszizmus, és virágozzék minden virág, és písz end láv end heppinessz.

De a keleti kultúra meg szarik rá.
Épp ezért fog győzni a keleti kultúra, pár évszázadon belül. :)
Nincsen lelkiismeret-furdalása. Erősebb kutya baszik.

Szerintem. Lehet, hogy rosszul gondolom.

heki 2021.06.17. 19:58:35

Bocs az elütésekért Gandhi, stb.

Steinmann Coco 2021.06.17. 20:25:39

@heki: oke... De mégse illik kultur körökben mondjuk niggerezni. Akkor ojrooidozni lehet?

heki 2021.06.17. 20:49:06

@Steinmann Coco: kultúrkör? Mit jelent?
szerintem lehet niggerezni, Tarantino a példa niggerezésre, ő mondjuk, ő megteheti, mert nigger szereplői is vele vannak, hatalma van, de szabadjon már, engem nem zavar a niggerezésm, ahogy az se, hogy a románok, hogy neveznek minket. Vagy a kínaiak. Joguk van hozzá.
Ez teljesen természetes:
az egy baloldali narratíva a történelemről, hogy a nacionalizmus stb. okozza a nácizmust, ez hülyeség, szerintem.
Az emberi természetben benne van a törzsi gondolkodás, nem feloldható, ezzel együtt kell élni, ez van:
Példák:
egy falun belül is ellentét: alvég - felvég

közeli falvak leszólása, ennek feloldása "földi" kifejezés, ha tehát nagyobb sugarú körben gondolkodunk

népek leszólása (büdös sváb, mocskos zsidó stb.) ennek feloldása a magyar hazafiság,

más nemzetek leszólása, ennek feloldása az európaiság stb.

Minden ellentét artikulálható és fel is oldható egy nagyobb halmazban.

Engem nem zavar tehát, ha dudi sváb mentalitása kapcsán lecigányozza a magyarokat,
Picsaembert bántja, engem nem.
Az, hogy niggernek nevezem a niggert szerintem teljesen természetes.

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.17. 21:20:32

@heki: Nem javítalak ki, mert a Minden Üres iskolában (ez a kínai csan, a japán Zen, és a tibeti gelugpa vonal, a dalai láma vonala) a paradoxonoknak, oximoronoknak, tautológiáknak ható koanok nem valódi paradoxonok, oximoronok és tautológiák.
- Milyen az egykezes taps hangja? Olyan, mint az egykezes taps hangja.
Ez nem igazi kérdés, így igazi felelet sem lehet rá, dialektikusan nem értelmezhető. Ezek eszközök, ami segítenek kizökkenteni a normálisnak gondolt megközelítésekből, az intellektuális álláspontokról, a szavak és hozzátapadó jelentésekből származó korlátoltságból.

A tibeti kánon a tri szót használja ezekre, a szó magyarra fordítva annyit tesz: valami, amit a lámád már tud, de te még nem tudod - igen, erre van külön szavuk.

A keleti népek valmi eszméletlen módon önteltek és rasszisták, kedvencem az a kínai hajós volt, aki felfedezhette volna Európát, de úgy gnodolta, semmi érdekes nem lehet arrafelé, és visszahajózott, meg az ókori indiaiak, akik úgy voltak vele, a barbárok annyit nem érnek, hogy leköpjék őket, és nem utaztak sehova. A kasztra használt szavuk eredtileg színt jelent, bórszín alapján kerültél alacsonyabb/magasabb kasztba, természetesen a hódító fehérbőrű árja kisebbség volt a magasabb, a sötétbőrű meg a szolga.
A fehér ember valahogy nagyon elszállt, amikor képessé vált a világméretű gyarmatosításra, noha azt azért tegyük hozzá, hogy a Kelet-indiai Társaság fennhljázó részvényeseit már az akkori közvélemény is megvetette.

Lelkiismeret-furdalás: valóban, nincs ilyen Keleten. A haragot a vízhez hasonlítják, amit a legpusztítóbb elemnek tartanak - mindent elönt, mindent megfojt, kmindent félresöpör. A lelkiismeret-furdalás az önmagad ellen érzett harag, ráadsul már elmúlt dolgok miatt. Ez duplán pusztító, egyrészt megöli as jelen frisseségét, másrészt a harag elönti a tudatot, ami minden keleti iskola céljával teljesen ellentétes. A rossz tetteket meg kell bánni, és nem elkövetni őket a jövőben - ennyi a keleti megoldás, bár szerintem ezt le lehetne vezetni színtiszta európai, keresztény gondolkodással is, ha lenne rá akarat, tehát még attól sem kellene félni, hogy itt valami idegen sarlatánsággal felhígítjuk a jujjdemagasabbrendű kultúránkat.

heki 2021.06.17. 21:52:38

@Szorgalmas Gyémánt: köszönöm.
Tenném hozzá, hogy a gyarmatosítás (kolonializálás, neokolonializálás) szerintem echte protestáns cucc, a spanyol-portugál katolikus hódítók sokszor saját fehér katolikus hittestvéreikkel kerültek ellentétbe ennek kapcsán, (Lásd a Misszió c. filmet, jó, leegyszerűsítő hollywoodi alkotás, ez tény),
de az igazi jó kis kizsákmányolás az a hollandoknak, angoloknak köszönhető.

De mondjuk elfogult vagyok, lehet, hiszen dudi említette a belga katona esetét, ugye.

Elvileg a lelkiismeretfurdalás nem önpusztító harag a katolikus teológiában, hanem a gyónás feloldó szentségében minősül át, ugyanúgy, mint a keleti filozófiában, miszerint "A rossz tetteket meg kell bánni, és nem elkövetni őket a jövőben -" ugyanezt a célt szolgálja az egész - elvileg, aztán, hogy a gyakorlatban hogy valósul meg, az más kérdés.

heki 2021.06.17. 21:55:26

@heki: Magyrán, ha gyónok, akkor ígéretet kell tennem, és ez a nehéz, hogy többet nem vétkezem ez ügyben. a pap ilyenkor csak eszköz, és nem személy.
Protestánsoknál nincs ilyen cucc, hogy lerakom a terhet a vállamról, és föl se veszem többé. Szegények, sajnálom őket, nehezebb nekik.

heki 2021.06.17. 22:06:21

@heki: nem véletlen, hogy a legnagyobb szentek akár naponta gyóntak, mert az önismeret és a hitelesség olyan szintjén álltak, hogy tudták, hogy ami kifelé mondjuk "Greta Thunberg", az befelé nárcisztikus személy, hogy egy hülye példát mondjak.

Ettől a kongruensségtől, önazanosságtól a mai ojropid (Coconak üzenem) világ nagyon-nagyon-nagyon messze van.

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.17. 22:14:47

@heki: Annál már csak az lehet nehezebb, ha materialista vagy és ezekhez a problémákhoz semmiféle kapaszkodó nincs.

A keresztény vallás ismeri a bűnt és a megbocsátást, a mai euópai közgondolkodás csak a bűnt ismeri, ráadásul olyanokat, amik nem is a mostani generáció követett el, megbocsátás az pedig : nincs, asz európai ember bűnei feloldhatalanok, az egyetlen heyles, ha nem csinál gyerekeket és akkor végre elátnik a Föld színéről. A japánokat például egyáltalán nem érdekli a náci múltjuk meg a háborús bűneik, nem érzik úgy, hogy tartzonának Kínának valamivel azért, mert kolerával mérgezték őket -á bár Kína ezt a mai napig nem felejetette el nekik.

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.17. 22:29:42

@heki: A kolonizálás mögött szerintem nincsenek vallásos mozgatórugók, kezdetben sima kalózkodásból állt, aztán elfajult egy globális birodalomépítéssé, amihez a Biblia úgy éppen kapóra jött.
Talán annyi vallás lehetett benne, ami népírtásra sarkallt, nem is tudom, ki írta, hogy a konkvisztádorok azért irtják az amerikai őslakosokat, mert látják, hogy ezek az emberek sokkal keresztényibb módon élnek, mint ők maguk, és ezt nem bírják elviselni.

heki 2021.06.17. 23:03:18

@Szorgalmas Gyémánt: ateistának és materialistának lenni nagyon nehéz, bevallom, én a könnyebb utat választottam. :)

A konkvisztádorok az akkori népesség legalja volt. Ezt szerinte mindenki sejti-tudja. És ehhez a vallásnak nem sok köze van. Nem mondom, hogy nincs, de nem sok.

De az emerikai őslakosok se voltak sokkal keresztényibbek, ez egy rousseau-i naivitás, szerintem, a "keresztényibb indiánokkal". Hát nem. Sokan ugye a konkvisztádorokhoz csatlakoztak, ugye.

A kolonizálás mögött pedig ott van a protestantizmus erősen, lásd Weber klasszikus művét. ("A protestáns etika és a kapitalizmus szelleme", melyet persze most már pl. jezsuiták is kritizálják, nem tudom miért. :) )

Picsaember 2021.06.18. 05:15:59

@heki: "Tarantino a példa niggerezésre"

Tarantino filmjeiben viccből niggereznek, mert coolnak tartja. (Amúgy nem csak a gonoszok niggereznek bennük? És a feketék nem mindig jófej jóoldaliak bennük, akik a végén győzedelmeskednek? Amit én láttam, mind olyan volt.) Ha olyan stílusban és tartalommal beszélnének bennük a feketékről, mint Dudi az "europid picsákról", akkor az összeset betiltanák és bezúznák. De Tarantino "faji" szempontból a lehető legpc-bb.

Amúgy komolyan milyen lenne már, ha Dudi és te is bejelentenétek, hogy eddig csak trollkodtatok, és mostantól ő nem fog a levegőbe beszélni, te pedig nem fogod a marhaságait okoskodva megmagyarázni... az interneten minden lehetséges (?) :-)

Frick László Intézet 2021.06.18. 05:34:59

@Steinmann Coco: A tudatlanság és az erre büszkeség, mint erény az utóbbi évek leleménye és a netokráciának köszönhetjük. Olyan társadalmakban, amikben eddig nem volt szokás a mozgalmárkodás, ismeretlen -nem tudják felismerni, ilyen "alakú"val nem találkoztak.

Ha emlékszel, 10-15 éve még lehetett pl Sztréndzs ~n Feshön kérdélsekben és... ma már magam i elképedek ezen: Vitatkozni. Vasztakurva.

A Sztréndzs en feshön üzletág alapkérdése az, hogy a stílus az ember-e, kettes számkörben innen nuincsen tovább, mert vagy nem a stílus nem az ember, hanem a máz, fedőréteg, külcsín, ráncfelvarrás, csomagolás-és-dizájn, marketing és ami MÖGÖTTE van.

Nos egyszerű: Ahhoz, hogy igazad lehessen, úgy kéne írnom, hogy:
európaiak

büdös(hosszúszünet)és a nép neve

Vegyünk egy szónokot. A szónok kiáll és kijelenti:
Én nem fogok klisékkel dobálózni!
Majd fogja a kliséket és elkezdi demagóg' hajigálni.

A jelenség, amibe most számalmasan belekapaszkodol, hátha ezzel tudsz majd elintézni (vagy csekkolni a politikai megfelelőségedet, Uma Thurman körülnézett az érdemtelen nagy karrierjében, honnan tudna ő is előcibálni egy abúzusélményt, más nem talált, Tarantino a Sztanyiszlavszkij módszertr alkalmazza és ha a cselekményt kiragadjuk a környezetéből, vagyis színész instruált.. meg nem kevés hisztéria-hangulat, valamint a butaságnak az a foka, amire te is büszke vagy, máris megáll a vád Tarantinora, hogy húha, ő is abuzált...)-

Nem először figyelmeztetlek: Egy dolog a dumcsizás és más, ha azt írom, hogy vasztakurva, mert az stílusfestő és.. sajnos...A magyar bíróságokon elő tudnak fordulni olyan esetek, amikor egy bírónő annyira elfogult, hogy amikor beszalad a WC-be zokogni, akkor a Kamara képviseletében éppen elnöklő is utánaszalad, a fülékében megöleli a barátnőjét, együtt szidják a vidéki kurva geci cigányt, hogy rohadjon meg, de máskor ügyeljél legalább a látszatára az elfogulatlanságnak, most nem tehetünk mást, meg kell értened, ugfye szivem... itt a nő a nyálas sminkjét a blézere ujjába törölve szaporán bólogat, hogy igen-igen tanképpen érti ő, de akkor is a rohatt náci kurvagecije dögőőjön mán meg!

Ennyi: Amikor oiropidozok, akkor azzal bizonyos, nem minden euróoai, hanem a magát egyszerre a világ legelitebben főokos, a világ kormányozására termett, de egyben az egyenlő bánásmód [ négy európai főváros közül választhatunk, ügynökségünk székháza hol legyen, Varsó, Bokharest , Wien és Amsterdam. Amsterdamot választjuk persze, de ehhez azért majd az álokot haszbnosabban jelöljük meg, pl hogy közismert, Bokharestben hogy állnak hozzá a melegekhez és mi pedig féltjük a meleg családtagjaink életét, azt

Bokharestben 1974-benn buzipresszó működött, a nyugati turisták és az intzézetekből szökött ibolyák és júliák mekkája volt, Fa -s Eau Cologne illatő bácsik 10-20 Nyugatnémet-Márkákat fizettek, ha leszopták őket, ennyire volt melegellenes Bokharest.

Berlini kávézőkben a színes nemzetközi forgatagban, senki nem berlini, egyetlen szereplő, akit látsz, nem berlini, ugyanis a pincérkedés, piultbaállás, nem sorolom, amit látsz Dzschob-ot, az mindesminddemind Dreckig.

Van egy másik cimkém, a baden-badeni ember. Ezt a cimkémet a PSA franciának CSAK HITT globális viláégkonszern színesen tarka kis nemzetközi reklámcsoportjában t6alálták ki, ez egy belnémet klisé, Baden-Baden az NSZK-ban, ami Eger Magyarországon, a legdrágább vidéki város (Ha Berlinnek a hivatalosan ugyan nem Berlin-hez tartozó elővárosait, mint Budapestnek Budaörsöt "kifelejtjük") Baden-Baden tele van élő karikatúrájának a zsírjólétébe hülyült, ám fiatalos nyuggereknek, akik legendásan KÍVÁNCSIAK, az ablaknál áéllnak a függöny résében és nézik lenn a kerthelyiséget, mi van.

Az van, hogy az ÚNIÓS-AAA-111 forgalmi rendszámú autót vezető Ábécé Dénes magyar-úniós polgár, aakinek az AAA-111 frsz-ú autó a tulajdonában is van meg az üzemeltetője is, már be-bealudt a volánnál s ezért elhat5ározza, hogy csak úgy az autójában alszik 4-5 órát.

A harmadik autópálya pihenőben sem talál még a tilosban sem egy autónyi helyet (pedig tükörből betolat hátra oldalt egy 4,5 m hosszú autóval 5 méteres helyre...)
Ezért az Übermenschenraustizigainaschwainahundithal-i kihajtónbál kihajt, Wie Süßili, oorich Schatzi on Stadtili, megáll a főtér árnyas fái alatt, hátra hajtja az üléstámlát és azonal elalszik, arra ébred, hogy valaki eszelősen veri az ató tetejét azzal, hogy halo-halo.

Megkíméllek ettől a jelenettől, pedig soha nem fog szerepelni a magyar sajtóban, mert a magyar sajtómunkást nem azért küldte rá a fészbúkra a főszerkesztője, hogy ilyeneket halásszon. Ha Orbán Viktor lenne a német kancellár, akkor a Sötélt Napok Orbanisztánban üzletágban lehetne ilyeneket kipiszkálni, de Merkelóniában?

Ábécé Dénes az első 10 másodpercben a világát nem tudja, a 11-ben viszont nem érti, mit a faszt akar a Polizei az ő Ausweißpapieren-jeivel. Hát ott van a kibaszott leolvasója, olvassa le a rendszámot és akkor már csak az oltási papírjai kellenek.

4 baden-badeni ember nyújtogatja a nyakát

Frick László Intézet 2021.06.18. 05:41:07

@Steinmann Coco: @heki: Volt egy olaszos barátnőnk, aki nagyon érdekes dologra hívta fel a figyelmem, amivel pedig már találkoztam. Csak De Amicis A szív c. regényéről nem tudtam ezt.

Magyar fordítók balesete és nem csak papírkönyvek, hanem filmforgtókönyvek-szövegkönyvei fordítóinak is gyakori hibája

közhelyesen ismert Romhányi József esete a Flintstone családdal, azu élőpemberes moziverzióját viszont egy átlagfordító hűen fordította és fájdalmasan dögunalmas, vagyis pont olyan, mint az eredeti Flintstone család.

Tehát ami olaszul szinte élvezhetetlenül nyálas és giccs, az magyarul szórakoztató.

Nem részletezem, csak mutatom: Karinthy a Micimackót... több kategóriával arrébb és följebb és értékesebbre dolgozta át, valakinek a nyersfordításából.

Tersánszky Józsi Jenő nagy kópé és pl Jack London legvacakabb ponyváinak a fordítója is volt, már úgy értve, ahogy egy angolul szinte semmit nem tudó fordít: A felesége nyersfordításaiból.

Frick László Intézet 2021.06.18. 06:10:13

@heki: @Steinmann Coco:
A Deborah-sztorihoz:

Van POolcz Alaine-nek egy könyve, az Asszony a fronton...
Szovjet katonák erőszakolnak benne.

Az abuzus részt hivatkozzák nőmozgalmárok.
Egyáltalán, a könyvet, ha a recepciója szerint tekinted, már olvastad.

Aztán, amikor elolvastam a könyvet, meg kellett döbbenjek: A nőmozgalmárok AZ TELJESEN KIZÁRHATÓ hogy olvasták volna a könyvet.

Az ilyen esetek végigvezetésekor a marketingesek számára ez a konklúzió:
"Na, gyerekek, ezért nem szabad szerkesztetlenül hagyni az ilyesmit, mert akkor ez lesz belőle!"

Egyáltalán nem ritka, amikor a pályázati pénzből nem az lesz, amire igényelték.

És ez a rózsabaszó vígélet főleg a Jók és Igazak-nál jellemző. Ibizán házast nagy kerttel tudnék annyi pénzből megvenni, amit magyar írók pályázván könyv írására vettek fel. Zilahy Péter szerintem úgy nagyjából 20 millió Ft-ért nem írta meg a várható életműve 4/5-öd részét. Gyakorlatilag pályájának 20 évét finanszírozták egy szűk könyvnyi szines kis semmiség kateg jegyzetekért.

Tehát, Cocókám, az még hagyján, hogy lehetnek olyan könyvek, amiket viszont hiba nem el is olvasni (cáfolván ezzel magamat? Nem, dehogyis)

De még nemcsakhogy olyan könyvek vannak, amiket tudhatunk kívülről mindössze a reklámszövegeiből, sőt, a reklámjai többnek mutatják, mint ami, de még olyan könyvek is lehetnek, amit maga a szerzője sem olvasott ugyanis meg sem írta.

Frick László Intézet 2021.06.18. 06:14:52

@heki: @Steinmann Coco:
"életművem" kétharmada legalább kommentekben rohad el. 100 olyan szóleleményem van, amiből igazi íróknak, mint Benedek Szabolcs is, egész életében 2-3 ha jut.

Ilyen szóleleményem , mint a Geciváltás2022, bele sem férhet a 100-ba.

Egy moslék, amit életemben összeirkáltam.

Karinthy Ferenc egy hatalmas, régi, apja-legénykorabeli szekráényben tartotta a kézirat-kezdeményeit, a félre meg az egyáltalán nem sikerülteket és a többit, amivel semmire se ment.

Ha ezt a moslékot átszűrjük.. 1000-5000-1000 karakter nagyságokban is találunk olyanokat, amikből egy normális ember valami értékeset tudott volna csinálni.

Steinmann Coco 2021.06.18. 07:57:20

@Frick László Intézet: tovabra sem győztél meg... Ojropidozni rasszizmus meghozzá nem különb mint amit a focidrukkerek csinalnak a meccseken. Es nem tudtad azt sem megmagyarazni miert hülye picsa ha valaki nem akar ortodixkent élni... Es abban a kérdésben sem lettem okosabbb én miért vagyok ojropid hülyepicsa ha beülök egy kávéra mondjuk egy barátommal. Miert bűn nemortodoxkent elni es miért tesz valakit ostoba picsáva a kávézó.

Serény Vélemény 2021.06.18. 09:12:19

@Steinmann Coco: Szövegértés?
NEm azért hp, mert nem akar ortodoxiként élni.

Hanem mert:

ÁRULÓ.

+ a saját világnézete szerint is házasságtörő.

Tudod miért halt meg Dávid király Bethsabétól született első gyermeke?

Egyébkéntmeg szerintem bármelyik _normális_ nő, inkább akarna ortodoxként élni. Mint ahogy a legtöbb ortodox nő nem akarna semmi pénzért a liberálpi..oid világba menni!

Steinmann Coco 2021.06.18. 09:21:38

@Serény Vélemény: miért áruló? Mit vagy kit árult el? Normális nő inkább ortodoxkent akarna élni...te mint liberalpicsoid ojropid férfi szeretnél inkább ortodoxkent élni? Elredezett házasság szigorú szabályok es persze itt sem dumcsizhatnál velünk. Velem mint idegen nővel semmiképp. Szeretnél egy ilyen túl szabalyozott életet? Szerintem ez a gyávák mentsvára. Mindent pontosan előirnak igy nincs döntés es nincs egyéni felelősség. Lúzereknek es gyáváknak való eletforma.

Serény Vélemény 2021.06.18. 09:35:36

@Steinmann Coco:
Ezt már elmondtam! Ugyanazért áruló, amiért nekem nem szabad céges információkat nyilvánosságra hozni.
Mert van egy szövetségi - szerződési - rendszer, aminek részese. És ebben a belül levő dolgok titkok, amiknek a nyilvánosságra hozása: bűn.

Ilyen egyszerű.

Steinmann Coco 2021.06.18. 09:40:52

@Serény Vélemény: az ortodox szokások es hagyományok nem titkosak. Pl elrendezett házasság tisztasági fürdő kopasz fej.... Ezeket én pl mind tudtam már a könyv előtt is. Kb mintha valaki elárulná h a katolikusok gyónni szoktak...ez nem egy titkos szekta. Szigorúan leirt szabályok vannak amiket barki tudhat ha érdekli es utána olvas.

Frick László Intézet 2021.06.18. 09:43:21

@Steinmann Coco: Fhú, tudod, hány ember van, akit képtelenség meggyőzni az oltás szükségességéről vagy arról, hogy Dr Gődény nem egy zseni vagy hogy ha frissiben nbem sikerült kideríteni a Vuhanból szabadult el konteőt, akkor 2021-ben hiába erősítek rá a kutatási parancsra a kommunista, a korrupció és az autoriter szavak felhasználásával?
nem tudtalak meggyőzni? -Én lenék meglepve. te aztán arról vagy híres.. hogy egyáltalán elolvasod az érvelésemet.

Ráadásul azt csak úgy hazudod, hogy szerintem azért hülyxe picsa, mert nem akar ortodoxként élni.
Egészen pontosan ugyanis azt mondtam, hogy a chaszidok a hasonló alakúságuk ellenére sem úgy állnak e kérdéshez, mint pl egyébként az amishok sem úgy állnak. Csak az amishoknál szigoróbbak a következmények a chaszidoknál pedig nem.

Tehát hazudtál és ezt bbe is bizonyítottam, de még egyszer elismétlem:
Soha nem mondtam azt, hogy azért hülye picsa mert nem kell neki az "orthodox" élet, bár pl mutattam különbségeket a chaszidokat útáló, sokszor támadó vagy velük vitatkozó orthodoxoktól.

Frick László Intézet 2021.06.18. 09:49:13

@Steinmann Coco: És természetesen messze nem állítottam azt a baromságot, hogy a hülye picsát a kávézó teszi, a beülése a ~ba.

A hülye picsát az teszi, hogy abban a hitben él, hogy ha őneki olyan barátai vannak, akikkel így lehet találkozni meg dumcsizni, akkor mindenkinek olyan barátai vannak vagy akinek nem az pl hülye öregember vagy más gyári hibás.

Mit a faszt csináljak, ha a barátaim nemigen szeretnek azokba a kávézókba ücsikélleni, kávécsizni és dummcsizni, amikbe te és a barátaid.
Szégyellem magam, mert olyan barátaim vannak akik pl egyáltalán nem kávéznak (én iszom kávét) csak teáznak. Vagy pl olyan barátom van, akinek egy folyó galériaerdeje az, ami erdőd neked a Cuki Belvéorscsi és a nyomorult barma pl fa tövén ücsörögve, a folyót bámulva érzi annyira cukkíni magát, mint te a kávécsibancsi dumcsi, cuki nyami.

Húúú, te mennyire fejlett és toleráns, a másság iránt asztadetürelmes is vagy, ugye?

És hogy ne kelljen még ekkora nagyot hazuidnod, nagyon gyorsan hozzáteszem: ÉN elfogadom, ha neked az a jó, ha neked olyan barátaid vannak, nálam? tégedet? Az nem minősít, ha neked kávécsiba kell ücsizni hogy láthatcsi barátcsi dumcsicuki.

Tényleg, hány cukorral iszod, mert én egyel sem.

Steinmann Coco 2021.06.18. 09:55:58

@Frick László Intézet: ne kamuzz. Te minősitesz engem milyen hülyepicsa dolog kavezoban talalkozni... Ahol egyébként van tea sör fröccs limonade fagy szendvics asvanyviz.... Stb.. Nezd meg most is hogy válaszoltál. Milyen szavakkal es milyen lenezessel. Tényleg kurvara unlak. Mindenki hülyepicsa mindenki ojropidhulyepicsa...na tényleg végeztem veled jó idore. Ostoba begyepesedett előítéletes vén fasz vagy. Es nem ez a legnagyobb baj hanem hogy unalmas is.

Serény Vélemény 2021.06.18. 10:44:56

@Steinmann Coco: Eccer végighallgattam egy rabbit arról, hogy mennyire nagyon rettentően és még annál is jobban fontos és életbevágóan és élethalálkérdés az, hogy valaki jóm kippurkor böjtöljön. Mondjuk erről beszélt egy fél órát.
De az utolsó mondata.
Na, az kb ez volt: "de ha valaki egészségi okból vagy bármi más okból nem tud böjtölni, annak tilos a böjt".

Érted már, hogy mennyire nem érted az egészet? :D

Frick László Intézet 2021.06.18. 10:56:54

@Steinmann Coco: zért hülye picsa, mert ennyi pénzér és "sikerért" hagyott magából hülye picsát csinálni. És áruló lett. És kiadta, amit a szájába belerágtak, mondjuk ez eléggé gusztustalan is, viszont a szakmában közhelyesen alkalmazott trükk. A többit részleteztem a marketingelemzésben.

heki 2021.06.28. 14:57:46

@Steinmann Coco: elolvastam! Beszélgethetünk róla!

heki 2021.06.28. 20:03:40

@heki:

Na, az alapsztori,
az elbeszélő úgy nőtt fel, hogy anyja elhagyta őt, a saját gyerekét!!!, mivel kiválasztott férje 66-os IQ-val (????) (WTF?)rendelkezett,
és az ő szülei is elváltak (mármint az elbeszélő anyjáénak szülei.)

Rongyolt család, a főhősnőt a nagyszülők nevelik fel.
Férjhez megy, de egy balfasz a férje, ráadásul önző geci, mikor sikerül a vaginizmus problémáján felülemelkedni.

Irodalmilag: olyan, mint Wass Albert, vannak erős helyzetek, pontos leírások, mint pl. a szülés előtti állapotok,
aztán vannak nagyon rossz mondatok, amelyek ellene dolgoznak a a szövegnek, mondat szinten tehát rosszak, nagyot- vagy semmitmondóak.

És érdekes, hogy a főhősnő nagyszülei jóval mélyebbek, karakteresebbek, mint az elbeszélő.
Ez egyrészt erény, (empátia, stb:) , másrészt hátrány, mivel önmagával szemben nem túl "lélekboncoló".

Nem tudom, hogy megverném-e a csajszit, ha találkoznék vele. :)

Picsaember 2021.06.28. 22:03:10

@heki: és miután elolvastad, te is pénzéhes és baszatlan picsának tartod-e, mint a blogger, akinek amúgy halvány fingja nincs róla, mit ír a könyvben és kicsoda ez a nő, de ez nem szokta zavarni a fabulálásban...

Frick László Intézet 2021.06.29. 04:53:07

@Picsaember: Fogjunk egy marketing eljárást- és technikát. Például utazol valahová és találsz még elavult papír-alapú olvasnivalóárust. A termékek csoportokba vannak szedve (nem érdekel különsebben, mik az érdeklődési területeid, csak sorolom)
halászat-vadászat
fodrászat, sztréndzs 'n feshön
fegyverek, bumm bumm
"történelem" [Naaagy Csaták, II. VH]
autó-motor
Receptek Fagyasztottkajazabálóknak
KERTMŰVELÉS (azoknak, akik kéthetente megsétáltatják a fűnyírót a pár bokrahagyta "kert"-jükben
Röhögtesd Ki MAgad a Zokostelókás Kisunokáddal Hogy Ilyen gusztustalanízléstelen "Rajzos" Izét Vetté Neki
TINIMAGAZINOK
na, és a könyvek
ágazatonként
Csók és Könny
Vér és Verejték
Kémek Kínja

Ott állsz a pult előtt és áttekinted a kínálaot.

El nem tudom képzelni, mi lesz veled, hiszen óhatatlanul is bizonyos sávokat nem választasz.

Frick László Intézet 2021.06.29. 05:01:53

@Picsaember: Énm többet tudok a haszidokról, mint a fél-haszid Deborah.

Az apjának, a "mentálisan beteg" férfinek... úgy szereztek be (XIX. sz-i stílusban) feleséget a rokonyok. Már eleve megszegvén a haszid szabályokat.

Nem tudom, hogy ha az isten téged románnak teremt, Bukrastben éled a román fővárosi értelmiség fejlettéletét és talász egy könyvet
Catherina Cerekesh: Egy unitárius lány szenvedései Transylvániában

Magyar unitárius gazdagok a hülygyereküknek beszereztek egy szegény oltyán lányt feleségnek.. így élnek a bozgor reformátusok, a szektások.. jellegzetes bozgorkodások, a bozgor élet

a lány anyja egyébként, mint sokan arrafelé, valójában bolgár nemzuetiségű, valamit bagadozik is bolgárul és most SZófiában él és bolgárnak vallka magát.. természetesen a feltét a nőmozgalmi feminista, tele családonbelüli erőszakkal, lekiterrorral, megint egy réteg vallási bigottság

tekintsük át a lépéseket:

1. lépés: Mind a két könyvet elolvasod, meghagyom, hogy a memóruiád Sheldon Cooper-é és ha elolvasol egy "regény"-t... Neklem gyermek-és fiatalfelnőttkoromban volt ilyen képességem, ha tetszett egy vers, egyszer elolvastam és kívülről tudtam (akkor, ma már nem...... elfelejtettem...) de te regényeket szórul szóra jegyzel úgy meg

de hát nem, úgyhogy folytassuk
...mind a két könyvet elolvasod

2. Mind a két könyvről van benned egy amolyan összefoglaló, tudnál róluk beszéni

Az a kérdésem, hogy az alapsémák MIOBEN különböznek. Nem a részletekről beszélek az egyikben New York a másikban Cluj-Napoca.

Frick László Intézet 2021.06.29. 05:08:50

@Picsaember: Tulajdfonképpen neked + nekem sok értelme nincsen beszélgetnünk. Mintegy -@Steinmann Coco: -ként... egyszerűen, amit írok neked, annak kb a 80%-át figyelembe se veszed (miközben most ugye megint jól elkaptál, ahogy Cocónk is elkapott, hiszen JUJ ítélek egy könyvet, amit nem olvastam, bezzeg neked, illetve Cocó számára.. ez... nem is létezhetne, köünyv, amit el sem kell olvasnotok, hogy ítéljétek)

Egyszuerűen: a hozzátok írt mondanivalóm 90% elmegy a levegőbe... nem is reagáltok

vannak a kis győőőzelmeitek, ezeket fogjátok a kiskezeitekben és időnként jól idebasztok vele.

De hát akkor.. kérdezlek benneteket: Mi az értelme annak, ha válaszolok és pl érvelek nektek?

Itt vagy te Picsaember, baszogatsz, a Deborah "könyve" ...és hát, valljuk be, szánalmas kis élete Isten Lába... szidja a haszidokat, de végülis ebből fog megélni egész életében
(ismétlőú rész
1.exodus
2.Vixodus
3.Ten Years After
4. Fifteen Years After
5. Twenthy Years After
(stb, szerintem addigra beszarik a papíralap, de azt hagyjuk)

Én olvastam, amit olvastam (most ugye PAPÍRALAP-ról beszélünk) fogalkoztam, amit fo9glalkoztam 1994. óta, amit foglalkoztam a Haszid Gondfolattal

de te, Picsaember, szörföztél egyet a neten és végem

szevasz :D

Picsaember 2021.06.29. 06:42:34

@Frick László Intézet: figyelembe veszem, amit írsz, csak épp annak veszem, ami: légből kapott fabulálásnak. Amiben lehet akár egy szem igazság is, de ugye amíg nem olvastad a könyvet, és semmit se tudsz az íróról, addig ez bizony csak FELTÉTELEZÉS, FABULÁLÁS, akármennyit beszélsz mellé.
És nem ELKAPTALAK bazmeg, hanem némi józan észt próbálok képviselni a handabandával szemben, ezt csak szabad.

heki 2021.06.29. 07:06:19

@Picsaember: végül is igen, igaza van a bloggernek - már leírtam fenntebb a véleményem, röviden. Ha valaki nem sokat tud a haszidokról (mint én), annak érdekes lehet egy két rész.

Azt mondtam coco-nak, hogy akkor jó a könyv, ha előítéleteimet gyengíti, empátiámat növeli.
No, a hászidokkal irányában nem voltak előítéleteim, ellenben a nőkkel meg voltak és maradtak is előítéleteim. És szószerint baszatlan a picsa (vaginizmus miatt).

Picsaember 2021.06.29. 07:33:45

@heki: és arra mi utal, hogy pénzkeresési céllal írta volna?

Steinmann Coco 2021.06.29. 08:41:51

@heki: ez az egesz blog lenyegében a nőkkel pontoabban európai nőkkel szembeni előitéletekrol szol. Arra még nem gondoltál h veled is lehet valami probléma h annyi bajod van a nőkkel?

Picsaember 2021.06.29. 09:20:27

@Steinmann Coco: na ja.. nem akar lefeküdni a ráerőszakolt férjjel = baszatlan picsa.
Könyvet ír vmiről = pénzéhes picsa.

Frick László Intézet 2021.06.29. 09:31:08

@Picsaember: A kaptafája. ÉS az, hogy gxyorsan a második bőrt húzta le róla. mert szerinted... ha a mozgalmárok meg a N ew York Times-nak a Book üzuletági ügynökei nem találnak rá és nem magyarázzák ki belőle ezt a könyvet (és nem szerkesztik ennyire ügyesen)... akkor miből élne?

Frick László Intézet 2021.06.29. 09:34:21

@Steinmann Coco: @heki: Az előítélet ma definiciója szerint olyan, ülök az erdő szélén, zörög a haraszt, na, baszik a paraszt és erre (egyébként a haraszt az valami más :D ) kiderül, hogy: Őzi-bőzi az! Ez pl egy előítéletesség esete.
Előítéletesség az is, hogy valakik kidobnak egy valamilyen rendeletet vagy törvényt, és, mint Annika Strandhäll, bár még csak az ötlet hangzott el vasárnak, de hétfőn már tuzdja, hogy náci gyerekgyártásra hitlerierőszak ez, honnan tudja, mert "interpretálták neki" ez pl előítéletesség.

Namost, amit én mutatok európai nőkról, abban hol van ez a zörög a bokor, dojó, őzike az és kiderül hogy vaddisznó?

heki 2021.06.29. 09:41:59

@Steinmann Coco: persze, tudom, mindig kettőn áll a vásár.
A kedvedért elolvastam, és csak annyit mondtam róla, hogy annyira nem jó könyv, mert nem enyhítette előítéleteimet.
Bizonyos előítéleteimet pl. a haszid zsidóságról meg igen, noha katolikus vagyok.

És ha megnézem az Ítéletlenül c. magyar dokumentumfilmet, (minden évben - mert bevettem a média tanmenetbe), akkor meg gyengül a nőkről alkotott előítéletem, mert az egy ritka jó alkotás.

Frick László Intézet 2021.06.29. 09:45:03

@Steinmann Coco: Nemde szartrál elovasni az inkriminált törvényt, ahogy szinte senki nhem olvasta, de arról szól. A két buzi orvost is tudod, miért verték meg: Ez már a törvény következménye, ami EZT fokozza.

Neked nincsenek előítéleteid: A szerzett házasság vagyis amit szülök, rokon aszonyoik ismerős asszonyok a közösség béliek hoznak össze, egy épített kapcsolat? -abból SEMMI NEM LEHET.

Az nem előítéletesség, hogy te Brünhilde Schixé-nek MINDENT elhiszel, arra mérgetr vennél be, amit ő leírt, hogy az pedig úgy is volt. "Ezek a haszidok, ezek az orthodoxok! Mert az ilyesmi CSAKIS FASZ URALOM " I)lyeneket faszok találnak ki ezek férfibűnök.

Nézd meg a lánykori lánypajtásaid fotóit, nem tudom, hogy vannak-e ilyen... tonaünnepély... sport.. kézilabda.. mittudomén.. Nézzél meg egy olyan filmet, amit másért is érdemes, ott van pl A sípoló macskakó. Ott a FOIRTEPAN PONT HU a Jók és Igazak műve, támaogatási pénzből, rendes véleményrácsos felügyelet alatt, csupa jóoldali készíti. Vannak rajta fotók, nézd össze a mai fiatalokkal.

Mert ha azt merem mondani egy "autisztikus" tüneteket mutató "hisztis" és magatartászavaros, jól láthatóan a rosszul tápláétság jegyeit (hamufehér bőr, horpadt kékes halánték vizes tekintet) "rossz evő" gyerekre, hogy mindezek nem veleszületettek a gyerekkel, csak a szülei picsák, akkor előítéletes vagyok.
Az előítéletem, hogy 100 11-47 éves kislányból 90-nél ott a telefon és 80-nak az egyik kezében. ezen belil is a 11-32 éves kislányok le nem tennék. Az előítéletem,. hoigy 4 nap ("kotmikus vihar") miatti telókaszüntenek többszázezer főleg kislány pszichésen őrjöngő áldozata lenne. Ez előítélet.

Kapd be a saját előítéleteidet, azokat.

Továbbá a Fejlett Bezzeg Nyugati Oiropid Nők élkete, az elúőítéletem, a bérelt négerek börzdire, az amerikai leánybúcsúk bizonyos körülményei... Hogy a rúdtánc üzletágat azért nem baszogatjuk, melt öltáncot ma már jó sok nő is befizet.

Azok a bizonyos svájci típusú asszonyklubok, amik ma már a katolikus Bajorországot is annyi8ra jellemzik és a menekültek kedvelt jövedelemkegészítő forrása, ha a havi 20000 €-t ilyennek lehetne nevezni (egy menet 200)

heki 2021.06.29. 09:45:17

@heki: a haszidokról való előítéletem a róluk szóló információk hiányából fakadt.

Frick László Intézet 2021.06.29. 09:57:59

@Steinmann Coco: @Picsaember:
Egyszer vegyewtek már ahhoz is a nagy beképzelt felsőbbrendű pofátokból valamennyit, hogy ha húzósat merek kérdezni, arra is válaszoltok, tehát:

A kaptafa, amire Brünhilde Schixe "történetét" ráhúzták, egyik sarkalata a szerzett házasság elítélése. Épített kapcsolat? -ugyammmmmáááá, az középkor.
De a az internetes társkeresés az mi. Hogy még két szerelmes sem hajlandó a kapcsolata építésén SEMMIT sem fáradni.

Az biztos csak búnös dolog lehet, ha rokonok Bááá Boci-t és Málé Arankát összeszervezik házasságba.. vagy inkább ra.. és mondjuk 10 ilyen szerzett házasságból, mert épített kapcsolat lesz belőle.. még arra is van, nem is kevés példa, hogy a szerelem későbben jön. Nem a szokványos szerelemmel kezdődik, de mire öszzeházasodtunk, elmúlik, hanem fordítva, hogy szerzettházasságból egyszercsak több, mint megszokás: Szerelem lesz.

Ezek a szerzett házasságok mára tökéletesen kimentek a divatból, de pl azért magyar faluban.. kisvárosban.. 2-3 évente egy-egy becsúszik. Vegyük azt, hogy 100 ilyenből csak 3-4 lesz jó házasság és akár épített kapcsolat meg akár még szerelem is, ez a kevés: száz, sőt, ezerszerese a Deborah Feldman féle "történetek"-nek.

Hogy lehet az, hogy egy könyv-üzletági ügynöknek.. nem jut eszébe Építettünk ERgy Szerelmet.. egy szerelmes pár igaz története c. könyvet kihúznia egy ilyen párból? El se tudná adni ezt a (.. mert szerintetek egy ilyen.. nem poziítv? ...] nem tudfná eladni a könyv-üzletági igazgatónak.

Számotokra nem feltűnő, hogy bizonyos kaptafákra 20 "könyvet" is ráhúznak, de éééérdekes módon az életben számosabb történetekre egyetlen 1-et nem áldoznak?

Mondok még egy példát, ami nem ritka: Együtt "nem tudnak élni" elválnak... de azért nem egészen szakítanak. "Senki nem érti" a rokonok meg iusmerősök és barátok köreiben mi van.

Hát az van, hogy mindössze, mint korunk embereire jellemző: Semmi komproimisszumképszség bennük. Eszükbe sem jutott kapcsolat ÉPÍÍTÉSÉN fáradozni. Van valami köztük, el se tudják szakítani, pnzbe került és kerül ez az egész... de ember nincsen már a környezetükben, aki rádöbbenne, hogy mindösze arról van szó, hogy a mai ember el nem képzeli, hogy kapcsolatot egy emberpár.. készen a bótban nem vesz, hanem épít.

Nem tetszik valami? AZONNAL SZAKÍTANI

SZEMTŐL SZEMBE? -nem felvállalni. Majd ráírnak egymásra.

Frick László Intézet 2021.06.29. 10:00:09

@Picsaember: @Steinmann Coco: Ugye, ti ketten fejlettudatúak vagytok, akik joga velünk fentről lefelé beszélni ezen alapszik.

Egyikőtöknek sem jutott eszébe a Feldman könyv kapcsán az:
BIZTOS így volt ez? Ziher, hogy ez történt?

Szartok ti a történetre, a haszidokra , Feldmanra is, itt a lényeg, hogy ez is egy szamárállkapocs, amivel agyonbasszátok a fidernyákot :D

Hát, basszátok csak, a fidernyákot, azt :D

Picsaember 2021.06.29. 10:05:08

@Frick László Intézet: "Egyikőtöknek sem jutott eszébe a Feldman könyv kapcsán az:
BIZTOS így volt ez?"

szövegértés ismét nulla, mivel pont azt írtam, még akár lehet is igazság abban amit írsz, de csak FELTÉTELEZÉS, FABULÁLÁS.

Picsaember 2021.06.29. 10:09:31

@Frick László Intézet: érdekes, mert a szcientológusok pont azzal vádolják a tőlük kiugrott Dudás Dianát, hogy marketing célból pénzért írt könyvet az "élményeiről".
Nagyon egy rugóra járhat az agyatok. Nem lépsz be?

Steinmann Coco 2021.06.29. 11:43:58

@Frick László Intézet: na latod ezt nem értem az elejétől h a szarba jön a képbe a pol nezetkulonbsegunk. Egy amcsi nő sztorija minden magyar vonatkozás nélkül. Debora kérdése who the fuck is potrohos. Az elejétől erzem h valahogy ez a vonal bassza a csőrod de még nem jöttem rá miért. Miért ellenzéki allaspont h jo a könyv es miért fideszes h szar? A konyvben vannak eredeti fotók is pl a nő esküvőjérol fiatalkori kepek stb... Tehát az a rész biztos igaz.

heki 2021.06.29. 13:52:11

@Steinmann Coco: a politikai nézetkülönbségek, ma, Magyarországon és az ejropid világban narratívák és indulatok mentén mozognak, szinte előre jósolható, melyik oldal mit reagál, illetve mit, milyen info-t használ fel (eltorzítva tényeket) a saját narratívájához.
Ha valakinek véleménye van valamiről, automatikusan valamelyik szekértábor mellett, vagy ellen van.
Nem hiszem, hogy újat mondtam.

Ami érdekes, hogy Picsaember és Coco egy platformra kerül: ez pl. optimista jóslat lehet a világbékére is, akár. :)

heki 2021.06.29. 13:53:44

@Steinmann Coco: nem reagáltál arra, hogy szerintem nem egy nagy szépirodalmi alkotás, még megrázónak sem mondhatnám, szemben pl. Polcz Alaine könyveivel.

Picsaember 2021.06.29. 13:55:38

@heki: ez a platform elég tág, az van ráírva, hogy nem kéne a levegőbe beszélni. Te ezek szerint egy másikon vagy?

heki 2021.06.29. 14:03:49

@Picsaember: persze, hogy egy harmadik platformon vagyok, de mivel nem jelenthetem ki, hogy minden nézetem önellentmondásmentes, azért próbálok pl. játszmákból kikerülni, mert abba nagyon könnyű beleesni, szerintem te is, coco is, meg dudi is beleesik ilyen játszmákba itt, na mindegy.

Picsaember 2021.06.29. 14:45:48

@heki: az én "játszmám" az, hogy ne beszéljünk a levegőbe. A tiéd pedig az, hogy Dudi milyen érdekeseket mond, még az se baj, ha hülyeség.

Steinmann Coco 2021.06.29. 14:47:54

@heki: ez csak egy könyv. Kár neki ekkora feneket keriteni. Nem is értem hogy lett itt belőle ilyen hosszú téma. Igen játszma. Dudi azért ugrott a konyvnek mert nekem tetszett. Akkor ő olvasás nélkül is tudja h szar.

Steinmann Coco 2021.06.29. 15:53:37

@Picsaember: @heki: igen egyetértek. Heki játszmája h ő aztán annyira semleges es csak medial meg piszendlove miközben itt ő is beszopja dudi bármilyen hülyeseget es egyértelműen vele ért egyet. Ami nem baj csak miért kell ug csinálni h ő aztán egy elegans kívül álló

Frick László Intézet 2021.06.29. 16:10:56

@Picsaember: Versenyezzünk egy olyant, hogy te is mondasz egy érdekeset, meg én is mondok egy érdekeset és melyikünknél fogy ki az érdekes?
De Gogli nélkül!

Hány hülyeségemet meg baromságomat találtál.
Na és te.

Mondj már valami érdekeset, persze magadtól.

Egy kis zsáner csak, egy kis életkép. Találkoztál egy érdekes történettel utazás közben. Hú, olyant tapasztaltál, amit nem írtak meg az újságok.

Na.

Találtál egy "baromság"-omat, ami miatt aztán mindenem baromság.
Na. Te mondj egy jót, és akkor úgy csinálok, mintha még 5000 mást is tudnál.
A magad [kút]fejéből, ismétlem, nem goglizván.

Frick László Intézet 2021.06.29. 16:13:32

@Steinmann Coco: Versenyezzünk egy olyant, hogy Picsaember mond egy érdekeset, meg én is mondok egy érdekeset és melyikünknél fogy ki az érdekes?
De Gogli nélkül!

Hány hülyeségemet meg baromságomat talált Picsaember.

Mondjon már Picsaember valami érdekeset, persze magától.

Egy kis zsáner csak, egy kis életkép. Találkozott egy érdekes történettel utazás közben. Hú, olyant tapasztalt , amit nem írtak meg az újságok.

Na.

Talált Picsaember egy szerinte "baromság"-omat, ami miatt aztán mindenem baromság.
Na. Picsaember mondt 1 jót, és akkor úgy csinálok, mintha még 5000 mást is tudna.
A maga [kút]fejéből, ismétlem, nem goglizván.

heki 2021.06.29. 16:14:05

@Steinmann Coco: hát, lehet. Micinájjak.
Duditól több új dolgot tudtam meg, amiről nem is volt tudomásom, de pl. mondtam már neki, hogy a kisebbik fiamnak nem is mutatom meg, hogy miket ír, mert 18 évesen pl. elmenne a kedve mindenfajta szexualitástól.

A nagyobbik fiam 30 éves, ő már olvashatja.
Nem vagyok elegáns, sajnos, elegáns Chesterton, nem én.

Frick László Intézet 2021.06.29. 16:16:12

@Picsaember: @Steinmann Coco: Ti nem a levegőbe beszéltek. Nincsenek előítéleteitek. Haszidok? -Cocó elolvasta a Feldman könyvet mindent tud, Picsaember meg szörfözött egyet "haszid" ügyben a neten és hú, miket talált, a haszidok egy szekta és "sokan szidják őket".
Amit ti mondotok , az osztán! Az alá vam támasztva, hiszen fent van a neten is. Egy kétkedő kritikát nem kapott a szegény kis Deborah, akkor biztos ez azért van, mert kétségtelen, amit írt.

Picsaember 2021.06.29. 16:29:04

@Frick László Intézet: mondtam már itt ilyet, nem is egyet, de ezeket teljes mértékben ignoráltad. Tudod, fal, borsó, stb.

Steinmann Coco 2021.06.29. 17:34:43

@heki: csak az a baj h amiket Dudi kitalál te tenynek veszed. Értem én h érdes de a grimm mesék is érdekesek vagy a Müchausen báró is. Csak ne kezeld tényadatként. Lásd négerek micsodaja :D

Steinmann Coco 2021.06.29. 17:38:59

@Frick László Intézet: mi az h mindebt tud? En soha nem állítottam h mindent tudok a haszid világról. Hol mondtam ilyet? Dudinak az bassza a csőret h a zsidó létről többet tudok mert ugye... Családi érintettség. Dudi igazából Újlipótvárosi szemuveges zsidó újságíró szeretne lenni ha az ember születése előtt megváladzthatna hova pottyan. De nem választhatunk.

Frick László Intézet 2021.06.29. 18:26:03

@heki: És akkor mi van... előre szólok, hogy most természetesen nem összevetés fog következni, de pl Krúdy olvasását férfinek és 40-ik életéve FÖLÖTT javallom. Addig tallózgathatja.. úgysem fogja érteni. Azt nem tudom, hogy a mai 38-42 éves gyerekek fejelágya mikor nyő be Krúdyhoz. Mondjuk náluk a néma-értő olvasási képességek sincsenek meg hozzá.

Frick László Intézet 2021.06.29. 18:32:03

@Steinmann Coco: Zsidó létről többet tudol, családi érintettség

Akkor biztos meg tudod nekem azt váélaszolni, hogy a New York Times Book -üzletágának a felhajtóio miért -hogy-hogy nem a (hiszen ezt te jól tudod, mi a különbség a sima orthodoxok és a haszidok között.. mi az ellentétük alapja... vágod, remélem... mondjuk pár nappal ezelőtt leírtam neked, de szartál rá a fene nagy zsidőérintettséged a családod, ja-ban)

Naszóval a sima orthodoxok, akiket egy gój meg se igen különböztet szemre a haszidoktól, sokkal-sokkal többen vannak, mint a haszidok, tehát ilyen Deborah-féle jól megszerkeszthető történeteik is számosabban (pl a nők rövid haja "kopaszra borotválása" az orthodoxoknál is dívik) minthogy előírás... pár éve fejezte be a dob utcai parókás a tevékenységét)

Tehát válaszol a te nagy családi érintettségedben arra, hogy-hogy nem vették a bátorságot és a sokkal erősebb önérdekérvényesítő képességű, ezerszeresen jobb sajtókapcsolatokkal (jogászokkal stb) felfegyverkezettt orthodoxok ilyen történetei között tallóztak?

Frick László Intézet 2021.06.29. 18:37:51

@Picsaember: Volt valami érdekes... életképed (zyánered) történeted a kommentjeid között, de én azokat ignoráltam.
Ajaja, akkor tényleg nagy lehet velem a baj. De tudod mit? Ha nagy velem a baj, egy semmi lesz neked kikopirni és bekopipasztázni egy frissebb kommentablakba és akkor önmegsemmisülök szégyenemben.

@Steinmann Coco: Amúgy is kurvára u7nalmas FIDESZNYIK feliratú bokszzsáknak lennem, ugathatok én, csak szőrsapós pestisrácszintű fidesznyik tudok maradni.

Tényleg, ez nem is lenne rossz ötlet.. Bár ugyan Dudkózol itt ,eg Dudizol, de ugye a Dudi nikket sikeresen megöltétek. Csak úgy teszel, mintha nem tudnád.

Mit vergődök én itt, minek ez az egy?
Ne legyen ez az 1 se
m,erugye ez egy tök fidesznyik blog, jó sok témám tisztára csak a fidesz
Meghívnának a FIDELITAS-nak előadni a kerítésről, a migrációról, a liberalizmusról meg főleg meghívnának előadást tartani, hiszen az én véleményem a liberálisokról PONT UGYANAZ mint a fideszé, mi? Meg Sorosról

majd megadom az Árva 888-asok Diszkúsz csevelylinkjét és ott baszogathatsz szőrsapós fidesznyikeket, csak ugye azok nem "húsvérek" a számodra, mint én,
csak nikkek

Frick László Intézet 2021.06.29. 18:40:40

@Steinmann Coco: Figyeljcsak, jó, hogy így a végére búcsúzóul összejöttünk ezügyben, de úgy néz ki, hogy Soros Gyurkabátyánknak a szintén zsidó családi kötődésű derék jóbácsinak köszönhetően Oirópa maradék zsidóinak hamarabb lesz bkakukk mint mondjuk a neonácik miatt lenne, pl Franciaország zsidótalanítáésában ma nem Le PÜen, hanem Áááátatlan Gyuribácsi jár az élen.

nem is beszélve a gyuribarát sajtó, ahogy baszogatja Izraelt.

neked így a családikötődéseidre tekintettel, annak az érzékeny májacskádnak ez hogy esik? Jól?

Mert gondolom, mint zsidó családi kötődésű, Konrád György élete utolsó 3-4 éve cikkeit mind szépen elolvastad ezügyben...

heki 2021.06.29. 18:49:54

@Steinmann Coco: most csak egy kérdés, melyik az a film, amely a zsidó lét problémáival foglalkozik, láttam, tetszett, generációk, ki ateista, ki neológ, ki ortodox a családban, és a film végén az ifjú pár Izraelbe költöznek és ortodoxok lesznek? Nem tom a film címét, de érdekes volt.

Steinmann Coco 2021.06.29. 19:06:53

@Frick László Intézet: mint mondtam ajánlott olvasmány heller wouk. Ha elolvastad megbeszelhetjuk. A neologokra nem válaszoltal. Ezek szerint ők is árulók? Amit nem értesz az az h ebben az ortodox létben semmit sem tehetsz szabadon mindent végig kell gondolni nem ütközik e valami szabállyal. Kicsit katolikus lehetsz evi egy karácsonyi misével kicsit ortodox nem lehetsz. Nem éled az életed hanem próbálsz megfelelni a szabályrendszernek. Az meg h valamiből sikerkonyv lesz most már hadd ne kelljen ezt szégyellnie annak aki benne volt ebben. A siker miota negatív kategória? Ja Dudi. Hat hogy hivjalak. Ez cuki név es tök jó mert nem értettec először mert olyan pestiszleng h miért vagy Dudi.

Steinmann Coco 2021.06.29. 19:18:18

@Frick László Intézet: egyébként már mondtam többször azt hittem ez egy olyan blog amibe bármilyen vélemény belefer. De ha nem akkor szólj nyugodtan es tavozok innen. Nincs harag. A te büféd a te menűsorod. Na mentem. Majd értesits ha jöhetek mégis.

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.29. 19:57:37

Európéer, előítéletektől mentes lány, élt 13 évet...

Bűnöző magatartása miatt 2019 júliusában kezdeményeztek menedékjog visszavonási eljárást a fiú ellen, a Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BFA) ugyanezen év októberében visszavonta az úgynevezett kiegészítő védelmet. Kitoloncolását követően hat évig nem léphetett volna Ausztria földjére, ám a kitoloncolás egy emberi jogi egyezmény miatt egyelőre nem engedélyezett.
Eszerint, mivel az érintett személy érkezésekor még kiskorú volt, kitoloncolását az Emberi Jogok Európai Egyezménye (EJEE) nem engedélyezi.

Tekintettel a fiú többszörös bűnelkövetésére, a Szövetségi Közigazgatási Bíróságnak lehetősége lett volna a deportálás elleni védelem feloldására, és a gyorsítási követelmény értelmében lehetővé tehetné afgánok kitoloncolását, ahogy nagykorúvá válnak.

A Kroner Zeitung információi szerint az ügy egyszerűen elakadt

„Nagy a túlterheltség és túl kevés az alkalmazott” – magyarázza egy bennfentes a krone.at oldalon. „Normális körülmények között a fiatalembert már régen ki lehetett volna vinni az országból.”
Karl Nehammer belügyminiszter kedden bejelentette az elítélt bűnözők szigorú kitoloncolását Afganisztánba is, ahol a biztonsági helyzet jelenleg több régióban is rendkívül bizonytalan.

A lány ismerte mindkét gyanúsítottat

Korábban Nehammer és Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőkapitány további részletekről számolt be a 13 éves lány halála kapcsán. A lány ismerte a két gyanúsítottat, és önként elkísérte őket a 18 éves fiatalember Bécs Donaustadt negyedében lévő lakásába. Ott kábítószert – feltehetőleg extasyt – kapott, majd „a lány szexuális integritása elleni sorozatos bűncselekmények történtek”, ahogy Pürstl fogalmazott. A 18 éves fiatal ezután kivitte a lányt a lakásból, és egy közeli zöld területre tette a testét. Hogy Leonie élt-e még ezen a ponton, még nem világos.

www.krone.at/2449906?fbclid=IwAR2OXSqW0Q0yyjjO5M2iGKf9F9r_tjqxfYOr9UFI8lbP4_ui3lCiBaepy3g

Frick László Intézet 2021.06.30. 05:56:44

@Steinmann Coco:

Mondtam olyant, hogy nem lehet NEKED & SAJÁT véleményed?

Ismertetem itt a véleményeimet. Különböző véleményeim vannak. Vegxyük a véleményeimnek mondjuk egy 22-es csoportját. Abból a 22-es csoportból 12 véleménysávom vagy szöges ellentéte a FIDESZ propagandának, de legalábbis olyan jelentősen eltér tőle, hogy az kizáró.

A te un "vélemény"-eid közül ha veszek 22-őt, és sziveskedem a hajléktalanokkal kapcsolatos rész-vélemémnyedet egésznek venni és beleválogatni a 22-bem, a többi vélemélnyed AKTUÁLIS propaganda, amit ÉN eredetiben fóogyasztok, pl az ATV Hirado, vagy az ATV Fórum c. műsorából.

Ha pl különválogatjuk a Budapestről alkotott véleményeimet, ugathatom én, hogy hány olyan kerülete is van Budapestnek, ahol még lakni is tudnék. te mintegy szónokian egy EGÉSZ BUDAPESTET támadó vidéjkibunkónak HAZUDSZ be. (magadnak is hazudod)

Vegyük a közlekedést:

Számomra a Budapesten autózás egyfajta sport, elég jó vagyok benne, tkp élvezem is, mert a vidékiek között az NB I-be számítok, de most, hogy A Véáros tele lett kényszerautózóval, a Budapesti Területi Bajnokság-ba is beleférek.

Én KOMPLEX beszélek a budapesti autózásról, te, aki egyébként nem autózik sőt, ellenkezően, elismétled a Budapest Brand Iroda Karácsony Gergely-t fényező reklámjait, amiket ISMEREK:

Te? - nem is ismered a kényszerautózó fogalmát, hanem Karácsonyék álmodozásai szerint úgy képzeled, hogy az csak egy döntés kérdése, hogy a budapesti autózik-e, döntsön jól és szálljon ki az autóból.

Szerintem: Létezik élet Magyarországon Orbán Viktoron kívül, sőt, kb 5 millió embert annyira nem érdekli orbán, hogy le se szarja.

Szerinted összesen kettő lehetséges, valaki vagy orbánfasszopoó vagy Jó és Igaz, mint te.

Megvádolod valamivel, amit úgy olvastál az újságban, orbánékat.. miközben a helyzet mára odáig züllött, hogy orbánék toleránsabbak lettek hajthatatlanul és fafejjel, mint a Jók és Igazak.

Mutatom a züllést: 10 év alatt sikerült a Jók és Igazaknak lezülleniük orbánék szintjére. Csak nem "Soros" hanem Putyin meg a kínaiak és a büdösruszkik.

Itt nem vélemények ütköztetése folyik, hanem én írom, amit írok, te pedig brossurákkal csapkoráűszol, hogy az a "saját véleményed"

A Feldman "könyvön" csaptunk össze, de azóta ius gyáva vagy bevallani, hogya annyira nbem vagy te buta, hogy más efféle üzleti csinálmányos ötletű "könyveket" te is tudsz kívülről.

Ha elolvastam egy "muzulán hervegnők éleét" akkor a többit is.

Egyébként... megpróbáltam a Feldman - könyv felelősét, a N.T. Book üzletág szerkesztője nevét megtalálni s eközben olvastam fórumozós szövegeket, nők elég érdekes kérdéseket viágítanak meg
Pl Deborah "szexuális tudatlanságban tartásáról" miközben azért összeolvasgatott ezt-azt "kis ártatrlan életében"

Az is feltünt,m hogy a fórumozókat nem is annyira a zsidó-orthodox szál meg a skandallum
A könyv eredeti alcíme jó hosszú

hanem a szokásos naplóolvasók, akik a szokásos nőinaplók szokásos nem direkt-utalásos kis "hot!hot!"-jait szeretnék, ven egy ilyen női olvasóréteg, aki szeret lány-ágyacska illatú kis utalásos "semmiség"-eket olvasni

mint ahogy a muzulmán hervegnők élete üzletág is a kifinomultan bonyolult nőipiacos soft-ertoikát szolgálja
Felül hohogja a nő a mozgalmár szólamokat
alul meg nedves a bugyika

Ez, bármennyire fáj neked és "undorító" üzlet.@heki:
Krúdy is kiszolgálta ezt az üzletágat az Álmoskönyv-vel, mert kellett a pénz és Krúdy számára az Álmoskönyv volt az, ami Mauriuce Ravel számára a Bolero. Csak Krúdy TUDTA hogy óriási siker lesz az Álmoskönyv, míg Ravel álmában nem gondolta, mivé lesz a Bolero.

ÉN politika (és benne nőmozgalmi) mentesen is írtam a Feldman könyvről
te meg.. hát... te vagy az alanya ennek a Line-nak.

És sajnos találkoztam a csúsztatásos váddal, amivel a haszidokat még külön támadják.. a holocaust-tal kapcsolatban.

Frick László Intézet 2021.06.30. 06:05:54

@Steinmann Coco: Figyelj: Te 2 dimenzióba kényszeríted itt a dumcsit. És ha nem azt az 1-et értem, amit te, akkor csak fidesznyik barom lehetek.

Vegyük csak Karácsony budapesti brand (mármint a Karácsony Brand-ről van itt szó) ötletű un "közlekedés"-szervezését.

Igaz Budapesti Bringások kritizálják: Point a látszatmegoldás miatt. És ZSgeddel vetik össze: mindezt 2-3 hete. Én mikor vetettem őssze a Valódi Bicós Várossal a budapesti helyzetet? ÉVEKKEL ezelőtt. Politika? Szeged as Jó is Igaz város, hiszen jóoldali a vezetése. (Nemmellesleg 2017-ben Botkát NEM TÁMADTAM még annyira sem, mint maga az Ellenzék)

Én tényleg,, a régi barátságra tekintettel próbáltalan rádöbbenteni, hogy miközben itt önkielégítesz az én lefideszesezésemmel, már lezüllöttél az ATV Fórum betelefonálói szintjére.

És én vagyok az undorító, a szőrsapós, a fidesznyik, az orbánfasszopó.

Meg sem kisérellek.. Harmadik Szempont felvételére kérni, hogy próbáéld meg ezt "marsaló"-ként vizsgálni, annyira "elhivatottnak" érzed magad egy ilyen fideszbérenccel, mint én leszámolni.

Én nem engedem meg, hogy neked véleményed legyen?

Te, az még hagyján, amikor ignorálod a véleményeimet. nem akarod látni, kész.

De most már egy ideje hazudsz. Kitalálsz valamit, amit nem mondtam és szónoki körülmények között a számba hazudod, afféle fórumozós társaság-gyűjtős, GYere, Picsaember, mit mondott a Duidi (nem azt mondta, de az nem zavar tégedet) Jaj és egy brancs vagyunk ám mi mind a Jók és Igazak, Dr Ripők, Lám Hanni, aki nincs is itt (ő leköp... de annyit nem vár, hogy letöröljem. A köpetét jogom van fogadni, de már azt, hogy mit válaszolnék? Annyira? Nem néz ide)

Egyszerűáen: Elveszítetted már a józan ítélőképességed, nem NEM LÁTOID mit csinálsz.

Azt hiszed, üde, kecses, könnyed, finoman humoros vagy.

Hát.. nem...

Steinmann Coco 2021.06.30. 08:36:10

@Frick László Intézet: a könyvről először. Százszor elmondtam h nem az arab hercegnő élete romantikus könyv kategória. De te aki nem olvastad továbbra is ragadzkodsz ehhez de velem nem lehet ugye ertelmesen beszelgetni.
A város ügye pontosan tudod h Karácsony felbukkanása előtt is azt momdtam h kevesebb autót a városba több parkot fát zöldet. Mar 10 vagy 15 éve is ez volt a véleményem. Erre felbukkan valaki aki hasonló koncepcioval jön. Mit kapok tőled hogy fujom a propagandat. Es rohadtul nem zavar téged h 10 éve is ezt mondtam kevesebb autót a városba. De megint velem van a baj es nem veled.
Mindegy ahogy Bridgetjones is mondja kevesebbet pofazni sőt egyáltalán nem pofazni.... Majd csöndben leszek az üde es akkor zavartalanul beszelgethetsz itt a homofób kis barátaiddal.
Na léptem.

Szorgalmas Gyémánt 2021.07.05. 21:32:54

Hiába na, nem könnnyú ma haladár európéernek lenni. Észak-Afrikai migránsok verték szét a gay pride-ot Spanyolországban.

twitter.com/RedPilledPoland/status/1411629347937587202

A védett állat legeli a védett növényt.

heki 2021.07.30. 17:24:16

@Steinmann Coco: húpsz, lehet, hogy ezt a bejegyzésedet még olvasta dudi? Nem tudom, ezen a napon halt meg. :(
Vagy már nem olvasta, lehet. Nem tudokk semmit a haláláról, szívroham, agyérgörcs, covid, rák, mittudomén.
Nincsenek közös imerőseink.

Mindegy.

Mikor mondtam nagyobbik fiamnak, hogy meghalt dudi, aszonta, a döbbeneten kívül, hogy pont most akart video-interjút készíteni vele a litera.hu-nak, (ahol gyakornokoskodott,) mint outsider irodalmárral.

Hát ez már nem lesz meg.
Érdemes egyébként az egész bejegyzést, a sok (288) hozzászólást visszaolvasni, mi értékelődik át is miért, vajon.
süti beállítások módosítása