a vateráról lopott képen Suzuki Swift gólyaláblátható,  bekarikázva   az az ominózus "kritikus elem" aminek "rozsdásodása" miatt visszahívtak több, mint százezer autót.  Ezt a gólyalábat tán még a legmenőbb autókban sem galvánozzák, ha van rajta egy kis rozsdapor, nem szám, úgyse látja a paraszt (a magyar szervizekben az ügyfél egyik belsőhasználatú elnevezése).   A régebbi,halálosan gyönge konzervbádogból való kasznisé. A régebbi Swiftnek japán-gyárilag oly gyönge, direkt konstrukciósan, a kasznija, hogy akár egy kisebb árokbaborulás is halálos lehet benne -részletekért forduljon a kíváncsi sajtómunkás tűzoltókhoz-rendőrökhöz.  Tíz éve pl. egy hat fős részeg gyerektársaság a jólsikerült dízsé hajnalán a "százéves elavult" II-es Golfjával egy egész családot halálosan lezúzott Swiftestül Ercsinél  , még a Golf II sem lett totálkáros, nemhogy a belőtt/részeg vidám fiúk frizurcsija vagy ruhája. Bárki, aki az utcára lemegy és alánéz hátulról egy ilyen Swiftnek, laikus szemmel is láthatja középen azt a helyet, egy "púp"-ot amibe az osztott hátsó futómű stabilizátorai lapított v alakban fölcsatlakoznak és ami veszélyesen szokott rohadni az egyébként kevéssé rozsdásodó autón. A képen   talán veszélyesebben rozsdás a rugótányér, de sebaj.  

 Nevetséges egy halálosan gyönge konzervbádog-kasznis autón effélén szőrözni, sose rozsdásodik el az a két rögzítőfül annyira, hogy az ütközés, ami amúgy a kasznit gyilkosan összegyüri, le is szakítsa a helyéről...

 

játékos feladat: A Swift Kongó-val állj félkerékkel föl a járdára, nyisd ki az ajtót majd próbáld becsukni -nem fog menni! Köszönjük Suzi!

 

Egyébként: Az Autó-Motor újságírói anno kipróbálták a még japán kasznis Swiftet és a magyar hyperkönnyített változatot. Az tűnt föl nekik, hogy a gyöngített kasznison a motorháztető 120-nál homorulni kezdett... A japán kasznit egyben galvánozták, a magyart darabokból ponthegesztették és a ponthegesztéseknél a galvános vázvédelem sérült, ez az eljárás korróziós pontokat teremtett lényeges rögzítési helyeken!!

Azon nem szoktam csudálkozni, ha a Tékozló Homár jógyerek álblogban van efféle balfaszság, ez a dolguk, hogy hülyék legyenek a valósághoz (lásd a műtej históriát...) . Ha egy horgász nem tudja, hogy ő nem is pecázik, akkor mit csudálkoznánk? De azért az országos média ne sziveskedjék már táttatni   az amúgy szimplán is hülyének nézett nép száját mégnagyobbra!

 

Örülök, hogy most olvasóimnak politikamentesen szemlétethetem, a becsűűűletes média hogyan sziveskedik oktondi tudatlanul a Magyar Suzuki Rt-nek egy népszopatást beetetni.

 

Ugyanis ezeken a gólyalábakon

amiket magyar beszállító szállított be, felületi vörös rozsdát lehet taláni. Benne volt a tévében, szemrebbenés nélkül mutatta egy suzukiszervíz főnöke.

A képen a rozsda mélyebben beette magát, de ez a 10 éves gólyaláb így még kibir 10 évet is... vagy mégtízet, az inkriminált gólyalábakon erősebb az a lemezrész.

Tippem szerint a Magyar Suzuki Rt főemberei vagy ki akarják rúgni a magyar beszállítót vagy lenyomni az árakat -így évvége/évelején folynak az ártárgyalások ugye...

 

 

KÖSZÖNJÜK EMESE

 

FREE JÁSZBERÉNYI!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr602547682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása