felsőtízezer

102 839-en vannak. A zistenatta népnek fogalma nincsen a felsőszázezer életéről. 69-en gazdagabbak a "leggazdagabb"-nak beállított magyarnál.

Egy átlag magyar kispolgár [ a középosztály alsószéle- s közepe]  kb Gáspár Győzőig képes a gazdagok életszínvonalát és főleg pedig életvitelét érzékelni, fölfogni.

A tüzépbarokk és a préselt hungarocell-rokokó-ról nem ismerni meg a felsőtízezerbéli házát. Köszönőviszonyban nincsen az ilyen ház tulajdonosa a felsőtízezerrel. Rusztikus figura, aki annyira zsírhülye, hogy saját polgári nevén szerepelnek a földhivatal árkusaiban ingatlanjai.

A felsőtízezerbéli háza láthatatlan és legfőképpen biodinamikus. Csak az önellátó energiarendszere többe van, mint egy izomtiboralakú tüzépbarokk mézeskalácskastélya. Medencéjében a nagytisztaságú gleccservíz többe van, mint izomtiborék antikrómai utánzatú delfines meztelencsávós birkózós puttós medencedekorációja. Minden fából  és bambuszból meg gyékényből van, őspark közepében áll és moha meg földszínek jellemzik. Harminc hektár őserdőt és két hektár ősbambuszost irtottak ki a háza építőanyagául, a vietnámi gyékényt már ki se saccolom… 50€-s papírhatású biotörlőkendőtekercse van a konyhában és teáskannáit japán iparművész készítette a két kis kezével. Vadászlaka malomház Zalában, ahol az eredeti gerendák megerősítésére és konzerválására többet költöttek, mint amennyibe izomtibor katalóniai nyaralóháza van. (Rendes felsőtízezerbélinek Capri szigetén van nyaralója, mert a Cessná-val egy ugrás, és tengerben csak parasztok meg izomtiboralakúak fürdenek, felsőtízezerbéli tengerre tengerszintfölött 100méternél alábbról rá se pillant.) Felsőtízezerbéli konkréte, ha vadat, amx Namíbiában lő, idehaza bio & természetbarát módon egy speciális fotópuskakészülékkel, ami bizonyítja, hogy golyós fegyverből a kat halálos lett volna…

A legeslegazdagabbaknak  zömének a nevén lényeges értékű ingatlan  nincs. Tulajdonában fizikaikiterjedésnélküli dosszié-részvénytársaságok vannak ... az is lehet, ha sok az autója, akkor azokat a VarázsGarázs Bt tulajdonolja és működteti, amit az Apám FaXXXa Kft-je bérel. Az uszodáját a Squirting & Jizz Kft -je működteti, de bérelni a MammaMia Kft-jétől bérli, aki már visszabérli a házát papíron tulajdonoló Domo Lingam Kft-től.

A „Száz Leggazdagabb Magyar” balfaszok gyülekezete: igazán okos felsőtízezerbéli, a nyilvánosan legazdagabbnál gazdagabb saccperkábé lehet úgy 66 is. A „Százezer Leggazdagabb Magyar” listája kb annyit ér, mint az a papírtonna, amin az „országgyűlési képviselők” vagyonnyilatozatai firkálódnak. Elavult felsőtízezerbéli hülyekapitalistáink díszpéldánya Dr Kapolyi László, aki valami gyertyaöntő kisiparos módjára akkurátan tőtögeti a papírokat. Biztos azt hiszi szegény, hogy a zistenatta nép értékelni fogja még valamelyik választáson ezt a becsületességét. A „Száz Leggazdagabb Magyar” listája szimpla példányszámnövelő médiageciség, egy orgánum láthatóbevételeinek egyik főforrása.  Ráadásul import. Érdekes, hogy a Száz Legtöbbet Adózó listája nem vált be ennyire jó ötletnek, pedig szintén import, méghozzá bezzegamerikai!

Fizikaikiterjedés nélküli kreatívkönyvelési dossziécéget a nevéről ismerhetünk meg. Minél pimaszabb, cinikusabb szójáték a társaság neve, annál vékonyabb dossziécéget fed. A Deep Throat Bt pl lehet egy ismert médiageci lovastanyáját „üzemeltető” elkönyvelési & veszteségbe leírós társaság. A My Little Clit Kft dossziécég lehet, hogy egy kriptobordélyhálózat tulajdonosnőjének adómegkerülési „társasága”.  Ingyenes ötletem: Szerintem, ha már ’álság van és forrásokat keresnek, akkor, a luxusadó mintájára dossziécégadót is ki lehetne vetni. Egy 18 éves APEH irattári gyakornok tapasztalata kell elkülönböztetni a dossziécéget a  mélyaltatott fizikaicégtől meg a valós tevékenységet  folytatótól.

Nem sok ez, néhány dosszié egy iratgyűjtőben. Az a lényeg, hogy míg a középosztálybélinek az élet pénzbe kerül, a feudális élősködőosztály tagjai nemhogy nem adóznak lényegesen, de a puszta életüket, még a zsírt is a konyhaasztalukról veszteségbe elkönyveltetik. Semmibe nem kerül nekik az élet. A nyár-kánikulai alpesi örökhavi sítábor a Travel & Swingering Bt-je vesztesége alapja.

Megismerni? –Nem ismerni meg. Pl a lidlikben gyakori látvány 222ezerFt-os maxibundában, kéttenyérnyi miniben, fasszopóalakúra szilikonozott ajakakkal való nőstényállatforma izomtiborné: Ő nem a felsőtízezer tagja, akkor sem, ha az ura ritikülpénz gyanánt havonta egy millkát tölt a kártyáira. A befingsz-oszt-ehecciszes gyógyjoghurtot igazi  spórolós asszony módjára a lidliben veszi meg: Ez csak simán, de nem kreatívan az adómegkerülők felsőnégyszázezre. Izomtiborné mosfőztakarít, stálkonyháját tart, rectumát fürdéselőtt beöntéssel tartja tisztán, sose lehessen tudni, A Rolcsi-nak mire támad gusztusa. (A Tibor név Kloss  kapitány emlékével múlt ki a magyar utónévadási szokásokból a múlt század 70-es éveiben…)  Ellenben az izomtibornék  és a Stahl Konyhája c főzőcskeműsortól   frusztrált, de egyébként művelt bloggerina konyháját is jobb, ha hagyjuk, ha rántottával kínálna, füllentsük azt, hogy nem vagyunk éhesek, és a teájával is jó vigyázni, mert lehet, hogy narancsizesítésű Earl Grey.  (csimborasszó: meggyizesítésű „zöld tea”)

Ha megvizsgálhatnánk Gáspár Győző cégeinek elkönyveléseit, abból kisülne, hogy a művész úr még fizet is azért, hogy benne lehessen a tévében…  Nekem azért rokonszenvesebb Gáspár Győző, mint Frei Tamás pl, mert Gáspár Győző eredetitőkéjének sertéstelep szaga van s nem oly tüchtige illattalan, mint Freinek az Állami Televízóból kiszerzettje…

A netokratív spekulalista arczképében már utaltam arra, hogyan nem ismerni meg őt. Ő nem kapitalista. Öltözete bobo. És ha „szabályos tőzsdei műveletek” kereteiben leöl egy vállalatot, csak éppen annyi millót [$,€, SFr] vesz ki, amivel még ő maga boldogul, a többi tőle ottrohadhat, ő stratégiát nem dolgoz ki, nincsenek hosszútávú bevételi tervei, munkást nem zsákmányol ki: mert soha nem is foglalkoztat egy tucat embernél többet.

Sőt, már a kapitalista 70 évvel ezelőtt is fess [feßt], slank [schlange] kisportolt [tennis, úszás, sok sex] ember volt. Míg a mai közmagyar, elsősorban azért, mert történelemtnításunk főcsapásirányai 50 éve alatt semmit se változtak, triplatokás hájdisznónak álmodja a nagyongazdagot Uncle Sam-mellényben, cilinderben, mohó szájából kalimpáló munkáslábakkal…

A netokratív spekulalista még csak nem is szarik a munkásosztályra, hanem a kakiját Hundertwasser-rendszerű bioreterátba nyomikálja , hogy biokertjét (a városi lakásában a tetőn) gazdagítsa véle. Avart a Bakony érintetlen szűzies eredeiből hozat bele.  

Ha egy középosztálybéli havonta egyszer habossüteményekbe és édesikőrökbe fojtja mélydepresszív hajlamait, akkor el nem képzelheti, hogy a felsőszázezerbéli szinte soha nem lakik jól. Szeszt múzeális bor formájában ritka alkalmakkor iszik. [ Keith Richards az élőpélda, milyen sokáig húzhatja az ember, ha ISO-minősíthetően patikakörümények között kristályosított kokainon él… bár lényegében ilyen sokáig minek is?]  Reggelire apró , kizárólag növényieket [biorozsbagett, szarvasgomba, argentinbúzacsírakrém etc.] tartalmazó szendvicsfalatkálat készíttet a háztartási alkalmazottjával, aki tegezi őt, sőt, akár hűűllyepicsának is nevezheti bizonyos körülmények között. (Már Gáspár Győzőnél megfigyelhető az a patriarchális viszony, ami egy igaz felsőtízezerbélit a háztartási alkalmazottjához fűz)

Nemrég volt szerencsém egy milliárdost közelről megismerni. De mielőtt még az arczképét fölkarcolnám, megjegyzem, hogy teherautósofőrként egyszer a Lordok Háza (a Videoton Headquarters beceneve] lépcseje elé betolatván, ahogy rohantam föl, Széles Gábor lépdelt le, lányos zavaromban odaköszöntem: Jó napot kívánok. És ő meg visszaköszönt, hogy: Jónapot. [Halászmellényben voltam, amiről megismerni a mélymagyar újságíró slapaj fotós szekcióját.. is…] Egy közember számára még elképzelhető cégtulajdonos, mondjuk uszodatechnika nagykereskedő, vagy tényfeltárókáefté tulajdonos  sub-basszusozott volna csak vissza böffenteni is.

Tehát a milliárdos. Először is von Haus Aus, gróf, nemtúlrégi, kétszáz éves magyar grófi család férfiágvégződése. Már az édesapja is akkor kezdett el magyarul tanulni, amikor alanyijogú kárpótoltként a rom kastélyát pár hektár földdel visszavette. Elébb ismerkedtem meg véle s azután tudtam meg, hogy (és hogyan…) milliárdos. Kisfiús frizura, német teszkógazdaságos ruházat, olcsó kispolgári autó. Szürke s földbarna színek, a cipője katolikus papi stílusú, gumitalpú. A kispolgár által belátható szférában a legtöbbet jótékonyságra költ. (Ebből látni, hogy nem eléggé mélyen magyar még…) Éves jövedelmének töredékéből a családi kastélyt felújíthatná –ezzel szemben a külső vakolás még „látta” a papát kisdedként. Tehát ebből meg az derül ki, hogy mégis, valamiben mégis igazodott a magyarossághoz.

Az izomtiboralakúak procc várositerepjárós [SubUrbanVehicle] szegmense, a kisporgár vérzsírját agyirégiókba kergetős, frusztrálós fajtája a felsőtízezer szemében nevetséges macskajancsik gyülekezete. Az ilyenek miatt kellett a bad ischl-i antidepressziós nyári kúra-nyaralásait a múlt század ’80-as éveiben Davos-ba át-intéztenie. Mára már Bad Ischl annyira lezüllött, hogy a Varga zöldségesék-féle szegmens is ott piheni ki agyibántalmait, amit a sok buziköcsög, tolvaj és picsakurva alkalmazotton való idegeskedésében szerzett. A felsőtízezerbélinek a sorsa az állandó menekülés, akármilyen nyaralási-telelési célt talál ki, pl Grönlandot, már néhány izomtiboralakú fizikaiválalkozó biztosan ott proccoskodik.

Igen-igen! Valóban: a felsőtízezer java eredeti tőkéjét nem a „vadkapitalizmussá” szépített Nagy Szabadrablások korában (1989-93) szerezte. Azok a procc izomtiboralakúak, a „bunkóvállalkozók” fajtája. A felsőtízezer szemében ezek nem csak uborkafárakapaszkodott tahók ( vö Hyppolit c. film, Illetékes Eltás, mint felkapaszkodott vállalkozó) . Ezek azok a balfaszok, akikre gúnyosan szól rá a felsőtízezeréli dossziécégtulajdonos, aki évente milliárdos nagyságrendben könyveltet el vagyontönmegeket adózás előtt, hogy tessék, ki lehet menni külföldre, eredjenek pl Szlovákiába!

Egyszerűképlet: Az izomtiboralakú zsírbunkaja Szlovákiánál nem mert messzebb menni a kamucég alapításban. A maximum, amire képes egy izomtiboralakú (nemgyőzöm hangsúlyozni, fasorba sincsen a csávó a felsőtízezerhez!) hogy amerikában vesz autót, esetleg Svájcban. Ha egy izomtiboralakú strómanja egy felsőtízezerbélinek, akkor a főnöktől ellesett trükkel Luxemburgban jegyeztet be dossziécégecskét, hogy a procc autóján megspórolhasson 3-4 milliót. (Vö: Már nem csak A Városban, de vidéki megyeszékhelyeken is közönséges látvány a luxemburgi rendszámú autó.)

Amiért leginkább lenézi az izomtiboralakú, a közmagyar [valamint APEH, VPOP] számára még belátható életvitelű kókuszzsírmagyart a felsőtízezerbéli, az az adózáshoz való viszonya. A felsőtízezerbéliek ugyanis vagyonuk jéghegycsúcsai alapján is ezer-s ezermillárdos összvagyontömeget birtokolnak –főleg külföldi bankokban, főleg svájci frankban.  Itt is antagonisztikus ellentét figyelhető meg, a java felsőtízezerbéli érdekelt a kettős valutarendszer fennmaradásában, az eurocsatlakozás kitolásában.   Míg az elavult, tehát fizikai kiterjedésű, dolgozókat foglalkoztató, fizikailag létező eszközökkel rendelkező vállalkozásokat tulajdonló nagyonhülye, de izomtiboralakúak abban lennének érdekeltek, hogy végre ne lehessen már a spekulánsoknak meglipityókáztatván a forint-euro árfolyamot, mérhetetlenjövedelmekre [mindkétértelembe véve mérhetetlen…] szert tenniök az ő zsírjukon.

A felsőtízezerbéli nem adóz’. A felsőközéposztálybéli adózik. Egyáltalán: a középosztály: adózik. Természetesen az izomtiboralakúaknak nincsen pénze médiageciket megfizetni arra, hogy megpiszkáltassák azt a tényt:  elsősorben nem az izomtiboralakúak szlovákiai cégalapításai miatt anémiás az adórendszerünk.

Ha felsőtízezerbéli dobat benzinespalackot a véle huncutkodó pártbélije lakására kettő vagy több rejtett céllal, azért a Magyarok Nyilai című fizikaikiterjedésnélküli társulat szokta soványlóvágtában vállalni a felelősséget. Természetesen a médiagecik a benzinespalackot követekezetesen molotovkoktélnak hazudják föl. Bár a hülyenép alsószegmense se veszi be a trükköt, éspl az egyik ilyen esetre virradó délelőtt 16 éves kisegítőiskolás fiú kiabált rá az utcán az egyik „áldozatra”: „Kellett neked szemtelenkedni képviselőbácsi a főnökkel, most megkaptad!” 

Aki lebukik egy bér-gyújtogattatás, benzinespalack vagy kézigránát dobattatáson, az a középosztálybéli, egy zsírbunkaja izomtiboralakú seggfej. Ilyen esetekben nemhogy nem siet a Magyarok Nyilai a magáravállalással, hanem couche-l szépen a tokjában zizzenetlen.

Ha a magyarság eukonformitását vizsgáljuk, akkor leginkább a felsőtízezrünk a szabványszerű. Amiben még lemaradása van, az az adakozásivágy. Az ok egyszerű: A felsőtízezer adakozásivágyát az mindenkoron adózás félelme ihleti. Ha a felsőtízezerbélinek adóznia kéne mégis, akkor igyekszik látványosan kikerülni, pl megadóztatásra alkalmas adóhányadát alapítványtételekkel, nemes adakozásokkal kisebbíti meg. Ellenben, ha Magyarországon nemes célú adakozásnak tekintjük a kis falusi iskolalapítványi bálak belépőjegy vásárlását és a tombolákra kifizetett pénzeket is, a községi sportegyletek, dalkörök, kulturbundok, pávakörök működési költségeit s ezek finanszírozását, kiderül, hogy az alsóközéposztály, sőt, a proletáriátus fölsőhányada bruttó többet adakozik, mint felsőtízezerünk. Felsőtízezrünk egy jótékonysági bálra még a jegyét is, nem a pénztárcájából fizeti, hanem dosszicégével vásároltatja s könyvelteti a veszteségek rovatba. Egy kezemet előveszem és elkezdem a számolást Csányi „fideszmilliárdos” hátrányos helyzetű gyerekek továbbtanulását segítő alapítványával (egy milliárd volt az alapítóöszeg) , akkor nagyon nehezen jutok el a kisujjamig. Remélem, kedves kommentelőim segítenek még legalább négy (4) olyan közhasznú alapítványt megnevezni, amit bizonyíthatóan felsőtízezerbéli tett és persze saját vagyonából… Előre is köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr93945856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.16. 21:27:41

csányi a saját vagyonából? és az honnan van? vagy a szélesé, vagy a demjáné, vagy a kapolyié, vagy....
itten nekünk ilyen emberekre kellene mintakövetésileg példaként tekintenünk, csakhogy azokért a módszerekért jelzett urak sovány disznó vágtában tennéek rácsok közé úgy, hogy még meg is köszönjük.
aztán őket akarták lecerélni mindenféle gyurcsányokra meg kókákra, akik az államkasszából kisteherrel szállították haza a pénzt, közben meg a házon feketemunkásokkal dolgoztat, az étteremben meg elhazudja a számlát.
a középosztályról egyszer, ha kellően összezár a fogsorom, rögtönzök egyet én is, mert ihlet már van, csak adrenalin nincs - bár ha még egyszer megpróbálom végignézni ferenc mai beszédének rövidített változatát (egyszer már próbáltam, csak nem ment), lehet, meg lesz az is hozzá.

Crouch 2009.02.17. 00:54:06

Kíváncsi vagyok, hogy a mi felső tízezrünk mikor kezd alapítvány grundolásokba, ahogy azt az Óperenciás tengeren túl teszik a nagyon gazdagok adóelkerülés céljából, persze azé némi pízt minden évben csöpögtetve valami szép célra.
süti beállítások módosítása