Kifejezetten Dinamuki barátomnak, szeretettel

Gondoljátok meg: proletárok!

A magyarfoglalkoztatás egyik alap jellegzetessége az, hogy a munkáltatók betanított-munka-bért szeretnének fizetni. Gyűjteményemből -Állást kínál -rovat.

"Betanított alumínium hegesztőket fölveszünk!"

Sokaknak semmit nem mond ez így, de a hegesztő, az hiányszakmának számít és szakképzetlenül legföljebb pálcával a maszekolás kókány szintjén sikerül. Egy betanított hegesztőnek kb annyi köze lehet a szakszerű hegesztéshez, mint a 444 valamely' újságíró igazolványos slapaj töltelékírójának az újságíráshoz az igazolványán kívül.

A következő legfontosabb eleme a magyarfoglalkoztatásnak a munkaerő kölcsönző.

De elébb néhány lényegi a kitántorgásról:

Másfélmillió magyar tervezi a kitántorgást?

 

Egy magyar proletárnő Märchenlandban Deutschtürkök csicskájaként heti hatnapos, napi 12-13 órás munkahetekből álló hónap után magyar Ft-ban 300000-et kap magyar számlára utaltan a nyóckeres csicskáztatóségtől, akiknek bérblogja van az Index Vállalatnál állandó hirdetésekkel.  Märchenlandban az első öt munkaóra után van először pisi- és cigiszünet. Nőimunkáról beszélek. A munkaintenzitást, amit a Deutschtürk megkövetel, vegyük 100-nak. Ugyanez a magyar proletár nő a lakóhelyén, egy vidéki faluban, egy odatelepített munkahelyen 220000 Ft-ot kaphatna 5napos munkahéten 12 órás műszakokért, 44%-os munkaintenzitásért, napszámba fizetve (tehát minden este a kezébe nyomják a napibérét). Minden héten elvileg két napja tehát szabad lenne. Foglalkoztatása itt, Magyarországon is csak munkaerő kölcsönző cégen keresztül lehetséges és nem csak azért, mert az ilyen cég hajlandó napszám-szerűen naponta fizetvén megelőlegezni a munkabért. hanem a papírozás miatt is. 6-8 fő is kevés lenne egy HR osztályon a proletárok ki-be papírozásához. Sok proletár annyiféle segélyt vesz föl, hogy nem is szeretné, ha lepapírozva alkalmaznák. Ha engedi lepapíroztatni magát, akkor meg kedden felveszik, de szerdán már be sem megy, az egész HR csoport az állandó ki-be papírozással van lekötve. A munkaerőkölcsönzővel kényelmesebb, általában a munkaadó egy meghatározott (30 nap) után a jól dolgozót szivesen átveszi a sajátállományába.

Már mutattam, hogy ha egy magyar picsaújságíró hajlandó lenne egy levegőt szívva a proletáriátust riportozni, hogyan ismerné fel a próbanapos dolgozó tömegekből a proletár hányadot. A munkáosztály tagja, az alsó-széle-közepe is alázattal hallgatja az őt eligazítót. Tüsténkedik, igyekszik. A régebben ott dolgozókkal udvarias, pl szekrényfoglaláskor. A művezetőre pisszenni nem mer. Annyira igyekszik jól betanulni, hogy néha már azzal lesz nevetséges. Aki délcegen és lassan mozog, vastag szalonnás hangon leugat mindenkit, a kiválasztott öltözőszekrényből kibassza , amit ott talál, még akkor is a leszopására biztatja a régebbóta ott dolgozó öltözöszekrény foglalót, ha ő is nő [-> szopd le a kisfaszom!] ..az őt betanítani szándékozó előmunkásból nevetségest csinál, a művezetőt leugatja, majd cigarettát vesz elő és rágyújt azzal, hogy olyant őneki ne is ugasson senki, hogy mikó gyúthat rá. Valamint a fészbúkos telefonját nemhogy nem hagyja kint, de az értesítő hangot sem fogja levenni, mert nincs a za zisteny, hogy ha a csalággya ráír, arra ő vissza ne írjon. És WC-re is akkor megyen, amikor csak akar.

Fő jellegzetessége a helybevitt magyar gyár magyar foglalkoztatottjának az, hogy ha 30 évesnél fiatalabb, nem dolgozik egyvégtében 3 napnál többet és amikor a napszámokból a havi bére felfut olyan 100ezer körülre, abban a hónapban már nem jár be dolgozni.

Legalkalmasabb a női munkaerőből az 50 éven felüli dolgozó nő még proletárban is, nemhogy a proletáriátussal antagonisztikus ellentétben álló munkásosztálybéliben. Míg az "egyetemeken" a HR-es picsaképzésben azt a baromságot terjesztik, hogy fizikai munkában a 40 évnél fiatalabbak alkalmazása a kifizetődő, magyarfoglalkoztatottban még valamire jutni legalább 50 éves nővel lehet. Élelmiszer- és feldolgozó meg textiliparban biztos. Nagyjából annyi 30 évnél fiatalabb betanított varrónőt alkalmaznak, mint gyertyaöntőt vagy szíjjártót.

Mint ahogy 40évnél fiatalabb férfi, nincs az a pénz, hogy buszsofőrnek álljon. A 40-50 év közötti buszsofőrök pedig csak nemzetközi túristabuszt, de csak előre, ha nem kell tlatni és autópályán hajlandóak. Városban vezetni és parkolni a buszt nem. Nincs az a pénz. Buszos vállalkozók idegösszeropi előtt a legkomolyabb arccal be szoktak próbálkozni, még 600-800ezer Ft-ért sem hajlandó két ilyen, csak autópályán előre-fokozatban érvényes jogosítvánnyal rendelkezőt egybuszra felfogadni. Kikötik, hogy egy sofőr legyen olyan vén szaros, hogy városban is vezessen meg parkoljon is.

A magyarfoglalkoztatásban az eklmúlt 4-6 évben, mint megye nagyságú jégtömbök az Antarktiszról, úgy szakadtak le s olvadtak el szakmai sávok. Ma már a pénz nemminden. Főleg az olyan munkáktól útálkozik a magyarember, amiben magyremberekkel érintkezni kell, pl foglalkozni velük. Nincs az a pénz, hogy más kölyke szarossegét törölje (óvónő, dadus) más büdös kölykével kínlódjon (pedagógus) vagy pláne gyógyítsa őket. (körzeti orvos) Ott tartunk, hogy vidéki falu üres körzetébe szegényebb vidékeken 5-6 millió Ft tisztán-zsebbe nem foghatni orvost, ma már csak papíros kuruzslót sem. Már "ukrán" vagy "román" orvos sem  hajlandó, nincs az a pénz, jövedelem és természetbeni juttatás.

A proletárok kedvelt foglalkoztatási sávjában, a mezőgazdasági idénymunkában ma már epret, málnát, ribizlit, cseresznyét és meggyet szedetni lehetetlen. nincs az az órabér, amiért a proletár lehajolna a gyümölcsért vagy felgebeszkedne kukoricacímert tépni. Még ha fán terem és vállmagasságban, akkor elmegy. De így is megáll a napszámos 3-4 órahossza (3500 Ft) körül. Címerezésben pl csak nagycímerezést hajlandó vállalni, átjárást (azaz a később kipattanó címerek eltávolítását, jóval kevesebb tépés valamicskével kevesebb bérért) nem. A gyümölcstermesztők pl "szedd magad" "akció"-kkal trükköznének. Természetesen a gyümölcsszedés alapvetően teljesítménybéres munka lenne, de a magyarfoglalkoztatott egyik fő kikötése, hogy ő csakis órabérben hajlandó dolgozni. Általában a bandagazda megegyezik a gyümölcsös tulajdonosával egy képzetes "teljesítmény"-en, s abból számítol "órabért" a bandagazda. A hülyék többet, az okosabbak, de nagypofájúbbak meg alig szednek. Nagyátlagban meg vagy kijön az órabér vagy a gyümölcsös tulajdonosa mérlegeli, hogy megsértené-e a lelkivilágát a "gyümölcsszedés" címén magukat jólérző proletárokat azzal, hogy a sor rendes leszüretelésére kéri szépen őket, pl a fa tetejét meg alját is leszüretelni. 2018-ban igen gyorsan le- és összeérett a meggy és cseresznye, csak valóban szegény, tehát dolgozni akaró, vagyis oltyán-duna-deltavidéki románokkal lehetett leszedetni a gyümölcsöt. Egy oltyán szegény asszony   7- és 17 óra között teljesítményben kb 10000-12000 Ft-ot tudott megkeresni naponta. Plusz kaja és szállás -adatközlőm pezsgős vacsorákkal is jutalmazta őket. A magyar proletárral nem annyi a baj, hogy 3500 Ft-nál megáll és nem dolgozik, hanem az is, hogy az árnyékban elücsörgő unatkozása közben minden szarnak lehordja a gyümölcsös tulajdonosát, a családját és állandó alkalmazottjait, valamit a románokat kigúnyolja és szőröstalpú büdösözi feszt. Ezek mind konfliktusok, viták, hajciba és verekedés.

A magyarfoglalkoztatás fő sávja az élelmiszer-feldogozóipar, ahol tisztasági szabályokat kéne betartani. A picsaújságíró, aki a fészbúkon készít riportot olyan proletárral, aki Arad-ra, Romániába jár át dolgozni, csak olyant tud kérdezni, ami az esze ágába nem áll. Így pl nem jut eszébe megkérdezni az Aradon dolgozás körülményei közül a dohányzást meg a fészbúkozást. A román gyárban úgy cigizik a magyar proletár, ahogy akar, akkor pisál és ott, ahol tud, és ha ráírnak a fészbúkon, akkor megáll oszt visszaír. ["Ben vagy má? :) " " Ben hát! :(" ]. Ezért is helyeslem, ha Märchenlandban csicskáztatja a Deutschtürk a magyar proletárt, mert ott nem csak a Magyarok Úristenének a Hétnevét tanítja meg a magyarral, hanem pl WC után jól kezet is mosni. Megnaponta teljesmosdani és fehérneműt váltani. A magyar proletár a magyar munkavezetőnek a betyártalléros picsáját kinyalni kívánja hangosan, a Deutschtürk munkavezetőnek viszont egy nein-nicht! nélkül letolja a bugyit betyártallér ellenőrzéskor.

A proletár magyar magyar iszonylatok közepette naponta sem mos kezet, nemhogy műszak előtt és közben. Csirkegyárban láttam olyan proletárnőt, akinek a belezett tyúkból a nyakára pëttyent egy pëtty tojássárgája és ott virított 4 napig.

Szóval a lényeg-a-lényeg, hogy a helybevitt magyarországi magyargyárban a proletár úgy tesz, mintha szivességet, hogy 10-20 napot egy hónapban bejár azért a 90-150ezer Ft-ért. Märchenlandban viszont kussolva, még felnézni sem merészel a Deutschtürk munkairányítóra, nemhogy feleseljen egy cancogással, háromszoros munkaerőbevetéssel dolgozik meg a duplapénzért, mínusz a hétvégi habzsi-dőzsi, zsírpörkőttek, rántotthúshegyek, sűttkaóbásszok és tőőtöttpaprikák-káposzták zsírral, sörrel, pálesszel. Magyarországon a proletár a lakását télen 30 fokra fűti fel, Märchenlandban meg a tömegszálláson +18 fokban vacog a pokróc alatt. Magyarországon egy proletár férfi egy 3-4 napos hétvégén 10 zsugor dobozos sört is megiszik, de az 4,7%-os legyen, ne lidlis műsör. Märchenlandban viszont maxx két doboz 1,7-2,3%-os Frauenbier-t ha elszürcsölget. Hogy mit eszik, az még én is csak sejtem, de hogy nem magyaross zsírpörkőtteket, azt onnan tudom, hogy Märchenlandban még hozzávalókat sem kaphatni.Összességében a magyar proletár tehát Märchenlandban nagyságrendekkel kevesebbet piál és cigizik meg zabál zsírt zsírral és szénhidrátot szénhidráttal.

Magyarországról nem tud annyi okos és jólképzett kitántorogni, hogy így is túl sokan ne maradjanak, a szükséglet többszöröse is, okosakból meg jólképzettekből, amikor már még filmforgatókönyv fordítónak is csak kontárt fizetnek és nyelvi lektort se fizetnek, de még egy érettségizett titkárnóvel se nézetik át a fordítást. Azt pedig, hogy a magyar diplomás kitántorog feketemosogatni, betanított szalagmunkás csicskának, "szobalány"-nak szállodába, hajóra, kifejezetten hasznosnak érzem, hét év csicskázás után hazajőve diplomás pedagógusként már nem fogja annyira büdös munkának tartani a hülyegyerekekkel való foglalkozást. Havi 400-ért volt feltörlőrongy egy svejci szállodában.. vagy lehet falusi pedagógus havi 250000-ért negyedannyi munkával, huszadannyi megaláztatásban. Amikor kapcarongy volt svejcben, azt dicsérte, amikor aztán tanár újra idehaza, akkor meg hős üldözött és rendszerelnyomott.

Fejlettisztánban úgy tudnak az állampolgári fajlakosságnak mesés jövedelmeket fizetni, hogy a foglalkoztatás alsóbbrégióiban, betanított munkákon fejletlen, nemigazi, másodosztályú tagállambéliek csicskáznak. Egy átlagos ír dolgozó heti 2-3 nap dolgozgat 8-8 órácskákat, mert a dandár munkában nemigazi tagállamiak csicskáznak az ír éhbér kétharmadáért. Az a nemigazitagállami fejletlen dógozó, aki ér valamit és van önbecsülése, 6-7 év csicskázás és spórolás után haza fog tántorogni, mert a saját hazája árszínvonalából fog csak meséssé kiemelkedni a fejlettisztáni énbéréből spórolt "kisebb vagyon". A balfaszok, az elpicsásodottak, akik máról holnapra élnek csak vagy hitelfogságba kerülnek Märchen- és Wonderlandban, sohamár nem fognak hazajönni, de hiányozni sem fognak.

Mivel én ugye, Märchenlandban tartózkodván, mint nemmagyar idegenszívű, ám Auslander Sau [plusz szemtelen tolvaj disznókutya magyarcigány, ha észreveszik, hogy papíron magyar lennék] , tehát eszem ágába nem áll mást enni, mint ígazikínai kaját az igazikínainál , 15€ korlátlan fogyasztás.. és az biztos, hogy magyarral nem találkozom. Magyarul jólbeszélő román kamionsofőrökkel viszont szinte mindig. Minthogy általában a kitántorgó magyar proletár Märchenlandból összesen a szállás és munkahely közötti útszakaszt ismeri, közte az óccsóbóttal.

"Vigyázzatok, magyarok jöttek be, lopnak, mint a szarkák, figyeljetek mindenetekre!"

/székely kamionsofőr magyarul a Düsseldorf-i 15€-s kínainál, 2013./

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr4314204763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása