Farkasházy Tivadar életműve legviccesebb húzása a felesége által összedobott wikipedia cikk Farkasházy Tivadarról, amiben benne van az hogyaszonygyaja A herendi porcelángyár felvirágoztatójának, Farkasházy Fischer Mórnak az ükunokája, Mitzger Tivadar orvos unokája. Azt viszont valamiért szégyelli Farkasházyné, hogy az ura A Magyar Rádió Humorista Kerestetik pályázatán futott be. Mindenki azt hitte Teddy bácsiról, amikor bekerült a A Rádiókabaréba, hogy egy jópofa fiatal közgazdász.

mimineni_ura.jpg

 

Ezt a bejegyzésemet hódolatom jeléül ajánlom az én molnár gál péteri könyörtelenségü kritikusomnak, Dr Ripők doktornak. És persze szeretettel.

Na. Akkor nézzük tovább.

Itt van például a párhuzam Orbán Viktor és Farkasházy Tivadar között, csak Farkasházynét nem Anikónak hívják, viszont az urát ugyanúgy el tudja ám igazítani, valamint jósokmindenhez még jobban is ért, mint az ura. Anikó néni a kulturpolitikához, a  képzőművészethez és a mezőgazdasághoz ért nagyon. Miminéni pedig az üzlethez. Egy időben még a blogoláshoz is értett Mimi néni -de ezt majd a kommentoszlopban kitárgyaljuk -  a Blogeteren volt Hócipő "blog".

 

Be kell vallanom, hogy humorosnak is nevezhető írásaimért összesen nem kaptam 100000 Ft honoráriumot.

 

Ezzel szemben Farkasházy Tivadar a magyar humornak akkora nagyágyúja, hogy mint fővállakozó, 3 milliót keresett egy olyan műsoron, aminek számlaképes alvállalkozójaként 300000 Ft-ot kapott saját magától egy annyira frenetikusan vicces egy írásművéért.

A Steinmann Cocói Esztetika szerint

ha valaki több , bár kisebb vagyont is megkeres, mint humorista író és nagyágyú, az már valami és a mércéje az írásművészetének. Hát még, ha népszerű is. 

 

Mindazonáltal ha annyira szánalmas vacakul  tudnék csak írni, mint Farkasházy bácsi, belepisálnék a 400 Voltba,

ami egyben valószínű az utolsó húzásom is lenne a nyomorult és a Steinmann Cocói Esztetika szerint sikertelen kis életemben ahhoz képest, hogy Farkasházy bácsinak a puszta írásművészete is vagyonokat hozott Mimi néni konyhájára.És akkor a stílusát már inkább hagyjuk is.

 

Hát ez van, gyerekek és mégsincs este.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2916596758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2021.06.17. 15:07:08

Farkasházy a könyveiben (nem a Hócipőben), nem is ír annyira rosszul, jegyzem meg.

Frick László Intézet 2021.06.17. 15:40:04

@heki: Nem ír rosszul. A BME-nek a 70-es években volt egy kézzel írt humoros-karikatúrás évkönyve: 1966 és mondjuk 80 között mérnök és egyéb főiskolai egyetemi hallgatók EZREI írtak olyan jól, mint Farkasházy. Páran még jobban is. Sőt: Nők között sokkal több zseni veszett el és lett "hétköznapi ember"

Én csak ennyit szóltam, hogy öngyilkos lennék, ha csak úgy tudnék írni, mint Farkasházy.

Valamint a normális kritikus alapszabálya az, hogy azért mindenkit főleg a legjobb teljesítményei alapján ítélünk meg és ez Farkasházy esetében kb az első 10 éve volt. A Hócipőben... vegyük úgy, hogy jó műhelyvezető volt.

A Hócipőnek azzal lett vége, amikor feladatot vállalt a Jó Pasi Miniszterelnök Projekt -ben. Konyec.

Tótának van egy bölcsessége, miszerint a nemzeti sorskérdésekkel való szüntelen foglalkozás köcsöggé tesz.

Nos Farkasházynál ez a " szüntelen tárgyalt sorskérdés" Orbán. Az Orbáncentrikus Világképbe rohadt le az életműve és lett egy nyafka mafflancs.

Olvasd el a wikipedia cikket, amit Mimi néni írt.

És mégegyszer felhívom a figyelmed a két asszony közötti párhuzamra. Vannak ilyen asszonyok :D

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2021.06.17. 19:10:27

Tudsz milliószor jobban írni, mint Teddy. Csak mostanában nem teszed. Ez a tébolyult, önismétlő és a NER toposzokkal kínosan összecsengő, folytonos ellenzékbasztatás kibaszottul méltatlan hozzád.
Ha hiszed, ha nem, tényleg fájdalmas ezt látni és számtalanszor megfogadtam, hogy szarok én a blogodra, csináld. Aztán persze, mint egy demens hozzámtartozónál, látok megcsillanni valamit és még ha baromság is jórészt, tudom, hogy miért és értelek.
És felbasz, hogy ilyen pökhendi és lekezelő vagy és másokat, a korábbi rajongóidat, akik látják rajtad a változást gyűlöletbetegnek meg minden szarnak elhordasz.
Van még kérdés, muchacos. :-(

Frick László Intézet 2021.06.17. 20:22:58

@ripők: Sokat segít a Nagy Hannibal szótár. Nem csak azért támaszkodhat rá az ember, hanem az ilyen jókedvű, nyájas kis rágalmazások, tóódítások összemosások és hamos párhuzamjártások, valamint a számba tukmálások esetében, itt van mindjárt pl a gyűlölet.

Sokáig nem tud a gyűlölettel semmi baj lenni, amíg arról van szó, hogy Orbán politikája a gyűlölet politikája, ez a gyűlöletországa, Orbán szítja a gyűlöletet, érdekes lenne azért ezt lekérdezni Bolsnaro Orbániájában is, ott hogy megy ez.

A nagy Hanniba Szótár szerint:
gyűlölség - az gyülölség.

Vegyünkegységnek egy évet, majd számláljuk meg, természetesen ne ember számolja mert az hajlik a részre, hanem a legmagasabb kockázati tényezőt, az embert tökéletesen (mondjuk ez is hazugság, de nem baj) kizáró algoritmus. Hányszor orbán a hibás és mennyiszer Soros, mert ugye a gyűlölség a nevet mondani, most az, hogy még az Orbán az geci, tömeggyilkos, cigány, vidéki, alcsóticsüngőshasú (Orbán például egyszer.. tudod mit mondott Sorosra? Gyuri bácsi, azt!. )

Frick László Intézet 2021.06.17. 20:33:34

@ripők: NER toposzokkal kínosan összecsengő
Mik a NER toposzok?

Megengeded, hogy a nűansznyi, mondjuk a birkaszar size-tól lefelé, amik vannak, bárányganyé, libafos, nyúlszar-egérszar ezeket a méreteket hanyagoljam, mert hát ugye toposzokról kéne beszélni

Vegyük sorra, mert a sértegetések és rágalmazások meg a sima olyan típusú hazudozás, mint a tiéd is, amire aztán Cocó pedig hivatkozni fog, tehát most már, ha ráléptél az útra, gyere szépen, vegyük végig:
MEGÁLLÍTOTTUK! Egy faszt állították meg, az ilyen kerítés erénye a rövidsége, ugyanebből Oirópa hosszú fognák és ostromgerendákkal meg faderekakkal leküzdenék s aztán oszlopokban.

NEMZETIKERSZTÉNYÉRTÉKEKMENTE Vadászó, tivivornyázó (esp. Semjén összesen a strüszivadász)
nemzetükben is a faszukkal gondolkodók

(és akkor még egyelőre a Jók és Igazak altatják Orosz Barbi gyűjtését, egy kb 5-6 Borkai size lekas-sorozat, amiben lehet hogy lesz egy két olyan, aki csak úgy közeli, mint a Vaszily (vagyis szart se) de az ilyesmi sose számított

MIGRÁCVSOK Basznak ilyen lepukkadt orzágba jönni. CSak ezt baszik bárki megkérdezni tőlük, akarnak-e igazságosan elsoztoittak lenni. De ezt se most tudtad meg, mégis azt hazudod, hogy a NER toiposzokkal cseng egybe.

Ja, az nem ner toposz, hogy Orbánék kétszer loptk el a kochéziós pénzeket, (vagyis a fejétől a farkáig számlálják a portfólió pont hu -ban aztán meg O)rbánék mégegyszer mindmegették a kígyót, de akkor meg a farkától a fejéig.. Ez a size megvan? Amikor másodszor ellopták azt, amit a magánvagyonukba, nem folytatom, hol a faszban fidesz toposz ez? Mert ez tényleg egybecseng.

Mi van méág a FIDESZ toiposzokból? Maga a FIDESZ -az "Orbán 50 kilóval ezelőtt volt atalán még FIDESZ-hez méltó"

Soroljam? Szerintem írhatok egy könyvet 77 Fidesz Toposz, Amit kibruhhaházok

azt is leszarnád.

Frick László Intézet 2021.06.17. 20:40:04

@ripők: Viszont a gyűlölet lesz az, amiért érdemes lenne még egy kanyart áldozni:
Azt is szoktam mutati, hogy érdemes lenne azt megvizsgálni, hogy ha Orbánt nem gyűlölik ennyire megveszekedetten... akkor.. ma... egyáltalán... lenne-e Orbán.

Horn Gyula 1994-es esete kisebb, egyszerűbb átláthatóbb.

Vagy amit most Karácsony "karakterrombolásával" önkéntelenül csinál a FIDEZ. A magyar ember együttérző, a kicsikkel van, az esetlen idétlenkedő kisfiúkkal, akiket jaj, a nagy büdös pohosvcigány annyira gonoszú báncsaja. Meg a kis Gyuszikát is mindennek lehordják, pedig addig volt jó, amíg Kádár élt, NYugat is tiszteli, cölöpverő ezek meg lecsúfolják pufijkásnak amikor mink is pufijkában meccettük a szölő-gyümőcsöst.

Voltak itt azért olyan abszurd helyzetek már az internet robbanás előtt is

de mit pofázok itt? Mit pocsékolom az áramot, mit érvelek, amikor te csak fogsz, hazudsz egy vádat és már az a vádad meg is ült (de én ne csináljam ezt Márki-Zay-jal, mert amit szabad neked,m azt én ne)

Egészen maiasan.. XXI. századiasan abszurd volt az a helyzet, amikor a Tégy a gyűlölet ellen mozgalom kisestélyén a nénik sellőkiskosztümben frecsegték a nyxálas sütimorzsákkal a rohatt vidékicigánnyát, azt. (Ebben a képletben a palesztinok is tisztár, mint cigányok.. a hasonló alakság, amire zseniálisan csapsz le a FIDESZ TOPOSZ vádkörödben. )

Frick László Intézet 2021.06.17. 20:43:19

@ripők: A korszakot Bánó András nyitotta meg az Esti egyenlegben.
Lehet, hogy nem igazak a vádjaid, amikkel legyalultál , de akár igazak is lehetnének és ez a baj.

Hát, tudod... szerintem is.

Ez egy nagyon régi téma.. Még Hannival.

"Lehet kevesebb valamivel!"
"Lehet hát! Sőt!"
"Lehet.. 1? "
"1? Az is kurvasok."

Ilyenkor gondolja azt az ember, hogy hát tényeleg, ne legyen 1 sem.

Frick László Intézet 2021.06.17. 20:47:42

@ripők: Harmadikszemszögből nagyon mókás a szituáció, mert idegen szemmel úgy néz ki, mintha én össze-vissza fosnám a szót, míg te mennyire tömören bölcsen, valamint ugyan te nem bizonyítasz semmit (de én hogy leégtem Márki-Zay-jal, mert nem tudtam olyan linket adni, amiben csizmanadrágban, lovaglócsizmában masíroz az előszobatükör előtt fekete ingben és a vörös karszalagján egy valamilyen fogaskerékbe, de azért az Emil Frey lendkereke ne legyen és azon három svasztika-kasza. Amíg ilyent nem linkelek, addig le van szarva az elemzésemnek az a része, miszerint az újabb verziójú nácik, lásd Jörg Haidert, nem maskarák.

Mint ahogy pl aki buzikat ismerek, pl egynek a segge helyén ültem rendszresen autóban, a másik meg dolgozott a házamon
ezek a buzik.. egyáltalán nem úgy néznek ki, mint a mozgalmár fesönbuzik és pl nagyon érdekes lenne, ha egy riporter olyan igazibuzikat is megkérdezne, akik nem járnak prálydra, hogy és miéer nem?

Frick László Intézet 2021.06.17. 20:50:05

@ripők: Mi lenne veled, ha nem lenne igazad?

Mert pl én azt jívántam Márki-Zay-jal kapcsolatban, hogy bár ne lenne igazam.

Elementáris és antagonisztikus a különbség köztem, a porfing és a megmondó emberek között az, hogy ha a megmondóemberek megmondják hogy világ vége, akkor az a kurva világ, a picsába már, akkor érjen is véget a gecibe már! Ha ő megmondta? -akkor!

Én meg nem vagyok ilyen (=ennyire) hiú, pl imádom, ha valami rossz sejtésemről kiderül, hogy rosszul sejtettem és másképpen lett.

Picsaember 2021.06.17. 20:55:40

@Frick László Intézet: senki se mondta, hogy linkeld be lovaglócsizmában. Az volt a kérdés, hogy mire alapozod ezt, mutass bármi jelét, bizonyítékot, okot, ami miatt ezt állítod.

Frick László Intézet 2021.06.17. 20:56:34

@ripők: Mindjárt vége, még pár lépés.

Mikor hallottál olyant pl azoktól, akiket ezek az ostobán önellenható orbánék ballibeknek dicsérnek fel, hogy ők liberálisok. Bősz Anett nem számít, hagyjuk már.

Vagy hogy: Ő baloldali. Ma már egy MSZP-sem dfefiniálja magát baloldalinak.űÉS mi van a liberálissal? Most legújabban pl a Globalizmus szar. Ebből nemsokára Szövetségi Szintű Program lesz, a Globalizmust le kell bontani.

Ez már.. körbefogalmazása az illiberalizmusnak
Korlátozni, véleménykarámba terelni egységes álláspont ellenszavazat nélkül az összes tagállam, seni nem nyomhat mellé, mi az, hogy más véleményen van?

Ez a NER topsz, miszerint illiberalizmus.. a gyakorlatban a legújab EZ/USA konform toposz.

A liberálist egyelőre egyenesen-szemtől-szembe nem bírálják, de tegyük fel, hogy agyonbaszom, mert így már tényleg kezd unalmas lenni, hogy minden körülötte forog,m agyonbaszom orbánt péklapáttal, megszüik (hibás, az lesz még, az nem baj) de amint kivettem a képletből a lipsiző potrohást, legális lesz... "bírálni" és "egyes" liberális megoldásokat. "Jók, jók voltak AKKOR de ma már át kéne gondolni, a szabadon hagyás, az nem bánásmód.

"Nekünk pedig most a programunk a bánás módjának a meghatározása."

Frick László Intézet 2021.06.17. 20:58:04

@Picsaember: MIt tekintesz bizonyítéknak, amikor pl a SZavazz a Nemzeti Jobboldalra" szlogenjét is gondosan kiretusálták és ő is (a nácik ősi szokása szerint) vigyáz a szájára.

És neked is elismétlem. nem is bánom és azt sem, ha a titok az én titkom marad.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.06.17. 21:01:32

Nem vagyok elég képzelt, de azt én is állithatom a nagyon középszerű teddy a tedd ide oda megbízható, hogy hiperhájpolt ápoltsága is az asszonya által ráadott hacuka, ellenben ha szeretnék doktor dittator úrunkat az igazak és jók, az akkor nem doktor dittator úrunk lenne, a bűzös tóta okoskodására feketegyé az ellenforma ellenérv

Frick László Intézet 2021.06.17. 21:01:59

@ripők: @Picsaember: A fasiszta [és a medve] sem játék, nem mintha annyira veszélyes lehetne, mint a náci. De a fasiszta játék lett. nagyon virtuózan jhátszanak a fasisztákkal a Jók és Igazak, csak van itt egy veszély. Mégpedig az, hogy a fasiszta bázis létező akkor is, ha a Jobbik felszámolás (vagy végelszámolás) alatt.

Egy rossz mozdulat, a játékszer kiesik annak a kezéből, aki játszik vele és olyan kezébe kerül, aki kezében nem játékszer, hanem fegyver.

Ferenc a saját mó szituációjából indult ki amikor ugyan nem ő tette meg, de azért sokan benyalták, hogy igen és mégsem ment.

De mi van, ha a Jobbik-mór megteszi

és nem megy.
Sőt.

Tudom, hogy Ferenc óriási, az egyetlen zsenink, de nem látom, hogy mivel tudná megfogni őket.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.06.17. 21:03:16

Ja, rípoők meg buzeráns és gyúrcsányiné ágyasa

Frick László Intézet 2021.06.17. 21:03:16

@ripők: @Picsaember: Gondolatébresztőnek éjszakára még azt, hogy Orbán fogta és kilóra megvásárolta Mirkóczkit.

És van még ott pénz, ahonnan Mirkóczki ára került.
Na, szevasztok.

Frick László Intézet 2021.06.17. 21:05:10

@csillagkúll: Ezt most túltoltad.

Valamint melyik Gyurcsáénynéról beszélsz? a jobbkéziről vagy a balkéziről? Kláriról vagy Ágiról?

Nem baj, biztos este van már neked is.

Holnap jobb poenod lesz, majd meglátod, biztatlak.

Picsaember 2021.06.18. 05:20:06

@Frick László Intézet: "MIt tekintesz bizonyítéknak, amikor pl a SZavazz a Nemzeti Jobboldalra" szlogenjét is gondosan kiretusálták "

Ez az indokod? Hogy mivel kellett neki a balosok támogatása is, próbálta nem hangsúlyozni a jobbos kapcsolatait? És ezért lesz náci, és ezért oktatsz ki mindenkit, aki feltett neked egy kérdést a "nácisága" felől, hogy csak te tudod az igazi nácifogalmat?
Röhejes.

Frick László Intézet 2021.06.18. 05:59:29

@Picsaember: ... most akkor... hanyadjára ismerjem el, miszerint Márki-Zay langyosnak és nem elég radikálisnak tartotta a még ideológiailag nbem fejlett eredeti 2.0-ás változatú [2017-es] Jobbikot?

Erre már többőtöket is figyelmeztettem:

Buzulni, az több, mint az átlagos.

Egy dolog, ha valaki pl beírja érdeklődési területének a zenét és pl egészen más, ha ugyanazt én is beikszelem, ugyanis én a hétköznapjaimban 98%-ban a Bartók rádiót hallgatom, a 2% az, amiukor elkapcsolok, mert a Belcanto-t, Richard Strauss Rózsalovgját, nem sorolom, de biuzonyos állítólag komoly zenei műveket képtelen vagyok tolerálni. Általában Brahms-szal szokták ezt szemlélteni, mert Brahms az, akinek biizonyos műáveiről önképük szerint Brahms rajongók is elkapcsolnak egy Brahms rajongó életében elég azokat 2-3 alkalommal meghallgatnia. Ha szeretnél elképzelni egy Brahms rajongót, milyen? -hát pont olyan, mint te, vagyis ha elárulom neki, hogy
Anton Bruckner zeneműveiről nem szoktam elkapcsolni, akkor két dolog következik:
-olyan arrogáns velem, amennyire te szoktál
-és még engem vádol le azzal, hogy arrogáns vagyok

valamint egy ízlés nélküli segg, aki ilyen giccset, mint Bruckner, képes végighallgatni

MNost pedig következik a zenebuzi élete, mert az még nem buzulás, ha valaki Bartókotz hallgat, de az már igen, ha pl mosogatás meg portörlés közben Frank Zappa Waka Jawaká-ját. Vagy a ... azt tudtad, hogy ma már a mélymagyarok is a leges-legnyálasabb egykaptafára jártott és agyonvisszhangosított "énekű" romapop-ot hallgatnak a karajokihangfalukrú?

Tehát az One Hot Minute-ra vagy a Red Hot Chili Peppers 1988-as Pink Pop koncertfelvételére szerelek autót vagy pucolok disznóólat.

Ha eddig eljutottál, akkorr gondold át azt, mit jelent az, hogy politikabuzi vagyok.

Te nézed a számodra megfelelő híradásokat és jól elhiszed azokat, amiket azokból számodra elhinni kellemes. Amikor feltűnik Orbán Viktor vagy GYurcsány, elkapcsolsz.

Egy politika BUZI ezt nem teheti meg.

Szüntelenül figyelni kell, mert néha a legeslegeslegeslegfontosbb, már a napján is TÖRTÉNELMI ÉRTÉKŰ dolgok a híradás ismétléséáből (ami elvileg váégatlan lenne...) kimaradnak.

Te korszerű, modern ember vagy, tehát számodra 1-szer megjegyezni? - az 10 ismétlést feltételez.

Én meg olyanokra hivatkozom, amiket azzal vágatott ki a főszerkesztő, hogy még egy ilyen és aki nem vágta ki eleve, az mehet a picsába.

Felhívom a figyelmed arra, hogy ha a bizonyíthatóság kritériuma az, ami szerinted, akkor a történelemkönyveink egyharmada Üres Lapok.

Nem ritka az olyan "baleset" amikor a tanú egyben művész, pl író és megírja a dolgokat, amik a könyökünkön jönnek ki már, van belőle 20-szor ugyanaz... Vagy filmes az illető és pl olyan anyagokat talál, amiket történészek nem találtak meg vagy nem érdekesnek találván át se olvasták.

Picsaember 2021.06.18. 08:52:41

@Frick László Intézet: Márki-Zay langyosnak és nem elég radikálisnak tartotta a még ideológiailag nbem fejlett eredeti 2.0-ás változatú [2017-es] Jobbikot?

na, erre vmi forrás? hogy ezt honnét veszed?

Frick László Intézet 2021.06.18. 11:01:12

@Picsaember: Hódmezővásárhelyről, csak le kell menni érte. Ingyen van és áram sem kell hozzá, ahonnan ez való.

Amihez áram kell, azt már sikerült letörölni a linkelhetőeket.

Ha pl lenne egy liberális sajtó-orgánum Magyarországon, azt érdekelné.

Sajnos az élet nagyon csúnya és büdös, sokmindent még mindig csak internet nélkül, közvetlenül a büdös emberekkel érintkezve lehet megtudni.

Picsaember 2021.06.18. 11:03:31

@Frick László Intézet: értem... szóval egy helybelitől hallottad. Ha igaz. most már csak az a kérdés, hogy ehelyett az egyenes (?) válasz helyett miért jöttél eddig a medvézéssel, meg Haiderrel meg a nácidefinícióval meg a többi fassággal.

Frick László Intézet 2021.06.18. 12:17:28

@Picsaember: Nem helybelitől hallotam először, de már nincsen meg a link.

Nézd, én nem halok bele abba, ha egy ilyen ember, mint te, lehülyéz meg hiteltelennek mond. Bánom én :)

Picsaember 2021.06.18. 12:28:21

@Frick László Intézet: engem se ráznak meg különösebben a folyamatos sértegetéseid.

Frick László Intézet 2021.06.19. 09:12:28

@Picsaember:
Te- szeretnél megsérteni engem
Én -nem szeretnélek megsérteni téged
Te- megsértődöl valamin, aztán rámmondod, hogy sértegettelek
Én - nem is szerettelek volna megsérteni
-és nem sértődöm meg azon, amit pedig te sértésnek szántál

Picsaember 2021.06.19. 09:39:26

@Frick László Intézet: akar téged megsérteni a halál. Csak ha baromságot ír bárki (pl. te), az zavaró. Minden ilyen baromságot, amikkel másokat alaptalanul vádolsz, voltaképp saját magadnak írsz, csak sajnos a kritikád általában egy irányba működik, kifelé. Ezt MUTATJA neked mindenki, de hiába, angolna módjára kisiklasz és visszacsúszol a hülyeséggel.

Picsaember 2021.06.19. 09:45:18

@Frick László Intézet: egyébként a legprimitívebb jóoldali módszert alkalmazod (ismét): ha te sértegetsz, az nem is sértés, hanem objektív ténymegállapítás, mutatás, stb., ha más sért téged, az vádaskodás, jógyerekeskedés, gyűlöletbetegség stb stb., mondom, álruhás jógyerek vagy.

Minden ilyen "trükköd" teljesen elhasznált már.

Frick László Intézet 2021.06.19. 10:08:17

@Picsaember:
Vegyük sértéseimet, ezeket persze most úgy kell kitalálnom, mert példát nem hoztál fel (igaz legutóbb most én sem, ugyanis az alapszituációt állapítottam meg, amit te MÁSHONNAN vett hasonlattal cáfoltál, ami hasonlat:
-nem teljesen igaz
-a te érvrendszeredben pedig ha 100 állításból egyet sikerült megcáfolnom, akkor, idézlek, baromság a többi is. Találtál szerinted 2 pontot (esetet), ahol szerinted megfogtál és azóta az "mindenemet viszi" ... nem.

Tény az, hogy a nick-választásod mintegy parodizálása lenne az én picsaember szóleleményemnek, amiszerint a picsaember fejlett és győőőztestudata, A Minta Tudat-a pont olyan, mint a picsaember segge, ami önmagában lehet formás
viszont összességében a picsaembert megalapozottan tette közröhej tárgyává.

Engem szoktak vádolni pl azzal, hogy sértett ember vagyok, mert nem lett karrierem, nem vittem semmire EZÉRT sértett lettem és ez a sértettség BESZÉL belőlem.

Amit vádat egyszerűen cáfolom:
"magamat kigúnyolom, ha kell"
és ki is gúnyolom és nem vagyok magammal könyörületesebb, mint másokkal

És akkor nézzünk téged: Te, meg az önirónia?

Ugyanmár. Te egy "öregember" vagy, aki bele is halna, ha revidiálnia kellene.

Én: Többször kijelentettem, nem szeretném , ha igazam lenne, sőt a blog célja az, hogy cáfoljanak meg, Hannibal legalább 20 cáfolatára töröltem bejegyzést vagy bejegyzés passzusát töröltem és még ott van Tokfalvi mester és még sokak, mások, akiknek a szövegét az én kivágott szövegem HELYÉRE másoltam be és ilyesmi.

Te nem engedsz:

Egy mára már teljesen homályba veszett sértettséged miatt nem tudsz engedni, csak harcol, csak leversz azzal az összesen "két szamár állkapoccsal" amik kóródarabok.

De te le nem tennéd ezeket a dzsollidzsóker, mindenem lecáfolásra alkalmas "siker"-eidet, ezek mindent visznek.

Ez tehát az egyik sértésem története, megsértettelek azzal, hogy a Picsaember nikket megalapítottad, de ellenkezőjére (vagyis ugyanazára) sült el, mert: picsember vagy és naponta tudod is ezt magadról bizonyítani.

Picsaember 2021.06.19. 10:19:49

@Frick László Intézet: ha az alapfokú szövegértés menne neked, akkor ezt nem írtad volna le. Teljesen egyértelműen leírtam itt, hogy önironikusan választottam ezt a nicket, mivel elismerem, hogy a mai kor sok negatív vonása bennem is ott van sajnos.
Szóval megint az ellenkezőjét hazudod a számba, mint amit itt tényleg szóról szóra leírtam, ami legalább 2 dolgot mutat:
1. alapvetően leszarod, ki mit ír ide.
2. nem zavar, ha hazudsz, konfabulálsz, csak hogy a pillanatnyi teóriádat alátámaszd.

Frick László Intézet 2021.06.19. 10:23:13

@Picsaember: A meghaladott kifejezés értelméről van szó.

Tehát SZERINTED ha azt mondom valamire, hogy meghaladott, azzal azt állítottam-e hogy téves, vacak, szar, ócska, lejárt, nemigaz stb.

Nem. Sőt.

Próbálkoztam Buddha faderék-hasolatával, társművészetekből vett példákkal, zsenik példáival, akik életükben nem szerették volna, ha művük meghaladhatatlan, mert a haladás hívei voltak és óhajtották, hogy jöjjön egy jobb kor mert későbben következő, tehát fejlettebb embere [-> Marxék szerint] aki őt meghaladja.
Te ezt is leszarva , amit először győzelmedet a fejedbe vettél, továbbra is ünnepelted. Szerinted baromság volt az, hogy mára meghaladottnak tartom Victor Hugo Notre Dame építészetiesszébetétjét.

De itéleted alapja az, hogy nem vagy tisztában a meghaladott kifejezés értelmével.

Hozzád hasonló picsaemberek százait ugrajtottam magamnak kijelentéseimmel, mikszerint:
"Dr Goebbels egy zseni volt!"
vagy
"Gyurcsány egy zseni"

Az ok az, hogy mára és tévesen a zseni-hez csak pozitív és csak dicséret kötődik.

Megint szamárnak hárfáztam ezzel, mert te továbbra sem fogod értelmezni azt, amit ma délelőtt megint leírtam neked.
Te csak iákolod a magadét, mintha nem érveltem volna hússzor legalább 10 különböző, de jó példával.

De hát mit akarok, ha az értelmi képességeidet az jellemzi, hogy mennyit fogtál föl a Börzsönyi Medve hasonlatomból.

Még azt is mutattam, hogy a magyar véleményformáló értelmiségi ha egyszer kijelentette, hogy a Börzsönyben pedig medve van, akkor a medve legyen ott vagy a jó kurva anyját a kibaszott medvének, hogy képzeli.

"Lehet, hogy nincsen medve a Börzsönyben, de lehetne és ez a baj."
/egy Bánó András parafrázis/

Én pedig ezt mondom:
Nincs mégsem medve a Börzsönyben? De jó!

(vagyis, ha a hasonlatot leteszem, egyébként pedig nem példának alkalmazom, akkor legyen is medve a Börzsönyben és aki azt hiszi, hogy az igazi macika játék, annak tépje le az arcát.

És kötelességünk figyelmeztetni: A medve nem játék.

De ez a röpte is nagyon magas neked.

Eleinte azt gyanítottam, hogy te titokban nagyon okos ember lehetsz, csak leplezed. Tanító-nevelő szándékból és mert én tanításra és nevelésre szoruló ember vagyok, titokban drukkoltam hogy állj elő a farbával végre és oktass ki. Nevelj meg.

Csakhát... eddig azt mutattad, hogy nincs mivel: Sem apparátusod, sem vitakészséged hozzá.
Eddig egy átlagos fórumozós szintjét hoztad, mondjuk egy 65 éves nyugdíjas pedagógusét, aki diploma óta semmit nem tanult a szaktárgyában sem.

Picsaember 2021.06.19. 10:29:40

@Frick László Intézet: az a baj, hogy nagyon unalmas vitatkozni a hozzád hasonló okoskodó hülyegyerekekkel, akik a másikban mindig a negatívumot látják, önmagukról pedig hogy-hogynem, szinte mindig csupa pozitív jut eszükbe.

Picsaember 2021.06.19. 10:31:20

@Frick László Intézet: "Szerinted baromság volt az, hogy mára meghaladottnak tartom Victor Hugo Notre Dame építészetiesszébetétjét."

újabb hazugság.
Nem ez volt a baj, hanem az, hogy ALAPTALANUL tartod bárminek azt a bizonyos betétet, mert FINGOD NINCS, hogy mi van benne.

Frick László Intézet 2021.06.20. 06:20:12

@Picsaember: És?
Vannak a megállapításaim a Notre Dame teteje leégésével kapcsolatban, mit jelképez, minek a szimbóluma, satöbbi.
Ennek kapcsán merült fel Victor Hugo betétje a nyomorultakból.

Most te következel: Szépen levezeted nekem, hogy az én személyes bűánöm hibám, ami engem megsemmisített a tekintetedben annyira, hogy ezentúl ez a súlyos bűnöm mindent visz. Náald elestem örökre, föl sem kelhetek.

JKó, akkor fekve maradok.

Amit azonban megállapítottam a Notre dame égéséről , az tőlem függ-e szerinted?

Ez letrt az én Borkai Ügyem.

Megbuktam Victor Hugo-ból.

Bebizonyítottad (mondjuk ezt megelőlegezem neked, egyelőre még adós vagy a kisesszével, 6-810 sor komment, amiben összefoglalod:
"Victor Hugó örökérvényű és bölcs megállapításai a Notre Dame épít6észetkultúrfilozófiai toposz-szerűséhggéhez

cím alatt.

Ne fárdj vele, megelőlegezem neked. Mintha meg tudnád írni ezt a kisesszét.

Már meg is írtad.

(Hiszen attól semmisültem meg.. Gondolom nem annyival kívántad letudni a győzelmedet, hogy bedobdtad Victor Hugo kikezdhetetlenül nagynevét, amihez én porfing se vagyok.

Picsaember 2021.06.20. 09:53:37

@Frick László Intézet: mi van? Nem kell itt a dráma, nem vagy te primadonna. Az én szempontomból ez így néz ki (de már ezt is leírtam háromszor): felmerült a kérdés, hogy mit jelent ez az épület. Erre bátorkodtam teljesen naivan leírni, h. számomra mit jelent: hogy a leégés előtt pár hónappal jártam ott, és ennek kapcsán elolvastam a "Notre Dame-i toronyőr" vonatkozó részét, amit találó leírásnak érzek. Ennyi.
Nem "bedobtam a nevét", hanem nekem ez jutott eszembe róla, mint ahogy neked a lófaszom tudja miről mondjuk Tarkovszkij jut eszedbe, akit nem ismerek, de cserébe nem is mondok róla okosságokat.
Erre jött a virtuális legyintés, hogy "a Notre Dame több annál, mint aminek Hugo pénzért megkoraromantizálta".
A kérdésre, hogy mennyiben releváns, hogy pénzért, és hogy a konkrét szövegrész esetében mit jelent a megkoraromantizálás, valami szokásos homályos mellébeszélés jött, amiből egyértelműen kiderült, h. voltaképp fogalmad sincs, mit ír Hugo a vonatkozó részben. Ami persze nem baj, csak akkor mi értelme ítélkezni róla.

Ennyi volt a történet, és emellé jött a szokásos hosszú-hosszú terelés, sértegetés, hogy a hülye kommentelő nem tudja az igazi romatikafogalmat (ahogy a nácifogalmat se stb). Hagyjuk.

Frick László Intézet 2021.06.21. 06:01:17

@Picsaember:

Az emberek zöme megsemmisülne abban a pillanatban, ha meglátná és felismerné magát. Te ilyen ember vagy.

...hogy fogalmazzam finoman?- a "naivitásodat" habitusod kizárja.

...a Faderék Hasonlat megmutatja, hogy "fogalmam nincs"-het-e. Mindent az ember -és J.D. Morrison amerikai költő sejtése alapján egy regényt meg főleg nem- nem jegyezthet meg. Valahogy "idekerültem" és ebben az útban ott van valahol, hogy valamin valamikor átkeltem... nem azt mondom, hogy Victor Hugo nélkül nem ugyanitt lennék (felsorolhatnám, akik nélkül viszont nem és ez érdekes, mert lektűr szerzők is vannak köztük, nem csak romantikusok ..és akkor ebben a zárójelben sem a lektűr, sem a csak éás sem a romantikus nem leszóló és "minősítő" a lektűrírás is szakma és érteni kell hozzá)

-az előző bekezdés kiegészítése: MINDENT ami hozzáad(elvesz) az emberből, szórul -szóra nem fölidézhető. Mint a fasírt sötét részletei, ott lappanganak a nagyegészben a darabok... A memóriája sem egyforma az embernek. Egy régi barátom úgy olvasott, hogy ami lappal végzett a könyvből kitépte és eldobta, kb annyira szerény ember, mint te, ha ő egyszer elolvasott valamit? "Az el lett olvasva!" Az ember éltében változik és nem biztos, hogy a 21 éves korában olvasott regény, minél zseniálisabban jó regényről beszélgetnénk, ha lehetne veled beszélgetni, de te nem beszélgetni jársz ide, hanem győzedelmeskedni és engem lerúgdosni azzal, hogy majd te megmutatod, de mit mutatnál meg, azt még nem tudhattuk meg eddig. Sokféleképpen jártam már, képtelenül végignézni kamasz-vagy fiatalkorom kultuszfilmjeit, a közepéig sem elviselvén pl a Venyigeszú és planktont. Faarcal tekintvén azt, amin jól szórakoztam és elpirulva azon hogy én ezen szórakoztam 40 éve, amikor bizony ez nagyon komoly.

-ha ugyanerről kétszeresen az irodalomtudomány doktora irodalomkritikussal beszélsz, ő is kb azt mondja, amit a régi barátom, ő kezdő tanársegéd korában olvasta a [lényegtelen itt, mi]t és ugyan, miért kéne 63 éves korában még egyszer elolvasnia, amikor végzett vele, az ő memóriája, mint az Alpok. "És Hamvas Béla?" "Tizenegyedik könyv író és nem organikus a magyar irodalomban."

-szerinted annyi volt a történet, inkább úgy fogalmaznék, hogy ennyit volt bátorságod bekönyvelni és naplózni magadnak és akkor minek mondjam el mégegyszer azokat az érveimet, amit ezután sem merészelsz majd benaplózni, elkönyvelni, pl azt, hogy Hugo korszakában erény volt pénzért irni, a művészi függetlenség.. és még arra is felhoztam példát, hogy Balzac esetében SEM a pénzhajhászási KÉNYSZER nem ment a minőség rovására, ellenpélda a "szociálista" Jack London, aki a kastélyában félrészegen, őrjöngve fércelt össze hihhhhetetlengyorsan fércműveket, mert kellett neki a pénz és emiatt az életműve harmada lényegében a kétharmada szemetje.

Azt nem mondtam, hogy hülye kommentelő vagy, azt mondtam, hogy a romantika fogalma a hétköznapi süllyeteg.. kibillent és torz hétköznapi formájában ugrott fel neked, ezzel még nincsen vége, ez téged kardot rántani a romantika védelmében (egy faszt, ezt is alkalmasnak találtad, hogy na most majd jól megfogol és rámbizonyítod, amit a nikked alapításakor kitüztél, hogy majd most jössz te és rámbizonyítod

-és eddig azt tudtad bebizonyítani, hogy a picsaember típusnak egy archaikusabb, már az internet korszak előtt is megfigyelhető változata vagy, rugalmatlan és hiú, semmit nem gondolsz át még egyszer, ha már te azt kigondoltad, akkor sóder és cement meg 17-es bordázott betonvas és be lesz betonozva már egy életre.

...visszakanyarodván a fenti témák egyikére, egyszer Móra Ferenc felnőtteknek szánt klasszikus novellája elolvasása után felötlött bennem, hogy olvassam el a Kincskereső kisködmönt, ami annyira lényeges a számomra, sokkal-sokkal-sokkal lényegesebb, mint a "Toronyőr" volt 12 éves koromban, mert ez 6 éves koromban, első osztályos koromban és kb Mikulás táján volt fontos. Aztán még kiolvastam párszor, de kb 9 éves korom óta soha.

De pl 47 éves koromban ott volt valahol bennem ez a "kisködmön"

de ha elém teszik a kisiskolás felmérést róla, nem írom meg 2-esre.

Akkor milyen alapon mondom, hogy Móra Ferencet az Isten megáldja ezért a "kisködmön"-ért. Amikor itt vannak azt ilyen emberek, mint te, akik elő odateszik a felmérőt és megí is írják ötösre, mert őknekik van ám fingjuk aztán örökkön örökké arról, amiről egyszer volt. :D

Picsaember 2021.06.21. 07:43:11

@Frick László Intézet: ismét csak a bagoly mondja verébnek motívum.

Nem csak én mondom neked, más kommentelők is, hogy a "magad meglátásával" jócskán vannak gondjaid neked is a bejegyzéseid alapján (mint egyébként mindenkinak, valóban) - ezt persze folyton sértődötten visszautasítod, és még a sértődést is elhazudod stb.

és más kommentelőkhöz hasonlóan valóban azért vettem eddig a fáradtságot, hogy ideírjak, mert valóban találtam értéket a blogodban a sok tódítás között, de ezt is kár ideírni, mert ugye ebből te csak annyit értesz, ami a rögeszmédet erősíti, hogy a te sértegetésed mutatás, a fabulálásod készpénz, és hogy milyen okos vagy.
Úgyhogy valóban kár ideírni bármit, és ez nagyon szomorú, sajnos már maradsz ilyen, minden türelmes/türelmetlen, szelíd/bunkó próbálkozás ellenére. Na csá.

Picsaember 2021.06.21. 08:33:42

@Frick László Intézet: egyébként azt, hogy téged Hugo a legkevésbé sem érdekel, az is mutatja, hogy azóta se olvastad el a vonatkozó részt, hisz semmilyen ÉRDEMI megjegyzést nem fűztél hozzá, csak a tipikus mellébeszéléseke, hogy az lemarad a modern tudománytól stb.
Meg hogy te túlvagy Hugón... mint írtam, elsősorban költő volt, méghozzá az egyik legnagyobb, és erősen kétlem, hogy a versei ismerete nélkül bárki is tudná, ki ő. És nem csak a pár legismertebb versét, amit elég sok francia kívülről tud, hanem minden, több kötetets versét legalább KICSIT jó ismerni, ha véleményt akarsz alkotni róla.
Tehát megint csak úgy vagy túl rajta, hogy igazából nem látod, mennyire INNEN vagy még.
És INNEN akarsz kioktatni lekezelő módon másokat, nem csak engem, kb. minden kommentelőt. És ez az abszurd vonás az, ami úgy tűnik, sose változik meg, te már így mész a sírba, ezzel a fiktív internetes karakterrel.

Picsaember 2021.06.21. 08:37:35

@Frick László Intézet: "a romantika fogalma a hétköznapi süllyeteg.. kibillent és torz hétköznapi formájában ugrott fel neked, ezzel még nincsen vége, ez téged kardot rántani a romantika védelmében"

értelmetlen, rosszindulatú hazugság, nulla dolgot mondtam a romantikáról és a védelmében, ezért halvány fogalmad se lehet, mit gondolok/tudok a romantikáról.
Te viszont NULLA olyan dolgot írtál, amivel megindoklod, hogy a vonatkozó résznél mennyiben releváns a romatika címke.

Frick László Intézet 2021.06.21. 11:41:50

@Picsaember: "Mennyiben releváns" - maga, az, jellegzetes része. Stílusfestésében láényegi kevercs. Mintegy a Felhomályosulás enciklopédizmusának a népszerű "popolo" kései kiterjesztése a bárkiszámára. Hugo korában "ávángár" Dumas-ék után... meg már... inkább retrográd.

Picsaember 2021.06.24. 13:32:46

@Frick László Intézet: szóval a romantikus író romantikus. Ez velős megállapítás, amire minden általános iskolás gyerek is képes.
Tehát a Notre Dame több annál, mint ahogy Hugo 20 oldalban "pénzért megkoraromantikázza", de Hugo leírása nem több annál, mint aminek Frick egy 2 szavas jellemzésben "megszótárizálja", általános iskolás szinten.
Most már tisztába vagyok a világ folyásával, köszi.

Frick László Intézet 2021.06.24. 14:08:27

@Picsaember: Megfogtál. Eddig bírtam -de már mióta szánalmasan is. Győztél. Lehengereltél. Ezt a szellemiséget -ami páratlan egyébként- amit te képviselsz. Hogy is gondoltam. Végem. Nyek.

Picsaember 2021.06.24. 15:15:30

@Frick László Intézet: há dehogyis! Hisz épp te fogtad meg Hugot, engem, mindenkit!!

A "szellemiség" mindig annak függvénye, hogy mire reagálok. Eszembe nem jutott volna, ha nincs a hasonló szellemiségű fogadtatás, lásd feljebb.

Frick László Intézet 2021.06.28. 13:47:00

@Picsaember: Én fogtam meg?

Én haladtam meg?

Tegnapelőtt láttam, hogy a Notre Dame helyreállítrói nazzal dicsekedtek, hogy a tetőszerkezet fáit másfél évig szárították, ami bruhuhu.

Hugo korában nem is lettek volna képesek a tetőszerkezet fája életkorát megállapítani, az akkori ácsok úgy "gondolom" ra mondtak 10-12 év (különböző szakaszú) száradást.

Ami a valóságban kb 40 év lehetett. (csak bárdolatlan rünkben vgagy 10-et száradhatott..)

Én.. tőlem függetlenül fennállókat mondtam vagy mutattam, mi vagyok én.

Te, te bizony, nem kevéssé magabízó vagy. Ha te zseniálisan utánagogliztál valaminek, az úgy is van. :D [-> haszidok]
Elkerülte a figyelmed az, hogy nekem nem szokásom gogliból okosnak lenni..
Istenem, a végén kiderül, hogy a Hugo-hivatkozásodra, amivel, mint Sámson a szamárállkapoccsal a filiszteusokat... megsemmisítettél, további 101 egyéb megállapításomat, azt is úgy gogliztad elő :D
süti beállítások módosítása