A gettó koronkint és földrajzikörnyezetnek megfelelően & hol igen & hol pedig nem kényszerlakhelye nemzeti ésvagy vallásiközösségnek, esetleg bőrszín szerinti kirekesztés vagy pedig kisközösségi önvédelem céljából alakult településelem vagy forma.

Egy cigányok lakta településrész vagy elem, telep nem lehet gettó azon egyszerű oknál fogva, hogy a cigány zártközösség nem külső kényszer hatására zsúfolódik, hanem belső önvédelmi reflexből létesül. De ez más tészta, ide nem akarom ezzel most a szót szaporítani.

Értelmiseggjeink köreiben a napokban kisebb vihar-a-biliben-t bugyborantott Geszti Péter legújabb zeneműve és főleg annak szövege, majd a támadásokra pl Kálmán Olga művésznő alákérdezéseivel turbózott válaszai.

Meg szeretném jegyezni, hogy a kápó olyan rab a koncentrációstáborban, aki a túlélésért és napielőnyökért részt vállal társai rabságbantartásában és fegyelmezésében, megsemmisítésében és az így keletkező hullák eltüntetésében is.

Tehát a magyar kultúrgettó kápói hápogtak a leginkább Geszti kijelentésein.

Gesztivel hol egyet értek, hol nem. 

A szopjkultúra egyik faékszerűen működő szabálya az, hogy ha valami nekem nem tetszik, akkor az rossz, méghozzá önmagábanvalóan és akkor már aki csinálta, az se jó és az anyukája se. Ha pedig valami nekem tetszik, akkor az jó és ez csak fokozható és tovább. A fogalmakat is így kezeli a szopjkultúra, egy fogalmikör vagy pozitív vagy negatív. A mai köztudatban pl a zseniális egy pozitívtulajdonság, aki zseni csak jó lehet, a zsenialitás jó, a zseniség dicséret[es]. A liberális jó, a konzervatív csakis rossz lehet (kivéve pénzügyi-gazdasági konkrétvonatkozásokat, ha politikailag úgy van kiadva, hogy éppenaktuálisan valamiből tehát a conservativ megoldás a támogatandó). A magyar gyakorlathoz képest egyébként az, ami a germano-anglo-saxo kultúrkörben konzervatívba számítandó, az itt még ultraliberális. A liberális viszonyfogalom, ha mértékegység, akkor működésében a decibelhez hasonlítható. A magyar szájjalliberálisok pl nonszeszként kezelik és föl sem foghatják a konzervatívliberalizmust, mert az ő száraztónak nedvespartja-szerű tudatukban egyik fogalom a másikat kioltja. 

Geszti trollkultúráról beszél. Az interneteskultúra is A Csúszás-t szenvedi Magyarországon, mint bármi is. A Csúszás lényege a mozaikosság, a mozaikelemek egymás mellett elcsúszván, tehát érintkezéseikben is, mintha pl Gyönyörű Székesfővárosunkban a Lánchíd pesti hídfője a Szabadság híd budai hídfőjében találna úgy folytatást, hogy az utca viszont a rákospalotai Szántóföld utca lenne, viszont a panoráma nem a szemétégetőn által a Dunakanyar felé terülne. Budapest, akár az ország, úgy elmozaikosodott, egy-egy körútszelet világok és dimenziók határa is. Ha valaki egy negyedóra alatt négynél több dimenziót és világot szeretne keresztüljárni, akkor kerózzon egyet a IX-VIII. kerület határán mondjuk az Örökimádás templomát körzőre véve egykilométeres körben.

A magyar kultúrgettó is ilyen mozaikos, pl a szopjkultúra alaptétele a balkánozás, ez egyfajta fikázás, ami balkáni, az elmaradott, lenézendő, pl korrupt. Mindeközben egyébként a balkánra járni menő, a balkáni népzene menő, Bóban Márkovity menő, a Balcan Fanatic zenekar menő. Egyik kedvenc művészem, imádom a zenéit, a dalszövegeit vers-ként kezelem, felnézek rá, de egyébként a csávó idült alkoholista most már a dementia irreverzibilis jegyeivel, ésmiközben Magyarországon ma már egy dandártábornok sem tudja elintézni a traffipaxát akkor sem, ha a személyihasználatú rendőrségi járművével szerezte, sőt, megkapja a birságot a megkülönböztetőjelzéseit nem használó, tehát pl az éppen traffipaxozni igyekvő civilnek látszó és a nyomozó kollégáktól stikában kölcsönkért rendőrségitulajdonú autó is, az én szellemipéldaképem még 1999-es szerbiai útiélményeket vetít rá a maimagyar valóságra a jobb [aksz]hatás kedvéért.

Gesztinek a trollkultúrával kapcsolatos panaszai csak felibe-harmadába' fogadhatóak el. Van ugyanis egy olyan trollnak, mint pl én, jogalapja őt fikázni. Geszti mindent ugyanis, amit elért, saját tehetségének, veleszületett majdpedig fölfejlesztett képességeinek köszönheti. Ennyi azonban kevés Magyarországon a sikerhez, nem Frank Zappa országa ez. Rém egyszerűen Geszti Péter ugyanis a sikerét és a feltörését majdpedig fennmaradását az anyukájának Mártanéninek és az anyukája kapcsolatitőkehalmazatainak is köszönheti. Geszti Péternek van neve, nekem pedig nincsen nevem ésmivel nekem nincsen nevem és ez a névtelenségem csak bizonyos (mondjuk 75)%-ban köszönhető élhetetlenségemnek, balfaszságomnak, kínaifilozófiaitanulmányaimnak, a véletlennek, de pl annak is, hogy az én anyukám nem Mártanéni. Sőt, ha belegondolok, az én anyukám egy antimártanéni. Az én anyukám soha nem szerette volna, hogy sikeres legyek, az én anyukám összes testvére valamennyi gyerekének jeles tanulmányieredményeivel büszkélkedett vagy a jó eredményeket tódította kitűnőre, az én anyukám viszont az efféléket inkább elhallgatta.  Ha megnyertem valamilyen versenyt, egészen elkeseredett. Míg   Mártanéni a kis Petike karrierjét egyengette hordozható kis kapcsolatitőkeüllőjén, addig az én anyukám a versenyről, aminek a döntőjébe kerültem, elhozott, nehogy véletlenül megnyerjem. Az egész rémegyszerű, az én anyukám ugyanis igazi magyarvér és a magyar szülő egyik főlényege az az óhaja, amiszerint senki gyerek ne legyen különb a szüleinél. Míg pl a sváb vagy zsidó szüntelenül arra törekszik, hogy az ő gyereke nálánál többre vigye.

Tisztelem, becsülöm, sokra tartom Geszti Pétert, demivel én sikertelen ember vagyok, bár legalább olyan tehetséges, mint Geszti (és jóképübb is) , jogom van sikertelenségem miatti frusztrációmat akár Geszti trollszerű lefikázásán is kiélni. Valamint magánszorgalomból, ha a környezetemben fikázzák Gesztit, mindig megvédem, mert pl személyes attitüdjeimnek egyik jellemzője is hasonlatos Geszti főattitüdjeinek folyamágához, amiszerint imádom felháborítani az embereket.

Még soha nem trollkodtam Geszti alá, de az én attitüdöm szerint mindig a gyöngékkel és vesztesekkel kell lenni, tehát azt mondom, hogy igenis névtelenül, mert egyébként a valódinevem se ér kétforintot, tehát nincsen abban semmi, ha Geszti neve alá trollkodok vagy akár fikablogbejegyzést írhatnék Gesztiről.

trollkultúra Sok ember úgy van a "véleményével" mint az a Homo Sapiens, aki a közvécén mellényúlt seggtörlés közben a papírnak és véletlenül a puszta ujjával maszatolt bele a szaros  segglyukszőrpamacsába, ha már így járt, akkor csak a[z üzenő] falra keni. Vagy az a nő, aki a közvécén nem gusztcsizza a popsiját az ülőkére illetni már, hanem elemeli és így véletlenül vagy három decit melléhúgyoz a többi 2-3 liter menstruációs vérrögekkel kócos  ciramiráktól rózsás húgytócsájába már és aztán kijőve felrója az állapotokat. 

Gesztinek időnként vannak ilyen dolgai -ha nem lennének, akkor ő is rendes egy kápója lenne a kultúrgettónak. Jellemző, hogy Geszti legújabb ingyenes önreklámján pont a legaljasabban geci kultúrgettókápók ajvéroznak. [Cink-pont-hu, link nem lesz]

A kultúrgettókápó strébergeci olyant, hogy ambivalencia, paradoxia, cizella, nem ismer. Pl ha a téma a gyerek meg a fürdővíz, akkor két eset lehetséges, vagy mossa azt a kölköt a fürdővízben fehérre, ha egyébként szerecseny [szaracén -> on bül aráp] vagy kiönti a fürdővizet a baszott kölköstül. Igen ritkán előfordul az a baleset a jolóval, hogy a gyereket nem akarta a vízzel együtt kiönteni, ilyenkor a joló kettő lehetőség közül választ, vagy úgy csinál, mint aki nem csinálta, vagy megkoncepcionálja.

 

A kultúrgettókápó szüntelenül az alantasnépeket basztatja -és szopatja.

A népszopatás a szopjkultúra lényege.

A strici megszopatja az éppen kapóra jövő kurváját, de nem ad neki szájpuszit a búcsúzáskor arra hivatkozva, hogy faszos a kurva szája, sőt gecis. Ez a morál, ez az attitüd jellemzi a magyar kultúrgettó kápóját és egyéb munkásait is. Morálisan ezt a gecizmust un "avangár" megnyilvánulásokkal próbálja túlélni. Amikor pl kenyéradó gazdáját szopja le, akkor megáll szünetet tartani és lágy, narancsgerezd érintésű lucskos ajakaival ráharap a kenyéradó gazda herezacskójára, majd csibészes szemhunyorítással jelzi, hogy ő osztán harap, nem ismer kíméletet, ráadásul jellegzetes csúsztatással ezt még fel is szorozza fogazásnak. 

A kultúrgettókápóknak van egy ilyen rácshálója, amit bármire is rátesznek és akkor az kiadja, hogy politikailag megfelelő vagy nemmegfelelő az a kultúrelem és ha nem, akkor jaj neki. Nyírő József vacakul írt, Wass Albert jól írt. Ezutóbbit azonban nem szabad mondani. Nem szabad olyant mondani, hogy Wass Albert olvasástól még nem lesz náci fasiszta senki se, igaz, Nyírő olvasásától sem, de legalább Wass nem annyira vacak. Ide szeretném megjegyezni, hogy Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek c. világsikerű műve majdnem olyan vacak, mintha Nyírő József írta volna. Ha viszont irodalomeszteta szeretnék lenni, akit elfogad a magyar szopjkultúra, akkor a Bizonyos Rácsháló szerint kell megválogatni a véleményemet és ha nekem ilyen a véleményem Wassről, Nyírőről és Márai Sándornak A gyertyák csonkig égnek c. férművéről, akkor összesen kettőt tehetek:

-elvágom a karrierem

-kussolok

Kedvenc és legfrissebb példám az inde(x) a 444.hu két újságíróigazolvánnyal ellátott rosszcsontja, akik nem győznek nekünk, a szopjkultúra áldozatainak eljátdszani közülünkvalóságukat, pl hogy ők is csak sima felhasználóiszintű bloggerek lennének, szubkalcs meg minden és hellóevribádi! Volt egy Omega & Scorpions oldboys koncert, amire a két víídám joló geciújságíró el se ment, viszont azt hitték, hogy vicces, ha más riportokból készített montázzsal szopatják az olvasóikat.

Kommentben már elárultam, most kiírom ide a főszövegbe is: A 444.hu műsorkészítői rendes, újságíró igazolvánnyal rendelkező újságírók, viszont nekünk, a műsoruk élvezőinek teszik a fejüket, mintha csak úgy közülünk vetette volna fel őket a vakszerencse. Én az ég-adta egy világon semmi különbséget nem látok Ács Dániel és Sebestyén Balázs között azon kívül, hogy más-más műsorokat készítenek. Ugyanannak a szopjkultúrának más-más ágazataiban.

A szopjkultúrgettó szövegszintjét az erőltetett humorherdkodás, a szíjasztók! , a mókakacagás, a tettetett és megjátszott permanensjókedv jellemzi, az ember úgy érzi magát a kultúrgettó szopóágán, mintha kereskedelmirádióból a ki tudja miért állandóan felizgult és számítógépes technikával öblös althangú bemondólányt hallgatná, aki gömbölydedhangzókkal gurgulázván egy negyedosztályú gasztroblogból ételrecepteket olvas föl nekünk. Vagy ami ennél mégrosszabb és ez főleg a 444.hu MŰSOR-át jellemzi, mintha Voga és Boros bácsi tettetett röhincséléssel akarnák fokozni rosszkedvünk telét, amit különben ők maguk fergetnek nyakunkba. Méghozzá szüntelen.

műsor - A 4!4!4!.hu kollektívája napitevékenységének eredményét -viccesnek gondolván a szóhasználatot - műsornak vagy adásnak nevezi. Nos, ha megnézzük szakmailag, mit nevezünk műsornak, a legérdemesebb A Két Nagy Kereskedelmi Televízió duopóliumának szerződéseiben tallózni. Pl a Pénz Nyeremány vetélkedő -ként hírdetett műsorban szereplőknek, ismétlem, szereplőknek, alá kell írniuk egy papírt, amiben tudomásul veszik, hogy az, amiben részt vesznek, igazából nem pénznyreményes vetélkedő, hanem műsor. És a műsor licenszének használója, azaz a televíziós társaság a műsor KÉSZÍTÉSE szempontjaiból a szereplővel BÁRMIT megtehet és ez ellen a szereplő nem tehet semmit -vagy nem írja alá a papírt és mehet a picsába. nem is tudják tehát a 4!4!44.hu joló geciládái, mennyire is nem vicc az, hogy ők műsort csinálnak az internetes hírgyártás-ból.

Ne számoljunk tovább, vegyünk 2 súlyos járványos betegséget, a pestist meg a kolerát. Lehetség támad a pestis felszámolására és akkor még rinyálásokat kell hallgatnunk, hogy a kolera ha megmarad, mennyire igazságtalan ez, akkor inkább legyen pestis is. Bevallom, bánja a faszom a TV2 maradását, a magyar médiamunkás úgyis azt csinál a "tulajjal" amit csak akar, nekem tök' megfelelne, ha csak a Retek Klub múrelna ki.

Mikor nem lenne semmi  baj Gesztivel? -pl senki a szopjkultúrgettó kápói közül akkor nem baszogatta Gesztit, amikor a Ziksz Faktor gebinese volt. 

Az Iksz Faktor valójában nem vetélkedő, a versenyzők igen gyakran nem csak úgy maguktól jelentkeznek, hanem az asszisztencia úgy vadássza össze őket. Az Iksz Faktor műsor és minden mű benne, még az izgalmak is.

Kizárólag és csak akkor baszogatható Geszti, ha eltér a kultúrgettó fogvatartási szabályaitól.

 

Geszti karriertörténetének egyik legfaszább húzása a nemzeti szó alkalmazásával függ össze. (Ebbe a sávba tartozik pl az Oláh Ibolya cigány művésznővel elénekeltetett Magyarország című himnusz, aminek én a Tereskova -féle verzióját imádom. )

 

Magyarországon nincsen jogegyenlőség ésmivel a magyar kultúrgettó tipikusan és nagyon is mélyen magyar, tehát a szopjkultúrgettót is a jogegyenlőtlenség hatja át. Az adásgombliberalizmusban már ezt kifejtettem egyszer s aztán még jópárszor. A "troll" végülis lehetőséget kap egy icipicit visszaszopatni a kultúrgettókápót

"Jó, akkor most kiveszlek adásból"

/Szikla atya, estFM/

A népszopató kultúrgecik kiszolgálói bloggerként a legszivesebben alkalmazták a rossz szóhasználattal moderálás-ként becézett bunkósbotjaikat. Főleg a szájjalliberális blogokat lehetett erről fölismerni. Sápítoztak, ha nem sikerült elég "náci trollt" beprovokálniuk, de a kezecskéikkel meg szüntelen a moderálom!-gombon matattak...

Számomra itt a kultúrgettóban az a legizgalmasabb, hogy a kultúrgettókápók egy részének az összes fasza is tele van már a joló gecikkel -beleértve persze Kálmán Olga kisfaszát [pëckit] is.

Geszti, ha a húsába vág vagy csak meg is kuckándja, máris elkezdi a szopjkultúrát gettósozni és panaszlani, holott ő maga is egyébként leginkább kápója ennek a diktátumnak vagyis ízlésterrornak -és fő haszonélvezője, keresett már vele pár milliárd Ft-ot.

Ha a magyar kultúrgettó hangszer, akkor Geszti Péter az Al di Meolá-ja annak. Ha a magyar kultúrgettó betonszivattyús keverőgép, akkor Geszti egyszerűen virtuóz belelapátolója. Mindent tud -  amit nem lenne szabad tudni a magyar kultúrgettóról, azt is tudja. Ha a magyar kultúrgettó 12-es forgatóseke, akkor Geszti Péter egy Massey-Ferguson-ja neki. Ha a magyar kultúrgettó Pepsi Cola, akkor Geszti a Slice-a .

A magyar kultúrgettó lakójának lenni nem nehéz, az ember könnyebben megúszhatja, mint a kisdobosságot, ha ügyel pár pontra és szabályra. Ugyanúgy, mint a kisdobos, az úttörő, a KISZ vagy a nemzetikereszténykonzervatív életnek, van pár sztenderdje, amit ha betartasz, kutya bajod se lehet. A kultúrgettóban nincsen az az olcsó fogás, ami ne jönne be, ha jól is alkalmazod. A pár pontból az egyik a buziság elfogadása. Akkor se szabad csúnyát mondanod a buzikra, ha egyébként te vagy a magyar buzik Rajner Verner Faszbindere. Alakíts ki pozitívviszonyt a buzikkal könnyen-gyorsan egyszerűen és máris nagyjából megúsztad a kultúrgettóélet gyötrelmeinek a javát. Ha felfordul a beled egy affektáló celeb buzitól, akkor is csak jót mondhatol rá vagy semmit. Kész.

A másik nagyon egyszerű szabály az, hogy valamit vagy aprítasz, mint a répát vagy nemaprítod. Olyant nem lehet csinálni pl, hogy van a Kerényi Körkép és abból két kép tetszik neked tényleg. Ha az ember megnézi pl a Kerényi Körkép politikai beárazását, akkor az a fertő-fossgenny kateg' és te csap apríthatod, mint a répát (végy egy talyiga hígfost és apríjjad kazalvágóval) . Szily László senkit nem kímélt, akik beugrottak Kerényinek. magyar Sajtótörténeti Esemény az, amikor Szily olyan váddal basztatja Gyémánt László festményét, aminek a cáfolata látható a képen. Szily László a képzőművészek fia és maga is egyébként művész, nagyjából a kép egynegyedére vagy elfelejtett ránézni vagy szándékosan hazudik,  mindenki "szabadon" választhat e KÉT (2 db !4!4!) eset közül..

A kultúrgettó is gettó és két választásod van, vagy sima egységsugarú belakója vagy, vagypedig részt veszel a működtetésében.

 

Például az én bloghúra kerülésemnek a története : az inde(x) wallis-pénzből való politikai kampánycélú megújításkor [2005-ben] valaki ráhülyerékázott a branch-ből arra, hogy ott van a blogter, ami a hülyerékázáskor piacvezető volt, a blogolás pedig, mint olyan, új forma, előrevivő éspl alkalmas payoláskodásra is [-> bérblogger, újságíró, aki "sima közülünvaló"-nak álcázván magát (x)eskedik]. Csak egy kicsit kellett ráijeszteni Miskolczyra, a blogter főmájerére, aki fosott a politikától, annyira, hogy lemondott a piacipozíciójáról, így gyakorlatilag az inde(x) bekebelezte a blogter piacrészét, majd a rövid csúcspont után megszületett az uj-koncepció, amiben a blogolás már le volt szarva és faszbúkizációs twitterid tumblerkedések számítottak menőnek. Uj Péter regisztrált a tumblr-re vagy mi a faszomra, egész vééletlenül ezt elejtette ismerősi körben, majd aztán nyilvánosan jól el tudott csudálkozni azon, hogy ő annyira tehetséges, hogy az olvasók névtelenül is fölfedezték. Én is, mint sok más blogteres társam, idejöttem balgamód belülről bomlasztani és tessék, milyen szépen közreműködtem a bloghú fölfejlesztésében anélkül, hogy egyetlen watt árát megkaptam volna e munkámért. úgy jártam, mint egy üdvhadsereges néni, aki betér a kuplerájba téríteni és végül a gloryhole ágazatban köt ki.

 

Egy tévedés folytán nyílt halovány résecske a számomra a bloghú kultúrgettójában. Mivelhogy a kétosztatúság faékszerűen bonyolult gépiműködés, legalább a látszatra kell adni, így a kápók imádják a 2értelműséget, mert az efféle mindig jelentős kommentvihart kavar és az pedig turbózza a látogatottságot, ami aztán a reklámpiacon úgy fizet, ahogy ma már a magyar gazdaságban is csak kevés sáv: ellenőrizhetetlenül és akár tökfeketén is.

Gesztivel a legnagyobb probléma az, hogy sok pénzt keres. A magyar irigy egy népség és feszt azt lesi, kinek hunnan van, mennyi vaót és és ha kaviáros szusipörköltet zabál koviubcsival, akkor is kiirigyeli a szádból a pirítóst. Például ezért útálják a magyar írók Vámos Miklóst és nem azért, mert néha rémesen rosszul ír. A magyar irigységében a származás, pl hogy magyar cigányról, magyar zsidóról van-e szó vagy önképe szerint magyar féligszlovák, ötödébenjász, hatodában román, rácz és török meg kitudjamiféle vér, teljesen mindegy, a különbség csak kultúrszociális, amit a proletár magyar sok nyállal, rohadó fogaitól bűzlő pofával harsog, ugyanazt moncsizza a reggeliébredése után is üde lehelletű, 32sajátfogú jólnevelt joló is. Egy kezem elég a megszámlálására azoknak a celebeknek, akik merészeltek őszintén beszélni a jövedelmük (egy részé)ről. ÉS Geszti Péter ezek közé tartozik, saját bevallása szerint az ecélra alapított cége a Rapülők-ről való másodikbőr lehúzásával egymilliárd akkori Ft-ot keresett és szerintem összesen ez a baj Gesztivel, ezért nem szabad megbocsátani neki, ha véletlenül valamit másképpen merne gondolni, mint a szájjalliberális máskéntgondolkodóink.

A sorsom az én kezemben van. Én nem a világ közepe vagyok. Ez nem én vagyok, én valaki más. Tehát nem a sorsát irigyelem Geszti Péternek, mert azt ő maga kovácsolta -leszámítva Mártanénit. Én csak arra szeretnék rámutatni, hogy léteznek külsőokok és egy ilyen Mártanéni VAGY az én anyám. És ha Geszti Pétert az én anyám szüli, akkor most ő iskolaigazgató helyettes Komlón vagy Kömlőn. Vagy másefféle. Én magam, én basztam el az én életemet és mert Geszti Péter nem baszta el, lehessen már azért Geszti Péternek annyit szenvednie, hogy alátrollkodom és ő le se szarja. Viszont éntőlem oszt lehessen már a sok pénzéből akkora háza Duna-közelben gesztinek, amekkorát ő akar, viszont ha nekem nem tetszik az az építészeti-és belsőépítészeti világ, amibe tartozik, akkor hagy fikázhassam már le, ha Geszti meg az én lakásomat fikázná le a falvédőkért meg a falakat beborító családi fotókért meg a vitrinben a nippekért, hogyan magyarázzam meg a személyesemlékemet egy esztetának, amiért az a porcelán zöld disznó a cseszkó kombináltgarnitura vitrinesében NEM-NEM-NEN-nipp... hanem valami más

 

Mindazonáltal lehet sorbanállnia a 444.hu műsorkészítőinek Kálmán Olga nénivel keverten és szépen kinyalni a seggét Geszti Péternek -egy idő után úgyis már csak egymás nyálát fogják lefetyelni és ez eddig is így volt és majd ezután is így lesz. Variatio: Kálmán Olga néni ánuszából kihúzott nyelvinkóval benyalni Gesztinek a változatosság kedvéért.

Az internettel, búsmagyarsors ide, Csúszás és mozaikosság oda, bizonyosfajta fluxus támadt, jósok tökismeretlen emberről kiderült, hogy elég jól tudnak [újság]írni. Itt vagyok én, írok olyan jól, mit tebege vagy az Ács Dániel fantázianevet aki éppen használja, és ha ezek az emberek engem , mint olvasót meg akarnak szopatni, akkor ne bassza már meg a jóisten, hogy én ne trollkodhassak névtelenül. Sőt tkp teljes jogom lenne a fizikaipiacon is odamenni hozzájuk és jól pofánbaszni őket péklapáttal, amiért annyira olcsón, egyfajta internetes közülönvalóság fílingjét megjátszva akarnak megszopatni. Persze, amikor én a péklapátot emelem, akkor ők meg a sajtóigazolványukat. Akkor már rögtön rendes újságírók akarnak lenni, nem pedig népszopató eőjjdeközülünkvaló médiagecik. Ugyanis a mai magyar internetes újságíró célja a geciség, nem szégyen számára geciládának lenni és mentül aljasabb, annál büszkébb magára. Hát ezért lenne szükség egy kibaszottnagy péklapátra már...   Mi az, hogy csak ők mondhatják meg a tuttit, de ha pl Geszti Péter mondja rájuk, akkor már hűha és nemér...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr296446813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.06.29. 09:45:43

engem pl. nem az anyukám fogott vissza, bennem pl. egyszerűen nincs ambíció. Van ilyen is.

laci vagyok 2014.06.29. 14:10:14

ez az egész nagyon rendben van, nem Geszti esete, hanem a helyzet, ahogy ezen keresztül leírod. viszont a rosszoldaliakról mindenképp el kell mondani, hogy pont ugyanannyira nem látják át, mint a yolók. amikor a rosszoldali hétköznapokban elcsattan egy liberálisozás, az baromira nem ugyanaz, mint ami a Nyírő-Wass-Márai háromszöggel támogatott gondolatmenetből következik.

Frick László Intézet 2014.06.29. 20:21:24

@laci vagyok: Erre óvodapedagógia válaszom van, nem győzöm ismételni. A rosszoldaliak rosszak. A rosszoldal legjobb újságírói talánha a jóoldal középmezőnyéhez felérnek. Ne hivatkozzon a jógyerek az óvodában arra, hogy mit csinálnak a rosszgyerekek, hanem arra koncentráljon, hogy ő ne csináljon rosszat. Az, hogy Bagós Miska rosszul törli ki a seggét a budin, nem magyarázza azt, hogy a jógyerek Arankának mért rajzol az árokzsírjából bajuszt vagy mért húgyozzák le a hűle hemüge Lajóskát a bokrok mögött.

Tehát sem a CÖF, sem Bájerzsót, se az összes hírtévések nem mentik föl a jolókat a mindennapi aljas geciskedéseikben.
Ner az érdekelje a jolókat, hogy kontárkodnak a rosszoldali újságírók, hanem az, hogy ha januárban azt írták, hogy az amerikaiak le tudják olvasni a cigiző ruszkikatonák cigijéről a márkanevet, akkor most ne hazudják azt, hogy az amerikaiak mitsesejtettek az orosz-ukrán válságról vagy a szunnita csürhe betöréséről Irakba. Sepregessen a joló a sajátházatáján és foglalkozzanak azzal, hogy Petre Maghari ne nézzen már le ennyire befolyásolható hülyének bennünket. Ne lehessen már úgy írni az orosz-ukrán válságról, hogy vééééletlenül kifelejtődik az amerikaiak szarlavarása vagy a John Biden -féle Orbán stílusú fejtágítás burleszkje.

Az természetes, hogy a rosszoldal újsáígrónői mind hülye picsák, de pl ha Kálmán Olga hülye picsa, akkor erre nem felmentés, hogy Nagy Anna is az.
A Jók és Igazaknak tessék éjjelnappal szüntelenül jónak és igaznak lenni.
Ne lehessen életcélja egy újságírónak a geci aljasság és a népszopatás.. főleg ne Pilhál Györgyre hivatkozva

2014.06.29. 23:54:54

@Frick László Intézet: Az, hogy kinek mennyi tehetsége van, és hogy mennyire geci, az nem összekeverendő kategória. Bayer egyébként - kövezz meg - szerintem Magyarország legtehetségesebb újságírója.
Ovi pedig egy igen messzire gondolkodni képes, nagyon profi politikus.
Sőt, Semjén Zsolt is egy igen tehetséges ember, aki a tehetségét nem használja. Érdemes elolvasni a múltját.

Frick László Intézet 2014.07.01. 02:48:31

@nagyjoco: "Az internet leszívja az agyad" /Thomas Pynchon/

Egy kicsit hasonlatos az internethez való iszony a televízióhoz is. Amikor magasfokú művészek, akik zárható szekrényben arra tartanak tévét, hogy néha, ha benne lesznek a tévébe' visszanézhessék magukat.

Szerintem az internetezés betegség és eleve van valami baj azokkal, akik hetente összesen bruttó egy óránál többet interneteznek, a faszbúkról már ne is beszéljek.

Amit a tehetségről mondasz, azt mondtam én is. Önmagában a zsenialitás nem "pozitív" és főleg nem ment föl semmi alól. Geszti a tehetségével jó sok pénzt csinált magának és ezért időnként azzal kompenzál, hogy valamit beáldoz a tehetségéből jó, pozitív, hasznos célra is.

Bayernek kevés hibája közül a legjelentősebb az, hogy újságíró , a másik pedig az, hogy elkötelezetten politizálgat.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.01. 13:43:15

két bloggal arrébb írta valaki, hogy a válaszvonalak ma a jól fizető munkával/munkahellyel rendelkezők és a többiek között húzódnak, akik jobb híján tengődnek, sztem ebben van valami. A "kint" lévők, ha nem is irigykednek, próbálnak "be"kerülni, a bent lévőknek meg legalább a számlák miatt nem kell aggódniuk.
És a kettő közt nem tudom, mi/ki támasztja a válaszfalakat, mindenesetre vannak ilyenek, és eléggé fáj, ha nekimegy az ember. Régebbi eset: elküldöm multicégnek az önéletrajzom. Válasz: végzettsége nem felel meg követelményeinknek. Bullshit, mert hajszál pontosan megfelel. Kis utánajárás után kiderül, automatikusan ezt írják mindenkinek, aki X Ft-nál nagyobb összeget ad meg fizetési igényként. Ezt nem a HR osztályuktól tudtam meg, mert a HR osztályt LEHETETLEN volt elérni akár telefonon, akár E-mailben. Többszáz főt foglalkoztató, óriási profitú nemzetközi multiról van szó.
Nem tudom mi erre a megoldás, de nagyon nem gömbölyű ez, ahogy van.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.07.01. 17:43:01

ezt egyébként az elkülönülő kasztokra és a gettóra értettem.

Frick László Intézet 2014.07.06. 06:27:49

@Dinamuki: Van még egy választóvonal: a proeltárnak az Úristeny se tud munkát adni. Annyira kapaszkodik abba, hogy nincs munkalehetőség, hogy ha egy mozaikban már jelentősebb a munkaerőhiány és már lasszóval is fognák a munkást pl nettó 800Ft-os munkabérért, akkor inkább elköltözik egy olyan mozaikba, ahol még nincsenek munkahelyek. Ismétlem: a magyar MUNKA+ERŐ piac kiürült, nem találsz munkást, aki kötött hetimunkarendben (öt egybefüggő munkanap) havifizetésért dolgozna. A hetifizetés is túl hosszó etap, azonnal otthagyja az ilyen munkahelyet, ha kézbefizetős napszámot talál. Ráadásul a címerezést pl egyre inkább sorra fizetik, aki ért hozzá és szorgalmas, akár napi 7-8-10 ezer Ft-ot is kereshet főcímerezésben. (átjárni viszont járja át a fasza, átjárásba már nem akar állani...) Ez évi 3-4...6-8 munkanap (bizonyos mozaikokban legföljebb 13 óráig dolgoznak... vannak is összetűzések a helyiproletár és az odaszállított közüött, mert sok helyi proletár sérelmezi, hogy a csak délig hajlandóak miatt elesik a tervezett bevétele egy részétől.

Proletárok százezrei hallani se akarnak rendes bejelentett "fehér" munkáról, annyi már a letiltásuk. Megírták pl az asszonynal a különélési paprt, így fölveszik a segélyt.. de ha rendes papíros munkahelyen dolgozna, akkor tartásdíjat vonnának, ami problema, hiszen ígybár az egycsaládba kerül ugyan a pénz, de az asszony kezébe is. (Ezért pl csak olyan munkahely jöhet szóba, ahol nyugdíj és segélyfizető napon nem kell bemenni dolgozni vagy nem lesz belőle problema, ha otthonmarad. Segélyosztás napján az egész család egybe és mindenki marja el a pízt, ahogy csak birja és gyorsan kőti is elfelé, ami a kamatolótól marad.
A napszámosjárat pedig megáll hazafelé a lidliknél, mert sokan "bűribe" viszik haza a keresnényt, azaz igyekszik megenni///inni a keresményből, amennyit csak tud, akkor azt már a többiek nem vehetik el tőle.
És ez nem ám "cigánykérdés" - sőt, a cigány proletár reményesebb, mert MÉG feltörekvő, ő még, szemben a lesüllyedt magyar proletárral AKAR is valamit (főleg a cigányasszonyok)
Ennek a helyzetnek az az államvezetésfilozófiai döntés a gyökere, ami úgy fordított az akkori helyzeten, hogy a drága és inflációturbózó munkaHELY6teremtés helyett olcsóbb a proletárt segély[ek]en tartani.
Rémegyszerű jolóvideóriportban lehetne ezt bemutatni, egy munkanélküliségsújtotta mozaikban össze kjell hívni a kultúr'ba 300 proeltárférfit és fel kell nekik ajánlani egy konkrét munkát. Sok pénzzel. És akkor órákon át a kifogásokat és követeléseket lehetne rögzíteni,. új és új és egyre nevetségesebb kifogásokat keresnek és találnak a munka elkerülésére. Alapvetően a "rendes papíros bejelentett munka" kizáró ok 280 proletárnál.

Frick László Intézet 2014.07.06. 06:36:31

@Dinamuki: A multiknál TÖBBSZÖRÖSEN jobb a HR-helyzet, mint a magyar vállalkozóknál.
Az egész EU-bamn is, a picsatársadalmakban gond az, hogy leginkább betabnítottmunkás BÉRT szeretnének fizetni, de lehetőleg SZAKdolgozónak. Momnszensz helyzetek, betanítotthegesztőket keres és olyan hegesztőMŰSZERhez állítja oda a jelentkezőket, amit bekapcsolni se tudnak (és amihez nem is engedne betanított munkást nyúlni se normális cég)
A multiknál nagyon sokszor egy láthatatlan szakadék tátong az idegennemzetiségű és a magyar menedzsment között. A "nímët"-nek sokszor fingja sincs arról, hogy a HR-es Violácska és pl a vezető magyar főmérnök miket össze nem buliz munkaerőkölcsönző cégekkel. (Violácska "megvacsoráltatása" +44 karika! A multik persze felkészülten érkeznek ebbe a korrupt cigányországba és amikor Violácskát alkalmazzák, közlik is vele, hogy azért kap 666666 Ft-os alapfizetést, hogy ne menjen el vacsorálni a munkaerőkölcsönzőkkel.

Egy joló 444-es brigádnak semmi mást nem kéne csinálni, csak leküldeni tebege-t a videóstabletjével Jászfényszaruba vagy Kaszafalvára [Jászberény széle Jászjokohama felöl...) a buszparkolóba, csodás jelenet a mindeneste a piaci résekre vadászó bömösösös meg ódikocsis munkaerőkölcsönzőcégtulajdonosok és csicskáik zsezsegése.

Büntetőjogi felelősséggel jelentem ki, hogy faszt se tudhat az átlagmagyar a valóságról és ebben nemhogy vétlen könnyelműség, de tudatos szarkavarás is jellemzi még a jolókat is. Hát akkor a színvonal alatti sajtómunkásságot!
Ha megkérdezek egy gecit, mért nem merik használni is az eszközeiket a valóságba tényleg is mélyesztvén azokat, akkor a félelemről meg a rettegésről kezdenek el hazudgálni.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.07.06. 12:40:14

@Frick László Intézet: Gondolom, akkor sem tudnám összeszámolni, hány multiról vannak elsőkezes tapasztalataid, ha szandiban vónák.
süti beállítások módosítása