"A mai rendszer legnagyobb gondja az, hogyan tudna megszabadulni a marxizmustól anélkül, hogy a hatlmát elveszítené"/Szabó Lajos könyvtáros, filozófus, 1951./

 

Magyarországon nagyságrendekkel több a kommunista, mint Kínában, vélemezem, akár 2-3 kommunista is rejtőzködhet még, elsősorban Lyukmagyarországon. A kínaiak szerint ott kúrtuk el, nem kicsit, nagyon, hogy elébb a politikaireformba fogtunk s aztán a gazdaságiba. A kínaiak meg ott szúrták el a sejtésüket, a többesszámban, amit gondolnak, ugyanis nem mi kúrtuk el, nem is ők, hanem: azok [ill.akt. e z e k ].  

Lehetsz te is milliárdos (jüanban persze) Kínában, de ahhoz először be kell lépned a kínaikommunista pártba és ráadásul funkcióba is kerülnöd. Persze nem ártana tudni azt, a maikínai kommunistapárt nem a tegnapi és a tegnapelőtti pedig holnapután-után-utáni volt a "Tienamen tér Ideji"-hez képest és még minden jelenkorban is hány kínaikommunista párt létezik egyszerrevalóságban. Pl a matulistafikaista jógyerekeknek, amikor zattejistássasaat játszadoznak, fingjuk sincsen arról, hogy a kultúrálisforradalmihajnali kínaikommunistapárt néhány dogmáját szajkózzák (ez még a szúróspulóverszerűen kellemetlen szeptemberikánikulás hétvége, amikor még, gyülekezvén a jó és igazügyért azt hisszük, vérefolyása nélkül pusztán lehengerlő szókincsünkkel és réthorikai képességünkkel megnevelhetjük a zsírmagyart, akarom mondani buddhistakínait)

Magyarországon viszont a "kommunisták" megszabadultak a marxizmustól (ami nemegyenlő maóizmus, de a posztmaóizmus volt az a deal , ami kitúrta az SZDSZ-ből a liberális-t...) anélkül, hogy a hatalmukat elveszítették volna. Ott tartunk, hogy a Felnőtt Bácsik a rendszárváltás nyitányaként ünnepeltetik a mai oktondipocok mindentbenyaló jógyerekekkel az 1985-ös "Társasági Törvényt, holott az nem nyitány volt, hanem a Szabó Lajos sejtésének egyik eszköze. A "rencervátás"-kor egymillió majd nemsokkal későbben 10 millió (akkor pénz) kellett egy részvénytársasághoz, de A Domb és Buda jobb helyei tele voltak már még 1986-87-ben állami alvórészvénytársaságokkal valami pimf & fal funkcióban és amikor a "kommunisták" átvedlettek "sima vállalkozóba" tucatjával buliztak az efféle alvórészvénytársaságokkal. A sajtó a nagyfalatokat dobta be, a konkrét fizikaikiterjedéssel is rendelkező termelővállalatok, a Kossuth kiadó vagy a Budai hengermalom stb eseteit (a Madách téri Egészségház az kis konc volt, nem téma...) 

Nem is voltak annyira buták a mi reformkommunistáink, ahogyan azt a kínaikommunisták gondolnák. Ugyanis a marxizmustól megszabadulván a hatalmukat megtarthatták úgy, hogy az ellenzékük szépen különböző pártokba gyűlvést elintézte egymást. legnagyobb örömükre a két liberális párt oktondi sajtonoztozkodó hülyemaciharca tetszett nekik. Végülis 2002-ig jól is mentek a dolgok, csak azt nem kalkulálták be, hogy jó tíz év alatt tíz évet öregedtek ők is. A maszekéletben gyakran találkozunk azzal, hogy 82 éves nagypapiknak egyre irreálisabb jövőbemutató ötletei támadnak. Pl a 75 éves Vitányi Iván bácsi, amikor kitalálta Gyurcsány Ferencet, nem vette azt számításba, hogy lesz ő még 84 éves is. Korántsem biztos, hogy abban a szellemikondícióban, hogy akár fel is foghassa azt, ötlete mennyire nem vált be.

var1.:

 

 

 

 

 

Kínában a li hangpárnak hétféle hangsúlyozása és ejtése létezik, ebben nincsenek benne a nyelvjárások és tájnyelviváltozatok, van pl elölképzett l meg középen és hátulképzett l és ehhez nyílt , rendes és zárt (= ü)  i hang. És ennek megfelelően hét jelentése, én csak kettőt: tudok virág VAGY kecske. Hét külön jel tartozik egy nekünk ugyanazzal a két betűvel jelöltünkhöz. Leginkább annyit tudok a li hangpár  jeklentéseiről, hogy semmit se tudpok és nem merészelnék egy trendicsek cikkcsiben eljátszadozni egy Li nevű kínaifaszi (vagy nő) nevével akként, hogy "Virág elvtárs". 

var2.:

 

Én magam prakitikusan elkülönböztetem a nyugat-kínai utángyártott fékbetétet vagy kerékcsapágy készletet a kelet-kínaitól, ami többnyire a magyar piacon "jóminőségű német". A belga barkácsszerszám azt jelenti, hogy van Belgiumban egy mérnöki iroda, abban egy íróasztal és annak egy fiókjában valami dosszié. Egyébként a szerszám Kelet-Kínában készült.

Az, hogy rizs, nem tudom, hogy van kínaiul, de 32 különféle sütött/főzöttrizst ismernek  pépesen vagy félnyers ropogósan, pörgősen vagy gombóccákban. Valamit sejtek a kínairizsről, főkeg azt, hogy gőzöm se lenne hozzá, néha elökörködöm, ha nem sikerül magyrosan, hogy ez most dél-shang-tou-i rizs [kínai]pékné módjára, de pl sajtómunkásként nem lennék túl büszke erre a szóviccemre... Az is lehet, hogy a 32 a megrágás száma és közben meg 79 vagy 417 féle rizsük van
 

 És a mi jógyerekségünk még mindig fellengzősen, kioktatósan, nagymellykaskával, tótawériánus szarkazmussal beszél Kínáról, a kínaiakról meg a kínaikommunistákról, pl a TASZ, majd adnának ők szabadságjogokat, csak bíznák rájuk. Már jó az, ha ahhoz, hogy kínaikommunista két analógiánk van és képesek vagyunk a Kádár-félét a Rákosi félétől elkülönböztetni. Arra azonban melyikünk tud válaszolni Varázslatos Négyes (Rákosi, Gerő, Révai, Farkas) miért magázódtak egymással szigorúan...  

A mi fogalmaink szerinti "szabadságjogok" bevezetése pl úgy nagyjából 3 hónap alatt széjjelfingatná a Földet, egy jó kis aszteroidával való összekocc nem járna olyan hatással.  Fényes reggel, piaci napon kinyalhatjuk a seggét annak a kínaikommunistának, aki felelős azért, hogy a kínaiak száz-és százmilliói nem vásárolhatnak szabadon gépkocsit. Amikor idáig eljutok egy jógyerekkel a vitában, az már útálkozva néz le engem, minek nézem őt, terrrmészettessen majd ő tudja, hogy vigyáz, ez hasonló, amikor valakit a biztonságiöv használatáról győzködnék és ő azt mondja flegmán: majd ő tudja, pl kitámaszt ütközés előtt a lábával (hogy ugye a medncecsontja a tüdőcsúcsába cuppanjon bele, mielőtt egy bucska után mégis kirepül a szélvégőn az így keletkező mókás gombóc) 

Én is kiegyenesítem apám kaszáját: Tibet, Free! -azonban a Free Tibet-re annyi esély van, mint arra, hogy összeáll a Beatles. Igaz, Julian Lennon beugorhat... A mi időszemléletünk hamubasült analógiái alkalmatlanok a kínaiidő ábrázolására, a Kína által összerondított és elpusztított Tibet soha nem halhat meg vagy ki, de olyan régiókba vonul vissza, amikbe egy mai felkent korszerűen gondolodó matulista fikaista jógyerek vagy a TASZ a clamidiás kaszájából hányja a fitty-et! Tibet az a három ember ott, akik zarándokötényben, térd-és tenyérvédőben hálát adnak Hannibal, Levéltáros Gedeon, Jávor Benedek, Vona Gábor és Mette Lindberg létezéséért, mert ők mindenlétezők részei. Lehet-e Free Tibet /Tibet Free ha ezt a tényt nem gondolom át? 

 

Teszemazt Tibet Free lenne és akkor az anglo-amerikaiidóta túristaipar bahharahhaházná széjjel a maradékát is. Még így is, hogy nemFree vagy csak korlátosan, mérhetetlen pusztítást visz végbe az anglosaxo idiotism ...

Avagyis hogyne, még (majd) lehet Tibet, főleg free, a szó korszerű matulistafikaista értelmében, a túristaipartól elpicsásított konzumidióta szeméttelep, az ige, az lehet, hogyne. Kínát vegyem ki a képletből? Minek képzelik Kínát a jógyerekek, egy nagyobbacska Csaulandiának? Amibe csinálok (bele) egy fóradalmat osz' jó lesz mingyán? 

Ki tudja dekázni valaki, hogy a jetibőr köpönyeg a nehezebb vagy az amerikaiak faszkókadtpöcs-ségé a szabadságjogokról papolván előretolni, bele az amerikaiidótizmusba a világot? 

 

Szerintem a Free Tibet!-nél jobb kifejezés az El a kezekkel Tibet-től. Csak az lehet, hogy a Free Tibet pólós csendesamerikai-aknak ez az elakezekkel nem smakkol annyira...  

 

Szívemnek oly drága olvasóimnak nem kéne bizonygatnom, hogy afféle relativista-történelmieskedő ökörködéssal, amit olyan jól esett Esterházytól [fiatalabbaknak: epegonizálvást Darvasitól] olvasni, hogyaszongya hogy' ápld a kínaidat, az első kínai apám volt, a Csodálatos Tizenegy és a kínaiak... egész könyveket tudnék összecsuklózni... naszóval nem, nem erről van szó, vérkomoly: Már időszámításunk előtt 5000 évvel éltek kínaikommunisták. Marx és Lenin meg Sztalin előtt egy-két há' és négyezerévvel. Innen érthető: én is kínaikommunista vagyok.

Képtelenség is a mi europoid, elpicsásodott nejlonprivitivizmusunk analógiáiból valamit is kisütni. Nem akarok súgni a jógyerekeknek, tényleg fasza volt ez a jetibőrköpönyeg forgatás, sose állítottam, hogy az indexes jógyerekekre nem ragadt valami nyelvierő a múltszázad végi Magyar Narancsok, Élet és Irodalmak meg Mozgó Világok olvasásában. Mondjuk a Pémobil-ozásra most nem nagyon akarnának emlékezni (ennyit paszományként a jetibőr köpönyegre).

Nem az a skandallum, hogy  e z e k  kínjukban, hogy valami levegőhöz (szaros milliárd euro...) jussanak, benyaltak a Tibetet leigázó (és azóta megsemmisítő...) Kínának.. e ...hhh... ö... melyikínának? Nem is kétkína van, hanem hány-demennyi, egyszerrevaló egymásbametszőségében? ha az Indiák Egei alatt százvilágok egymásban? Jah és India Egei egy része únióban Tibettel (vagy ha akarom: Kínával)

 

2103. számú gyakorlat: állj ide, a képen ábrázolt helyre és vedd el a szabadságát, nyilvánítsd leigázott territóriumodnak.

 

 

Nemazért, de ott tartunk, hogy mértékadó magyar jógyerekforrásban ezt le lehet írni "Ma a felmérések szerint a kínaiak többsége nem vallásos." Ilyet még egy több számmal ezelőtt, mondjuk 12.0-ás kínaikommunista se mert volna már hazudni... Nem tudom, Tőkei Ferenc mit szólt volna ehhez annakidejében. Na, kb Tőkei volt úgy kommunista, mint sok kínaikommunista  volt)...

Ha az indexes jógyerekek kinőnének végre már a Matulista Fikaizmus gumibugyingójából, akkor arra gyúrhattak vóna rá inkább erről a tegnapiaktualitásból , hogy  e z e k  olyant engedtek meg meg állapodtak meg arról, meg írták alá, ami a múlt, nem lesz majd hídfő meg dokk Magyarország, hanem már mióta az. Nem a spájzba jönnek majd be, hanem már a tisztaszobában vannak és a hall-ban és a hallgatag szalón-okban meg még a barna balkonon is a bús donnával... is, hehehe... Valószínűsítem, hogy a jógyerekek annyira butának nézik a tudatmódosító & népnevelő kommentárjaikat hír gyanánt benyaló büdösparasztságot, hogy kb ezt nézték ki belőlük s inkább a jetibőrköpönyeggel a zsigereikre akartak hatni...

 

játékos feladat jógyerekeknek:

számláljátok meg a videón látható kínaikommunistákat, közben pedig lazán hintsétek  meg a szituációt mai amerikaiszabadságjogokkal is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr143017665

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Re: Re: Mi ez a para? Minden a forgatókönyv szerint zajlik. 2011.07.11. 18:24:14

*BÓNUSZBA, csak ma, csak itt, csak Neked: A jövő elkendőzött!

Trackback: Hongkong - Budapest 2011.06.27. 21:14:27

Eredetileg ide most ”A tar ló éve” c. fogalmazvány jönne a Bunkós testvérek magyar remixének rövid összefoglalójával, de azt ezennel elhalasztom, mert témazáró írásnak szánom, ami ugye hülyeség, mert ha az ember egy blogon lezár egy témát ...

Trackback: Parancsuralmi Jelképek 2011.06.27. 15:15:03

 Tapssal, felállva kellett köszönteni a  kínai miniszterelnököt "Ven Csia-pao hangsúlyozta, hogy személyében 24 év után először látogat kínai kormányfő Magyarországra....." HVG Kommunistázni nem fogok, mert nincs okom rá. Kína n...

Trackback: Miniszterelnök úr, ön hazudik 2011.06.27. 14:35:42

Orbán Viktor miniszterelnök ma újfent bizonyságát adta annak, hogy szemrebbenés nélkül képes hazudni. Miközben az RTL Klub hétfő déli Híradójában igyekezett tisztázni (a videó 2:40-től válik érdekessé!), hogy a Kína ellenes tüntetések kapcsán...

Trackback: Világ proletárjai, egyesüljetek! 2011.06.27. 13:12:05

  A vérnarancsnál csak egy galeri komikusabb: azok, akik átszellemülten komcsizva vijjognak, amiközben szintén ők egy Kínától való elzárkózáskor zsigerből vádolnák nackó izolacionizmussal a kormányt. Veni, vidi, Viki Ven-Csia-pao jött, látott, g...

Trackback: Madarat tolláról: a nagy kínai svindli 2011.06.27. 12:28:00

Hogyan síboltak ki az országból közhivatalnokok eddig 120 milliárd dollárt?...

Trackback: Madarat tolláról: a nagy kínai svindli 2011.06.27. 12:27:59

Hogyan síboltak ki az országból közhivatalnokok eddig 120 milliárd dollárt?...

Trackback: Korporatív kínai depó 2011.06.27. 11:31:39

p { margin-bottom: 0.21cm; }Kína megérkezett. Idelökött egymilliárd eurónyi hitelt (mostani árfolyamon kb. 280 milliárd forintnyit, a teljes államadósság-állomány néhány százalékát, némi aprópénzt), megvett ezt-azt a stratégiai ágazatokon belül, meg me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann Lujza 2011.06.27. 07:43:00

egész jó LENNE, ha kihúznád a kb. nyolcszor benne szereplő jógyerek szót
próbálj variálni, hátha eszedbe jut valami szinonima

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 08:07:19

@Steinmann grófnő: Direkt paszományoztam ki a jógyerk kifejezéssel, mert matulista -fikaista módon akartam szemtelenkedni azokkal, akiknek szivecsücske is a jógyerekség, stréber jógyerekek is, de be is sérülnek, ha leógyerekezik őket, mert ők hivatalos önképükben felhábborítójan rosszcsontokok (-> a "galeri", ugye.. höhöhö)

Fenehorizont 667 2011.06.27. 11:02:51

@Steinmann grófnő:
asszem, a következő posztban emiatt a megjegyzésed miatt triplaadag jógyerekezést láthatsz majd.

egyébként furcsa, hogy ennyire felidegesít. ilyenkor mindig érzem a láthatatlan szimpátia-kapcsot a levegőben, ami összeköt téged a szótárúr által oly sokszor jellemzett jógyerekkel.

tucano 2011.06.27. 11:31:05

Azt kár, hogy kifelejtetted, hogy Tibetbe azért kéne turistahadakat küldeni, mert a népi Kína atomtemetőt csinált minden olyan útból, amely a szabad országokba vezet, így egycsapásra (bár hosszú ideig tartó szenvedéssel) meg lehetne szabadulni a turistacsordától. Ja és az sincs benne, hogy onnan van bizonyítékunk arra, hogy milyen hosszú is egy tibeti bele, hogy filmen nézhetjük végig, amint felkötik egy kerítésre, majd addig húzzák a papbácsit, amíg az utolsó centi is ki nem jön a pocijából. Szívből kívánom a kedves humoros posztolónak, hogy töltsön néhány hónapot egy kínai átnevelő táborban, és olvasson közben posztokat arról, hogy milyen viccesen is lehet tálalni a dolgokat. Ettől sokkal könnyebb lesz elfogadni a kényszerű valóságot, hogy mindegy kitől jön a pénz.

tucano 2011.06.27. 11:36:33

@tucano: Illetve dehogy kívánom a posztolónak, csak annyira szar, hogy 2 forintért mindenkinek lefekszünk, mert az ámerikaiaknak is szabad. Na, megyek felveszem a vörös könyvemet.

szellemkor 2011.06.27. 11:37:56

- Vajon nem képmutató jógyerekeskedés-e kitenni Index-címlapra mintegy önkritika-gyakorlást (összekacsintósan) színlelve ezt a blogbejegyzést?

- De.

nepszavazo.com · http://www.nepszavazo.com 2011.06.27. 11:39:48

A poszt manuális részét (írás) nem Schmitt Pál végezte mellékállásban? Mert 3 szóra 4 helyesírási hiba jut.

önk. figyelő 2011.06.27. 11:40:14

Na, Index-címoldal. Jönni fognak csőstől a bunkók. Reméljük, meg sem értik, oszt elhúznak gyorsan.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.06.27. 11:40:42

@tucano: Tukánmadár, mikor jártál (vagy jártál utána) utoljára Kárpátalján, Felvidéken, mizu-mizu a magyarokkal?
Ja, az nem olyan spirituálisan trendi mint Tibet, OK.

Lencsés István 2011.06.27. 11:45:21

MAGYAR - t kis m - el ? :O Azaz .... Ennyit erről a blogról is ....

Treuga Mei 2011.06.27. 11:47:01

Vigyázzunk, nehogy legyenek univerzális értékek! A felvilágosodás meg a történelem egy apróbb devianciája nyilván... ellenben a kínai univerzizmussal...
Azért ugyanazok az alapkérdések vetülnek föl a poszt alapján, mint Tóta W. esetén: ennyire mellékkörülmény volt az a néhány száz év, amit a humanizmus meg az aufklärizmus hozott (+ a kereszténység univerzalista egyenlősítő eszméje)?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 11:52:58

értem én

'kommunista' az, aki jókor vot jó helyen, vagy csak ügyes volt, vagy lopottcsalthazudott is mindegy, DE meggazdagodott

'jógyerek' meg az, aki szerint ez a fajta egyszerűsítés - v.ö. relativizálás - nem demagóg ugyan (dehogynem), hanem emberi gyarlóság (irigység, kishitűség hiúság egyéb ún bűnök)

mondom ezt úgy, hogy pl OTP Sándor dolgairól is hallottam ezt-azt
és persze ú a a á neki

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.06.27. 11:57:02

Na, az elejen kiderult, hogy sok marhasag lesz ebben a cikkben.

Mi az, hogy a milliardosoknak parttagnak kell lenniuk?? Ilyen "tenyeket" honnan vett a szerzo? Szerintem csak a rosszmajusag szulte meg a sok buta sztereotipia ami Kinarol kering.

Eleg behatoan ismerek egy ilyen yuan milliardost, es nem tagja a partnak, sot egyik csaladtagja sem.

MEGLEPETES LENNE A SZERZONEK MEG AZ OLVASOKNAK, HOGY A KINAIAK NEM CSAK KORRUPCIO ARAN KEPESEK MEGGAZDAGODNI? (MINT A MAGYAROK)

Kemenyebben es ugyesebben dolgoznak, uzletelnek. Sok olcso munkaero all rendelkezesukre, ami szart sem erne ha nincs innovacio, piackepes termekuk es nem tudnak eladni a termekeiket.

A lusta magyarok (pl. a szerzo) csakis valami turpissagot, bunt, korrupciot, partagsagot tudnak elkepzelni, ahhoz, hogy valaki rendesen meggazdagodjon.

A tehetseg es a kemeny munka nincs a szotarjukban. Mivel ezek a fogalmak igen tavol allnak a sajat eletuktol.

Kinaban nem letezik az a nepcsoport akik mindig a konnyu munkat es az allami penzeket preferaljak elsosorban.

Nyavogo, nyafogok, karrogok, allergias, asztmas girhes, kullancsok. Ja, ezek kozul kerult ki sok partvezeto is anno. Egy ketto lopott egy par milliardot, gyurcsany, koka, de azota sem tudott semmi tehetseget felmutatni, hogy azt rendesen meg tudta volna forgatni, tobbszorozni. Kiveve csanyi aki a komoly kezdo toket szinten lopassal, csalassal szerezte bennfentes figurakent, de azota is azt a penzt forgatja. Nagy tehetseg mondhatom. Na, ilyen fergek nincsenek Kinaban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 11:59:55

a vicces videóhoz: a dugó, a káosz és a közlekedési morál(talanság) természetesen mind szabadkőmíjes-áttéista-zsidótőkés-kizsákmánylókapitalista ártány
tisztességes komcsi és/vagy afrikai/ázsiai szegényországban ugyanis 100 emberre egy autó ha jut

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 12:02:18

@Chaoyang: ha a T. szerző ezt elhinné, nem tudna matulista fikaizmusozni meg jógyerekezni Kína ürügyén:)

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:03:50

@Chaoyang: Nagyon köszönöm az építő hozzászólást, kár, hogy olvasás közben gyorsan felkapta a vizet és nem jött rá, hogy Ön most a szivemből beszpélt, kb annyira "igaz" az a dolog a kötelezőpárrtag milliáőrdosokról, mint az a tévhite önnek, hogy a kínai üzletiélet nem átBASZÁS alapú. Csak Kínában nem játszák el azt a körítést, amit nálumnk, hanem az átBASZÁSI versen nyílt, aki kapja, marja. Te gyártod? -én odaküldöm ez emberem, elhozza és mi alámegyünk ajánlatunkban a te áradnak oszt tavasz, ez pl nagyon is ismerős.
Rokonok vagyunk, nemhiába! És még soklminden más sztereotípia, igaz vagy nem.
pl beszélhettem vóna a barnabőrűek (= cigányok) alsóbbrendűségéről.
De tényleg, köszönöm, köszönöm!

ja és Önnek van olyan Kína blogja, mint Oroszországnak van? -mert kéne.

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:05:33

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A moráltalanság nem igaz, és mint autós, ha figyelmesen megnézed, igenis van morál és kész csuda, hogy ennyi elsőgenerációs autós közt nincsen mégtöbb baleset. ennél ciffrább video van az autózz -on, pl járdánautózás ill körforgóban mindenki a közelebbi irányban indul, tehát nem járj körbe, ha 6óránál érkezett és 9óránál van a kellő kijárat, hanem gyorsan szembemegy...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 12:09:27

@magyar-magyar szótár: törökországban láttam hasonlót úgy 20 éve

és ott is alig volt baleset

de majd lesz, nyugi
ezt hívják fejlődésnek:)

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:10:12

@Chaoyang: Maradjunk annyiban, hogy MINDEFÉLE férgek és még tetvek is (lássa czikkelyemet erről) vannak Kínában és a kínakonyha tanítómestere az éhínség. De nem csak úgy uzsi előtt, hanem rendesen, pl 5-6 generáción át lappangó éhínségek...

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:13:04

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A matulista fikaizmus fennáőll és való. Jóformán minden nap van egy mára már bizony nagyon avas ócskageciség. Egyik szép példa pont témába vágna, egy Földes nevű ócskageci gatyarohasztóan ócska szemenszedettsége a "kínaikiállítás"sal kapcsoélatban. Tudom, hogy téged bánt, mert egyrészt szoktál fogadatloanprókátorkodni nekik, téged ugye nem zavar [ :) -hoóóógy is szavarna! pedig a matulista fikaista ócskageciség Hannibali Alaptételeket is gennyez...)

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:18:31

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A jógyerek nem "állandó". Nem véletlenül van egybeírva. A jó gyermeke ugyanis kb affélék, mint az óvónénik is. Sem a jó gyermekek, akik milledelmesen tipegnek a játékszoba előtt. "parancsolj kérlek, roller" "Nem, légy szives, vidd te, tegnap én rollereztem a FASZA PIROS rollerrel" stb. A jógyerek üt először, de óvónéni és a jó gyermekek csak azt látják, amikor a beprovokált és fölhergelt rosszgyerek rohan rá órjöngve a röhögve elfutó (az óvónéni felép kanyrodik) jógyerekre. Erről múáőr sokat beszéltünjk. A jógyerek fut oda legkésőbb a sorakozóra, mert ő "rosszcsont" és a "galeri" de az első, aki szépenáll. A jó gyermek az ott tejbetök, illeg. A rossz gyerek meg ugye zsírdühöng. Az óvónéni se szereti a jó gyermekeket.. de a rosszgyerkeket, a jógyerekek viszont ooolyan huncutok, az óvónéni alig képes visszatrtani a pukkadozó nevetését. Amikor álszigorúsággal odainteget. (az is igaz, hogy a jógyerek sokszor a tanítóék Krisztikéje vagy a főkönyvelőék Tibije volt.. 100éve, amikor mi ovisok voltunk)

kukatr 2011.06.27. 12:22:23

Ennyire idegesítő stílusú írást már rég olvastam, ennél még az index tudblogja is minőségibb. Ott csak helyesírási hibák vannak.

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:27:38

@Treuga Mei: Ha segíti Önt. nálam az a bizonyos a Felhomályosulás címszó alatt [lenne] Ez az afklärizmus jól hangzik, ötletnek sem volt rossz a filozófia százévvel ezelőtti szótárában, de volt-e egyébként?
Mint idetévedőnek, javaslom Önnek az egodeizmus czikkely tanulmányozását. Az egodeista világkép közepe az aktuális én (pl ő, meg ő és ő is ilyen világképpel rendelkezik, csak ő számít, és őtőle elfelé napsugárirányban a minden. Amit nemlát, nincs, amit neméltmeg, az nincs és nem is volt. Amit nem ért meg, az is hülyeség mind.

A keresztényfikázás inverze a "papok népbutításának". Valójában azt hiszem pusztán Jézus példája hatott. Számomrta az egyik legszebb keresztény történet az a legenda, amit Akutagava Rjúnoszuke is megírt a keresztény japán mártír -ban élő Mária és Jézus képről. Vagy Gorkij nagymamájának, Akulina bábuska babá-nak a Mária képe.
A kereszténycsztetóők fonákján mondják vissza az Írás anyókáőknak lebutított változatát: nem magát az Írást bírálják, hanem egy interpretációt. Amidőn tehát a kereszténységet fikázzák, akkor a Misszió Kardjáról (vagy Cortez és Pizarro apja kaszájáról) beszélnek - nemde?

lolperec 2011.06.27. 12:29:52

ez egy objektíven fos blog. :)

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:31:41

@Treuga Mei: A Felhomályosulés előtt Az Arany Középkorban, ha identitást akartam cserélni: elhatározhat5tam, hogy magyar vagyok és tímár. HA értettem a tímársághoz és makogtam magyarul, ugrásasötétbe vagy átvágják a torkom vagy (most a tízéves viszontagságokat nem sorolom) tíz év múlva jegyzékbe vettek Stephanus az Therewk néven. Ezt aztán az ausweispapírok feltalálása után próbálná meg valaki, ma pedig DNS alapján előkotornak a főd alól is! Egyszerre volt röghözkötve is az ember, de bemondás alapján szabad is.

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:34:54

@halbikvera: A szar nemes anyag, Kína egyik kincse. Ma már lehet, hogy nem drágakincs az emberszar minden csöppje, mint amikor még szarszállító dzsunkáktól csuirdultak a csatornák, de azért a szar nagy érték a mai Kínában is. Én szeretném, ha szar lehetne ez a munkám, pl termékenyító. A disznószar a gyümölcsök édességének, az emberszar a dinnye mézédességének alapja. A hígított emberszar az eper édessége. Azért mézédes a magyar dinnye, mert itt a szart nem sajnálják a fészkéből.
Ha a szar Önnek nemértékes, azt kívánom, éljen egy tökéletesen szarmentes országban, ahol nem is szaroznak semmivel. De rendesen és következetesen SOHA SOHA semmi szar ne legyen ott!!

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:37:28

@lolperec: Végre találkozom Önnel e blog régi és alapos ismerőjével, látogatójával. Sajnálom, hogy nem kommentelt ide hamarabb, talán épülésemre szolgál. Mindenesetre figyelmeztetem, hogy @halbikvera: látogatóm szerint szar ez (ami azárt a fosnál tartalmasabb, a fos pl lehet egészségtelen is) Szicvesen összehoznám őket egy kommentiális partyn, hogy most akkor fos vagy szar?

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:39:48

@önk. figyelő: Ellenkezően, csupa művelt kritikusom van:
két fekalista:
@lolperec: @halbikvera:
egy helyesírás szaGértő : @Lencsés István:

Ráadásul ők nem is akármilyen olvasási képességekkel rendelkeznek, főleg lolperec úr.

lolperec 2011.06.27. 12:42:22

egy normális blogot kéne inkább összehozni. :)

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:45:03

@szellemkor: Nem, dehogy is! nagyon egyszerű két (2) okból szoktam címlapra kerülni:
1. a bejegyzés tényleg rossz. Ez régi újsáűgírószakmai trükk, előveszik a két legrosszabb cikket és odabasszák a gyakornok elé: "Így írsz, bazmeg! -tehát égetésnek

2. a másik eset az, amikor nagyobb kommentiális vihart, az olvasókat összesen nem több, mint két (és ismert analógia mentén!!) részre osztó témában.

Ritkán és régebben előfordult az is, hogy a címlaptündért csőbehuzigáltam és pont nem arról szólt a bejegyzés, mint amivel a felvezetésben és a végecsapóban trükköztem.

Összességében arról van szó, hogy ez a blog ilyen vagy olyan, mindegy, akkora googleiális erővel rendelkezik, hogy benzin-a-gépezetbe, vagy más képemmel: ez is csak a cég hajtányát tolja (míg más blogok vonják, de mindegy, a hajtány halad és ez a lényeg... ezt nem értik meg sokan: tökmindegy milyenoldali, miről szól, pasik, babák vagy pinák vagy köcsögök vagy fesön, a lényeg, hogy a tolás vagy vonás vonssza a hajtórudazatot.

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:51:43

@nepszavazo.com: Vannak helyesírási hibák, elütések és garmadával "stilisztikai" meg még stilisztikai hibák is, valamint túlírt, túl hosszú, eredetieskedő és mondattani hibák is vannak benne jócskán. valamint határesetek: Vannak olyan negyedműveltnél is olvasatlanabb figurák, akiknek már minden olyan szöveg helyesírásihibás, amivel mégh nem találkoztak, pl nem tudják, hogy új fogalom keletkezik, ha "szokatlan módon" egybeírnak egy különírandó szópárt. Pl sz pár -nak is lehet írni. De már egybe szoktuk.

Mindenesetre ennyi sértéshez kevés volt és ráadásul megszokott, a blog fennállása óta ez az egyik leggyakoribb troll-böki. Ha valaki korrektúrázni szeretné, ám nosza, rajta!

Igérem, hogy elütés és helyesírási hiba ügyében még átfésülöm.

Igazából ízlésem szerint nem "adnék ki" olyan írást a kezem alól, amit heteken át nem pihentettem, de akkor:
-agyonírnám, húsz oldalas olvashatatlan katyvaszá
-meg elavulna

ööö.. már így is "kétnapos" téma és csak az menti, hogy hétfő van...

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 12:52:41

@nepszavazo.com: bocsjav az előzőben: katyvasszá
sietek, na, ez van...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 13:03:06

@Lencsés István: Ajánlott irodalom: "A magyar helyesírás szabályai"

kis m-mel

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 13:03:06

@tucano: Ön már volt átnevelőtáborban? -mert eléggé nyugatias zsírtolulásos tülökorrú tepsiszemű dülleteg a reagálása. Természetesen együttérzünk az átnevelőtáborokba rekesztett szabadságharcosokkal.
én együttérzek John Lennon özvegyével Yoko Ono-val, van egy maszek összeesküvéselméletem, miszerint a gyilkoságot az özvegy rendezte meg, valamint Yoko Ono-t szörnyű dilettánsnak tartom ésde ettől még nem áll össze újra a Beatles.
vagyis: Olyan visszavonhatatlan pusztítást végeztek a kínaiak Tibetben amit csak az amerikaiidiotizmus űberelhetne.

Sokkal érzékenyebb kérdés ez, pl a "Baltát minden kínaira Tibetért" hogy mondjam, nem egészen egy tibeti emberhez méltó gondolat.

Meg merne Ön nyomni egy gombot, ami AZONNAL ELMULASZTJA a mostani rendszert?

Valamint érzékenysége csihadtával kérem nézze meg, amíg láthatni a tibeti tájképet az írásban és végezze el a "leigázási gyakorlatot"
Ön szerint Tibet lehet nemszabad? Ön szerint a free kell Tibetnek?

Nem vagyok túl okos, de az a gyanúm, hogy vlami új szemlélet kéne, ez a mozgalmár Free Tibet!-ség szép, tüntizni, ismétlem, én kaszával mennék... de mit állítunk meg?

Ez afféle, mint a vadzöldek megállítanák MOSTAZONNALRÖGTÖN az összes autót, de free lenne-e az?

Nagyon kényes és bonyolult kérdések ezek és nem hiszem, hogy az indulat segít.

hatásos dolog az átnevelőtáborokra hivatkozni, de pl a polietilén túristaszemét? Hm?

Szép példa Csomo Anyácska teste megbecstelenítése a mittoménmennyitonna szemétheggyel.

Szép lenne elmenni Tibetbe.
De mégszebb nem menni el.
Csak szólok, hogy én ,most is ott vagyok és egy deka kerozinba vagy cipőtalpamba nem került...

Legyen Ön is ott velem
és türelemmel.

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 13:04:26

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ach, Hanni, kösz', ne fáradj. Gyerünk dógunkra.

Fenehorizont 667 2011.06.27. 13:04:36

@magyar-magyar szótár:
az átlag index-olvasó már a bevezetőmondatokból megállapítja, hogy neki szimpatikus oldalon áll-e a blogíró, vagy nem. sőt! legtöbbször már a blog nevéből tudja, melyik vélemény-csokrot képviseli a szerző.
én úgy tippelek, a címlap legfőbb oka jelen esetben a bejegyzés címe. magát a cikket szerintem az se olvasta el, aki eldönti, mi legyen kinn. és nem is érdekli.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 13:06:11

@magyar-magyar szótár: egyrészt linkeld be, hátha

másrészt pragmatista vok, ha valami

elvi alapon max borozni meg ultizni szoktam:)

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 13:07:33

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Jaj, még ezt: nem én csinálom a szelet, csak hajladozom. A matulista fikaizmus van, maszív, létező, a mai zsurnálizmus lényege. A jógyerekség meg mindig voltvanlesz, amíg a világ fennáll, mert (Dégi István előadásában: "Élni kell!")
Már az óvoda ezt neveli belénk. Tudom, hogy a róbertgidafrizurás jó gyermek buksidba nehezen fér ez bele, de próbáld megérteni: Te nem vagy jógyerek. Szimpicsekek neked a jógyerekek -de hát óvónéniéknek is.

Flat Eric / sta prest 2011.06.27. 13:08:11

Mindegy is, hiszen csak jófejségből(a la jógyerek) hívták be azt a három elvetemült tibetit a Bevándorlási Hivatalba. Bementek miattuk szombaton csak úgy extra, feláldozván szabadidejüket a hivatalisták, és még szendvicset, meg teát is adtak nekik.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 13:08:50

@magyar-magyar szótár: címlaptünemény nemdirekte csinálja ám ezt

lásd címlapbox subhead

kellett egy ilyesmi cím, s hát tetőled megkapták

te meg tőlük a trollokat:))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 13:10:28

@magyar-magyar szótár: rosszgyereknek lenni jó, tudja ezt minden jó gyerek
jógyereknek lenni mégjobb - ezt meg a nemjógyerekek tudják

értem én

asszem

Fenehorizont 667 2011.06.27. 13:15:33

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
hátöö. szerintem inkább így:
jógyerekként rosszgyerek látszatát kelteni MENŐ.
jógyereknek lenni senki szerint sem jó.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 13:18:23

@kchkscak: rosszgyereknek látszó jógyerekként jógyereket játszó rosszgyereknek tűnni - na az az igazi MENŐ

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 13:20:49

@magyar-magyar szótár: jé, Lencsés úr igazivalódinak látszó fidesztrollnyik ÉS grammarnáczi:)))

klassz:

blog.hu/user/41469/tab/activity

bájgúnár 2011.06.27. 13:34:11

A sok okostóni ha megnézi magát láthatja hogy legalább 3kinai cucc van rajta.Le a mocskos elnyomó Kinaiakkal!Éljen Tibet!Agyamentek.Nemkéne kinai cuccokat venni.Vedd az amerikait.Azok a demokrácia védőbástyái.Afganisztán,Irak vagy ahogy védték Vietnamban napalmal!
Nekik lehet baráti kapcsolatuk Izraellel Szaud Arábiával.Mindkettő igazi mintaképe a szabadság,emberijogok tiszteletbetartásának!

Fenehorizont 667 2011.06.27. 13:47:33

@bájgúnár:
olvasd el a bejegyz...áh, mindegy.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.06.27. 14:04:09

Szóval a kínai siker titka az, hogy Pekingben az összes köztisztviselőt letartóztatták, kirúgták és 18 éves fiatal jó tanulókkal helyettesítették őket!

Itt is Magyarország ellenségei a terrordiktatúrából ránk maradt közalkalmazotti maffia!

A megoldás, be kell vezetni a poligráfos évenkénti pályaalkalmassági vizsgálatot a közszférában!

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 14:37:50

@Con Storm: Még a saját párhuzamosvilágainkkal sem bírunk el. Sokan nem látják [be] A Város konglomerátumának határait.

Mit a fenének akkor megfelelőségeket keresni egy birodalomban. Nem hinném, hogy egyetlen recepttel vagy "metódus"-sal leírhatnánk a kínaihelyzetet... főleg úgy, hogy napiaktuál de mégfőlegebb (még több bocs...) hogy (neküönk) megfelelőbb zsigeriindulatokat szítsunk.
A "közalkalmazotti maffia" nem a "terrordiktatúrából" maradt. A korai szövetkezetalapításokkor is az volt a fő gond, hogy rögtön aktákat kezdtek gyártani. 1947-ben már sok-sok szövetkezet alakult, de mindnél a gittet rágták. Nem bonyolódnék a bürükrácia elevenszülő stílusú burjánzásába, de ugyebár egy bizonyos méreten felül öngerjesztő is.

A "közalkalmazotti maffia" -szép történetek vannak erről Móricz Zsigmondnál és nem csak a Rokonok, hanem kötetszám... Márpedig ő 1942-ben meghalt... És még K.uK korabeli történetei is vannak...

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 14:39:41

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Kifelejtetted a szillogizmusjártásbúl a jó[külön]gyermeket. Legalább te értsd már meg, hogy a jógyerek nem helyesírásihiba.
jav.:L rosszgyereknek látszó jógyerekként jó gyermeket játszó rossz gyereknek tűnni - na az az igazi

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 14:47:19

@halbikvera: Ön megtermékenytette a gondolataimat, mint jakszar a legelői völgyekalját: Végülis azért lenne jó az amerikaiidóta túrstaipar fellendülésa a Free Tibet banner-e alatt, mert a jó kövér európai- meg a vastag zsíros amerikaitúristaszar is ottmaradna. Vannak mediterrán szigetek, ahol egy túristaszar hurka se vész kárba, minden, ülepítvén s derítvén megy a fődekre föl. A nemes, magasnitrogéntartalmú iszap. Nem éppen bijó, de az se érdekel senkit ott.

lolperec 2011.06.27. 14:48:44

bár a blogbejegyzés megírására fordítanál legalább fele ennyi energiát, mint a kommentek közt okoskodásra. :)

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 14:50:21

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A rosszgyerekeknek izgalmas az élete. de a jógyerekeknek mégizgalmasabb. Pl a rosszgyerekeknek könyékig az ólyukban van a keze
de a jógyerekeknek a kislányok bugyikáiban. Csak erről a jó gyermekeknek fingjuk sincs, ők csak azt irigyelik, hogy a rosszgyerekek lehetnek koszosak. És ehetik mosatlanul a gyümölcsöt. (a jógyerekek is -ha nem látja óvónéni. Ha látja: "Óvónéééni, teccik látni, mosom, mosom!" (tréfa: Ibikét jól pofánpriccójja vízzel, de akkor már nem néz oda az óvónéni...)

mondatoló · http://3mondat.blog.hu 2011.06.27. 15:14:05

Néhány sor után nem bírtam tovább olvasni ezt a posztot. Mintha ez is kínaiul lenne.

De amúgy is leszarom, gondolom Fidesz-Orbán-kormány fikázás, ami már kezd egyre inkább kontraproduktív lenni itt az indexen.

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.06.27. 15:25:52

@Karmadealer: pont ez az. Milyen jogon várhatjuk el a mieink tiszteletben tartását, ha 2 forintért szarunk másokra? Divatot meg meghagynám másnak.

@magyar-magyar szótár: Más nyomorával viccelni mennyire trendi? Akik azt mondták a hatvanas években, hogy lesz még Magyarország szabad, azok is a Beatlesért lelkesedtek? Vannak, akiknek fontos, hogy ne basszanak ki másokkal sem.... persze ezért én kérek bocsánatot, a tülökorrú.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 15:27:35

@mondatoló: nem olvas -> nem ért -> rosszul gondol -> mégis hozzászól -> magából csinál hülyét

halbikvera 2011.06.27. 15:35:17

@önk. figyelő: magától nem került ki, ajánlani kellett. Ha ennyire fáj a sok értetlenkedő, nem kell reklámozni.

@A Hannibal Lektűr-attitűd: amúgy annyit azért értek, h ez valami szándékos hülyeség, de a koncepció nem állt össze. Mindegy, ehhez túl fáradt vagyok.

További kellemes indexcímlapmentes posztokat.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.06.27. 15:35:39

@magyar-magyar szótár: Ok, sorry, nem csengett az ironia a fulemben.. Viszont az atbaszas, meg korrupcio vilagjelenseg (oh a liberalizmus) Grippeneket gyartok, Siemens, Strabag ezek mind mindenhol vesztegetnek, es nem is beszeljunk az USA cegek ugyeirol...

Viszont Kinaban rendesen dolgoznak....

Hol latsz olyat, hogy a fodrasz uzlet vagy az etterem elott felsorakoztatjak az alkalmazottakat, akik rendesen vigyazban allnak es hallgatjak a manager az napi utmutatasait vagy motivacios beszedet?

Hol lattal olyat Budapesten, hogy hetente tobbszor rendelsz pizzat egy etterembol (itt kinai a tulaj) es egyszer, de egyszer sem tevesztik el a szamlat, a feltetet, a rendelest vagy kihult pizzat hoznanak? Egyszer sem!!
Mikozben Pesten is megvoilt ez a hulye szokasom, hogy pizzat rendeltem 1989 ota, es nem volt olyan, hogy 5 rendelesbol legalabb egyszer ne lett volna valami kissebb vagy nagyobb baki. Sot, par eve mar ha a kihult etelt is hibanak szamitom, akkor 5 rendelesbol 4 szer elegedettlen voltam, valamit elszurtak.

Miert tudnak Kinaban egy ettermet ugy uzemeltetni, hogy 3 eve rendelek kb. eddig kb. 200 alkalommal es ebbol egyszer volt, hogy a futar rossz csomagot adott es visszakellett mennie a motorhoz, mert felcserelte a szamlat. AZ Osszes tobbi alkalommal hibatlan szolgaltatast kaptam.

Ugyanez van a fodrasznal, ettermekben, taxiban...hja arrol nem is beszeljunk. A magyar taxis ott basz at ahol tud. Mikozben Pekingben naponta hasznalom a taxit es meg egyszer sem fordult elo, hogy csaltak volna vagy mas uton vittek volna mint ami a legrovidebb, vagy leggyorsabb.

Szoval az uzleti sikerek titkat nem abban kell keresni, hogy milyen volt az elmult rendszeruk, meg komunistak vannak e a kormanyon vagy csak siman gazemberek mint Magyarorszagon. Hanem abban, hogy rendesen, precizen, szorgalmasan, nagy odafigyelessel es fegyelemmel, valamint JOL dolgoznak.

regress 2011.06.27. 15:37:06

@mondatoló: avval nem kellene dicsekedni,hogy problémáid vannak a szövegértéssel

mondatoló · http://3mondat.blog.hu 2011.06.27. 15:41:59

@A Hannibal Lektűr-attitűd: na megpróbáltam elolvasni. Mintha tényleg nem Fideszfikázás lenne. Egyelőre ennyi.

Fenehorizont 667 2011.06.27. 15:42:28

@magyar-magyar szótár:
szerintem a jógyerek kompenzál. a jógyerek 'alanyi jogon' magkap olyan dolgokat, amik feltétlenül szükségesek az érvényesüléshez, és amiből egy rossz (külön) gyereknek, és egy jó (külön) gyereknek sem jut. ezek a dolgok nem feltétlenül a szülei, vagy a környezete által már birtokolt (akár anyagi-hatalmi)helyzetből fakadó elsőbbségek, hanem olyan tulajdonságok is, amik már a szüleit is ahhoz segítették, hogy olyan helyzetben legyenek, amiből a jógyerek előnnyel indulhat. ilyen például a simulékoyság és alkalmazkodókészség. magyarul a szopás-nyaláshoz, és ennek leplezéséhez való profi affinitás.
a jógyerek, azaz a rossznak látszani akaró törtető, egyrészt a szopás-nyalás miatti lelkifurdalását kompenzálja azzal, hogy a jó (külön) gyereketől eltávolodik, látszólag szembefordul velük, és inkább a rosszakhoz húz. persze csak a felszínen húz oda, hiszen valóban rossznak lenni nem kifizetődő, mert azoknak -ahogy írtad- az ovónéni odabasz egy valódit.
a jógyereknek levés másrésze ebből a praktikusságból tevődik össze: a jógyerek tudja, hogy úgy, mint a valódi rossz gyerekeket, a valódi jó gyerekeket és a direkt módon nyomulósokat, törtetőket sem szereti igaziból senki (se a csopitársak, se az ovónéni), ezért megfelelő érzékkel kiválasztott határig jácca csak az eszét.

a rossz gyereknek és a jó gyereknek az érzelmei, így a cselekedetei is direktek. a jógyerek érzelmei a saját lelkifurdalásából fakadó kompenzálásból erednek elsősorban, tehát indirektek.
a rossz gyerek cselekedetei félelmet és ezáltal tiszteletet, a jó gyerek cselekedetei meg undort keltenek. a jógyerek viselkedésével ezeket a hatásokat mixeli ügyesen úgy, hogy még véletlenül se menjen az eredmény a másokból kiváltott undor felé.

tehát: adott egy lelkifurdalásában okosan és ügyesen, veleszületett érzékkel kompenzáló törtető a felszínen laza, flegma, nemtörődöm, tehát rossz (külön) gyerek álcája alatt, és kész is van a jógyerek. legalábbis az én receptem szerint.

mondatoló · http://3mondat.blog.hu 2011.06.27. 15:45:11

@regress: ahogy olvasom a kommenteket, te vagy kisebbségben.

hacsaturján 2011.06.27. 15:54:26

huhhh, de kurva régen jógyerekeskettem mán errefele... ahogy nézem, nem is kár értem.

Fenehorizont 667 2011.06.27. 15:54:54

@kchkscak:
ja, és kifelejtettem: a jógyerek rossznak látszó álcája kétirányú: a csopitársaknak megmutatkozik valójában, de az ovónéninek már természetesen csak mértékkel: addig, amíg jópofa. az ovónéninek, ha jó szeme van, meglátja a törtetőt emögött az álca mögött.
persze 100-ból ez kb félszer történik meg.

hacsaturján 2011.06.27. 16:13:45

jééé, az előbb még itt vótam, mint jógyerek, asztán meg eltűntem, mint a tibeti zászló....

Fenehorizont 667 2011.06.27. 16:16:54

@Chaoyang:
a magyar ember alapvetően sértett, és nincsen megbékélve a sorsával. mindig, minden esetben sérti valami. ez így alakult. és nem az elmúlt 50-60-70 év eredménye, hanem az elmúlt 2000, európában töltött évnek.
ennek megfelelően is viselkedik másokkal. sértettségében bántja a saját honfitársát is. ez a bántás érkezhet egyszerű, frusztrált káröröm, gúny vagy irigység képében, és érkezhet valódi, bántó szándékú, direkt cselekedet formájában is: pl lehúzás pénzzel.

sztem a kínai ember alapvetően nem sértett, és megbékélt a sorsával.

regress 2011.06.27. 16:32:10

@mondatoló: akkor ma elég sokan összejöttetek,oxigénhiányosok

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.06.27. 16:34:50

@kchkscak: Teljesen egyetertek. Ezen tunodok mindig amikor a sok mosolygos edes krumpli arust meg a melyszegnysegben eloket latom, akik mindennek ellenere mosolyognak es kedvesek az emberekhez...

gastro, missing in action 2011.06.27. 16:36:45

ez bazdmg olvashatatlan....sajnos, pedig érdekelt....

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 16:37:44

@Chaoyang: Összekeversz két dolgot: a KIFELÉ tanusítottat meg a háztájit. Háztájiban a velejét is kiszíjja a combcsontja üregéből a.. pl barnabőrű alsóbbrendűnek. Én, mint Tepsiszem Tülökorr persze megbízom bennük: nem fognak átverni. De csak azért mert ezégalatt ezég törvényeit (kéreg szerűen kifelé) betartják. belül a kéreg alatt meg az őeügük van . ÉS az hatalmas. Éhes, nagyonéhes társadalom, életéhes. Krasznahorkai mestertől való ez a kis kép (a felesége sinológus): A kínai nem tipródik lelkiismeretfurdalásban, mert ő konzumál. Bemegy a gagyiáruházba, az évi 364 munkanapján napi 12 órában kiszipolyozpott csontjain bezörög és vesz valami vacakot és örül annak a vacaknak, hogy most neki egy ilyen vacakja lett.

És még számtalan igazság.
Beszélhetnénk a giccsről is. Ha Kínában kell kiállítást rendeznem, akkor kellenek a pirosmadalyas, balyackvilyágos giccsek (lásd a blog-hó fejlécét...a Tavaszi Áradatot Búzaégető Júniusban) . Van ugye az ÉN (személyes) ízlésem, ami alapján válogatnék, de még mimindent figyelembe kell venni, pl én Fehér Lászlót és Orosz Györgyöt vinném, de ef Zámbót is. Csakhogy efZámbóbnól a kínaiak egy mikulát se értenek és kb annyi nekik, mintha eleven fost kennék eléjük az abroszra.

Katyvasz kjatyvaszban és kompromisszum kompromisszumhátán és akkor még nem beszéltem arról, hogy Fehér László vagy Orosz nagy emberek, de a tehetséges embereink között vnnak kicsinyes korpuszok, akik nem engednék azt, hogy kínaiízlésnek megfelelő kiállítók is "melléjük" kerüljenek a névsorban. Vannnak magyar haladógondolkodásúak, akiknek hypózni kéne egy névsort, mert tőle a 24-ik nem politikaimegfelelő.

nem várt fordulat 2011.06.27. 16:38:05

ritka szar írás ez, a második kép rálóg az egész jobb oldalra, a kommentek felét a szerző írta, szép keretesen margó nélkül, egyszóval élvezhetetlen.

Dekatlon 2011.06.27. 16:38:18

Jógyerek, számító geci, jó gyerek undi, rossz gyerek tahó alap.
Te szótár, te melyik voltál az oviban?
Mert mar az epe a jógyerekek könnyített pályás sikerére a posztNarancsos jópofi stílusukkal, az látszik.
Kihagytak a buliból? Kiugrott jógyerek? Ellopták a rollered? Melyik?

regress 2011.06.27. 16:38:39

@mondatoló: leegyszerűsitsem micimackósra? a vér nem válik vízzé.ez a gerinctelen,gyáva cigány eladta az országot fél marék rizsért,a kommunistáknak.nem kell tovább ragozni,keressetek egy tükröt,aztán bő nyállal,...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.27. 16:40:13

@karacsi_maci: ritka szar komment ez, nem mond semmit érdemben, a blogolás lényegi részét viszont fikázza (komment-párbeszéd), egyszóval élvezhetetlen.

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 16:42:38

@Chaoyang: Nagyon-nagyon fontos, hogy MOST kikkel találkozunk a kínaibüfében és kiknél kezdtük. Az az elsőgeneráció volt, ami gyűjtötte itt a zsét és vitte haza umbuldázni. MOST viszont az onnan a gecizmusban kikönyökölt értelmiségiek tanarak meg hasonló "elB' értelmiségiek jönnek azzal, hogy SOHAVISZLÁT ÉDESHAZÁM
Nem tudjuk egy tejbetök értelmiségicsaládból kiókumálni, hogy a Nagy Versenyben mi folyik (a fal mögött) csak sejthetjük. Nagyoön jók azok a fotósorozatok, amik a putri elé kipakolt családimotyót mutatják a ROBBANÁSSZERŰEN fejlődő Kínában. Egyszerűen a mi primitív süllyeteg európai analógiagyártásunk képtelen metszeni is abból a káoszból.

Ott van Tibet kérdése, nyilván csendesamerikaiak is generálják a "szabadságharcot. De Tibet nem entitás, ha kiveszem a kínaielnyomás alól, majd elkezdik őket is tanítani a demokrácia kesztyűjébe tutulásra. Rádásul aaz óriásbirodalom árnyékában minden kínaimarad, kínaiteherauót, kínaibenzin, kínaigyógyszer és kínaiminden, nembeszélve azokról a kínaiakról, akik nem fognak hazamenni.
Pl a helyes kifejezés az El a kezekkel Tibettől lenne, de ez az amerikaiaknak nem tetszene, mert ők azonnal nyújtani szeretnék a kezüket.

Fenehorizont 667 2011.06.27. 16:46:30

@karacsi_maci:
van egy rakás olyan blog, ami kibaszottul jóra meg van csinálva, nem lóg semmilyen kép semmibe bele, és marhára dizájnos.
valamint olyan gyári véleményfonal mentén van felfűzve, hogy garantált alatta legalább 300 komment, amiből egyet se a szerző írt (ő otthon ül és röhög, mer tudja, hogy címlapos lesz, és tudja, hogy ömlik majd a sok frusztrált kommentelő), hanem két tábor kiszámítható, intellektuális acsarkodása.

faszér nem olvasol akkor ilyen blogot?

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 16:49:38

@kchkscak: Vagyis mindenki a sajátdógával foglalkozik és azt lesi, hogy ő hogy haladhatna. Nálunk viszont a másfazeka, a másegytállencséje, máscigánnya (és cigány cigánnyának kúrvannya) és egyebek. Lehet, hogy tévednek a kínaiak és mégis a magyar "kommunisták"-nak vót esze, mert a "fennállásukig " egységes "ellenzék" hányfelé is rohadt széjjel a púúrlartízmúss-ba-ja?

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 16:52:55

@gastro, missing in action: Biztos nem olyan olvasásbuzi Ön, mint én. Én akkora olvasásbuzi vagyok, hogy ha előszörre nem megy valami félreteszem, hátha más (pl küönnyű) ételt emésztvén a hasikóm mégis átrágom magam rajta.

nem nemsiker_s 2011.06.27. 16:55:13

Szerintem a milliárdossághoz nagyrészt (tisztelet a kivételnek) nálunk is kötelező volt az MSZMP párttagság, vagy ahhoz közelálló pozíció.

magyar-magyar szótár 2011.06.27. 16:58:28

@Dekatlon: Énj a legrosszabb fajta gyerek voltam az oviban, mindenkivel barátkozni akartam, főleg a lányokkal sikerült, mert minden kis hülyeségen sírvafakadtam. Pl homokvárakat építettem szivesen meg fakocka várakat, amiket a jógyerekek ügyesen összetiportak. A rosszgyerekek felbuktattak. A fogócskánál elsőnek kaptak el és az egyik szememmel mindig így hunyorogtam a fény miatt. És elindítottam a "Nekem jó a kék bögre!" -mozgalmat, mert abból volt a legtöbb. Sajnos nem sok követőm akadt, mert a jógyerekek voltak a menök, ők az öt ("új" piros bögrére csaptak le, a rosszgyerekek meg orrbaverték a jó gyermekeket, akik a "Nekünk legalább a sárgabögrét!" mozgalom hívei voltak. Én, meg a buta lányok, mi ittunk a kócos kék (műanyag) bögrékból...
Azóvónénik jobban útáltak, mint a szart, mert kis okostojás voltam, pl tudtam, hogy ki az ENSZ főtitkára... Meg hogy Fock az nem hagyma, hanem Jenő is és miniszterelnök... amikor megtanultam olvasni, ez csak fokozódott, de akkor már a tanítónénik útáltak.

Friedmann Juci 2011.06.27. 17:02:15

tudom, hogy a többiek lényegesebbek, mint én, aki végig is olvastam (szokás szerint). meg is húzom magam itt a sarokban.

Fenehorizont 667 2011.06.27. 17:06:29

@Friedmann Juci:
legjobban úgy tudnád meghúzni magad, ha be se írnál :D

Friedmann Juci 2011.06.27. 17:07:58

@Commandante Jayasuriya: óbakker. tényleg. elfelejtettem.

@kchkscak: sshhhhhh

hacsaturján 2011.06.27. 17:08:00

@magyar-magyar szótár:

télleg csak bekuksiztam. szégyellem is magam, hogy csak a címlap okán.

Friedmann Juci 2011.06.27. 17:10:10

azon kívül úgysetudok semmi értelmeset mondani, hogy én értem, és szeretem ezt ami itt van. a többi meg... (és ide írhatnék még, de miafasznak)

dzsugasvili 2011.06.27. 17:12:05

Hát az Index főoldalán lévő blogcikkek közül csak azt nyitom meg, ami érdekel, és végig szoktam őket olvasni, még ha hosszabb vagy elvontabb is a tárgy. Témája szerint ez is érdekelne, de ezt a posztmodern zagyva baromságot most mégse bírtam, csak a közepéig, és azt is bánom, hogy odáig szenvedtem vele. Látom, ezzel más is így van. Nagy hibát vétett a szerkesztő, hogy ezt címlapra tette. Ezért kár volt blogot indítani szerintem. Na üdv, mentem is.

Commandante Jayasuriya 2011.06.27. 17:23:00

@Friedmann Juci:

Ez nem akadály.
A fele nem is érti, hogy mi van ideírva.

Fenehorizont 667 2011.06.27. 17:30:59

@Friedmann Juci:
írd be ne túl direkt módon megfogalmazva, hogy szerinted lady gaga egész eredeti egyéniség.

vagy hogy múltkor jártál falun (budakalászon), és ott milyen jól élnek az emberek, úgyhogy nem érted, szótár mit rinyál már állandóan az elnyomott vidékről.

ja, meg hogy kopasz a puncid, és az sokkal higénikusabb, mint a szőrös.

ekkerjoz 2011.06.27. 17:34:38

@magyar-magyar szótár: abban az oviban volt egy rákosikorabeli katonasapka, mindig arra a kisfiúra adták, aki valamiért rítt, abbahagyta egyből.
Egyszer meg az egyik gyerek feje beleszorult az udvaron abba a betoncsőbe, amelyik kútkávát formált, kalapáccsal kellett széttörni, a csövet.
Sose tudtuk meg, minek dugta bele a fejit amúgy, persze én is beledugtam, csak az enyim kijött.
Most meg nyilván művközpontot igazgat.
Ennyit a komenista ideológiáról, és annak kényszerességiről.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.06.27. 17:35:30

@Chaoyang:

A kitűnő éttermi szolgáltatásokhoz, a nem átbaszós taxizáshoz nem tudok hozzászólni, de az egyértelmű, hogy miért magaszínvonalú a fodrászat Kínában: mindenki egyforma, 10 vágás után már a kezdő fodrász is profi lesz, csak futószalagon nyomja az ipart. Még szép, hogy nem hibáznak.

regress 2011.06.27. 18:33:19

@Chaoyang: na húzzál vissza a ferdeszemű kurva anyádba a nagy fal mögé.30 évig éltem a szocializmusban,elég volt!

Dekatlon 2011.06.27. 18:34:30

@magyar-magyar szótár: inkább jó gyerek lesz az. Okoskatörp. Érthető a düh a műmájer lazacsávók iránt. És azóta is kékbögre mozgalomban utazol? Szembe az árral, eleve vesztve, de meg nem alkudva? A huszas éveikben egyes csajok nagyon kajálják az ilyent. Szóval ivaros szaporodásra jó stratégia. Aztán harmincason otthagyják persze őket valami jógyerekért. So it goes.
Ilyenkor sajnálom, hogy nem jártam ovodába :(

Fenehorizont 667 2011.06.27. 18:43:42

@Dekatlon:
áh, szótárúr nem frusztrált, és nem dühös. ő tanít.
pl megtanulhatod tőle, hogy amit ő szeret, az jó, amit meg nem, az rossz.
és mindez zse-ni-á-li-san van körbemagyarázva.
nem viccelek.
én ezért szeretem olvasni!

Steinmann Lujza 2011.06.27. 19:12:25

@kchkscak: jaj dehogy idegesít fel a jógyerekezés, egyszerű stilisztikai javaslat volt

beleolvasgattam csak úgy véletlenszerűen a hozzászólásokba, azt hiszem, ez hiányzik legjobban a blogolásból, a trollok, meg mikor beírják, jhogy SZAR:D
régi szép idők

ineralisi · http://degzfigyelo.blog.hu 2011.06.27. 21:12:38

Meg kell mondjam, továbbra is rettenet szórakoztató amikor címlapra kerülsz, és a rengeteg értelmetlen barom idejön egy-egy pofonért. Mármint idejön kiosztani saját magának egy csattanós, ordenáré nagy sallert a helyesírásnáci, az olvasni nem tudó, az olvasni nem akaró, a jobbosmarha, a balosmarha, a szimplán hülye meg a többi hasonló XXL konfekcióidióta, egyenként mind. E. A legdurvább Brueghel képeket idézi. Viva la anarchia!

Annak, aki meg a kínai munkamorált méltatja, elmondanám, hogy egyáltalán nem kéne állat módjára dolgoznia az embereknek, mert túltermelés van és egyébként sem nem lenne szabad emberi életeket értelmetlen, szaros, fölös munkára meg shoppingolásra áldozni, ez az emberiség, a civilizáció csődje, szégyene, vége, maga a totális értelmetlenség, mert nem szükséges, egyszerűen csak megy. ”Hol latsz olyat, hogy a fodrasz uzlet vagy az etterem elott felsorakoztatjak az alkalmazottakat, akik rendesen vigyazban allnak es hallgatjak a manager az napi utmutatasait vagy motivacios beszedet?” - Ahol én élek, ott nem is akarok ilyet látni, mert azonnal bojkottálni fogom a helyet, és erre fogok bíztatni másokat is. Egyébként ha 4-ből négyszer szarul hozzák ki a rendelésed, talán máshonnan kéne rendelned. Ha viszont mégis onnan rendelsz, akkor valahogy nem is olyan rossz az a hely, ugye. Nem gondolkodtál még el ezen?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.27. 21:40:22

@magyar-magyar szótár: én az a gyerek voltam, aki mindig sírt, a lányokkal barátkozott, kurva okos volt ÉS leszarta, milyen a bögre, ellenben a kakaót csakis fölétől mentesen bírta elviselni. Amúgy éddibédi tejfölszőke hajam volt, zöld szemem és puha kis pofikám. Nem is értem, miért nem vittem többre.

ineralisi · http://degzfigyelo.blog.hu 2011.06.27. 22:33:16

@vészmadár (pica pica): én azt nem értem egyáltalán, hogyan öregedhettem meg. mármint még egyáltalán nem vagyok öreg, csak már minden tíz évvel ezelőtt történt (jobb esetben - rosszabb esetben húsz). orbánék azt mondták, 2014re eljön a Paradicsom, de legkésőbb 2015re. az most már látszik, hogy mandarin lesz a paradicsom, és nem is kap belőle mindenki, csak egészen tiport fejű hülyék meg viaszarcú seggnyalók, de 2014ben lassan kezd minden 25 éve történtté lenni, a jócsajok gyerekek, és nagyjából a kisebbik fiammal járnak egy osztályba - mármint 2014ben. nem áll össze a kép, ezek ilyen szilánkok. lassan kéne vennem egy Harley-Davidsont, mert mintha ilyenkor az lenne a szokás, nem? 2025ben leselejtezett buszt kéne majd vennem, meg vagy tíz kiló füvet és tíz hektó bort a nyárra. ezek meg még ott tartanak, hogy nem akarják legalizálni a füvet. lehet, hogy úgy fogok meghalni, hogy egész életemben illegálisan téptem be? az eléggé durva lenne. nem látom, hogy akár a kormány, akár a kínaiak ebben segíteni szeretnének nekem, vagyis, hogy azon lennének, hogy előrébb vigyék az életemet. akkor meg kit érdekelnek?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.27. 23:35:34

kínában olyan a kommunizmus, amilyen jutott. miért, nálunk milyen volt? tán a népé volt a gyár? kommunizmus eddig csak és kizárólag a kibucokban volt, de ott is egyhangú szavazással számolták föl, amikor kiderült, hogy a szomszéd farmon mennyivel jobban élnek.
a zemberek nagyot fognak nézni, ha tényleg olyan leszünk, mint kína. nem lesz szép.
meg mielőtt elfelejtem megkérdezni: az a milliárd jüan az konvertibilis, vagy nem konvertibilis? nagyon könnyű ám összetéveszteni, mert pontosan ugyanúgy néznek ki, és csak az állami funkci tudja megmondani a különbséget a kettő között.

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 05:25:03

@kchkscak: Pl nem annyira jó a U2 vagy a RHCP, mint amennyire (időnként) kedvem van hallgatni őket. A led Zeppelin Frank Zappa ízlése szerint giccs, Frank Zappát mindig szertem és néha Led Zeppelint buzulok.
Autóbuzi vagyok és imádom az autókat és az autó nem szar, hanem világemésztő fos-szisztem. Karambolt szenved egy ismerős autó, nem azt kérdezem, mi lett a vezetőjével meg a benneülőkkel, hanem azt, hogy mi lett az autóval.

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 05:34:29

@bs395: Furcsa lenne, ha egy völgy "olyan tudna lenni" mint egy hegységrendszer. Öhm.. pl melyik Kína alakját venné föl az ország. Pont ez a bajom, ez a vacak tótawériánus analógiabarkácsolás, hogy rázzák a kivezényeltek a zászlókat egél Kádr és egál Maó kommonizmuss, egál a faszom. Egál az, hogy VALAMILYEN EGYÉB célja van Tótának és a hatás elérésére kihúz egy nekitetsző , a szerinte arra alkalmas szálat.

Hát én elhiszem, hogy pl bátor lenne az a HHH család, aki meghívja birkapaprikásra a királycsávójjat, oszt a kauban meg: KIZSÁKMÁNYÓLLOD A JÁNYAINKAT? és ZSAROLÓ NÉPNYÚZÓ B ARÓMM feliratok fogadnák, meg ott pocskondiáznák le HÁJFEJŰ ZSÍRÁLLAT NYÚZÓ BENNÜNKEKET E JE? Persze az is jómegoldás, ha a HHH család nem kér gőccsönyöt. Na, pl ez is egy analógia vót, ami hamis.

Sőt, odaföl a főszövegben muatok reális támadhaósági pontokat, de érdekes, hogy pl az nem izgatott föl senkit, hogy olyasmikről állapodtak meg meg írták alá, amik már múltidejűek.
Meg ott van az elefántlábas kép is, amit kijavítottam.

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 05:43:11

@halbikvera: Volt némi szerző aljasság is a dologban, ugyanis nagyjából tudom, hogy mi kell a gépezetbe.
Nem csábítani akarnám Önt, de főleg a nemcímlaposak a jók. Elvileg talán feltételezhető lenne, hogy a jók is lehetnének címlaposok, de hülyeség, mert címlapra olyan való, ami első felületes átfutásra is szélsőségesindulatokat vált ki.

Azt figyeltem meg, hogy a szellememberei egységesen, egyenmondatokkal a szellemiségük haloványka sziporkáztatása nélkül takarékos dfeszarez miez mondatokkal intézik el. Pl én ha szellemebere posztjában idegesíteni akarom a szerzőt, sokat szoktam írni, megcsillogtatván a fegyverzetem, lássa, kivel van dóga. De a szellemembere örül, ha futja neki arra a két magvas (különben sem eredeti) gondolatra és nem vesz részt a viadalban.. leginkább pl nemreagál. Kiírja a blogjában, hogy ő permanens fogadóórát tart és szemtelenkedik, de a blog leginkább zárva van [=nem lehet kommentelni] és főleg a szemtelenkedőkkel nem riposztoz, spórol az anyaggal a főszövegírás vérizzadmányaihoz...

Mégis olykor igazat kell adnom nekik, nem szabad eltérőt (és digitálisat) írni, csakis analóg sémákat.

ineralisi · http://degzfigyelo.blog.hu 2011.06.28. 06:15:11

@magyar-magyar szótár: nagyon kár volt kijavítani az elefántos képet, mert dögös dolgozóasztal hangulata volt, hogy rálógott mindenre. miért hallgatsz a surmókra? légy önmagad.. ha én javítottam volna, akkor biztosan elcsavarom kb 7,3 fokkal balra, hogy örüljenek, és pofázhassanak, hogy nem elég, hogy kitakar mindent, de még ferde is, és egyébként is hogyan lehet egy mondatban ötször leírni, hogy hogy?!

Fenehorizont 667 2011.06.28. 07:08:48

@magyar-magyar szótár:
aszittem, majd hosszabban illusztrálod a körbemagyarázást, de végülis ez is jó. tömör, lényegi :)

Fenehorizont 667 2011.06.28. 07:11:07

@Steinmann grófnő:
mér, itt régen ez volt? furcsa. nekem az is tetszik, hogy itt általában nem kommentelnek ilyeneket, hogy 'ez szar'.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.06.28. 07:58:21

A poszt jó.

De a Szótár vs. Indexhorda is!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 08:04:48

@magyar-magyar szótár: nem értek egyet, emlékezz csak vissza, a tartalmason olyan poszt is kikerült tőlünk címlapra, ami a szerves kémiai nevezéktan problémáiról szólt. (kacsint)

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 08:26:19

@vészmadár (pica pica): Jól van, de akkor volt egy olyan utasítás a cégnél, hogy a társasági blogokat kell preferálni, lásd a Kigondoltam! ot, mert a blogonbelül társalágás megakattogáshegyeket termel. A lényeg a kattogás, ezt nem fogják föl az oktondiak, akik mmindig csudálkoznak/felháborodnak, mi kerül ki címlapra. Címlapos máltalában kattogástermelő, és hogy ez ne lehessen igaz vagyis relativizálni lehessen, olyan csókos unalomblogok is föl fölkerülnek, mint az Antagon Jógyerekújságíró blog vagy a B-oldal, amit heten írnak és főleg kopirmányos toplistás izéket...
Ja és nagyon fontos a fő ideológiai csapásirány is.
Az a Tartalmas szakcikk a kivételerősítő volt ugyebár, érted...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.06.28. 08:38:40

@Levéltáros: ok, a fodraszatrol. A napi felsorakoztatos fejtagitason volt a pont. Ilyeneken rohognenek a nygatiak, akik nem annyira fegyelmezetten dolgoznak. Egyebkent a fodrasznal az alap hajvagas osszegeben benne van, hogy elotte es utana is megmossak a hajad es nyak masszazs is jar vele. Miert ne alapon. A penzedert a maximumot igyekeznek szolgaltatni, nem pedig a minimumot mint nalunk.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.06.28. 08:42:31

@regress: Haha, az meg is latszik rajtad. Ostoba vagy es primitiv. ”Sértetődött“ ahogy kchkscak feljebb jellemezte a magyarok egy reszet.

Fenehorizont 667 2011.06.28. 08:59:00

@Chaoyang:
én még mindig úgy írom be a nevem, hogy ctrl c ctrl v vel, mer nemtom megjegyezni, amit randomra beüttötem :D

amúgy tegnap pont írni akartam, hogy ékesen bizonyítja az úr a sértettséget, csak lusta voltam a visszacsatolás mutatásához. de ha már így megjegyezted...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.06.28. 09:39:20

@magyar-magyar szótár: Jelentem, az Antagon régen meg van halva. Az újságírói réteg Tumbleren kommunikál, és többnyire csak hivatásból blogol.

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 09:54:09

@elGabor: Az egyik első írás, amit végig elovastam, egy rendes igazi klasszikus riport volt egy akkor új jelenségről, ami még a Bérkocsis (vagy fuvaros?) utcánál járt, azóta lehatott már hozzánk is, az éppen véletlenül arrajáró lány-nak öltözött kurvákról. Jó (iskolás, de az ÉS-be épp tán beférő) munka volt, erre alul olvasom a trollok bugyborékolását, mijezaszar szinten.

Annyit sejtek hogy már a blogolás is meghalt rég.

@Chaoyang: Téged kiszolgálnak abban az igazikínaiéétteremben a kínaiaknak szóló külön igazikínai ételeket soroló (a szebbik) étlapról??? (a Dózsa GY útnál, az Ajtósi-Dürer felől)

@vészmadár (pica pica): A csaj gyűjti a férfiskalpokat. De csak non touche - én kértem tőle egy használt zokniját legalább, de azt már sajnálta tőlem. Csak rajongani, szerelmesnek lenni, bomolni (=csepegni hiába) utána, az igen! Le se pisil már két hónapja, de amikor címlapos vagyok gyön szmálylizni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 10:00:27

@magyar-magyar szótár: milyen jól ismered a blogoszféra sztárjait, én még arra is képtelen vagyok, hogy észrevegyem, hogy A meg B ugyanannak az embernek két nickje:)

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 10:18:48

@vészmadár (pica pica): Egy rakás neves nick, amikor pl midejön, hogy
Mi ez a szar -akkor egy ilyen célra alapított kommentnicket alkalmaz azért, hogy ne lehessen megtudni, ő milyen szarokat ír. De engem nem is érdekel, mert egy ember két nickje (hacsaknem Steinmann grófnőről vagy Künüről van szó) nem ugyanaz. nagyonkevés az olyan ember, akinek a 32 nickjee tényleg "ugyanaz" . Gyakoribb, hogy egy alternatív nickről lassan lekopik a stílus és előbukkan az alapítő ősi nickje stílusa

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.06.28. 10:35:07

@magyar-magyar szótár: Nincs semmi új. A blogoszféra 2010-re ért el oda, ahol az Index fórumai voltak 2003 körül: ami valamikor jó volt, már lepusztította róluk a fikanickek serege, de még fontosak voltak az üzleti modellben. A fórumok még most is üzemelnek, de hát ez ma már nem igazán érdekel senkit. Zárványszerű felület, elvannak valahogy.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.06.28. 10:44:33

@elGabor: Tenyleg. Azt hittem "veletlen", hogy akkoriban aktiv elet folyt ott.

Hat az Internetto forum? Az sem volt smafu 1996-ban :))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 10:56:56

@A Hannibal Lektűr-attitűd: én is, meg kurva sokat chateltem is. És van egy elméletem: nem lehet, hogy te meg én meg az egész elbaszott korosztályaink változtak? hogy beleuntunk, megfásultunk, lett egy csajunk, munkahelyünk, ezer ilyen dolog lehet. Alítom, hogy a mai 15 évesek 10 (ha nem 5) év múlva azon fognak sírni, hogy bezzeg az MSN, az még IGAZI beszélgetéseket tett lehetővé...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.28. 11:15:22

@vészmadár (pica pica): persze, ez is igaz

lsd tumblr

már a mikroblogolás sem a régi
:)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.28. 13:04:34

@magyar-magyar szótár:
melyik kínáét? hát pest lenne a minishanghai, a többi meg belső kína, helyenként egy-két kis szigettel, ahol egy éppen aktuális funkci lakik. kb. erre van pénz, csak nem merik bevallani.
a hhh analógiára: persze, hogy sántít, mert a vacsora előtt nem kiabálja tele a családfő a médiát a királycsávó nevével, hogy mekkora tyrant, és szavazatokért se versenyez.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.28. 15:38:15

@halbikvera: "mi ez a szar? "
Nem jól kérdezted, így kelett volna:
Mi ez? A szar!
Egyébként a kommentek 5 körrel jobbak, mint a poszt.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.28. 15:45:49

@Chaoyang: "MEGLEPETES LENNE A SZERZONEK MEG AZ OLVASOKNAK, HOGY A KINAIAK NEM CSAK KORRUPCIO ARAN KEPESEK MEGGAZDAGODNI? (MINT A MAGYAROK)"
Igazad van, adócsalás révén is képesek gazdagodni.
1996. körül nem győzte a vámhivatal a sok kínai üzlet tulajdonosát kergetni kettős könyvelés miatt, itt nálunk!
A futkosásra meg ráb*tak, nem tudták kideríteni melyik ferdeszemű az, aki a cégnyilvántartásba ügyvezetőnek be van jegyezve. Ugyan úgy, mint azt sem lehet kideríteni, hogy a rokkantnyugíjjal kapcsolatos vizsgálaton ki jelenik Gazsi I. vagy Gazsi II., mivel ujjlenyomatot sem a cégbíróság, sem az eü. viszgálatot végző bizottság nem gyűjt. Kinézetre meg mindegyik egyforma.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.28. 15:53:09

@Con Storm: "Szóval a kínai siker titka az, hogy Pekingben az összes köztisztviselőt letartóztatták, kirúgták és 18 éves fiatal jó tanulókkal helyettesítették őket!

Itt is Magyarország ellenségei a terrordiktatúrából ránk maradt közalkalmazotti maffia!

A megoldás, be kell vezetni a poligráfos évenkénti pályaalkalmassági vizsgálatot a közszférában!"

Valószínűleg te nem jársz a közszférába, mert látnád, mekkorát tévedtél!
Azért kívánom, hogy ha arra jársz, a te ügyedet kizárólag olyan személy intézze, aki nem terrordiktatúrából ránk maradt közalkalmazott. Élvezd!
A pályaalkalmassági vizsgálattal egyet értek, de a közigazgatás legfőbb vezetőinél kéne kezdeni, és ha lehet havonta vizsgálják őket!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.06.28. 17:14:21

@magyar-magyar szótár:

Ne kívánd, mert a saját bőrömön tapasztalom a magyargyűlölő nácik terrorját!

Nah beteg lettem, majd az egyik orvos eszébe jutott nehézfémmérgezés, ezért elrendelte, hogy látogassam meg az üzemorvosom!

A munkáltatómmal közöltem a dolgot, mire 3 nap múlva kézhez kaptam az egyoldalú rendkívüli felmondásomat, követeltek majd 350 ezret...

A munkaügyi jogászokhoz elmentem, mondom én semmi ilyesmit nem követtem el, azt mondták kussoljak!

A munkaügyi központban közöltem, hogy az iratokon nincs rajta az aláírásom, mire az ügyintézőm felére állapította meg a havi átlagkeresetem!

Elmentem a jogsegélyszolgálathoz is, de ott is közölte az ügyvédnő, hogy az ügyész nem fogadná el a beadványt vagy ki...

A háziorvosom belehazudja a pofámba, hogy ő nehézfémmérgezésre nem vizsgálhat ki...

Az ANTSZ-nél saját pénzre kérhettem szifilisz vizsgálatot, de az olcsóbb nehézfémterhelést nem... mert azt csak szakorvos kérheti...

Nem tudok dolgozni, folyamatosan gyulladásban a szervezetem, alig látok, duzzanatok vannak a testemben, habár igen keresett szakmákkal rendelkezem és gyakorlattal is, még csak munkára sem közvetítenek ki, vagy vegyésztechnikusim, gépésztechnikusim, CNC programozóim, hegesztői minősítésem, bármilyen lakatos melót megcsinálok...

Vágod? A szolnoki vegyiben az átkosban, az ólomöntödében ezek a tömeggyilkos magyargyűlölő neonácik 42 embert végeztek ki... valahogy nem gondoltam, hogy én is sorra kerülök...

Lencsés István 2011.06.29. 09:32:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd: téged már ismerlek , te vagy az a divat magyar aki mindig a helyesírás szabályaival jön de attól még a lényeg nem változik .... :) ;)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.29. 09:52:58

@Lencsés István: azért ekkora pofátlanság mellett mégsem tudok elmenni szó nélkül

hiszen éppen te szoktál minden érdemi hozzászólás nélkül, pusztány nyelvtanra hivatkozva, (természetesen ótvar silány helyesírással) blogokat, posztokat fikázni

"MAGYAR - t kis m - el ? :O Azaz .... Ennyit erről a blogról is ...."

"Előbb meg kellene tanulni írni , és utána blogot írni ...."

"Majd ha megtanulsz írni , akkor kommunikáhatunk . :) ;)"

"Tanuljon meg írni a blogíró , és ne írjon hülyeségeket sem ...."

"Különben is akkor sértegessél majd ha én is megtettem illetve ha mered vállalni a neved és ha tényleg megtanul írni a blogíró ...."

"Nem tudom ki írta ezt a bejegyzést , de nagyon jó lenne ha megtanulna helyesen írni , mert ezért IS tart itt a világ ...."

stb: blog.hu/user/41469/tab/activity

szánalmas fasz

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.29. 09:57:16

@Lencsés István: elnézést

lencses.blog.hu/

"Hát érdekes 1 történet ez! Most leírom a véleményem....

Én rólam köztudott hogy nagy Ákos rajongó vagyok de Mester Tamás 1-2 zenéjét is szeretem! Tamás a Fonogram dijkiosztón bepipult mert nem ő kapta meg a díjat hanem Ákos! Igaza van Ákos új lemeze nem rock de ő nem tehet arról hogy odajelölték! Viszont a Cometért nem tudom miért neki áll feljebb hisz a közönség szavazott és amikor Ákos elindult mindig nyert szóval szerintem Tomika 1 kicsit magába nézhetne! Nekem ez a véleményem de biztos hogy kapok majd miatta!"

ha tudtam volna, hogy gyengeelméjű vagy, megadtam volna a tiszteletet

Lencsés István 2011.06.29. 12:32:15

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ha neked valami nem érdemi hozzászolás , az attól még az .... Pusztány ? :O :D Azaz , na rólad ennyit te divatmagyar . :D a sértésed meg lepereg :) ;)

magyar-magyar szótár 2011.06.29. 12:57:27

@Lencsés István: Drága uram, a divatmagyart nem csak magamfajta egybeírásbuzik írják egybe, hanem egyébként az Academia szerint is egybe kéne írni. Egyébként: az Ön hozzászólásai érdemiek, érdemiek!

Lencsés István 2011.06.29. 13:39:07

@magyar-magyar szótár: te már azt sem tudod miről írsz .... :D

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.29. 18:25:08

@Lencsés István: nem sértelek, tényt közlök

agyatlan troll vagy, ami még nem feltétlen baj

de annyira buta vagy, hogy az már kevéssé szórakoztató

és ráadásul még ide is szoktál

ez a baj

Lencsés István 2011.06.30. 09:15:21

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Majd ha magyarul fogsz kommunikálni , és nem internetes szavakkal dobálozol , akkor oszd az észt ! :) ;) Buta sem vagyok , de leperegnek a sértéseid ! :) ;) Pláne úgy hogy te meg anonim vagy , divatmagyar , és más néven kommentel nálam , mert nem meri magát vállalni , erre szokták azt mondani hogy szerencsétlen :D

magyar-magyar szótár 2011.06.30. 10:37:02

@Lencsés István: Nézze uram, nem hiába hasonlítkják egyesek az internetezést a pokolhoz, míg én maradok az egyszerű villamossal való közlekedésnél. Ön meglátott egy villamost, felugrott és egy régóta beszélgető társaságBA (bele) csöppent, az nem az ön hibája, hogy nem tudja, mit, kicsoda és miért. Az utasok különbözőek, nem kevés büszkeséggel állítom, hogy itt a mi szakaszunkban aztán tényleg MINDENFÉLE ember van. Az a magyar szellemi és internetes élet legkiválóbbjait jellemzi, hogy füöl-fölugranak (ha címlapos a cucc) és ennyit böfögnek: "Mi ez a szar" pl az efféle emkberek használnak több nicket. Én nem tudok arról, hogy H.L-nek lennének kommentnickjei.

Ön egyáltalán nincsen képben, lenne szives megnézni, mi van kiírva a villamosra. Az se ártana, ha Kevésbeszédű Hannibal munkásságának nézne utána... Egyébként szivesen látjuk, de mondjon is már végre valamit a szokásos fórumozós attac-okon kívül.
Mi a véleménye a kínai-ról pl? (MNint olyanra gondolok, tehát a kínaira...)

Lencsés István 2011.06.30. 11:46:41

@magyar-magyar szótár: Már pedig van a divatmagyarnak több nickje is .... Aki nincs képben az nem én vagyok , én nem sok dolgot utálok de azt igen ha valaki divatmagyar vagy hazugságokról blogol , itt az előbbi áll fenn . Nem érdekel a " munkássága " egy divatmagyarnak .

ineralisi · http://degzfigyelo.blog.hu 2011.06.30. 20:14:07

"Buta sem vagyok" - ezen elgurultam... Hellerien groteszk tinédzser.

Lencsés István 2011.07.01. 10:01:13

@vészmadár (pica pica): Nem tudod ? :O Az szép .... :O :D

@ineralisi: ha nem tetszik valami ide tessék irogatni , te iq betyár :) ;)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.07.01. 14:59:25

@Lencsés István: korlátolt és igenfiatal trolloknak kicsinyt művelődés, tájékozódás, miheztartás végett - hogy értsék, hogyan is csinálnak vérhülyét magukból:

hannibal.blogter.hu/176422/sormagyar

Lencsés István 2011.07.02. 12:50:13

@A Hannibal Lektűr-attitűd: a korátolt az te vagy , meg a társaid akiknek fáj az igaz :D ja és magyarul köszi :D :) ;) jó jó , tudom nem megy , de akkor meg takarodj ki az országból ! Ja és a sértéseid meg leperegnek mint ezt többször már mondottam csak nincs hova eljutni :) ;)

kIára 2011.07.03. 23:55:49

Óh, szívemnek oly, sőtmitöbb olybá kedves szótárembere
elhagytalak – kis üdőre – de nem feledtelek
hadd gratuláljak régi ’s új trolljaidhoz

(és most csendes felfohászkodásféle blogtéristenhez a szent gaogag liba hív-szketásinak világosságáért, és különösen te rajtad könyörüljön, Lencsés, kinek neve Estefán)

magyar-magyar szótár 2011.07.04. 03:40:36

@kIára: Köszönöm. Lencsés művészúr a mi Tunyacsápunk, de én nem vagyok elég Bölcs Patrick őhozzá.

kIára 2011.07.09. 21:27:47

Hoppá, ezt egy érdekes duplamondat:

„[…]Utána Henry George következett, az „amerikai szocializmus” apostola. Ő a múlt századvég óriása volt, ma már kevesen tudják, hogy a kínai fiatalok az amerikai egyetemeken tőle tanultak „forradalmat”, s hogy a századelő kínai forradalma nem marxista, hanem georgiánus ihletésű volt.”

Tipikusan olyan gondolat ami meghökkent, de helyességét megítélni nem tudom.
De még egy sekélyes wikiátfutás után is elgondolni érdemes.

magyar-magyar szótár 2011.07.11. 06:19:04

@kIára: Gyanús ez nekem, az amerikaiak valami gyerekes módon szeretnének mindent maguknak betudni, köszönni stb. Talán a mai forradalomban van valami, ami fölfogható europid (nyugatmajmoló) kopérozásnak.

Az amerikaiak szerint őnekik kellett két világháborúban megmenteni Európát (a II. vh ezen "megmentés"-nek a következménye pl .. höhö... hö...) Ráadűsul a múlt századvég az ugye az 1800-as ével vége, akkor pl Jack London szociálizmusa, evvel az á-val szoktam elkülönböztethetővé tenni az euroszocializmustól.

kIára 2011.07.11. 10:37:39

@magyar-magyar szótár:

Henry George ( en.wikipedia.org/wiki/Henry_George ) szociálizmusa aminek van szép ámerikai neve is – Georgism ( en.wikipedia.org/wiki/Georgism ) – az bizony implementálva volt Kínában a Csiangdzsú (Jiaozhou) öbölben, és vagyon Hongkongban és Szingapúrban.
És és ugye Kínában két forradalom volt, a Mao előtti 1911-es és az 1949-es _igazi_ maoista párt„forradalom”.

Feltéve de nem megengedve.
Én elhihetőnek tartom, hogy az első forradalom értelmi seggjeinek jónéhánya megjárta a korabeli ámerika egyetemi padjait és fejecskéjükben dszordzsianizmusukkal és szociálizmussal eltelve tértek vissza az édes (de véres ekével felszántadntó) császári apaföldre. (Már persze, ha visszatértek).

Szun Jat-szen és köre mindenesetre figyelemreméltó társaság. Különösen ha belegondolunk hogy 16 éves száműzetése során miket és hogyan csipegetett fel európában és amerikában.
A Szing Csung Hui (másárírással: Hua-Szing Hui = Kínai Megújhodási Mozgalom) konkrétan hawaiozott az ámérikában.

[Közbevetés: figyeljük meg alaposan ezt a képet, előlegezzünk meg egy sanda bizalmat a fiziognómiának és vegyük észre a jobb sarokban a kutyulit: http://en.wikipedia.org/wiki/File:华兴会主要领导人.jpg (finomszemű láncpórázra eresztve, két újjal buksisimogatást imitáló gazdijával)]

Hogy mi és hogyan nem maradt meg George-i eszmékből és lett belőle Maoista újdándi-mennyei malaszt – – – nem tudom.
Detalán és szintén csak feltételezve: a Párt későhuszadik és mai „meghújhodása” és a birodalom kapitalizmusra hajazó (bár soha olyanná nem váló) vedlésének szellemi alaphordaléka talán mégis dzsordzsianizmus és nem marxo-maoizmus.

{[(tudom, hogy ha valami már izmus, akkor az izmsra hivatkozásnak fele miazmás szédelgés)]}

kIára 2011.07.11. 10:48:37

A kép, ha nem kattanna:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/67/华兴会主要领导人.jpg

jegyzetek:
1. a kínai „forradalmak” száma végtelen, csak látókánk elől unalomba ködösül (akárcsak a saját „nagy” forradalmainkból való kibutulás)

2. Jack Londont köszönöm. Éppen olvasom az Országútont (innen kattan: london.sonoma.edu/Writings/TheRoad/ ). Valami pazar csodás. Fotóillusztrációival egyetemben.

(Csak egy példa az ámerikás hobóra: london.sonoma.edu/Writings/TheRoad/07.jpg | és persze innen a többi: london.sonoma.edu/Writings/TheRoad/holding.html

kIára 2011.07.11. 11:02:52

Na még valami (klára szeret régi fotókat nézegetni és vak tyúkként szemet vél találni)

Hogyan lóg kínában a mandarin? (J.A.)
en.wikipedia.org/wiki/File:China,_Mao_(2).jpg

(hátugye mindig hátul, őfőszentsége seggénél)
süti beállítások módosítása