Ezzel együtt az Új Köztársaság lehetséges alapjain máris gondolkodnunk kell. Szükség lesz egy becsületes, számonkérhető pártfinanszírozási törvényre. A pártok kapjanak több pénzt, de a mutyit súlyosan büntessék. Készüljön tehát új alkotmány, amely tisztességes vitában formálódik, nem kategorizálja a magyar történelmet, és nem határozza meg, ki a rendes magyar, és ki nem az. Helyre kell állítani az oktatás becsületét, a szabad iskolaválasztást, a felsőoktatásban és az egészségügyben az állami és a magán-szerepvállalás méltányos egyensúlyát.

/Zsolt, Sokatérő Ferenc  haroldja .2011.11.12. 08:33/

Anno 29 éve Földes Hobo László csak fertőtlenítés után lett volna hajlandó egy fesztiválon föllépni a Hungária együttes után.

 

A Harmadik Köztársaság-ot azonban  e z e k   után nem fertőtleníteni vagy újraszervezni kell, hanem hagyni a picsába a jógyerekek szerint és egy teljesen vadiúj Negyedik Köztársaságot megalkotni. Majd a Miki bácsi, nem sokára megtojja, az igéretek szerint, az 1956-os népanarchia leverésének évfordulójára [december 5. este, Csepel Művek] és lesz a vadiúj 4. Köztársaságnak [tiszteletbeli] elnökjelöltje is (de izgulok, vajjon kicsoda?)

 

Addig is tessék a negyedik köztársaság címere,

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b5/Kossuth_Coat_of_Arms.svg/220px-Kossuth_Coat_of_Arms.svg.png

én először a mellékelt videón

http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/11/25/13/Mesterhazy_Attila_a_leminositesrol.aspx

 

láttam úgy 4:40 táján. Köszönöm, jójszakát!

 

Jaj bocs, mégvalami

hagy elemezzem már ki jóelőre az Új Köztársaság marketingjének részleteit e Kossuth/1956-os Új Köztársaság Címer tekintetében is.

 

Mindenki emlékszik a marketingszempontból kukábavaló 47-és a halálközötti nemzedékből arra, hogy a 3. köztársaság marketingjében [1988-89] a vita azon folyt, legyen-e koronás címer vagy ne.

A jóoldali haladósajtó, miután a józanító független közbeszéd és felvilágosítás helyett a mindennapi zsigeri hülyítést nyomja, ugye a szentjócél érdekében, csak legyen meg az Új Köztársaság és akkor végre 21 év [a taxisblokád óta először] után kinyújtózhat a sajtómunkásság és vééégre az ihagahazahaaaat mondhatja a jónépnek. Aki okosan dönt, míg a butanép persze rosszul és ki szeretne butanép lenni, ugye senki? A mai mindennapi agymosókampánynak az is a célja, hogy mindenki érezze már rosszul és nagyonbutának, aki ezekkel van és csak az igazak, a rendesemberek, akik elhiszik, hogy csak a belgazdaság, csak Matolcsy, csak két ember a felelős mindenért, de egészen már 1996-ig visszvetőleg, ezek a RENDetlenek, ők pedig a rendesemberek, akik egyretöbbenhallatjákszavukat. Mókás kép, de persze az embereknek a szavukat, amiket hallatnak, úgy osztogatják, mint zászlócskákat. Mert különben az emberek nem találnának szavakat. Sajnoshogy még nem elegen hallatják e kölcsönszavakat, amiket osztogatnak nekik ingyen (vagy olcsón) , de ha ezek így folytatják (ami nagyon is valószínű) akkor mégtöbben leszenek az új Köztársaságot akarók, ha meg nem lesznek elegen, legfeljebb bojkottálják Sokatérő Ferenc arrahajlásának bedőlve az előrehozott választásokat. margóra: Móka mókahátán, hogymiután Ferencék jól és behjövősen kitalálták, hogy mmajd ezek nyakábbavarrva fel se tűnnek a kis ügyleteik, ki se kell várniuk a 2014-et és máris tisztáramosdott face-ukat adhatják be a zistenattanépüknek, még úgy is tehetnek, mintha nem is ők találták volna ki ezt a 2012-es dátumot. Már 2011. okt. 23. órta tart is a választási kampány, miközben a jónép még mindig el se hiszi, hogy már csak mennyire keveset is kell aludnia az Új Köztársaság emblémájával markecoló régi [netokratív spekulalista] rendszer feljöveteléig.  A jónép küözül sokan remegve mutogatnak a Jobbik "előretörésére" -nadehát a marketing része a jujjogtatás is, már régen, eleve erre lett kitalálva a Jobbik meg a Gárda, csak az a baj, hogy ennek a fasszkó-kártyázásnak lehet ám kétes is a kimenetele. Frusztrálódhat ugyanis a rosszoldal abba, hogy nem jó lesz, hanem dacból és csakazértis mégrosszabb. És nem a jóoldali népfrontba húz embereket ez a jószándékú anygali markecolás, hanem mégrosszabboldalba taszajt, e jobbikba. Miközben a FIDESZ is rendesen, a saját hívei közül tárntorogtat be a Jobbikba jócskán. Azt azért jó lenne tudni, hogy a faszkó-kártyával operálók öröme mai is oly felhőtlen-e, mint amikor elnegdték a gádát az Ötven Madárfejű Lajóss bohóccgyülikéjéből simán fölfejlődni... ahh, Zsolt harold tudna erről valamit nyafizni talán... 

A "jobboldal" [Antallék] egyik első végzetesnek bizonyuló ostobasága volt az 1939-es, az utolsó békeévre visszaállás. Azt gondolták ugyanis, hogy valamiféle harcos antimookszizmus, pl kommunistaellenesség, 1956-ra hivatkozás, kisavaztatása az akkor még számos kommunistáinknak 1956 történetéből, elégséges lesz a rendszerváltáshoz. feltétlenül és elegánsan akartak rendszert -azaz köztársaságot- váltani. Tehát az 1988-as-89-es címervitákban elvetették a képen látható Kossuth címert.

 

Azok a maimarketingesek tehát, akik az Új Köztársaság címeréül ezt a Kossuth címert választották, egyszerűen lettek zseniálisak: Ezzel a címerválaszrtással ugyanis a "jobboldalnak" a sajátkaszáját nyomják le a sajáttorkába, jómélyen! Ugyanis a mookszizmusra nem lehet mondolat az antimookszizmus. Például a mookszosta történelemhamisításra adott mondolat is csak törtéelemhamisítás lesz. Ne feledjük, hogy 1956. történetéből éppen Kádárék retusáltáák ki az elleforradalmi bűnökkel vádolt kommunistákat! Erre mit tesznek ma balfasz jobbosok? Ők is még retusálnak kifelé 1956. történelméből. Kétségtelenül része volt 1956. történetének egy bizonyos, inkább csak kriminális kispolgári-városiploretár csürhe -ezeket viszont a forradalmárok pedesztáljára emelte az ostoba jobbos történeloem-interpretáció. Holott nagyon is valószínű: a lincselők között ott uszíthattak  Kádárék provói! Azt kellene felismerni végre, Kádáréknak érdeke volt 1956. sőt céljuk az irányított anarchia kirobbantása. Nem egészen tisztázott máig sem, mi történt 1956-ban, még azt sem tudjuk, mikor kezdődött -szerintem 1956. június 8-án. Éshogy mikor ért véget -nem csak szerintem úgy nagyjából Mikulás estéjén De ha nagyon szigorúan tekintjük, Kádárék bizony még 1957. elején sem igazán voltak urai a helyzetnek! Tehát az Új Köztársaság Címere nem csupán és egyszerűen Kossuth címer, hanem 1956. címere is! Egy népfront címere. Mert el lehet mookszistán/antimókszistán szofisztikálni 1956-on, egy azonban tény: NÉPFRONT volt 1956.ban az akkori rendszer ellen! És az Új Köztársaság polit (és kommunikációs!!) marketingjének az alapja népfron kovácsolása. Innen kezdve például, ha valaki "bántja" az Új Köztársaság politikai mozgalmát, az nem csupán Kossuth Apánk  címerét bántja, hanem 1956-ot is. Ezért állíthatom azt, hogy a jóoldal a rosszoldal saját kaszáját is jó mélyen a sajáttorkára nyomja vissza. Minthagyogy a rosszoldal az elmúlt másfélévben szüntelen a sajátretorikájában verődik arcon. Mókás persze az is, hogy eleve a Kossuth Apánk kép is ugyanolyan rózsásra retusált, mint a mai 1956-os...

 

Külön mókás párhuzam az, hogy Kádár nem csak forradalminak nevezhette magát és kormányát, de alig 5-6 év elteltével ki tudta magát retusálni nem csak a Rákosi rendszerből, aminek pedig Kádár (és Apró) főembere volt, hanem a felelősség alól is, ami őt, mint a Rákosi rendszer megalapozóját (pl Rajk kinyírásával a magyar kommunisták történetéből meg a magyar politikaiéletből) is kiretusálta. Az beszélt a Sztalinival szemnbeni Lenini átszervezésről, aki részese és egyik felelőse volt a Sztalini Átszervezésnek.

 

Most pedig majd az "Új Köztársaság" mozgalmában is illegetik magukat olyanok, akik ostorozzák a maiállapotokat, amikért nyakig felelősök is!

Tehát a jónép címere lesz ez és a rossznép, a nemrendesmagyar  meg tüntizhet a kifakult ócska nammamarországpacsnikkal és úrimagyarország címerekkel. Többszörös fricska ez az orbánista rosszoldalnak, hiszen a jóoldal, a rendesmagyarok már mióta tudják, hogy I. Viktor király is akar lenni. Ez 1956-os címer és a jóoldal tudja, hogy a rosszoldal [egyébként ezt is oktondi-ostoba módon...] kisajátította 1956-ot.

Lényegében tehát az Új Köztársaság Címere piktogrammikus üzenet az orbánisták végső ennendugájukba döntésére. 

Mert a 4k már ugye be van árazva szociáldemokrata mozgalomnak, akkor itt a Haza és Haladás, a Millások és ez még nem dőlt el, hogy csak picsánrúgják a virtuális asztráltestekből sokasodott Netokrata Néppárt 1.0-ás verzióját vagy hagyják a sorsára vagy mégis meghagyják, mert csak bent vannak (voltak) a parlementben és a nagy Kolaának szüksége lehet az édes Kis Koalapartnerre (akik zöldek is és biztos nem lopnak). De az biztos, hogy demokratikus koalícióra [Népfront Orbánék Ellen] lesz szükség és nini, milyen érdekes, van is ilyen nevű párt! 

 

Szün.: Álljunk már meg egy percre némán és a néhai blogter-pont-hu példájában gondoljuk már végig, hogy az a bizonyos netokratív össznépi erő fizikaikézzel és néhány szervernek az egyszerűen a picsába hagyásával leszabályozható. Úgy értem,. hogy ha egy politikai erő pl egy történelmi órában úgy dönt, hogy onnantól szarik a facebookra, még a gatyáját se kell letolnia. Akkor egy netokrata néppártot akkor nulláznak le, amikor csak akarnak.

Úgyhogy most a matricakészítő kisiparosok, amúgy is feldühödve, hogy ezek mit művelnek az EVÁ-jukkal, ráállhatnak nyigodtan az Új Köztársaság címerének gyártására, változó méretekben rendelhető. Lesz  kitűző, póló, telefonhátlap és laptopvédő is!

 

Blogomban megrendelést felveszek Új Köztársaság Címeres cuccokra és figyelmeztetek mindenkit, hogy ötleteim tárháza csurig van! Mert ki meri azt gondolni csak, hogy nammamarországmatricákat csak faszista állat kisiparos gyártott!  Már csak azon izgulok, hogy ki lesz a Jó Új Köztársasági Elnök, én szeretem a meglepetéseket,  sajnos azonban nemigen kell majd  meglepődnöm, mert azért nem lesz annyi esze az Új Köztársaság politikaimarketing ötlete kidolgozóinak, hogy a bizonyos kameraállásban és megvilágításban még ártatlan gyermekleány arcú Karsay Dorottyácska legyen az újK újKE-e.

új köztársaság

 
Kongresszusi nagybeszéd

Budapest

|

2011.11.12., szombat

 

 Az Új Köztársaság címere jól szemlélteti nem csak az ennendugábadőlést, de a politikai csiki-csukit is. Erre a címerre ugyanis csak rosszválaszt lehet lépni. Amúgy is a mostani kormány már régesrég bármit is lép, az ellenfelei veszik le az aktuális babokat. Más kérdés, hogy kinek a babját. Éshogy mennyire okos az a nép, ami a saját babjának elvesztésére is tapsikol illetve azokat ohajtja vissza, akik EBBE (az idei) költségvetésbe lyukasztottak bele az ő tüchtige és cuki mérlegük javításával.

 

Jóoldali Népfront Szavára, amit piktogramoz ez az ügyes címerötlet, ugyanis csak egyetlen gyóccer létezhet: a gazdasági fellendülés.

Nem véletlenül a jóoldali kommunikáció nemhogy nem beszél ilyenről, hogy globális gazdasági helyzet, de egyenesen hülyére veszi azt is, aki valami efféléről véletlenül olvas vagy hall a külföldi sajtóban.

 

Azt hiszük, hogy ez a Népfront csupán belpiaci használatra készült kommunikációs trükk? -ááádehogy is!

 

Van ugyanis egy dilemma, amit a jóoldal szeretne megoldani. Látható Görög-és Olaszország példáján, hogy ha seggberúgják a régit, akkor az újat -okulva Magyarország 209-es esetén- az újat a Zónijó alkotja meg. Legalább egy ideiglenes EGYSÉG kormány erejéig. Tessék, még kövérítem is

EGYSÉG.

http://spiderstore-nagyker.eu/uploads/prod/thumb_1066.jpg

 

 kösöntyű szerű Új Köztársasági címer, függesztőfüllel

kicsi 300 Ft/db

közepes 600 Ft/db

nagy 900Ft/db

 

Tehát az Új Köztársaság népfrontja KIFELÉ is üzenet: megvan az EGYSÉG a különböző politikai erők, nem kérünk zónijóssegítséget.  Közöttük persze két fő szereplő a teljesen ártatlan Nyolcévből, Sokatérő Ferenc és Jógyerekarc Gordon. Úgy vannak vele, hogy a zónijósok úgyis hülyék és úgy emlékezne Ferencre meg Gordonra, mint liberális jellegű fazonokra (ezt a látszatot erősíti az önellenhatóan ostoba rosszoldal, amikor libsizi őket...) Nem is győznek most Ferencék arra mutogatni, hogy jaj, nem azonnal kell, nem most kell menniük ezeknek, egyelőre megelégednének ezek néhány fejének elgurulásával. Sokatérő Ferenc úgy beszélt, amiből az tűnik ki, hogy ő egyelőre nem kérné Orbán fejét se, minek, sokkal hasznosabb, ha a Zónijó gurítja majd el.

 

És mivel találná szembe magát a választásokig szakértői egységkormányt óhajtó Zónijó? Azzal, hogy lám, az EGYSÉG már nálunk készen is van!

 

Ugye, milyen szép kommunikációs  klakk-flakk?? Pedig tovább is van, mert pont az egyik főszereplőről nem is beszéltem még! Már ebben a képletben is annyi a rosszoldalnak, de eddig nem beszéltem a sajtómunkásság szerepéről. Ha megnézzük a mai hatékony, szakszerű, gyors és pontos sajtót piaci szempontból. Ha megnézünk csak egyetlen kommunikációs cumit, amit sikerült bekapatni az egységsugarú felhasználói szintű lujzákkal, miszerint kormánytulajdonban van az index és kormányintendatúrát nyög. Majd sorban végitallózzuk a jóoldal más orákulumait. És nem találunk különbségeket. Másfél éve még másképpen beszélt a Hírszerző, mint a HVG és egy harmadikféle beszédet képviselt egykor az index. Ma azonban EGYSÉG van a jóoldali kommunikációban.. Nincsenek árnyalatnyi különbségek. 2008-ban vagy 2009-ben még az akkori válság alatt az indexben szép és okos elemző cikkek jelenhettek meg. Seggszájgépemmel tegnap olyant sikerült előkotornom (úgy, hogy öszesen 3 percet szántam rá és nem órákat, mint Török Vidor cégénél...) ami talán még a mai olvasót is felvilágosíthatja.

 

A mai jóoldali kommunikációnak most nem a népek a NÉPFRONT okosítása a célja, hanem a zsigerekre ható összekovácsolás.

Ha megnézzük a rosszoldali kommunikációt: zsigeri félelmeket okozott rétegekben. Maga elllen uszította a pedagógusokat, a rendőröket, a közigazgatás, a Struktúra dolgozót. Csupa-csupa jövőjén aggódó embert hangolt maga ellen a kormány "kommunikációja". Erre a jóoldali sajtónak nem az ÉSZ-re ható ÉSZérvelés a mondolata, hanem az egyszerű uszítás, gyűlöletkeltés, hamisítás, szelektív ténykezelés. A Moody's leminősítésnek hírére azonnal és EGYSÉGesen lépett föl a jóoldali sajtó és nem észérvekkel, hanem a családok, gyerekek, a kisvállalkozó és zsigereik borzongatásával. Jöhettek volna éppen ÉSZérvekkel is. A HVG-re volt régebben az jellemző, hogy finom kívülálló eleganciával, áltárgyilagoságal kezelt olyan híreket, amiken a szerkesztőség ujjongott. Egy régebbi HVG elejtett volna olyan hírszerzőszerűe álsemlegességben annyit, hogy ne oörüljünk ennyire, mert hova fokozzuk az örömünket majd akkor, ha a S&P's és a Fitch is leminősít?

 

Nincsen harmadikoldali, elfogulatlan magyar sajtó, ami esetleg tényszerűen naplózna is. Rémületes belegondolni abba, hogy a történelemkutatás egyik alapja a mindenkori bármilyenadathordozójú sajtó. Elvileg még demokrácia lenne, ha tetszik, akkor úgy, hogy legalább még az emberek (a jónép) demokratikus. A démosz maga, ugye. De már ez a démosz sem akar más hírt, csak ami a zsigeri állapotainak megfelel.  Teljesen primitív "fűrészelős" zihi-zuhi stílusban folyik a néphülyítés: amit ezek mondanak, az mindhülyeség, amit mi mondunk, az mindigaz. A kormányoldalon a csakakülfödremutogatás mondolata a jóoldalon a csakkétember a felelős és csak belföldiek az okok, csak a másfélév a hibás, de már 15 évre ezelőtti állapotokba visszavetően hibás! Ebben a szituációban pl, aki idegen nyelveket tud vagy ért a fordítómotorokhoz, külföldi véleményeket olvasgat. Itt megint az a kérdés, hogy a meghatározó külföldi hírforrások honnan táplálkoznak: honnan szednek be információkat. Na honnan? -na honnan?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr233412452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.11.28. 05:48:46

Én majd címeres bögrét kérek. A végén feltetett nahonnanra a válasz: naperszehogy, naperszehogy. Mindig ki van a fiedexekkel tolva, a nyugati sajtó is őket báncsa.

magyar-magyar szótár 2011.11.28. 05:56:26

@nagyjoco: Attól függ, hogy honnan nézzük. A NYugati Sajtót egyrészt magyar sajtószemlékből tallózhatjuk.

Másrészt pedig úgy, hogy megállsz egy párizsi újságosbódénál és megnézel pár lapot, ír-e Magyarországról és mit. (Ehhez nyelveket sem árt ismerni)

De interneten sokkal egyszerűbb, te magad is ellenőrizheted, mit is ír a külföldi újság.

Nagyjából semmit. Kb bulvárközelinek kell annak a hírnek lennie.
Van egy harmadik vizsgálati módszer. Nyugati diplomás értelmiségiekkel beszélsz Magyarországról. Ezt egy magyar sajtós is elvégezhetné. kedvelt agymosási eljárás az utca emberének a lekérdezése majd a 6 órás anyag szép kompilatív összevágása a prekoncepciónknak megfelelően.
De most hagyjuk ezt, tételezzük föl, hogy te magad vagy kíváncsi és te magad kérdezél meg franciákat, németeket.
AZ aztán, amit így megtudsz, na az tényleg a nyugati közvélemény.

2011.11.28. 05:57:52

Persze egyáltalán nem baj, hogy visszakapják a Gyurcsányahibás című mocsokhadjáratot. Ebben a hadjáratban már az 1992-ben bezárt ovoda is az ő bűne volt.
A globális helyzetre sem lehetett eddig sem hivatkozni - azért is a Gyurcsányahibás volt a hibás.

magyar-magyar szótár 2011.11.28. 06:06:25

@nagyjoco: Mindenki sajátmagából indul ki, a népek is. Európa egyik legtájékozottab népe a külfölddel kapcsolatban a magyar. Nem csak azért, mert valaha a földrajz tanításunk szinte egyedülálló volt Európában. Még ma is egy átlag szakmunkás többet tud a mkülföld-ről, mint egy bármely külföldi a külföldről. Az átlag közepesen művelt amerikaiak pl külpolitikai kérdésekben az éjszakánál sötétebbek.

Egy átlag német tud a határnyitásról, Horn GYuláról, meg arról, hogy itt van valami a cigányokról és egykor a Plattensse, igen. Kis piszkálásra rémlik neki, hogy a nyomornyugdíjasok meg a munkanélküliek szivesen lakókocsiznak Magyarországon vagy vesznek kis házat. A legtöbb német nem tud arról, hogy Magyarország csatlósa lett volna a Birodalomnak és ami külön izgalmas: főleg az öregek, a vén nácik nem tudnak erről, ők úgy tudják, hogy meg kellett szállniuk Magyarországot, mondjuk etgy középiskolai tanár azt mondta, hogy az olasz fasiszták csatlósai voltunk, ez talán a legpontosabb.. de szinte semmit.

Az, hogy Nyugati Közvélemény, nálunk az export cikkek importálását jelenti.

2011.11.28. 06:46:54

@magyar-magyar szótár: Német többségi tulajdonú multinál dolgozok, nagyon sok némettel, angollal, amerikaival tartom a napi kapcsolatot. Éveken át dolgoztam németekkel, sőt, német földön is dolgoztam. Ismerem a sajtójukat, hogy mint tudnak rólunk, mit gondolnak rólunk - Lipcsétől Stuttgartig.
Egy átlag nyugatit amúgy annyira érdekel ez az ország, mint engem Albánia és ez érthető is.

magyar-magyar szótár 2011.11.28. 06:55:37

@nagyjoco: álkjálljállj -ennyivel nem úszod meg, több fül többethallott! Részletezzed csak!
Nekem pl effélék vannak a gyűjteményemben, mint az ösznémet lelkiismeretfurdsalás az ossiek 4%-kal alacsonyabb bérszínvonala miatt. (Ami számomra, aki Belföld egy külföldjében élek, azért érdekes, mert Lyukmagyarország és Budapestország között a bérszínvonalkülönbség hivatalosan is 40%, amúgy meg 100% Pl egy lyukmagyarországi kamionos nesetében is legalább 75% a bérkülönbség, vacakabb autóval kb ugyanazt végzi Dévaványáról, mintha feljárna stoppal a Waberer's -hez Pestországba)

2011.11.28. 07:45:46

@magyar-magyar szótár: A minap volt egy ilyen harmadik típusú beszélgetésem, ahol egy haverom a mostani "fasiszta" (így szó szerint) kormány felől érdeklődött. Nem tud amúgy sokmindent Magyarországról, csak ezt-azt, ami a napi hírekből ráragad, meg nagy vonalakban a történelmi dolgokat.

Egy másik idevágó példa ez a cikk, amibe a hétvégén boltlottam bele: www.wildmind.org/blogs/news/support-the-struggles-of-marginalized-buddhists-in-hungary A helyzet az, hogy magam sem vagyok vele tisztában, hogy mi a lényege az új egyházi törvénynek, utánanézni meg lusta vagyok, szóval ezzel kapsolatban passzolok.

Erről a médiavisszhang-dologról az egyébként a véleményem, hogy nem csak Magyarország esetében torzít rettenetesen, hanem nagyjából mindenhol ilyen módszerekkel próbálják alakítgatni a közvéleményt, mint amikről ezen a blogon szoktál írni. Szóval nem irigylem azt, akinek a médiából kell valahogy tájékozódnia és nincs egyéb információja a "való világból".

magyar-magyar szótár 2011.11.28. 08:16:44

@ifsz: Az új egyházitörvényre már nem is jutott ideje a Jóoldali Egyszerre Nyomás Igazainak, pedig az egyházitörvényben egy nagyoncsúnya baki lett. Ésméghozzá a baki amiatt a nemisegyház miatt, amelyik nemisegyház miatt egyébként a bennfentes egyházak súgták a törvény csapásirányait.

Meg tudod, hogy a jóoldali atteistákokok nem tartják fontosnak az alapismereteket se a fikázáshoz (lásd Tótát, aki nem lépes a katolikusokon kívül más egyházat ismerni, sajnos azonban a refkók közt is vannak faszkók, de azokat is a katolikusoknál szokásos pálczájával tsapkorászandaná)

Ugye régen, amikor komyolyabban vették az attejjista brobogandát, tanítottak kevés egyházi meg teológiai ismeretet is.

Most a jóoldalnak annyi ismerete van, amennyi politikaiszál fűzi a gyülikéhez.

magyar-magyar szótár 2011.11.28. 08:27:15

@ifsz: A cikket, amit linkelsz, szintén hazai aranyszájak diktálták.
A biznisszbuddhisták (biznisszkrisnások) panasza alapvetően hamis, hiszen Sákjamúni eleve úgy állította össze a tanítását, hogy az ÁTHAT bármiféle valláson vagy állami leszabályozáson is. Természetesen aki emit PÉNZT termel, az persze AMOTT szerezhet olyan sebeket, amiken Sákjamúni tanítása nem segíthet.

Azt pedig, hogy Magyarországon ma fasiszta kormány van uralmon, csak olyanok tudják így, akiknek úgy kellett ezt két kézzel is gesztikulálván elmagyaráznia becsületes magyar értelmiségieknek.

Mondjuk, ha egy német szélsőbalosnak megmutatom, hogy nálunk mit neveznek náci csürhének, el is csudálkozik, mert ők a maradék leberkäse-jüket törölgélik ki ilyen madárfejűlajosokkal, akik nekünk a faszkókból jutottak. Náluk olyan faszkólétszám, amiben hundert van, nevetséges...

És ekkor az a logika sem segíthet, hogy ha a katolikusok lehetnek bizniszkeresztények, akkor mi mért nem lehetünk bizniszkrisnások.

2011.11.28. 11:49:38

@magyar-magyar szótár: Olvasott valamit valahol + jó érzéke van a drámához. WSJ, FT- ilyesmire tippelek, sajnos nem jutott eszembe, hogy rákérdezzek, hogy jutott eszébe ez a fasiszta-téma.

Az egyházakkal kapcsolatban tényleg nincs fogalmam se, hogy milyen közösségek állnak emögött, meg hogy az ilyen kisegyházak léte mennyire függ az állami támogatástól. Ismerek egy fazont, aki amolyan modern jellegű meditációs foglalkozásokat szervez könnyen emészthető szellemi táplálékra kiéhezett (és egyébként igen pénzes) ügyfelek számára. Nagyjából elhiszem neki, hogy hisz is abban, amit csinál, de nem mellékesen elképesztő pénzeket is keres ezzel. Na neki biztos, hogy nem jutna eszébe, hogy amiatt sírjon, hogy nem működtetheti egyházként a jóga-klubját. Ha meg valaki nem bizniszben, hanem tényleg szellemi dolgokban gondolkodik, akkor meg főleg mit foglalkoznak a jogi kategóriákkal?

De azzal a gondolattal is el lehet játszani, hogy mi lett volna a kereszténységből, ha már a kezdet kezdetén elismeri őket a rómaiak egyházi törvénye.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.28. 12:04:37

Ezt már olvastátok ma?: index.hu/belfold/2011/11/28/1956_olyan_mint_a_pogacsa/

vannak köztük egész jók is... bár a hozzá fűzött magyarázatoktól megkímélhettek volna.

magyar-magyar szótár 2011.11.28. 12:30:07

@vészmadár (pica pica): Épp most néztem meg az előbb. Földes stréber segg . Namost ez meg, hogy a jelentősművészeknek ugye nincsen idejük és a "gyorstechnikát megkoncepcionálják azzal, hogy ők most [egyébként kurvára] szokatlanok. Aztán van, aki szokatlan, más meg nem tud szokatlan lenni, csak ökörködik.

2011.11.28. 12:49:26

@vészmadár (pica pica): A salleres-kokis nagyon jó, ki is teszem háttérképnek.

magyar-magyar szótár 2011.11.28. 13:21:58

@vészmadár (pica pica): Tkp ez az egész Kerényi-kérdés már nem annyira izgat senkit. Az un műűűűvészeti életre azonban rá akarnak rontani "úgy merjétek ezeknek bármilyen megbízatását is teljesíteni, hogy úgy jártok, mint [Gyémánt járt pl.]. Nagyon jó duma ez, hogy "ezek bunkójjakok, de mínk ókossak vagyunk mer mink a képekkel nem memmondaní agarjúgg, hanem gérdésegget főtenni" -faszom. Ez rizsa. Födes is ugyanolyan kommiszárius, mint Kerényi, csak ő ügye A Jóügy kommiszáriusa.. Ennek bizonyítéka az, hogy a Kerényi-féle képekből VÁLOGATÁS nélkül türhőtahó taplóbunkó egyformán mindenkit agyonfikáztak (kommiszárius feladatként tekintve azt, hogy most akkor őnekik, mert Kerényi ilyen, mert ezek ilyenek, most a jó az igazügyért az egész művészeti életet föl kell világosítnai ezek-ről. És ebbe belefér Gyémánt László tahó lefikázása.
Olyan Földes, mint a kamionos, aki egyszer tahó volt. Ezután megmutatja: sorozatban tahóságokat csinál.
Azt nem szeretném kommentálni, hogy eme művészek t é n y -leg mennyire jelentősek, pl ha Esterházyt Karfiolnak és nem Marcellnek, hanem Bélának hívják és egy megesett vidéki gordonkatanárnő gyermeke, akkor amit csinál (tanulja Párizsban) , teháthogy Karfiol Béla képbe kerül-e... az jelentős-e vagy az az érdekes, hogy az ő gyerekszáj-bon mot-jáért A Jelentős Papa már 1994-ben 50ezert kapoott [mint glosszáért]. (persz azt a dumát, amivel a jelentősmvészeket rávették, hogy lökjenek valami skiccet, nem teszik ki az ablakba. Tehát ahogy a jelentősművészt rávezetik A Szent Ügy-re.

magyar-magyar szótár 2011.11.28. 13:23:38

@nagyjoco: Nekem a Nagy Imre újrateremtése tetszik. Érdekes lett a Korényi kép megrongálása/kijavítása is, csak az a baj, hogy körítés [rizsa] nélkül úgy látszik, nem lehetett átengedni.

magyar-magyar szótár 2011.11.28. 13:31:34

@ifsz: Az egyházitörvény a történelmi nagyegyházak megrendelésére készült BIZONYOS (jól meghatározható: a gyülike és a krisnások meg a jehovák )ellen úgy, hogy hát ahol barkácsolnak, ott hullik a forgács, Azaz néhány jóükisegyház is kihullik, istenem, de az a lényeg, hogy a biznicc & destruktívak meglegyenek. És pont a gyülike ki tudott bújni! Ha a jóoldal nem lenne arra ráállva, hogy minden nap az éppen aktuális napi katasztrófa ügye EGYSZERRENYOMÁSÁVAL megbuktassa ezeket, hanem pl a nyakon felüli gondolkodószervüket használnák (a segglyuknak nincsen szeme) akkor meglátnák azt az édes kis nüanszt, hogy pont a gyülike megúszta. Márpedig a gyülike megúszásának szerintem néhány jóoldaligondolkodó se annyira tud örülni. Az egyházitövény olyan orthodoxpolitikai dolog volt ettól az orrmánytól, hogy "most adunk valamit a szövetségesenek" -és ettől idgesedik majd a komonista. Csak a komonista se ért rá etől idegeskedni, olyan nagy a forgalom a napi agyvérzsírtolultatásban... Már tényleg elképesztő ez a napi fikamegtonnaömlés.. mi lesz akkor, ha valamiért tényleg fel kéne rázni az embereket.

magyar-magyar szótár 2011.11.28. 14:03:08

@nagyjoco: Most jöttem rá, hogy te az istenatta nép tipikusan végbélagyi termékeire gondoltál. Hát, a zsigereket kiszolgálja a legtöbb alkotás, talán Ralpa Duna jegén -je és a másik egy szignó Vörösiszap c. képe jó. A többiből dől a zsigeriagyi gőz, a kokisból is, bár orbánútálókat élveztethet, nem tagadom, pl van aki a seggszagra indul be, és ezekszerint a zsigerigondolkodás is kacagtathat valakiket.

2011.11.28. 16:33:17

@magyar-magyar szótár: "Födes is ugyanolyan kommiszárius, mint Kerényi"

Nah, azér van egy hangyányi különbseggség talán...Pénzosztásilagosan...

2011.11.28. 16:46:30

@magyar-magyar szótár: Igen, kicsit félrecsúsztam. Az ottan kiváló alkotás, tökéletesen visszaadja a jelenlegi rezsim esszenciáját. Sallerek, kokik, után IMF standby, nevessünk ezen, amin sírni kéne

2011.11.28. 17:12:20

@magyar-magyar szótár: Sőt, ha megnézed az erdeti Kerényi-féle államilag támogatott képeket, látni fogod, vannak olyan színvonluúak, mint a kormányé.

Fenehorizont 667 2011.11.28. 18:16:15

már csak szavazókat kéne kotorni az egység mögé. igen, azok közül a hülye magyarok közül. vajon menni fog?

I_Isti 2011.11.28. 21:19:38

"Az átlag közepesen művelt amerikaiak pl külpolitikai kérdésekben az éjszakánál sötétebbek. "

Egy frászt!

1) az amerikai külpolitikát az elit csinálja, nem pedig az átlag közepesen művelt amerikaiak!
2) egy átlag közepesen művelt amerikai -ellentétben a 30%-nyi közepesen félanalfabéta magyarral- nagyon érzékeny és nyitott a világ problémáira - beleértve a global warmingot, meg az emberi jogok érvényesülését.
3) az elitbe kerüléshez ott nem elég a pártkapcsolatok szövevényes hálója, kell hozzá vagyon, és ész is.

(213- megkérdeztem 10 felső-középművelt kollégámtól, hogy tudják-e, mit jelent az a szó, hogy "imperializmus". Egyikőjük sem tudta. )

gabriel syme · http://magyarido.blog.hu 2011.11.28. 22:52:02

@I_Isti: Oppardon! Az elitbe keruleshez eleg lehet a vagyon? Mi az eselye az en negy eves fiamnak, aki, mivel nem tudott elaludni, levette itten a polcrol a 'Nemzeti muzem fegyverkicsei' c. konyvet, es aztat nezegettuk? Vagyon meg minimalis. Vagy az a nyolc eves leany aki, az anutaja reven, tud valamennyire kulonbseget tenni a szecesszios meg a klasszicista epulet kozott, az elit? Sok penz nincsen.

magyar-magyar szótár 2011.11.29. 03:37:09

@nagyjoco: A karikatúrák zsigeriek. A humorhoz észnél kéne lenni. A humor 8a karikatúra) felülkerekedés. Beleket kiszolgálni az kurvannya-kurvabnnyája, az nem észbéli és nem felülkerekedés. Ha jóoldali szempontok alapján vizsgálom, a karikatúrpályázat kasztrófa, bár előnye, hogy "ingyenvan". De ha én a jóoldal PR-ese vgyok, nem boldogan szemlézem, inkább csalódottan. A te zsigeri örömöd neked elég. De meggyőzéshez zsigeri érvek nem elégségesek.

magyar-magyar szótár 2011.11.29. 03:41:30

@I_Isti: Hagyjuk már. De ne, azért egyet vegyünk ki, legyen ez az emberijogok és Kínában. Tessék, legyen itt ez az ENTER egy gomb és megadja az emberijogokat úgy, ahogy az az amerikaiak fejébe van belemagyarázva. Tessék -megnyomod azonnal?

De beszélhetnénk a jólétről. A jólét kelet-ázsiai vagy nyugat-amerikai eszménye. A nyugati jóléteszmény kívüélről van, a keleti jóléteszmény beülről.
Aztán az amerikai felsőközéposztály isteneszménye (figyelem, az ateizmus ENNEK az isteneszmáénynek a szögesellentéte [inverze]).

ez a 'álásg pont arról szól, hogy sorozatosan enndugájába dől a Nyugati Ember minden eszménye.

Most esetleg megúszta a dollárjuk az 'álságot, de ezzel csak elodázván még nagyobbítottak a léken, amit maguk alá vágtak.

magyar-magyar szótár 2011.11.29. 03:52:44

@I_Isti: Mindamellett még valóban van most is egy irigylésre, elirigyelésre méltó szellemi elit amerikában. A harmadik Oldal. Én ezt irigylem tőlük, hogy összesen nem egy garnitúra jóoldaliújságírójuk van, hanem kettő. (vagy több) Egy barátom írja a minap, hogy papír amerikaiújságot forgatott és elképedt, micsoda minőség, bőség. Grafika, TARTALMASSÁG. Az internetkorszakban. Amerika foltokban még az az Ideális Sziget, amit vágyunk, de iszonytatóan pusztulóban.
Teszemazt, kívánom, hogy egy egész világócenjáróra való amerikainyugdíjassal menjél szembe egy túristaparadicsom bevásárlóutcájában.
Amerika persze nekem Hendrix és Zappa, meg Brautigan a kismester és Hemnigway a nagymester. Paley és Sukenick. Hát még, ha tudnék amerikaiul, akkor ebbe az erdőbe mennék beljebb... Ez azonban a MÚLT amerikája-erdeje.

Egyszer utána akartam nézni a Vágtázó Halottkémek amerikai fogadtatásának és így véletlenül megtaláltan a VHK amerikai "tanítványait". Zokogtató. Az ember sírvafakad és letépi az ennarcát.

Amerika az a neonácizmus, ami a JAG típusú hazaffyjass filmekben (amik a Birodalmi Filmgyártásra hajazó trükköket használnak, a Megbotló Százados, aki vétkes, de halála előtt egy utolsómozdulatával még eléri az önmegsemmisítőt így végül mártírumában megtisztul és persze a Hazát is megmenti)

Ráadásul a "hippik" [bocs] figyelmeztettek erre a nácizmusra. És ugye a netokratív spekulalistáknak kik vannak leginkább útjukban? - a "hippik". Hoaxálnak ugyanis egy hippi-képet, majd ezzel a hamisítvánnyal visszabűnösítik az eredethippiket (nálunk Tóta gyakorolja ezt)

2011.11.29. 03:55:19

@magyar-magyar szótár: A mai kormány a néhány héttel ezelőtti kariktúrája. A legtöbbje tényleg béna, de ez saller-koki igen eltalált. Persze ízlésekért pofonok.

magyar-magyar szótár 2011.11.29. 05:42:47

@nagyjoco: Nem, sajnos a karikatúra is meg a humor egyáltalán komoly tudomány, egyben művészet is.
hay.irolap.hu/hu/festmenyek-es-rajzok

Nagyon sokan azt hiszik, hogy gyerekrajzokat egyszerű készíteni. (Sajnos ez mutatkozik meg az un "gyermekkönyv" iparunkban, olcső művésznőkkel rajzoltatnak borzalmas gyerekkönyveket.

Földes nagyon jól fogalmazza meg, az értékelhető alkotás [legalább] kérdéseket tesz föl.

Az a fajta aktivista szemninarista agitációspropaganda, amit a Hírcsárda képvisel.. vagy a téged élveztető karikatúrák, egyeteln kérdést sem hagynak. Kiszolgálnak (zsigerieket) és nem lazítják a tudatot (továbbgondolásra késztetéssel).

Ugye arról szólna a mai polémia, hogy vannak ezek, akik ostobák, despoták rezsimekek meg mindenroszak
és vannak az okosak, akik tudnák, mit kéne tenni, a szellemifölényekek, akik tuggyák, hogy ezezkeke rezsimekek meg elnyomnójakoka (mondjuk akkor így , ha ezek rezsimekek, akkor pl víídám lehet élni egy rezsimben és a hat vezető lap minden nap geci cigánykurvannyázza a diktátort)
ű
Ha megszemlélem a karikatúrákat a szándék szerint, akkor nem látnám ezt a kurvanagy szellemi fölényt, amit hirdettek magatokról, maxx a gumicsizmák dizánnyában látom a különbséget, hogyb a rosszoldalon rusztikusgumnicsizmák, a jóoldalon meg dizánnycsizmál (de ezek a karikítúrák aztán végképpen nem felelnek meg a jóoldal szellemi fölényének, maguk az indexesek is nyafognak, hogy mért nem 200ezer RFt_os tableteken vannak rajzolva, mért az a sok paint)

magyar-magyar szótár 2011.11.29. 05:44:59

@nagyjoco: Mutass már egyet, akit ért az Orbán koki vagy saller. Egyelőre pl a pedagógusoknál azt sikerült elérnie a kormánynak, hogy tudnak fűteni meg világítani azokra az ilonkanénikre, akik minden tanórájukból öt percet Orbán cigánykurvannyázására fordítanak -ez neked "koki" vagy "saller"???

Lujzanéni 2011.11.30. 15:48:00

@magyar-magyar szótár: a legtöbb helyen a pedagógusok fizetése úgy 25-30%-kal csökkent idén, mert csak az alapbér maradt, mindenmást elegánsan elvontak. Ez koki vagy saller? :D
néhányan már felálltak most év közben, hogy akkor szép volt, jó volt, ennyi volt, de elmennek pénzt keresni.

magyar-magyar szótár 2011.12.01. 05:21:55

@Lujzanéni: A versenyszférában, pl termelőszférában nőtt a munkaidő, csökkent a napibér és megszűnt a túlórapénz.
Pedagógia szempontból azt tartanám helyesnek, ha a pedagógusokat szépen kettessével sorbaállítanák és elvinnék őket kirándulni, nézzék meg, hogy miből és hogyan lesz a fizetésük. Ugyanis a munkahelyi vezetés is peda.. bocs androgógiai munka. (Én a pedagógiára szavazok, mert egy ember amennyire vészesen felnőtt tud lenni bizonyos esetekben 7-8u-9 évesen, úgy valamennyire örök gyermek is (Lásd ezt a mai óvodát)
A pedagóguis azt látja, hogy megérkezett a bankszámlájára az impulzus a bérével. Jócskán van persze önkormányzat, ahová már nem érzkezik semmise, tehát a pedagógusok bére se.

Azért voltak jók a régi fizetésnapok, mert akkor fel kellet álni a székről és bemenni az irodába, papírszag, aláírni ívek... azaz némi nyomelelemk A Pénz útjábólo.
Természetesen azt a tu7dományosfelvilágosító televízióműsort, amiben mondjuk 2010. júniusában A pedagógusok Fizetésének Útja című disznóvery csanelt műsort adták volna, a világ spekulánsai is szivesen megnézték volna.

Kérdezlek: Szerinted jobban éreznéd magad a "pénzgyárlátogatás" után vagy rosszabbul...

Azt azonban meg lehetett volna tenni, hogy egy pedagógus szakszervezeti küldöttséget elvisznek egy kirándulásra Mindenhavi Pedagógus Fizetések útjára, persze hányászacskók, demalgon meg minden kéznél legyen. És nem ám lelépni a kiránduláson a büdös üze,mrészekben, hanem MEREDT SZEMMEL BELENÉZNI!

magyar-magyar szótár 2011.12.01. 05:23:47

@Lujzanéni: Útálod annyira Rózsikanénit, hogy el tudod képzelni, mit csinált volna mondjuk a 2010. júniusi PedagógusFizetésGyár látogatáson?

magyar-magyar szótár 2011.12.01. 05:30:07

@Lujzanéni: A koki meg a saller azért fasza, mert egy agyvérzsírtolulásos őrjöngés MÁR tovább úgy megy, mintha kokit és sallert adna tényleg. Hasonlatos ennek a gyűlöletkeltésnek a működése az antiszemitizmushoz: A cigányok régesrég azzal ijesztegették a gyerekeiket, hogy a zsidó elviszi őket a zsákjában. De már a következő lépcsőfokban ez karikatúra lesz egy náci lapban.majd ezután pedig legend a nép ajakán.

Este annyi ezres legyen az asztalomon, amennyi ma koki és saller elszáll. Természetesen nem KÉPletesen, hanem hóttreál, ilonkabácsi keze által az iskolákban .

Steinmann Lujza 2011.12.01. 05:56:35

@magyar-magyar szótár: 12.01.5:21 és 5:30 között válaszoltál
nem arról volt szó, hogy dec.1-től NO politika:D
én természetesen tartom magam ehhez

magyar-magyar szótár 2011.12.01. 06:15:13

@Steinmann grófnő: ezt nevezik lecsöngésnek> De gondolom, akkor nem is gondoltad végig az ötletemet a PedagógusFizetésGYár látogatásról. Bár amekkornagy pü-pol szakértő vagy, én beállítanálak üzemvezetőnek is, hogy (ugye Eltolcsy.. a balfasz, a zügyetlen) gyártsál már le egy havi fizut pedagoknak a miből is.
süti beállítások módosítása