"Nem értem a külföldieket.Ide [Németországba] mindenki csak seftelni vagy dolgozni jön, valamilyen üzlet reményében.Pedig ez egy annyira szép ország, gyönyörű turiszttikai látnivalók."

/egy baden-badeni ember panasza -részlet/

Namost a másik nagy baj az lehet, ha túl sok turista jön. Ez a túlturizmus. Ne a mennyiség jöjjön, hanem akik többet fizetnek.

tulturizmus.jpg

Amszterdam [A'dam] városának még ennél is nagyobb a baja: Képzeld el kedves olvasóm, a sok hülyetúrista mind látni akarja a kurvákat a vörös kirakatokban.Hogy képzelik. Nagyrakás fiatal meg csak beül a Coffe Shop-okba és marihuánázik. Hallatlan. Ezért természetesen nem korlátozzák a pl magyarországi, nyirségi cigány stricik legális vállalkozásait,amiknek a kereteiben a vörös kirakatokba ültetik a nyírségi cigány csajokat,ádehogy!  Szégyellje magát az a dög túrista, ahelyet, hogy befizetne a lányoknál egy szopatásra, csak leskődik potyára.

akkorbazdmeg.jpg

Ezért most A'dam városa vezetése az idegenvezetőkre próbál hatni meg az utazásszervezőkre, hogy ne vigyék a vörös kirakatokhoz a turistákat és hagyják a keveset fizető és csak füvezni szándékozó sok kis külföldi köcsögöt.

"Ha nem nézek az elefántra, akkor nincs elefánt"

/Kanga? ZSebibaba? Emese? /

Ha értenék a videó-kivágáshoz,akkor most itt zenének az Elefánt zenekar egyik  "akkor bazmeg!"-je következne [-> Paula]

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3915494442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2020.02.28. 09:17:47

Mondjuk van abban valami báj, ha valakinek utazásszervező cég kell ahhoz, hogy Londolanlsóból egészen Amszterdamig eljusson.

Frick László Intézet 2020.02.28. 11:01:13

@Szorgalmas Gyémánt: 26-28 éves német fiatalok Budapesten megszervezték maguknak.Internetről összeszedték,miket érdemes megnézni Budapesten, lekötöttek egy arbn lakást, belecuccoltak (hálózsákokkal) vagy 12-en, beszereztek jó sok piát meg készkajáat, jól berugtak, buliztak a lakásban,aludtak
majd mésnapment vissza a gép Frankfurtba.
Ami külön érdekesség, szerintük mindent nagyon olcsón vettek eg.Amikor Jó és Igaz barátaimmal erről beszélünk, ők mindig azt olvassák az újságjaikban, hogy Németországban is minden olcsóbb.
ja ésmég egy nagyon fontos, a Budapesten érthetetlen módon elszaporodott thai masszázsok. na,párnémet gyerek azon is volt, mert billiger az oboa. Amit a vietnámi nő a csőszerűmarkát a szájára mozgatva jelez pocióként,a német srácik szerint egy semmi az 150 €.

Szorgalmas Gyémánt 2020.02.28. 11:14:39

@Frick László Intézet: Te náalm is onnan tudod, nincs olyan, hogy Németország. Nemrég jöttem haza Lipcséből (a koronavírus pánik elején), belvárosi hotelben, és lejártam az ottani lidlféle nemtudommibe vásárolni, nem mondanám, hogy jelentősen drágább - legalábbis az én kosaram. Eszkort 300 euró+taxiköltség induló áron lett volna. Amikor Darmstadbtan voltam kint, sokkal drágább volt ugyanaz a kosár tartalom. Ott viszont nem ismerem az eszkortárakat.

A volt masszőröm (nem thai és férfi) kint dolgozik már sajnos, nemerotikus tartalmú munkát végez és olyan 3-5-ször annyit kér egy óráért.

Frick László Intézet 2020.02.28. 16:07:22

@Szorgalmas Gyémánt: Kérdés (kérdezem, tényleg): Mit vásárol a fajnémet és mit az Auslander Sau vagy a Deutschtürk.

Engem mindig le tudtak döbbenteni a Tanték, akik nálunk végigzabálták a zsírkarikás tyúkhúslevestől ( mi nem ettük a húst a levessel,mint a magyarok, az külön fogás volt almaszósszal a tyúkhús) a Tschirkepoprikooschig a kőttésztákkal pogácsákkal, 10 kilós dinnyékkel és gyümölcstálakkal süteményekkel a 3 órás ebédeket

aztán a viszontlátogatás során vásároltak öt csecsemőtenyér nagyságú szeletke húst összesen 300 g-ot. Reißsuppé (nagyon szeretem) ami a kimosatlan rizs miatt tejfehér és zöldségek úszkálnak benne (magyar ilyenbe a fogát nem vetné, azt hinné, mosogatólé).

Azt tudom, hogy ha Magyarországon a "kínai" moslék, ha már ettél Kínában, akkor a németországi kínai híg fos.

Gondolom, a magyarok által "levásárolt áruszerkezet" nem ugyanaz mint a baden-badeni embereké.

Bár a német menekülteknél Bács-Kiskunban meg azt láttam, hogy a zughentesnél kilószám vásárolták a vastag húsokat kóbászokat mindeneket.

És még annyit, hogy a nem-magyarok,pl a cigányok, tótok vagy svábok, azok egy városban, ahol van TESCO Auchan Lidl és Aldi is,mind a négyet 2-2-szer keresik fel az összebeszélések és áregyeztetések kijátszására, tehát mondjuk luxus globális kajákhoz a cuccot részben a Lidl-ben,részben az Auchan-ban vásárolom meg, de pl semmiféle joghurot meg tejterméket nem veszek az Aldiban,mert pl a gyümölcsjoghurt az lisztből meg savóból van. Szárított gyümölcsdarabkákkal, amik felszívják a kicsapódó vizet s mintha élnének attól.

Szóval?

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.02. 15:51:47

@Frick László Intézet: Az én németországi kosaram egszerű, mint a sárga tányér, valamilyen felvágott (95%-os hústartalmú), brötchen, butter, käse, BIO tomaten, bicska elő, szendvicsgyártás és gutenappetit.
Na ez összességében nem került sokkal többe. Mondjuk ezt a kosarat ne általonosítsuk, ráadásul nem dohányzok, nem iszok, nem mikrózok fel kaját.

Frick László Intézet 2020.03.02. 16:08:28

@Szorgalmas Gyémánt: Lényeges az, hogy a jellegzetes német felvágot metszése mikuláspiros-e? Ugyanis a német húsipar egy speciális méreggel festi aMagyarországon csak a Lidl-ben és az Aldi-ban látható pirosra a salami-jait. Még osztrák területen is gyakori, deláttammár olasz húspultokban is,ott a hamis sonkát is befestik szerintük "pármai" színűre.

Namost a Deutsche "BIO" tomaten,kétségtelenül a holland paradicsomgyárba semmiféle hagyományosértelemben vett biológiai élő vagy szerves származék nem kerülhet be, de sajnos ez igaz a növénynek látszó tárgyra is.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.02. 22:25:20

@Frick László Intézet: itthon sem eszek sokkal különbet, bár változatosabban, mint odakint, bio címkék nélkül.

Frick László Intézet 2020.03.03. 05:41:56

@Szorgalmas Gyémánt: Európában senki nem zabálúgy,mint a magyar.Nagyon jó az olasz és a spanyolkonyha és amit kevesen tudnak, a bolgárkonyha van olyan jó,mint a török,főleg mer ami nem görög benne, az török. Egy hosszúhétvége Szófiában és rava fakadsz Budapest kúl & cuki belvártosi kajáldáiban,főleg akkor, amikor ráadásul még fizetned is kell érte.

Éppen ezért érdekelne, hogy Fejlett-és Bezzegisztánban a zabálós magyar...mit eszik. ÍPékárut a fogamra kapok Olaszországban... de plBulgária a műkenyér elterjedésében előtte járMagyarországnak. Az a pékáru,amit a kitántorgómagyarok a magyar kínálatnáljobbnak hisznek,mind előrekevertés nyálelválasztás fokozó vegyszerekkelés mesterséges aromákkalannyira kevert, hogy külön olyan illó-aromát is tesznek bele,ami a sütése illatát köbkilométerre kiterjeszti az üzlet környékére és nekem ehhez a műillathoz volt szerencsém már 1973-ban is.

Lehet... enni Németországban,azt elhiszem.

De az a zabálás,ami a magyarnál alap egy hétvégén, egy négytagú családnak 24 szelet ujjnyi vastag és kitárt ujjakkal férfitenyér nagyságú rántothús,egy kaszroly zsírpörkölt nokedlivel éskrumplival,egy másik kaszroly tőőőőtöttkáposzta (egy hétig lehet rájárni) a nagyfazék [azaz:kaszroly] tyúkleves tyúkhússal zöldségekkel 8azt nem esszük meg, megy a disznók elé, csak az ízére van belerakva, nem vagyunk mi kecskék, hogy ződeket együnk)

És akkor a savanyúságok. A mikro-baby Gurken az ugye nemuborka még.

Ezek a zabák... képtelenség, hogy bezzeg- vagy Fejlettisztánban meglegyenek.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.03. 08:06:11

@Frick László Intézet: Nem, olyan zabalás nincsen. Voltam cserediák átlagos jövedelmű badenwürthenbergi családnál (nagy családi ház, 3 autó négy személyre (a kisebbik gyermeknek még nem volt jogosítványa) kert, elektromos garázsajtó, satöbbi ), én ott az első napokban éheztem. Olyan adagokat tettek elém, amit itthon el sem tudtam volna képzelni.

Frick László Intézet 2020.03.03. 12:43:08

@Szorgalmas Gyémánt: OK de mitől kövérek? Hájasak. Jó, azt tudom, hogy a sváb jó takarmányhasznosító emberfajta, disznóban is van ilyen. De akkor is.

Szorgalmas Gyémánt 2020.03.03. 19:20:45

@Frick László Intézet: Hát, a csokikat például táblaszámra falták. A srác kocsival járt suliba, amíg begurult, benyomott egy táblával már reggel. Én azt a fenenagy híres nyugati sportos életmódot sem láttam náluk.
süti beállítások módosítása