Igazából a magyarember titkait akkor tudod ki, ha költözteted.

Azt a bölcsességemet, miszerint

magányos nő ágyát soha ne húzd el a faltól,

 

már megosztottam hányszor.

Egyszer egy magát rendőrnek kiadó embert költöztettem. Budapestiparaszt akcentusban beszélt -hiszen falumbéli volt és a Rákosi korsza Nagy-Budapestre menekülő sohamárjainak szótári esete. Mint a legtöbb Rákosi-korabeli sohamárnak, pesze volt annyi esze, hogy Budwerschre, azaz Nagy-Budapest XXV. kerületébe költözzön.

Annyi pénze viszont nem. Demert eladta az 1951-ben 7000 Ft-ért vásárolt ingatlanát, amit csigaház szerűen, egy schwoob szőlőkunyhót, körbeépített azzal, amit talált, de főleg pedig

úgy szerzett ,

többek között a Beatles-korszakban egy értékes szecessziós kovácsolt vas liftaknarács-sorozatból, ezt a monumentális favelá-t 47 milláért adta el.

17 különböző autó szerszámkészlete és emelői a kerékkulcsokkal.

Am,i autók a BRFK-nál rendszeresítve voltak 1953-és '93 között, azokhoz alkatrészek, mindenből, ami páros-alkatrész, egy-egy darab, pl vagy csak a balos lámpabúra vagy csak a jobbos. Bal féltengelyhez jobbos lengőkar.

Az ilyen emberek költöztetéshez 3,5 t össztömegeset kérnek, amit aztán az egyeztetések közben sikerül felalkudni 7,5 tonnásra, ezért az ember merő egy nyugat-ázsiaias sunyiságból a 10 t össztömeges szóló bútorszállítóval megy a cuccokért.

10t.jpg

Mindig rakok be 6méteres pallókat és kötelet meg laposra taposott TV-s dobozokat.

Természetesen teleraktuk a raktér alapterületét és a kétharmada a cuccoknak még kint volt a telken meg a csigaház-szerű favelá-ban.

83 db tejesláda.

Közben kiderült, hogy az öreg a BRFK civil alkalmazottja volt. A műszakot hajnalonta kezdte, ugyanis kizárólag éjjel volt munkaideje, nappal várták a nappali munkahelyei. Virradatkor lett neki este, ahogy haladt hazafelé, az útbaeső KÖZÉRT-ek előtt a zacskóstejek műanyagládáit kiborogatta a járdára és csak a ládákat bedobta a csomagtartóba azok mellé a cuccok mellé vagy rá, amiket az aznapi munkaidejében lopott a BRFK-tól.

Budapest genetikailag és a városikörnyezetnek köszönhetően fejlett népét minden korszakunkban a magasfokú szorgalom jellemezte a munkahelyek gyűjtésében. Gyűjteményemben az a pasas vezet vagy hat biciklihosszal a második helyzett előtt, aki -és még a szocializmusban!4!4!- minden munkanapján legalább három különböző munkavégzés-jellegű munkahelyén aludt 3-3- részletben 4-4 órát. Viszont effektíve soha nem dolgozott egy nap többet 2 munkaóránál, a munkanapokat azidőben még nem térképezték, így e 2 óra intenzitásáról n.a.

Dicsekedett a boldog korszakával, amidőn fogdások meg előzetesen letartóztatottak cuccaiból szerzett ezt-azt.

Az volt a szerencsénk, hogy ez még a büdösromán horrorkaraván hisztéria és a fedélzeti kamerák booomja előtt történt s így csak dudáltak ránk az autósok, amikor meglátták az ázsiai sivatagi utakra jellemző felpakolást.

Természetesen, mert a "ház"-at már kifizették, az öreg abbóül is le-meg kiszerelt olysasmit, amit szükségesnek látszott a doboz tetejére felhalmozott és lespaniferezett betyárbútzora védelmére. Vagy

 

majd jó lesz valamire

alapon.

Ha a költöztetés előtt a Jóistenke piri-a-parádé mindent, amit az öreg csak úgy magyar mód "szerzett" eltünteti, akkor mehettem volna az öregért VW Käfer-rel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2116598282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2021.06.19. 22:00:53

Viszont tudott olvasni és a gyermeke fél évesen szobatiszta volt, 1000 szavas szókincscsel.

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.19. 23:50:14

@ripők: Miért kell ezt elhúzni a hat hónaps korig, amikor 5 hetesen már elérhető a szobatisztaság...

www.youtube.com/watch?v=m6zWe3AqvYI
süti beállítások módosítása