A lengyelek más tészta. Sokkal digitálisabb a politikájuk. Magyarország elitértelmiségje alapvetően a régi móókszista interpretáció szerint Utolsó Csatlós-ként ábrázolja Magyarországot.

Nürnbergben felmentették Horthy-t, de a magyartudomány szerencsénkre máig azt tanusítja, hogy Horthy = Hitler. Ezzel szemben a lengyel elitértelmiség húz a nagylábaujjával egy vonalat és azt nem lépve át beáll a Nemzeti Lengyel Kórusba azt dallani:

Harcoltunk a nácik, harcoltunk a kommunisták ellen! Ma is az oroszok ellen vagyunk, bííí bííí, amerikai tankhadosztályt engedtünk be a NATO örvei alatt a büdösruszkik ellen.

 

Míg ugye a mi elitértelmiségünk az amerikai totálisan idiokrata munkásosztály számára kitalált Orbán szopja Putyint-ot szajkózza.

 

Ez semmi. A lengyelek elnyerték Kína Keleti Nyitás pályázatát és ma már, ahogy Olaszországban a török gagyi cuccokat, a Bulgáriában bérmunkában gyártatott prémiummárkás divattermékeket  Made in Italy, Lengyelországban a vietnámban és kambodzsában kínai multik által gyártatott cuccokat Made in China cimkékkel ellátva terítik Európában -vagy Made in Poland cimkékkel, attól függ, hogy sikerült a koppintás. Ha sorjás maradt a présszerszám, akkor Polandos a cimke.

A magyar geciújságírók, akik tavaly előtt basztatták Orbánt a Keleti Nyitás miatt, 2022-ben bezzegelni fogják Lengyelországot, amiért a Keleti Nyitás politikáját választotta. Ráadásul ők már mikor is megmondták előre, hogy Kínával is kéne kooperálni.

Amikor ezeket a sorokat írom, a nyírségi jonathán almások maradékaiban a dudva közt ott rohad a hullafoltos pirosalma, miközben Lengyelországból "idared" fantázianév alatt a holland gumikutya ízű szántóföldi kombájnalma technológia természetazonos látványú termékeit hozzák be vagonszám. Már csomagolják is bukott magyar almatermesztők a csomagolóüzemeikben a jellegzetesen mélymagyar marketingöngyi kereteiben "Magyar Alma" cimkével

Starking-szerű holland almagyártási technológia, kombájnalma "idared" fantázianév alatt:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6oFP_H6ADjyu3mfUe7qsBEKbgleXfcyERzO5-QJHJ-uVRZjhNWg A kombájnalámát nem csak géppel szedik, de a fákat úgy is nyesik, nyesőgéppel. A kb 10 éves "almás"-t aztán az utolsó aratás után legallyzúzzák biohumusznak és más iparinövényt vetnek a helyére. Pl gumikutyízű Golden Star-t.

A kombájnalma gyártás elterjedésének az is az oka, hogy még az elmaradott óniósrégiók mélyszegényei sem hajlandóak ma már, nincs az a pénz, amiért annyira piszkos munkát végezzenek, mint a kézi almaszedés. Ezért ámíthatnak a gyümölcsízű italgyárak reklámjaiban a "kézzel szedett" -ség illúzióival.

A lengyel bogyósgyümölcsgyártás is már évek óta lenyomta a magyar elavult biomálna - és ribizlitermesztést.

A Nagy Lelkiismeretfurdalás kereteiben a németek minden olyant elnéznek Lengyelországnak, amit cserébe mégdühödtebben kritizálnak Unkoorzigeunerland-ban. A lengyelek oldalfüggetlenül, nemzetiösszefogásban képesek a Magyar Jók és Igazak vágyott főtrükkjére:

Kint is megfogják az egérkét és pumpolják a Zónijót, meg egyszerre bent is meg tudják fogni az egérkét a nemzeti büdösruszkielleenességük mellé a Kínának kapunyitással, bedolgozással, árucimkézéssel és terítéssel. Bonus Track Bezzegosztrák méretű hazaigazdasági protekcionizmus.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr8314233895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása