csuda

~gyerekek - csodagyerekiparnak óriási lökést adott a Mindenhatooooooo Youtube nevű leányvállalata, ezért első példaként direkt olyan csudagyerekiket válogatok be, akik mit se sejtenek a Mindenhatooooról sem.

Amúgy  Egy Mozart nevű német Salzburgban telepedvén le vetette meg az alapjait a szórakoztatóipari csodagyerekképzésnek. Wolfgang nevű fia és Maria Anna nevű leánya [Nannerl - kb Pannika] süssili schatzili-k voltak a maguk korában. Mendelsohn is csodagyerekként kezdte, sőt, az öreg Goethe úgy emlékezett, hogy Wolfili a maga idejében (12 évesen) erőtlenebbül játszott.

 

A kis Lucciano 

Csudaballa (Innen sokkal jobb szöveg, Tóth János előadása pdf-ben]http://www.gyomaendrod.hu/text/doc/dokumentumok/fooldal/2007/eloadasok/Toth_Janos_eloadasa.pdf Bala első írásos említése 1326-ból származik. A marhatartásáról jellemző puszta egykor Túrkeve tulajdona volt. Gyepjei összefüggőek voltak, melyek összefüggtek a Berettyó-zugokkal. Az ötvenes években 150-200 növendékmarhát tartottak,s ehhez épült a három nagyobb istálló is. Később a területet a Nagykunsági Állami Gazdaság használta, főként a téli takarmány (gyepszéna) előállítása céljából. A kilencvenes évek közepén az Állami Gazdaság külömböző elnevezésű, de mezőgazdasággal foglalkozó jogutódokra oszlott és egyben megszűnt a koncentrált szarvasmarhatartás. A bérlőként becsatlakozó magánvállalkozók libatartásba kezdtek a nagy kiterjedésű udvarterületen a védett terület szomszédságában. 2002-ben aktív állattartó használója nem volt az ingatlannak. A szántók egy része ugarként hasznosult, ami kedvező állapot volt, a gyepek kaszálása is rapszódikussá vált. Legelő állat csak jelentéktelen néhány példányban, alkalmanként legeli a területet. Csudabala területét nagy kiterjedésű cickórós, helyenként ürmös gyepek és ecsetpázsitos szikirétek jellemzik. Botanikailag kiemelt jelentőségű a macskahere, és más erdőssztyeppfajok előfordulása a degradált löszgyepekben, amelyekre bármilyen állattartáshoz és növénytermesztéshez kötődő tevékenység végzésekor különös figyelemmel kell lenni. A Nemzeti Park évente körbekerítéssel megjelöli a jelentősebb állományok termőhelyét. Természetvédelmi szempontok legfontosabbjai: -Csudabala tulajdonrendezése,állami kezelésbevétel formájában -Libatartás felhagyása a védett terület szomszédságában -Macskahere termőhely külön kezelése -Feneki-éri és a belső szántóterületek visszagyepesítése -Kaszálás és legeltetés folytatása -20 KV-os légvezeték földkábelre való cseréje -Tájba illő karám kialakítása

3 komment

Címkék: csuda

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr932432697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.10. 09:45:09

Hát, a csudaballa után nekem már túl szabadon asszociatív a szöveg...

Az észak-koreai gyerekek tiszta sor, akkor kaptak enni, ha eljátszották a dalt, és ha mosolyogtak is hozzá, sütit is kaptak a végére. Az kis argentin csávó már kunsztosabb, hiszen ő már zenéli is a Samba pa tit. De azt baromira nem vágom, hogy jön ide a gyomai marhatartás akármi...:)))
süti beállítások módosítása