Azt hittem, erről már nincsen mit írni. Ez a "kommunista" amiről most szó lesz, afféle virtuális ellenségkép, igen közeli rokona annak a lengyel képzetes zsidónak, amit pl a mai modern lengyel antiszemiták okolnak kb. mindenért is. Afféle, mint a paraszt nélküli parasztgyűlölet vagy a nácik nélküli (tehát a fasisztáknak jócskán mellétrfáló) náciellenes küzdelem.

A "kommunista" ma, a mai Magyarországon a 2014-es választások  többoldali  mindenoldali közös mumusa. Egyszerűen csak sorba kell venni a politikai palettán, ki politikai tömörülés mely csoportot vagy összeverődött csürhéket [-> fleshmobiánus attac-ok] kommunikál le (vagy föl...) kommunistáknak.

tréficsek index:

Ma is Pesten jár a kommunizmus kísértete

Ki faszozta le Marxot és Engelst? Tényleg voltak emberhúsdarálók az MSZMP-székház alatt? Hol van Rákosi atombunkere? Az új III/III-as túra titkai.

Egyben senkinek ne legyen kétsége: A nép, főleg pedig a proletáriátus a következő választásokon megint büntetni fog a szavazataival és most [is] "a kommunisták" fognak kapni a "pofájukba" jabba. Megint nem fogja elolvasni a zistenatta nép a szavazólapot, hanem azt a totemjelet fogja ikszelni, ami szerinte a "zősszes bóllittikaji erőknek" a pofájába beaggya, jami jár jabba, ja!

Kivelmással is kezdhetnénk a kommunisták összeírását, mint  a pár éve még Harminckétnevű Orbán Viktorral. Mára szépen, egységesen Orbán harminckétnevét leredukálták összesen Kádár Jánoséra. Valamennyire a netokratív mob is lekövette ezt a line-t, egyre kevesebb Rákosira mémelt Orbánt látni és nagyon szépen befejezték az egykor főleg az MSZP vidékitéeszelnök tagozatában tomboló cigányozást is. [Orbán zsidócigányozása a Jobbik fő nyelvi bakfittyelése.]  Tehát ugye misemeccerűbb, a jóoldali nép tekintetében ezek olyanok, mint Kádárék, tehát kommunista móccerokkal operálnak. És tényleg, ha megnézzük a FIDESZ válaszporpagandáját, ami egyébként, mint olyan egyszóval is elintézhető, ez a szó csúnya, ám nagyon pontos és én legszivesebben szerelmem, az illatospinájú Tereskova művésző szájinkójából hallanám, de ide a fülembe, forrón lehellvén: ELBASZOTT. Igen, ez valami kurvára elbaszott ötlet a FIDESZ "kommunikáció"-től, miszerint ha kommunistázzák őket, tehát bizonyos sávokban tényleg, de ráadásul saskabaré jóska szintjén parodizáltan "kommunista" típusú válaszokat adnak.

Tehát máris megvan a 2014-es szavazólapon egy totemjel, amit büntetni egy másik totemjel mellé ikszeléssel fog a becseűűűlettes mogyórr bóletárr.

A Jobbiknak szerintem semmit se kell tennie ebben a kampányidőszakban, minden nap csak az estét várni és lekaszálni azt, amit a más politikai pártok eredetileg egymás szemére vetettek vóna. Minden FIDESZ-re szánt csapáson elsősorban a Jobbik fog aratni és a FIDESZ mondolatain pedig pláne.

Nézzük tovább. Bajnai kommunista, Gyurcsány kommunista, ez vitán felül áll a proletár közvélemény szerint.

Ha többdiplomás, többnyelvet beszélő és jólfizető külföldi kapcsoltattőkével rendelkező magyar tudósok benyalták Bajcsányék egyébként valóban antikapitalista  küzdelmét baloldali beállítódásnak, akkor mit várunk a magyar büdösbunkó és taplótahó mónikasózabáló és Kárpátiára autót mosó meg kertikapálóügép karbantartó proletártól? Komcsik és kész, pipa, gyerünk tovább.

Természetesen a magyar zsírproletár honnan az ő faszából/kis pëckibű  tudná magától kiszíni, hogy micsuda a Milla vagy más efféle netokratív  avagy flesmobiánus pesti  gyülevészség és virtuálszervezet, a 4K-ra ha esetleg egy kurvannyukat azoknak is!-t pekh, de nyálat se szánva rájuk. De azért nem kis erőfeszítéssel és nyelvimegjelenítő erővel az ember előhalászhatja a zsírproletár faggyas passzívismeretei közül a komonista Mágenheim doktort, ahogy ott ágál a pesti tüntetésen, itt szeretném megjegyezni, hogy ugyanezen zsírproletár Tamás Gáspár Miklós [ a m-m-sz definíció szerint: A Magyar Filozófia Győzikéje] arcképét meglátván reflexesen zsidózni is kezd [-> szakállas pulóveres bácsi].

történelmi visszatekintés: soha nem volt kommunista rendszer Magyarországon, még a szocialista rendszer építését maguk a kommunisták se tekintették késznek. Szocialisztikus rendszerek formálódgattak Magyarországon, némi kommunista stich-hel. A mindenkori főhatalmi emberek leginkább a szájukkal voltak szocialisták avagyis "kommunisták" de pl a kezeikkel már egészen dzsentroid dolgokat műveltek, kedvelték az úri passziókat, már Rákosiék slapaja is a Rózsadombot, míg maguk a főemberek egyre inkább az Istenhegyi út környékét preferálták. Fönnmaradt pl egy számla Nagy Imre cselédje  jóvoltából, amin a Mézes mackó-ból felhozatott déligyümölcsök és csokoládék árai sorjáztak mintegy 30 Ft-ra (egynapi jövedelem a muinkásosztályban) rúgóan. Miközben a vidéki parasztságnak már nem volt mivel zsíroznia a rántotleves vagy a lebbencs alá.

A szovjet propaganda szerint a Velíkoje Szojuzban  már a szocialista építéssel végeztek és a kommunizmus építésébe fogtak. A rendszerváltás egyik fő és végzetes hibája szerintem az volt, hogy Magyarország akkori észkombájnjai büdös barna nejlonzoknis, suk-sükölő illetékes elvtársnak nézték a "kommunistá"-kat.

http://tortenelemportal.hu/wp-content/uploads/2010/06/berecz_janos2.jpg Berecz János -na, pl őt is afféle büdös barna nejlonzoknisnak nézték, pedig hóttbiztos, hogy nyugatnémet biosockerlben in tergo kúrta az akkori kor egyik filmes szépségideálját (természetesen házinyuszi minőségben) és micsuda gazdag könyvtárszoba ízléses szofáján is akár.

Valamilyen kommunista ideológiai nevelésben mindenki részesült Magyarországon, aki 1990. előtt eszmélt.  Ez a tény aztán úgy a rencervártás óta nagyjából pompásan alkalmas a "különböző politikiai erők" számmára egymás le (vagy föl...) kommunistázásához. A szocialista Magyar Népköztársaság legszebb éveiben is meglehetősen nyíltan kommunistáztak az emberek, pl ha valaki pompás nyelvimegjelenítő erővel tomszójerizálván kezdett el hazudozni az embereknek, akkor kikérték maguknak azt, hogy efféle kommunista dumával hülyítsék őket. Ráadásul Magyarországon a kommunisták ha-legföljebb öndefiníciójuk szerint voltak élcsapat. A magyar munkásság elsöprőtöbbsége a II.világháború végéig s még a "Koalíciós Időszak"-ban is, ha politikailag elkötelezett volt, akkor szociáldemokrata. Tehát a magyar kommunista számára a legfőbb ellenség még a félfasiszta Horthy-rendszer alatt is legfőképpen a szociáldemokrata volt. Nem tudom, létezik-e a magyar köztudatban tévesebben értelmezett fogalom a kommunistánál. Pl ha a magyarokban az ősmagyarról élő képet megvizsgáljuk, hát az is egy eléggé elbaszott, mémes hoaxált izé, a heőjjdemogyorókok valamiféle küsded görbelábú mongoloidokat képzelnek ősmegyereiknek... de a kommunista ,még ennél is torzabb. Holott voltak kommunista főembereink, de természetesen őróluk is a lehető leghamisabb kép él az emberekben -erről az időbusz ötletem kapcsán írtam már: megérkeznek a nebulók az időbusszal a Rákosi korszak legszebb napjaiban és lehülyebácsi-tökfejezik Rákosit vállveregetvén. Azok a kommunisták, akik 1945-ben először informálisan és titkosan gyakorolták a hatalmat, majd egyre nyiltabban, nem tökfőzelékből faragott figurák voltak.

Kádár János országlása idejében egész települések, akár kisvárosok vagy nagyközségek is voltak jóformán kommunisták nélkül. A tanácsköztársasági veteránok kihalásával a 70-es évek végén egyes falvakban már irmagja sem maradt a kommunistáknak, bár MSZMP tag volt jócskán.

Kisebb bakik akadnak, pl egy autószerelő ismerősöm kb negyedórát szónokolt a szerinte Gyurcsánnyal semmilyen összefüggésbe nem hozható Ártatlan Bajnairól, milyen faszán rendbetette az országot egyetlen esztendő alatt, amikor egyszercsak egyetlen mellékmondatelválasztó levegővétel után logikai rendőrkanyart se véve bevallotta, hogy már 2010-ben is a Jobbikra szavazott, de most meg pláne a Jobbikra fog szavazni. Természetesen a kommunistaellenesség jegyében, mert Bajnai bármilyen ártatlan, jópofa és akjárhogyis tördelte kezétlábát önzetlenül Magyarország javaiért, mégiscsak egy kommunista a sok közül és a kommunista trükközéseknek már egyszer és mindenkorra véget kell vetni,. be kell végezni a rencervátást és a faszba kűűdeni a komenistákat.

És így ér véget a körmagyar, megint szagoljunk be a FIDESZ disznótorszagú és ágyaspálinkákkal gőzölt vidéki rezidenciáira.

Legyen ez a végmottó:

"Ezt is elbasztuk nagyon, de nem baj, legalább jól felidegeltük vele a kommunistákat!"

Egyben biztos vagyok: Lehet, hogy sokmindenkit sikerül a FIDESZ-nek a mindenféle elbaszott , elfuserált, kontár, hamari és mekkmester politikájával meg "kommunikáció"-jával fölidegelnie, de még a saját leghűségesebb embereik is idegesebbek annál a pár kommunistánál, akik még nem piálták hígra az agyukat. A mai valóban baloldaliaknak valóban eltorzul az arcuk a FIDESZ politikájától és kommunikációjától, de leginkább röhögtükben. Bajnai vagy Gyurcsány szerintem maguk se hitték, hogy ilyen könnyedén megússzák szabadlábon, egyetlen reményük az volt, hogy az ő életükben aligha lesz liberális rendszer Magyarországon, ott ugyanis, ahol liberálisok törvénykeznek meg vannak gazdasági hatalomban, a bajcsány-féléket kutyaláncon vezeti ki az FBI a tőzsdeparkettről, egy leisztingernek pedig nem a seggét nyalják a valóban liberális gazdasági orgánumok, hanem a főszerkesztők a lenyúzott leisztingerbőrökön hancúroznak a titkáraikkal a kandalló előtt.

. ÉS ha vannak valakik, akik pl nem félnek attól, hogy a büdösbunkó zsírproletárok mivel büntetik majd a politikai elitünket 2014-ben, azok a "baloldali érzelműek". Ők nemhogy nem idegesednek a Jobbik túlnyerésén, hanem óhajtják, mert ha valakik még valamennyire értenek a politikához a mai Magyarországon, azok a balosok és ők nagyon is tisztában vannak a Jobbik természetével és őnekik a FIDESZ széjjelbaszása ennyit (és még többet megér). No meg a netokjratív spekulalistáknak se fenyegti semmi a vagyonukat

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr445251914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.04.29. 08:45:51

a magyar zsírproletár nem szavaz (és nem választ, nem gondolkozik, nem dolgozik, nem él, nem hal stb) csak pofázik és követelőzik

magyar-magyar szótár 2013.04.29. 14:42:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd: most fog először nagytömegben a zsírproltár szavazni.Nagyon meg fogja büntetni jaz ősszes kómmonistákókkokat! Savazni fog, nagyon! Majd meglátod. TGM ríva fog könyörögni, hogy ne legyen bojkott, hanem menjen mindenki szavazni.

Sz a b o l cs 2013.04.29. 15:23:36

Affene se tudja... Én sokfelé látom-hallom azt, hogy ezek mind egyformák, nem érdemes szavazni, mert tökmindegy ki lesz hatalmon. A jobbik még azért nem lopott, mert nem ült a fazék mellett. De már többször kiderült, hogy azt is zsidó-kommunisták csinálták, az is csak egy máz, de politikusok vannak ott is, politikusnak meg csak akkor hiszünk, ha kecske legel a sírján.
rövidebben: Az emberek nem a kommunistákban hanem a politikusokban, meg az igazságszolgáltatásban csalódtak.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.04.29. 18:45:02

@magyar-magyar szótár:

ha ettől félsz, akkor nyugi
a birkamenetes rezsicsökkentős orbánhívők milliói hozzák majd az új fidesz kormánynak a választást - a valóság ellenére...

a trafikos cucc előzményeivel, reakcióival együtt annyira nyilvánvalóan botrányosan pofátlanul aljasul piti és felháborító... és te még ezen se háborodsz fel

szerinted én szopok be mindent ... ezek szerint te szopod be orbánt

ilyen mérvű elfogultságra nem látok más magyarázatot

Sz a b o l cs 2013.04.29. 20:14:06

Nem lehetne, hogy ezt konkrétan, mintha egy fogadás-sorozat lenne, lejátszanátok? Én leszek bukméker, ha kell.

első fogadás:
2014-ben kisebb, vagy nagyobb lesz-e a választások részvételi aránya, mint 2010-ben? Elfásultak a tömegek, vagy minden eddiginél nagyobb számban mennek büntetni, kormányt váltani? Vagy ez nem fogadás, mert ebben egyformát gondoltok?

Második fogadás:
Kérem a tippeket, hogy ki lesz a nyertes! Ki fogad fidesz győzelemre, ki fogad jobbikra? Bajnai? Gyurcsány? Mesterházi?

Következő fogadás:
Kik fognak egyáltalán bejutni?

és így tovább, szépen egyesével, konkrét állításokat tehetnétek, és esküszöm én megőrzöm, és majd utólag tök függetlenül szembesítelek benneteket a mostani tippjeitekkel.

2013.04.29. 22:12:28

Jobbik 23%, Fidex 52%, lmp-dk-e14-mszp 25%

2013.04.29. 22:13:20

@Sz a b o l cs: részvételi arány 55%

2013.04.29. 22:14:47

Ki faszozta le marxot és engelst? Ez tényleg érdekel.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.04.30. 08:26:22

HŐSÖM:
most.444.hu/2013/04/30/szekszardi-fideszes-boritotta-a-trafikmutyit/

Hadházy Ákos, Szekszárd fideszes képviselője előállt a “névtelenségét kérő források” homályából, és a hvg.hu-nak névvel vállalta, hogy a polgármesterük a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.

Azért vállalta a nyilatkozatot, mert “a trafik-ügy az, ami átszakított valamit”. A frakcióülésen szerinte megkérdezték, ki az, akit ismernek és ki az, aki megfelelő jelölt lehet a trafikpályázatokon. “Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, de hallva és olvasva a többi helyen megjelent eredményt, látva a helyieket is, úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás”

Hadházy sokat vívódott azon, hogy a nyilvánosság elé álljon-e, de úgy érezte, hosszabb távon akkor tesz a legjobbat a pártnak, ha elmondja a dolgokat. A jobboldal egysége szerinte már túlzott. “Nagyon sokszor azt látjuk a pártban, hogy 98 meg 100 százalékos döntések születnek. Ez valahogy nem helyes.”

kikoránkel 2013.04.30. 10:50:39

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
fogaggyunk, hogy nem volt taggyűlés! :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.04.30. 11:19:20

@kikoránkel:
@magyar-magyar szótár:

gyorsított eljárással törvénybe foglalják a lenyúlások eltitkolásának jogát:
atlatszo.blog.hu/2013/04/30/kozos_tiltakozas_a_torvenymodositas_ellen

nincs az a kurvaországozó, libásgyilkoló szemkilövető öltönyös mocskos jóoldali, aki ilyen erkölcsi kárt tudna okozni az országnak, mint ezek az álszent nemzeti férgek

halvanyelo 2013.04.30. 13:36:11

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Én is egyetértek, azzal, hogy: "nincs az a kurvaországozó, libásgyilkoló szemkilövető öltönyös mocskos jóoldali, aki ilyen erkölcsi kárt tudna okozni az országnak, mint ezek az álszent nemzeti férgek" Mondjuk mivel szétbaszták az alkotmányos és jogi rendszert, még az is lehet, hogy majd jön valaki még rosszabb. Apám azt mondja, hogy az Orbán-cigánynak nincsen versenytársa, kihívója, ugyanis aki képes lenne őt legyőzni az nála is populistább, gátlástalanabb, agresszívebb, aljasabb, minden hájjal megkentebb, korruptabb. Most hallgattam a Klubrádiót, a Mandiner szerint a munkásőrök rádióját, szerintem inkább a jóoldali 50+-osok rádióját, és beszélt egy pszichológus hölgy éppen a játszmákról. A zsarnokokról volt szó, akiket vert az apjuk/anyjuk és győztesnek kell lenniük, mint a kedves papának/mamának, vesztesek akik a beosztottai, szélsőségesebb esetben a nép. Az ilyen ember mindenkit kontrollálni akar, nem engedi a az irányítása alatt állókat felnőni, hiszen akkor azok könnyen riválisaivá válhatnának. Hosszú távon biztos a bukása, a valósággal nincs jó viszonyban a zsarnok. Azt is mondta a pszicho hölgy, hogy szociálpszichológiai alaptétel, hogy az emberek hajlamosak annak hinni, aki erőt sugároz, és hinni szeretnének valamiben.
Persze, persze a munkásőrök rádiójában hangzott => Az Orbán-cigányra gondoltak! Ilyen aljas módon támadják! Én nem tudom ezt nem a Fidesz-Orbán diktatúrára vonatkoztatni, ami kétségtelenül nem hasonlítható össze mondjuk a 50-es évekkel, de a korai Kádár korszakkal sem. Viszont azóta megváltoztak a körülmények, a 80-as évek már nem fog visszajönni 2013-ban. Egy ismerősöm aki 30 éves mondta, hogy ekkora szar még nem volt Magyarországon, amióta mi élünk. És én meg az ismerősöm az ország leggazdaságilagfejletebb régiójában élünk. (Ilyen jogon mit pofázunk? Lenézzük a zsírparasztot, mennénk le vidékre a helyébe! Mennénk én mindenhová mindenki helyébe, Szibériába is, persze, annyira együtt érzek az irigyekkel, nélkülözőkkel. Kétségtelen, hogy a Maslow-piramis legalján nem nagyon lehet az ember értelmiségileg merengő a világ és az ország úri huncutságaival kapcsolatban.)
Ide bekopizom a Belgától a politikus 1-et; lírai szám, a Belgától szerintem a legjobb! :)
www.youtube.com/watch?v=lR30lS6uXxg

"Hééo politikusok! Hogy van a kurva anyátok?
Hééo politikusok! Hogy néznek ki ezek a plakátok?
Hééo politikusok! Büdös ganék vagytok mind?
Hééo politikusok! Loptok, csaltok, hazudtok!

Bekapcsolom a tévét, bekapcsolom, a rádiót
Megveszem, az újságot Te pofázol, mindenhol
A te arcodat bámulom,
kiverem a faszomat, de a gecimen át is megszólalsz

Felhazudtad, felpofáztad, felnyaltad magad
A nyakkendőd színe megmondja, hogy kivagy
riogatós, szorongatós szex kell az ilyennek
Hadd fosson a geci amikor kienged

Ne mosolyogjál, te büdös tetű
Ne mosolyogjál, te büdös geci
Ne mosolyogjál, ne mosolyogjál,
Ne mosolyogjál te büdös geci

Az anyám miattad kórházban
és még milliók miattad válságban
A fiataloknak nem adtok szakmát a kezébe
Az egészségügy tudatos züllesztése

10 millió 100 millió 1 milliárd
juttatás á há há há
yo becsúszok, yo bemászok
A seggedbe beszállok egy hidegvágóval

Utoljára akkor nem hazudtál
Amikor először felsírtál o á
A fejedtől bűzlik az országház
Legalább a faszodat ne rázd

Különben is, hogy nézel ki
sportoljál már zsíros geci
Ne csak zabálj, mozogjál is
Az övsömöröd érjen bokáig!

Szervusz parlament oléoléolé
Itt vagyunk a szarba lent oléoléolé
Viszlát parlament oléoléolé
Magyarország gallyra ment oléoléolé

Húzz el innen, húzz el innen hé hé
Mind hazudtok, mind hazudtok hé hé

.....

A fasza ki van veletek mindenkinek
Ha fáztok, az ingeteket felvehetitek
Hogy ki vagy, hogy honnan jöttél, letagadhatod
Persze, hogy szar ezt újra meg újra hallanod
A suliban a stréber árulkodós hülyegyerek 4-es átlaggal
Aki a nagyfiúktól a wc-ben meztelenre vetkőztetve kapott faszkorbáccsal
Ébresztő bazdmeg! Ne itt aludjál!
Szavazni kéne, ugye? Hoppá! De mire?
Még jó, hogy az ügyeletes faszkalap mindig
bekiabálja neked: „tartózkodunk!”
Bünti elmarad, pénz zsebbe’ marad,
örüljél,kisköcsög, ma is megúsztad
de ugye akkor is mosolyogsz majd,
mikor a kétajtós szekrény cellatársad szerelmes lesz beléd,
akinek a szavazatát pár éve egy borsodi faluban vetted meg 5 Forintért!

Az egyik feletek zsidóbb lesz a zsidónál,
Benősül dávidcsillag, „mert ott van a pénz”
A másik feletek szavazatért zsidózik
Hogy képviselő lehessen, „mert ott van a pénz”

Budai vagy pesti, faskó vagy libsi
Ma már senkit sem érdekel
Add vissza a pénzem, aztán vágd el a torkodat
vagy élve temetlek el

De téged egy gondolat fog bántani, de nagyon
Mikor majd a nyakadig fog érni már a folyékony beton
Hogy visszasírod, mikor a pedofil apád
Csubakka- jelmezben tolta beléd a faszát!"

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.04.30. 13:52:10

FIGYELEM!!!! VALÓSÁG KÖVETKEZIK!!!
JÓOLDAL-MENTES TISZTA FORRÁSBÓL!!!

FIDESZ.HU!!!!

FIDESZ.HU, 2013. április 26., 08:39
Magyarország csatlakozott egy az átláthatóbb állami működést segítő kezdeményezéshez
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=191329

FIDESZ.HU 2013. április 30., 10:12
Újraszabályozták a közérdekű adatközlést
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=191451

ugyanitt a nap szava: VISSZAÉLÉSSZERŰ ADATIGÉNYLÉS

a teljes szöveg (mielőtt átszerkesztik)
A budapesti brit nagykövetségnek az MTI-hez csütörtökön eljutatott közleményében kiemelték: Francis Maude brit politikus, aki a kezdeményezés csütörtöki londoni ülését elnökölte, üdvözölte Magyarországot az OGP tagjai között.

Az MTI érdeklődésére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kifejtette: a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a közigazgatás átláthatóságának javítása segíti a versenyképesség növekedését és fokozza az állampolgárok közigazgatásba vetett bizalmát. Ezért 2011-ben nyolc ország - az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Norvégia, Brazília, Mexikó, Indonézia, Dél-Afrika és a Fülöp-szigetek - nyilatkozatot írt alá, amelyben rögzítették: céljuk a nyilvánosság, a társadalmi részvétel és az átláthatóság növelése az állami működésben. A kezdeményezéshez azóta több ország, idén Magyarország is csatlakozott.

Kiemelték: a kormány megalakulása óta az elmúlt 20 év legintenzívebb korrupcióellenes intézkedéssorozata folyik Magyarországon. Ennek részeként a kormány tavaly döntött arról, hogy Magyarország csatlakozik az OGP-hez és akciótervben rögzítette az ehhez szükséges vállalásait.

Az akcióterv elfogadásával Magyarország tovább erősíti elkötelezettségét a nyílt kormányzás mellett - mutattak rá. Hozzátették: az alaptörvény is kimondja, hogy az országban a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elvének kell érvényesülnie, és mindenkinek joga van a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez.

Mint fogalmaztak, az akcióterv értelmében a kormány vállalja a költségvetési adatok nyilvánosságának növelését, közérthetőségének javítását. Így a jövőben a központi költségvetés és módosításainak tervezete, valamint a végrehajtott költségvetés adatai számszerű és grafikus módon is megismerhetők lesznek.

Hangsúlyozták, fontos cél az is, hogy a közbeszerzési adatok kereshetősége javuljon, azaz a közbeszerezési eljárásokkal kapcsolatos dokumentumok, adatok kereshetők, lekérdezhetők, könnyen azonosíthatók legyenek, ezáltal segítve a nyilvánosság biztosítását.

Fontos vállalás, hogy a köztulajdon hasznosítására és a közpénzek felhasználására kötött szerződések nyilvánossága erősödjön, így az ellenőrzések kiterjednek majd a közzétételi kötelezettségekre is - magyarázták. A kormány áttekinti a közbeszerzési törvényt, valamint a nemzeti és közösségi költségvetés pénzügyi támogatások szabályrendszere alkalmazásának tapasztalatait a korrupciós kockázatok szempontjából. Emellett az önkormányzati döntések átláthatóságát erősítve, főszabály szerint nyílt üléseket kell tartani önkormányzati vagyonhasznosítási és beszerzési ügyekben, valamint az előterjesztéseket a testületi ülésre szóló meghívó kiküldésével egyidejűleg a honlapon is közzé kell tenni.

Kitértek arra is, hogy az akcióterv tartalmazza a korrupció megelőzésével kapcsolatos ismeretek terjesztését az állami szervek tisztviselőinek indított képzések, az iskolai tankönyvek tartalmának felülvizsgálata és a társadalmi célú tájékoztatási kampányok révén.

A kormány az akciótervhez kapcsolódóan olyan szabályokat alkotott, amelyek értelmében az államigazgatási szerveknél minden évben december 31-ig fel kell mérni a korrupciós kockázatokat, és ez alapján éves korrupciómegelőzési intézkedési tervet kell készíteni - közölték. Továbbá olyan tanácsadót kell kijelölni az egyes szerveknél, akinek feladata, hogy közreműködjön a korrupciós kockázatok felmérésében, az azok kezelésére szolgáló intézkedési terv, valamint az annak végrehajtásáról szóló jelentés elkészítésében.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.05.02. 12:17:59

@magyar-magyar szótár:

a kicsit is kínos és/vagy a valóságot érintő kommentekre úgysenem reagálsz, de sebaj, itt egy újabb:

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=191490

nem kicsit kínos

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.05.21. 08:23:08

@magyar-magyar szótár:
nemegyszer írtam már, hogy a hannibalos emailt nem nagyon szoktam nézegetni

ha el akarsz érni, ott a gmail címem
süti beállítások módosítása