általában sose tudjuk meg, mi lett az eredménye egy petícónak. A benyújtói gyakran lerendezik azzal, hogy ők már előre tudják, nem lesz következménye.

Nemrég  kopipasztáztam föl a www.prae.hu -ról egy petíciót és tessék, máris lett eredmény. Ami természetesen, ahogy vártuk, mi mind, akik jók vagyunk, lesújtó.

Kedves Olvasóink!

Köszönjük, hogy aláírásával támogatta a magyar művészeti élet tönkretétele ellen írt, parlamenti képviselőknek címzett nyílt levelünket. A petícióban felhívtuk a figyelmet arra, hogy egy ilyen átfogó megszorító intézkedés – az 1316/2011-es kormányhatározat – beláthatatlan és csak hosszú évek munkájával kijavítható károkat tud okozni a kulturális életben, és az érintett művészeti ágakban egyaránt. A petíciót néhány nap alatt több ezren aláírták, köztük a magyar művészet nemzetközileg is ismert, jelentős alkotói.

Szerdán 15 művészeti szervezet nyílt levelet juttatott el a miniszterelnöknek, a miniszternek és a kultúráért felelős államtitkárnak, melyben arra kérik a kormányt, hogy a rendszerváltás óta változatlan támogatási struktúra átalakítása érdekében kezdjenek párbeszédet, és az átalakítás folyamatába vonják be az érintett szakmai szervezeteket is.

Talán értesült arról, hogy az összefogás eredményeképp Réthelyi Miklós miniszter hétfőn 1 milliárd 346 millió 200 ezer forint átcsoportosításáról döntött. Erről szeptember 28-án jelent meg a hivatalos közlemény a kormány és a minisztérium oldalain. „A Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságától Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár azt kérte, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy minden nyertes pályázóval, illetve kedvezményezettel az elnyert támogatás folyósításához szükséges támogatási szerződések a lehető legrövidebb időn belül készüljenek el” – olvasható továbbá a közleményben.

A petíció itt olvasható: LINK
Az hírösszefoglaló itt olvasható: LINK

Támogatását köszönjük!

a prae.hu szerkesztői

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1003266740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása