Kommentben többször is ellőttem magamról azt a kis poen-t, miszerint akkora olvasásbuzi vagyok, hogy ha más nincsen, erdei kiránduláson azt a tépetnyi újságpapírt is lefogom a botommal, amit a simogató szellő henteregtet elém a domboldaról és akkor is kiolvasom, ha a törésén ujjnyi hosszú "csoki"-nyomocska van. Nos, valahogy így fújta elém a szél a Népszabadság június 9-i mellékletét. Benne ártatlan cím alatt a blogolásról, mint olyanról van szó. Természetesen súlyos előítéletek közepette álltam neki az olvasásnak, előfeltevéseim a  következőek voltak:

-csak indexes-bloghús bujtatott vagy nyilvánvalóan profi termékekről lesz szó az írásban

-csak jóoldali , politikailagmegfelelő önkéntes vagy pénzért míveltetett politikaipayola blogokról

-gyári kőprofi kattogástermelő provo payolablogot népitermékként fog ábrázolni

-ezekről a blogokról a hűde-spontaneitásuk, mennyire műkedvelő amatőrségük felől  fognak közelíteni megspékelve a modor tibori, atomian modors, tehát Örök Arany Mellény Díj-ra érdemes kifogással, miszerint ők azért, mármint Török Gáboron kívül a többiek, nem szeretnék, ha kitudnák polgári nevüket, mert őnekik olyan menő komolymunkájuk/munkahelyük van, csak az Őrjöngjünk Vecám jógyerekei tértek ki arra , de csak utalóan hogy ők jaj annyira bátrak is mindehhez,   elvinné őket az orbánrendőrség. meg a szokásos magyar álszerénykedés, miszerint ők ám nem is, mintegy mellékesen megemlítik azt, amire titokban a legbüszkébbek, mekkora befolyásuk van már, persze a szájukkal kétkedően , miszerint á nem is, ó, hogy is lehetne hatásuk.

Török a KÉSZ csoportnak köszöni az anyagi függetlenség lehetőségét. (Tehát úgy politikapayoláskodik, hogy a jóoldal ráadásul a több, mint necces Az Ártatlan Nyolc Év Halottkeze alatt is pillérként szolgáló KÉSZ csoport [ A KÉSZ Csoport méretét jellemezheti, hogy KÖZGÉP nagyságú cégekkel szokta a hajmásvér maradványait a reggeliző tányárjából kitörölgélni] A KÉSZ csoport Török szerint úgy kereste meg őt és könyörögtek neki, hagy támogassák már és Török engedett a nyomásnak.

 

Meglepődni tehát nem lepődtem meg, amikor a "cikket" [vonal alatti PR-reklámot] végigolvastam, csak  egyetlen dolgon: A Véleményvezér című kommentpontkom kattogásvihargeneráló [pénztermelő, kis] gyári blogot is ooolyan spooontán kis magánblog szerűen ábrázolja a cikk. Aki tökhülye a blogoszférához, naíva, azt hiheti e "cikk" olvastán, hogy a Véleményvezér az kb olyan spontánblog, mint az, amit Áronkáról írnak. A fentiek ugyanis lehetnek véletlenek, de már azért azt ne bassza meg a jóisten, hogy egy gyári cuccot és "népművészeti" örvözetben tálaljanak ki! Ez már a vásárló szándékos félrevezetésének a kategóriája.

 

Amúgy különben a vonal alatti PR kategóriájába tartozó bujatottreklámokat is jelölni kell, pl a PR-riportot  így:(X). Ahogy a nyomtató ökör száját nem illik bekötni, persze a világ valamennyi újságírótársadalma maszekol is a vonal alatti PR-ben, mert ha nem bizonyítható, akkor nem írják oda az (X) jelet, hiszen az így mégspontánabb hatásban méghatékonyabban működik a bujtatottreklám.

 

Az ördög rücskös, kékeres méteres fasza ott lóbálódik ki a népszabó tüllszoknyája alól, arra is rest volt, hogy legalább egy "konyhablogot" közékeverjen a politikaipayoláknak. Az is vérlázító persze, ha egy, a profi újságírónő konyhájára havi 300-600ezret termelő álblog spontán közemberi blogként van beállítva, de ez szerintem még talán az ízlés alsóhatárának vonala fölött maradó, a magyar újságírótól tkp elnézhető etikátlanság. Pl ez az újságírónő a netokratív idealizmus álcahálója alatt ingyen dolgoztat valódibloggert -hát ugye ez is olyan dolog, amit az ember magyar jelentősművésztől már megszokott, a rajongókkal ingyen cipelteti a cimbalmot meg a nagybőgőt. VFagy amidőn egy liter kocsisbor is 300 Ft, odadob tehát egy kétszázast azzal, hogy hozzá má ecsém egy Gere villányit a köziből, de nehogy küvét!.

Föl lehet fogni humorosan is egy pártatlanság látszatában álcáskodó politikaipayola blog álszerénykedéseit és álfélelmeit, vizsgáljuk meg pl az alábbi sémát:

[Név A Szerkesztőségben] politikaipayola blog pl az Ártatlan Nyolc Év Halottkeze alatt megkezdett pártatlan és elfogulatlan, mindkétpoldalt azonos elánnal aprító tevékenységében úgy kb minden 27, az ellenzéket baszogató bejegyzése közé beékelt egy kormányt vagy pártját is baszogató bejegyzést és ezt megfeleltették a Tótai Arany Egyenlőség arányainak (10=1-gyel) . 2010. óta viszont ugyanez a blog 32 alkalommal a kormányt baszogatja és erre jut egy [építőnek hitt] kritika az LMP iránt, illetvehát az ellenzék baszogatásának tekinthető a töretlen antináciság, amiből egy paszománnyi jizz minden cikkben szinte jut a Jobbik-ra. (ami az önellenható vonal alatti PR esete: náci [fasiszta] egy dekával kevesebb ettől nem lesz , ésbár a jóoldaliságát így deklarálhatja a "blog" - a végeredményben a Jobbiknak úgy csinál önkéntelen propagandát, hogy a maréknyi jobber troll a négymarélknyi kommentnickjével azon örülhet, hogy "idegesednek má' a komonisták meg a zsidrákok meg a zsidesz!"

 

Vesszőparipáim ménese végtelen kakaóscsigaalakzatokban gomolyítja blogom kies pusztaságát, egyet, ha kilasszózom közülük, megtáncoltatom, miszerint a papírtereket befalja a netoszféra , már a blogoszféra is halódó összezuhanó fázisába ért, de a maradék papírterek öregtörökjeit oszt ez nem érdekli, a témában, ami esp. ebben a népszabó cikkben a "blogolás" volt, simán el lehet adni a tő-hülyeséget, a szándékos félre- és megvezetést, a barmok [a maradék papírt-olvasók] úgyis akkora seggfejek, nem járnak majd utána, mennyire valósak a cikk állításai. Csak kizárólag majd a reklámozott blogokat fogják keresni, amikben persze ugyanazokat az óriásinagy igazságokat kb ugyanúgy megtálalva kapják, gyakran szlisztikailag is. A megszólaltatott "bloggerek" meg abban voltak biztosak, hogy papírt a blogoszférában, pl a bloghún jártas buzi úgyse olvas, tehát azt szemenszedhetnek, amit csak akarnak, úgyse kell szembesülniük hazugságaikkal.

 

Olvasás után , míg szövegéhségem fejemben tovább kordul, végiggondolom a hátteret is, tehát a blogolásról nyuilvánvalóan tökhülye újságíró a köreiben körülkérdez, mondjanak már neki érdemes blogokat és akkor a köreiben mondanak, igen, de kik ezek az emberek és akkor elkezdődik a kapcsolatfelvétel és akkor ezek a titokzatos korpuszok találkoznak az újságíró nem annyira titokzatos korpuszával és mi kerül leírásra és mi száll el a fülledő pestiutcára ki a teraszról a kávéillattal vagy teagőzzel. Azok a finomságok, amikor a papírújságítró, aki természetesen az ingyenírót ugyan semmibe se venné, de MOST kiderül számára, hogy ez a lenézett tevékenység, a blogholás egyes egyenlőbbeknek akár pénzt is termelhet és vajjon mennyit. Mertugye a z elavult papírtereken lehet tudni azt, hogy a (szép szám, exhas írom) tíz fizetési kategóruiában, de azért egy glosszáért tól-ig mennyi járhat, de mik itten a szabályok. És akkor a blogger elkezdi körülötölni-hatolgatgatni, hogyhátugye a blogoszférában, szemben a papírterekkel nincsenek szabályok (lefordítom magyarra: adómegkerüléssel lehet jövedelemhez jutni). Ezt ugyan csak képzelem - de nem hiszem, hogy túlságosan melléje trafálnék ezzel is a valóságnak... És a nyomorú, elavult papírterek törökje egész úton hazafelé a kaftánnya zippzárjait ráncibálja, alapítani kéne tán egy blogot, de hogy lenne abból pénz. Kinek kell ebben az ügyben szólni, kit kérdezni, hogyan utánaérdeklődni.

 

Meg kéne már írni a lécci-lécci levél szócikket ... meg az ennek harangoztak és a bezárt a bazár, valamint a lehúzták a rolót szócikkeket is...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr184603902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann Lujza 2012.06.22. 19:43:43

Ezen az Áronkán már többször gondolkoztam, hogy Bogika gyermeke lehet? AMúgy meg, ki a fene olvashatja?
bár, rólam is kérdezhetik most ezt, pedig sem rokona sem boldog őse...de kiváncsiságból feltettem pár régebbi írásomat az egyik leglátogatottabb női oldal blogoldalára. A második cikket három hete kitették az ajánlóba (nincs kiajánlási rendszer, az admin csemegéz gondolom), se hozzászólás, se semmi, azóta sem cseréltek címlapot, viszont cserében már ötvenen:)) nézték. Három hét alatt. Na, körülbelül ennyit érhet Áronka állandó kintléte is. És egyáltalán nem biztos, hogy a blogíró akarta, valahogy egyszer kikerült, Bogi meg baszik másikat keresni helyette és kész. Nem mindegy mi van kinn? Máshol sem megy ez másképp tartok tőle, pl a legmenőbb streetstyle blogokat is profi divatújságírók, fotósok írják, fotózzák. Nem tudom, hogy hol és hogy csúszott el, de szerintem amiket felfuttatnak, azok lényegében bárhol a szerkesztőségi munka részei, csak valamiért nem rovatnak , hanem blognak hívják. Az ilyen klasszikus blog, mint pl ez, vagy az enyém, ilyet soha nem futtatnának be, mert valóban, pénz van benne, és aki a fazék közelében van, majd hülye lesz mást is közelengedni. De hát, úgyis hobbiból csináljuk, nem?

RomBold! (törölt) 2012.06.22. 21:01:58

Baromi rosszul nézitek a blogokat.

Óriási tévedésetek, hogy a blog az valami alulról jövő, meg spontán, meg amatőr... meg még fene tudja miket képzeltek bele "A BLOG" definiciójába.

A blog csupán egy forma, csupán annyi, hogy egy web felületen időről-időre új tartalmak jelennek meg, és a különböző időben megjelenő tartalmak jól elkülönülnek, időben követhetők.

Nem követelmény a szöveg, nem követelmény a kommentelési lehetőség, nem követelmény a személyes jelleg...

Amiről keseregtek, az nonszensz, az olyan, mintha azt mondanátok, hogy a Tour de France nem biciklizés

RomBold! (törölt) 2012.06.22. 21:34:22

Ja, és a blog mint műfaj köszöni szépen, él és virul, esze ágában sincs haldokolni. Néhol változik, nő, erősödik, néhol lefoszlik róla a fölösleg...

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.06.22. 21:49:56

@RomBold!: dehogy kesergek, de tessék, nálam okosabb mondja:

...."
Lecsapnak a bérbloggerekre Megbüntetné az amerikai kereskedelmi hatóság (FTC, Federal Trade Commission) a "Payola-bloggereket", vagyis azokat, akik pénzt vagy más ellenszolgáltatást fogadnak el a posztolásért, és erről nem tájékoztatják olvasóikat - adta hírül az Index. A szervezet még idén nyáron be akarja vezetni az új szabályokat, és ha megteszi, ez lesz a blogtörténelemben az első példa arra, hogy egy amerikai állami intézmény megpróbálja befolyásolni a blogok tartalmát. Ha a rendeletek hatályba lépnek, nem készülhetnek többé objektív cikkeknek álcázott posztok, a szponzort mindig fel kell tüntetni a blogokon. A posztjaikat megrendelésre író bloggereket az amerikai szlengben a pejoratív csengésű Payola szóval illetik. A szó a pay (fizetni) és a Victrola összevonásából keletkezett (a Victrola az 1920-as évek közkedvelt rádiókészülék-márkája volt), és eredetileg csak azt a gyakorlatot jelölte, amely szerint a kiadók fizettek a rádióállomásoknak azért, hogy bizonyos számokat lejátsszanak. A Payola az amerikai jogban a szerkesztett tartalom megváltoztatását célzó megvesztegetésnek minősül, ha a televízióban vagy földi sugárzású rádióban követik el, és az illetékes állomás nem jelzi, hogy fizetett anyag hangzik el. A blogokra azonban nem feltétlenül vonatkoznak sem a sajtótörvények, sem a különböző lapok vagy szövetségek etikai kódexei, és sok blogger nem lát kivetnivalót a fizetett reklámposztokban. ..."
innen
vakbarat.magyarnarancs.hu/tudomany/cyberhirek-71684?pageId=25

RomBold! (törölt) 2012.06.22. 22:38:38

A payola is blog, sőt, a legtöbb modern netes sajtó is blog.

Az, hogy a fizetett tartalmat jelölni kell, vagy sem, az egy más dolog, attól még a blog blog marad. Nem a tartalomtól, csupán a formától függ, hogy valami blog-e vagy sem.

Az jó, ha valaki lassan elkezd rendet tenni a blogok közt, de szerintem be lehetne már fejezni azt a világméretű dedós dolgot, hogy be-be-be, én blogger vagyok, ő meg nem is...

Persze kínos helyzetek lesznek a rendrakás folyamán. pl ha én minden nap lefotózom a reggelimet, és azt feltöltöm a netre, akkor az már egy blog. Ha minden nap egy Tchibo feliratú bögréből iszom a kávémat, és ez szépen látszik is a képen, akkor azzal én balfasz módon csináltam egy kis ingyenreklámot, ha esetleg eleinte egy pöttyös bögréből iszom a kávémat, de a Tcibo megkér rá, hogy holnaptól az Ő bögréjüket tegyem az asztalra, és ezért cserébe ingyen kávé egész évben, vagy esetleg a kép alá írok szöveget is esetleg a képet kattinthatóvá teszem, és a képről a Tchibo webáruház nyilik, és ezért én fizetést kapok, akkor már vonatkozik a blogomra a reklámtörvény, és fogadhatok egy könyvelőt, hogy a bevételemet és a kiadásomat vezesse, és adózzon...
De a blogom attól még mindig blog... hogy ezért sokan lenéznek? Egészségükre! Nekem meg van ingyen reggeli tejeskávém, az meg nekem egészségemre...

RomBold! (törölt) 2012.06.22. 22:51:07

áááá
mindegy....
Maradjunk annyiban, hogy értem, csak nem értek vele egyet.
Közben meg jókat kuncogok azon, hogy Szótár úr is megtalálta a maga millió csapból ömlő egyetlen vízfolyását :)

magyar-magyar szótár 2012.06.23. 04:57:03

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ez egy ilyen vágykiélős cucc, ne haragudj. Szoktam én neked emenóponthú meg hetiválaszos cuccokat linkelgetni. A lófasz rögtön az első oldal harmadában egy nagyátlósan a vaszorájával...

magyar-magyar szótár 2012.06.23. 04:58:31

@Steinmann Lujza: Ez egy automata beállítás, Frcknek volt (van?) ilyenje és a korábbi napi 30-40 látogatóval szemben ezután napi 30-40 látogatója lett.

magyar-magyar szótár 2012.06.23. 05:14:56

@RomBold!: Nem, egyáltalán nem, itt egy sepciálisan magyar sajtóetikai jelenség figyelhető meg és akkor találsz rá, igazán, bele a közepébe, amikor az MTI így oldott meg valami cuccost. A jóoldali sajtó 1000-szer csinálta meg, viszont az MTI- azonnal lelepleztáék az első nyomorult próbálkozásra, utalmék itt@A Hannibal Lektűr-attitűd: őszintefelháborodására. Amit szabad Jupiternek az összes ökreivel együtt, azt nem szabad a kisegérnek se.

Nagyon-nagyon fontos alap az, hogy a blog blog, a riport riport. tehát az, ha az újságfírót felszólítja a szerkesztője, menjen el a Nyalánkság & Cuki vállalathoz, ahol először leülnek vele körvonalazni a tényeket, miszerint a rücskös macskaníelv piaci bevezetésének vonal alatti PR-je a főcél.. tehát EZ NEM RIPORT.
Az nem blog, amikor az index fizetett újságírója szerkesztőségi értekezleten kikapja a parancsot, hogy öreg elavult fórumozósbeteg fasziknak kattogástermelő polpancs "vitablogot" kell indítani, ez nem blog. úgy nem, ahogy nem riport a riportként álcáskodó promóciós cucc.

Ha tiszta forrásból és jóoldali tálalásban akarsz erről olvasni: Szily blogigazgató úr nagynsietett a bérblogokkal kapcsolatban írni, pedig ő oszt nem egy bloggografomán, de olyan ügyesen, hogy a politikaipayola blogok viszont kimaradjanak..

Amerikában van olyan, hogy újságíró pénzért rendesen blogol. Blognak is mondják azt, de nem álcáskodik, tehát jól kláthatóan SAJTÓTERMÉRŐL van szó.Az indexen kb 2009. óta KISSÉ korrigálnak, tehát néhány szpontzorblogot meg sültgalambot jelölnek is, hogy ugye ezek nem mezeiblogok.
A Török Vidor Agymosodája a legpenetránsabb példa arra -ez a modern termék váltotta ugyanis Tóta bácsi lerongyolódott szemináriumát- hogy egy blog mennyire is nemblog. Hiába gyakorítják a blog és a blogger szót, itt egyszerű agitprop sajtótermékről van szó.

A pnz nagyon fontos itt, kb, mint a sportban. Mindenki számára necces az, hogyan pocsékolta meg az Olimpiák Szent Ügyélt a profizmus, na, kb ugyanez az payolablogolás szépsége is.

Ha fellapozzuk a nagy Hannibal szótárt, a kurva az kurva és kész. Viszont nem moinden kurva prostitulált. Gizike kurva, összefekszik és pucsít fűnekfának -de nem bárkinek. Egy kurvuló nő élvezhet is, semmi probléma. A prostitulálttal üzemibaleset szerűen előfordulhat, hogy kissé elévez, de alaposan indokolható szakmaialap, hogy ezt titkolnia kell, hiszen az ügylet alapjait rendíti meg "Ja, neked is jó volt, akkor nemfizetek".

A blogolás bármi, ami a blog kereteiben megnyivánulhat. Viszont a payola nem bármi, hanem VALAMI és PÉNZÉRT tehát nem blog, hiába a megtévesztően azonos keret. Hártya.

A papírsajtóban is felháborító különbségekkel honoráltak újságírói termékeket. Esterházy Micuka egy jógyerekszáj dumájának bemásolásáért Apu 50ezret kapott és BoBe egy szellems valamiért 6700-at és Kis Név egy mégszellemesbbért (amihez képest Micuka...) 1200-at. Ez is vérlázító volt anno, viszont a MAGYAR blogoszféra szórása ennél is igazságtalanabb.

magyar-magyar szótár 2012.06.23. 05:20:39

@Steinmann grófnő: Az eredeti Payola Kid botrány afféle volt, ami nálunk a Fostarisznyában ment a 80-as években, megvolt a tarifája, mit kellett fizetni a szerkesztőnek a spontán bekerülésért. Ezért volt a szerkesztőnek 10 éves Opel Kadettje (hasonló fazon a már gömbölydedebb Kadett korszakában: www.autogaleria.hu/index.php?s=tgal&tid=1557&marka=opel , nem mert menőbb autót venni.

Hella B. 2012.06.23. 08:18:28

@magyar-magyar szótár: és hol a remek állatvédelmi cikked, amit már egy hete megírtál állítólag, hogy majd ott lerántod a leplet az egész ügyről?

RomBold! (törölt) 2012.06.23. 11:38:03

@magyar-magyar szótár: Még a prostikat sem érted... Amit írsz, az a legalján, az utcai harcos kategória egy részénél igaz csupán.

Kicsit feljebb már az a hozzáállás, hogy:
-Figyelj kicsim, ha olyan szexre vágytál volna, ahol a partnerednek nem jó, akkor meghúzhattad volna az asszonyt ingyen. Vagy ingyen már Ő sem vállalja? Kiül az undor az arcára miközben szopogatja a picurkádat? Fogadjunk, hogy le se nyeli, és fogadjunk, hogy a saját puncinedvét nem nyalja le a farkadról. Te azért fizetsz, mert szükséged van valakire, aki veled együtt élvezi a szex gyönyöreit, ha a szomszéd kislány élvezne veled ingyen, akkor Őt dugnád az asszony helyett, de Ő még pénzért sem élvez veled, szóval csórikám vagy mész haza élveznei az asszonnyal, vagy csinálod egyedül, vagy itt vagyok neked én, teljesítem a szeszélyeidet, és veled élvezek, ha fizetsz.

RomBold! (törölt) 2012.06.23. 12:10:21

Mellesleg manapság a facemob alakú kurvák vastagabb buxáju kuncsaftokat nyamiznak, mint a blogger alaku kurvák.

FilcTroll 2012.06.23. 12:14:58

Tessék kérem megírni, hogy mennyi pénzt lehet keresni blogolással és hogyan. Tényleg érdekelne, mert a "látszik a kávésbögrén a céged" jellegű, tiszta üzlethez egy magyar blog nyelvébe zárva eleve kicsiny.

Az Altus zrt virítja a lóvét Dopeman-TV-re, vagy mi? És mennyit vajon?

RomBold! (törölt) 2012.06.23. 12:46:50

Blogolással pont annyi pénzt lehet keresni, mint főzéssel. Semennyit. Kérdezd csak meg Kovács Lázárt! Mondjuk bagót se keres Gordon Ramsayhez képest... De kérdezheted a kurvákat is, hogy mennyit keres Manyika a hatos út szélén, vagy Kisztikehhh vok oszt csőhh, aki a hurkástarkójú BMW-s cicája, vagy Spriccelő Betty, vagy egy dubajozó csaj, vagy...

FilcTroll 2012.06.23. 22:40:21

Nem értem, asszem. Most akkor lehet pénzt keresni ezzel, csak letagadják? Vagy nem illik kérdezni? A szakácsokat leszarom, de a dubajos csajok keresnek rendesen a hírek szerint.

RomBold! (törölt) 2012.06.24. 09:56:17

@FilcTroll: Egy blog úgy meztelenül még kattogást se termel, nemhogy pénzt.
Kell mellé SEO, marketing, kapcsolati tőke és/vagy.... és/vagy...
A tehetséget nem is írom, hiszen mint köztudott, minden blogger meg nem értett zseni, korának és főleg szakterületének kiemelkedő géniusza, egyedülálló jelenség, megismételhetetlen, copyzhatatlan egyéniség

Azért nem illik erről kérdezni, mert erről beszélni kattogásmegvonással járó öngyilkosság, hiszen a milliónyi egyéniség egy torokként üvölti, hogy:Kamunick vagy! Nem is blog, csak blognak látszik! Tehetségtelen fasz, ilyet én is tudok! Szégyen!

Ismered azokat a blogokat, amik csak arról szólnak, hogy valami hűdehumoros képet/videót kitesznek, és azt lehet facebookon megosztani, lájkolni, stb
2perc, cre-art, demotiváló, lájkgyanús, lájkgyár, apafia, stb szennyblogok

Ezek közt van olyan, ami pusztán az átkattintós reklámoknak köszönhetően pénzt hoz a konyhára. Kattintásonként mindössze néhány centet, de amikor egy ilyen oldalon egy időpillanatban 3000 ember lóg, és amikor egy blogger 4-5 néven 4-5 szennyblogot tol, és amelyik szennyblog laposodik, azt hagyja kimúlni, és kreál helyette másikat akkor az már hó végére kezd szépen összetorlódni.

Vagy amikor egy politikusnak/színésznek olyan szép rendezett honlapja/blogja/facebookja van, és a rajongói levelekre akkor is válaszol, ha épp ezrek tapsolnak neki, és tisztán világít, hogy ott pózol a színpadon, tehát nem a klaviatúrát veri... Ugye nem kell magyaráznom, hogy egy/több alávaló bérblogger csinálja a netes dolgait... persze lehet, hogy ingyen, rajongásból, vagy kötelességből,
Az, hogy van állása, szerződése, amiért dolgozik is, meg pénzt is kap, de az ingyen-bérbloggerkedés nélkül simán lapátra tennék, és találnának valakit helyette, aki ugyanazt a melót elvégzi, és "szabadidejében" "önként dalolva" megoldja a piszlicsáré netes dolgokat is, az maradjon inkább köztünk, erről nem illik beszélni... blogolással nem keres egy fillért se, de blogolás nélkül egyáltalán nem, úgyértem más módon se tud pénzt keresni.
Vagy vannak szépen kigyúrt fiúk-lányok, akik tremészetesen dolgoznak személyi edzőként is, vagy tanítanak is, de azért írnak egy laza blogot, ami átkattintódik az edzőterem/az esemény/ az iskola/a táplálékkiegészítő/a sportszer/ a ruházat/ a pulzusmérő óra/ az egészséges étkezés/stb oldalára
A blogolásért egy fillér se jár, de a blog6facebook/levelezőlista/stb nélkül érezhetően kisebb lenne a bevétel, mint a szomszédban.

RomBold! (törölt) 2012.06.24. 10:32:42

De nézhetjük onnan is a problémát, hogy minap láttam egy 30-35 éves, jólfésült, borotvált arcú fehér férfit öltönyben, nyakkendőben diszkrét ilatfelhőbe burkolózva. Egy jaguárba szállt be, és finoman beleolvadt az út forgatagába.

Vajon mennyit kereshet? Miből telik neki a jaguárra?

Vajon mi történne, ha írnék egy lécci-lécci leveélkét Steinmann Lujzának és Budai Hellának, hogy segíjjenek nekem? Összekotornék egy kis pénzmagot a sublótfiókból, és elkezdenék átváltozni: Borotválkozást meg tudnám oldani egyedül, legfeljebb Hella súgna, hogy milyen aftershavet használjak... elmennék fodrászhoz, a hölgyek valamelyik biztosan segítene egy elegáns, és a testalkatomnak megfelelő szabású/stílusú öltöny kiválasztásában, kereshetnénk egy fasza kis cipőt, egy toppos nyakkendőt, egy dizánnyos aktatáskát, parfőőmöt, és izzadnánk néhány hetet, hogy megtanuljak beszélni, viselkedni, járni, enni, inni, stb

Na, ezek után föltehetném a kezem, hogy "Hé, itt vagyok, szeretnék annyit keresni, amennyit egy 30-35 év körüli, jólfésült, babapopsi-arcú, öltönyös-nyakkendős-szépcipős, illatos, választékos modorú, kifejezetten inteligencses fehér férfi keres!" Vajon mi történne?

magyar-magyar szótár 2012.06.25. 05:24:35

@RomBold!: Jaguár van másfélmillióért és Outletből hogy kiöltözhetni.

A kőgazdagoknak rengeteg apró gyötrelmet kell szenvedniük, pl a Jaguár az a gazdagságról mit se sejtő nyugdíj előtt álló orvos-tanár bácsik elképzelése szerint egy menő autó, valamit magára adó kőgazdag régóta meg se fontolja Jaguár vásárlását.

Az Audi megfelelne, de a kurvafuttató cocpoloztató zsaroló cigánykirályok kedvelt munka- és csicskaautója lett az Audi, a BMW-t meg a Mercit hagyjuk is.

A pillanatnyi állás szerint a Land Rover luxus, kb 20-30 milliós ársávja a menő. De ez változhat, mert majd parvenű-k is megjelenhetnek ilyenekkel.. A Bentley meg a R&R mindig beválik, viszont ezekkel az a baj, hogy a konzervatív formáik miatt az utcaembere a 4 milliós Bentley-t a 34 milliós ÉGŐ NEMMENŐ-től is alig különbözteti el. De már azt, hogy most ez egy 80 millás Bentley...

magyar-magyar szótár 2012.06.25. 05:38:34

@RomBold!: A netokratív spekulalisták boborjánok s "egyfajta szakadtság" turkálós ruházat jellemzi őket, vesznek egy Mitsubishi Saporro-t
img.photobucket.com/albums/v641/stuyizz/sapporo/IMGP1577.jpg

300000-ért és felújíttatják szakemberekkel 6 millióért és egy dejópofa egyedi autójuk lett. (A fázisokat beírják a blogba is és az autón 80000 Ft nettóértékű festő munkát, 1,5 kiló festék meg az edző, megködölvén színrehozni csukottajtó stílusban [ a balfasz átverhető hülyének] 1,2 millióéret végző festőt haverszerűen ábrázolják...

magyar-magyar szótár 2012.06.25. 05:49:34

@FilcTroll: Lehet pénzt keresni és persze letagadni, hótt. Egy olyan portál, aminek a bloghú levette majd lerongyolta piacipozícióit, olyan irodát bérelt, aminek csak a panorámája havi 100. Elképesztően sok pénzt jóvalkevesebb ember között kell szétosztani, a szórás kb akkora, mint a bloghún a látogatpttság. pártucatnak tízezres számkörben van látogatottsága, talán százaknak ezres számkörben .. vannak mág a párszázasok és aztán hosszúszünet és a tizesek 30... 40...

Dicső Értelmiségünk nem máűs maszából, ugyanabból a masszából van, amiből a gázolaj és raklaptolvaj sofőr, a szabotáló targoncás, a darálóba az éjszakai műszak kiküszöböléséért fogaskereket hajító munkás. Az orvos, aki maszekol a kórházi berendezéssel, az ápolónő morálja ugyanaz, mint a pultoslányé, ő bárkivel akármit megtehet de ővele oszt nehogy valaki megtegye azt, amit őneki joga van bárkivel. A váltás defektesen hagyja át a pótkocsikat az éjszakásoknak, a nappalosnővérek meg teleszartpelenkákkal hagyják a betegeket az éjszakásokra és kész.

magyar-magyar szótár 2012.06.25. 06:00:08

@RomBold!: Mindig az adott pénzügyikörnyezetbe kell elhelyezni a jövedelmiviszonyokat. Mennyit kelle gy hamburgerért vagy útszéli szopatásért dolgozni, de pl azt is érdemes összevetni, hogy mit hol minek neveznek.
Pl Magyarországon odavannak maguktól a népszabók, hogy ők milyen újságot csinálnak, ennek az elégedettségnek egyetlen oka lehet: nem volt még a kezükben a Die Presse egy hétköznapi száma. Ez nem úgy működik, hogy az útszéli ágazatban a cigány nő azt mondja, amit a népszabó mond, hogy szopnék én, mint egy hűséges kis torkosborz 50000-ért. Nem szopna. Nem felelne meg.

A magyar újságíróba a történelemcsinálás, immár a második nemzedékbe, úgy ivódott bele, hogy a véleményformálásal nem képes fölhagyni. Csak a misszónak megfelelően képes tevékenykedni. Ebben a népszabócikkben ugye a blogolásról tudósítás lett volna a cél, de az újságíró a hagyománya szerint előbb körülkérdezett a kapcsolatihálójában, kik az érdemesek, kik kapjanak ingyenreklámot, kik nyomják azt a kampfot, amit mi.

Nálunk ez a kapcsolatitőke KUPORGATÁS (de szalmazsákba!) a menő. Nem is lehet menni semmire se "kapcsolatitőke" nélkül. Ezért itt az "üres-zsebű" (kapcsolatitőkétlen) semmire se megy

magyar-magyar szótár 2012.06.25. 06:04:43

@FilcTroll: Nem, hát Dópeman kultuszember az értelmiségijeinknél és ez egy ilyen régivágású pályázatos cucc, MOST már nem nyílvnos úgy, mimnt Soros bácsi idejében volt, de pályázni kell és valami szép amerikaidemokratikus népnevelőcélt megjegyezni és látni is, ahogy a szabadszájú Dópeman a buzizásnak csak a gyanujára is elkezd tehát eme kisdobosság egyszerű hatpontja steirnt a buzikat azonban szeretjük, ugye, és akkor VV Évi gyorsan elkezdi deklarálni, bírja a buzikat.

magyar-magyar szótár 2012.06.25. 07:24:20

@FilcTroll: A netokratív spekulalista nem egy vanderbilt.
Néha a netokratívspekulalista az első milliárdját tényleg a zsenialitásával, sokszerencséjével viszonylag tiszteségesen szerzi, de aztán akkora geci lesz, amekkora csak tud és fokozza is. Vanderbilt elsőmilliója (itt: milliárdja) rohadtmarhahús és papírtalpúbancsbanrothadó emberilábszagú -de aztán megfizette az embereit. Azt mondta: Az én kertészem keressen, megfizetem. A "bloggerina" aki a papírújságban már újságírónőként mutatkozik, miközben a blogolás-sal úgy 300-600ezret keres tisztán, blogbarát-testvéröcsémet ingyen dolgoztatta egy fillért nem lökött neki, mert FELÉ "közülünkvaló bloggerina"-ként mutatkozott, annak játsza meg magát. Ezért öltözködik a netokratív spekulalista topisan meg rokkeresen meg ganxtamód, így kompenzálja, a belülről vanderbiltségét. Hajmeresztőek azok a "blogbejegyzések" amikben egy- egy ilyen májer műlazzzzán ír arról, hogyan tud gondtalanul elbaszni pár milliót "motorcsónakfelújítás" címén.

Mi kisemberek ilyenek vagyunk, egyszer szóbaállt velünk és őszinte volt a Hajós András és holtig pistulunk érette és miatta kanálgépet rántunk a csajkánnal fenyegetvén, aki rosszat mondott reá.

Nemmellesleg ezek a gecik élejárnak a politikaisávban a korrupcióellenes ostorzásokban meg az oligarcházásokban, de a netizmó oligarchái és gecibbek Leisztingernél. mert Leisztingeren talán átsuhant a godolat, hogy a két kibaszott kocatelep 2100 dógozója majd elmehet... minek a hogyishíjjákba, ott nem lesz büdös a munkájuk. De amikor a netokratív spekulalista, aki SOHASOHA nem gondolkodik hosszútávban, hagyja lerohadni a kis pénzkeresőjét, senkire nem gondol, hiszen ő "nem kizsákmányoló" neki INGYEN termeltek a jobbágyai.

Valamennyire a termékmarketinghez is kapcsolódik, a számtech ki akar vezetni valamit vagy lehet modelezni, hogy a tartalmak tárhelyigényét SZÜKSÉGES csökkenteni, különbe összeomlás ez.. és akkor kivezetik a blogolást a piacról és a kisebbtárhelyigényű twitterelés meg fészelés lesz a menő, még dekreatívabban.

lehet, hogy a magamfajta vén szarok még elveregetik párévtizedig a billentyűzetet, de a billentyűzet kivezetéséről megvan a döntés, nem kell. És a "kapcsolódótartalmak" sem tehát. .

magyar-magyar szótár 2012.06.25. 07:29:08

@FilcTroll: A Magyar Televizió 20 éve (a legtöbbet vette ki a reklámtortából) 4000-5000 embert tartott el és külsősök ezrét is és a vezetőmunkatársak magánvagyonukba milliárdokat loptakcsaltak ki, persze erkölcsös emberek, akik ma is az oligarchák ellen harcóóólanak. Az internet ma a legtöbbet veszi ki a reklámtortából, de párszáz embernek, ha lök valamit és totális titkosak a jövedelmek, még pletyiszinten se lehet kitudni. A leosztás piraamisa olyan nyújtott, mint a san farn' i piramis és a tű hegyén húz néhány ember, ha százmilliót. páran millókat és a többi párszáz százezreket ha. De ezek között sok "blogger" is van

FilcTroll 2012.06.26. 21:40:31

Eszem megáll, köszönöm a válaszokat, csak most jutottam hozzájuk. Szép kép.

Zsibrák 2012.07.28. 20:54:02

@Steinmann Lujza: Kedves Lujza, bár nem értem pontosan, hogy miért épp Áron blogján töprengtél több alkalommal, de nem is lényeges megértenem. Hogy ki a fene olvashatja? Egyszerű. Akiket érdekel, hogy hogyan látja egy ötéves a világot. Talán aki az ajánlókat csinálja, azt is érdekli, nem tudom. De neked nem kell energiát pazarolnod arra, hogy megfejtsd, hogy miért teszik ki... Végül is csak "kiafenék" olvassák. Ne is foglalkozz vele.
Üdv,
zsibi, aki nem Bogi

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.07.29. 00:02:53

@magyar-magyar szótár:

"Az internet ma a legtöbbet veszi ki a reklámtortából" - ez nem igaz

mit mond erre a hannibal szótár?

Steinmann Lujza 2012.07.29. 08:16:26

@Zsibrák: igaz, igy több héttel később furának tünhet az eltöprengés- akkor volt azt hiszem, ami máskor is előfordul, hogy egy-egy blog "letarol" egy kategoriát. Tehát, hogy énblogban csak Áron, gasztroban csak Cica, stb, mintha más nem írna énblogot, vagy gasztrot. Félre ne érts, nem azért mondom, én az előző kis szolgáltatót akkor hagytam ott, mikor rájöttem, hogy az admin automatára állította a címlapot, és bármit írok, az öt percen belül kinn van. Nekem ez valahogy...nem tudom. Természetesen Áronka tündéri, talán, mert én már többször végigéltem a saját gyerekeimmel ezt a korszakot, kevésbé érdekes olvasni. Illetve, meg sem írtam volna, valahogy túl intimnek érezném, hogy képpel feltegyem a gyerekeimet, akik ötévesen - tekintettel arra, hogy gyerekek- sem beleegyezni, sem tiltakozni nem tudnak. De ez megint más kérdés, ami messzebb vezet. de mégegyszer, semmi bajom Áronnal helyes gyerek:)

magyar-magyar szótár 2012.07.30. 08:38:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az internet lehetőséget ad pénz adómentes kivételére. ha van valami sáv, ahol teljességgel ellenőrizhetetlenek a jövedelmek, ki mit miért, mennyit kér, az az internetes ipar. innen el lehet menni a faszba a "statisztikákkal" nem éri meg az internetiparnak olyan "böcsületesen" lestatisztikázni az adatait, mint az elavultmédiának, ha a pénz jórésze úgyis illegálisan folyik. Mi van a Hannibal szótárban a weblapkészítő címszónál...
Annyit nem ér a "statisztika", amivel "bizonyítod" hogy nem is piacvezető az internetmédia, amennyi áramot fogyaszt az azt remegtető képernyő

magyar-magyar szótár 2012.07.30. 08:44:46

@Steinmann Lujza: @Zsibrák:
Izgalmas azonban az időbusszal elkanyarodni a 17 éves Áronhoz (vagy pl pocaklaakóblogok sztárjaihoz) mit szól ahhoz, hogy kiblogolta az anyja... ööö... itt lehet reménykedni, hogy a HTMLhártya annyira nem időtálló és adigra a felület már űrszemétként távolodik a végtelenbe

Mégrémesebb az, hogy én azon ritkaszerencsétlenek egyike vagyok, aki emlékszik BELÜLRŐL ötéves korára és kizártnak látom, hogy anyám az én fejemből kitekintvén tudta volna ábrázolni azt, ahogy én a világot látom az akkor még ismeretlen trópusaival, amikről azért ösztöni sejtelmek meg mégis lehetnek

Az biztos azonban, hogy nagyon szeretnék egy ilyen szépséges tüchtige tudatot, hinni abban, hogy az ötéves kisfiamról írott blogom a tüköre annak, hogyan látja egy (az ) ötéves a világot.
Amit ugye főleg gyerekszáj kijelentésekből sejthetünk.

A gyerekszáj bon mot mint jéghegycsúcsa.

Steinmann Lujza 2012.07.30. 09:20:44

@magyar-magyar szótár: már készül a fejemben az intimitás és kitárulkozás cikk - vagyis mit teszel a világ elé magadból

magyar-magyar szótár 2012.07.31. 04:14:57

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szemléltettem már:
az aurtószsurnálnyelv Volkswagen-ként emlegeti, pedig csak három nagybetű kéne pontokkal. Ígyy a Volkswagen a statisztikákban megmutatja, hogy nem is igaz, nem is, mert ott van még a SEAT, a Skoda és az Audi (meg a Porsche) sőt, ezt a különleges filemileizmust (ha akrom egy cég, ha nemakarom, több márka) ki uis használták nemréh és NSZK államvezetését is megszívatták, nem csupán a szakújságírói kart.

Ezt csinálja az internetesmédia is, nem érdeke, hogy elúrhodása nyilvánvaló legyen, bár egyébként meg elúrhodóan nagypofájúak [-> indexista stílus] és persze "önkritikusan" ami egyben paródiája is a monopóliumukon jujjogóknak (Kaszáló Mókus horrorparódiavideó)
De ha a faszbúkizálódásra mutatok, mint végsőérvre, Xaxx nagyvállatnak van ugyan honlapja, de már nem fizetbnek érte, a "szolgáltató" még reménykedik, de a gombokat már lebénította, ui a vállalat kizárólag fastzzbúkizációban kommunikál MINDENKIVEL (be s kiszállítókkal és rajongókkal meg minden...)
éshát a lecsupaszított faszbúk mi? -reklámpiaci pénztermelő ketyera.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.07.31. 14:39:51

@magyar-magyar szótár:

nem tudom, hogy képzeled, hogy egy magyar cég a facebookon kersztül vesz ki/mos át pénzt

?

magyar-magyar szótár 2012.08.01. 02:50:07

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Most elkaptalak, de most nem könyörülök, szépen megmutatom, hogyan működöl te: Bocsás meg, annyira hozzá vagy már szokva ahhoz, hogy én biztos megint marhaságot beszéltem amit pár bölcs szóval szépen türelmesen el lehet intézni, hogy két KÜLÖNBÖZŐ sávot egybeolvastál, tehát ideismétlem, a cég [nem pénzt mos a faszbúkon HANEM] egyszerűen mindent a fészenintéz és már nem fizeti a honlapját, ez nem ugyanaz. tehát az egyiksávban arról beszéltem, hogy az interne (nem pénzmosásról vabn szó) alkalmas az illegális pénzkeresetre úőgy, ahogy egy ARO kisteherautóval 1982-93 között engedély nélkül is lehetett az ember teherfuvarozó. Efféle állapotok vannak, mit Magyarországon VOLTAK a maszekolásban az ifjú ÁFÉSZ-titán Demján Sanyi szépidejétől kb az olajszőkítés leáldozásáig.
27.288 ember kedveli: Szentkirályi Ásványvíz.

Az Pedig csak a Nagy Cég adminisztrátorainak a lustizás, nyitva van a fész és amikor jön a főnök, a szeme se rebben, mert minden a fészen intéződik.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.08.01. 07:47:19

@magyar-magyar szótár: @A Hannibal Lektűr-attitűd: most elkaptalak:))

a gyerekeim úgy 3-5 éves korukban imádtak ilyet játszani, rohantak körbe a lakásban, bútorok és alatt mászkáltak, majd, ha elkapták egymást, boldogan ordították, most elkaptalak:))
Ilyenkor volt, hogy hiába az orkánerejű szél, vagy zuhogó eső, szépen felöltözünk, és lementünk a játszótérre. Csak úgy mondom.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.08.01. 10:50:57

@magyar-magyar szótár:

akkor viszont hol az az illegális pénzkeresési lehetőség?

(már hogy komoly méretű, nem pornó meg fogadás meg ilyenek)

magyar-magyar szótár 2012.08.01. 15:55:09

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mert szerinted nem? Mi az az iparág, ahol semmi eszkábálásért milliókat lehet fölvenni. Ugye a jókívánság. A kőműves úgy csinája meg a házikójukat és úgy működjön, ahogy a lipettlopott HTML hártya működik.
vagy ittvannak a "kreatív" csalások a látogatottságo statisztikákkal.

Vagy beszéljünk csak az internetes payolák béreiről. Azért egy papírújságírónál egy tólighatár között lehet tudni, kinek mi jár,. A netopayola azomnban szemrebbenés nélkül "közülünkvaló" eccerűblogolónak hazudja magát,. Itt van az eset, amikor barátunkat a havi 300-600-at kaszáló payolina ingyen melóztatta a netokrácia ősiszellemére apellálva.
Ott van Török Gábor rohadmányosan bűzlő apanázsa a Kész Csoporttól. A Kész Csoport a Közgépet reggelire a hajmás vér mellől a maradékkenyerével tunkolja ki, ha érdekel és ne is részletezzem a politikai lefűződéseit.

Ugyan már ... vagy te is benne vagy az iparban? A másik verzió, az, hogy ennyire ábrándosan naív és vak vagy, mint Bolondka a [EP:] Fuharosokban a fuvarosok között.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.08.01. 16:36:31

@magyar-magyar szótár:

teljesen összevissza ostobaságokat beszélsz, már nehari

összemosol ezt-azt-bármit, ami kicsit is internet, de közük nincs egymáshoz:

"reklámtorta" és fusi eszkábált html?!?

facebook oldal és fizetett blogger?!?

tudni vélsz, de csak okoskodsz bután, bocs

...és hol az az illegális nagypénz?
(segítek: a nagy pénz az nem 5-6 nulla)

magyar-magyar szótár 2012.08.02. 02:34:31

@A Hannibal Lektűr-attitűd: szerintem meg te ragadsz ki és pakolsz nemegybenemlített dolgokat.
(tehát elismétlem:)
Az admint (vagyis a vállalatot) már nem is érdekli a sajáthonlap, kényelmesebb fészelni, még a rendeléseket is fészelve veszi föl EZT állítottam. Ez nincsen összerendezve NÁLAM a payolával.
A pyola ahhoz a sávhoz tartozik, ami az Ellenőrizhetetlen Jüövedelmek 8zsebbefizetés) címszó alatt van és oda tartozik az eszkábáltHTML milliókért.
Teháthogy ahogy: mint pl a régi magyar televíziónál, ahogy a filmek gyártódtak, feketefehérre gyúrván a színek nemmindegyek voltak és a vezetőoperató piros blúzt 8ami majd egyfajta szürkének fog látszani) kért, varrónője is volt a stábnak, de a gyártásvezető csicskája egy vég piros blúzanyagot vett, a "hulladékot meg elosztották"
kimutathatatlan költségek.
Egy Borcelant- játszik el a százmilliomos technogeek.

Úgyhogy te pakolászgatsz nemösszeillőket, nem én.

én csak annyit állítottam, hogy ellenőrizhetetlen és szabályozhatatlan az internetesmédia és persze a reklámbevételei is.

Na, nehogy ne tudd már, miként lehet kattogásszámot manipulálni.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.08.02. 10:26:28

@magyar-magyar szótár: ezek az állításaid:

"Az internet ma a legtöbbet veszi ki a reklámtortából" - nem igaz. de persze nem kell statisztika, mert te tudod és kész. pont.

"Az internet lehetőséget ad pénz adómentes kivételére" - ez igaz a teljes magyar gazdaságra

"a pénz jórésze úgyis illegálisan folyik" - ez egyrészt így nem igaz, másrészt lsd mint fent - minden szürke itthon

"a lecsupaszított faszbúk mi? -reklámpiaci pénztermelő ketyera." - a facebookkal ki is keres? (a facebook) - és ebbe mi az illegális?

"a blogolás-sal úgy 300-600ezret keres tisztán" - ez egy állítás. nem túl hihető.

"az iparág, ahol semmi eszkábálásért milliókat lehet fölvenni." - egyrészt egy jó honlap sokkal több, mint pár sor html, és valóban milliókat ér - annyi meló és tudás van benne, ha hiszed, ha nem

másrészt meg ha az állami megrendelésekre gondolsz, ott m egintsak az a helyzet, hogy nem netes sajátosság a túlszámlázás

"ellenőrizhetetlen és szabályozhatatlan az internetesmédia"

pontosabban mérhető, mint szeretnéd;)
a neten is ugye a reklámbevétel a hirdetőktől jön - szerinted akkor minden hirdető ostoba, nem nézi meg, hogy hova teszi a pénzét a manipulátor kattogásgyárakban?

nem keresem tovább

tájékozatlan, és irigységtől rosszindulatú képed van az internetes szakmáról

(és nem csak azért foglalkozom ezzel ennyit, mert védem a mundér becsületét, nem csak azért háborít fel a viselkedésed - ti. hogy nagy hangon de hozzá nem értve állítasz nemigaz dolgokat - mert érintett vagyok - hanem azért, mert akkor hogy vegyelek komolyan az olyan témákban, amikhez nem értek, amiket nem tudok ellenőrizni... a tét a hitelességed a szememben...)
süti beállítások módosítása