riport:

Vidéken ezalatt a polcok nemüresek. Ez van, hiába, a falu ilyen, ez nem városikörnyezet, ahol mindan a jó,a szép meg a fejlett.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6215496656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann a grófnő 2020.02.29. 16:16:56

csak úgy halkan megjegyzem, a városban sem üresek a polcok
de ha neked azt írja az újjjsááág, akkor te lujza módra beszopod.
Elakadt egy kamion, vagy nem ment az árufeltöltő Béla, oszt azért volt üres. Egy üzletben, egy polc.
A többi ezer üzletben a többtízezer polc ugyanúgy tele.

Szorgalmas Gyémánt 2020.02.29. 18:46:56

Az igazi szórakoztató rettegés a fészbukon megy. Nagyjából ugyanazok, akik az Amazonason rettegtek, meg a 2050-es (igény szerint 2030-as) klímavilágvégén, meg a rettenetes Orbán-kormányon. Százezer forint fölötti bevásárlások, tömegével, cukor és liszthegyek.
Ami Budapesten megy, az sötétség délben.

Frick László Intézet 2020.03.01. 06:01:22

@Steinmann a grófnő: TUDOMhogy nemüresekapolcok - hanem az index geci szerinterre van igény,mármint a hisztéria gerjesztéséree

idézem

TízmillióHírszerkesztő Országában...k csak kielégítik az igényeket,amiket teremtettek.

Plusz ugye: hátha ebbe buknak bele ezek.Ez is egy vágy.

Neeem?:D

Frick László Intézet 2020.03.01. 06:11:22

@Szorgalmas Gyémánt: @Steinmann a grófnő: A Sötétség Egész Évben az Budapestturista foltja ott középen,ahol a riksa 3000-ért 120 lépésre visz el. Egy kínai lány bérel egy bruttó 22 nm-es üzlethelységet,kimegy időnként az ázsiába és vesz a vietnámiaktólpárféle vietnám teát,főleg a kommersz zöldet

Most figyeljetek:Magával az üzlettelSEMMIT !4!!4! nem kell csinálnia,fogta és lemeszelt mindent,kiment egy tüzépre, vett négy beton bélésvet 1500,rákét oldalszegély lapot 2400..meg az IKEÁ-ban 50000-ért pár vadonatúj szemetetilyesmi... Teátannyit nem tud eladni, hogy abból ma csai -t főzzön,de azt megküldik nekikínából, zsákja 10 jüan a teapornakmeg a postaköltség (gyak: ismerős berakja neki a kőbányára címzett konténerbe) Hétközben nem akkora nagy a forgalom,akb 10 Ft értékű teához a 200Ft mindennelegyütt -ért elkér 900-1200 Ft-ot,a sütik benne vannak 120-ba, azokért 1200-at. A sítlus minimál,mondjuk én lomtalanításon szedtem volna össze.

Frick László Intézet 2020.03.01. 06:36:22

@Steinmann a grófnő: @Szorgalmas Gyémánt:
Az Ország GDP-A-Városa.A faalum három valamibe számítócége közülkettő hivatalosan A Város-ban működik, munkásbuszos cég párszáz busszal Budapesten van bejegyezve és egyáltalán.

Ez nagyon régen így ment: Az Alföld egyes részein a tanya- éskulákfelszámolásidején sikerült a büdösparasztok és a tanyák számát egy bőőőőven az optilális alá nyomni.Tehát aki a tanyáján zug baromfi-vagy sertésfeldolgozót vagy pálinka vagy borgyártat akart, az hagyta a szarba a tiszántúli tanyáját és vett egyet Pest- vagy Bűács-Kiskun megyében,akomonisták is mások voltakésasok tanya között elveszett a kukoricaborgyárvagy a pálnakagyár. Vidékenmindenféle KIOSZ tagnakkellett leni,bélyegeket vcásárolni,adózni,kitéve a községi ÁFÉSZ a TSZ-ek és apártbizottság,meg az emberektámadásainak (rohatt gazdag maszek,akurva anyját)míg a Kulturaés Fényesség AholÉlni Lehet Élehtőség Városában az ember valamiveléjfél után leballagott a tolbuhin körúti vásárcsaarnokmögéa virágpiacra,jött a sok büdös népellensége szekfűtermesztő,felvásárolta tőlük a szekfűt szála 7 Ft-ért és eladta a virágboltosoknak 12 Ft-ért,akikeladtákafényesbudapesti fejlett,mertmegérdemlilakosnak 20-22Ft-ért.

Cigánykurváka kukák mellőlaz aszfaltról szedték fel azt a szekfűt,amit10-értárultak az aluljáróba,rendszeresen leszopták a rendőröket,plusz adtak nekik néha egy 100-ast (100 Ft az napi bér volt... 20-50 Ft-ért szoptak) és akkor a rendőrök néha eljátszották, hogy üldözikamindenfélétárusitó cigányasszonyokat A Város-ban.

Amikor a grófnő már nagykislány volt,akkor ezek a semmiféle vállalkozói papírral nem rendelkező Fejlett Budapesti Állampolgárok kombi Volvo-kkal terítttették a szegfűt.Voltak azonban,akik annyit fejlődtek, hogy alampítottak egy GMK-t,ami Hollandiából,importengedélllyel szegfűt rendelt meg,egészen pontosan ez szegfűneklátszóbiológiai izévolt,,, Ferihegyről egyenesen hozattták a holland gyári szegfűt papírdobozokban, darabja 2 Ft-ra jött ki,úgyhogy a sok büdös vidéki elmaradtott tahó,akik talajba palántázták a szegfűt, vagypiroslett a palántából, ahogy szerették volna vagy nem, ez ugye néha lutri volt..mindenesetre berlinikéket vagy ciklámen-bugyiszínűt, azt nem tzdtak gyártaniúgy,mint a hollandok. Ráadásulmégamagyar elavult,termesztett és nem gyártott szegfűnek a tömény illata? - a holland gyártott szegfűnekolyan szaga sem volt,mint a frissen sarlózott dudvának.

Minden útaz elsőlépésselkezdődik,de a lényeg a Pozitív Diszkrimináció: Budapesten még mindig inkábbelbújhatok egy cégképviseletiügyvédi irodadossziéfiókjában,mint vidéken,ahol lefényképezik az autómat és jön a feljelentés.

Hogy a kurva életbe ne termelődne MINDEN AMI GDP egy olyan A Város-ban, ahol az Andrássy út- Podmaniczky utcaközét,kivéve a szerencsés cigányokat a Szív utca környékén,akikfélig ingyen cocijálislakásokat szereztekmeg és tartotakmeg... Gyakorlatilag ebben a tömbben maguknaka lakás TULAJDONOSOKNAK... akik2,2 -3,2 MFt 1990-es befektetéssel .. a lakás közben JÖVEDELMET TERMELT NEKIKés ennek a JÖVEDELEMNEKa 10%-a sem a költség... A vakolat a homlokzatról hullik, az ablakokon befúj a szél, de a bérlők fizetik a rezsit...ha nagy nehezen az egyenként ma a FIDESZ jóvoltábóla 2013-as 50-60 millió Ft érékű lakások ugye ma 120-200 Milló Fz-ot érnek úgyy, hogy valójában a házak csakpusztultak.,, a tisztelt befektetői közösségtőlaház gondnoka,mind a 24 lakásbólösszeszed 10-10ezer Ft-ot két ajtólapra... na, azt kicserélik,mert két öreg néni a befektetők közülmég ott lakik.. de LEFESTENI AZ AJTÓT? kurva 1200 Ft-ot egy doboz festékre?-azt már nem.

De a lakásárakmeg albérletek az egekben, itt kérek egy tekintetet az árszínvonalemelkedésére 2013 óta...megvan? ... és még egy pillantást arra, hogy a ház befektetőirétege MOST mennyit tud elkérni a 2013-ashozképest lakásbért.

mert az árak nem emelkedtek a duplájára,pl a szív utcai strici,aki a 16 éves kurváját lakásra viszo a negyedben,az öreg bácsiktól vagy a fiatal néniktől 2013-ban 25000 (2-3 óra) 70000 (All by Night) kért el 2013-ban és ez most 30-90000. Klumeczki bácsi,aki a negyedben 1990-92 között,mint nyugalmazott,de soha le nem papírozott szegfű nagykereskedő,a vagyona töredékéből 8-10 lakást vásárolt össze a negyedben befektetési céllal, ahhoz képest, hogy 2013-ban 80000 Ft-okat kért el havonta a lakásokért, ma 140000-eket.

Mindezt a kurva FIDESZ miatt.

Steinmann a grófnő 2020.03.01. 08:54:36

@Frick László Intézet: @Szorgalmas Gyémánt: Így van, és a helyzet rendezése miatt szentorbán rendeletet is fog hozni, Budapesten csak olyan kaphat lakcímkártyát:
1. 80 alatti az IQ-ja (mert ugye, sötétség, ahogy SZGY írta, a fővárosi mind hülye, kisegítő iskolában végzett, stb..)
2. Kurvapecér, csaló, gengszter, nincs erkölcsi bizonyítványa

Hát már mióta tudjuk, Budapest a bűnös város, a nem dolgozók, ostobák, csalók fellegvára, de ugye, a legfőbb bűnünk, hogy nem vagyunk fidesz- szavazók :D

Steinmann a grófnő 2020.03.01. 09:00:04

@Frick László Intézet: ki is mondta, mi egy bank kirablása egy bank alapításához képest....
a 30 éves virágos történet, na az rávilágít a fővárosiak romlottságára, Orbánné Mészáros Rühellke ellenben becsületes dolgozó ember, aki munkával keresi a pénzt :D
Figyelj, ezért tiltanak ki téged mindenhonnan, én ismerlek, tudom, te tényleg ilyen hülye vagy, szórod a Donkanyaros sztorikat, ahogy öregszel, majd jön Verdun meg Doberdó is, de most mondd, egy 30 éves hvg vagy index moderátor elolvassa amiket írkálsz, mire gondol
1. szív valamit
2. fizetik, hogy ilyen hülyeségeket írjon be
a sztorik remekek, össze kéne gyűtened, és írni egy rendszerváltásos kis gyűjteményt
de lásd be, kommentsorból úgy vágnak ki vele...trollkodás, nincs köze a témához, és eléggé úgy tűnik, mintha a habonyművek kreatív vonalához tartoznának a beírásaid
én tudom, hogy nem...de mióta is ismerjük egymást?

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.01. 15:54:47

@Frick László Intézet: "Ez a GDP-t Budapest termeli, éhenhalna nélkülünk a vidék" én a nagymamámtól hallottam, csak fordítva, ő abban a hitben halt meg 95 évesen, hogy a városiak mind éhenhaltak volna, ha ő nem dolgozik a földeken egy életen át (a kapálást 89 évesen hagyta abba).
De ugye ő egy zsákfaluban élt szinte egész életében, néhány általánosa volt, minden, amit tudott a világról, a Bibliából és a Kincses Kalendáriumból olvasta össze. Ennek inverzét hallgatni többdiplomás emberektől...vicces, hogy ők is így fognak meghalni, csak Biblia nélkül.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.01. 16:18:17

@Frick László Intézet: Nemüresek a polcok, de foghíjasok voltak a váci úti Tescóban, az 500ml-es fertőtlenítő gél:

i.imgur.com/XSozxWM.jpg

hetek óta hiánycikk.

A Facebook sötét bugyraiban pedig Félelem és Reszketés.
Az üzleti életre is kihat ám, a multik minden céges utazás stornóztak, nem találkoznak kínaiakkal, fontos nemzetközi programokat mondanak le, ezresével küldik home office-ba a dolgozókat, szóval az irodai rabszolgaélet most végre felpezsdült, az indiai, kínai site-ok meg nem is értik, mit pattog itt a fehér ördög.

Szánalmasan röhejes ez az egész EU.

Steinmann a grófnő 2020.03.01. 19:11:20

@Szorgalmas Gyémánt: ha jól hallottam, Kínában több helyen karantén van, Japánban 2 hetes tanítási szünet. Kínában annyira karantén van, hogy végre be lehet szívni a levegőt.
De neked az EU röhejes :DDD
a japánok miért nem röhejesek? :DD
elképesztőek vagytok Dudival, mindketten.

Mindent gyűlöltök, ami igazából a mi kultúrkörünk, és mindent imádtok, ami nem. Ész nélkül, kritika nélkül. Szánalmasan vagytok röhejesek.

Frick László Intézet 2020.03.02. 05:32:38

@Steinmann a grófnő: Pompásan demonstrálod itt a lényeget,ami:abélyeg ragaszgálása.Olvasol valamiket "csoportok" járási legendáiból,meg dumaklisékkel vagdlózol. Donkanyar?
Az egyik jellegzetes eset Oroszi Babetté volt,akit elküldtek a vadászkiállításra azzala számítással, hogy ott majd "mészáros" pampogni fog. Tudod,ki az a 2mészáros"? -akit én minden kommentemben, amit a hasonszőreid kifogásolnak,Ráhelnekírok. Ha valaki akkora birka,mint te és nem-elérően bégeti,mint te,azzalnincsen baj.
Azzal van baj,amikor én Oroszi Babett "riport"-ja alatt megkérdezem, hogyan lehetséges az, hogy nem a Pintér Börtönmosodák Konfekció,Szájmaszkokés Halastavak ZRt TÉNYLEG közszereplő tulajdonosi rétegének áll neki.
Nézd, te vagy a birka, e bégetsz tömeg-szövegeket,amit mindenki,nemeltérően,viszont kurva okosnakmeg fejlettnek is állítva be magad összesen attól, hogy A Város szülötte meg lakója vagy.Akkor csak van valaholalegenbdagyűjteményedben egy indok, hogyan tud kimaradni a Pintér Börtömmosodák,Konfekcióés Szájmaszkokmeg Halastavak ZRt a szórásból?

Azáltal ugyanis, hogy kitiltottak a Jók és Igazak, így egyetlen egyszer sincsen már leírva ez a hvg-n még a kommentekben sem.

Donkanyar? - Az, hogy ha egy külföldi balra vagy jobbra lecsandalikázik a lassan szlöm alakú részekre az Andrássy-ról, ahol az ingaltantulajdonosok több,mint 3/4-ed része 1990.óta csakKIFELÉ veszi a hasznot,deráfordítani az ingatlanaira,amik csak nem a száz-szorosukat érik... egy ganyi vasat sem... hogy 20 lakástulaj szed a bérlőktől havonta 2,5 millió Ft-ot és az új ajtóhoz egy kurva doboz festékremár sajnálták a költséget.. ez MÁMA van,sőt,ahogy elnézem: fjúcsör.

Megint itt idétlenkedsz,mintha vicces tudnállenni a csoportok és a kedvenc újságjaid hiedelmeivel.

Kezedben a mindenre jó végsőérvvel A Puhos-sal

amiremeg azt szoktammutatni:
Nem is csuda, hogy nem váltjákle nektek a Puhost, hiszen:"Mindent visz". Mindenért felelős...és ha véletlenül valakinek olyan érvei vannak,mint most nekem ebben a kommentben, vagy a hasonszőreid, errőllehet őket megismerni ugyanis:kitiltanak.

leöregbácsiznak

meg elkezdenek a Puhossalmeg Mészárossal érvelni. OK -te ideológiailag annyit fejlődtél már, hogy Rühellkézel is.

Frick László Intézet 2020.03.02. 05:37:39

@Steinmann a grófnő: Szánalmas és nyomorult, ahgy a Phosra meg Rühellkéremeg ezekre terelsz.
Ne terelj.
Arról beszélj, mennyire nincsen igazam,mennyire tvig koptatottak a gyerekek szinesceruza készletei,az énekórák alatt zeng a folyosó az órán-éneklésmiatt ésnem azt hallani 100 iskolából 98-ban tanóra alatt az osztálytermekból, hogy "Kurva anyátokat, fogjátok be a pofátokat!"
Rendben, az a korszerűjövőbevezetőmodern forma,amikor 8.30körülmég az iskolák környéke,a boltok tele csellengő iskolással,aztán ez a csellengés valamelyest alábbhagy 9 körül...

Vagy: beszéljünkmár a menstruációs szegénységról,amiben a délelőttnek csa az egyik doboz energiaitalátkéne egy csomag nemmárkás (tehát nemAllways) betétjére fordítani.

Hagy kérdezzelekmármeg első kézből:Szerinted van Ojrópában annyira hülye tanárnő,aki beveszi egy egyébként minden héten 6-8 órát hiányzókánytól, hogy kétnapig meg a menstruács szegénységemiatt nem jött isibe?

Frick László Intézet 2020.03.02. 05:44:49

@Steinmann a grófnő: Itt a kulturkör,az ész nélküli gyűlölet:Inkább rátok jellemző már. Olyan kulturkörmundérja becsületétvéded, amikulturkör képtelen befogadni Guy Rirchie Úriuemberek c.filmjének szerkezetét, szerintük összekeveredtek a feelvételek. Olyan kulturkörét,ami ugyan szart sem olvasott Nyírő Józseftől
viszont Szabó Lőrincról sem tudja, hogy a vezér című versét már 1928-ban megírta, viszont nyiltan frekventálta magát a nyilasokkal 1936-37-től és Illyés Gyulameg az ifjú Keresztury Dezső hazudtákki az Igazolóbizottság elől,forrás Illyés és Keresztury.

A kulturkör,amit védesz,műveltség alapja az, hogy az újságjuk:azt írja nekik.És: Te is fújod,meg szajkózod.

Ellenben én nem fújom meg szajkózom,amit Orbán irat: de: támadommeg lehülyeségezem.
De te annak a kulturkörnek a díszpéldánya vagy,akinél ez nem számít.

Remélem, tanárnak is ilyen vagy, ha egy 30 fős létszámú osztályban 6-an részt vesznek az óraimunkában és neked úgy esik kézre,akkor mindenki részt vesz,de ha meg úgy, az a büdösL-né,a fidesznyik picsa óráján,akkor:senki se.

Frick László Intézet 2020.03.02. 05:57:46

@Szorgalmas Gyémánt: @Steinmann a grófnő:

A motívumok mindog alacsonyabban vannak...

Mitől tudnak polcok plüreseklenni? - Miközben minden TESCO/LIDLAUCHANALDI faszom áruházz az nem butik,amiben az eladótér maga a raktár is.

Ezúton tájékoztatom a Fejlett Budapesti Utazóközönséget, hogy a liszt meg a cukor az nem krokodilből vagy kígyóbőr Salamander cipő, ami a Nulla Hozzáadott Érték országában,Martűn készül, kézimunka kereteiben és ha elviszik a 37-est, akkor abbólsoha ebben a kurzív internetes "élet"ben nem lesz másik.

Sem a grófnő,sem az internetes sem a televííziósújságírók nem ismerikaMagyar Dolgozó Tömegeket Hanákné országában:

Dolgozik ugyan napközben is polcfeltötltő. De ha üres a polc,ki kellene húznia kézel a békán egy raklap lisztet:Ami: nehéz.

Kamionszámra van a liszt a raktárban

de amagyar dolgozómentalitása pont olyan,mint a médiageciké,akik hülyítik

"A faszom hoz ki most ezeknek a barmoknak! Én? - nem szoktam? Én? -csak akkor hozok ki, ha UTASÍTANAK.Amíg az osztályvezetőészre nem vesti az üres polcot,addig nem hozok ki semmit!"

Ez ugyanaz,mint a Peek & Cloppenburg: Az eladó látja hogy két buzi, barom, köcsög...nem sorolom,miknek nevezik egymás közt a barmokat, akikmiatt dolgozniuk kell.. valamit nemtalál...cimkéket nézeget a két eltérő méretű nevetséges alak,mondjuk Zoro és Huru. Másfél óra van még zárásig a Peek & Cloppenburgban

Nem Sneider Ilona franchise bérlő butikjáról beszélek, ahováolyan picsát sikerült a vén picsának felvennie,aki bebújik okostelózni az asztalka mögé és olyan "BE NE GYERE A KURVA ANYÁDAT HÜLYE PICSAAAA!!!" pillantással méri végig a leskelődöket a butik ajtajában, hogy 10 leskelődőből 8 inkábbodébb áll... Nem.A Peek & Cloppenburg egy büszke hely, büszke franchise bérlővel, aki ad arra, hogy kiket alkalmaz:Az ő alkalmazottai egészen a záráselőtti másfél óra közelettét várják meg azzal, hogy hangosan fújtassanak a buzik, a köcsögök, asegghülye barmok, a szok kici szárga (háromnegyede vietnámi már) kínai miatt,mikor takarodnak már a gecibe,ő ugyan nem,ő nem segít,nem hajtogat.

Akkor mitőllenne más a helyzet azon az osztályon,aholt hisztériának kitett tartós élelmiszereket kapni.

Másképpen:
Ha egy médiamunjást azzalküldenekki egy nagyáruházba, hogy üres polcokat filmezzen,akkor fog taalálni üresőlcokat. Ferdeszögben veszi,akkor nemlehet annyira feliratokat olvasni, mindegy ő leszarja,nem az ő dolga, őtüres polcot lefilmezni küldték ki, megvan pipa, enter fasza, szopja le, a címlaptündér, az is bekaphatja neki!

(Amíg meg nem szerezte ezt a munkát a hírgyártól,addig meg tüsténkedett, alakoskodott,esküdözött,igért és rinyált, iletve buloval ünnepelte meg a pozíció elnyeréséet. de amikormár BENNE VAN akkor: A magyarnak Hanákné országában LE KELL SZARNIA: És csakis: szarni.. esetleg még a gecibe, abba.

Steinmann a grófnő 2020.03.02. 07:09:47

@Frick László Intézet:

na, ezért fejezem be ismét hosszú időre itt a kommentelést, mivel write only üzemmódban vagy megint

Steinmann a grófnő 2020.02.29. 16:16:56
csak úgy halkan megjegyzem, a városban sem üresek a polcok
de ha neked azt írja az újjjsááág, akkor te lujza módra beszopod.
Elakadt egy kamion, vagy nem ment az árufeltöltő Béla, oszt azért volt üres. Egy üzletben, egy polc.
A többi ezer üzletben a többtízezer polc ugyanúgy tele.

az árufeltöltővel kezdtem
nem lehet veled....nem is próbálom

majd jövök...néhány hónap múlva
bár nem lesz változás
és értsd
ezért tiltanak ki téged mindenhonnan
nem az ütős (szerinted :D) véleményed miatt
hanem többek között a write only üzemmód miatt

Frick László Intézet 2020.03.02. 08:12:33

@Steinmann a grófnő: Nem.Itt aki write üzemmódban van, az pontosan te vagy. Gorombáskodni szerettél volna és amikor a teáltalad rám dobált szar reáéd visszahullott? - akkor meg vagy sértődve.
Olyan vagy,mint a hasonszőreid, ha te lennél az admin, letiltatnál, így ignorálsz meg elvonulsz érvelés helyett.

A főtéma nem az "üres polcok" volt közöttünk, és nem is ezen rágtál be.
Máson rágtál be -de ezt hivadkozod

Frick László Intézet 2020.03.02. 08:20:52

@Steinmann a grófnő: Gyáva vagy? - amikor le kellett öregemberezned meg vágásiferizned meg 30 éve elavult információnak hazudnod azt, amit MUTATOk az iskolákról, akkor még nem voltál ennyire gyáva. Legyél bátor, na! ne bújj ki a felelőssége alól azoknak, amiket rám kajabáltál.

Amiket én mutatok, nem Szomszédfok korabeli, hanem mai problémák: Egy gimnáziumi osztály nem képes elénekelni egy dalocskát, az éneklés (hacsak nem zeneiskolásaok vagy nem Pécsett járnak valamelyik művbészeti alsófokóba, ahol a rajzosok isúgy dalolnak, ahogy kordály országában kéne.

Állj már ki az osztályod elé és kérdezz meg bárkit, hogy mennyi 9-szer 12 vagy 12-szer huszonnégy. De nem szabad eszközt használnia (mert multinál üzemi területre nem viheti be a telókáját, hogy kiszámolja)
Hívd ki a táblához

te egy különös, sznte páratlan iskolában tanítasz

hívd már ki a táblához
hogy vázolja fel krétával a terem elhelyezkedését az épületben.

30 évesnél fiatalabb érettségizett óvodás szinten sem képes rajzos vázlatocskát készíteni, teljesen szokatlan a számára.
Mi lesz így világvége esetén, amikor majd a lábujjával a porba kéne rajzolnia a menekvést?

Bazdmeg.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.02. 08:42:02

@Steinmann a grófnő: A kicsiben mindig ott az egész. Az általam linkelt kézfertőtlenítő itthon elfogyott, de meg lehet rendelni online - Kínából :D

De persze Budapest-Frankfrurt repülőtutat azt le kell mondani, mert védekezünk a koronavírus ellen.

Az európai kultúrkört én nagyon szeretem és tisztelem, sőt, megélem, a kérdés persze az, ki mit tart európainak. Abban ugyanis semmi európait nem találok, hogy tüctüc-zenére legális fűtől beszívva rángatózik valaki a prájdon, miközben a transzvaginájába tologat egy vibrátort. Aki ezt európéernek tartja, az vagy nem tudja, mi az európai, vagy szándékosan akarja elpusztítani azt.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.02. 09:03:02

@Frick László Intézet: Ismerek egy expolcfeltöltőt, most valami magya hotline-ban telefonos, ő nyolc órában két polcot töltött fel. Jelezték neki, hogy lassú a tempó, mire visszakrédezett, ennyi pénzért mit vártok? Erre a történetre nagyon büszke volt.

Serény Vélemény 2020.03.02. 09:08:00

@Szorgalmas Gyémánt: A járvány terjedésének nagyjából az egyetlen hatásos ellenszere: kézfertőtélenítés, kilincs fertőtlenítés, 1000-3000 NE D3 vitamin, + c vitamin, + sok folyadék bevitel,

Ugyanis ezek a fentiek az immunrendszert erősítik, és ha... akkor. Ellenben a hisztéria és a pánikkeltés nem használ. Az élelmiszerek felhalmozása otthon meg bölcs józanság, ugyanis a karanténnek van olyan szintje is, hogy "önkéntes karantén", amikor is a delikvens önként otthon marad és nem zizeg, amíg kiderül,hogy a magas láz után jelentkezik-e nehezített légzés, vagy más tüdőgyuszira jellemző szimptóma, vagy csak szokásos megfázás/influenza.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.02. 09:50:27

@Serény Vélemény: Rövden: hayomnáyos európai értékek szerint kell tisztaságot tartani. Meg persze vimtan bevítel.
Kiváncsi vagyok, hány millárd euró kárt okozott már a sok teljesen feleslegesen lemondott konfernecia és üzleti út eddig és mennyi lesz a végösszeg.

Frick László Intézet 2020.03.02. 13:51:51

@Szorgalmas Gyémánt: Köszönöm a történetet.

Egyébként biztos vagyok abban.. és erről már írtam is, hogy akik amit ugyan nem tudtak megoldani a virus kitenyésztésével, az ezt értékelő mítingen viszont jó sok részeredménnyel spékelik meg,pl amúgy semmivel sem lehetett volona megtorpantani a polgári repülés boooooomját, demost ezzel. Részeredmény lehet, hogy annyival kevesebb repülő repül az idén, ami ellensúlyozhatja az ausztrál bozóttüzeket.
vagy mittomén.

Részeredménynek tartom azt is, ami kiderült a Legendás japánokról a Diamond Princess vírustenyésztő és tömegfertőző inkubátorrá szervezésében.

Vagyis pl én innen az hóttbiztos, hogy nem lennék kíváncsi japán infektológiai szakemberek semmilyen véleményére sem.

Frick László Intézet 2020.03.02. 13:52:39

@Szorgalmas Gyémánt: Legalább 40 Semmi Konferencia marad el és tonnaszám a gitt rágatlan.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.02. 15:07:06

@Frick László Intézet: Gnodoltam, hogy lecsapod ezt a félmondatom. Tudom, szinte hihetetlen, de vannak értelmes konferenciák és kurzusok is, amiket most "elővigyázatosságból" lefújnak, tovább növelve az európai versenyhátrányt.

Frick László Intézet 2020.03.03. 05:57:28

@Szorgalmas Gyémánt: Tud még Európa nagyobb versenyhátrányba kerülni azután, hogy maguk az elvileg "európai" cégek lesajnálják az únt gátú ócska földet?

Ezt mikor mutattam már neked:
Kínában, ha egy oiropid undorító, hányingert keltő germano-anglo-szaxo faji felsőbbrendűségel hányja -veti magát,ki,ha ő nem.. az politikus. vagy turista.

Hogy az oiropidüzlet-vállalkozói-banki szférából való,azt "terepszínű" nem kirívómagatartása árulja el.

Pekingben egy néger prostitulált faszi felajánlotta, hogy leszop. "Úgy nézek én ki,mint egy amerikai idióta, bazd meg?" -kérdeztem tőle.
Elnézést kért és eltűnt a sötétben.

Frick László Intézet 2020.03.03. 06:02:01

@Steinmann a grófnő: És azt mennyiszer mutattam már, hogy ma Magyarországon miért nemakar senki pályakezdőt foglalkoztatni. Kijön a gyermek a papírjával és hozzásem tud fogni. Megszerezte a jogosítványt.. azt hagyjuk hogy a forgalom:Eloindulni nem tud az autóval,de nem az, hogy egyszer lefullasztja, hanem öt percen át képtelen elindulni az autóval. Meszerezte a hivatásos jogosítványt a jól fizető teherautósofőr szakmához,az mindennelegyütt 800000 Ft és... nem tud rátolatni a raktár zsilipjére. Sőt: egyáltalán nem képes mág szólóban sem tolatni,nemhogy félpóttal vagy pótkocsival.

És ez az iskolákra ugyanúgy igaz.

És ennek nem a rendszer az oka.

Semmivel nem volt ugyanis jobbb az oktatás rendszere 410éve és a fizetések még gyengébbek voltak,mint ma.

Talán a hozzáállás volt más,akkor még nem a tanár szorult a szülőnél, ha baj volt a gyerekkel.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.03. 08:26:32

@Frick László Intézet: Hogyne tudna. Innentől kezdve ez csak IT-ra vonatkozik, mivel ezt ismerem, ezt látom. Jelen pillanatban még alig vagyunk lemaradva, az nem akkora lemaradás, hogy nincs EU-s google és facebook, meg nincsenek szuperszámítógépeink, meg a sávszélesség a régi telefonvonalaink miatt kevesebb. Az igazi lemaradás az 5g elterjedésekor fog megtörténni, a 20-40Gbs sebességre építő új technológiai korszak nagyobb változást fog okozni, mint az Internet polgári elterjedése. Hiába lesz itt is 5G, annyit ér, mint a gyorsforgalmú vonatokat bíró vasút gyors vonatok nélkül - nem lesz, ami kihasználja az új infrastruktúra erejét. Ahol ekkora kenyér sül, jutna néhány morzsa nekünk is, de ha leromboljuk a nagy nehezen kiépített emberi kapcsolatainkat az ázsiakkal, elmaradnak a tech konferenciák, az csak tovább ront a helyzeten.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.03. 08:31:06

@Frick László Intézet: Egy multi nem teheti meg, hogy nem vesz fel pályakezdőt. Csak úgy kell számolnia, hogy az első évben oktatnia kell a felvettet, olyanokra, amit az iskolában/egyetemen kellett volna megtanulnia. Nyugaton már régóta így megy ez, itthon is kezdődik: viselkedéstant is oktatni kell, tehát hogy ha 09:00-kor kezdődik a munkaidő, akkor nem 10.43-kor esünk be fáradtságra panaszkodva egy mandulás kapuccinót kortyolgatva, ha vezetői eligazítás van, nem nyomkodjuk közbn a telefont, ha betegek vagyunk, azt nem Messengeren jelezzük a főnöknek, ilyesmik.

Serény Vélemény 2020.03.03. 10:33:41

@Szorgalmas Gyémánt: És ugyanez kínában? (Szerintem, a kínai munkavállalók valszeg default tudják.)

Frick László Intézet 2020.03.03. 12:10:17

@Szorgalmas Gyémánt: Figyelj csak, az IT-hez nem értek, de a kínaiak kitaláltak valamit a vasúti közlekedésre:Egy pályát használ az óránként mindössze 150 km/h-s max seb-re képes elavult őősi hagyomnányosvonat és a 305 km/h-s (azaz 500 km/h-val tesztelt) sima tartományközi gyorsvonat

ennek... van .. valami... IT-s metaforikus-megfeleltetése?

Frick László Intézet 2020.03.03. 12:13:53

@Szorgalmas Gyémánt: Amerika lesz.Már van. Amerikában ez a szaroktatás, ami nálunk pár évtizede megy, több, mint fél évszázados hagyományú. Ezért a nagy cégeket nem érdekli a papír, az érdekli,mit tudsz.
Felveszik a pályakezdőt és pár nap alatt kitapasztalják, mire jó, pl mire lehetne megtanítani élesben. Nagyon kevés iskola.. az elit egyetemek meg elit technológiai főiskolák (szuperszakmunkásbizonyítványok) számítanak valamibe, de egyébként a dolgot őt magát nézik.

Ezt népszerűen is megtekintheted, mi a sorsa a pályakezdő orvosnak, pl a Grace Klinika, az hóttreál ebben és a többi? ua.

Frick László Intézet 2020.03.03. 12:16:45

@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény: 20 éves történet: A VIDEOTON felfigyelt egy vidéki tagvállalatnál egy értelmes fiatalemberre, kiemelte a vidéki tagvállalattól, kitanítttatta, dédelgette, nyyugat színvonalú középvezetőt tanítttatot belőle, majd pár hónap után az egyik szfhv-i magáncég beballagott és megkérdezte, hogy hány millióért igazolhat át hozzájuk a srác.
A hánymiulliót va papírjáért fizették ki, nekik az a srác kellett, akit a VIDEOTON magának kitaníttatot és ...végülis... ki tudtak találni egy összeget, amennyiért megérte nekik elpasszolni.

Frick László Intézet 2020.03.03. 12:28:40

@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény: @Steinmann a grófnő:

Egyszerűen, amit a grófnő mond, az mind újságból való és nem a valóságból.

Magát, ha a grófnőt megtenném iskolaigazgatónak..ősem tudna mit kezdeni a pályakezdő "pedaógussal" mert a gyakorlatban.. semmi hasznaa nincsen.

Azt mondom, hogy akinek a gimiben Schein Gábor volt a magyar nyeév- és irodalom tanára, az érettségivel többet érhet magyartanárnak, mint aki elvégezte az egyetemet.

Én, mint HR-es pl egy 49 éves, a kecskeméti piaristáknál érettségizett nőt többe vennék, mint egy háromdiplomás pályakezdőt ...

Szerelősorra eszembe sem jutna 40 évesnél fiatalabb nőt felvenni, pedig a 46 éveseknek 10... 8.. vagy 12 éves gyermekeik lehetnek. nem a gyerekkel van baj, hanem egyszerűen: 40 évesnél fiatalabb nő nem tud dolgozni a szalagnál és KÉSZ.

Kisfiúknbál vannak részeredmények, nagy fluktuációval, de pla kecskeméti Daimler kinevelt magának egy huszonéves fiú ghárdát, de a férfiak minden korban csúnyán el vannak maradva a fejlődésben a nőktől, ezek a fiúk még XX. századi mentlitással dolgoznak. 10 28-32 éves kisfiúból több, mint 5 képes meglenni a telókája nélkülakár órákra is.

és ahogy ezt a grófnőnek már százsszor elszajkóztam: Nem az érettségizettekkel meg a diplomásokkal van baj,érettségizett az lehetNE jólképzett szakmunkás vagy betanítottmunkás.

A gond azzal van, hogy 30 évesnél fiatalabbközéposztálybeli kislány nem képes egyhuzamban öt napot dolgozni.. multinacionális üzemi körülmények között.

Nem tud dolgozni kereskedelemben... szolgáltatásban. Fodrászként napi 40000 Ft-ot kereshetne, de nem megy be csak heti 4 nap 2-3-4 órákra, egy-két-há fejet hajlandó megcsinálni.

Azért említem a fodrászt.. hátha.. erről lenne a grófnőnek hús-vér szagú ismerete...

Ül a nő a fodrásznál, ahol körmös meg kozmetika is van, a körmös meg a kozmetikus 2-3-4 órahosszája dolgozik és akkor a fodrász székből a nő megkérdezi őket, ha már, akkor a körmeit és a kozmetika? nem, isten ments,menekülőre fogják, nehogy 4-5-6 órát kelljen dolgozni.

Miről beszélünk gyerekek

amikor Kínában havonta 1-2 a multikánál 4 szabad nap van és egyébként a munkanapok 10-12 órásak.

Élmény a SARS 2.0 alatt: "Az unalom".. AZ, ami az Európai Két,otthon lenni hetente 130 órát vagy többet... szokatlan.. Eddig... aludni járt haza, főzni sem főzött, mert nem volt rá ideje. Meg minek, amikor étteremben gyorsabb ésolcsóbb.

Frick László Intézet 2020.03.03. 12:30:13

@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény: @Steinmann a grófnő:
Senkinek nem tűnik föl, hogy a legkedveltebb sávokban egy kibaszott hús-vér-terepes riport nincsen, csak "hallottuk, beszélik fészbúk csoportban, í hírek szerint, vidéki informártorunk)

Serény Vélemény 2020.03.03. 12:30:26

@Frick László Intézet: Eeez azt jelenti, hogy olyan acélt tudnak gyártani, mármint sínnek -- amit Magyarországon a múlt század eleje óta nem. Ami gáz.
(A ganz-nál dolgoztam egy ideig, akkor jöttek be a roro vonatok, amik kamionokat vittek. Az átlag vasúti kocsi kereke x átmérőjű, a roro-s-é mondjuk fele akkora. Namost ott sóhajtoztak a mérnökök, hogy mégis vajon hogyan csinálják ezeket a kerekeket mert wöhler, meg pontosság, csapágyazás meg minden.)

Serény Vélemény 2020.03.03. 12:38:10

@Frick László Intézet: "A gond azzal van, hogy 30 évesnél fiatalabbközéposztálybeli kislány nem képes egyhuzamban öt napot dolgozni.. multinacionális üzemi körülmények között."

Feleségemnek ugyanez a tapasztalata, multi, iroda. Megjegyzem nekem is. Diák jön -- megy. Néha úgy kell utánatelefonálgatni, hogy mégis mi a frászt csinál, és két hét múlva derül ki, hogy ja, akkor ő most már nem...

Frick László Intézet 2020.03.03. 12:39:29

@Serény Vélemény: Magyarországon...
Hagyjuk. Annyi idő alatt, ímíg a Bezzeg OSzrákHűDe Fejlett Jaj Annyira Oiropeéeéeéerrr Swietelsky felújít 200 km-t egy kínai Swietelsky 5000 km vasutat épít .

Frick László Intézet 2020.03.03. 12:41:49

@Steinmann a grófnő: @Serény Vélemény: @Szorgalmas Gyémánt:
Magyarországon többszáz szülő befizeti a Bécsi Amerikai Egyetem tandíját azzal, hogy az tekintélyesmeg számít meg húha a papírja. 3 milla egy félévmeg a rezsi.
Egy olyan egyetemen, ahol nincs vizsga,mert az stresszeli a gyereket és a legrosszabb jegy a "kettes alá" (a D+)

Serény Vélemény 2020.03.03. 12:47:09

@Frick László Intézet: "Én, mint HR-es pl egy 49 éves, a kecskeméti piaristáknál érettségizett nőt többe vennék, mint egy háromdiplomás pályakezdőt ..."

Látszik, hogy nem vagy hr-es! Az összes létező nő közül, akikkel együtt dolgoztam az elmúlt 30 évben, csak és kizárólag a 49+-os, többgyerekes nők voltak igazából összeszedettek, és normálisak. A mi hr-eseink meg pont ezt a korosztályt építgették le legalaposabban.

A karrierista feminioid beütéssel bírók meg a legborzasztóbbak.

Frick László Intézet 2020.03.04. 07:57:23

@Serény Vélemény: Nem tudom,a nyugati multiknál nemsokélete van ilyen jóltanuló HR-es egyetemi végzettségű picsáknak. Francia,angol, német,japán és koreai cégeket meg a VIDEOTON-t ismerem valamennyire. Tudokarról, hogy az egyetemen a HR-szakosoknakmiket tanítgatnak, olyan baromságokat, miszerint a 47-és a halál közöttiekmunkabírása szartsemér

de hát erről is beszéltünkmár: A KÖZGAZDASÁGTAN ma használatos fogalommeghatározásai a televíziózás fénykorában,a lelexex szépidejében esetleg a telefax hajnalán voltak, ha érvényesek,még korlátos ARPANET idejében.

A mai KÖZGÁZ nak szavai nincsenek arra,ami történik,viszont a HR-es csajok vagy összekapják magukat és eltekintenek attól, amit a suliban tanítottak nekik vagy nagyon kulturált körülmények között további szép karrier folytatását más vállalatoknálkívánják nekik,plusz készenlétben a vállalatikülös pszichológus, ha igényelnék.

Proletárasszonyokkal dolgoztam nem is értették, hogy a francia néger miért engediőket előre a cég ajtajában. Ők addig magyar vállalkozókhoz voltak szokva.

Ez a francia szólt amagyar HR-es csajoknak, hogy nem szeretne 50 évnél fiatalabb külsőst látni üzemiterületen.

Indoka a munkabírás és a fizikai erőkifejtésre hajlandóság volt, valamint mai 20-30közötti nőtöbbet panaszolja a különbözőfájásait és betegségeit,mint az öreganyja.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.04. 09:43:04

@Frick László Intézet: Ez mindenkinek jó üzlet. Csak a kedves szülők ne nézzenek utána A CEU munakerőpiaci értékének.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.04. 10:05:54

@Frick László Intézet: A áhlózati infrastruktúrát mindig is így fejlesztették -sosem pórbáltam, nem is 1Gbs-o rézkábel eldöcög a 10Mb/s módban is, ha a másik végén lógó eskzöz azt kéri.

Ami Kínában izgalmas, az az ár - az 5G kiépítése ugyanabban a minőségben feleannyiba kerül a Huawei megoldásával, mint az amcsi. Az okosok szerint laza 2700 millárd dollárba kerül a világnak az 5G kiépítése, a nem Kínát választja.

Plusz - és szerintem ez a döntő - a kínaik cuccokban persze hogy van beépített hátsó kapu és kémchip, ahogy az amcsi cuccokban is. Az USA a legfontosabb képességét veszélyezteti Kína, a világ digitális (azaz kimutathatlan)lehallgatásának képességét.
Gondolj csak bele, Merkel néni utódja átáll chinesische 5G-re és nem hallja az IP telefonos hívásait USA. Kína igen, de hát valamit valamiért.

Frick László Intézet 2020.03.05. 05:58:47

@Szorgalmas Gyémánt: A SARS 2.0 kifejlesztésének ez az egyikolyan haszna a sokközül,amire az oiropidok nemképesekfelfigyelni:
A SARS 2.0 kifejlesztői a saját társadalmukból indultak ki -meg a saját politikaikutatóintézeteikanyagaiból.

A cenzúráról lesz szó.

Most el is "hangzott" a vád,kanadai tudósok felfedezték, hogy Kína cenzúrázta az interneteta SARS 2.0 kirobbanása előtti időszaktól a vírusjárvánnyalkapcsolatban is.

Bezzeg az oiropid sajtómunkásság szabadon tevékenykedhetett.

Plaz Oiropid Sajtómunkásság választhatott, hogy a Felvilágosítással vagy a Szenzációhajhászással kezdi.

Azóta tudjuk:Először,másodszor,majd a 2047-ik sorig a szenzációhajhászással kezdték, majd kb az első hónap után a felvilágosítással is.
süti beállítások módosítása