Az [ó]egyiptomi tudás szerint a majmok emberek voltak és a devolúció következményeként nőtt vissza a farkuk.
De azért még nem farkasok ám!

 

A Felhomályosulás koraszaka csak egyenletes fölfejlődést ismer (történelemszemlélet, evolúciós szemlélet, kis torpanások [nekifutás a mégnagyobbfejlődésnek] meghagyásával).

(szemléltető czikkely a netizmóban elúrhodó, mindent csak kétváltóra leredukáló analógiagyártásra)

Valamint vannak majmok feltűnőennagy farok nélkül, de ez a kétségtelen igazság a fentfoglalt tartalomra hatással nincsen.

 

Majdminden kutya farkas.

Farkas farkasnak farkasa. A kutyák egy része vulpes-alapú -azaz róka (sakál) típusú. Ember embernek is farkasa. A foxi -még szép!- világos, hogy rókaalapú, de mi a puli? Semnemróka, semnem farkas (lupus). A macskák is többnyire farkasak. A lábam/lábom o/a váltása az akadémia és az irodalmi fennebstíl ügye. (Tájnyelvi változatok.) van nyelvilogika, szép ha van és mégszebb, ha nincs.

3 komment

Címkék: farkas

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr533033976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.07.06. 21:34:30

az óriási állatok kihatlak. többször is. mégis újra és újra bepróbálkoznak.

magyar-magyar szótár 2011.07.07. 05:44:32

@bs395: és elsokasodván a fingjuk & böfögésük kikapcsolja a bolygó sugárvédelmirendszerét. nem sokidőre, pármilla év elég...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.07.07. 11:21:39

@magyar-magyar szótár:
ha az ózonpajzsra gondolsz, az köszöni szépen, jól van, sőt, még regenerálódik is éppen. ha a föld mágneses pajzsára, az nem a tehenek miatt gyengül (feltehetöleg).
bár állítólag 200 millió évente minden kihal, ami 20-25 kilónál nagyobb.
nem mindenről az ember tehet. föld anyácska meg kb. pont leszarja, itt van már pár milliárd éve, még itt is lesz, sőt élet is lesz rajta (a fotoszintézis makacs dolog, hát még a kemoszintézis, azon belül is a litoszintézis!). hogy mi hol leszünk, az egy más kérdés.
süti beállítások módosítása