népnevelő - 1. tárgy: Gyöngekezű, szakmailag kétes alkalmasságú pedagógus, gyermekfelügyelő, gyakorlatvezető kezében mutatópálca gyanánt használt rexütő, táblai vonalzó, billiárdütő, szélsőséges esetekben mogyorófavessző, husáng végső stádiumban bunkó. A ~vel az egyre alkalmatlanabbá váló tanerő először a tanári asztalt, majd a padokat, később a tanulókat csapkodja.

kerítésléc -"Üss a kölökre! -egy kerítésléccel, ó igen!" korai eszköz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2. személy: Az előző századfordulón elterjedő germanizmus, a hasonló német kifejezés tükörfordítása. A ~ tkp  véleményformáló a II. Világháború után kapott jelentősebb szerepet. 60 évvel ezelőtt a ~k az eccerű (és általában ezért butának nézett) nép körében kaptak népnevelési feladatot. A mezőgazdaság első szocialista átszervezése  akkora sikerrel járt, hogy a vidéki parasztságot tömegesen akarták megnevelni A Város önkéntesen jelentkező vagy A Párt (MDP) által leküldött népnevelői abban a reményben, hogy majd a büdös és alacsony osztályöntudatú parasztoknál (ahol a zsír a tejföllel egybefolyván szinte kánaánnisztikus környezetet terem) jól bekajáznak. A ~k aztán megtapasztalhatták, hogy a falusi népboltokban töredéke nincsen annak az élelmiszernek, ami A Városban mindennapos, és a termelőszövetkezetek tagságának is un. Sztalin-szalonnát osztogatnak a sertés vastag zsírszövettel ellátott bőrös része ( am szalonna) helyett. A Sztalin szalonna konzervipari melléktermékekből hamisított természetazonos hatású kocsonyás dzsem [ejtsd: jam] féle volt (II. vh alatti elnevezése: hitlerszalonna).

 
 Feliksz Edmundovics Dzerzsinszkij, a politikai népnevelés úttörője,

a CSEKA (később GPU) első főnöke.

 

 

 

 

 

 A ~ szó ugyan kikopott a köznyelvből -de nem a népnevelés. Felmagyar budapestiparaszt nyelven kifejezve ugyanis a vidéki bunkóparasztság mindig is fejletlen volt, eleinte csak osztályöntudata, meg a kultúráltságának az alacsonyabb foka miatt. Pl a múlt század közepén sok-sok zsírparasztnál nem volt bekötve a vezetékes víz, ezért WC-jük sem volt, hanem pottyantós reterátba kakáltak hátul az udvaron, amit egyébként is össze-vissza piszkított a sok háziállat. Ezzel szemben a kultúrált városi ember, pl Budapesten, csatornázott utcákban élt, felmagyarul szupi körülmények között, és a szennyvizet is teljesenkulturáltan a kakijával meg a mosóporával belengedte a, pl Rákos patakba s alant pedig a korzón bámulta a csodás budai panorámát, meg a háziszennyvíz barnította hömpölygő Dunát.


Ratkó Anna népnevelő a róla elnevezett korszak délnapjaiban -"gyermekei" most szívnak nyugdíjügyekben, mint a Modern Képmeséken kiokosodott kis torkosborzok

 

 

 

 

 

 A legtöbb ~ jeeejdemárnagyonfejlettideológiájú ember, aki könyékig ledolgozza a két kezét a büdös ergya almagyar nép nevelésében. Pl az 1999-es árvíz idején merült föl először, hogy talán vissza kellene állítani a Tisza ártereinek a Vásárhelyi Pál korabeli nagyságát, hogy a szeszélyes folyó árjai nagyobb terepet kapjanak -gondolták ezt a büdös ergya állat vidékiparszt vízmérnökök, de Uj Péter népnevelő jól megtanította őket (a Népszabadságban, ez egy papírra nyomtatott véleményformáló-népnevelő  hírportál féle) , hogy mi az árvízvédelem, és útmutatásokat adott az ostoba vízmérnököknek arról, hogy egy olyan népnevelőnek , mint ő, a kisujjában van a Tisza, az árvízvédelem, meg Vásárhelyi Pál is.

Uj Péter népnevelő, vízmérnök és általában is polihisztor, zsűritag

Az index  felülrőlvezérelt és oldalszelepelt (OHV) hírdokk agymene

 

A ~ és az utcakő között 1989-ig szoros összefüggés volt: lévén mindkettő  mindkettő
a proletariátus fegyvere. 1989. után  a proletáriátus krémje megfelelő időt teremtvén magának a megfelelő helyen való tartózkodáshoz haladóbaloldalivá, Dr Kapolyi László esetében szociáldemkratává-vává!-vá vált, és az alsóbb (valóban)proletárrétegek és az állam kisfosztása után mosták a kis kezeiket, hogy ők tulajdonképpen véletlenül arrajárván estek hasra a pl Kossuth Könyvkiadóban vagy a Budai Hengermalomban, és mit csináljanak, ha már a nyomtató ökörnek se kötötték be a szemét Szent Pál tanítása szerint, akkor őnekik is a maguk seggelyukáig ér a kezük, hogy almagyarul fejezzem ki magam.

Tóta W Árpád népnevelő -pártpropagandából szőtt, de közpénzből készülő népnevelő célzatú rajzfilmecske-sorozat librettistája, röviden bérnyalnok

 

 



A ~ hivatalos elnevezése sajtómunkás lett. (Ezekből züllöttek alá aztán a szajkómunkások.) Bár magát a ~ szót nem használták, ment a népnevelés ezerrel.
A nép pedig nem győzte kapkodni a fejét. Ugyanannak a társadalmi szervezetnek az ugyanolyan jellegű megmozdulást az éppen aktuális kormány függvényében ünnepeltették ~ink vagy kárhoztatták. ( Vö.vasutas sztrájk és a Gaskó-féle szakszervezet 1999-ben és ma.) A MaSZoP 1994-ben már egyszer aratott a visszaszocializmusba igéivel, most pedig ellenkezőelőjellel, rückwerts-be kapcsolva, ám ugyanacsak fobizálás gyanánt...)

 

Tamás Gáspár Miklós -a magyar filozófia Győziké-je, népnevelő

 

 

 

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) dezonionista_zászló (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) ingyensörakarózás (1) mélymagyar (1) nagypofa (1) politika (1) reform (1) stréber (1) szopjkultura (1)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr90385610

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: web site 2018.02.12. 06:19:32

Printable work sheets for substance abuse and recovery - nyygefr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása