Jó játszani a történelemmel, pl relatívizmusosat, milettvolnahá-t, pl ha 1938-ig legkésőbb seggberúgjuk a lovastengerészt, a királynélkülikirályságunk kormányzóját az úriközéposztályos pereputtyával, Klebersberg Kunónak külön picsánrúgás, Spieler tisztelettel voltam, a házmesterfilozófus és söntéstörténész, majd enélkül mégis lesz polgáridemokráciánk, s akkor dojó lesz, hogy nem majd 1944. március 19-én, hanem az Anschluß kereteiben egy kisgáz-harmadik-szigorújobbossal ránk is hengeredik a Reich, és még bőséggel lesz szabad vasútikapacitás azon munkatáborokba, amiket szemléin a Vöröskerszt is rendben talált, meg a Bezzeg Óperenciántúli Nyugat is szivesen elnézett. Illetve azt , hogy azok haláltáborok lennének stikában, az összeesküvéselméletek tárgykörébe sziveskedtek utalni. És nemhogy Richard Wagnert nem cimkézték még 1938-ban sem nácinak, de azévben Leni Riefenstahl is nagydíjat kapott a párizsi filmszemlén a berlini olimpáról szóló filmjéért.

Vándoroltunk tenger pusztaságra, rónaságról rónaságon át, és ha nem a légnek páraságai délibábozták a messzebbzöldebbiség fölé, még mindig itt voltak Népünk Nagy Tanítói, akik megmagyarázták, hogy bezzeg a kéklőhegyekentúl annálisződebb a rónaság, csak itt sose, ahun vogymuk.

Csak már se lovaink, se teheneink, se kapánk, és apánk kaszájára se foghatunk, mert nem tudjuk, hogy kell fenni, meg a fenéshez kellően elővékonyítani a pengét. Más mosatlankapcaszínű  műteje is olcsóbb, mint a tehenünkből való, ami nem baj ha döglik, csak dögöljön a másé is, és nem csak a bezzeghollandus    petrezselyemződ szegfűje bezzeg, a szagtalan, amit kavicságyon, a tápoldatát vegyszerezve fest az aktuális ünnepeknek megfelelőre, amint valaha novhétre pirosat gyártott, manapság meg valentálynra rózsaszínt.

Másréttye mindig rózsaszínebb. Hát még

Bezzeg amerikába’ –n

>>George Lincoln Rockwell nincsen itt, de helyette köszöntsük a nagyszerű John Wayne-t! [tus!]<< /Frank Zappa a Whisky A Go Go -ban, 1967/

Bezzeg amerika nagyon messzire van, még Ober Enns-en is túl, az még Bezzeg Ausztria ból nézve is eléggé bezzeg! Amit egyébként most Bezzeg Nyugatnémetország a saft-jából kiirígyel, pedig az Óperencián túl, legalábbis modernképmesei vetítéseink szerint, nincsen irígység.

Délről Texas határolja, mert az nem lehet amerika, ha egy államban minden vagyonilag valamirejutott ember kötelességének tartja, hogy főődet vegyen, teheneket, lovakat, tanyát építsen, s öreg napjaiban a vén 44 éves szelvényvagdosó [: pénzügyibefektető, aki papírjainak hozadékaiból él] hajnalonta (AM11) kávéfőzéskor GPS-en néz utána a jószágnak, merre kóborol, éspl lépésszámlálóval ellenőrzi, a tehen lépett-e eleget. Bezzegamerikában a zsírparaszt nem leköpnivaló, veszedelme a demokráciának, hanem valóságos americanicum. Bunkóparasztra az átlag kovbojtól vagy farmertől szegregált hillbilly van neki, afféle lepukkadt kényszeragrárvállalkozó aranyásó, a hegyek között.... (A bezzegamerikai bezzegbankok már kb 50 éve odabasszusoztak a kis[>30000Ha<] és középbirtokrendszernek, mert a földingatlan a legstabillabb befektetés...)

Egyáltalán, Bezzegamerika főleg a két szélével határos, Nyugatról hawájj, de középen ott van a sok taplóállam zsírtraktorosgazdákkal, teszemazt Illionise. Művelt fényhozó mélymagyarértelmiségi alkoholista, sznob, nem néz délutáni meg háziasszonykategóriás filmeket, honnan tudhatná szegény Felnőtt Bácsi, hogy a nemzetikeresztényszemlélet még jóformán liberalizmus számba megy A Közép Amerikájában, ott, ahol az emberek nem zárják házaikat, autóikat, az idegent a kötelezőszmájlival és egy hy-jal állítják meg, de első kérdésük: Húizlúkfoaa?? Válaszukban pedig már mutatják is a highway felé kivezető utat, ahol a bezzegmaxseb 80mph.

Bezzegamerika ugyanis -főleg az idő megszépítő távlatövegén által nézvést- egyenlő emberiszabadságjogok,

Bombera Kriszta szerint aztán lóghatunk egész nap a neten, nyőhetünk népünknagytanítója kaszáján föl, akkor se fogjuk megtudni, mennyire élhető az az ország, amelyiknek Bezzeg Nu Óak-ja Pest-nagyságú szlömjeiben a feka bótos azt árul a vegyesboltjában, ami a szűk rácson kifér, de csak félkezével adogatja ki az árut, mert a másik kezével csipején dum-dumpuskáját támasztja, hogy hamarabb tudjon lőni a tetvesvevőnél. (Valószínű, a tudósítóikolónia a discrit [nemegyenlő budapestféle kerülettel!!] másik sarkában, annak is mainstreet-jén vásárol.)

 Bezzegamerikai nácipárt küldöttei 1961-ben, muszlim blackpoweristákal Malcolm X szervezésében..
-itt nem kellett lehasalnia a fotósnak a fenyegetőperspektíva fölvételére

Azért is bezzeg Amerika a közepe nélkül főleg, mert hogy nézne ki, ha tényleg beköszöntene hozzánk, és akkor a közép-magyarországi seriffek nem abban az autóban ülnének, amibe a hülyeönkrományzat tankolja a benzint, mert azzal utána nem tudnának menni a neki nem tetsző idegenrendszámos autónak, hogy igazoltassák. Kurvasok benzinjük lenne akkor a mélymagyar helyirendőröknek, és nem az irodában ülve kéne várniük, hogy utaljon mán a főség azzal a kiskezével benzinpénzt is, amihez tartozó szájjal kirendeli őket az utcára dógozni.

http://news.bbc.co.uk/media/images/39224000/jpg/_39224890_rockwell238.jpgGeorge Lincoln Rockwell (1918-1967)

Az, hogy nálunk apartheid van, meg gettók, azt hatvanesztendeje elavult normakönyvekből kopérozták ki Szakállas Tokás bácsijaink, akik legdíszesebbje háromszor is ösztöndíjon tanulmányozta Bezzegamerikát. De azt bezzeg nem vette észre, hogy a Black Power ősereje a testvériség, bezzegamerikában [ajánlott olvasmány W. Faulkner: Megszületik augusztusban] a többségitársadalom niggervádja egy fehérnek látszó személyre testvérré tészen A Fekete Közösségben. Nálunk ellenben cigány cigánynak farkasa, kizsákmányolója, csicskáztatója, rabszolgáztatója, főleg pedig kamatolója, becocpoloztatója. Leginkább cigány cigányt szegregál, hamarabb házasodik magyar cigánnyal, mint zenészkasztbéli teknővájó olájjal.

A fekete testvériség, mióta dolgozni fölvitték amerikába (mert az indián inkább meghalt, de paraszti munkában nem gályázott) testvériség, a feketék segítik egymás és testvérnek szólítják egymást, nem szegregálják egymást bőrszínárnyalataik, társadalmi kasztbéliségük szerint. Elébb nyégerezi le a világosabb bőrű cigány a sötétebb bőrű testvérét, mint a magar utcabélije. Hol van ilyenkor a felzárkóztatóembere, a megmondóértelmiségije a cigányságnak, aki elmagyarázná a világosabbőrű cigány testvérének, hogy nem szabad a boxos olájokat kuntakinte nyégerezni le??

A fekete közösség a belőle kiemelkedett értelmiségit támogatja, fizeti iskoláztatását, vissza befogadja, sőt elvárja: Éppenséggel a jogot végzett feketék voltak a polgárjogi mozgalom első harcosai a XIX. században! Míg nálunk a pógárjogiaktivisták, a szájukkalcsináló médiacigányok, a közösség előtt rendre lebőgnek, mint Mohácsi Erzsébet a maga generálta  hajdúhadházi iskolahisztériában vagy legutóbb a miskolci műbalhé során.

Bezzegamerikában nincs olyan jújdepolgárháborús helyzet, mint Magyarországon, ahol hetente csap össze 120 fős romaközösség 40 fős romaközösséggel, pl hulladékfémdistribúciós kérdésekben, és a környékre óvakodó káembé autója tetejét azzal csapkodják, hogy rájahíjják a zombuccmantot, ha beavatkozna az ő családi vitájukba. Nem, dehogy, csak a sárga [koreai emigráns]közösség tagjai lődösik, szúrjákvágják és püfölik egymást az afroamerikaiak közösségével, pl Los Angelesben (ami aztán főleg überbezzegamerika)  , amihez a latinközösség elemei kontráznak

Divat mainapság megkérdezni, hogy bezzegnekünk mikor lesz bezzegcigányelnökünk, ha Obama bezzegamerikában elnök lehetett. Most nem bogarásznék a bezzegamerikai krjúcsör kifejezés szómagyarításán, csak azt jegyzem meg, hogy ácsi: Elébb a kultúra, a testvériség, majd akkor csapjunk búsmagyar vonóinkkal a nyirettyűre, ha lehet nálunk mondjuk Eddy Murphy módjára önironizálni vagy Guy Ritchie  Blöff -jéhez hasonló hangvételű filmet Felnőtt Bácsijaink megengednek. Amikor vajdát nem választ a cigányság, hanem valamely királycsávó vásárol közösséget magának kilóra ahhoz, hogy vajdának nevezhesse magát. Addig, amíg az esélyegyenlőtlenség jegyében egy cigány értelmiséginek cigány közösségben semmi esélye, könnyebben elfogad és befogad egy cigány orvost vagy tanítót egy magyar közöség, mint egy cigány, de főleg nem fogadja be a cigányértelmiségit az a közösség, ahonnan kiesélyegyenlősítették [romongro cigányul: kivíteleskedik az ilyen, kínyeskedik a diplomájára ] a pozitív diszkrimináció jegyében…

A Stormtrooper nemvéletlenül ám ilyennevű!

… az csak dekorhab a bezzegség cukiságán, hogy a pozitívdiszkrimináció politikai inkorrektség Bezzeg Amerikában, és egy nőjogi harcos pozitívdiszkriminációnak tekinti pl azt, ha az ajtónál a Philty Cock maga elé engedi, hogy a jobb szellőzés végett anusig fölsliccelt miniszoknyájából kivillanó combikóját láthassa…

Majd akkor már lehet agyalni a cigány elnökünkön, ha roma királycsávóink sajátzsebből olyan jótékonyságirendezvénysorozatokat rendeznek, mint Bezzeg Amerikában a múlt század ’60-as évek végének New York-jában.
(A herointerítő nagyvállalkozók Jimi Hendrixet fizették meg, ő húzza a Fekete Testvériségnek egy ilyen buli keretében. Jimi Corvette-jéből a fellépés előtt egy órával  kilopták a Fendert, megtudván ezt a királycsávók, negyedóra alatt visszakeríttették…)

Volt egyszer egy amerika, amit a roadmovie-jaiból ábrándunk délibábossan, újabban pedig az Amerikai Filmes Közhelyek poenkörímélekből, amiben new york-i rendszámos autóval keresztbe lehetett száguldani Amerikát –ma azonban még az Appalache hegység kellősközepén elúnja az ember azt, hogy A Szabad Ország kacskaringóin minden körzet sheriffje s rendőrei elsősorban őt szúrják ki, mert idegen. De még hogy szúrják ki bezzegrendőrjei, kezek a kocsitetőre,  lábak kisterpeszben, és ha Teri meg Lujzi, leszívván izomtiboralakú szingliálompasijaik kártyáit, eredtek ródmúvit megélni, keserűen fogják tapasztalni, hogy viszonylag kevés a rendőrnő, ám ettől függetlenül a férfirendőrök is föltaperolnak a combjuktövére fegyverért.

Bezzegamerikából nézve ugyanis Az Éhesek Fődje Északról Afganisztánnal, Keletről Irakkal, Délről meg a kutyaSzerbiával határos, fővárosa Bocharest már neve alapján is muzulmán darázsfészek, egyébként pedig az Osztrák-Magyar Monarchia része, akiktől kétszer szabadították meg ők Európát. Bezzegamerika ugyanis egyenlő hazafiság, ami bezzegóperenciásnyelven idehaza is milyen jól hangzik: patriótizmus. Hazaffy a rend & szabadságpárti hóttifaszista zsírmagyar, de ha patrióta, kiskezét szívtájára simizvén dallja a Himnuszt, az nyami. A száz magányosat lépő veréb.

Az a kakaóscsiga műfaja, amiben a közepe a jobb, de bezzegamerika esetén ki mer arra gondolni, ha már eltekintett az egész szövetséget belobogó és terítő Csillagos Sávos lobogóktól és a bezzegamerikai turul a szikláshegységbéli dögkeselyű különböző méretű heraldisztikus megnyilvánulásaitól, hogy még a régibezzegamerika is erősst keresztény állam, hátmég az ellatinosodó. Vallásfikázóink gyanútlanul copyrják a bezzegamerikaieredtű katolikusmószerolást -4000 pedofil kattólikkuspap, blőáá!-  nemsejtve annak társadalomszociológiai gyökereit, a latinofóbiát, a spanyolajkúak túlnépesedésétől való rettegést. A bezzegamerikaiállampolgárságot ugyanis megkapni egy spanyolajkúnak lehetetlen, csecsemőjük azonban születése jogán bezzegamerikaiállampolgárrá válik s azontúl szülei tehát jogszerűen tartózkodnak ott, ahol még illegálisan nemzették őtet.

Bezzegamerikában, ha ironizálok újságírókartársam AC/DC-ségén, attól még engem nem lehet buzizóznak cimkézni, cimkézésemmel jópontot szerezni Felnőtt Bácsiknál –csak úgy mondom ezt, margóra…

Bezzegamerikát, ha csak szemezgetjük, mint mazsola eránt a kalácsot, mint Tokfalvy szedi szemen történelmünket, avagy Tóta W tallózza ződebbrétek eránt a világ abroszát, Bezzeg Ameriká-t még Bezzeg Ausztriánál is ződebbrétnek látjuk, pedig erős benne a sturmbarna és mégtöbb a waffenfekete. Minthogy a magyar közpolgár azzal sincsen tisztában, ha egy C-kategóriás filmben a negatívhős dolgozójában John Wayne képe lóg, akkor mijafasznak oda az a komboj. Csakhogy a kombojság az nemegyenlő a vadnyugat meg piff puff indiánok és Old Shatterhand. John Wayne a szpésöl amerikai kriptonácizmus jelképe  -bár maga Wayne nyíltan a nácipárt híve volt.

A kovbojkalap, a csizma a nemzetipaszománytosság, mintha nálunk egyes régiók minden valamirevalója rókamálas atillában feszítene, darutollas fövegben. És akkor már a W.A.S.P-ökre ki sem térek, mert blogoszferiális megfelelőgyerekeinknek ez a szöveg már is túlságosan bonyolult és áttételes. De cuki lenne, ha minden közhivatalunk fölött heraldisztikussan afféle jelkép lógna, mint Nemzetbiztonsági Hivatalunké. Áááá, hogyaffrancba is lenne múltbavisszarévedős, naptárbanvisszalapozós a Bezzegamerika, amikor a filmipara harmada a magyarvetületben árvalányhajass betyáross nemzetijobbsi kategóriában termel, görcsösenbehúmottszemmel az indiánokat sújtó holocaust mellett, (azért a comanche-ok mellett mindig a derék  apache -ok, ugye,  a következőharmad meg a hősikatonaimúlt  egyébműfajában, és még a Donald P. Belissario producelte  J.A.G. finomanszólva birodalmi agitációspropagandista szinezetű  megoldásaira csak utalni merészelek...

>>Nemzetünk nem fog engedélyt kérni más népektől jogainak megvédésére!<<  /Goebbels 1937, George Dabljú 2001.,  & Co. 2009./

A Bezzegamerikai Übermencs a Mayflower-rel érkezők [ W.A.S.P.] leszármazottja  -ez ott afféle hujjderuttyutyú árpádapánkos hejjdevereckehíresúttya. Azonban a Mindenhatooooo mely szemérmességgel titkolja a W.A.S.P. keresőszóra  a  Mayflower-es hősimúltat,  amikor az ő backdooorjáról van szó, akkor szélyesen takar be jóasszonyszoknyájával a szennyes eránt... A White AngloSaxo Protestant ugyanis politikakorrekto pejoratív Bezzegamerikában, karrierfelől pedig c'mon... Azonban WASP-jellegzetességgel az őshazai angol szokások szerint meg cikizni a katolikus, piás, kötekedős és redhead íreket, az humorous..

Számomra amerika a tőzsdei parkettjén ződebb, onnan ugyanis az FBI kutyaláncon szokott elvezetni ,bennfentes kereskedés vádjával olyan leisztingereket, akik nálunk A Párt  Központi Bizottságának gazdaságihetilapjában még nyafizhatnak is arról, hogy véletlenül szoktak hasraesni könyvelésiérték tizedárán kalapács alá tett mezgazertékben, tessen másoknak is, ez [Magyarország...] szabad ország, legyen mindenki úgy véletlenül a megfelelő időben a megfelelő helyen [ez ui. a bennfenteskereskedés mélymagyar eufemiája...]

Bezzegamerikában például a könnyűdrogok. Ugye, mi történik egy barbárnépséggel, akik a kőbaltához meg a fabunkóhoz már szocializálva vannak, tehát erre hivatkozva, hogy ha azzal csapkodhatják egymást, akkor szokják a szamurájkardot meg a revolvert is. Majd az a krónikus ennfejbecsapdosó nem fogja fokozni ennen lebunkózását a korszerűbb eszközök hiányában. Pedig olvasható William Burroughs-tól magyarul is a Naked Lunch, a Meztelen ebéd, és ha valakinek az a szövegfűzés már bonyolult, esetleg még Jack Kerouac Úton [OnTheRoad]című regényéből (az 1966-os Déri György-féle fordítást ajánlanám) Old Bull Lee figuráját javaslom, aki nem más, mint maga Burroughs, a Szívás Pápája. Dean www.Moriarty -n pedig megfigyelhetjük a lélek aszpirinjának, a marihuánának áldásos építő hatását.

http://farm1.static.flickr.com/41/123035562_35ef1f3f74.jpgA reklámplakáton a Bezzegamerikai Háziasszony még fölsőfázisba turbózvást az amphetamine-tól

A Lélek Penicilinje, az más, az az amphetamine, amit  Bezzegamerika  Bezzegháziasszonyai nak írtak föl a pszichoalkémikusaik depi' ellen 60 éve -amíg a kb háromszázadik  dühkitöréses, gyerekagyonveregetős-házfelgyújtogatós dühkitöréses össz-szövetségi balhé után el nem gondolkodtak  a  zsebmetsző észsebészek, hogy tán mégse nem annyira penicilin ez...

Bezzegamerikának Északon a Nagy Tavakkal vége -aki  a magasfokúfelvilágosultgondolkodásranevelés  netovábbján, a SouthPark-en cucijalizálódik, tudhatja, hogy a kanadaiak, az mekkora egy zsírbunkó taplótirpák egy népség, cikiznivalóan.

Most legeslegződebbnek Bezzegamerika adórendszere látszik. Természtesen hozzá a honey hűdeamerikai többiztosítós rendszer. Igaz, a minap egy szenátusi küldöttség A Hős Irakban Harcoló Fiai közül hazaküldött sebesülteket látogatván azt hitte, hogy a Naked Lunch egy forgatásihelyszínére tévedt be, csótányok, egerek, patkányok, retekben és gyedvában feküdtek a sebesült hőssffyak az államikórházban, mert természetesen a vállakozásialapú többiztosítósrendszert nem arra találták ki, hogy a széjjellopott állami eü-rendszert az tuningolja föl. Ja, és ugyanez az adórendszer, ami, ha akarom ződebb, ha meg akarom, akkor arra aktuálpolitizálom át, hogy különben bezzeg Amerikát az adópopulizmusa vitte tönkre.  Ami tőbőlhazugság, mert pl a hitelpopulizmus, na az tényleg tönkre vitte, viszont ez azért büdös példa, mert nálunk a hitelpopulizmus 2005-tel jött el. (Igen, mert 2000-ben, sőt, 2002-ben még, sőt, 2003-ban sem nagyon lehetett nullaönrészes autóhitelt fölvenni vagy 427%-os THM-mel uzsorakölcsönt, vagy gagyiáruházi bevásárlós kishitelt..)

Nemmellesleg Bezzegamerika Leggazdagabbjainak listáján tényleg a leggazdagabbak vannak rajta. Bezzegamerikában tényleg volt vadkapitalizmus, méghozzá akkor, amikor annak az ideje volt, 140 éve. Amikor nálunk még a nagytőke ellen triplatokás hordóhasú csíkosnadrágos elhízott Uncle Sam karikatúrákkal fobizáltak, akkor már a bezzegamerikai nagytőkések zöme reformkonyhán élt: drug, fitness, and rock’n roll. Magyarországon még soha nem volt vadkapitalizmus, itten a további milliók származása felől sem illik kérdezősködni [vakkapitalizmus, tudományos spekulalizmus]. Bezzegamerikában nemhogy a Reformok Üdve , de még miniszteri tanácsadó sem lehet az, akinek jogilag elévült gazdaságibűncselekménye van, bezzegamerikában a bármiérti rabosítás egyenlő [=] örökpriusz –legalábbis államivezetőifunkció-vállalásban. Némi toleranciával a tilosbanparkolás, ittasvezetés és diákkori drogozás tekintetében…

Hűde bezzegamerika lesz nálunk, amikor az intézményesített [politikai] korrupció alkotmányos keretet kap azzal, hogy ezentúl a pártok legfőbbvezetői választanak képviselőket, majd a demokratikus választásokon pártokat választhatunk, akik ezekkel a kilóra megvett fószerokkal fognak a mi nevünkben az ő érdekeik szerint szavazni. Akkormár teljesen amerika lesz, csak egy kicsit délebbre, nagyondélre, még az alsószéle- közepétől is délebbre.. 

A jövő azoké, akik előkészítik azt

Malcolm X

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr76927867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.02.07. 08:01:56

Közérdekű hirdetés: Hiába keresőmotorozom egy nagyszerű index-pont-hu -s hajóhídielsőtisztpóló logo után, ami narancsalapon fekete sweety [cukiságos] mókuskát ábrázol halál vagy apjakaszájával. Aki ilyet tud nekem jpg-ben küldeni, az repítse a magyarszotar-kukac-gmail-pont-com címemre, kösz!

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.02.07. 12:18:23

a SouthPark-ot tudtommal két kanadai grafikus készítette (de ha nem, a hozzáértők majd kijavítanak)... Stílusában idegen, provokatív, de elég logikus folytatása a Simpsons-Beavis&Butthead vonalnak. Meggyőződésem, h miután kijön a következő ebben az irányzatban, simán fog illeszkedni a sorba, sőt már nem is lesz annyira provokatív. Ma nézegetve a Beavis&Butthead-et elég langyi, és éppen a SouthPark-hoz képest. A Simpsons meg már szóra sem érdemes, annyira kommersz, pedig valamikor az volt a provokatív.

magyar-magyar szótár 2009.02.07. 12:54:06

Minden valamirevaló [nemfrancúz] kanadainak az USA az überállesz.

csöcsfej 2009.02.07. 13:39:49

Jó írás!
Annyit szeretnék csak, fekák öntudatát sztem nagymértékben meghatározta, hogy ők qvára nem akartak anno odamenni, hanem vitték őket és ingóság kategóriába estek.
Azért itt ilyen nem volt, nyílt kapukat dönget az összes díszbarma.

magyar-magyar szótár 2009.02.07. 14:51:45

Igen Csöcsfej, de hát a Black Power egy külön téma lenne.
A cigányságnál az is gond, hogy a a nemzedékek képtelenek egymás vállára fellépni, a gyermek az ükapjai szintjére lép vissza. A jólét belül van, az a lényeg, hogy az egyén lelkileg érezze jól magát, a külsőségek kevésbe számítanak. A feketéknél viszont a güri, a gyerekemnek legyen jobb, mint neke, az ennvégzet sikeres legyűrése.
Pozitív diszkrimináció nélkül alakult ki a fekete középosztály. Aki már a tréfát [öniróniát] is értik (Eddy Murphy)

Nálunk viszont a kozéposztály bűnösréteg, ha barna, ha sárgalábú, ha fehér, egyremegy..

csöcsfej 2009.02.07. 16:34:32

Pozitív diszkrimináció nélkül alakult ki a fekete középosztály, ott a pont.

Nem akarok demagóg lenni, sem politikát belekeverni, de sajnos amíg arra biztat a rendszer 1,x M embert, hogy szart se' tegyen boldogulása érdekében, hanem nézze a máónikát és várja a postást/providentet/helyiuzsorást, addig senki sem fog álmot látni.
Kicsi ország vagyunk bassza meg, már elnézést, ezért marad az egész, mert ha bolygatnád akkor csöcs és nem kapsz kékvillogót...

Amúgy Black Power, nem a radikálisokról beszéltem, az itt nem lesz, ki sem fejlődhet hiszen nincs talaja.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.02.07. 22:00:47

www.youtube.com/watch?v=r_nNEk3lur0 ; www.youtube.com/watch?v=MKHlzp-bf3U ; www.youtube.com/watch?v=MnybULlQUcw - tudtommal a fekáknál is megy a szöveg: úgy élsz, mint egy fehér, úgy dumálsz, mint egy fehér, nem vagy te más, hiába játszod meg magad, köcsög fehér. A BP elmúlt, mint a beat-korszak...

magyar-magyar szótár 2009.02.08. 06:27:08

A Martin Luther King -féle polgárjogimozgalom csöngött le a beatkorszakkal, a hippikkel a Malcolm X -félék jöttek föl (Jól látható karikatúrája a Forrest Gump -ban) Főleg a Black Power megyen most, és ezt a konfliktust mutatják is a kórházssorozatokban. Tudom, hogy Műűűvelt Bloggernek gáz, ha "bulvártévéfilmsorozatra" hivatkozom (aha a Vészhelyzet az...) ..de csak azért teszem, hogy megmutassam: az amerikai PC átenged olyan megnyilvánulásokat, amik nálunk lehetetlenek...

Kösz' a YT linkeket, az én fatengelyesem nem lát vidijót. Vakon ilesztek be YT linkeket (ezért, ha téves lenne valamelyik, kérlek, szólj)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.08. 14:01:45

amerika titka hogy jó sok hely van ott.
egyik megyében ott vannak a fasiztákok, a másikban meg a hippik, sőt, van olyan, hogy az egyik utca vérrepublikánus, a másik meg vérdemokrata, oszt mégse esnek egymásnak vasvillával. mert van hely.
elfér ott a múltjuk is, amikor a kapitalizmus nevében browning géppuskával lőtték halomra a sztrájkoló kínai vasútépítőket (akiknek nem szabadott hozni a családját se, szépen ki is haltak nagyrészt) rendőrségileg, amikor nemes egyszerűséggel biológiai és erőhadviseléssel kiírtották az őslakókat, amikor a sokadik generációs japán amerikaiakat beterelték a szögesdrót közé a háború idejére, és még az is, ha valaki azt mondja a kongresszusban, hogy a déli zászló az államok önrendelkezési jogát jelképezi, és közben hithű keresztényszociálemokrata.
attól se áll keresztbe a szemük, hogy a redneckicitisz individualista-voluntarista és helyenként kifejezett balos anarchista elemeket vonultat, és közben partióta farmerek. mert ott az egyszerű köznépi diskurzus őszintébb. mindent megtesznek egyesek, hogy ezt megnyírbálják (fehér baszatlan picsák pl: ajánlott a patrice o'niel (benga nagy feka állat, beszarás polinkorrekt humorral) interjú annak kapcsán, hogy kirúgtak két rádióst, mert mrs. rice partibavágásán vicccelődtek), igen kevés eredménnyel. ott belefér, hogy a mély torok betiltása ellen oscár díjas szinészek és szakszervezeteik tiltakozzanak.
mert sok a hely. át lehet menni a szomszéd megyébe, a szomszéd államba, van hova.
itt nincs.

magyar-magyar szótár 2009.02.09. 04:48:14

Ez tökéletes így van, ahogy kifogalmaztad bs395. Illyés Gyula a fonákjáról (ugyan , csak az irodalmi életre, de hát érvényes ez a kép a politikára is) így fogta meg: Sajka -amiben mindenki kapitány.

John Steinbeck Édentől Keletre -je villant be egyszer (a kínai, aki pindzsinül beszél -de csak gazdái kedvéért... ő meséli el ezt a szégyenes fóttot az amerikaitörténelemből, a vasútépítő kínaiak lemészárlását)
..és megin Steinbeck, az öreg, kiírt író, aki vesz egy lakóautót és kutyájával (Utazásom Charley-val) körbeautózza Az államokat...

Ez hiányzik talán KisMagyarországon... Egy VW Transporter T3 Westfalia tetős lakóautóval körbeutózni és megírni..
Pl Heves városkáján áthajtani segélynap tályán a Jászapáti felöli végén... Kislétára behajtani, onnan Pócspetri egy nagygázzal Máriapócson keresztül.. le Zaláig és vissza föl Egyházasfalun át ( Village for Charles Simonyi) A Hűség Városáig, ahol március 15-én kiskosárban aprócska kokárdákat tesznek ki a boltban a pultra, hogy vegyen el abból, aki elfelejtette vóna...
Megkeresni azt a cigány házaspárt, ha még hagyják megkeresni magukat, akiknek a Laktérítő c gagyitévéműsor összebarmolta a lakásukat .. mi lett azzal a dizájnnal azóta

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.09. 20:56:30

a browning géppuskához még van pár érdekes adalék: gattling a osrozatlövőt úgy akarta feltalálni, ahogy teller ede az atombombát - nem tudta nagy naivitásában és a hatalomról aklotott tudományos gyermeki felfogásában, hogy ezzel az eszközzel a kezében bárki is háborúba menne.
aztán browning jól megvette, de nem volt háború, ezért kellett a rendőrségnek eladnia párat, hogy legyen zavargás, amit levernek, és utána vegyen belőle mindenki, és miután az európai országok jól felhalmoztak browningokból, hát csak egymásnak estek.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.02.09. 23:35:51

@ibusibus: tyű wazz, ezt bebuktam: az egyik csocsesz colorado-i, a másik texas-i az SP-ból. mindenesetre én úgy tudom, a kanadai sztereotípiája mégsem annyira gáz. alig különbözik valamit a skandinávtól www.youtube.com/watch?v=_4RJAeP7pDI : naiv és lassú (egy nevjorki jenkihez képest aztán abszolút), de viszonylag (amerikai viszonylatokban) intelligens (egy californiai szörföshöz képest aztán abszolút ;). a bubbák délen élnek www.youtube.com/watch?v=1iMd8Pm-2EE .

hogy pedig tovább égessem mgam sztem Patty Smith és a SkinnyPuppi is kanadai. A skinny-t most megnéztem az vancouver! PattySmith Chicago... basszanova.. részemről befejeztem. :D

magyar-magyar szótár 2009.02.10. 09:46:43

Úgyan, ne szabódj: Amerikában nem annyira élesek a határok. Esetleg az Amerikai Gótika (ez azthiszem a nemzetikonzervativizmus nickje volt a beatnikeknél?) felé...
süti beállítások módosítása