"Mért kell nekünk fejlett nyugatiakká lennünk? Mért ne lenne elég, ha jó keletiek lehetnénk legalább?" /Temesi Ferenc sóhaja egy mai kocsmában, a 90-es években/

Keep West

A Bezzeg Óperenciántúl-ról írtam már.
Hanem a burkusok Prussziában!
Hát még a bergengócok, akik még a bezzegóperenciásoktól is nyugatabbra fekszenek.

Pedig igyekezni igyekszük: Ennyi  úniós ajánlást kötelező normának egy fejletlenországban sem hazudtak még el, mint nálunk. Gondoljunk csak a HCCP-vel végigszopatott kisboltosokra: aki beugrott, az a forgótőkéjét is rákölthette. Miközben az angolok nem csakhogy nem téglaporral tisztítják a puskájukat, de   egy eladó két boltban szolgál és azzal a puszta kezével taperolja és kínálja [Jaime Olivier-t nagynyilvánosság előtt] a sajtokat, amikkel a puszta [csomagolatlan] luxuscsokikat.


Itt még a veréb meg a vadgerle is védett, mert A Fejlett Nyugaton is.

Ott, ahol a határt járó magyar parasztnak, ami a leghamarabb feltűnik, a csönd. Nem zörög a haraszt a burkus mezőkön. Mezei nyúl? Még madár se jár! A tavak, nem , mint nálunk, békanyálasan, békák kuruttyszavától hangosan, nem. A bergengóc tó tiszta: a fejlett agrokémia következtében már a múlt század 70-es éveire mikroflóra s fauna szintjén kipusztult. Azért kristálytiszta a vize, mert halott. Ha madár se járja a burkus határt, hogy a francba ne lenne védett ott a veréb.

Még a csiga is védett!

Midőn először burkusföldében jártam, 35 éve, feltünt, hogy a schwaeger csak épphogy köszön a szomszédoknak s azok ugyan nagyon udvariasan visszaköszönnek, de semmi egyéb. Valamit barkácsolt (bizony, Nyugaton már 35 éve dúlt a csináldmagad mozgalom, az emberek maguk tapétáztak!) , hiányzott egy szerszám, amikor kérdeztem, hogy mért a boltba száguld el venni, hátha van a szomszédban, akkor kinevetett: Itt már ilyesmi nem szokás. Ha nincsen só, akkor sótlan marad a leves, ha a mami elfelejtett kenyeret venni, nix brot.  Ez a társadalmi elidegenedés, a jólét következménye, és majd meglátom, negyed század, és már nálunk is pofozzák a gimnazisták a tanáraikat!

Ez hát a móres! Most már, igaz, foltonkint, a Fejlett Nyugat beköszönt.

Egyelőre nálunk még alig van 666 marsraképes náci, az antifákat meg még úgy kell importálni a fejlettnyugatról, de ha ilyen mértékben fejlődünk, lehetséges, hogy sikerül itt is majd 6000 fá'nak 6000 antifával úgy össszecsapnia, mint Burkusföldében. WOÁÓÓÓ!

Csak viselkedjünk szépen, hogy megérdemelhessük.

A mélymagyar szokások legmakacsabbja az aggyuramistenrögtön. Pl a buzifelvonulásoknak a mi feődünkön, ahol  a karneváloskodás különben sincsen szokásban , mink farsági szezonyban csűrtdöngölve szeressük lejárni a zsírhabpörkőttet s zsírkrémes süteményeket, szóval mink még a buzifelvonulás 4-5-ik próbáján pontosan ott tartunk, ahol A Fejlett Ónijó és Keep West tartott az ő 4-5-ik buzifelvonulásukkor. Ahhoz hogy egy buzifelvonulás akkora társadalmibékességgel tagozódjon, mint Vancouverben, kell előszöris politikamentesség, hogy kopott politkai face-eket ne engedjenek ott brand-et salamontökösíteni, aztán meg gyakorlás, úgy a 25-ik buzifelvonulás magasságában már egészen uncsi lesz, és a csürhehuligánok a média tökre érdektelensége miatt visszavonulnak a szokott helyeikre baromkodni.

És a történelemben még mely szép példák vagytanak! Mohács után egynémely királyi városokban pl a zsidókat a sajáttulajdonú ingatlanjaikból kitették, majd (özv. Mária)királynői keggyel megengedték nekik, hogy elvett házaikban, mint bérlők maradhassanak, vagyis már akkoron megtettünk sokmindent Az Európai Csatlakozás (Keep West) ügyéért. pl a magyar zsidónegyed, nem úgy, mint Keep West, ott van, ahol jólesik, pl leginkább a település központi részén, Gyöngyösön pl a nagytemplomtól három cikkcakkos macskafutamra. És az az erő, ami kisöpörte onnan a zsidók emlékét is, mind ám Keep West-ről tartott ide. Na, jó, a fascio Dél-Nyugatról.  Keep West avagy Bezzeg Óperenciántúl az, ahol pl a mai Franciaországban 250000 cigány kóborol lakókocsikkal, mert helyi rendeletekkel basszusgitározzák meg azt az 1990-es törvényt, ami pedig enyhítene a cigányok ( gitanes) helyzetén. Így viszont 2-14 napig tartózkodhatnak csupán egy településen (az ott erre kijelölt és elkerített területen).

Azok a népek, akitek a cigány gyűjtőfogalom alatt tárgyalunk, az Indiák Ege alól 1500-1000 éve indultak el, az ott akkor honos 4444 nép százai, legalább három főágazásban Keep West -NorthWest. Ennek ellenére megélhetési cigányjogvédőink, cuccujológiusaink Bezzeg Amerikába mennek a cigánysággal semmiféleképpen össze nem vethető nigger-apartheidet tanulmányozni. A Gyökerek címen vetített tévésorozat után a barnább bőrű cigányokat a világos, fehérebb bőrű cigányok csúfolták nyégernek, KuntaKinté-nek, Kizzy-nek a múlt század 70-es-80-as éveinek fordulóján, kb a 90-es évekig, nagyjából ennyi a párhuzamosítható. Viszont kellemesebb ámeriká-ba tanulmányútra utazni, mint Indiába, a gyökerekhez, ez biztos... De, ha már, akor, bizony Keep West, mert még Guy Ritchie Snatch-ének is több a szociológiai értéke, mint a tengernyi tipikusan mélymagyar tanulmánynak, amit bezzegamerikai normakönyvek alapján kopéroztak össze a szájjalcsináló-ak. Judith Oakley a lakókocsilakó angliai cigányságot riportozván a kasztrendszer érdekes vetületeit tárta föl. (Mért dobta szemétbe a cigányasszony az az értékes kávéscsészét, amiből a szociológusnőt megkínálta...)

A magyar például befogadónép -ősien, eleve. Talán egy vagy két türk kisnéppel szemben voltunk elutasítóak, pl a kipcsakokkal, alighanem legeltetési jogokon bajszot akasztván.. ámde Jó Béla királyunk őket is visszahívta Bulgáriából. (Írmagjukat a számukra itten Keep West tatárok, a temességi török zsoldjában, irtották ki 1683-1699 között, innen ered a "Nem hajt a tatár!" -szólásunk.)

A befogadást egyébként Szláv Anyácskánktól tanultuk, akitől édes anyanyelvünkbe a földműveléssel és háztartással kapcsolatos szavak kerültek , borozda, robot [rabót] [barozda] kemence, dunna [dunyha], veréb, varjú, ő tanított bennünket arra, hogy beszéd közben nyissuk ki a szájunkat, ne zárt fogsorunk közül szűrjük ki a magánhangzókat, különben ne csudálkozzunk, hogy idegen papok szümtükkelt meg vogymuk -ot hallanak el beszédünkből... Nem fújt már itten, a Kárpátok ölében a szánkba pusztai port a sziél. Csak az ie -hangot el... Már az irígység-et sem szabad hosszú í-vel emlékezve a vegyeshangrendűségre, írni.  Bezzeg Keep West szabad a kancellárnőnek (akinek még a magyar jógyerekújságírás is nyal) ossie dialektusban beszéni, mindenki Németföldében úgy beszél édes apanyelvén, ahogyan akar, öröm ott egy országos nagy vetélkedőműsort nézni, mert az irodalminémetből nyelvvizsgás magyar azt hiszi, hogy dánok, flamandok meg dél-angolok is versenyeznek vagy Joschka Fischer Magyarországon maradt schwoob enkelbrudere... Pedig csak hochduetsch-ök, szászok, rajnatorkolatiak, egyeb németföldeiek az istenadták. Míg nálunk már ott tartunk, hogy egy szögedébe való jogászt is le lehet sajnálni parasztnak, ha köll-t merne mondani. Mög.

Sőt, a XIX. századi, a halszagú rokonságot nem annyire szenvedhető magyarjaink nagyapjai, főleg az Alfeőd-ben inkább halat ettek, csíkászatból éltek, jószágot ha, akkor rovásra került dögöt. Még a legeltetés is, a Tisza szabályozás előtt szigetekben történt, az Alföldön a Pest-Debrecen vasútig a legbiztosabb közlekedési eszköz a ladik volt, Törökszentmiklós és Nádudvar között főleg. Azért is avatta a bujtár megfelelően a gatyáját, hogy a szigetek közti hajtásban, vízbe ment bornyaú után, ha, ne ázzon át... Valamely fejlett nyugati hosszúnadrág avagy harisnya bizony halálos lett vóna...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr151380514

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.10.05. 06:24:06

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2009.10.05. 10:50:39

Spanyolok se nagyon dédelgetik a cigányokat, de a belgák, hollandok se.

2009.10.05. 11:28:40

Érdekes lenne tudni, hogy mi a véleményük a kípvesztről azoknak a falusi vendéglátóknak, akiknek állítólag meg akarják ejutiltani a saját termelésű élelmiszer kínálását .

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.10.05. 12:05:42

mellékes: szegregáció, faji megkülönböztetés stb ...izé k e z e l é s e stb bizony nem indiában figyelhető meg, hanem ámérikában, pl

ezért mennek oda, pl

az meg kedvelt, de ostobaságod, hogy mindenpesti cuculógus szájjalizélős és ostoba, nem érti/ismeri a cigányokat egyikse stb

ezjuj

a többi klassz

magyar-magyar szótár 2009.10.05. 12:37:00

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Nem is annak a megfigyelésére, hanem. (Hogy honnan jöttek) Valamint indiában a ménéldélebbi és minélbarnább (Még a Rámájánában is a ráksaszában a délebbi, tehát primitívebb törzsek maszkjai hujjognak) Miként kínában is a minéldélebbi és minélbarnább az annálrosszabb, csakúgy a cigány-cigány szegregációban. Ésbizony ez nem a weiß-oktúl el-asszimilált téma, annál ősibb.
Például: Az afroamerikaik közé befogadott afroamerikai a nigger vádtól sújtott hófehér. Míg a fehérebb cigány simán csicskáztatja-rabszógáztatja a [rosszul] olájok-nak meg nyégereknek csúfolt barnább bőrüeket. A barnább lapátvégi segédmunkások kifakadása, hogy a fehérebbőrű (bocs: idézem, "sárgalábú")akat nem látni segédmunkán [annyira].

A kasztrendszer tanulmányozása (ez megint ismétlés: a kasztrendszer nem egyenlő azzal az "osztályalapú" izével, amit a maaaxissták tanítottak rúlla...
Valamint az Hann' amit már Bryan-nek is szajkóztam, hogybizony lenne mit tanulnia a megélhetésikisebbségvédőknek

Szájjalcsinálás:
Piréz = szájjalcsinálás-
"Száz legszegényebb ember" über-szájjalcsinálás
legszegényebb település nagyon-nagyon nagyonszájjalcsinálás, ráadásul az a falu iszonyú sokat szenvedett már a szájjalcsinálóktól. Szájjalfelzárkóztatási [név a szerkesztőségben] Pista, meg affélék.
Persze ostobaságom, hogyne!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.10.05. 13:04:28

@magyar-magyar szótár: meg ne sértődj már:)

megélhetésikisebbségvédő is gyarló,
naná
ostoba stb

de attól, hogy feszt ezt szajkózod, jobb-e lesz, kinek?

ésmégde pl. pesten is van cigány, képzeld

és itt se egyféle

személyesen is ösmerek ugye pl, elit zenészcigánytokat, meg takaritónő magyarcigánytokat (aki maga szerint nem is cigány, csak a magyarok meg a többi cigány szerint?), meg ha kinézek az ablakon, szemben (kb 10 méter) is látomhallom, amit a költözzideközéjükésakkorlegyennagyaszád-féle szalonrasszista érvnek vél

ennyit pestről

és azt tudni, hogy honnan jöttek miegymás, érdekes
de nem feltétlenül segít ma

Hamburgi mit gondol a bajorrol (délnémetről)
északolasz-délolasz
stb

de ez nem(sem) old meg mit sem

bryan 2009.10.05. 13:21:01

Off (kicsit)
Van egy indiai ismerősöm, pont a már szóba hozott Tamilandu tartományból, aki dolgozott a 2003-as cunami idején egy segélyszervezetben, ahol a halászokat segítették, akiknek hajóit a víz elvitte, tehát megélhetésük odalett. Jöttek az okos nyugati szervezetek, felmérték a károkat, majd gyűjtöttek elég pénzt, hogy minden családnak vegyenek egy halászhajót.Volt is nagy öröm és boldogság, egész addig, amíg sor nem került az első halászatra. Akkor ugyanis kiderült, hogy mindenki ki szeretne menni halászni, viszont mindenki a saját hajóján, de mivel ahhoz legénység is kell, ez megoldhatatlannak bizonyult. Az átlagos párbeszéd az azelőtti estén ilyesmi volt:
- Gyere velem halászni, jó pénzt fizetek.
-Nem, inkább gyere te halászni, majd én fizetek jól.
Tehát nem sok hajó futott ki aznap a tengerre. A helyzet megoldása végül az lett, hogy a szegényebb családoknak hamar elfogytak a cunamiban amúgy is lecsökkent tartalékai, így eladták a hajóikat olyan helyen ahová a segélyszervezetek nem jutottak el, az élet rendje helyreállt. Sőt, volt olyan család, aki az eladott hajóból szerzett pénzt másba fektette és beindított egy vállalkozást és sokkal jobban járt, mintha halász maradt volna. Így megy ez.
Egy ghánai ismerősöm pedig Afrikáról mondott egy érdekeset. Szerinte az ottani országok problémái nagyrészt abból származnak, hogy a Nyugat leállította a történelmet arrafelé. Nem lehet megvívni egy háborút anélkül, hogy valami segélyszervezet azonnal ne követelne békét és ne tenne be egy csontsovány gyereket valami amcsi hírműsorba, amitől beindul a békecsináló gépezet. Ezzel viszont azokat az ostoba, idejétmúlt határokat tartja fenn, amik nem az ottani, hanem a gyarmatosítók száz évvel ezelőtti erőviszonyait tükrözik. Tehát tulajdonképpen nem engedi kimászni az államokat abból a trutyiból amiben vannak és amiből a Nyugat kimászott nagyjából 1945-ben.
Nem akartam nagyon elvinni a témát, csak eszembe jutottak ezek a dolgok.

magyar-magyar szótár 2009.10.05. 13:38:12

@bryan: nem el, hanem közelebb , kösz! :)

RoFä 2009.10.05. 16:39:08

Aha, Aha, ésakkor, ésakkor

Nem működnek a megélhetési szájjalcsináló cuccojológusok nemlétező receptjei, mgen. Látjuk a tragikus helyzetre mint rohadó dögre rárepülő nejlonnáci keselyűket, meg a kivarrt királycsávókat meg az egészet. Emberhalál volt, majdnemcsata volt, majdmég az szép lesz mikor véletlenül lebüknek egy nagyszájúbb gárdistát, lehetőleg valami szexuálisan frusztrált, zavart szemű, ám keselyhajú és nagyon fiatal politológiaszakost...na akkor mi lesz?

És...Mi tehát a megoldás? Egyet írtál, munkát pénzt az asszonyoknak.

Más?

Mert valami nem ártana ha történne, mielőtt valami hülye zskat gettóscifi film díszletei között találja magát...na nem az egész ország, csak a pechesebbje.

Rövidebben, az a problémám hogy megülöd te szépen a vesszőparipáidat, de néha jó lenne a paci fejét irányba fordítani. Hé, paraszt, melyik út keep west?

Vagy épp arról szólnak a történeteid, hogy nincs megoldás, mint ahogy semmisemigaz? Makarenko melyik nemlétező módszere lenne itt a módszer? Mi kéne hozzá és mennyi? Hogyan is állunk a szájjalcsinálással akkor?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.05. 22:36:57

akarják-e a felzárkóztatást az érintettek?

bryan 2009.10.05. 23:49:50

@bs395:
Vonzó-e az, amihez zárkózni lehet, megkérdezi valaki egyáltalán tőlük, mit akarnak? A szociális ügyek tervezőbeosztású figuráinál mintha az emberek csak zavaró tényezők lennének, akik akadályozzák a rendes ügymenetet. Mint a cbákban a vevők, a bkv-nál az utas, vagy az önkormányzatban az ügyfél. Egyébként meg mi az a felzárkózás?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.06. 00:59:26

@bryan:
fűtött lakás, szakképzettség, angol wc, ilyenek.
süti beállítások módosítása