"Nem szükséges a szerzetbe lépened. Elég ha a jövedelmed 25%-át átutalod az alábbi bankszámlára"

/Srí Csínmoly Bhagavad Gíta -interpretációja - Őszencsége Publishing/

 

A guru az Indiák Négy ege alatt olyan néptanító, aki ül az árnyékban, jönnek a népek, hallgatják, ha beszél (többnyire homályosan fogalmaz, mert az olyan többértelmű, értitek, ugye?) ha nem beszél, akkor is hallgatják. A jó tanítóknak ajándékba süteményeket visznek (ohne zucker) . A jó tanítóknak általában a kajával, szállással, szexxel, ilyesmivel nincsen gondjuk, mindig van a kezük ügyében tiszta textil, ital víz. A közepes vagy gyöngébb tanítók az éhkopp és a nyomor helyett összekuporgattak egy rep'jegyre valót a Romlott és Mocskos Nyufgati Világba, céget alapítottak és azóta dől a lé, villák, Rollys Royce-ok, kiadók, koldultatás, meg minden és ők is, naponta többször vannak abban a magas tudatiállapotban, ami a szexelést megengedi.

 

Nevezetes közöttük Srí Csínmoly Ravalmindamani Hanibadi, aki  aztán hazarepült, hogy megmutassa, mire vitte és követte pl a Beatles is a sleppjével. John Lennon aztán berágott Csínmolyra, mert feszt benyulkált a csajoknak, meg huncutságokat sutyorgott nekik. (Ugye, ismerjük a Káma Szutrát, ami arról szol, milyen sokféleképpen lehet dugni, csak azt nem áruljáa el, hogy a jófrancba nem csúszik ki az ipse farka azokban a bonyolult Q meg W meg ß alakzatokban...)

 

Aztán itt van nekünk a mi három megélhetési gurunk, akik a Csínmoly lebutított mélymagyar verziói.

Müller Péter bácsi egyik nagy érdeme, hogy immár 55 éve egy melóhelyen dolgozik és pl ő az apukája Sziáminak, aki szintén Müller Péter.

 

Popper Péter bácsi pedig Orbán Viktor körösztapja, őnéki köszönheti A Cigány a huszonnégy nevéből az egyiket, de ám Popper Péter nem gyűlöl, mert guru nem olyan.

 

Végül Joshi Barat igaz JósziBarát, ki emlékszik már a rádió-tévé meg más képes újságokban a turbános faszi hirdetéseire? Azt hiszem, akkor vakpaliszemüvegben... Jószi Barát főleg cigányokat szeret meghívni, nem tudom, hogy a guruk odahaza taníthatnak-e shudrákat és mire mennek vélük?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr531522095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.12.31. 11:45:52

Müller Péter nem édes, hanem csak nevelő apukája M.P. Sziáminak, Joshi Barat csak alkalmazott, Popper viszont tényleg guru:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.12.31. 11:48:38

Sziámi Péter tudomásom szerint Guru Péternek csak nevelt fia. Nem az ő fájából alma.

Józsi barát Guru pedig főleg azért hív meg cigányokat, mert a középfokú végzettségű segédszerkesztői közülük tudnak verbuválni, épeszű madzsarnak égő lenne fellépni ott. Mintahogy Maunika gurunőnél is ugyanez a szitu. Azért van madzsar páciens is ezeknél a guruknál, vulgárszociológusok a lumpenproletariátus rétegébe (kasztjának?) szokták őket fakkolni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.12.31. 11:50:59

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Jaja. Popper guru bácsinak legalább van humora, sőt a Belső utak könyvét annak idején bibliaként forgattuk, de legalábbis pont belepasszolt a kordzakó belső zsebébe.

Marilyn Poppins 2009.12.31. 13:43:16

@A Hannibal Lektűr-attitűd: így van, Popper guru, és humora is van, ne mossuk már össze Barát Józsival, aki tévés guru kategória.

Müller nyálas.

magyar-magyar szótár 2009.12.31. 14:18:22

@Marilyn Poppins: Ne vegyük már el az alacsonyanképzet póletárjátusstól az ők gurúllyukat! Tudom, hogy műűveltértelmiségi nem néz JaózsiBarátot, de bizony a zézótérllya, az kell a póletárroknak is. Ejnye!

magyar-magyar szótár 2009.12.31. 14:19:31

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @efes:
Akkor ezek szerint a tökfától nem is esik olyan messzire a pöszméte!

magyar-magyar szótár 2009.12.31. 14:20:52

@Marilyn Poppins: És tessék emlékezni a középkorai Joshi Barat-ra, aki turbánban hirdette magát (lásd főszöveg)!

Marilyn Poppins 2009.12.31. 15:01:27

@magyar-magyar szótár: erre nem emlékszem, de azt biztosan tudom, hogy régebben bábszinész volt, nem guru

persze, a legtöbb értelmiségi legalább egyszer pályát vált, csak nem mindenkinél sikerül ilyen jól

magyar-magyar szótár 2009.12.31. 17:49:27

@efes: Pénzért adják elő a témákat. Szerepelt már (a Maunikában) olyan család, akiket ismerek is. Műverekedések.. eljátszák az egészet. Ráadásul a szereplőkkel aláíratott szerződések apróbetűsrészei meglehetős ganajak. Korántsem a beadott ötletet valósítják meg, néha valódi a mglepettség valamelyik szereplő arcán,nem az volt megbeszélve. Persze nem azzal kezdődik, hogy pénzt ajánlanak föl. Azonban a cigányok vállalják azokat a műsorokat (ez megy egy orvosi rendelő várójában is.. sőt, a maónikázás, mint ige, pont ezt a megjátszást "idegesíjjük föl a bolon' magyarasszonyt a belosztályon az a kövér nővért, he, Ilony!") Vannak, akiet turkálós vagy egy rend új óccsó kínairuhával fizetnek ki.
Mégis, akárhogyis, az élet átszüremkedik, óhatatlanul. Nem szabad annyira finnyásnak lenni ezekkel a műsorokkal, mert magyar Snatch nem lesz, ha Gálly Ricsink van is. (Kéne ott a derekam :)) )

magyar-magyar szótár 2009.12.31. 17:50:48

@Marilyn Poppins: Hogy emlékezhetnél, te nem járattál olyan ócska műsorújságot, aminek a hátoldalán Joshi Barat mint guru reklámozta magát úgy 1993-ban.. (bábszínész pár évig volt a 80-as években..)

csak annyi hogy 2009.12.31. 18:03:31

Az én kedvenc gurum vietnámi, és nyugati aluljáróban téríti a csövesesket csak simán kereszténynek. És ő adja a csípős levest a hallgatóságnak, szóval simán lekörözi a fenti szentségeket.

RoFä 2009.12.31. 21:40:59

Boldog új szótárt! Jó hogy van ez nekünk. Viszlát majd ázsiából, jó borozást!

magyar-magyar szótár 2010.01.01. 04:43:53

@RoFä: Minden jót neked is! Majd ha az én újévem jön el (az a márciusi alkonyat, amikor először érezni az átmelegedett föld illatát...) ...addig is lesz Holdújév!

magyar-magyar szótár 2010.01.01. 04:46:55

@csak annyi hogy: Térülni jó. Kedvenc [nem]gurum, Tarkovszkij arra hajlott, hogy akárha csak egy pohár vizet a WC-be öntenénk minden nap, kultikusan... . De mink ám elutasítjuk az idealizmus, bár nem tudom, minek nézné a marslakó a képernyők előtt görnyedő, ujjaikkal pikk-pakkoló lényeket, mivégre mívelik ezt... pláne a blogocholisták

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.01.01. 15:45:58

az én gurum már meghalt. de így könyebb is vele.

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2010.01.01. 17:10:45

Popper nem guru, ugyanakkor jó pszichológus, épeszű életvezetési tanácsokat ad.

M.P. és J.B. arra sem érdemesek, hogy kiírjam a nevüket.

magyar-magyar szótár 2010.01.02. 07:40:27

@radiologus.hu: Az [áram"szolgáltató" neve] ingyenes PR-reklámújságjában olvastam Popper és MP tanításait (az egyik tökfehérben, a másik tökfeketében) Sőt, őrültnek gyógyszer gyanánt ajándékoztam már Popper -könyvet. Sőt, nem feltételezek rosszat a dramaturg és a bábművész úrról sem. Úgy vagyuk velük, mint a Hobo Blues Band-del, biztosan vannak, akiket segít az igazi jó blues zenéhez vezető ösvényen, nekem nem kell...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.01.04. 12:27:16

azé tanulságos, hogy e kis közösség megvédte Popper bácsit

klassz:)

magyar-magyar szótár 2010.01.05. 05:35:09

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A borról is kénytelen vagyok elismerni, hogy kismértékben gyógyszer. Sőt, a pálinka (egyébként alkoholt nem kedvelő , bizonyos szívbetegségben szenvdő nénik esetében, maxx 20 ml) is. Popper bácsi nagyon sok okosat összhallgatott meg olvasott guruktól, és mint született pedagógus, értelmiségi ember, ezeket a tanításokat hatásosan tudja továbbadni .. és végülis életünk egy van és azt csak a blond nem akarja kellemesen és hosszan élvezni. Pl a csupafeketében slankító édespofa szakállas gurbácsikra zsenge egyetemistalyányok tömegesen buknak.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.01.05. 10:31:20

@magyar-magyar szótár: ööö
asszem, elég régen voltam zsenge egyetemistalány

(mondjuk nem is bukok Popperre)

fruttipapir 2010.01.06. 21:16:50

ÉN sem bukok Popperre.
Vagy nem vagyok az a kateg...?
Hm.
:D
süti beállítások módosítása