-még egy nekifutás-
 
Nem gondoltam, hogy még írok ehhez a szóczikkelyhez bármit is.
Akkor elébb a mottó, 1951-ből, amit nem lehet elégszer ismételni:
„A mai rendszer legfőbb problémája, hogyan szabadulhatna meg a marxizmustól anélkül, hogy a hatamát elveszítené.
/Szabó Lajos könyvtáros, filozófus, 1951/
 
Az egyik kedvenc íróm kommunista. Egy másik kedvelt íróm [Nádas Péter -a szerk. kieg.] szerint  nem elég jó író. Ez stilisztikai probléma, Balassa Péter erőltette jaskolájában a stlílus és forma túlzott pifi-pufu-pofozgatását annyira, hogy a posztmodern tobzódásban (és rendszerellenes lázadásként a történet írásának megtagadása mellett) a végére már nem is maradt más, mint a stílus. Meg a forma.
 
Egy másik kedvenc íróm is kommunista volt,
 
Az egyik kommunista kedvenc íróm Galgóczi Erzsébet és a másik kedvenc íróm , Lengyel József sem elég jó író Nádas Péter szerint. Énszerintem meg Nádas Péter  nem jól érti Szegény Gy. Ferenc un „igazságbeszéd”-jét, de ez az ő baja -ez az én véleményem. Galgóczi Erzsébet stílusának ártott az, hogy publicista volt. Lehet szálazni, szemenszedni, szőrét is hasajtva Galgóczi stílusának és akkor a leges-legkifogásolhatóbb az, hogy a szépirodalmi szövegképzése helyenként publicisztikai árnyalású. Na, bassz, legyen ez hiba.
 
Az viszont nem vélemény, hanem tény, Galgóczi csoporttársa volt dramaturg szakon Csurka István. Aki ma úgy nagyjából és máma: fasiszta. Csurka István egy másoik kedvelt íróm, én a novellaíró Csurkára goöndolok. A Fordot is kedvelem, nem az amerikait, pedig Henry Ford nácibarát volt.
Galgóczinak és Csurkának több csoporttársa is volt, pl Moldova György, akit máma kommcsizni [jógyerekül kommancsozni] szokás, holott ő nem kommunista, hanem kádárista. Konkrétan: Kádár-nyaló. (Hogy miért is, hagyjuk, merő lázadásból, ez más tészta ide…)
 
Lengyel József igaz kommunista volt. Mint kommunista került GuLag-ra, majd a GuLag-ról haza [ti. Ogyesszába… a szerk megj.] , majd vissza Szibériába kényszerlakhelyre. Dühében válhatott volna antikommunistává, de nem vált. Fölskiccel háéromívnyi, nem egészen egy kötetre való GuLag-emlikezéseiben egy képet Lengyel a fél barakkra való   kommunista muzsikról  , akik egy másik fél barakknyi erősen vallásos muzsikkal voltak összezárva.
 
Rákosi Mátyás kommunista volt – de a Rákosi-rendszer nem volt kommunista rendszer.
 
Kádár János kommunista volt –de a Kádár rendszer nem volt kommunista rendszer. Sőt: Kádáréknál a komonistaságot elég nehéz volt kiérdemelni.
 
Mondta Kádár és co. a pártjukat [ejtsd párt-juk], a „fóradalmi”-nak, a szájábval mondta -a kezével sem tette azonban ~vá.  Aposztrofálták Magyar Szocialista Munkáspárt-ot  kommunista [komonista] pártnak, de az MSZMP nem volt kommunista párt, tehát az MSZP nem lehet posztkommunista párt. Magyarországon soha nem is lehetnek posztkommunista pártok, mert azokhoz elébb kellett volna leggalább egy kommunista párt szakadatlan folytonosságban.
 
szün' & tréf.: Van olyan kvázi "demokrata" izé is, ami fejudálissan felülről lefelé egyembertőlvaló.
 
Ha vajszívű vagyok, akkor addig, amíg az MKP a keblére való öleléssel úgy meg nem semmisítette a Szociáldemokrata Pártot, ahogy majd az MSZP az SZDSZ-t (de mondjuk az MKP teljesen kebelezett, be a hasikóba s el is emésztette… , az MSZP meg csak halálra ölelt…)tehát úgy 1948-ig fogadjuk el a Rákosiék pártját kommunistának, bár az első, akit a még nem is hatalmonlévő Rákosiék lecsukattak [1945. február 13.], az  a hazai kommunista Demény Pál volt.   
 
Ennekmegfelelően nem voltak a kommunizmusnak áldozatai Magyarországon. Kommunistáknak estek áldozatul emberek. Kommunista pl simán belelült zsidótól elkobzott vagyonba. Kommunista volt simán antiszemita, sőt szemita kommunista volt antiszemita. A kommunistáknak van pár olyan tulajdonsága, amiről a kommcsizók nem is akarnának tudni.
 
Például Rákosi zseni volt.  Gerő Ernő legalább akkora zseni. Ma illik a Rákosi korszak főbb kommunistáit még mindig tökfilkószerűen ábrázolni, itt szeretném megjegyezni, hogy Kádár János 1951-ig főkommunistája volt a Rákosi korszaknak, mondjuk az első hatban benne volt. Apró Antal meg az első 32-ben. Az a mi korunkban, hogy Rákosi egy tökfej volt, Kádár-féle interpretáció, annyira vééééletlenül ragadt bele így a mai történelemkönyvek lapjai közé ez a hamisítvány, mint más kádárkori moookszista hamisítás is [ " a baloldal építette föl romjaiból Budapestet a II. vh. után"]  
 
’956 őszént történtek forradalomszerű események is és   ezek kezdeményezői és főbb szereplői között sok kommunista is volt.
Galgóczi Erzsébet (’56-os naplója a Holmi 2006-ban közölte) kommunista volt és kommunistaként bírálta a [pesti] népet opportunizmusáért, ti. hogy kényelmi okokből tőlük akár ne is lenne forradalom.
1956-ot kommunisták mondták forradalomnak. És fóradalmi kormán' verte le ezen részben forradalmi megmozdulásokat, aminet részben kommunisták szerveztek. Ahogy a Kádár-féle '56 interpretáció is, ugyanúgy a mai is szereti kiretusálni az 1956. novemberi ábrából Andics Erzsébet kommunista ellenkrmány-alakítási kisérletét. Andics balról előzött volna a szerinte a nagy Imrének tett esküje miatt kollaboráns Kádár helyett egy jobb kommunista kormányt. 
 
Kádár kommunistákat is engedett kivégeztetni, mindjárt az élen Nagy Imrét. A kommunista Kádárnak nagy gyakorlata volt kommunisták elintézésében , Rajk László kivégzése körül is a porhintő paláververést és a joginak alig nevezhető procedúrát ő vezényelte le.
 
Mindezektől azonban Kádár rendszere még nem kommunista rendszer volt. A rendszer néhány főbb kommunista vezetője is nyilvánosan beszélt arról, hogy tanképp még csak a szocializmust építjük s ha kész lesz, fogunk a kommunista társadalom fölépítéséhez.
 
szün.: Pompás a Náci Németország kifejezés is. Náci Németország minden németje (valamint minden Náci Németországon kívüli német is, valamint Schwarz és Weiss zsidó kereskedősegédek, akik vesztükre Auschwitzból hazafelé a bécsi Vöröskereszt lágerben átöltöztek tiszta újszerű segélyruhákba és attól fogva nagyon sovány vitaminhiányos vérszegény burzsujoknak néztek ki, tehát hazaérkezvén már vitték is őket a titólóger-ba...) tehát mindenminden német=náci volt.
 
Mindeközben Kádár kommunista rendszere egészen föl tele volt búrzsójjá elhajlókkal. Pl Apró Antal burzsoá elhajlása az volt, hogy nem tudott ellenálni a zsidó villában lakás csábításának. Aczél György meg ellent tudott állni efféle csábításnak. Búrzsójjá? - tele vpolt Kádár legszűkebb komonista köre is fejudális elhajlókkal. Dzsentoid vadászatok. Hűbérúri előjogok. Aranytojásttojó tyúkokkal töltött nyomtató ökröknek egészbesütése, Mercedes típusú szolgálati autók és háztartási alkalmazottnak nevezett szobalányok személyeszolgálatainak igénybevétele pl ők rakták a legendás hokellikre a legendás vertzománcúlábasban a legendás tojásos nokerliket...
 
Rákosi, a zseni pl nem is hitt a nép pálfordulásában. Megengedte a nyiolasházmestereknek, hogy megjelenvén az Igazolóbizottság előtt nyálasan ríva hamis tanúkkal igazolják magukat, mert tudta, hogy az ilyenekből lesznek a leghűbb kutyák. [Pedig a kutya majommal szemben NEM az embertől származik …]    Mind az 52 nyilas házmesternek, meg azoknak az ezreknek, akik ugyan nem házmesterek voltak, de máma olyan jólesik egyesek májának, mások zúzájának házmesterezni a kisnyilasokat.  
Igen, ilyenek voltak inkább, kiskommunisták. Akiknek annyi vót kb kommunistának lenni 1946-ban, mint kisnyilasnak lenni 1944-ben. „Élni kell! Mert élni kell!”
 
lecsöngés: Adódik a kérdés, hogyan lehet fasisztát (Csurka), kommunistát (Galgóczi, Lengyel) olvasni. Megj.: Goebbels doktor naplóját is olvastam. Például amikor Galgóczi bizonyos munkáit olvasom, úgy szeretném, úgy szeretném a sok cigartettától büdös magátólvalóan hülyelyány kócos hajú diáklyányt megölelni, megpuszilgatni, a legnagyobb boldogság az lenne, ha Macskabicska Györgyi is megengedné, de egyik s a másik se engedné meg, hehe... . Csurka a múlt század 70-es éveiben szellemes, jópofa falstaffi figura volt, de ha már arra jár az időbusz, én mégse nem az ő asztala sarkára ülnék oda... Pompásan szórakozom pl Jaroslav Hasek Svejkjén, egyébként ez a Hasek is volt kommunista,  különben nem lehetett volna az V. Szibériai hadtest politikaitisztje és hagy ne kezdjem már  azt ragozni, mekkora egy geci alak lehetett pol'tiszt a Vörös Hadseregben.  És tovább is van, pl Hans Christian Andersen egész felnőttéletében szint...khrmmm... undorító volt. Jonathan Swift tökfilkó, óborzalom és a végén még őrült is. Daniel Dafoe se az a matyóhímzés volt. Spie'lmann Lajost hagyjuk is. És Friedmann Juciról se gondolja senki a Lujzanapló elolvasása után, hogy mindenrekapható. Ennekmegfelelően Lemmy Killmister is meg a néha Scatman Joe is jazz-zenészként kezdte a pályát , vannak geiles budai sznob dilettáns úrifiúk, akik Adidas cipőben léptek a Hobók útjára, miután dilettáénsként egyébműűvészeti ágazatokban már sorba leszerepeltek ésígytovább. Alföldi Róberttel se egypaplan alatt szeretnék lenni, bár mindhalálig védeni fogom Korunk Gobbi Hildájaként akkor is, ha rám se szorul...
 
a kommunista rendszerhez pedig már sok főbb alkatrész készenállt a létezőnek felhazudott szociálizmusban is. Rettegek hasonlatokat alkalmazni, pedig ezekkel jócskán rövidíthetó a szöveg, de most mégis egy: A motortól még nem autó az autó és a kettőnéltöbb keréktől se. Sőt, a karosszériától sem egész. Pici, lényegtelennek látszó (vagy láthatatlan) bizbaszok  hiányában az autó nem más, mint anyaghalmazok úniója. Nagyon szeretnek sztalinista rendszerekben kommunistaságot kimutatni lágerekkel, munkatáborokkal, börtönökkel, kínzókamrákkal, vér, verejték és könnytengerek habjaiban ecseteiket mártogatva meg, csakhogy sajnos ezek pontosan és éppenhogynem kommunista jellegzetességek. A kommunistának ugyanis a kommunista nem a szájába , nem a fogsorán át és keményen az öklébe szorítva veri bele a jót, hanem éppen az a lényege a kommunizmusnak, hogy mindenki a sajátkezével és csak annyit vesz le az asztalról, ami neki szükséges, szükségletei szerint. A kommunista rendszerben nincsenek még az egyenlőbbeknél is egyenlőbbek, egyenlőek vannak, csak semmi fokozás!... meg esetleg nemegyenlőek. (Ugyanez érvényes sajnos a liberálisokra: nincsen ilyen, hogy egyesek liberálisok de Mi Liberálisok mégliberálisabbak...)
 
 
Ja, amúgy a posztkommunistázást pl egy haladóbaloldali pártot illetően bántási célból alkalmazzák sértegetni is szeretnék azt a haladóbaloldali pártot, de effelől nyugodt vagyok. Nagyjából attól is lesz baloldali az a párt, ha lecsulázzák a posztkommunista jelzővel. Kommunista párt egyébként kikutatható a magyar politikai palettán, mikroszkóppal ugyan, és még úgy is meg kell egy picit vakarni, nehogy valami baktériumkakival tévesszük ösze, de van Magyar Kommunista [munkás volt a nyugdíjazásig] Párt. Attól azonban senkinek nem kell rettegnie, hogy az elmúlt 22 évben volt haladóbaloldali vagy haladó vagy baloldali párt vagy most van vagy lesz. Úgynevezett ~ igen, de azokban benne haladóbaloldali? Régebben volt mutatóba, de mainapság valahogy senki nem akarja megkérdezni pl Gazsó L. Ferencet, mizu, mi a véleménye, tata... Pedig szerintem tudott volna mit mondani akár a minap  is...  

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr113325818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2011.10.26. 07:37:14

Kommunistának lenni máma inkább erény, mint harminc éve volt.
És tán több gerinc kell hozzá, mint ma bármi máshoz.
Nem is nagyon látni egyet se.

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 08:15:09

@ekkerjoz: Műr akkor probléma lett a kommunistákkal, amikor Lenin kézbevette a marxizmust a gyakorlatba való átültetésre. És pont a kommunisták gerincével lett a baj...

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 08:16:19

@ekkerjoz: A gerincesekkel nagyon könnyű elbánni, viszont bizonyos gyűrűsférgek kettétépvén is csak szaporodnak

ekkerjoz 2011.10.26. 08:24:11

Nézd, nekem csak az egyensúly miatt hiányoznak, legalább egy kéne, hogy legyen, fasiszta ugye már van bőven, nacionalista pláne, demokrata nem nagyon, aztán majd lejátszanák egymás közt

Frick László Emlékzenekar 2011.10.26. 08:39:35

@ekkerjoz: Van azért kommunista még bőven. Elég szívós, jól tartja magát a maradék az 1918-1934 között születettekből.

2011.10.26. 08:57:14

@Frick László Emlékzenekar: Igen, de a mai szoci szavazóbzáis ilyeneken nőtt fel:

www.youtube.com/watch?v=eYUOPAybYWQ

a Gerinctelenek Indulója. Kádáréknak nem kommunisták kellettek, hanem okos, nem beszélő emberek.

spájdernecc 2011.10.26. 09:00:31

az egyetlen igaz hithű kommunista, akit ismertem, Hegedűs Bácsi volt, a 18-as veterán.
/ direkt Bácsi, a keresztnevát senki sem használta /
Ő volt a veterán, minden úttörőőrs célpontja a márciusi harcitúrán.
Mivel az unokája osztálytársam volt, kiváltságosnak számítottunk, nekük volt az egy főre eső legtöbb veterántalálkozónk .
Hadifogolyból lett vöröskatona volt a Bácsi, hortybörtönnel, ami az utolsó konkrétum volt az életében.
a huszas évektől a hatvanvalahányban történt nyugdíjazásáig eltelt időszakról egy mukkot nem lehetett kihúzni belőle. Utána meg korrekt házibort termelt a lugason.
Nem is igaz, volt még egy.
Nagyanyám barátnője, Bodó néni, a mártír özvegye, aki hol Hévízen, hol Miskolctapolcán gyógyfürdőzve dícsérte a rendszertr és siratta 44-ben elhurcolt férjét.

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 09:18:06

@spájdernecc: Ajánlott olvasmány, kordokumentumok alapján összeírt jó kis regényvázlat (Móricz így dolgozott, ilyen volt a száraz-vázlatos fölvetés, aztán átírta szépirodalommá):
mek.oszk.hu/10000/10034/?from=rss

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 09:26:23

@nagyjoco: Az MSZP szimbóluma az a szegfű (tehát nem az igazi) hanem az a pikto' És ahány szirom, sőt több. Nem lehet ilyet kijelenteni, hogy A Szavazóbázsa a.. Kb olyan az MSZP szavazóbázisa, mint Budapest. tehát van Buda, azonbelül Ó és Új és Albertfalva. És nem mondhatok ilyent, hogy panelproli, mert a JA lakótelepen az ajtóveg helyén járnak és a lopottáramot lopott kábeleken vezetik akárhozá a házban és az Őrmezei lakótelep meg mint egy buda hg-beli kis falu. Ésígytovább, a Nap utca mellékén, Tömő utca, meg mi van. Az Üllői egyik oldalán lerúgják a mellékutcában parkoló autód tükrét a másikban nembiztos. (És a belsőoldalon rúgják le a "tömbrehabos" rész felől!
Sokféle emberből nagy és felesleges munkával elkülöníthetó csoprtok szavaznak az MSZP-re, sőt van olyan szavazóbázisa , ami dacból nemszavazott.
Van az MSZP-nek olyan szavazóbázisa, ami a FIDESZ egy szavazóbázisával együtt dallja busongva Az igasságos Toller László halála című népballadát, amit már csak a budapesti haladóértelmiseggek nem ismernek...

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 09:27:23

@nagyjoco: Az okos nembeszélő emberek -ez igaz

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.26. 09:47:01

@magyar-magyar szótár: az üllőiút másik oldalát ismerem (egyébként ott is megy a rehab, csak nem olyan hangosan ...és nem elég gyorsan...:)

akik velünk szemben laknak, az utolsó maradék két lepusztult házban, azok csak lumpen hangoskodók vagy bezzegcigányok vagy mik

miközben van közöttük mezei nemcigány alkesz is meg jóravaló csöndes sosebalhézó cigánymaffiózóembere, akiért olykor fekete merci jön, diszkrét tucctuccal, de a nagy balhékat nem ö csinálja (mármint az utcait, amikor nekimennek a járőrnek pl)

* * *
na pont ilyenek a komonisták is
vagy mik

tudom, moldova bácsi szerinted nem az, hanem kádárista
de nekem volt magyar órám nyolcvanvalahányban, moldovabácsival
nem tűnt kádáristának, inkább tűnt ellenzékinek
bár én már 17 évesen is polnaiv bolonpesti voltam biztos:)

* * *
mikor még index fórum volt a menő, voltak ebből széép nagy és értelmetlen topikkok - úgy jó tíz éve...

:nosztalgia nna:)

spájdernecc 2011.10.26. 10:10:08

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
az egész úgy groteszk ahogy van.
nagyapám úgy lett kommunista mártír, hogy világ életében szocdem volt.
apámat legnagyobb igyekezete ellenére nem engedték a pártból kilépni / hát a mártír fia, ugye, micsoda píár lenne az , az isten verje meg / az első alkalommal kidiffundált. de ez már egy másik történet.
Moldovát szeretem, pontosabbak a szociográfiái, mintha tanult tudósember csinálta volna.
/ a Ferecvárosi koktél is szociográfia, különös aspektusból /
az meg, hogy vénségére éppen hogy megy el a sütnivalója, vagy milyen szerepet vesz fel, többedleges.

ekkerjoz 2011.10.26. 10:12:24

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
hát, Gyuribácsi mindig ellenzéki volt, már őszerinte, igazából azt nem értem, ha ötvenhatban Csurka miatt rúgatta ki magát a főiskoláról, és ha majdnem ugyanakkor davajgitárral lőtt az oroszokra, hogyan tud felnézni Kádárra

az rendben van, hogy senki nem fekete-fehér, de azért a kémiában is vannak össze nem keverhető elemek (by M.Gy)

Fenehorizont 667 2011.10.26. 10:28:37

én egyszer, a hírt tv-t kapcsolgattam, és ott láttam gazsót beszélni.
a hírtv-re gondolom azért rakták, mert máshol nem volt terepe beszélni, azok meg örültek, hogy lámlám, egy mszp tagozatveztető hogy lefikázza a saját pártját, jujdejó.
pedig csuda érdekes dolgokat mondott!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.26. 10:35:20

@ekkerjoz: biztos a nehéz sorsa...:)

na meg öregkorukra sokan hajlamosak megbolondulni

(és persze olyan is van, aki korán öregszik:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.26. 10:40:38

@spájdernecc: én az öcsémet részben a Pártnak köszönhetem:)

anyukámat a gyárban el akarták küldeni párttitkárképzőre, mert hogy olyan 'jól kijön az emberekkel', és nem nagyon volt olyan, hogy nem akarok, tessen máé békénhagyni...

szült inkább még egy gyereket;)

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 11:30:35

@ekkerjoz: Idővel igazodik -tartja a kőművesek egyik bölcs mondása. A másik: Majd a festő megoldja. Rengeteget változik az ember, egy alak a neked oly kedves bikafertős faluból:
1945. Mint ifjú, ő mondja el a fődosztáskor a cöveknél térgyeplésben az imát, hogy mostan ezt a cöveket ő leüti, de azt az élete árán húzhatják ki onnan.
1949. Véresszájú ágáló a téesszervezésben, az első cövekkihúzók egyike.
1951. Az első, aki komenyista pappal temettet (az anyját)
1956. okt-nov óránként cikkcakk Minden ordibálva vitatkozó (akkor rekedt volt mindenki, mint meccs után, férfiak ugye) csoport hangadóival ért egyet.
1957-1990. Kádárista
1989. Kisgazda fődosztáspárti, leatéeszekkel
1993.: Addig vót jó, míg Kádár élt. A téeszek vótak a jók

Én is, ha belegondolok, a 80-as években útáltam a Red Hot Chilli Pepperst most meg.. ö.. meghallgatom...

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 11:34:34

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A múlt század 80-as éveiben a kádáristák már a laktanyákban is ellenzékben voltak, még a poltisztek is nyírták a szochazásokat. A századosi rangú törzsfő úgy leugatta a szochazára ales-t (M zárolt raktár pk volt beo szám szerint, kb örm-ek kaptak olyan beo számort) lebaszta az alest, mint a pengősmalacot, csak 1986. okt 21-25 között volt némi mély hallgatás.

Egy igazi kádárista a refómmkommunizmusban már ellenzékben volt. Hájszen pontosan, hogy a kamnyonoskönyv az már a refómmkommunizmus előszeleinek titkosbírálata volt. Az Edeizmus (-> Burgertizmus)é

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 11:36:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ez úgy működöt, hogy a burgertizmust nyíratta az Öreg, Burgert Róberttel meg vadászott.

De pl én polvitakörvezető is voltam meg polmegbízhatatlan egyszerre. Nem emlékszel már, igaz, Pesten más volt (Idelent a kiszemelt káderina nem úszta meg gyesremeneküléssel)

2011.10.26. 12:12:34

@magyar-magyar szótár: Nézd, nekem az egész családom és szinte minden ismerősöm vörös, volt barátnők, mostani asszony is, tökéletesen be tudom határolni, ki volt/ki ma az MSZP szavazóbázisa. Olyan egységes tömbök, hogy ihajj nézni.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.26. 12:22:20

@magyar-magyar szótár: Újpest nempest volt ám

a NaaaagyBudapest projekt kapcsolta Budapesthez '50-ben

és elég sokáig őrizte kisváros-jellegét
munkásváros volt ugyan, de nem csepelszerű

tungsram, pamutipar, bőrgyár, bútorgyár, de sok-sok kis asztalosműhely is volt például még a hetvenes évek elején (amiről beszélünk)
olyan sok, hogy (egyes körzetekben) utcánként több is, több, mint kocsma!

a szanálás->lakótelep, metró aztán betett a régi újpestnek

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 14:06:55

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Sőt, alig egy éve tapasztaltam, hogy még mindig egy másik , egy kisváros

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.26. 14:23:56

@magyar-magyar szótár: mostanában már ritkán járok arra (csak a Megyeri temetőbe, sajnos)

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 14:24:36

@nagyjoco: Már az a gond eleve, hogy a nagy szocdemüldözések ellenére ( Angyalföld vörös volt és Csepel pedig szocdem, azaz rózsaszín) elég sok rózsaszín volt az MSZP-ben. Az MSZP széthullása az orbángyűlöletnek, az elvakult gyűlöletnek volt köszönhető. Addig, amíg simán csak útálták, nem is volt baj. Amikor bevették a haladótagozat (Vitányiék) dumáját arról, hogy A Cigány legyőzésre egy jó demagógot, Ferikét kell áfiomként alkalmazni. Aztán, amiko már Ferikét beengedték, akkor a konglomerátum részeit egymás elen játszotta ki.
2006 áprilisában a Vidéki Téeszelnökök és Tanárnők számára meglepő volt az, hogy a Pannon Puma farkája csak rajzszögezve volt (mint Füles farka) és papírból ISZONYÚ dühösek lettek. Vitányiék terve az volt, hogy Gyurcsány megbuktatja nekik A Cigányt és aztán A Pisti [Hiller] lesz a miniszterelnök és végre a haladóak (akik már 1993 óta birálták az MSZP lopnokait, az Élet és Irodalom is szócsöve lett Vitányinak (Bokrosnak) rajzolódott kifelé a Gyurcsány-nélküli progresszió (ki se volt tanálva GYF) Szóval az a röhejes, hogy dühükben nem gyurcsányon, hanem Hilleren verték el a port, Hilleren álltak bosszút "nem lesz a pestieknek miniszterelnöke!" Hillert megbuktatták, Ferike lett az miniszterelnök és az Őszödi beszédet ugyan nem ismered, de az Őszödi beszédben nyiltan lezsarolja és elkűűűűdi az MSZP-t megbaszni a telihóóódat Ferike. Semmit se tudtok, Gyuri se (Surányi) csak én tudok, ugyan azt mondta, hogy ahzudTUNK de ez úgy csengett a teremben: hazudtaTOKTOKTOK
nyilván, ha a beszélő szájához nincs túl, mondjuk 20 cm közel a mikrofon, hanem egy vagy két méterre, akor fölveszi, ahogy a kurva anyádat!ozzák Ferikét. mert nagyon sokan zsebbenyílt bicskával gyöttek ám ki Őszödről. Pl Toller.
El is érkeztünk a baranyai frakcióhoz: Nem volt GYurcsánynak olyan külsőellensége, beleértve a gárdát (szart rá) akit úgy lehallgatott megfigyeltetett ellenőrzött volna titk. szolg. eszközökkel, mint Szili Katalint! Szó szerint zaklatták Szilit már. A Baranyai Frakció az egész MSZP-nek a bögyében volt.. és lassan mindenfrakció mindenfrakciónak. Ferike pedig mindet szépen egymással játszotta ki.

Namost a választók: a különböző frakciók különböző MSZP választói konglomerátumokat érnek el. Az világos számodra is, hogy Ferike még a Vidéki tanárnőket, akikkel pedig csúnyán bánt és nagyon csúnyákat mond rájuk. De Ferike gúnyolta Vitányit is. nem zavarja -vén szenilis már szegény
Vitányi most azért lenne a +Demokrata" pártban, hogy hátha visszaédesgeti vele magához Vitányi tanítványait.
Az semmi, amit én mondok ferikére. De Vitányi tanítványi miket tudnának mondani!
Ha ők kinyitnák a szájukat!!

ugye, a pártszerű viselkedés, a párfegyelem.
és a legprofibb politikusok.
Neked még nem mondtam el, de élesen emlékszem a tévében is látszott: Lendvai sírva fakadt (mert tudta mi jön) sírva fakadt, de nem örömében, amikor Ferike min.e lett Medgyesy megpuccsolásával... De mennyit melózott (pártszerűségből) Ferikének.

Fenehorizont 667 2011.10.26. 14:48:11

@magyar-magyar szótár:
lehet hülyeség, de nekem van egy olyan összeesküvés-elméletem, hogy tollert meggyilkolták. vagy vmi merénylet áldozata lett.
télleg hülyeség ez?

Fenehorizont 667 2011.10.26. 14:54:37

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
de én komolyan nem vetem el ezt a dolgot, csak eddig mindenki kiröhögött a barátaim/iemrőseim közül, aki még hajlandó velem politikáról beszélni, mikor ezt felvezettem. te vagy a plusz egy.
persze lehet, h hülyeség, de annyira nem érzem annak, mint azt, h a wtc-t az amerikaiak robbantották fel :)

2011.10.26. 14:57:49

@magyar-magyar szótár: Figyelembe véve, hogy sem az MSZMP, sem MSPZ funkcionárius nem voltál, meg tudom ajánlani az elégségest MSZP-ismeret tantárgyból. MIvel sem a GyF-féle sztorit, sem az Untergang hátterét nem érted, jobbat nem tudok adni.
Őszödi beszéd. GyF-nek már 2003-bna voltak előremutató, haladóbaloldali belső beszédei, ahol mindenki hülye volt rajta kívűl. Mivel ezeket te nem hallottad, őszödibeszodológiára egy háramst tudok megajánlani.

Fenehorizont 667 2011.10.26. 14:59:16

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
kerestem már rá neten is kulcsszavakkal, de eddig egy valamirevaló kibontását nem láttam még ennek a verziónak, pedig minden ilyenre szokott lenni pár érdekes, vagy legalább röhejes elmélet. de erre nem találtam.
lehet, hogy ŐK letörlik módszeresen :)

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 15:17:12

@nagyjoco: Hogy mondjam finoman: 2002-től Vitányiék tanították nevelték Ferikéjüket. Szépen ki lehet gyűjteni Ferike (titkos) beszédeiből meg később is, mikor kitől ollóz. Egy nagy remix ferike öszes műve, ezért imádták. Elolvasta Ferge Zsusza dolgozatát -akkor voltak a naaaagy sziciálisérzékeny beszédei, de kb az első harmadát meg a végét olvasta. (ez.. 2007 k,. volt) 2003-ban is ezt csinálta, felolvasta Vitányi szűkköre előtt meg bent az MSZP-ben (ugye készült a puccsra: be kellett bizonyítania, hogy a Miszter Béean-t csak játszotta) Vitányi és a haladóak szövegeit hogy a fenébe ne lettek volna megelégedve vele. Vitányi már 1998-ban azokkal a szövegekkel (mindig lehozta az ÉS is a vágott verzsönt) ostorozta az MSZP lopnokait és begyepesedettjeit, amit ferike 2003-ban műsorra tűzött.
Ferike annyira fel volt tuningolva 2004. novemberére, hogy még a Népszabisok is tudtak uralkodni az arcvonásaikon, amikor a mindencsütörtöki fejtágítókon útmutatásokat adott nekik.

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 15:19:54

@nagyjoco: Ott szívta meg mindenki-de-mindeni az MSZP-ben hogy elhitték, ferike komolyan gondolja, amit mond. De egyik se gondolkodott el: ENNYI MINDENT gondol komolyan? Elismétlem neked: magyarország 30 legokosabb embere dógozott neki. Adta oda a jegyzeteit, Okosította, tanította, pátyolta.
És még egy ismétlés: Ferike egy nullával többet írt mindenki utalványára. A Szabadsajtó Alapítvány is osztogatott drazsét. De Ferike sokkal többet tudott adni. (-> filozófusok apanázsa)

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 15:22:15

@nagyjoco: Az Untergang Vitányiék voltak és körre, senkimás. És a Medgyesy Botrány (amit Kulcsár-nak hívnak) kelltt ahoz, hogy sóhajtva ráhagyják Vitányira, aki akkor már 10 éve pofázta, hogy álljanak le. A 3. pénztárnokot nyűtte az MSZP mire... nem álltak le, csak úgy votak a Medgyesy trauma után, hogy íme egy tiszta kéz és a Néptáncos okos is...

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 15:23:07

@nagyjoco: Meg is bukhattak vona Medgyesyvel és Európában meg is buktak volna...

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 15:27:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @kchkscak:
Rá kell keresni a baleset rekonjstruálására, az első leelőzött teherautó vezetőjének a vallomása a kulcs. Valamint a (lehetetlen helyzetben értelmetlennek látszó halálosságban) előző autó típusa, az efféle cuccokban ezt használják, mert kiképzett szakember ebben ússza meg. Oolyan szituációban folytatta az előzést, amit már csak szándékos baromságként lehet értékelni, nem pedig "benézésnek"
A híres balesetek felelős_szereplői közül közül ez az ember a legismeretlenebb, se bulvár se senki semmi nem foglalkozott vele, szépen eltűnhetett (és a haja szála se görbült, sőt, neki áll feljebb!)

magyar-magyar szótár 2011.11.02. 04:59:12

@kchkscak: a Népszabadság Online-ról
IDÉZŐJEL KEZDŐDIK

G. Jánost - mellékbüntetésként - két év tíz hónapra eltiltották a járművezetéstől, amibe beszámították az eddig eltelt másfél évet. A perköltség egy részét is a vádlottnak kell megfizetnie. Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosbításért, a védők felmentésért fellebbeztek.

A vádirat szerint az 55 éves budapesti férfi - aki a bíróság előtt egyszer sem tett vallomást - Mercedes típusú személygépkocsijával két egymás után haladó teherautót előzött, részben a jól látható záróvonal ellenére. Csak akkor vette észre Tollerék kocsiját, a szembe- jövő VW Passatot, amikor egy balra ívelő útkanyarba ért: a két személygépkocsi 110-120 méterre volt egymástól. A Passat vezetője az útpadkára hajtott, ami megdobta a kocsiját, a Passat áttért a menetirány szerinti bal oldalra és az árokba csapódott, ahol kétszer megpördült. Mindkét autó a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt - derült ki a korábbi tárgyalásokon a szakértői véleményekből. Sem Toller, sem Szőke biztonsági öve nem volt bekötve.

A perbeszédek során a vádlott védői kifejtették: a 61-es útnak azon a szakaszán, ahol a baleset történt, sem a bukkanót, sem a kanyart, sem az előzési tilalmat - akkor - nem jelezték közlekedési táblák. Megjegyezték, hogy a szóban forgó veszélyes útkanyarban már korábban, és Tollerék balesete után is több súlyos baleset történt. Farkas László bíró minderre úgy reagált: ő a baleset időpontjában érvényben levő közlekedési szabályoknak megfelelően bírálta el a balesetet és körülményeit. A záróvonalat kellett látnia a Mercedes vezetőjének, akinek módjában állt volna besorolni a két teherautó közé.

Tollerék ügyvédje arra hívta föl a figyelmet: a vádlott a tárgyalások során egyetlen egyszer sem fejezte ki együttérzését a tragédiát elszenvedett családok felé. A vádlott az utolsó szó jogán közölte, hogy az ő "verzióját" senki nem vette figyelembe. Sajnálja ugyan a történteket, de nincs oka bocsánatot kérni.

- Nem én okoztam a balesetet, csak közlekedtem - mondta a vádlott.

IDÉZŐJEL BEZÁRVA

magyar-magyar szótár 2011.11.02. 05:15:14

@kchkscak: Annyit szeretnék hozzátenni, hogy "autóbaleset túlélése" bizonyos szakmákban egy tantárgy része, vizsgaköteles és a gyakorláshoz igen kedvelt típus az, amihez olyanok, akik éltek már túl balesetet, ragaszkodni szoktak. [pl Mercedes W124 stb] A laikusok idesorolják régijóhíre miatt a Volvo márkát is. (azok még nem Mitsubishi vagy Ford alapú Volvók voltak, hanem svéd Volvó alapú Volvók)
Hozzáteszem: laikus gyakran még az ütközés előtt szörnyet hal olyan szituációban, amit hivatásos gépkocsivezető vagy rutinos túlél. Szőke úr, Toller gépkocsivezetője a szakmája művésze volt, simán kikerüli és túlélik a balesetet, ha ... ha jól emlékszem, egy ürszelvényben lévő fatönkön bukfencezett föl az autó.
Gyakran azért szenved úrvezető balesetet, mert :
-nem merészel az útpadkára kihajtani félkerékkel vagy ha kisodródik, riadalmában azonnal durván visszarántja és egyszerre fékez is.

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Jut eszembe, régebben az un "vadászbaleset" volt a kedvelt ebben a műfajban és természetesen minden sikeres lábalóleltevés konteó, hiszen ami nem konteózható le, az nem is sorolható a műfajba. Itt is természetesen végülis a fatönk miatt következett be. Ugye? Igaza volt G. úrnak, hiszen ha Szőke nem húz le hidegfejjel kőprofikánt az útpadkára, hanem a sávban marad (innen folytasd magad) "Ő csak közlekedett." Innen következik a gúnyolódásod azon, hogy nyilván beásták a fatönköt.
Én meg azt mondom, hogy a vadászt sokszor a vadásszereencse is segíti, pl rosszul céloz, de az éppen megbotó szarvas pont jól zuhan a golyó útjába. Azt hiszem, a fociban is vannak ilyen szituációk. Mindenesetre látni kéne mindehhez az ábrát is, amin a második, tehát ez először leelőzött szerelvény előtt haladó autó mellett halad G. autója, amikor Szőke lehúz. teccet vóna neki nemlehúzni.
Innen már viszont szakmaikérdések követkenek, amikre nem szeretnék kitérni.

magyar-magyar szótár 2011.11.02. 05:16:26

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Pl Dubcek balesete nemkonteó, olyan vacakul sikerült kjivitelezni, bár célját elérte.

magyar-magyar szótár 2011.11.02. 05:22:23

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ugyanígy persze előfordulhatott volna olyan véletlen, amiben Zrínyi kiséretéből valaki előront a sűrűből, amikor a koronatanú Póka vadász éppen forgatja a halálos sebben a tört, na bumm, akkor Póka vadászt meglincselik Zrínyi gyásztól eszement emberei. Vagy: a kor emberei annyira nem voltak neuraszténiások és fogolyból nyelvet csinálni nagyon is értettek. Póka azután, hogy testfelületének még csak 30%-ról nyúzták le a bőrt, valószínű, elfaloja, hoigy egy kövér ilyen s ilyen ruhás, így és így kinéző embertől kapott ennyit és ennyit. na BUMM és akkor jól megtudták! Az is lehet, hogy a hóhér indulatában egyből 60%-ot tép le, akkor viszont Pókának már mindegy és dacból nem mond semmit, amikor magához térítik.

Fenehorizont 667 2011.11.02. 08:41:02

@magyar-magyar szótár:
huh, köszönöm szépen!
meg hányva-vetve ismét a dolgokat, hiszek abban, tollert kinyírták.

Fenehorizont 667 2011.11.02. 09:14:09

@magyar-magyar szótár:
abban is hiszek, hogy oj simpson kinyírta a barátnőjét, és annak pasiját.

Matahari 2011.11.02. 09:16:36

@kchkscak: jó kis összeesküvéselmélet, csípem az ilyeneket

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.02. 09:44:21

@magyar-magyar szótár: hetente történik itthon hasonló baleset, ahol a tettes szintén egy barom, az áldozat viszont egy senki

persze ez a tény akár téged is igazolhatna...

szerintem viszont, ha valaki el akarta volna tenni az útból Tollert, nem ilyen bizonytalan és erősen kétes kimenetelű módot választ

Matahari 2011.11.02. 09:55:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: én is így gondolom

@kchkscak: sőt, hogy kicsit elbulnyálosítsuk a postot, mi volt szegény Lady Di-vel?

Fenehorizont 667 2011.11.02. 12:33:56

@Matahari:
azt nemtom, h mi volt vele, csak annyit, hogy egy hülye pózőr hercegnőt, vagy mi a rák volt az, na azt nemtom, h ki akarna megölni. meg minek.

Matahari 2011.11.02. 12:41:14

@kchkscak: ez volt akkor a legkomolyabb összeesküvés elmélet. Miután elvált az angol trónörököstől, egy muzulmán pasitól volt terhes. Állítólag maga az angol anyakirálynő állt a háttérben.

Fenehorizont 667 2011.11.02. 18:53:38

@Matahari:
és a pénz? hol van a pénz és a hatalom, mint mozgató érdek és kiváltó indok? nagyon nem rokon ez a toller-félével. sztem nem érdemes viccesen összemosni vele.

magyar-magyar szótár 2011.11.03. 04:38:39

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mint említettem ez szakmai, szigorúan szakmai kérdés. Kedvenc példám Jimi Hendrix gitárjátéka. Egyik keze a levegőben, a jobbal kalapácstechnikáz és akkor megszólal a zsűri: "Faszom gitáros e, hee, nem is penget osz' szaó a gitár!'

@Matahari: Hát hányszor mondjam, hogy azt az összeesküvést, aminek az elmélete ismerhető és felfedett, az6t úgy hívják, hogy pl "meghiúsult merénylet [Hitler ellen]. De még az ilyenek is, ha pl sk kivitelezésűek és belsőcéllal koholták (A Kedves vezető ajátmaga ellen rendeztett merényletet)nagyon is lekonteózható.
Teljesen mindegy azonban, a vitánktól függetlenül Toller népmondai hős mindkét oldalon! Engem meggyőzhettek. hagyom is magam.

magyar-magyar szótár 2011.11.03. 04:41:18

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A Szolgálatok kedvence nem lenne az "autobaleset" ha nem lehetne lekonteózni azzal, hogy egyébként ilyenből naponta ezer van. Azt tudjuk, hogy a testőr/sofőr ivott. Azt azonban nem, mivel volt kibélelve, amit.

Fenehorizont 667 2011.11.03. 20:47:30

@Matahari:
háccc, sztem akkormár inkább a diana hercegnős..:D

RomBold! (törölt) 2011.11.09. 10:05:09

@Matahari: Én azt már harmadikán reggel megmondtam, hogy nem öngyilkos lett, hanem felakasztották.

De vajon kik?
A büdös cigók, akiknek eszes utálta a még a bodzaszedő kurvannyát is?

Vagy a Véderő tagjai, akik morcosak lettek, mert vezérük lemondott a vezérürüségről, és arra készült, hogy hátatfordítsom az eszmének?

Amúgy a véderő csak egy moszad által létrehozott kis csicskakommandó, amit azért hoztak létre, hogy összemoshassák a gárdával, és mutogathassanak, hogy jujj szélsőségesek, és akkor lehetett volna ütni a jujjnácziakat. Sajnos Eszes ügynök eszetlenül elkúrta az akciót, és a moszad pénzét átjátszotta a gárdistáknak, akik ezt a bombagyár működtetésére fordították. Ugye nem kell mondanom, hogy a zsugori biboldók milyen mérgesek lettek?

Hülyék. Beszoptátok. Eszes él. Vagy te láttad a hulláját? Naugye... Tanúvédelmi program, meg a világ legerősebb maCIjA... kapisgálod?

magyar-magyar szótár 2011.11.09. 12:58:58

@RomBold!: Az lenne cél most, hogy legalább 12 konteo legyen, hogy az az egy, ami a szíbetűvel [tehát nem zsöbetű vagy mobetű) kezdődőre vonatkozó, a többi 11-gyel, ami hülyeség , lesöprődjön. A cigányokat abszolut kizárnám.

RomBold! (törölt) 2011.11.09. 13:19:13

@magyar-magyar szótár: Én akkora proli vagyok, hogy nézek tévét is néha. És ottan is nyomassák az okosságot, hogy a Ziva David kettősügynök ott dógozik az NCIS-be, a főnöke, a Leroj Jethro Gibbs, meg mindig a liftben beszélget a csúfpofájú haverjával, aki konkurencia.
Szóval na...

RomBold! (törölt) 2011.11.09. 13:21:52

Ja, és nem lepődnék meg, ah néhány cigányt nem ki- hanem éppen ellenkezőleg bezárnának... akad köztük olyan, akinek van gyakorlata abban, hogy a családnak folyósított havi apanázs ellenében bárki helyett bármilyen balhéért üljön egy kicsit.

magyar-magyar szótár 2011.11.09. 14:08:10

@RomBold!: Azok a jógyerekek, akik leösszeesküvéselméletesezik a szíjájjékok vagy a mobetűsök tevékenységére utaót, sőt, ha a mobetűset kimondom egyből leantiszemitáznak azoik molyan kifinomuéltan műveltek, hogy olyan ponyvát, mint Graham Greene Csendes amerikai-ja nem olvasnak tévét EGYÁLTALÁŰN nem néznek (és büszkék is, hogy nem nézik azt, amivel a tüchtige sajtómunkások ZABÁLTASSÁKa büdösnépet) Műűvelt ember nem tévéz, tehát honnan tudná, hogy az amerikaiaknál K, L, és M kateg háziasszony műsorsávos az, hogy a móbetűs ügynök a testvéri szíbetűsöknél tanulja a kavarást. Ezért aztán az a bunkó 8hát ugye ők nem előítáélestesek, nem kirekesztőjjek, de aki tévét néz, hacsaknem sajátmagát, amikor benne van, az bunkó)

magyar-magyar szótár 2011.11.09. 14:09:11

@RomBold!: Néha szoktak írni olyant fennköltek, hogy az exKGB-sek egyik kedvelt szórakozása k'k'k'éjrópában a cigányzavargás-szervezés.

RomBold! (törölt) 2011.11.09. 14:32:01

@magyar-magyar szótár: Ráadásul az exKGB-sek azok ma sem egyformák...
Van amelyik annak az orosz csókának dolgozik, aki ha beáll a kedvenc hajójával Monacoba, akkor a strandról haza is lehet menni, mer kitakarja a napsütést...
Van aki a szovjetből átült az oroszba...
Van olyan is, aki csak szopat mindenkit, és mindenhonnan leszed némi sápot...
Még a hidegháború idején el lehetett hinni, hogy Usa <-> CCCP, és valahova állni kell... pedig akkor se volt ennyire kontrasztos... ma meg már kész gruppenszex az egész kurva szakma...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.09. 14:45:05

@magyar-magyar szótár: moszad, cia, kgb

bátor-e vagyok (más blogján:)

ha törlöd, megértem:)

nem, nem

de, igen

nem
süti beállítások módosítása