>>Még az, hogy mi truvály van itt a laboromban! De látná, mi van a fejemben!<<

/Kurt Vonnegut nyomán/

goldenblog - tipikusan mélymagyar & zsíraljas politikaikorrekt gecista megnyilvánulás, aminek fő célja a netenlógókkal beetetni azt, hogy a netokrácia még nem távolodott és züllött el Az Eredeti Művelés -től. Bérbloggerek, tipikusan indexista tótawériánus nyalógépek gründje előre lezsírozva. Más életeimben többször megosztottam az alábbi anekdot'ot olvasóimmal, itt sem ismerek kíméletet:

Történt, hogy egykori  blogbarátom, még abban a Boldog Korban, amikor azt se tudtam, mi a lufassszz a blogolás, 10. helyezést, ezzel pályadíjat kapott a GoldenBlog-on. A "nyeremény" az lett volna, hogy papírra is publikálhat, Jónevű FőnyalóCentrum és Agymosoda hetilapban. Ennek egyik szerkesztője, aki édes jópofaságára és megfelelő kiffiúként kapta a buliállást, fogadta íróasztalánál. Ahogyan ez Nagyhatalmú Sündisznócskákkal lenni szokott, a kis cukipofa kinyomtatta a bloghaverom öt legvacakabb írását és elétette: "Ilyenekkel akar Ön Nagynevű Orgánumunk-ban villantani?"  Hanem beajánlotta a haveromat az Isteni Népszabi'nál, a jujdefüggetlen papírújságírás hűdeetalonjánál az irodalmi rovathoz, Varga Lajos Márton elejbe. Ő pedig közölte a haverommal, hogy a legmellékesebb kis tárcácska-kritikácska másfél flekkjére is papírújságírótársdadalmunk arszlánjai, irodalmunk vonata kerekeinek legnevesebb pumpálói állnak sort -elvárta ezzel haveromtól, hogy ennmagát lelombozván sunyjon el a tüni'be. És így is lett. Persze a haverom nem adta föl, és szerintem megest benevezte magát (sőt, egykori "közös" blogunkat is) ebbe a legfinomabban kifogalmazva is korrupt faSSSágba. (Persze itt a korrupció nem a hagyományos lefizetős alapú, hanem az stréber & eszmei, amiről Hamvas Bélánál olvashatni kimerítően.)

Most pedig pihenésképpen hallgassuk meg Kedves Olvasóim írói & emberi példaképem, Frank Zappa egyik opuszát (kedvencemet a Shut Up 'N Play Yer Guitar-ról:)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr121221377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azhát 2009.07.02. 10:11:21

"truvály"

ly-nal?????

nemuccaszoc 2009.07.02. 10:12:25

Furcsa, de valahol igaz, kultblogoknál talán nem jön elő:
uccaszoc.blog.hu/2009/07/01/goldenblog_2009_vegeredmeny

Parkőr (törölt) 2009.07.02. 10:15:01

A felvetés, és a témáid helyénvalóak, kár hogy szarul írsz:(
És igazad van bérbloggerek tartják sakkban a szabad netes társadalmat azzal, hogy elvegyülnek.
A fair az lenne, ha minden indexes író jelezné blog tetején, hogy halló ezt én nem spontán írom, hanem kapok érte finom forintokat.
Persze ilyen nincs , szabályozni nem lehet , szabadidejében meg mindenki azt csinál amit akar, az önméséklet meg nem jellemző/nem elvárt.

keserumandula · http://sarnyai.hu 2009.07.02. 10:54:50

A' zaljas indexista tótawériánus nyalógépek kigründoltak a címlapra? :)

Hiszékeny 2009.07.02. 11:21:00

"Baszki..."ezt aztán jól összeválogattad...alaposan mérges lehetsz valamiért...ezért? És ilyen rondán válogatás nélküli szavakban akarod megértetni az egészet az emberrel? Gratulálok!
Nem biztos, hogy igazad van!

magyar-magyar szótár 2009.07.02. 11:56:33

@keserumandula: Persze, két megoldás van ugyanis, vagy az agyonhallgatás (lásd a bérblogger c. bejegyzést) vagy kitenni a címlapra, hogy az Imiface -szerű nyalinger stréberek szarozzák le. Bármelytéma & minőség legalább 7-8 leszarozó turházó trollt vonz. Ezek frusztrált jógyerekek, akik "helyesenírnak" s pl a truvájt akkor is pontos j-vel írják, ha egymindegy is, meg az ember lágy j-t hall (már akinek füle van) a végén. Lásd a kravall-t, amit tehát, ha j-hanggal, akkor írni ly-vel.
Annak idején a kollégiumban elsős szecskaállat létemre a Diáktanácsba javasolt az igazgató, hogy "égjek be" a kevés szavazaton. Ez má' ugyi politika is :)

magyar-magyar szótár 2009.07.02. 12:01:52

@Parkőr: Sokszor, azt hiszem, az "apróbetűs rész" szorításában blogolnak az "indexes újságírók", ez olyasmi, mint "kereskedelmi televíziiós celebek" kötelező igénybevételei, nem sumákolhatják el a terhességet, családi dolgaikat, szerepelniük kell, ha a húst kiették a levesből, szürcsöljenek is.
Többszáz nagyon jólíró [újságíróiskolás] pang olvasatlanul a blogponthu-n is, egyszerűen azért, mert a címlapmarketinghez az írás minősége mitse tesz... Teszemazt, pl Reckl Amál nálam sokkal szarabbul ír, tehetségtelen, de a pofája nagy, és nyomatják is (csókos). Viszont frusztrálja a jó fiút, ha más címlapra kerül, megy és trolloskodik, fikáz... Satöbbi.

Parkőr (törölt) 2009.07.02. 13:27:56

@magyar-magyar szótár:

Gondolom a legnagyobb baj, hogy az egész Blog.hu sok ezer(?) írójára van egy 10-12 címlapos hely, ami rendben is lenne, ha a 10 helyből 8-at nem ugyanazok az írók foglalnának el akik a többi hasábon is publikálnak.
A cimoldalas szerkesztőnek az ódiuma a sztárcsinálás.Szerintem egy átlatható kattintásoktól-kommentektől-visszatérő látogatóktól függő meghatározott szisztéma szerint frissülő dobozra lenne szükség.
Pl a Rájöttem blog ami az év legszarabb blogja (véleményem szerint) napokat tölt címlapon, na ez a felháborító.Nem tőle sajnálom az érvényesülést hanem a többiektől akik valós energiát fektetnek a blogjukbe mégsincsenek reflektorfényben.

Nincsenek illúzióim, nyilván érdek,hogy a különbző témakörökben a véleményformálók saját berkekből kerüljenek ki, csak akkor nem kell demokráciát játszani, mondjuk ki, hogy északkorea van és akkor nincs hiszti.
Ez egy üzleti vállalkozás ezzel a hozzáállással sem lenne probléma, az álszentség viszont visszataszító.

És amit te írtál, a vegyülés, na ez a legdurvább,mint az utca hangja a május1-i felvonuláson.
Egy homárt, vagy egy comment:comot nem kellene egy ilyen versenyre nevezni, mint a goldenblog mert nem egyenlőek a feltételek mintha a forma1-ben egyszerre indulna a ferrari meg a telepi ladás srác.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2009.07.02. 13:45:54

@Parkőr: rajottem blog pukkaszt, direkt gyárt szart, hogy felháborodjanak rajta, nem vetted észre?

Parkőr (törölt) 2009.07.02. 13:57:12

@Borzavár neves történetjének krónikása:

De észrevettem,de ettől még szar:)
A direkt szar is szar és attól hogy valami provokál még csinálhatná jól is.
Ha egy elit étteremben egy asztalra szarok, azt az emberek egy része lehet hogy egy bevállalós performansznak fogja tartani, és még vicces is lehet, de attól még prosztóság marad, és hát a végtermék sem jobb mint egy darab Sz@r.

Amúgy ez tök szubjetív, és a mondandóm szempontjából lényegtelen, a lényeg, hogy erőfeszítés nélkül kerülnek cimlapra, míg mások sok energiát befektetve jót írva sem kerülnek oda.

magyar-magyar szótár 2009.07.02. 15:45:02

@Hiszékeny: Neked viszont lehet, hogy igazad van. Minderről lehetne szebben, válogatott szavakkal. Hogyaszongyaja: Szűk ez az ország ennyi tehetségnek, pláne, hogy a kontraszelekció továbbra is működik. Aztán a Durov kutyája -elv. Ésígytovább- akkor meg túlságosan bonyolult és "zavaros" meg leösszeesküvéselméletezhető. Vagy utalhatnék -már megint- Hamvas Direkt morál és rossz lelkiismeret -jére. Sajnos azonban pár pillanatom van a gépnél, nincsenek óráim cizellálni.

magyar-magyar szótár 2009.07.02. 15:47:43

@Parkőr: A szar nemes anyag, termékenyítője a földnek, a mikroflóra és fauna nyamija, hogy szépen aszongyam meg. Azt hiszem, ez a böffenet távol áll a pörformansztól vagy az étteremben asztalraszarástól, annyira nem merültem bele a zsírmagyar genyaság elemzésébe.

De nem hiszem, hogy jobban éreznéd magad, ha flott aczél endre-i mondatokkal skófiomoztam vóna ki.

magyar-magyar szótár 2009.07.02. 15:49:46

Ez a 2043-ik goldenblog cím a blog-pont-hu-n [ ... 2009/07/02/goldenblog_2043]

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.03. 10:37:30

Pár félreértést tisztáznék, aztán megyek is örökre:

- nem fizet nekem senki a blogolásért
(sem az Index, sem párt, még a hirdetési felületeimet sem használom ki)
- nem vagyok senki "csókosa" (l. fönt)
- ketten vagyunk szerzők a blogomon, de csak egyikünk fiú (nem én, amúgy mindegy)
- senkitől sem irigylem a címlapot, még attól sem, aki (szerintem) nem elég jó
- a címlapot továbbra sem én szerkesztem
- a Goldenblog nem érdekel, tavaly sem, idén sem neveztem. Egy nevezést idén azért kaptam, mert Zoli barátom kérésére javasoltam őt a jelöltek közé, és ezt ő viszonozta. Még csak szóba sem hoztam a dolgot.

Lehet, hogy sokkal tehetségesebb és jobb tollú blogger vagy, mint én, de az biztos, hogy sokkal-sokkal szerényebb.

Éppen ezért kár, hogy ez a bejegyzés és a kommented nem más, mint feltételezések tényként történő bemutatása agresszív stílusban. (Ezt a szintet én nem is kívánom elérni.)

Eddig olvasgattam az írásaidat időnként, de ezután nem fogom. Tudom, túléled. További jó puffogást!

ekkerjoz 2009.07.03. 14:08:34

Baszodalássan, a dudenbuchot is nevezte valaki a Goldenblog/Komplex rovatba.
Akár nyerhetel is.
:)

magyar-magyar szótár 2009.07.03. 17:01:46

@ekkerjoz: Biztos jóakaróm nevezte be, aki még hisz a mesékben. Magyarországon olyasmi "versenybe" szabad benevezni, aminek konkrétpályadíja van. Ha nyersz, fölveszed a pályadíjat, oszt annyi. Egyszer egy forgatókönyvpályázatot nyertem, a hiradóslyány megkérdezte, hogy akkor most felköltözöm Pestre? Nem, mondtam, a díj semmit sem jelent, semmi esélye annak, hogy film legyen belőle, az egy másik, idegen világ, más törvényekkel, stb.

Kicsit szégyelem ezt a bejegyzést a durvasága miatt, de az volt a tippem, hogy az admin kiperkálja a címlapra, nyertem.

Csakhogy a kis ügyike kézifűrésze amennyit vont a maguk igazára azzal, annyit húzott [vica-versa] ám az én javamra is, mert ezzel bizonyítékát adta az indexes címlapmorál azon alapdogmájának, miszerint a mindenfikaizmus überállessz.

ekkerjoz 2009.07.03. 19:33:21

@magyar-magyar szótár: Igen, fikázni menő, dicsérni meg fasz-szopás, ugye. Ha igazán ki akarsz baszarintani valakivel, dícsérjed önzetlen, minden trendi köcsög azonnal megutálja.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.07.16. 19:12:09

példa: "Bele szabad írni hirdetésbe, hogy cigány a szomszéd?" - a hirdetés szövege: "Lakosainak száma 1.200 fő körüli (100 %-a magyar származású)." - tehát nem szerepel benne, h cigány lenne a szomszéd. A bolg kiajánlójában viszont szerepel. Erre megvan a címlap, és megvan az oda-visszaanyázás, vagyis kommentáradat. Ez ennyi, a valaki eddig nem értette volna. Ez pedig mélyen etikátlan, sőőőőt, sok minden más is..
süti beállítások módosítása