Még Felnőtt Bácsi ismerőseim (akiknek naívan leánykás, prae-lolitikus tudatát jól jellemzi, hogy haragszanak az index-pont-hu-ra mert jobbos blogokat is blogajánlóba enged) is leösszeesküvéselméletesőznek, monomániás alföldimentalitású tajtparasztnak gondolnak azért, amit pedig a Fő Kaszáló Mókus Apja Fasza itt a 0:50-1:05 közötti szakaszban pedig nyíltan, egyszerűen vall be.

Vagyis kár izgulnia a Felnőtt Bácsiknak:

Az index-pont-hu korunk Népszabadsága, ámen. (Meg lehet nyugodni)

 

Ebből az állításból a korunk a netokratív (tehát a rejtett) néphülyítésnek felel meg. A Papíralapú Népszabadságban a sávok fordítottak. Az indexen a blog-pont-hu "blog" sávjába rejtik el a heti népnevelő vezércikkeket - a blogsáv az kb a Visszhang Rovat, Agora [ÉS -típusú megfelelő ám gézengúz jógyerekség ] rovatoknak ill. az olvasói levelek-nek felelnek meg. Az ÉS Agora rovata azért is jó példa, mert aki ügyes, kap valami honort az oda (mint macskát) kivágott vagy bekönyörgött (gazsulál a szerző, hogy ~) cikkért, sok ember viszont örülhet, hogy véleményének (persze utánrúgás*-sal) helyt adnak.

Az ostobának és hülyének lenézett nép be is szopja, hogy a főbb, szakmányban írt politikai -payola blogok a Nép Szava. "Közülönkvaló" vagy közénk lekegyeskedett írja, aki ugyanolyan matróztrikóban, műszálas melcsifelcsiben van és hobbija az autósrófolás meg a pecázás [= ami itt: horgászat].

Képelemzés. A Kaszás Mókus, főleg nem itt, a video-installáció-akció kereteiben, hanem állativeszélyre figyelmeztető piktogramként indexes májer narancsszín pólója nyakszirtalatti részén picikében egyszerre fejezi ki az index rejtett és valóságos lényegét. Felszínén a cuki mókus-suggaface, amit a netokratíve hülyített jeccerűnek lenézett nép szépen be is nyal. Amúgy pedig a kaszálás: Miközben a mitsesejtő tulaj kuncorogtatja könyvelőivel a lassan csordogáló aprópénzeket, addig az alkalmazottak, a menedzsement meg a "külsősök" a magyar médiavilág relatíve  legzsírosabb fizetéseiért hawájjzanak, sokszor úgy, hogy netjobbágy ingyenmedvékkel termeltetik föl a napi cuccost. A papírszférában az árak, honorok köztudottak, míg az átlagos netjobbágy még ma is leöszeesküvéselméletesőzi azt a barmot, aki azt feltételezné, hogy a az index házimanói nem ingyen payoláskodnak. Egy papírújság tördelésében nem lehet kilóra levenni a hülye tulajt, míg az internetes néhülyítésben el lehet adni a barom tulajnak 3 milláért azt az összelopkodott HTML-hártyát, amit elszerezni egy jobbképességű gimis negyedóra alatt képes...

 

E videoinstalláció úgy igyekszik elébe menni a dógoknak, mint Piolós Julis nyénnye, a falurággyó, amikor azt mondja: "Na, lyányok tegnap este olyan részeg vótam, négykézláb mentem haza!" Mit tud erre mondani a többi falurággyó: "ááá, nem is!" Itt: "Ááá, nem is vagytok tik ilyen szörnyetegek!" Pedig: dehogyisnem. Sőt.

Ezért van az, hogy Uj Péter-ben korunk Faragó Vilmos-át csípom, mert őszinte. Tóta W-t nem szeretem, mert nyálas képmutató stréber (emiatt szerintem már meg is kapta a beosztását a főnöktől). Uj abból indul ki a fenti videón, hogy a Political Capital által kandírozott** édybabbyknak hoaxált nemzedék (akik 1990 után születtek és nem láthattak már olyan embert, aki "látta még Lenin-t") politikailag már annyira buta, hogy benyalja a régi trükköket simán.

Az alábbi grafikonnal az index egykori blogponthu-címlap HTML-hártyakovácsa dicsekedett. Megfigyelhetjük, mint kaszálta el pl a 2006-ban még piacvezető (éspl valaha politikai-payolákat eltartó) blogtert a blogter (valójában a mommo-pont-keleteurópaiopiac) marketingöngyilkossága (arculatváltás 2009-re) után. Persze az kérdés, hogy a mommo-headquarters önként ölte-e le, mint a malacot, a blogtert a twitteroidizálással, vagy kapott szakmai "ráhatás"-t az indexes mókincoktól...

Innen aztán különösen perverz Török Gábor payolablogger azon feltételezése, hogy a mostani kampányban a médiának nem osztanak lapot. Hogyne osztanának, csak nem a hagyományos elavult médiumoknak. Amikre a barom fideszekek gyúrnak. Sőt, a hagyományos elavultmédiumok gründgens-ei most meg is kapták Kár, hogy Krizsó Szilvia gründgens nem érhette meg az Este című agitációspropaganda nyalóműsor vezetői székében, ahogy Lendvai Ildikó bekapatta tövig... Szegény Nika Györgynek kellett a jizzelésben pillognia és kapkodnia a face-ét... 

 

 

 

 

 

 

 

 

*A blogoszféra kommentmoderátor liberális jógyerekei is művelik ezt, a sajátkommentjüknek lehetőséget adnak, a kiszupőerálandó riposzt kommentjeit viszont moderálják. Így a bejegyzés olvasója csak azt látja, hogy a blogtulaj őházában-ővárában jól megadta a véle vitatkozó szájának, annak!

**fonnyasztott & cukorbahempergetett

A papírsajtóban egyszerűbb volt, viszont az utánrúgást végző szerkesztő, főszerkesztő legalább kurzívan különítette el a ~-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr691407882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kódex 2009.12.05. 11:29:27

Blogod a faszdájelemben előkelő helyet foglal el, a tartalom ezúttal is rendben, már, úgy értem, az a kilencven százaléka a szövegnek, amit a magyar szintaktika szabályain belül értelmezni mertem.
Ha egy icipicit visszavennél néha ebből a későbarokk kacskaringókban tobzódó posztmodern mondatszerkesztésből, szinte felhőtlenné válna olvasói rajongásom horizontja...
(És tényleg az Uj Péter tényleg egy faszagyerek a maga légterében. Bár egy titkos cinikus és gyáva geci, aki anarchista szabadgondolkodással lelplezi erkölcsi puhányságát. És így tképpen az egész indexgenyóságnak falaz. Az első vonalban virágozzék minden virág - a blogszféra és az ügyesen szelektált MTI-jelentések majd kielégítik úgyis a kenyéradó gazda igényeit.)

kódex 2009.12.05. 11:30:33

és tényleg tényleg... :-)))

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.12.05. 12:39:08

"míg az internetes néhülyítésben el lehet adni a barom tulajnak 3 milláért azt az összelopkodott HTML-hártyát, amit elszerezni egy jobbképességű gimis negyedóra alatt képes..."
nem enjünk bele, mi kell ahhoz, hogy fusson is. írni írok én is, ha nekiállok, két nap alatt megtanulom az alapokat, és akkor már szines és pörög is, de utána? meg 20000 bloggerre? meg millió kattintásra? meg mi van alatta? és ahhoz hogyan viszonyul? hajlandó-e egyáltalán szóba állni vele?

@kódex:
"anarchista szabadgondolkodással lelplezi erkölcsi puhányságát"
mindenki anarchista, csak van, aki meg akarja mondani, hogy mások mit csináljanak, és van, aki inkább maga csinálja. na az utóbbi az igazi erkölcstelen.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.12.05. 13:13:20

Már hogyne osztanának lapot a médiának: öröm nézni, milyen elképesztő hatékonysággal használják, VONAtkoztatják a büdösnácinyilasfasisztásoskodó jobberek a web.2 néven ismert médiát, amit amúgy ellenfeleik csak bambán bámulnak. Ebben a csatában bajuszkirályék még a lepartizánabbak a jófiúk közül.

@bs395: Nem hiszem, hogy egy anarchista kezd valamit azzal az akármivel, hogy erkölcs. Milyen erkölcs, kinek az erkölcse? Az enyém, tied, Kádáré, Vona Gáboré? Krisztináé vagy Ferié? :)

Azt sem hiszem, hogy szabad gondolkodással lehet bármit is leplezni. Hiszen ha valaki képes valóban szabadon gondolkodni, akkor ez a folyamat természetes eredménye, hogy nincs mit rejteni: a szabadság és a rejtőzés egymást kizáró fogalmak.

kódex 2009.12.05. 13:31:44

@efes:

a gondolkodás per definitionem szabad: gondolkodni annyi, mint szabadnak lenni.
Nem gondolkodni: félelmeink és ösztöneink csapdájában vergődni.
Én nem a szabad gondolkodásról beszéltem, hanem a "szabadgondolkodásról". Ami mindig is jó pajzs volt a "mértékadó értelmiségünknek".

Tessék komolyan venni a helyesírásom.

kódex 2009.12.05. 13:36:02

@bs395:

"mindenki anarchista, csak van, aki meg akarja mondani, hogy mások mit csináljanak, és van, aki inkább maga csinálja. na az utóbbi az igazi erkölcstelen"

bocs, de nem értem - a kedvemért nem rugaszkodnál neki még egyszer - kicsit kifejtettebben, hogy csekély értelmemmel is megérthessem?

kódex 2009.12.05. 13:51:48

@efes:

"Már hogyne osztanának lapot a médiának: öröm nézni, milyen elképesztő hatékonysággal használják, VONAtkoztatják a büdösnácinyilasfasisztásoskodó jobberek a web.2 néven ismert médiát, amit amúgy ellenfeleik csak bambán bámulnak. Ebben a csatában bajuszkirályék még a lepartizánabbak a jófiúk közül."

igazából ezt is kifejthetnéd jobban, én ugyanis csak a primitív tolongásukat látom, amivel biztos, hogy nem fognak új híveket szerezni, legfeljebb az eddig rejtőzködőket bátorítják színvallásra.
Az igazán hatékony véleménymanipuláció népszabisan működik: a tényeket és a véleményeket kell összemosni - bár manapság már erre sem annyira fogékony a magamfajta panelproli...
Amitt a jobbikos hibbantak művelnek az egyszerű mennyiségi és hangerőbeli erőszak. Ráadásul a spontaneitásnak még a látszatát is kerülik.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.12.05. 14:12:13

@kódex: Tehát, szabadgondolkodni, vagyis azt gondolni, amit a szabadgondolkodók már előttünk kigondoltak? Az tényleg nem szabad gondolkodás.

A "primitív tolongás" primitív tolongás, de egyre többen keverednek oda, már csak azon egyszerű tömeglélektani jelenség okból, hogy ahol tolongás van, ott a meleg. Tűz közelében nehéz megfázni. Már csak azért is, mert web.2-őt arisztokratikus fintorgással szemlélő balosoktól nem kell félni, ellenben, ha a hangosokhoz törleszkedünk, tán még jól is jöhet egyszer. Hatásos erőszak ez, hidd el, tekintve, hogy éppen a rejtőzködők mindig a királycsinálók.

I_Isti 2009.12.05. 14:16:35

@kódex: Naja, de tényleg hatásos. Miközben a nagy pártok arra nyomulnak, hogy a hagyományos médiában szerezzenek befolyást, a jobbik mindenféle médiahátszél nélkül, sőt médiabéli szembeszéllel szembehugyozva tudta elérni az EP választásokon a bejutáshoz szükséges százalékokat.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.12.05. 14:41:12

@efes:
az enyém, természetesen, csak akkor az már nem erkölcs :-)

@kódex:
az erkölcsnek mindenképpen külső hivatkozása van: isten, természeti törvény, a másik ember, a gyerek, stb.
sok anarchistának van erkölcse - konzervatívok, tradicionalisták, monarchisták, hithű keresztények. stb. -, sőt, sok ateistának is, lásd a humanistákat (bár az is egyfajta vallás).
de amikor az erkölcs belülről fakad, az ellenőrizhetetlen, kontrollálhatatlan, veszélyes és fujjfujj. önamga eistenje és hasonló pejoratív megnyilvánulások, hosszú történelme van ennek, kezdve onnan, hogy a erkölcsösök szerint lucretius kiírta magát az életből (hogy ez hogyan lehetséges, nem részletezném, mert nem lehetséges, de mindegy is).
röviden: ha van külső hivatkozás, az üdvös, ha nincs, akkor erkölcs sincsen. csinálni nem elég, meg is kell indokolni (és fordítva: nem muszáj csinálni, ha meg lehet indolkolni).

magyar-magyar szótár 2009.12.05. 14:51:00

@kódex: Sokat gondolkodom, jóformán fesztet ezen a kérdésen, mikor nemesb a lélek. S rájöttem, hogy akkor, a halálon túl a sír férge vár, ugyan, mért is lennél szerény.

Stilisztika: Esterházy faszán nyőttem föl én is, és ezen semmi sem segít, pedig máma már Grace Paley a kedvencem, aki a világ minden nyelvére könnyen fordítható. Laokooncsoportként küzdök magammal, minden szóczikknek azzal vágok neki, hogy most a faszba az esterházyzással, brótigent [nyugat-kínai másolat] fogok a tokmányba, de mindhiába, csak a czizella, a czizella, hogy a gúnyáját basszusgitározná gallérmögé!

magyar-magyar szótár 2009.12.05. 14:55:29

@I_Isti: Ne feledjük, a Jobbik (ez az új és nem a Miép-Jobbik) is netokratív párt. Az ország televan félőrült vállalkozókkal, akik ma már ott tartanak (2002-ben vérszocialista volt, jóismerősöm...) hogy az alkatrészrendelő prg helyett a kurucinfos van nyitva az ablakban. Miközben igg a subba suggárum hajj-de jófiúkok kurvára büszkék arra, hogyan szopatják széjjel a bunkó és mindenért felelős nép agyát, aközben persze az eszköz (amit vééééletlenül ugyebár egy USA-szerveren dógoztatnak és a demokrácia jegyében nem lehet ellene tenni semmit...)

Ide, ahol vagyunk, a túljó kommunikáció vezetett a nagyszerű politmarketing ötletek a Pannon Puma fasza bekapattatásától ezerrel Bokros Lajops örökre beégetésén át a Mocskos Kéthét -ig . Teljesen egyértelmű, hogy az ilyen Török politológusfélék meg vannak arról győződve, hogy nem látni át a HTML-hártyájukon.

kódex 2009.12.05. 14:59:16

@bs395:

ezt már inkább érteném, csak az összefüggést nem látom az eredeti beírással.
És most akkor mindenképpen - és mégis de amikor?
Szóval mijalúnakfasza az az erkölcs?
Szerinted?

magyar-magyar szótár 2009.12.05. 15:02:15

@bs395: Nem kell indokolni, a fikaizmus lényege ez. Stipi-stopi óvodás atitüdben az nyer, aki először kenyi a bubust. A minap a subba iwiwfikázásán kacagtam, mert mi is az erkölcsijogalapja Subba Daddynak az iwiwet fikázni, hát mivé lenne a világ, ha nem lennének olyan hülyelyányok, akik felteszik a hintán gebeszkedős hülyeképüket, amin élvezhet a tehát a pozícóbahelyezés (én kenem, tehát te leszel fikás) miatt fölülkerekedő ÁMDEMINDEKÖZBEN pl a címlapszerkesztési elvek, amik a sikamikaszintű kommentviharokat (kattogásmarketing) preferálják ...ő.. mennyivel is kandírozottabbak az iwiw (stb...)kripto céljánál (adat és címhalászat, kapcsolatmátrixok értékesítése..)

Ugye, Zuckerberg cukifiú.. de (ehhez nem értek, kérdem:) A Facebook az.. mivel is különb az iwiwnél?

kódex 2009.12.05. 15:05:55

@magyar-magyar szótár:

nem olyan kellemetlen ízű az.
Viszont soha nem is volt kedvencem az ő stílusa, de ez nem ide tartozik.
Én pl. eredetibbnek érzem a tiédet, igaz, sokkal pongyolább is sokszor, amit írsz, de ezt betudom a net stílustorzító hatásának.
Esterházyt már első olvasásakor is önmaga paródiájának éreztem. Később ez csak súlyosbodott.

(Téged néha csak enyhén részegnek - de tudom, ezt már cáfolgattad...)

magyar-magyar szótár 2009.12.05. 15:08:57

@kódex: @efes:
Amin csudálkozom az, hogyan tudnak a szakemberek a "Jobbik előretörésével" kapcsolatban komoylságot eröltetni az arcukra.
Mennyi pénze is van a Jobbiknak? Semmi. Esetleg fideszmódra tarhál a vállalkozóitól. Azért egy vállalkozónak, ha még működik a bót, van annyi esze, hogy túlságosan szélre agyi beborultság esetében sem pozicionál (gondolok itt a pirosfehérsávos zászló felvonására a jászakárholi maszektüzépen, ez azért a kundschaft javát curikkoltatja a kapuból...

Siratják a MaSzopot, miközben a MaSZOPnál akkor vagyon halmozódik, amiből kifizethetnék az országot. Márpedig pénz = hatalom.

A média pedig ingyen csak az SZDSZ-nek nyalt. Most benyalják az LMP-t, aztán majd meglátjuk Rhodosznál mint lesz hic ugrusz

kódex 2009.12.05. 15:11:54

@magyar-magyar szótár:

beégetés vagy bégetés?
És ha beégetés, akkor milyen értelemben?
Nem vagyunk ám gondolatolvasók, és szerintem te sem magadnak írsz, mert akkor megtenné az otthonosan porszagú íróasztalfiók is...
Tiszteld már meg legalább a rajongóidat egy kicsit pontosabb stílussal és explicitebb mondandóval!
(Igen fikázok. Ragaszkodnék a megszokott színvonalhoz.)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.12.05. 15:12:09

@kódex:
te dobtad fel az erkölcstelen anarchista témáját, hogy az UP az az :-)
én tudjam mi fán terem az erkölcs? van nekem olyanom? nincs. azt majd megmondják akiknek van, mert szerintem még mindig nem több, mint hivatkozásgyűjtemény, hogy nekem miért szabad, amit neked nem (ennek gyakorlatilag az űberelhetetlen vége a mindehtató végtelen, akire te már hatással nem vagy - a kör bezárult, és aki kívül került, azt elviszi a zsákos payola).

@magyar-magyar szótár:
a kattogásmarketinggel mi is a baj? lehetne, hogy te fizetsz érte, vagy pár síkaltruista összedob egy pro bono felületet, és ketten olvasnánk egymást. pénz kell ahhoz, hogy nyomogathassam a gombokat, és inkább a másé, mint az enyém, mert úgy többet ér el, mintha csak a fiókba rakom. az is inygér van, már belerakni a fiókba. a fiók pénzbe kerül megint.
indokolni meg indokolják, hogy ki miért röhög az iwiw szíven: mert ők nem olyanok (persze de, csak ezt nem árulják el nekik). ahogy állításod szerint a puruttya többett tett a jókeresztényi erkölcs és etika prezentálásáért, mint 10 bíboros (plusz a püspöki kar a másik végről), úgy egy subba daddy mennyivel tesz kevesebbet azzal, hogy a kedves kommentelő fekáliáját a kommentelő arcába a kommentelővel belelapátoltatja (a'la benkő dániel)?

magyar-magyar szótár 2009.12.05. 15:12:11

@kódex: Ha már Esterházynál tartunk, Dr Mátyást sose feledjük.
A pongyolaságom súlyosságát abban látom, hogy a valóban hasznos stílusparódia (bunkóságom, ami szerep) keverhető a tényleg a rendetlenségemből, trehányságomból fakadó ...egyszerűen bárdolatlanságokkal, na. Igazából képernyőről képtelen vagyok szöveget tisztázni, azt pedig, hogy papírra nyomtassam és visszaírjam..

minek...

kódex 2009.12.05. 15:14:35

@bs395:

ebben nem is lesz vita... :-)
Izmosítottuk kicsit az ujjacskáinkat.

kódex 2009.12.05. 15:17:50

@magyar-magyar szótár:

Igen arisztokratikus hozzáállás.
Képzeld el, hogy meg tudnád többszörözni a hozzám hasonlóan értelmes olvasóid számát :-))), ha kicsit fegyelmezettebben írnál.
Vagy azt akarod, hogy valami faszkalap indítson egy blogot "magyar-magyar szótár a magyar-magyar szótárhoz" címmel?

Marilyn Poppins 2009.12.05. 19:03:06

@kódex: vagy a régieket veszítené el, ha fegyelmezettebben írna:))

magyar-magyar szótár 2009.12.06. 05:55:25

@kódex: Sőt, a hozzáállásom iskolázatlan tajtparaszt, aki sikertelenségében frusztrálódván még rá is játszik a szerepre. Lényegében az olyan olvasóim kegyelmén élek, akik időnként annyira fölfortyannak már a túlságaimon, hogy szóvá teszik. Plána, akik igyekeznek helyreigazítani. van it a linkajánlómban olyan magyarmagarszótár, ami ráadásul az is! a Mondták volt...
Van még egy másik, de egyelőre nem tudom eldönteni, hogy nem a nyelvhasonlítás bűnébe esik-e a kedves szerző ... többet kéne olvasni belőle... Az én együgyű elmém az őseredetinyelv emlékeiből a mamá-n kívül kevesett tud elfogadni s az is olyas lehet, mint az ölajtó általlója, hogy technikailag egyéb kulturálisföldrajzi összefügés nélkül, a ded mammamhangja az emlőn, adja magát.. Mint a kukoricamorzsoló fadarab, ami az idiánoknál meg a magyar parasztoknál egyforma volt konkrét export nélkül is...

magyar-magyar szótár 2009.12.06. 06:37:40

@Marilyn Poppins: hogy mondjam hannibalul röviden? ádehogy

kódex 2009.12.06. 11:54:32

@magyar-magyar szótár:

:-)))
Van nekem egy réges-régi barátom, együtt voltunk katonák, aztán egy kolesz, egy egyetem, szóval elég jól ismerem, hát ő szokott farccal ilyesmiket mondani magáról, aki nem ismeri, nagyon le tud döbbenni ilyenkor, én a kényszeredett vihogás és az orrbeverési ingernek való már-már engedés talán nem is olyan széles skáláján szoktam csúszkálni magamban.
Nem tudom, mennyire jött le az előző hozzászólásimból, de nekem nem a stílusoddal van igazából problémám, azt többnyire nagyon élvezem, a formás tartalomról nem is beszélve.
Egyszerűen csak arra akartam célozni, hogy sokkal szélesebb valódi, értelmező olvasóréteget (nem fikakommentelőt!!!), gyűjthetnél be, ha kicsit visszafognál az olykor parttalanná váló szubjektivitásból. De oké, lehet, hogy az öndefiníciódhoz kell a sok fikanick állandó hergelése-idomítása.
Persze értem én, értem a cihológiádat, jó szórakozás lehet, nem vitás, csak szerintem ez az "iskolázatlan tajtparaszt" szerepjáték kicsit occó kínai pléd ahhoz a merőben intellektuális és sokszor elitista hozzáállás takargatásához, ami lépten-nyomon kivirít a szövegből.
Komolyan, a legbarokkosabb mondataid, mintha szándékos menekülőútvonalak lennének, és gyanítom, ez nem mindig szolgálja 100%-osan az őseredeti célját szótáríró uramnak.
Aszt most nyugodtan basszon le, hogy ne gondolkozzak a maga fejével, mert az meg nem az én őseredeti célomat szolgálja...

kódex 2009.12.06. 12:24:57

@bs395:

csak válaszolok még erre, mert ugyan mélységesen igazat adok neked az erkölcs fogalmának maszatosságában, mégis azt kell mondjam, hogy - ha nincs is fix pont, ahonnan az erkölcs darujával világokat mozgathatnánk, de az erkölcsösségre való törekvés (bármilyen erkölcs legyen is) mégiscsak jobb stratégia egy magamfajta gondolkodó és érző baleknak, mint az etikai alapú világnézet teljes feladása. Ezért én első körben nagy jóindulattal és várakozással szemlélem azokat az embereket, akik valamilyen erkölcs nevében próbálnak ágálni, csak persze tudomásul kell venni, hogy konkrét erkölcsi elvek vállalásával igencsak sebezhetővé tesszük magunkat a szintén erkölcsi alapon felénk irányuló kritikák előtt.
Persze, tudom, nem kerülhető meg az erkölcs kettős értelmezésének problémája sem, de a köznapi értelmezést most inkább meghagynám a napi politika harmadrendű demagógjainak.
Az erkölcs elfogadása számomra nem egy konkrét és megfelebbezhetetlen etikai szabálykönyv életelvvé emelése, nem is különböző erkölcsi rendszerek megfelelő elemeinek rugalmas előráncigálása pillanatnyi érdekeim érvényesítéséhez, hanem egy általános igény az erkölcs nélkül való élet lehető leghatékonyabb elkerülésére.
Nehéz ez egzakt módon meghatározni, de azt hiszem, azt nevezik erkölcsi érzéknek, ha valaki mondjuk 100 esetből 95-ben ráérez, hogy adott korban, adott társadalmi viszonyok közepette, mi az, ami hosszú távon elfogadható a tágabb környezetében élő emberek 95%-a számára.
A maradék öt százalékkal meg úgysincs mit kezdeni, anélkül unalmas lenne az élet, kell ennyi izgalom, kockázat.
Namármost pl. Uj Péter - bármennyire csípem az írásait többségükben -, szerintem nem ezzel a törvényszerű és egészségesnek nevezhető 5%-kal játszik az Indexet vezényelve.
Ilyen értelemben tartom erkölcstelennek (bár félig-meddig maga előtt is mintha leplezni próbálná)U.P.-t.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.12.07. 11:44:30

@magyar-magyar szótár: A pénz jelen esetben nem számít semmit, ha van egy olyan, valóban alulról szerveződő, kizárólag hangos aktivisták által működtetett kampány, ami képes jól célzott populista fasságokkal megszólítani a tévelygőket. Aztán ha hatalomra kerülnek, igazán nem kell sok ahhoz, hogy pl. a maszop-körüli dellára simán rátegyék a mancsukat. Elveszik, ahogy ez szokott lenni ilyenkor a történelemben.

magyar-magyar szótár 2009.12.08. 08:22:33

@efes: Megnézném én azt az elvételt és kézrátételt. A bunkóknak alapvető fogalmaik nincsenek ahhoz, hogy egyáltalán a pénzut hol keressék. Nem Magyarországon van a pénz zöme, még törvénytelen eszközökkel sem lehet nyomára lelni. Szemléltetésül: Ez olyan, mint a kis falu, ahol a póóólettárjátus meg a "dógozótömegek" azt hiszik, hogy a pógármester úgy bánik a páncélszekrénnyel, mint ők a szerszámossal meg a kindertojásalkatrészekkel, hogy sihta előtt teletőőti a zsebeket. Na, a Jobikosoknak kb ennyi a fogalmuk.. kreatívkönyvelés, a Wallis Rt pénzmosodai műveletei, ezeket ők föl se fogják.
Ot van pl, amit Leisztinger művel évek óta, nagyjából 1000 milliárdos károkozás mellett tudott magának nyomorult 100-200 milliárdot össze-buffalló billeskedni és még a Figyelő szakújságírói is csak keveset értenek abból, hogyan csinálta. Elkezdik onnan, hogy kap KLeisztinger egy telefont, hogy inkasszót nyujtotak be a Pick adóssága miatt. DE és PEDIG a lényeg az, hogyan és mivel is érte el ezt Leisztinger, hogy a telefonhívást ő kapja.. és ne más... És miazhogy egy bankból kiszivárog az inkaszó híre és még mi az, hogy a bank az inkasszó helyet eladja PROMT!!! a követelését!
na ezek az igazi rejtélyek.

magyar-magyar szótár 2009.12.08. 08:51:31

@efes: (folytatás) A Jobbik gömböcpárt -lásd azt a bejegyzésem. Aztán itt van nekünk a mi tisztakörmű, éleslogikájú, művelt médiaértelmiségünk, aki nem fogja engedni, hogy a MaSZOP-t bántsák. Tokfalvi máris durciskodott, hogy csúnya dolog bármit is számonkérni, hagyvigyék. (Ugye, milyen szépen megköszönték Dr Antallnak, hogy hagyta vinni nekik, amit vittek 1990-94 között??)

Már megírtam a bármikormegtörténhet[újra] c nagyon rövid (ez már az új, a halottmagyar-magyar szótárban lesz a tavaszal)
Nem, nem történhet meg. Ebben az országban a háztömbbizalmi nem írhatja össze a lakók nevét a transzport összeállításához mert leszednék még azelőtt az arcát. Ebben az országban attól idegösszeropit kap az átlag bármelyoldali nemrefajrahovatartopzás nemszám, ha a teszkóban nem azonnal nyitbnak pénztárt, amikor ő negyediknek sorba áll és a pénztárosok 600 méterre onnan várnak a kuckójukban pedig...

Megmondjam mi lesz itt a naaagy obbik-tól való féelelmből? A nagysemmi. A párt egy nagysemmi, é hőbörgésük egy nagy semmi, a MASZoP túl gazdag párt ahhoz, két év alatt mindenki mindent elfelejt nekik, már a 2012-es előrehozott választásokra.

s hazudik, méghozzá szándékosan, méghozá megvezetés céljából Török Gábor, amikor azt mondja, nem osztanak most lapot a médiumoknak. Dehogynem, csak infoormálisan, tetenérhetetlenül, indirekt.
Van a jobiknak egy "fegyvere" a kurucinfos, de.. az.. jaj, azzal olyan győzelmet lehet elérni, mint a tévé ostromával . A HírTv soha nem is mossa le magáról a gyalázatot, és még ráadásul az ostrom hősivé hoaxálása alkalmas példa a HírTBV nemlétező erőpozíciója szemléltetésére.

Balfasz a jobber mind , akárhogy nézzük.
Én bízom a jógyerekeinkben, már 20 éve feszt azt tesszük, amit eszetokjaink mondanak, aztán, ha nem jön be, mi vagyunk a bunkók, ha bejön, ők voltak az okosak.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.12.08. 12:01:41

@magyar-magyar szótár: Hát nem tom, én ezekkel a Leisztinger-félékkel úgy vagyok, hogy csak utána kűdenék egy falka kopót. Ha gyorsabban fut náluk, akkor ügyes, viheti, ami nála van. Ha nem, rágják már le gyorsan róla a gatyát, léccilécci!

Megvan a sztori, hogy mit érdemel az a bűnös, aki eladta a Nyugati Pu. vasszerkezetét? -? -Bízzuk már meg a kereskedelmi minisztérium vezetésével ha már ilyen ügyes!

Én szeretném osztani a szélsőjobbal való félelmeket, de hát anno Szálasiék is így kezdték, és néhány hónap alatt csináltak annyi mocskot, hogy joggal nyilasozzák le azóta is az összes szélsőjobbost.. Ehhez viszont tényleg csak annyi kell, hogy azok közül a hatmillió közül, akik nem mennek el szavazni, csak egy millió gondolja azt, hogy bassza meg, két fröccs között nyomok egyet ezekre a jobbikosokra. Placcs.

kódex 2009.12.08. 13:13:08

@magyar-magyar szótár:

Az ilyen 2012-es előrehozottak honnan puffannak elő? :-)
Értem, hogy csak kellemesen szeretsz csalódni, meg kurva pesszimista vagy, de azért nem kellene ilyen markáns jóslatokba bocsátkozni, mert szerintem nincs mire, még az olyan okos embereknek sem, mint te.
A Török meg nem annyira ravasz, mint ahogy feltételezed szerintem.
Kicsit puhány jófiú, aki még sokáig szeretne elkapirgálgatni a maga kis szemétdombján viszonylagos háborítatlanságban. Néha okosakat mond, néha nem - de főleg semmit: abból baj sem lehet.
A médiumoknak egyébként sem kell lapot osztani, van náluk elég, azt gondolom.
Az viszont lehet, hogy önszántukból kicsit visszavesznek majd, mert tök el vannak bizonytalanodva és be vannak szarva, de rendesen.
És egyébként is mindenkinek tele a töke ezzel az össznépi maszatolással, ami ebben az országban folyik minden szinten.
Olyan indulat van az emberekben, hogy hihetetlen. A múltkor állok a 12 éves fiammal a házunk előtti füves térségen kialakított kb. 70 cm széles betonlapos úton beszélgetve, amikor egyszer csak tegezve rám mordul egy fickó, hogy miért foglaljuk el a járdát előle - körben több méteres sávban száraz gyepszőnyeg... Semmi "elnézést, szabad lesz", vagy urambocsá' szó nélkül kikerülne (látja, hogy épp nem látom őt), hanem csak így, röptében letegezve, kikérve magának az én mélybunkómód önös útfoglalásomat. Csak néztem ki a fejemből, és óhatatlanul eszembe jutott, hogy érdekes dolgok lesznek itt jövőre még.

magyar-magyar szótár 2009.12.08. 15:53:45

@kódex: Indulat van az emberekben, türelem semmi, rögtön fölcsattannak. Cél volt ez, nagyjából 3 éve... Ugye, most mindenért a bunkó nép a felelős. Nem találnak szavakat.. nincsenek is megfelelő kifejezéseik erre, hiszen maguk a Felnőtt Bácsik meg a Nép Nagy Tanítói is régi történelemkönyvekből kopírnak.

Kizárt dolognak tartom, hogy azok a politikai balfácánok, akik eddig simán belegyalogoltak minden ócska kis politikai csapdába, majd mennek egyáltalán valamire "kormányon". Költségvetésileg készhelyzet, magyarul az, hogy nem tehet mást, mint mi eddig, azt jelenti, hogy nem tehet majd semmit sem. Az önkormányzatoknak a II. félévre nem hagytak semmit. Most olyan személyzeti döntésekre szorítják az önkormányzatokat, amiket végrehajtani többe kerül, mintha minimális alatti létszámból megtartanának embereket. Iskolákat tanévközben érint ez a helyzet pl, csak törvénytelenül tudják megoldani tanárok elküldését.. vagy sok pénzért. Amit a Magyar Televízióval is műveltek ennyi év hű nyalás után.. nyilván, az se maradjon az ellenségnek. Akkora a kenyérféltés a médiában, hogy mindenki kussol, senki nem mer fölszólalni a gründgensekért. (Nyilván Krizsó Szilviának nem kell majd elmennie angolt tanítani...)

Töröknek van mire tennie a fejét, mert benne van abban a brancsban, akik annak a politmarjketingnek a spanyolviaszkját szarják, ami pl simán beáldozta Bokros Lajost egy kb január elejétől február közepéig jónak tűnő ötlet kedvéért, és még most is perkálnak rajta, ha már úgyis ellehetetlenült. És ezek a csávók, nemhogy a bőr lesülne a képükről, de még elégedetek is magukkal, egymásközt szerintem úgy vannak vele, pragmatice szakmai munkát végeztek, teccett vóna bárkinek megfizetni őket, akkor bárkinek dógoznak. Török már számtalanszor tette a hülyét és közölte tényként pont azt, ami hülyeséget szeretett volna belevetíteni az emberek tudatába. valószínű, ezért van kamera előtt folytonos röhöghetnékje. Ott van pl a 2006-os választások második fordulójára a "rejtélyes átszavazások" .. Az MSZP "téeszelnökktagozatosai" lisztet cukrot osztottak a proletár*oknak és a necces körzetek proletárkörzeteiben rendre fordult is az arány és ezek a kistelepülések aztán át is billentették a körzetben a téeszelnöktagozatos javára a szavazást... Török ezt nagyon jól tudta, amikor meglepett pofát tetteve pampogott a rejtély fölött...

/szó szoros eredetim értelmében, tehát a szavazati jogukért eltartott rétegek... Most ism megy nekik ezerrel az igérgetés, hozzák a szakértőket bezzegamerikából segíteni őket, de azt hiszem, megint az ősi kortes-eszköz, a liszt meg cukor lesz a leghatékonyabb...

Égő is lett volna bevallania Töröknek a rejtély nyitját, mert hiába is mond bármit, azért 2006-ban a média magának tudta be A Reformeről győzelmét.

Most pedig sokkal rafináltabban, már nem is mindenkinek osztanak lapot a játékban. Lehet majd mégártatlanabb képpel pillogni, pl a netokratív (intereten keresztüli) néphülyítést sok szakember is "spontán alulróljövés"-nek téveszti...

Innen kéjes különösen az, amikor egy politikai payola, mint Török, pénzért oszt eszet "blogban".

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2013.01.27. 05:48:04

Érdekes, ezt a kaszás mókust csak nemrég vettem észre, rákerestem és ezt a bejegyzést is találtam.
Nyilván értenem kéne, de nem áll össze, mármint részleteiben, bár sejtem, mire akar kilyukadni.

Ráadásul az összeesküvés-elméletet illetően még az is lehetséges, hogy benne van az összeesküvésben, és pont ez a megmondás a "hejderészegvoltam"...

magyar-magyar szótár 2013.01.27. 08:18:38

@Daily Shark: Most töröltem a tódítás című vázlatomat...

az a lényege ennek a Kaszás Mókus cuccnak is,, hogy a paracsizmaváltás után sok-sok elavultgondolkodású jóoldali újságíró, akik úgy tudták, hogy a Zujpeti az megbízható népszabis nevelés és Tóta a magányos harcos meg effélék, nem értették ezt az új trendet... az majd évekkel a Kaszás Mókus tódítás után következik, hogy Dezsőfi [Dezsewffy Tibor] részegen a pofájába akar vágni Szily Lászlónak. Úgy nagyjából senki nem ért semmit.

Nemértik a hagyományos papíralapú elavultújságíró bácsik, hogy tkp ugyanaz teljesült be az ő szakmájukban is, amit a magyar mezőgazdaságnak kívántak úgy 1998-2000 körül. Hogy ugye elegük van már a rinyálásból az időjárásra, jöjjön ide az, akinek tőkéje van, vessen azt, ami terem és hasznot hoz vagy ha nem, akkor meg verje rá a műanyaglakatot is a mezőgazdaságra, úgyis egy semmi volumen az, majd importáljuk ami nagyon kell.

Az internetes újságírásban is így lett, nem kellenek újságírók, ül egy pár picsa a fordítógépek előtt, befordítanak, kifordítanak... igen-igen kevés embernek jut még valami fizetős meló... eljátszák itt ezt a "hű, közületekvalók vagyunk, sziasztok skacok" olyan műsor ez, mint a megasztár vagy a vojsz vagy a zikszfaktor, tudjuk, hogy bunda, de olyan aranyos ez a Mező Misi.

Tkp az az unalmas történet ismétlődött meg, ugye volt a direkt morál korszaka, amikor a Magyarországra túl későn betört internet fenegyerekei a direkt morál hevületében a nejlonpank matulista fikaizmussal először kart öltöttek... aztán, a győzelem után meg jött a rossz lelkiismeret fázisa, ennek kórképe ez a Kaszálós Mókus tódítós videó

Emlékszel még a rizsára, amit a Kaszáló Mókusok nyomtak a tartalomközpontúságról? hol ez a rizsa?

Ott, ahol akkor jött az internet, amikor jönnie kellett és először privilégium volt, hozzáaszoktak az emberek, hogy a termékért (pl tartalomért) fizetni kellett... nálunk összecsúszott minden és akkor jött be az internet, amikor már lerohadt és elkurvultak a netokrácia egykor szépséges forradalmárai
ráadásul az ingyenesség (ha ugye van egyáltalán valami ingyen valójában az interneten)
Azt gondolták az indexesek, hogy ha hozzá is nyúlnak a Wallis Pénz -hez, az még nem kurvaság, főleg, ha egy jobbos palimadár majd visszafizeti a wallisnak az innovációspénzt. hát nem, a kurvaság az kurvaság. Mondjuk arra jó lett ez a "jobbos" pénz, hogy a "fideszbérenc index" című hülyítéssel a semlegességi trükk beváljon (ezt csinálja Török Gábor is)

azonban az a gond, hogy az internetes múlt eléggé jól kutatható és ezt a trükköt már olyan fényes elmék is bevetették "ezeréve" mint ördög Zoltán politológus.

Engem a Mókusok mutatványa olyan vándorcirkuszi előadásra emlékeztet, ahol a fogatlan oroszlánt bottal kellett kiverni a porondra, a zsonglőr három tojásából kettő leesett, a bűvész valóban zseniálisan táncoltatta a botot de a túl kicsi porondhoz közeli nézők meg nijedmán!-ozták a "láthatatlan" rézfonalakat 8pedig ez nagyon nehéz mutatvány ám!" ésígytovább, tényleg, a kötéltáncos lány nagyon csini, senki se bánta, hogy a porondon kígyózó kötelet se találta el a pipellőjével... a bohóc tökrészegségében véletlenül tényleg a trombita boldogabbikvégébe fútt.. és most összepakolnak és még a közönség szégyellje magát..

Nem ismerek geci aljasabb szöveget, mint Uj Péter újkihívásos jópofáskodását úgy, hogy emitt a háttérben az Index igazgatósági tanács tagja családja küszöbrágására utalgató hősi olajnyomatok, amott meg az, hogy a FIDESZ rúgatta ki szegényt... és ez nem elég, most Szily kb ugyanezt előadta (hogy ugye az Ágybavizelő ferenc-es miatt .. jáhjj)

sőt, ellenkezően, hiszen pont itt lett volna szerintem az új kihívás, ha az TÉNYLEG Uj-t érdekelte volna MOST lenne kihívás valamit csinálni az indexxel, ebben az elbaszott helyzetben
süti beállítások módosítása