A görény kedves állat. Tanképpen trendicsek, édi. Háztáji körülmények között kell tartani. Szereti a kispipit, de ezt ritkán kap, mert a gazdiknak pthfujj, meg minden. Egyébként a görényt patkányok ellen is alkalmazzák. A patkány is kedves állat tud lenni, okos is, és a Brehm szerint is a legjobb apa-anya.

A fenti képen látható csúnya bácsik azon ügyködnek, hogy csapdába esett görényt zsákba tegyenek. Valószínűleg patkányfogásra óhajtották beidomítani.

A

csak pet shop kategóriában annyira kedves kis állat. Addig, amíg ouvreau -jét ki nem alakította megfelelő egyedszámmal, észrevehetetlen. Amikor első jeleit észleljük portánkon a patkánykolónia kialakulásának, akkor már késő. Kirágja az alvó sertés oldalát, lerágja az alvó tyúkok lábait. Elhordja a tojásokat. Ekkor még sokan azt hihetik: egy ~ volt az. Vagy népiesen: fíreg. Valamilyen.

Patkányjáratoktól dús baromfiudvaron különös szag terjeng, a patkányodukba lehurcolt mindenfélék miatt. A takarmányos kamrában babszem nagyságú patkányürülék mindenütt. Naponta 20 baromfi etetéséhez elegendő takarmány tűnik el.

A ~ s a baromfiakat kedveli: főként öldösni, le. A baromfiöldösés mondhatni fitnessz tevékenységa. A fiam galambokat tartott .. és egy kedves kis vadászgörényt. A vadászgörény időnként kiszökött a ketrecéből s leöldösött pár galambot.

Nem hiszik el, de a ~ igen tiszta állat és nem büdös. Azt se hiszik el, hogy a ~eknél a leggyakoribb név a Büdi.

Visszatérve az OSZK oldaláról lelopott képre, azon patkánycsapda* látható. A patkánycsapda jellegzetesen magyaras paradoxiális kifejezés. Patkány ugyanis csapdába nem esik. A patkányméregnek látszó eledelt, vagyis minden nemkipróbált eledelt előkóstoló patkány eddegéli -ma már patkányírtással foglalkozó szakemberek egyöntetű szakvéleménye, hogy a patkányok legalább 40 napig figyelik az előkóstoló egészségi állapotát, mielőtt nekiesnének zabálni föl a potenciális étket. Tehát ha a takarmányos zsákot a kamrából átvisszük a garázsba és ott átöntjük a nejlon-szövöttből pl jutazsákba,   biztonságban tárolhatjuk, hiszen a 40 nap leteltére elfogy onnan, s az új zsáknak megint 40 napig kéne kitartania ahhoz, hogy a patkányok elhordják...

A ~ nem csupán tiszta, de tisztaság kedvelő állat. A patkány imádja a rumlit, a káoszt, az összerakott jóleszmajdvalamire-ócskaságokat, lepukkant cégek hátsóudvarait. Gondolkodása humánközpontú.. amit az ember elhagy, onnan ő is költözik. Katraszrófát érezvén humán beállítottságát félreteszi és elsőként lécel le a cégtől, amit sokszor maga-maga (és tsa-i) ásott alá.

Írásomban kedvelt magyar publicisztikai eszközt alkalmaztam, a címében a ~ szó van, ám többet foglalkoztam benne a

 

 

 

 

 

 

 

 

 -okkal.

*Természetesen kotorék-típusúaknak készített csapda az, róka, ~ vagy nyuszt, nyest befogására. Elképzelhető ugyan, hogy elvileg patkány is beleszorulhatna, ám fogásom inkább publicisztikai: célom érdekében enyhédeden eltekintettem a valóságtól, ahogyan az szajkómunkáskörökben gyakori szokás.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr99381685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sün yetitalppal 2008.03.20. 22:54:45

A középső képen egy csupasz földikutya látható teljes pompájában.

Ez a rágcsáló olyan csúf, hogy az már-már bájos .

Hasonlít egynémely blogger lelkéhez- no , a jelenlévők természetesen kivételek.

magyar-magyar szótár 2008.03.21. 06:24:35

Hát eggen. Fődikutty. De most mit csináljak. Az is egy "cső"-lakó.
süti beállítások módosítása