Ma már nincsen esélye az életkezdésre a fiataloknak.Mincs kilátás,nincs perspektíva.Azokkalakisjövedelmekkel. Amikorminden milliókba kerül.

Városi környezetben fokozottan így van ez,különösen a budapesti vártosokban meg budapesti falvakban.

Vidéki falvakban és vidéki városokban azonban még vannakilyen undorító népszokások mint a lakodalom.

Néhány illemszabály:

Nem illik ajándékokat venni az esélytelen,kilátástalan fiatal párnak,ugyanis a lakás berendezve,amerikaikonyha [a gépek nincsenek bekötve, a hagyományos mosogató is csak azért,nehogy cocpoltháznak  nézzék]  bútorok.Minek az a sok,mindenből 2-3,amikor az egyet se fogják be [használják]soha. Ajándékba készpénzt,illetve egy bizonyos készpénzadonányozási kategória fölött utazás-hosszúhétvége befizetését igazoló dokumentum.

Alsóhangon az ajándékpénz hárommilla, gazdagabb vidékeken nagyobb rokonsággal 10 milla. Általában aközelebbi rokonok megfelezika fiataloknak szánt támogatást, így ha 3 milla voltaz ajándékpénz,akkor kb a menyasszonytánccal is annyi jön össze.

Fesön: Nem a kuminizmus, a cucijializmusban élünk, hogyőőőtöny/nyakkendő meg faszom. Olyan a balkáni országokban van, hogy kinyalják magukat ilyesmire.

 

menyecsketánc - A menyasszony leveti a menyasszonyi ruhát,meg a völegény is,hétköznapiban,a menyasszony esetleg cuki menyecskének öltözve (habos babos,pl ricse-babos-ba öltözve,miniszoknya, balettcipő)

 

"Öt lakodalom házasságából négy az első öt év végére felbomlik. Egy szabályom van: soha nem vállalok még egyszer olyan menyasszony vagy vőlegény második'jában,akiknél én voltam az elsőben a vőfély."

/ A Püspökladányi Vőfély -Magyarország legfoglalkoztatottabb vőfélye/

zene: leggyakoribb az egyemberes zenekar, néha a jobbkéz még élő. Jobbmódúaknál feltétlenülrendes zenekar és élő zene, a balkéz is élő. A szettek a korosztályok szerint -haladó Összefogás-támogató olvasóim elszomorítására a Szállj el kismadár blokkjában ma már a Nélküled is ott sorjázza az ANTIFA érzelműek idegeit.

Általánosan elterjedt a romapop

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1515978326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2020.07.02. 08:16:27

Perszeee...
antifa érzelműek, vidéki lakodalomban? :-)

Frick László Intézet 2020.07.03. 06:48:55

@Serény Vélemény: Egyfajta státusszimbólum meghívni a pesti rokonokat. Ingyen lehet röhögni -mondjuk az angolWC-k előtti korszakban érdekesebb volt. Ha nincsenek rokonok,akkor pesti iskolatársakat vagy munkatársakat.

Szorgalmas Gyémánt 2020.07.06. 20:49:36

Ha ez a nagyátlag, akkot nagyon csóró családba házasodtam be. Se házat nem kaptunk, se sokmilliót.

Frick László Intézet 2020.07.07. 04:48:44

@Szorgalmas Gyémánt: Ez a baj a statisztika"tudománnyal". Valamint a netokráciával.

Egyébként városi környezetben régebben sem volt jellemző a fiatalok kistafírozása.
A kistafírozás eleve ott kezdődik, hogy a gyermek a születése hetében takarékbetétkönyvet kap. Spóroltpénz. Gyűjtögetés. Bádogdobozka:a kutyuska benyelveli az érméket. Iskolai takarékbélyegek.

Az egodeizmusban, ha még születikis gyermek,a szülei ezt mondják: "Én semkaptam semmit,neki selegyenek jobbak a kezdési esélyei." "Dolgozzon meg érte"

Aztán a gazdaságossági számítások.

Ónijó - gyerekmunkakizárva, 16-ik életév alatt nem dolgozhat.Iskolai munka sincsen,még gyümölcsszedés sem.

Kedvencem az oligarcha gyermeke,akimég a netokráciában is vállalkozó. Mire az apjafogná, hogykitömje pénzzel,mármilliói vannak,interneten kereskedik, szarbólis pénzt csinálva.

Nálunk,idegenszívűeknél a gyereknekmindene voltkicsiben,kis kert,kis jaószág,kis szérü. Kis feladaatokA nagy körök forgásaiban kis játék-de-komolykörök. Igazipénzünk volt-játszásiból. Miközben persze takarékbetétünkis a születésünktől fogva.

A netokratív bankrendszer olyant, hogy lakosságimegtakarítások Rovat...túl passszívnak lát. A bankok a szemétgyártást szeretik finanszírozni,pl hogy autókbanégjenek elmilliók a semmiért. Olyasmikben érdekeltek a netokratív bankrendszerek,amik beleférnek az éves Tervszámok perspektíváiba, vegyen fölhitelt,a kötésszám, az éves kötésszám tervek, a tárgyévben már a kamatok törlesztése.A pénzek beszedése és megforgatása elavult kapitalista.Apénzek kihgelyezése az igazi,a hitelkibocsátás -pl hitelből. Nem tulajdonolni - bérelni. Apicsaautófejlesztés odáig jutott el, hogy a futárcégneknemérimeg autóállományt tartani. A fostalicskák nem birják ki a kétév-300000 km-t.Jobban megérilízingelni és a netokratív banknak pont jó ez a finanszírozás.Megfinanszírozza a vadonatúj szemét gyártását... forgalmazását és a lízingjét. Mellékkörben hólabdaszerűműködés:mindenképpen lesz egy balfasz, aki ráfarag a vadonatúj szemétre "fiatal használt" korában. Ez aztán kiterjed plaz ingatlanokra.Ingatlan tulajodnolni is égő.Mindent bérelni csak. A föld azé, aki kiadja bérbe. Aki megműveli, azé nem. Sok esetben már az elsőbérlő is csak bérbadásra veszi ki bérbe.

Ismeretesek számításokarra, hogy nem érimeg vásárolni, főleg inkább bérelni. A fosautógyártásban a kishaszonjárművek után most a városi autók következnek,a "közösségi autó" Nincs gazdája.Le van írva az eljárás,10000 km-ként egy liter olajat kell a benzinesbe tölteni,megy a formaruhás karbantartó,kiadja neki a GŐShol az autó, nyitja,ki se húzza az olajpálcát,meg se nézi,hol az olajszint,nekiki van adva, hogy töltse bele az egy liter olajat, beletölti.

Pina sem kell,azt is bérli. Van konyhasarok a luxusgarzonban,de nem használja. A bérbeadó cégnélki van írva, hogy a berendezéseket ötévente cserélni kell.

20éve találkoztam ezzel, Debrecen mellett volt egy Gellért-hegy nagyságú domb, amireszámítógépeket meg monitorokat hordtak fel és nyomtatókat meg ilyesmi,a megavállalat Headqwuarters-ének 100 irodájából 100 olyan nyomtatót,amibe az eredeti elsőpatron szoikkadt bele és10lapnáltöbbet egyikkelsem nyomtattak soha, még érdes.kopásmentes billentyűkkel billentyűzetek, éskompjuterek,amiketmásra,mint pasziánsz és a korai Internetto.korszakos pornóoldalakáttekintése,nem használtak,soha nem törölték az előzményeket é 3-4-5...30-40 előzmény sem volt a kidobott gépekben. MNosógépek,amikkelsoha nem mostak és mosogatógépek,amikbe egy-egy komolyabb buli után 8-10 poharat, csészét,tányérkákat ha raktak. Franciaágyak,amikben soha.. 20percre nem feküdt 1 embernél több.

Emlékszel,aikor a BKV használt autóbuszokat vett azzal, hogy "Volvo és mindössze 420000 km-rel" Hihetelen volt, hogy egy 6 éves autóbusz lényegében kuka,enter :D

Szorgalmas Gyémánt 2020.07.07. 10:36:37

@Frick László Intézet: Iskolai takarékbélyegem volt. Középiskolai éveim alatt kukoricát címereztem nyáron, 126 év alatt is. Egyetemi éveim alatt matek, fizika magánórát adtam általános és középiskolásoknak.
Szüleimtől akkor kaptam pénzt, amikor a lakást vettük (az nagyon jól jött). Mindkét autót, bútort, háztartási gépet, mindent magunk pénzéből vettünk, és nem hitelből.
Mindkét gyerekünknek van babakötvénye. (Nem egy nagy durranás amúgy, de a semminél minden jobb).

Viszont mi fehér hollók vagyunk, privátban írok szép sztorikat.

Frick László Intézet 2020.07.07. 16:48:23

@Szorgalmas Gyémánt: "Micsoda ma már 10000 Ft! " -ez a kedvenc hivatkozásom. Mindenhová autóval megy. ha, akkor taxival "Mi az a 24000 Ft?"
Defektes a bicikli: vesz bele új belsőt.

NSZK-ban 40 éve a defektes biciklit kidobták.

Amit tavaly mutattam: nem vett meg egy 250 Ft-os paradicsompalántát, de puffogott, hogy főszezonban 968 Ft volt a kilója.Kiszámolja, hogy nem éri meg a paradicsommal kinlódni -majd megveszi boltban.

"Most kezdjek el főzni? -faszomat! Hozassunk pizzát!"

Mindent boltban kell vásárolnia -nincsenek tehátéletkezdési esélyei.

Már apinájába a szaftot boltban vásárolja meg.

Megveszi a dildot, mit csináljon vele,otthon felejtette a síkosítóját.
'nyálazd be, bazdmeg!"
" Mit? -nyál? -fújj, undi!"
És hideg!
"Mióta Ms Edizon feltalálta a hónaljat, azóta ott melengeti a hülyepicsa, akinek csak annyi esze van."

Minden napo csírátlanítja a pináját Idelyn Beliemával. . -hogy én legyek!"
süti beállítások módosítása