Jó kis oktatófilm 44 éven aluli spongyabobiánus kisfiúkáknak [zöldkardigános kateg] és sandysta lányoknak. Kedvenc nyálcsobogtatómban, a www.pudingocska.com -ban tapicsoltam rá, persze csak vééééletlenül, takarítás közben a partvisnyelemmel böktem a playgombjára, nem kell a képtől megijedni, lesznek puncisak is:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr913447286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lujzanéni 2011.12.26. 08:23:18

látom unatkozol a SZeretet Ünnepén

magyar-magyar szótár 2011.12.26. 08:43:05

@Lujzanéni: vagy két hete tettem föl, kapkodva, alig volt időm. Szerintem ez egy elég fontos filmecske a különbözőség szépségeiről, pedagógiailag is hasznos

Lujzanéni 2011.12.26. 08:46:08

@magyar-magyar szótár: mint oktatófilm, tényleg jó
remélem, te is értelmezed a mondanivalóját, és megpróbálod kerülni ezentúl a jógyerek minősítés használatát, ha valaki nem ért veled egyet
mert ugye, a különbség normális dolog:)

magyar-magyar szótár 2011.12.26. 09:10:34

@Lujzanéni: á dehogy, hogy is tudtam... lennék képes értelmezni. Ahhoz még föl kéne fejlődnöm jóoldali embertípusnak és politikailag sem vagyok megbízható. De igyekszem! Pl már majdnem kész a Jószagú Kossut tér című pamfletkém, amiben kérlehetetlenséggel mutatok rá, hogy a sazróhúgyozó Fidesz-szel szemben (ugye a FIDESZ szart és húgyozott a Kossuth téren) az új Köztársaság Fóradalmi Tavasszán a toi-toi-okba kulturáltan vizelő haza és haladás hívei melymennyivel is különbül viszik az utcára a politizálást. Csak legyen ezeknek annyi esze, hogy egy pár indítható állapotban hagyott T-55-öst itt-ott felejtsenek az Alkotmány utcában.

magyar-magyar szótár 2011.12.26. 09:12:20

@Lujzanéni: Basszusozd meg a mosogatógépedet, láttad már a fasza kis éjféli misés videót? Szanta Kláá van , ha nem tudnád!
Én mindenesetre megyek, lökök valamit a jaószágnak,.

Lujzanéni 2011.12.26. 09:17:55

@magyar-magyar szótár: NINCS mosogatógépem
és láttam a fasza kis videót, írtam is pár sort neked erről, hogy miért nem fogok oda beírni
mert BÁRMIT írok be oda, úgyis az lesz a konklúzió, hogy nekem az tetszik, és én is jógyerek vagyok
ha azt írom, hogy baromság, és szar a videó, akkor is
nálad nem az a lényeg, ki mit mond, hanem te hová sorolod az illetőt
skatulyák vannak nálad
lásd, mikor el sem olvastad a festményhez írt hozzászólásomat, mert te tudtad, hogy szerintem szar a kép
és a válaszod előtt ott volt, hogy JÓ-nak tartom a képet
ilyenkor meg agyi dementiára hivatkozol

magyar-magyar szótár 2011.12.26. 10:11:50

@Lujzanéni: Most egyelőre a Frick László Emlékzenekar temetése foglalkoztat, ami ekkora bukás után ugye elemi kötelesség is.

magyar-magyar szótár 2011.12.26. 10:17:23

@Lujzanéni: Ezt mondom én is, fejletlen vagyok, én még skatuklyázok pedig már te mióta nem. és toleráns, megengedő is vagy a másvélemény nyilvánítását tűröd, pl lehet nekem is más véleményem, mint a tiéd. Neked egy skatulyád nincsen. De igérem, fejlődni fogok egy jobb, skatulyátlanabb személyiségem fölépítéséért fogok küzdeni.

Lujzanéni 2011.12.26. 10:28:09

@magyar-magyar szótár: és mondd, neked mi az állandó jelződ, amit én használok rád? mert én ugye, jógyerek vagyok (ellentétben veled, aki fasza rosszgyerek, klassz, vagány, játszik a sárban az oviudvaron, stb)

magyar-magyar szótár 2011.12.26. 12:15:07

@Lujzanéni: mint azt már Hanninak és neked is mondtam, ti jó gyermekek vagytok. tehát fölösleges nózinotok a jógyerekezésemen. Bármennyire is szolidárisak vagytok a jógyerekekkel, sajnos azonban ideológiailag nem álltok olyan magas fokon és politikailag sem egészen vagytok megbízhatóak. (-> Mai Óvoda címszó) Nekem is van esélyem, hogy megfelelő tagja lehessek a társadalomnak, csak a véleményemet kell helyretennem és a megfelelő skatulyát választani. Pl lehet más a véleményem Rózsikáról,, akár elküldhetem a hernyótalpas asztrahányi nagynénikéjéhez is pl, ez megengedett ennyire más vélemény. De pl ha arra mutatnék rá, hogy bár a mogyoró itt csörög, de amott viszont dióhegyek csöndben gurulnak, az már pthiha. Ennyire ne lehessen már másvéleményem, mármint eltérő. A szokásos unalmas fűrészelés, miszerint aki nem velünk van, az ovifan.

Lujzanéni 2011.12.26. 13:31:09

@magyar-magyar szótár: valóban a szokásos unalmas fűrészelés, bármit mondok, akkor jó gyerek vagyok (ami eggyel még lejjebb van a szemedben, mint a jógyerek)mert még tejbetök is vagyok.
teleetted magad karácsonykor, lófaszt sem mozogtál, aztán most nyűgösködsz
én pl. megyek sétálni:)

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 02:34:20

@Lujzanéni: Karácsonykor kevesebbet szoktam enni. A jó gyermek nemegyenlő jógyerek és én nem a picsa óvónéni szemszögéből tekintem (Avagy a jó óvónéni ÉPPENHOGY a jó gyermekekre támaszkodik, amikor a rosszulvezetett óvodában a "Mai Óvod" viszonyain javítana. Kérdés az, hogy a jó gyermekek , aki nem elég "ügyesek" a jógyerekek trükkjeihez és undorodnak a piszkos rosszgyerekektől, hogyan formálhatók a csoportban húzó mag -gá. Szakmailag a játék kezdeményezése műfajban az óvónéni az értelmes játákra csábítás tomszójerizációjával él. Ekkor a rosszgyerekek piszkos kezét is meg kéne fognia a jó gyermekeknek és hát a jógyerekek se könnyen adják föl a csoportvezééri pozícióikat. Mivel még a ó gyermekeknél is jobbpofit tudnak vágni, az óvónéninek résen kéne lennie erősen.

Nembeszélve arról, hogy már egy 4-5 éves jógyerek is minden létező óvodánkívüli eszközt bevet.

Lujzanéni 2011.12.27. 07:34:14

@magyar-magyar szótár: mi is a post címe? hogy a különboző, az természetes. Hálistennek jóval színesebb a világ, minthogy 3 félék lennénk, ahogy te látod, jógyerek, jó gyerek, meg rossz gyerek.
Mondd, pl. te soha nem láttál még olyan gyereket, aki nem rossz, ezzel együtt soha senki nem meri bántani? vagy nem is akarja? vagy olyat, aki szarik a falkára, és külön kis csoportban játszik? vagy aki nem rossz, de a többiek az ajtóban várják már, mert szeretnivaló?

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 07:45:41

@Lujzanéni: Te azt látod a mai jógyerekkomunnikációban, hogy lehetséges... mondjuk 3félénél több ember?? Ha valami van egy esetleg két verzió lehet, mint as Lomniczi ügyben és ha az első klisébe nem fér bele, nem vesznek tudomást a tényről (Lomiczi az Esté-ben) Pl ha é veled nem értettem egyet, tehát ovifan lettem? Nem foglalhattam el egy 2+n-ik álláspontot RTózsikáról meg a "törvényéről" holott én fundamentumában támadtam, nem formai kiragadottságaiban. Szerintem ebbe bele se kezdjünk/merjünk menni...

Lujzanéni 2011.12.27. 07:51:22

@magyar-magyar szótár: de menjünk csak bele
tessék, mi az alapvető problémád az oktatási törvénnyel? (és egy szót sem R. néniről, csak lecsupaszítva a törvény)

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 07:54:31

@Lujzanéni: A Proszektúra blogban pl most karácsonyra a tulaj föl mert venni egy 3. álláspontot, kapta is rendesen a magáét.

A Mai Óvoda képem alapja az, hogy az ilyen óvodában az óvónő szakmai alkalmatlan picsa. Az ember csak benyit egy óvodába, szippant a levegőből és mindent tud, főleg játékidőben. A Mai Óvoda képem lényege, hogy a budi mögött más történik, mint az óvónők látósugarában. Aztán már eleve ez: Mi az, hogy "unalmas" a jó gyermek az óvónő számára.

Összesen két választás lehetséges, valamelyik sorba beállni és ha nem állnék be, belöknek: pont úgy, ahogy te engem ovifannak. Az persze ISZOINT nem jógyerek, aki a legszíntisztább mennyeimolosztokval teljes aktuális jógyerekagitpropot nyomja, hanem Az Igaz Ember.

Ja és az ilyen ovikban szoktak csodálkozni, hogy a tejbetök gyerekek inkább rosszgyerekek akarnak lenni és anyi befektetett munka után a roszgyerekek inkább mégrosszabbak, már csakazért is akarnak lenni.
A vacak óvodában is az a baj az óvónőkkel, mint az újságíróimnkkal, akik a műveltségret és a kulturáéltság fokát összetévesztik az inteligenciával. és hülyének nézik a náluk iskolázatlanabb embert, aki minden maszlagjukat beszopoja
4-5 évres gyerek lehet intelligensebb, mint a picsa óvónője és 4-5 éves gyerekek úgy állítanak falhoz felnőttet, ahogy akarnak , különösen azt a felnőttet, aki nem hisz az ő problémamegoldó képességeikben!

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 07:59:28

@Lujzanéni: Rózsika ALAPVETŐEN politikailag alkalmatlan, ezt már kifejtettem. Ebből fejlődik föl az öszes hibája. Volt egy pontja ennek az elbaltázott törvénynek, amikor óriási hozadéka lett vona minimális károkozás nellett annak, hogy engedtek benne. természetesen a sajtó rohant volna ünnepelni a kormány látványos bukását. Viszont ennél sokkal fontosabb az, hogy a "törvény" mellett csakazértis kitartva egy igen kisértékű győzelmecske mellett (csakjazértis megmutattuk!) tartósan többtízeze, egzisztenciális félelmében szointe örökre elhivatott ellenpropagátort nyertek. Méghozzá értelmiségieket, véleményformálókat, véleménycsoportok irányadóit.
És ekkor még a szakmai kérdések terítékre se kerültek (az a másik lehetősége lett volna az engedésnek, a szakmai javítás esélye!)
De neked ez az elemző értelmezés nem kell, csak az hogy @#&t Rózsikának. Persze te ilyen csúnyát nem mo°ndsz de a lényege ez.

Lujzanéni 2011.12.27. 08:13:36

@magyar-magyar szótár: a törvényről, ha lehetne valamit...
hogy mi is a rossz benne

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 08:59:00

@Lujzanéni: Politikailag a törvényben az a KÉTSÉGBEESETT igyekezet a káros, ami eleve azt sugallja, hogy akik megfogalmazták a törvényt, ők maguk sem bíznak magukban: lesz-e elég idejük az ideológiai küzdelemre, ami a második legsúlyosabb funda,mentális hibája a törvénynek. Ha megkérdeztek vpolna pár modern pap bácsit, hogy szerintük a NAGYNOMÁS vagy a tomszójerizáció a célravezetőbb, szerintem az utóbbira szavaznak.

A harmadik hibájáról is beszéltünk: az egy dolog, hogy Tiborczné panaszokat hallgatok meg. (Ehhez a hibacsoporthoz tartozik, hogy pestigimnázium posztklimakteriális igazgatónőjével nem szedettetek össze oktatásitörvényt.)

A negyedik hiba az, hogy óóóóóóriásihosszútávra igyekszik kihatmni, de NAPIproblémákhoz is igazodni akar vagyis ahhoz, hogy MOST (az idémn vagy jövőre) nincsen pénz és naprólnapra élünk. Tiborcznékk jogos pansza, hogy a szakiskolás szegmens egy része baszik, poettingelm italozik és ökörködik az iskola mellékhelységeiben és dohányzásra kijelölt placcain és ezt otthon is megtehetik. Ez NAPI porbléma és ez nem olyan, amit törvénnyel ÍGY kell szabályozni, ez iskolavezetési probléma, az, hogy a szakiskolákban sokszort a pedagógusi kas S)ÖPREDÉKE gyűlik, akik ráadásuk, mint iylenek tudnak ám foggalkörömmel víni az utolós jó állásukért (a kontraszelekció: miszerint a legteheségesebb megy el a leghamarabb, nem kell neki kétszer mondani... [Ezt a sávot te nem tudod megítélni, mert te még csak nem is hallottál a TÖMEGszakiskolákról, amik a szakjiskolai szegmens 2/3-át legalább súlyozzák.. ]
Ezek... iskolavezetési problémák, ilyenekben NEM lehet törvényel hatni. Volt esély, azt kellett volna mondani, hogy meggondoltuk és maradjon 18 évig kötelező az iskolábantartózkodás (sé van ennek a problémának SZAKMAI RURTIN megoldása. Odaküéldök egy szak-látogatót és az 3 nap alatt gatyábarázza a csürhét, aki a falu botránya. Azért gondolj már bele, többszáz településen a lakosságnak mit kell bámulnia "szakiskola" címén, ahol haverok, buli és fanta is tanít, mert jóba vótak vagy vannak a pógármesterrel.

Lujzanéni 2011.12.27. 09:09:59

@magyar-magyar szótár: melléfogtál, nem a 16 éves korra szállított tankötelezettséggel van bajom
hanem pl. az iskolák államosításával (majd ő tudja a minisztériumban, hogy ott helyben ki lehet az igazgató) a korai szelekció erősítésével (szakközépben kötelező a szakmai érettségi, nem választhat más tárgyat, tehát 14 évesen eldől, hogy 18 évesen merre tovább) és a tanári munkaidő szabályozása - egy tanárból nem lehet hivatalnokot csinálni, kötött munkaidővel, mivel a tanári szobák nem alkalmasak elmélyült munkára, pl felkészülés, dolgozatjavítás

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 09:34:32

@Lujzanéni: CSak azokat a bajokat vegyem figyelembe, amik a te bajaid voltak?
Igen ezt így is lehet tálalni, hogy az igazgatók káderezése. meg úgyis, hogy fideszes kiskirály a pógármester egy csobntfideszes testülettel és a kiskirály vazallusából tudtak csinálni iskolaigazgatót aztán a pógármester meg az igazgató együtt loptak. Érted, nézőpont kérdése. A lébnnyeg: Valami fábólvaskarikaszerűen el akarták venni az államifeladatok egy részét a (csőbetőben a döbetűbe menetelő.. de TÖMEGESEN menetelő önkormányzatoktól. Tudod az a baj, hogy a törvénygyártásnál nem csak a te kétségtelenül fenkölt és tudományois ötleteidet kell figyelembe venni, hanem pl gazdálkodási meg költségvetési cucokat, de erre volt jó az, amit meghibáztam, miszerint MNAPI SZÜKSÉG-et építettek be.
És ebben benne van a kishitűség is, úőgyse leszünk sokáig de legyen tartós az ideológiai lábnyomunk. Nem a felépítmáényével kell ennek a résznek szarozni, hanem rögtön alulról az egészet kirúgni azzal, hogy miért is kéne megajándékozni a "KDNP"-t, ezt a nemlétező pártot egy törvénnyel??? EZIS ISMÉTLÉS érted, ha valami az ALAPJÁBAN rossz, akkor azért biráljam a felépítményében lévő rosszakkal, hogy USZÍTANI tudjak jól? egy KIRAGADOTT részlettel. Ezz kétségtelen, hogy ezzel jól lehet uszítani, ezzel az egyébként hazuigsággal, hogy a minisztérium fogja jól tudni, ki legyen az igazgató.
Egyébként mondok neked valamit: Képzeld el, hogy egy korrupt és tetű kis városkában lehet hogy "a minisztérium" fogja jól tudni, ki is legyen az iskolaigazgató. Nem is olyan nagy baj, ha egy korrupt tetűfészekben nem a brancs jeöl igazgatót... Ez nem HÉCCENCSÉG amit mondtam, csak rámutat arra, hogy megint népszerű agitprorp részecskéket csillogtatsz meg, amikor ALAPJAIBAN elhibázott sávjáról beszélünk a töróvénynek.
Kit érdekel egy nyíláaszáró, ha az alap vacak eleve??

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.27. 09:38:07

@Lujzanéni: de hát a dolgozatot muszáj vagy az iskolában javítani, hiszen a MOST érvényben lévő (még magyarbálint-alapú) iskolai adatvédelmi szabályok értelmében NEM viheted ki a dolgozatokat az iskolából (ahogy nem mondhatod el a jegyeket hangosan, akkor sem, ha a gyerek azt mondja, de, mondd csak, és ha a gyerek akarja a dolgozatát, akkor ugye hiteles másolatot kell róla készítened, az eredetiket pedig 1 évig megőrizni)

Lujzanéni 2011.12.27. 09:44:36

@vészmadár (pica pica): és felkészülni sem lehet otthon? :)
egyébként én soha nem mondom hangosan a jegyeket, a gyerek kezébe adom a dolgozatot
és mondd, az érvényes törvények szerint hány négyzetméter vagy légköbméter hely kell egy dolgozónak? mondjuk, lehet 3 embernek 1 fél íróasztala, hogy ott egyszerre üljön és javítsa a dolgozatot? az szabályos?

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 09:59:27

@vészmadár (pica pica): @Lujzanéni:
Ez is az Elmúlt Negyven Év Halottkeze. A wikipediatanárnénik, akik egy papírlapról olvasták be, kinek hanyas lett a dolgozata. Ahány gyerek nem is látja a dolgozatát (van-e javítva egyáltalán) vagy exhas potyognak a jegyek. Sajnos ez is olyan kérdés, amiben így kindulhattpok magatokból, de már intézményvezetőként sem.
Azonkivül ezt is alapjaiban bíráltam azzal, hogy MOST nincs pénz bérre és akkor elkezdünk goöndolkodni, hogy buzonyos címek kifizetését (pl a túlórapénzeket) hogyan lehetne elkerülni..
Egyébként azzal szoktak védekezni, hogy MAJD (távolijöváben) LESZ méltányos bér.

Lujzanéni 2011.12.27. 10:06:00

@magyar-magyar szótár: ez iskolavezetési probléma, hogy ilyen tanárt eltűr
egyébként meg, nálunk már most elindult a kontraszelekció
aki még nem olyan öreg mint én, az kezdi elhagyni a pályát
lehet itt basztatni minket, blokkoló órákat beállítani, fegyelmezni, bármit lehet, maradnak az olyan vén HP-k, mint én, meg azok, akik alkalmatlanok máshová
ebben a tanévben 3 fiatal kolléga intett pá-t

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.27. 11:40:22

@Lujzanéni: ez épületgépészeti kérdés, nem oktatási, ugye. Én csupán arra akartam utalni, hogy amúgy a mostani rendszer is tartalmaz elég sok elbaszott elemet.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.27. 11:43:35

@Lujzanéni: te tudod a legjobban, hogy mennyire nehéz megfogni egy rossz tanárt. A rossz tanárok nagy része ugyanis betű szerint sokszor jobban betartja a dolgokat, és nem mellesleg, kiváló, szakmailag kiváló (naná, 3szor begyakorolt) bemutató órát tart. A gyerek nem vállalja a mizériát, hogy kiálljon és elmondhassa, mi hogy volt, nem is hisznek neki, eleve neki is van elég vaj a füle mögött. Nehéz ügy...

Lujzanéni 2011.12.27. 13:44:02

@vészmadár (pica pica): tartalmaz, és most jön helyette másik elbaszott elem

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 14:55:55

@Lujzanéni: @vészmadár (pica pica): Ahoögy gondolkodom.. végülis azoknak, akinek nem tetszett Rózsika rendszere, ha tényleg az érdekelte volna őket, hogy ne legyen, rögtön a fubndamentuma hibáira muatnak rá, csak az nem annyoira szórakoztató és nem annyire hergelésre alkalmas.. És persze olyan fundamentális hibák vannak, amikben nem is biztos, hogy eleve Rózsika a bűnös.
Hm. Meg lehetett volna-e mondani, hogy márólholnapraélés van?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.27. 21:24:26

@magyar-magyar szótár: szakképzési szempontból a legnagyobb baj nem a szakképzési törvénnyel van, hanem a hozzá kapcsolódó, pl. a szakképzés finanszírozásáról szólóról, amely lényegében 35-40%-kal kevesebb pénzt enged lehívni a tanulót foglalkoztató vállalkozások számára. Na most, a duális szakképzési rendszerhez (ami jó, német mintájú, bár azért adaptálni kellene ugye, hazai módra) két-két és félszer ennyi céget kellene bevonni a tanulóképzésbe. Ehhez képest egyelőre 10-15%-kal esett vissza egy hónap alatt a hajlandók aránya. És nálunk alig 1-2 olyan cég van, mint pl. Baranyában a Lakics Kft (igen, reklámozom őket, mert kurvára megérdemlik): akik úgy veszik fel a lakatos, esztergályos tanulót, hogy belerakják a pénzt, premizálják, az iskolai gyakorlati oktatót is, ha jó, és felajánlják a gyereknek a továbbfoglalkoztatást és KÖZBEN a továbbtanulás támogatását. EZÉRT cserébe természetesen megköveteli az odafigyelést, a megfelelő hozzáállást és az iksolai teljesítményt is.

magyar-magyar szótár 2011.12.28. 03:11:47

@vészmadár (pica pica): Aki szakképezni akar, a szakképző maffiába ütközik. Egyszerű, de nagyon szomorú példák vannak erre. Pl a Józanparaszt Kft-nek hegesztők kellenének, de mivel ez egy igensúlyos munkaerőhiányban szenvedő hatalmaságazat, amiben ma már nem is a papír számít, hanem a tehetség (tehát hiába SZERZETT valaki papírt, ha nem tud) A követelményrendszer egyszerű, annyira nem kíván képezni a cég, mert EGYÉBKÉNT munkaerőtúlkínálat van, nagy szalonnás pofával, miközben egy éve embert t nem talál, a gyártósorra viszi a jelöltet és egy fáűzisban lévő alkatrészte mutat, tessék ELSŐPRÓBÁRA tökéleteset varrni! MEO I-et.

Az a baj, hogy bármit is elkezdesz reformizálni meg átszabályozni Magyarországon, feszt a korrupcióba ütközöl.
süti beállítások módosítása