Frick László Intézet 2020.06.24. 05:58

IT

A magyar IT törénete egyben az IT világát pompásan jellemzi: Egy ősnetokrata magyar diák készített az ELTÉ-n 1992-ben egy ARPANET modellt, majd beszopatta a professzorait meg tanárait azzal, hogy az az internetet modellezné.

 

Volt egyszer két ügyes (ez pesti szlengben kb a népszopató csaló kókler gazember szinonimje) IT-s akik norton alapon barkácsoltak egy raktári nyilvántartóprogramot és azt eladták egy világmárka magyarországi vezérképviseletének. Amikor az üzletben a nyél a kápába került, akkor a vezérképviselet menedzsereinek, beleértve a női szakaszt,a végbeleibe tövig az eszkortlányok Gene Simmons-i nyelvei is. A világ IT-sei korrupcióként egészen magyaross & feudális dógokat képesek művelni. A vezérképviselet maga fizetett tehát többtízmillát a két kóklernek, majd pedig a franchise-ban kötelezte a dealer-eit arrra, hogy ezt a kókálmányt vegyék is meg.

Szakvita folyt már ezen a blogon is a 444 piacralépése hajnalán, a látogatók egyik része szerint egy ilyen,mint a 444 elindítása többszáz millió Ft, mások szerint viszont a többszázmillió Ft támogatás 89%-át az alapító IT-s elrakhatja,mert még a maradékból is túlfizeti a közreműködőket az erről hallgatásért. A vita még nem zárult le. Miközben a 444 vállalati ereje önmagában nagyobb, mint a  közpénz hiábavaló elégetésével "működtetett" Orbán Prop sufnijaié összesen. Bár simán letarhálják a 444-es gecókák az olvasókat támogatásért,de mindegy... ------------------

Kurvák!

/Lázár János vagy Uj Péter belépőjemunkatársi értekezletre 2005-2011 [-2017]/


Az egyik dealer először a saját IT-sével nézette meg a cuccot, majd külsős szakértőkkel ezt pár millióért keresztbe ellenőriztette és jól megtudta azt, amit az alkalmazottja is állított:

Az innen-onnan lipett-lopott és kókányolt prg kb 2 1998-as Ft-ot sem ért , használhatatlan volt nullanapos korábban is.Miközben azt hazudták, hogy kompatibilis a világmárka nemzetközi generátoraihoz is. Pl a rendelési programhoz.

baumgartnerizmus.jpg

A vezérképviselet magyar menedzsmetje természetesen olyan tipikus magyar menedzsment volt,mint pl a Ringier Konszern egyik leánycége,a Népszabadság magyar menedzsmentje  vagy az E-On magyar menedzsmentje vagy az ENI magyar menedzsmentje,akik szétszopattákés "csenték" az olasz főnökség agyát is.

A legjobb kereskedőjük volt az opponens, aki a második legjobb kereskedő számainak a háromszorosát hozta.Persze kibaszták a franchise-ből a második legjobb kereskedőt is, nem csak az elsőt. A világmárka fajához tartozó elnök meg lesett,mint a birka, értetlenül. Történt egyszer, hogy hőlégballonnal vitték az egyik vidéki városunk légterébe föl, lenézett, hát látja, hogy a világmárka egyik termékéből 300 fehérlik egy legelőn. Elkezdett lelkendezni, hogy szálljanak le,ott egy nagy kereskedőjüka frencsájzban. Nagy nehezen megértették vele, hogy a faszi ki van baszva a rendszerből és az ott látható tenger termék az ő maszek importja és az osztrák belsőkonkurencia eladási számait javítja. (azt nem árulták el neki,hogy tendernyertes is.)

A múltkor a világ legrövidebb regényeit mutattam,hát pl a magyar IT történetébőlaz iwiw-é anekdotának is rövid. Az iwiw  története bizonyította először azt, hogy az IT világában annyi nap egy esztendő,mint a magyar népmesékben.

Gecinek lenni mindenestül!

/magyar IT "hírportál"-konszern vállalati küldetésmondata 2005-2013.02.05./

A Forsyte saga size-t tele lehetne írni a magyar IT rövid történeteivel, búcsúzóul egy arckép,de az elsőrésze egyben jóformán minden magyar IT sztartapos arcképe is.

A magyar IT-s faszari. 35évesen tök olyan,mint egy 70 éves kisipari szintű építési vállalkozó,aki 150000 Ft/hó' szeretne kamionost a nyergesvontatójára és 180000 nettóért kőműveseket. Annyi, hogy az ilyen magyar vállakozó a napvilágnál,rendes megvikágításban is találkozik az embereivel és nemútál velük kezet fogni.

A magyar IT-s faszari, azonban, hogy véletlenül se kelljen 1levegőt szívnia a minimum 15 munkapozíciót feltételező cégeihez alkalmazott  7 emberével,saját magának a Drága Szárny-ban bérel külön irodát. Szkájpon érintkezik az Olcsó belsőSzárny-béli embereivel. Párévente előfordul, hogy valamelyik állandó régi dolgozójával 1 levegőt kéne szívnia,akkor az elsötétített irodában a derengő ablaknak háttal ül be, hogy a büdösparaszt csak a sziluettjét láthassa-amint szokta ezt a szkájpon is.

A magyar IT-snek nagyon öreg autója van, egy hasonszőrtől vette,aki elspórolt már az autóban vagy 4-5 kis szervizt. Természetesen a magyar IT-s sem költ szervízre,mert fosik attól, hogy átverik. Teljes joggal fosik,mert az autószerelők az orvosok és ügyvédek után legszivesebben az IT-s autófelhasználókat szopatják meg.

A magyar IT-s vállalkozót választás elé állítod,ma megbaszhatja a kutyát 2 Ft-ért vagy holnap egy Kardashian-kuffert pakolhat meg,mint pl egy kétfenekű dobot is akár, ha győzi gecivel, akkor a kutyát fogja, mert az olcsóbb és promt,választani.

 

Egyszer egy magyar IT-snek,aki abban a régmúlt hőskorban évi 150000 km-t autózott, gazdasági számításokkal bizonyítottam, hogy ha egy olyan Multivan-t vesz,amiben szeretett miniszterelnöke is dolgozni szokott közlekedés közben, akkor nem kell a sajátéletéből autóvezetésre annyi időt áldoznia,ami hivatásos gépkocsivezetőkategóriában egy teljes munkaév. Az így megtakarított idejében egy nap alatt megkeresi a sofőr és az autó havi költségeit. Mintha menopauzás apácát akartam volna rábeszélni fasszopásra vagy indexes újságírót vidéki riportra hús&vér emberek közé. Vagy Oroszi Babette-et arra, hogy Pintér Sándorral is próbálja már meg azt,amivel "mészáros"-sal szemben hűűdddeeebátorvoltmáááár.

Kicsi a magyar piac ahhoz, hogy ebben az üzletágban két szolgátatót is eltartson.

/Gattyán György és Uj Péter IT-s vállalkozók bölcsessége/

Általában azt szoktam mutatni a magyar vállalkozóról is, hogy HR vagy K+F -kérdésekben 2 fillért is sajnál és inkább az anyját vagy a kutyát megbassza, csak költenie ne kelljen. Ez a magyar IT-seknél annyiban módosul, hogy a kutyáját azért nem bassza meg,mert a kotongumi költségét is figyelembe veszi. Az anyjához utazni se lenne rentábilis. Ha az anyja akar valamit,jöjjön fel hozzá. Vagy haljon meg.

Tévedés azt hinni, hogy a magyar IT-s sajátmagára nem költ. Akár nyaral is télen, nem is akárhol, természetesen a cégei költségeire, az egyik számlázza a másik terhére, lehetőleg Semmi Konferecia kereteire csalva rá, viszont a bungalow-ból a napra nem megy ki, mert ott nincsen légkondi, a víz meg,mire a bokáig érőből a térdigérőbe nerészkedne 17 perc alatt, ezalatt leég a kurva ózonlyukakmiatt,amiket a Semmi Konferenciákra röpködés is fokoz a sok köcsög turistával, kurva hideg lesz relatíve a lagúna vize is, az éjszaka meg a veszélyes állatoké, ott vannak pl a pókok vagy a különös huhogók. [-> hipszter nihilista]

 A magyar vállalkozó minden fillért megfog -pl ha emberierőre kéne költenie. vagy  munkáért tartozik és azt kéne kifizetnie. vagy az alvállalkozóját. Minden  garast [-> Groschen] megfog, de a milliókat elengedi. Azt figyeltem meg, hogy a millióival és nagyvonalúan az a vállalkozó  szeret elbánni, aki különben emberek átbaszásávalkeresi a napi három csakkokainra valóját. Semminek jó sok valamiéert eladásával, piramisjátékan meg effélékben utazik. Vesz egy használhatatlan csónakot felújítandó hajó árán, aztán ezzelmegbíz egy sokgyerekes, bár a csónakfelújításhoz nem értő hétgyerekes zsidófiatalembert,mert előre röhög azon, hogy mniketművelnek a náci trollok,amikor erről ír a blogjában. Majd egy új hajó árát elégeti és a csónak használhatatlan marad. Meg ilyesmi. Rég volt. Mármint a blog. De a séma,az marad, ha műfajok jönnek & mennek is.

7 fizikaikiterjedésű és konkrétfizikai terméket is árusító üzlete van a magyar IT-s vállalkozónak? -akkor ezekben 7 eladót fog alkalmazni. Azaz, amikor a 7-ből bárki beteg lesz vagy szabadságrakéne mennie, akkor állhat be ő a pultokhoz az ő, a saját számítása szerint 748903 Ft-ot érő-per óra termelési erejével. Tegyük fel, hogy ezek informácóstechnikai szaküzletek, akkor annyiért szeretne beléjük eladót, amennyiért nyári diákmunkára fajlajtosnak buta kislány sem állna be.

 

A magyar IT-s olyan, mint Orbán Viktor vagy pedig gyerekkoromban a téeszelnök fia. vagy az emberorvosé: WARNING LABEL Nem lehetsz nála okosabb. WARNING LABEL  Történt,hogy egy IT-s speciális HTML-portál hártyakovácsot keresett, jelentkezett is kettő, mindegyikkel népidemokratikusan leült és nagyon hamar a csávók abba a szituácóiba keveredtek,mint az a politikai kommunikációs szakember tudna, aki nem birna magával és elárulná  Orbán Viktornak, hogy akár a XXI.századi politikai kommunikációhoz is ért. Mehettek a faszba.

itsautoja.jpg

Tipikus IT-sautó. A márka miatt sokan beszopják, hogy az IT-s zöld gondolkodású lehetne.

Vidéki temetésen a dúsgazdag magyar IT százmilliomost arról ismerjük meg, hogy  un "török temetési szerkó"-ban van.Törökország-nak a Helmut KohlKitelepítésiProgramban még Márka-alapon tízmilliárdokért felturbózott  könnyűipara felravatalozott férfiaknak külön öltönyöket, öltönyingeket (csak mellrésze van a gallérral) meg egyszerhasználatos cipőket

a ravatalról nem szabad lelépni és járkálni benne, mert összerepedezik a nemrendeltetés szerű, azaz hordásban.

Természetesen nem a saját autójával megy le,amit a vidékiek még képesek vadiúj és drága autónak nézni, hanem elkéri a főmunkatársnő alól a céges autót:

cegesauto.jpeg

Az IT alja az az IT-s, aki véleményt formál vagy hírt gyárt. A magyar piacon ez a söpredéke a szakmának ráadásul "újságíró"-nak, a hír24 vállalatnál egy időben CSUPA NAGYBETŰVEL ÚJSÁGÍRÓNAK cimkézi magát. Természetesen a véleményformáló üzletágban az IT-sből nem lehet soha-soha újságíró, ahogy amerikaicsirkéből viszont lehet amerikai csirketakarmány. A magyar vélményformáló vagy egymás munkáiról másol, azt az arra a napra napikiadott 1témát paláverezi, amit a többi egymástól sem független forrás [-> veszélyben az index]  vagy körülnéz a nagyvilágban, mi a trendi [ a járvány oka a húsevés] és lefordítja a "cikk"-et magyarra és már kész is az övé. Ennek a slapajnak is van üledéke, a címlaptündér

FRIKK És mit csinálsz szabadidődben?

VASZILJEVICS (véleményformáló IT-s, 444) Számítógépes internetes játékokkal játszom.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9115912388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2020.06.24. 08:36:52

A sötétben tapogatózunk, és nem tudjuk azokat a fránya részleteket. Egy biztos: a 444 üzemzavarok, hekkertámadások de igazából lassulások nélkül képes kiszolgálni 4-500 ezer látogatót. Vagyis az IT infrastuktúra teszi a dolgát. Ilyen rendszert pedig fejlettisztánban félmilló euró alatt nem épített senki akkoriban. Hja igen, 100-150 euró egyetlen IT mérnök órabére arrafelé, és nem egy ember kell egy ilyen projekthez. De szívesen kifizetik a komoly szinten gondolkodók.

Mennyit ér egy olyan teherautó, amelyik biztosan nem hagy cserben útfélen, ezért üzleti szolgáltatást építhetsz rá?
Ilyen értelemben a 444-et nem verték át.

A másik oldalon a 444-en sok a "műanyagosítás", a wordpress motor, a youtube, mint céges videómegosztó használata (az akkori szabályzat szerint ilyenre nem is használhatták volna ), meg nyilvánott voltak a megvalósításban a trükkök százai, amikről a szakmán kivülieknek nem kell tudniuk.

Mai eszemmel úgy gondolom, átadtak nekik egy normálisan működő rendszert, amiről azt hazudták, hogy deluxe, és jól megkopasztották a finanszírozókat, met látták, hogy meg lehet.

Szorgalmas Gyémánt 2020.06.24. 08:57:04

Szóval amit mutatni akarok: az vállalati IT is olyan ipar, ahol egyszerűen nem vesznek komolyan, ha nem mondasz KURVA nagy számokat. Nem azt akartam mondani, hogy félmilió uróbe került a dolog, hanem azt, hogy olyan emberek bólintottak rá a végső árra, akik ilyen árakhoz vannak szokva. Nem lehet eleget hangsúlyozni, a corporate IT a luxuscikkek ágazatához tartozik, bizonyos márkákat veszel, és azok nagyon drágák. Switchekből, ciscot, tűzfalakból junipert, szerverekből dellt vagy hp-t,
storage szerverekből brocade eszközöket. Ezek négyszer drágábbak, mint a kevésbé "márkás" kínai koppintásuk, noha sem tudásra, sem megbízhatóságban nem nyújtanak kevesebbet. A Linux sincs ingyen eben világban, a Redhat Linux igenis fizetős és nem is feltétlen olcsó (kérdés, megvették-e vagy feldobtak egy debiant és hajrá, mehet a szolgáltatás, egyáltalán saját vas alatt fut vagy bérlik az egészet?). A "wordpress testreszabása" pont alá meg annyit szokás számlázni, amit a megrendelő még hajlandó kifizetni. Vagyis jó sokat, ha ügyes vagy.

Serény Vélemény 2020.06.24. 12:26:39

@Szorgalmas Gyémánt: Jaja, pontosan! És ha mégis beszarik valami, például a cicsco által kötelezően előírt frissítés a routereken hanyatt vágja a teljes hálózatot, akkor az IT vezér mondhatja: de hát megvettük a piacon elérhető legjobb infrastruktúrát...

Serény Vélemény 2020.06.24. 12:35:05

"Az IT alja az az IT-s, aki véleményt formál vagy hírt gyárt."

Pontosan! Ezt viszont ugyanabban az indexiánus agyzsibbasztó stílusban teszik, mintha alapvető dolgokhoz legalább értenének.

Frick László Intézet 2020.06.24. 17:40:05

@Serény Vélemény: @Szorgalmas Gyémánt:
Tudjukik-ék voltak a finanszírozók.Nyilván a finanszírozásnem belföldről történt és ezértis a nagy számok meg a tényleg is deluxe.

>>> A New York-i Columbia Egyetemen a hét elején jelentették be, hogy a Panama Papers néven elhíresült botrányt leleplező oknyomozást ismerik el Pulitzer-díjjal az „Explanatory reporting” (oknyomozó) kategóriában. A díjat megosztva kapta az International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) nevű nemzetközi tényfeltáró konzorcium, a Miami Herlad és a McClatchy.<<<

...Én ezt imádtam a PanamaLeaks-ben,mertakkor az összes ilyen 444-alakú trupp egyszerre lépettmindenben,lényegében nüansznyi, fordításból adódóstilisztikai küölönbségekkel,1279 újságírónak,többek között a Pulitze-díjjal díjazottaknak se jutot eszébe, hogy dózeroljanak tovább a Bahamákon és a Kajmán-szgk-en.

és azóta is az egyszerre lépés,egész Oirópáőban soha és senkinek ebben az üzletágban nem tud más vagy eltérő az eszébe jutni.

Szépen kifejtettétek a technikai hátteret,demi kell ahhoz, hogy többezer újságíró minden nap mindig ugyanazt gondolja és mindenrőlsemmiben semeltérően ugyanarra a fantasztikus n(úgy értem, fantasztikus) következtetésre tudjon jutni.

Ezt imádom a Kínai kérdésben.A 4444oirópai újságíróból 1098 jártKínban éspersze egy faszt tapasztalta azt, amnit apropagandában nyomni kell. Tegyük fö9l, hogy az 1098 kurva fasszopóból... csak volt oár tucat, aki vagy májusban vagy szeptemberben járt Pekingben,a felszállólégáramlás heteiben,amikor a város verőfényes és a levegője tiszta.

Egy kibaszott fényképet nem mer megosztani erről.

Nem kockáztat mást és másképnt gondolni,mint ami a kiadott.

És ez internetesújsáígírás, az internet tele van képekkel, beszámolókkal, YT videókkal, videóriportokkal.

Hogy a faszba merik ezt megcsnálni? - OK bíznak az erős megosztóban, hogy pl egy utazásiélmény megosztónak csak 30-40000látogatója van,míg az Amerika Hangja oirópai adásain 300000 ember lóg.

vagy itt van az amerikai elnökválasztás, szonte semmi esélye nincsen annak, hogy nem trump legyen megint az elnők -de ki meri ezt ki is fogalmazni a Jók ésIgazak közül?
süti beállítások módosítása