Hasonlítgatás,mint tudomány:

összehasonlítani az idén tavaszt,meg mit mondott tavaly ilyenkor Cecília. Ha tavaly mondott valamit a maszkokra,azzal ellentmondásos,amit az idén márciusban mondott és ha találunk egy ellentmondást,akkor Cecília hülye. Bármiért ne lenne hülye,ha egyenlő a FIDESZ (álkeresztény képmutatásával).

Ugyanazzal a szájjal hasonlít össze Korunk Tudósa  össze,amivel két passzus előtt meg a halottimatekot huhhurászta.

Az megvan,hogy mit mondott Cecília tavaly márciusban,meg az is hogy az idén márciusban 40%-kal volt több a halott,de azért csak összehasonlítgatunk maszkügyben.

 

Ugyanaz a száj huhog most a korai nyitás ellen,ami a zárás előtt a nyitnikéket abajogta.

Ez nem ellentmondásos,de az igen, hogy

a mára márkihalt tavalyi vírus idején mit mondott Cecília.

 

Cecília egyébként minden tájékoztatón kurva sokat mond.Hónapok óta el-elismételgeti, hogy közben megváltoztak a tünetek,hiszen a mutáns-vírus-variációk is. Sok esetben úgy tűnik,mintha a kór enyhe lefolyással végzett is volna, aztán a valódi szövődményei hetekkel későbben ,többek között szív-érendszeripanaszokban mutatkoznak.

 

Orbán a nyitást népszerűsítőeket beszéltű Cecília óvatosságra intett és körmonfontan tehát nyitást kritizálóan is

Rusvai professzor sem javasolta a nyitást

és még Dr Szlávik is nyitás ellen beszélt

 

Ha nincs lélegeztetőgép meghalunk,ha van,akkor is meghalunk, ha lenne,aki kezelje,az lenne szükséges ahhoz,hogy az Orbáni Kommunikáció hatását gyengítendő elkezdjünk arról beszélni,amiről Cecília hónapok óta beszél.

Tényleg sokkal egyszerűbb,környezetkímélőbb és kényelmesebb  inverzfidesznyiknek lenni,akkor nem kell tudni semmit,gondolkodni vagy emlékezni sem kell:ótómatikusan lesz az ember okosabb a sok hülye agymosott fidesznyiknél.

 Döntöttem:Mától szajkózni fogom a Napi Ellenzéki Sajtót,okádni a potrohássott és ettől RÖGTÖN okos meg fejlett leszek. Nem tudni kell, csak mindig az ellenkezőjét annak,amit a Potrohás Geci. 

Annácskát dicsérni,milyen megsemmisítően beszélt az EP előtt.

Eredetileg ugyan a magyar nyelvet semmisítette meg Annácska a hebregésével - vajjon hogyan tudták lefordítani?

Mostantól azonban jó leszek: orbánt semmisítette meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7416519670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coco néni 2021.05.02. 09:23:17

pestisracok.hu/megmutatjuk-a-momentum-igazi-arcat-az-ugy-21-oratol-a-pestitv-n/

na, örülök neki, megvan már a vezérfonal hogy lesznek kiiktatva az ellenzék egyes tagja.

Dr.Koós Alajos 2021.05.02. 11:09:39

Amit 1 éve tudtunk a koronavírusról =/= amit ma tudunk a koronavírusról

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.05.02. 11:39:50

Élet halál és élet mezsgyéjén

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.02. 13:07:52

@Dr.Koós Alajos: megkaptuk a vuhani variáns elken az oltast, ami aztán vagy véd az indiai ellen, vagy nem. A Pfizer eddig nem muzsikál jól.

www.israeltoday.co.il/read/vaccinated-israelis-catch-indian-variant-of-covid-19/

Coco néni 2021.05.02. 13:23:49

@Szorgalmas Gyémánt: érződik a kis szívedben a boldog öröm, inkább legyen járvány, de nehogy már a brüsszeli buzi csigazabálók oltása jó legyen.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.02. 13:40:47

@Coco néni: a hatékonyság nem érzelmi kérdés. Izrael beutazási tilalmat rendelt el India felől. Azt kellene megertenetek, ne utazxon senki, mert a vuhani variáns ellen védő vakcinák nrm feltétlenül védenek az új variánsokkal szemben. Astrazenecával vagyok oltva, egyáltalán nem örülök, hogy a nyugati vakcinák a valóságban gyengébbek a keletieknél.

Coco néni 2021.05.02. 14:33:54

@Szorgalmas Gyémánt: nem hinném,hogy gyengébbek lennének. Izrael nyugatival van végigoltva, és egész jól lenyomták a járványt. Az utazási tilalommal én is egyetértek.

Coco néni 2021.05.02. 14:40:35

@Szorgalmas Gyémánt: egyébként olvastam egy jó cikket, amiben SZAKÉRTŐKET (és nem politikusokat ) kérdeztek,hogy lehet, hogy a kormány vakcinahatékonysági adatai köszönő viszonyban sincsenek sem Izraellel, sem Amerikával, sem a Szerbekkel.
a következő magyarázatok voltak
1. csaltak az adatokkal, és nincs további kérdés

2. nem csaltak az adatokkal, és akkor miért százszor kevésbé hatékony itthon a pfizer? Megszakították a hűtőláncot? Szakszerűtlenül tárolták? Miért - ezt viszont okvetlenül ki kéne vizsgálni. És hallottunk ilyen vizsgálatról?

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.02. 15:33:35

@Coco néni: A vuhani variáns elleni vakcinákkal vagyunk oltva, már aki, szégyen, ami az EU-ban megy:

www.statista.com/statistics/1196071/covid-19-vaccination-rate-in-europe-by-country/

Ezek a vakcinák jól elbírnak a brit variánssal is. Az új sláger az indiai mutáns, ami halálosabb és fertőzőbb, mint az eddig ismert variánsok. Izrael jelezte: teljesen immunizált fiatalok kerültek kórházba vele, és még éppen hogy észlelhető náluk.

Kártyavárként omolhat össze a védelmünk.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.02. 15:37:22

@Coco néni: Ha összehasonlítjuk az almát a franicakulccsal, furcsa eredményeket kapunk. 80%-os hatékonyság már azzal egyenértékű, mintha átment volna az oltotton a vírus. A kormány bedobott pár értelmzhetetlen számot, válaszul a kínai vakcinát aláásó kampányra, egy másodpercet nem érdemes foglalkozni vele.

Ősszel eljön az igazság pillanata, és akkor majd színről színre látjuk, melyik vakcina mit ér.

Dr.Koós Alajos 2021.05.02. 16:54:41

@Szorgalmas Gyémánt:
A járványt úgy lehet megállítani, ha megakadályozzuk a vírus egyik emberről másikra átadását. Ennek egyik eszköze az oltás. Egyik eszköze. Európában más eszköz nincs, mivel az európai emberek nem hajlandóak a kontaktusaikat korlátozni, nyaralásról lemondani, egyáltalán, semmi olyanra nem hajlandóak, amihez fegyelmezettség szükséges.

Serény Vélemény 2021.05.02. 17:54:18

@Coco néni: az megvolt nálad, hogy miért akarják a demokraták Washington DC-t az USA új tagállamának kikiáltani. ( két oka is van, ebből az egyik az, hogy így megkaparinthatják a szenátusi többséget a plusz két szenátorral. Ez fejlettudatú, demokratikus húzás természetesen. A Fidesz egy ilyentől diktatúranáci lenne, ugyancsak természetesen :)

Coco néni 2021.05.03. 06:48:14

@Dr.Koós Alajos: @Szorgalmas Gyémánt: dehogynem hajlandók, ott van pl Portugália, ahol oltás nélkül leszorították a járványt. Itthon nem hajlandó a kormány népszerűtlen intézkedéseket hozni, mert mint tudjuk, nem ésszerűen kormányoz,hanem "mit szól a szomszéd" alapon hozza a rendeleteket.

@Serény Vélemény: aha..és mi a másik ok.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.03. 07:29:37

@Coco néni: A birt varánst megfogták önköntrollal meg középkori módszerrekel - 20 000 bavallott haláleset azrét törtét ott is. Aztán majd megérkezik az indiai, aztán a következő és a következő. Karanténnal ideig-óriág menedzseled a helyzetet, de az rövidtávon jól működik, középtávon már kevéséb, hosszútávon pedig teljesen működésképtelen,miközben kivérezteted azt a gazdaságot, ami nélkül nincs se EÜ, se vakcina, se semmi.

Coco néni 2021.05.03. 07:39:10

@Szorgalmas Gyémánt: már többször írtam itt is, te is politikai alapon válogatsz az oltások között, holott SENKI sem tudja még, melyik lesz mondjuk decemberben hatékonyabb. Viszont politikai indittatásból végigrugdosol embereket, akik OLTATNAK.
És mély kuss van arról részedről is, meg kormányoldalról is, meg a PS-ben és a mandinerben is, mi van azokkal a címeres ökrökkel, akik semmivel sem oltatnak.
Nincs meg még a kilövési engedélyed rájuk, mert a főni udvariaskodik velük.
És azt is megmondjam, miért?
Mert ide tartozik a szavazótábora jó része.
Nem lesz presszió, nem lesznek róluk undorító cikkcsik a Ps-ben...mert mikutyánk kölyke.
Érdekes módon tőletek se hallok erről soha semmi negatívat, csak az oltatni akaró fiatalokat rugdossátok. És aki nem hajlandó?

Coco néni 2021.05.03. 07:41:20

@Szorgalmas Gyémánt: volt már cikk a tanárokról és volt undorító kormányzati rágalomhadjárat, aztán kiderült, mégis oltatnak, sokkal nagyobb arányban, mint a népesség, szinte mindenki.
De voltak remek kis írásművek, ide be is linkeltem, de nem reagáltatok.
Miért nincs hasonlóan undorító fikamaki cikk a nem oltatókról a ps-ben vagy mandinerben?

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.03. 07:54:34

@Coco néni: Én a kurvaveszélyes Astrával oltattam - miközben már javában ment a lejáratókampány ellene. Nem is voltunk sokan, jó sok embert beszarattak. Én meg: úgy rettegtem.

Senki nem tudja, mi lesz decemberben, azért lehet sejteni. Jön fel az indiia variáns, és az az oltás lesz a jobb, amelyik jobban véd a kettős mutáció ellen. Az leős tapasztalatokat már látjuk, bár értelemszűerne te tagadod a valóságot, mert az nagyon nem azt mutatja, amit szeretnél látni.

Oltatni elsősorban a senkire sem szavazni hajlandó roncsátársadalomból nem oltatnak. A fideszes szavazóbázis sokkal könnyebben felveszi az orosz és a kínai oltásokat. A híresen megbízható ezer fős mintákból sikerült öszekaparni vlaami 8%-os előnyt a biztosan oltatni akarók között az összellenzéki számára, miközben a nem tudja/nem válaszol oldal 33% - vagyis akár 84% oltathat abból az "alacsonyabb" oltási hajlandóságú oldalból. Az biztos, hogy a felmérés szerint kormánypártiyk 16%-a bevalottan oltásellenes, az ellenzékieknek meg a 23%-a.

nepszava.hu/i/10/12/0/1313120.jpg

Dr.Koós Alajos 2021.05.03. 07:57:02

@Coco néni:
Inkább úgy mondanám, hogy Portugáliában előbb jelent meg a harmadik hullám, és emiatt hamarabb túl is lettek rajta

Frick László Intézet 2021.05.03. 08:49:33

@Dr.Koós Alajos: @Coco néni: Portuhgália hasznbálhatatlan példa:Portugália TOTÁLIS ZÁRÁST vezetett be.Ezt Orbán nem tehette volna meg. Abbólcirkusz volt,hogy az orbánluftvaffe miatt egyf élkurva-sohamár- segélyenélő takarítónőt Prágában "megvárakoztattak" pedig sietett haza a brit mutánssal.

Frick László Intézet 2021.05.03. 08:52:41

@Coco néni: Mikor derültki?-amikormódosítottakakommunikáción és a szakszervezet leszólt, hogy fordulat van,siessetek oltakozásra. Hagyjálmár ezekkel a lapos trükkökkel. Holnem számít,kimit mondott csak 2-3héttel korábban,holmeg azzal jössz, TAVALY MÁRCIUSBAN mit mondott Cecília.

Mindentől függetlenül múlt pénteken önmagátünnepelte az az agymosoda,ahol te is mosatod a tudatodat,mert végre jóltermett a vakcinahisztéria. Igaz, hogy be kellett segíteni az oltásiigazolványparával.

ja,meg +"összeomlott a regisztrációs rendszer"

és "káosz,hosszúsorokban kígyóztak a"

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.03. 08:55:11

@Frick László Intézet: A regisztrációs rednszeren az a baj, hogy egy őskövület. Normális chace szerverekkel, loadbalancinggal, megyénként beállított szerverrel a hatékonyságát így látatlanban a hússzorosára lehetne növelni.

Dr.Koós Alajos 2021.05.03. 09:48:02

@Frick László Intézet:
Portugália megteheti, legfeljebb kérnek pénzt az Uniótól, nekünk viszont munkából kell megélnünk.

Frick László Intézet 2021.05.03. 12:30:29

@Dr.Koós Alajos: Portugál vezetőknek nincsen ambíciója europolitikát játszani,összesen a hasznos idióta Rui Tavares-nek volt ilyen idiómája,jó nagy karriert is csinált-mi? :D
Nemhogy összebútoroznának Sargentinivel,aki detto.

Az Európai Úniókétsebességes...egészen pontosan háromsebességes, vannak a teljesjogú igazi (alapító) tag ok,Nagy-Britannia kétszer játszotta elugyanazt a nótát a kint-is-bent-is-sel,mert alapító volt,de sokáig nem-tagállam.

Van a Négy Szerencsés -ők a szinkrongyűrűk ebben a sebességváltóban,Portugália,Spanyolország,Olasz-és Görögország.

Na,amikor Az Igaziak ezeket felvették,akkor megfogadták,hogy ez volt az első ILYEN és egyben az utolsó is.

A szocializmus bukásakor persze nemárulták el a jelentkezőknek, hogy lófasz lesz a seggükbe és meseszerűen a király csakújabb,mégújabb és ANÁLISAN ÚJ feltételeket fog támasztani.

Pont ekkoriban dúlt NSZK-ban a KohlProgramme, azaz a törökök hazapaterolása.

Olyan jólsikerült a törökök integrációja,hogy 1982-és 1994...1997-ig tartóan... támogatták a hazaköltöző törököket és magát Törökországot, ettóllett Törökországnak az "új textilipara" ami a hupíszínű óccsó konfekció és az egyszerhasználatos temetkezési ruházat-meg ravatalicipőgyártásában bontakozott ki a törököknél.

Plusz a Fordot és a VW-Daimler-Benz összefogást [LT-Sprinter-Krafter] arra KÉNYSZERÍTETTE az Ónijómeg NSZK is,hogy Törökország gazdaságának a támogatására szerelje át a kisteherautó gyártását Törökországba. Gyakorlatilag a Ford Transitból így lett fostalicska 2000-től .a törökök csak a belgiumi Genk-ben voltakk épesek a Ford minőségbiztosítása szerint dógozni,odahaza már nem.

Ez az,amirőlKURVAMÉLYEN hallgatnak most a migrácspártiak,ez volt a PéldásHűddesikeresIntegráció:

NSZK Ceausesccu-tól megvásárolta az erdélyi szászokat a 80-asévekben.

Ha német neved volt,hablatyoltál valamit a németőseidről és megkaptad a későnát települő státuszt. Ismerek olyan ajjagecit,aki Magyarországon orosz származásúnak hazudta magát,de az NSZK-ban,mert tisztafajú árja-Déli Típus pofája volt,mint Stirlitznek, csak jobbképű,simamagyar névre bekajálták későnáttelepülőnek a kék szemére :D

Keress rá.. ha tudsz...németül a wikioedián:Aleggondosabban letakarítják..Én magam a KohlProgramme-ról 5 feltett,aztán lecenzúrázott szöveget találtam,vagyis egy időután a hűlt helyüket sem.

Tudod,mitől fosta végig az egész 90-eséveket az Ónijó?A cigányainktól+ óccsó munkaerőnktől.

Az utolsó német munkások,aki kmég tudtak is dolgozni,a 90-es években verték a palávert a szakszervezetekben a német munkahelyekvédelméről,miközben a gyakorlatban ez a mai bérgyártató.. dobozoló"Mérnöki Irodás" rendszer kezdett kialakulni..
Szerintem a legröhelyesebb német szakszervezet a sofőrszakszervezet,10% német sofőr nincsen már.Ki akar MA kamiont,teherautót vagy buszt vezetni.. fajnémet? Dreckig Dzschob.

Tudod,kik csinálták a Calais-Dover átkelést?2009-tőlnapjainkig? "traktorosok" Igaztagállami nagy Ónijós cég nemhúzta át a félpótot Calais-bőlDoverbe. Ez volta szopóágmég a Waberers-nél is.Fuvarozó,komoly ny-európai igaziúniós tagállami nem vállalta az átkelést.A "traktoros"az,aki határokon húz átfélpótot,pl amikor még Mo. nemvoltónijós tag,akkorát Ausztriába a Ro_La-hoz ilyen.. 30-40 km-es fuvarok,üresen vissza a következő félpótért a gyűjtőbe. Na, ez ment a Calais-Dover viszonylatban,néha felhúzhatták London körzetébe vagy kicsit túl is.

Ez itt egy komment 5000 karakteres ablak és csupa olyant mutattam neked,amit sem oirópai semmagyar geciújságíró,Házon Kívül,BorosNYálaskrisztina a seggnyalómédia ... egy pisz sok,annyit nem merészelt megemlíteni.

Hivatalosan 2015 óta beszélnek "menekültválságról" holott Bardem főszereplésével2010-ben vágtak készre egy Barcelonában játszódó filmet,a Bjutiful-t s az már a dereka amenekültválságnak és Bardem jóoldalinak számít,politikailag megfelelőnek.

Már 2011-ben.. 2013-ban amenekültek félmajomm akik-nak nézték le a Bobby-t,ott vették az angol picsaembereket palira,ahol tudták.

2017-ben megbukott egy iraki miniszter és a kiderült:NSZK-ban két néven is húzott menekültsegélyt.
@Szorgalmas Gyémánt: @csillagkúll:

Itt jujjogunk,közben,ha egy iraki exminiszter még miniszter korában két álnéven vett föl segélyt,miközben Irakbanélt és tartózkodott,akkor hányan játszották meg ugyanezt.Huhognak jobbosok,és teszik a jógyerek cukipofijukat a gecik a migrációról,de.. gyakorlatilag a segély felvételéről van szó,utalják nekik a pénzt akik ... vajjon mit akarnának egy olyan országban,ahol nyáron 24fok a borúséggel a szép nyári nap. Azok a holland nyarak,sokszor 20-22fok is van,meg minden évben szüperkánikula 2 hétig,30fok,a tengervíz 18 fokos.

3+n verzió is összejöhet

keresztény Oirópa? NSZK-ban vannak olyan eklézsiák,ahol mára kulcsot is hitetlen nemhívő kulturbundista őrzi. Kb ott tart a német református egyház,mint az izraelita hitközségek,van még párvén nyugger,aki ragaszkodik a templomhoz,máshol meg maga az egyház adja el lebontásra,főleg az 50-60 éves "modern" templomaikat.

Frick László Intézet 2021.05.03. 12:35:16

@Dr.Koós Alajos: @csillagkúll: Az ónijóban vannak jupiter meg kisökör tagállamok.Akivcsiknek tudni kell a kisökröknek hola helye és mi a kusska. A bezzegosztrák kétkulacsos,Kállay-kettősös,mindent elfogadós és semmit nem teljesítős, az valóa kisökröknek-politika.

Portugália nem hőzöngöt, nem handabandázott, csak megcsinálták az un-ónijókompatibilis-nemjogállamias-nemtagállamias kínai típusú TOTÁLZÁRT

és...

Rajtam kívül észrevette bárki?

'hehehe"@Coco néni:

A gecik akkor kezdték "észrevenni" Portugáliát,amikorlábra jöttek a halálozási statisztikáik. CSak azt "vééééééééletlenül" elfelejtették hozzátenni,mitől lettek annyira jók a portugál halottimatekadatok.
/Kurt Vonnegut/

Dr.Koós Alajos 2021.05.04. 05:18:05

@Frick László Intézet:

Portugália évtizedeken át szenvedett a fasizmustól, velük elnézően kell bánni.
Mások a kelet-európaiak, akik gyanúsak, mert nem kellett nekik a szocializmus, ami jelen pillanatban a nyugati mainstream politika legfőbb törekvése.

Különösen gyanúsak a magyarok, akiknél a szocializmust a nyolcvanas években már olyan kiváló szakemberek és lenyűgöző társasági arcok jelentették, akikkel a legnagyobb örömmel spanoltak a nyugati politikusok és üzletemberek, a sötét parasztjainak meg nem volt természetes, hogy rájuk építsék a szép új világot.

Frick László Intézet 2021.05.04. 06:20:21

@Dr.Koós Alajos: Szerintem a jobbikosoknak az "Orbán is egy Soros-fióka volt" c.mesterérve pompásan összefoglalja a lényeget:

A Két Imperializmus időszakában kétimperialista célokat dédelgetővilághatalom "csatázott" a világ vezetésért.

Voltakmóccerek,plafegyverkezési verseny.Az akkori USAtöbb fronton isügyes trükkökkel szerezte meg a vezetést. A szovjetúni...bár..ismered avéleményemet a statisztikáról,mint áltudományról..a Szovjetúnióbármilyen statisztikai adatai is... CSak arra gondolj,hogy a szovjetekmegalkottáka DevizaRúbelfogalmát. Volt a sima rúbelelszámolás.Simarűbelben volt a Szovjetúniónak egy annyira bevallott adósságaMagyarország felé,hogy még aKépesFöldrajzi Atlaszban is ott szerepelt: 1,2 Milliárd Rubel.(Egy moszvai tanár fizetése 90-110 Rubelvolt,egy magyar Levi"s farmerért pedig 120-140 Rubelt adott a moszkvai nepper a magyar egyetemistáknak.

A trükk az volt, hogy ez a fantasztikus devizarúbeltöbbet ért,mint a sima rúbel, tehát a szovjetek ezzel csaltak is az elszámolásokban.

Alényeg:A csődöketlábalómeg kerülgetőszocialista országokkülönböző trükkökkeladtáka "renitens"-t ésezzelügyeskedtekki hiteleket,támogatásokat,nyugati importmézet a madzagjaikra.

A lengyel csőd rendes napi újságtémavolta szocialista táborban.

Ceausescu arra játszotta a fejét,mivelnemtartottközvetlen határta NyugatiImpérjaliaizmussal,"szemtelenkedhetett" Moszkvával,annyira nemizgatták magukat rajta.Ceau ugyanígy "szemtelenkedett" a NYugat-talis..a franciákpuszipajtása volt.

Mire akarokkilyukadni? Az USAcéljaa 70-80-asévekben a szocialista tábor szétzúzása volt.

Az eurokommunistákmeg az euroszocialisták,az nem az a bandaa,akiket Orbán ma merőegy butának nézésbőlbaloldalnak neveztet. Az eurokommunistákszemében Kádáregy szemétláda árulóvolt.Az euroszicialisták a keleti-szocializmust nemlátták szociálizmusnak. Egyfajta speciális félfeudális-félállamkapitalista (ma Dél-Koreábanmeg Kínában van államkapitalizmus) korrupt valaminek néztéklea szocialista tábort.

Beszéltemegy németüzletkötővela 90-esévekben. NSZK-ban az ügynököknekrendes,igazi tanfolyamokat tartottakarról,hogy kelltárgyalniésmit csinálni a szocializmusban,odaát,a vasfüggönyön túl.
Ez a fickóNSZKcukorgyáriberendezéseket adott elLengyelországban.Azt mondta,az a jóa rendszerváltásban,hogy ma(1996-ban)már elég egypilótatáskaaruháival,meg néhány BMWpapírjaivalésslusszkulcsaival,míg 1976-ban 50 kilós bőröndökben cepelte a fütyülőskvarcórákat meg logaritmusos zsebszámolókat a minitévékkel .

Azt nem tudja egy jobbikos "agyvelő" felfogni, hogy a CIA célja 1988-ban a szocialzmus szétzúzása volt,tehát a CIA csicskája errepecsételtát"civiltámogatásokat"

a 2000-esévekben meg Európaanarchiába kergetése a cél,teháta CIA csicska pecsételő szarházijaEurópaanarchiába kergetését finanszírozza,ÖtödikHadoszlopokat,Amerika HangjátésSzabad EurópaRádiót.Nálunka TASZ,a 444 ..az idültalkoholiznusamiatt már alig munkaképes nyomorultal,Magyari Péterrel egy "gázüzlet feltáró" "cikk"-sorozatotíratnak..miközben Oroszország fart forgatés akakiját is szánja erre az Oirópáramár. Gázüzlet:4000 kmhosszú és 1,5 méter átmérőjű csővezetékhálózat működikKína felészállítani a gázt,ami Európának nem kéne,azt Kína plimm.. benyeli.

Trump alatt töretlenülfolyt az USÁ-nakaz a politikája,amit Obama is csak néha tudott..picit..megráncibálni

Most a Biden a nyílt pojácája ennek a XX.századi politikának.

hamegnézed a büdösruszkiztatás,a büdöskínaizás,a"kuministázás" szlogenjeit:Mind XX.századiak....ésközben elteltmár a XXI.századbólisegyötöd.

A Szovjetúniót be lehetett húzni a fegyverkezési versenybe,állítólag a GDP-je egyharmadát baszta ela Szu fegyverkezésre.

Ez a szám a mai Oroszország esetében egytizenötöd sincsen. 100 XX.századi stílusúamerikai hadiprovokációból ha egyre reagálnak az idült alkoholista orosz tábornok is.

Az amerikai flotta feljár a Fekete-tengerre provokálni -ezért is fontos szövetséges az az Erdogán,akit török orbánnak adnak el itt nekünk a 444-es gecik. ÉsOroszországarra se veszi a fáradságot,hogy leszarja az amerikai provokációkat.

bidenszemélyesen vezett az amerikaiprovokációsorozatot a Majdan tér idején,mint nálunk Gyurcsány 2004-2005-ben aminden csütörtöki fejtágítóin,személyesen irányította az ukrán sajtóta helyszínen. Ugyanilyen szarkavaróvoltBiden Koszovóelszakításakorésmost egy ilyen szarházi csicska az elnök. Ez..kiadja,mire számíthatunk:
azonnali.hu/cikk/20210503_biden-egyik-legnagyobb-europai-problemaja-a-magyar-kormany

Mondjuk ez a "cikk" már bruttóban is hazugság,hiszen Fehéroroszország a lényeg:Ott lehet újabb lokális háborúskodásba behúzni az oroszokat.

Én nemírnámleOrbánt annyira:lehet, hogy az amerikaiaknakmég szüksége van az európai foskavarásban Orbánra.

Egy "homogén" és jól viselkedő tökéletesen amerikaiseggnyaló Oirópa nem szorul Amerika testvéri mentőakcióira.

Dr.Koós Alajos 2021.05.05. 05:59:48

@Frick László Intézet:

A mai euroszocializmus a valamit semmiért elv. A működése egyszerű: ha akarnak semmiért valamit adni, és bárki azt mondja, hogy nem kéne, az populista és rossz ember, mert nem akarja, hogy jó legyen annak, akinek adják.
Ezzel nem lehet hibázni, önműködő folyamat, mindig csak újabb csoportokat kell kijelölni, akik kapnak, és az ellenállás automatikusan szalámizódik lefelé.
Németországban megállíthatatlannak látszik, ami Európa szempontjából döntő. A sajtó már úgy kezeli, hogy a Zöldek adják a kancellárt, hát kíváncsi vagyok, követik-e a választók a teljesen világos útmutatást. Ha a közvéleménykutatásokat nézem, a kiábrándult CDU-CSU szavazók a Zöldekhez vándorolnak. Érdekes.

A taktika is egyszerű: mondanak 100 dolgot, kinek mit adnának a semmiért, abból visszavonnak ötvenet, amivel bebizonyították a középpártosodást.

Frick László Intézet 2021.05.05. 06:19:45

@Dr.Koós Alajos: A valamit semmiért apolitikus és a globális spekulalizmus alapja.

Az euroszocializmus,az eurobaloldal húsvéremberekre alapoz-most nemapártpolitikárólbeszélek,az európai baloldali pártokpont annyitra baloldaliak,amennyirte a zöldpártokmeg "zöldek".Sehogy.

Ahhozle kellenemenned az Olasz Csizma vádlijáig ,onnan meg a talpára,hogy megérts: Calábrában nemazért vannak szövetkezetiboltok,mert ez valamiféle túrista paliravevőjólhangzóés bio meg fertréd és a szokásosmarketinglófasz.

AZ olasz baloldalinak van 4-5 saját gyereke és [örök]befogadnak egy kis négert,minélbarnábbat,de nemdivatból,mint a szájjalliberális felső-nyugatipicsaemberek,most divatosabb,mint amajom,a vietnámidisznó vagy a kecske

Az olasz baloldali azért virít a strandon néger babával,hogy felbassza a fasiszták (akik tényleg vannak) agyát.

Magyarországon bvagy Fejhlettisztánban "baloldali"-sat játszani,az amerikaiKongresszusi Dollárban jólfizet,viszont Dél-Olaszországban az ilyesmibe akárbeleislehet mégma is halni.nemjáték.

Az olasz baloldalpl SOHA nem fogadta el Kádárt és ami MSZP-nket csak limuzinszocialistáknak csúfolják.

Én nem tekintemmagam baloldalinak,a hagyományos baloldalkisérletevéget ért ésnemvált be,sehogyansemvált be.Demintliberális,tiszteletben tartom azt, hogy ettől,hogy én mit gondoloka baloldalról, valaki a baloldalhoz számítja magátésmost jön a lényeg: Baloldaliként is él.

Egy baloldali az,akireegy részegeskatolikus papnyugodt szívvel rámutathat: "Te közelebb vagy Istenhez,mintén." Ha érdekel,teológiailag is kifejtem ezt neked.

Ez orbánékkal az egyiklegnagyobb bajom:

Nemelég,hogy az Ellenzék sokkal-sokkaljobbkommunikációban van kapcsolati tőkéjeésők diktálják a fejlettnyugati közvéleménynek a hazugságokat,erreOrbán még azt a szivességet ismegteszi nekik,hogy következetesen baloldal-nak dicséri őket.

Innen következik a teszöveged,amagyar baloldalbólelképzeled a hagyományos euro baloldali EP és tagországi parlamenti pártbaloldalt.Ez anézeted már itt,a szomszédban,az egyiklegaljasabb kis oiropid országocskában a sunyiságésképmutatás, az aljas szemforgatáshazájában,Ausztriábanmegdől,mert az osztrák kamubaloldali ismer határt,nemúgy,mint Ujhelyi:Hazaáruló azértnemlesz.Az semmi,de ami geci hazaárulóink még Európa árulói,mert az EP-n belülis Európaellenségeihez húznak,onnan kapjákalovettát ugyanis.

Éb Ujhelyi Istvánt Európa cirkuszaiban mutoganám,a jellegzetes "hagyományoskeletoiropér" balos hazaárulóésegybengazdasági bűnöző etalonja. Ilyen politikaiporofi,ámde szarháziakból állt Kádár derékhada.

Tele van Európa fölső pártpolitikai baloldala is stréber nyálas szarháziakkal,mint Rui Tavares,de ezt a mélységet,amit Ujhelyi alulmúl,nem találod meg,nem tudsz nekem ilyeneket mutatni.

Hát akkor a hús-vér valóságban..odalent a tényleg emberek közül...

Frick László Intézet 2021.05.05. 06:27:37

@Coco néni: @Dr.Koós Alajos:
Akkor még egyszer:
Egy évvelezelőttmég csakKínában volt vakcina.

Az az "alapvírus" ami egy évvel ezelőtt volt,ma már alig lézeng.

Igazábólannyiféle mutáns van mástünetekkel... az ember nemis tudja, hogy az izületi bántalmai egy olyan mutáns,amirőlnem találni semmit "fönt a neten" vagy a vakcina,amit kapott,"mellékhatása" Az emberek örülnek ,már akikkérték,a vakcinának,amit kaptak éskussolnaka mellékhatásról,merthát "mindenféle vakcinának van mellékhatása"

Emlékeztek @Szorgalmas Gyémánt:

mitmondtam a részeredménykutatásokról.

Tegnap egészen büszkén,szemrebbenésnélkülmondta az egyik vakcina fejlesztője ki,hogyő semmit nemért a virológiához,ő ellenanyagkutató.

És ilyen büszkemár autófejlesztőis van,ő nemért az autózzáshozmeg a közlekedéshez,ő csak a gépkocsimeghajtásmechanikához ért,de ahhoz KURVÁRA. Hopgy mi lesz a termékkel,aminekőis dolgozott a fejlesztésén,azt nem az ő feladata megmondani,őa részeredménykutatását sikeresen befejezte és majd az időmegmondja.Ha jólesz a cucc 7 hónapug,amit garantálnak,akkor majd hét,ha plusz egy hónapig,akkor nyolc,ha meg ötévre lesz jó,akkor majd az 5 évet írják be.

Dr.Koós Alajos 2021.05.05. 06:55:44

@Frick László Intézet:

Szavak jelentéséről beszélsz, ami persze nagyon fontos. Ha azt mondod, van a baloldaliságnak egy őstípusa, amely a kedvezőtlen, nem nyerő körülmények közé született emberek melletti kiállást vagy akár csak együttérzést tartja alapállásának, akkor a baloldali elnevezés használata a legtöbb esetben elfogadhatatlan. Lehet, hogy elnagyolt a szóhasználat, minek nevezzük akkor egy szóval. Ez is egy mocsár, hogy van olyan jelenség, amit nem tudunk nevén nevezni.

A lényeg inkább, amiről írtam, hogy a valamit semmiért elv tönkreteszi-e Európát, szeretett otthonunkat. Igen, tönkreteszi.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.05. 07:13:28

@Frick László Intézet:
Érteni valaimhez azt jelenti, le tudod fordítani az üzleti igényt technikai specifikációra és meg is tudod valósítani. A menedzser szmepontjából nézve ez az expert.

Te, elárulom neked egy titkot, ebben az értelemben én is csak a hálózati informatikához értek, azon belül a nagyvállalait hálózatokhoz, a windwos10 tudásom olyan gyenge, hogy nyugodtan kimondhatjuk: nem értek hozzá.
Tizenöt éve ég fejvakarva néztem az a processzort tervező fejlesztőmérnököt, aki kizárólag total commanderben tudott fájlokkkal dolgozni, be volt neki állítva régi DOS-os, Norton commanderes gyorsbillentyű leosztás. Ma már kezdem érteni, miért csinálta így.

Frick László Intézet 2021.05.07. 11:26:52

@Dr.Koós Alajos: A baloldal eredeti jelentéstartalma az ellenzék.
Volt az arégi eredetitőkefelhalmozós klasszikus kapitalista Éaójraópa,és annak a parlamenti berendezkedéseiben a szociálista,tehát a magukat a szegényekkellévőknek kommunikálós ELLENZÉKI pártok. Hú,sokminden "feküdt" relatíve a baloldalon.

Ebbőllett valamiféle olyan értelmiségikiállás,amit a szemben BálintNemagazda György újságíróképvisel vagy József Attila.Aki József Attila AZONNAL felismeri a Szovjetúni álkommunista jellegében azt a későfeudális reakciót. Ami nálunk Rákois ésKádár alatt aztán tombolta ki magát,az Astoribána múlatozókurvázó téeszelnökök.

Ésmégmindig maradt baloldaliértelmiségünk,PünköstiÁrpád,afiatal,nema vénségére a fideszgyűlöletbe hülyült,Zám Tibor,Berkovits egy MARKÁNSbaloldali (tehátKádáralatt ellenzéki) és még sem maóista,mint Haraszti Mikike.A Vörös Grófnővel.

Nagyon közeláll a Darabbérírója haraszti ahhoz,amit te+én itt aa baloldal-nakgondolunk,ahogy a patkó egyik sarka közeli a másikhoz csak az út egymáshoz a leghosszabb (ez ma asztrofizika,térelhajlás)

Dr Vitányi NéptáncosIván -akit kitárgyaaltunk,hogyélete egyetlen tévedése Gyurcsány Ferenc,de az aztán jó nagy is. És Vitányi meg Gyurcsány egy Shakespeare dráma. Nem ismersz:Jobb vagyok drámaírónak,mintPozsgay Zsolt,alulrólszagolom Csurkát,ami annyira nemlenne rossz [Imposztorok,Gyurcsány egy imposztor)

Ha ad valaki 2milliót,megírom a Gyurcsány-Vitányit,de ingyen nem.

Mára ez teljesen eltünt, az utolsóbaloldaliak,mint az utolsóliberálisaink,ha Orbánt nem számolomannak,akkor a következőlegliberálisabbunk 1954-ben.

született.

Ahogy vannak utolsóharcolSZDSZesekvidéken,perszehogy rakásra tízezrévela hagyományos tényleg szociálista baloldali,denincsen politikai szerepük és szavazni sem igen járna kell. Két fővonalukaz orbángyűlöletbe belehülyült,őkmindent csakorbáncentrikusan tudnaktárgyalni,tehátGyurcsányról tudják,hogy szétkúrta az MSZP-tdeszerintük szükséges rossz,mint a Jobbikot elfogadni.

Aztán vannak,akik felismerték Ferit és a Jobbikot nem tudják benyalni.

Tőlük tudom, hogy az MSZPegyszerűen nemengedi felőket. Többen vannak az MSZPkongresszusokon,mint az árulókmeg a kurvák,desemmit nemszabad nekik,szavuk nem lehet, büfé.

Vitányi 94éves és már 84 éves korában alkalmatlan volt.

Gyurcsány azért érdemelne péklapáttal kettőt a pofájába,amit Vitányival művelt és művel.

És:Mindeki azt hiszi,hogy tiszteli az öreget. Feri óriási nagy színész.

A politikához a nevezzük orbáni spórolásból baloldalnak az MSZP-ben értenek,MSZP-sekértenek, Gyurcsány,az zseni.

A FIDESZ nagy nehezen talán másfélkormányt tudnakiállítani,az MSZP-benmégmindig van 100mimiszterképesjópolitikus,denemengedik felszólalni semőket,szavuknemlehet semmihez.

Az egész ellenzék MSZP-n kívüli része a DK-t beleértve nem tud kiadni egy kormányt minsizter+államtitkár szintig.

A DK tele van bepocsékolható és be is poccsékolt arcokkal,kopóarcok,beégetnivalók,mint Frankenstein,a lefolyócsőkezű félember.

Feri így egyedülmeg tud csinálnimindent.

Feri a kertypartin azt rikkantotta:"Mindenki hozza pár tucat emberét,én 250-et hozokéskiforgatjuk az összes sarkábólezt a szaroskis országot!"

Ma már Ferinek sincsenek emberei,deígy,hogy minden könnyű,otthonról végezhető internetes munka,már nem is kell.

Nem fog előfordulni,de ha ennek az Ellenzék-nekkéne felállnia kormányra 2022-ben,annyi történne,mint Budapesten:Kommunikáció+ a nagy semmi. Csakugye Bp-nek ott van a Zóbbá. Más az, hogy a költségvetésbiztosít Budapestnek egy évi 3400 Mrd Ft-os alapbüdzsét ésmás,hogy ha ezt a "sajátkormány"-nakkénemegadnia.

Orbán liberális,megadja

de ők?

Tudjuk,hogy csinálják.

2002-velannyilett a liberális gazdaságpolitikának.

Ennek az ellenzéknek lenne aztán csak illiberális a gazdaságpolitikája.

Nézd már meg ezeket az embereket:El lehet nekikadni,hogy a Ferencváros alsócsücskében a Duna balpartján lévőterület a Csepel-sziget területéből (ti a Diákvárosból) vesz el.

Ez a színvonal:alsótagozat 2.osztály gyogyo-.

Kung Fu Cse-nek volt igaza.

Dr.Koós Alajos 2021.05.07. 18:56:06

@Frick László Intézet:

Baloldalisághoz még.

Régen lehetett baloldali művésznek lenni, és egy jobboldali establishmenttel szemben ez jelenthetett kockázatot is akár. Nem tudom aztán, hogy amit az ilyen írók írtak és a filmesek filmeztek, mennyire volt igaz, de az mindenképpen, hogy nem álltak a hátuk mögött a világ legnagyobb vállalatai.

Dr.Koós Alajos 2021.05.07. 19:08:36

@Frick László Intézet:

Azt hiszem, a régi MSZP-s politikusok abban voltak jók, hogy tudták, kinek a pofáját mivel lehet befogni erőszak és nyílt fenyegetés nélkül is, hogyan lehet a semmit úgy csoportosítani, hogy mindenki úgy érezze, nyert valamit. És tudták azt is, hogy a felelősséget megosztani kell, nem koncentrálni, hogy a konfliktust nem élezni kell, hanem eltompítani és unalomba fullasztani. Ez utóbbinak ma már nyomát sem találod, mindenki egymást űberelve akar minél vadabbakat mondani. Ez az idegesség az első Orbán-kormány idején tűnt fel az MSZP-ben, és a régi higgadt "beszélni kell erről, elvtársak, csak ismerjük meg előbb pontosan a helyzetet" politizálás helyét később teljesen elfoglalta a hisztérikus akciózás, nagyjából akkor, amikor a "Gyurcsány a mi Orbánunk" stratégia uralkodóvá lett. Lehet, hogy Vitányi találta ki, ezt én nem tudom.

Frick László Intézet 2021.05.08. 07:20:00

@Dr.Koós Alajos:
Az MSZP-nek volt arra pénze és nem voltakannyira faszariak,mint a FIDESZ, hogy ha valakinekGyulabácsi levette a babjááta csiki-csukiban,azértmégkapott apárttólirodát,titkárnőt,autót a segge aláésfeladatot,hogy ne unatkozzon.

Orbán ezt nem tudja:Orbán,mint valami címereztetőbrigadéros,cocpoloztatóilyesmi,hajtja az embereket,utasítja,főnök,majdőtuggya.

Az MSZPsokat adott arra,amireplNSZK-ban a kapitalisták vagy a rasszistaJapánban is a japán vállalativezetés,a személyesjóarcokvágására.

Amikor Bajnai távozottaminisztériumból,Dr RitskóEmilia összeolmott,zokogva fetrengett a szőnyegen,hogy soha mégegyszer ilyen főnökenemlesz.

Ezt nemtudja a FIDESZ.A FIDESZ HR-e a földesuraké,a vadásztanya gondnokoké,z iskolaikonhya szakácsnőjéé. Dirrés durr,megparancsolja,aki húz,azt üöti,a semmirekellőtmegjutalmazza [-> Durov-kutyája elv ingyenmedve.blog.hu/2008/11/29/a_durov_kutyaja_elv ]

Nagy Jólbeszélő Szakszervezeti Sándor azt hitte,megfincogtatja Horn-t.Miniszteri tárcátkövetelt.Gyulabácsi jellegzetes csiki-csukit készített:
-Ha Nagy "győz" amunkaügyi tárcátkapja és akkora Bokrs reformidején arra rámegy az összes arca és lecsóba.

Nagy végülalulnaradt,nemkapta meg a tárcátésezzelvéget ért az MSZP-ben apolitikaipályafutása,adtaakneki egy félmilliós fizetést,egy 200es titkárnőtmeg egy közepesen használt középkategóriás autótés valamikamumunát,nehogy kimenjenszervezkedniés azzalcsakegy cipkétiskiszakítson a pártból.

Torgyánnaknemvoltpénze,ezértúgy járt,mint Cseh Sándorral.Ezt a sorsát aKisgazdapártnak hazudták el a gecik szántszándékkal,tudva-tudván, hogy hazudnak2000 után geciújságírók Orbán Rákosi szalámizásának.

Orbán újabban tanult egy kicsit,plLázártkirúgta,de azért bennfogva.Lázár ezt úgy oldja meg, hogy úgy dicséri a FIDESZ-tmeg úgy "hű" hogy azon aztána geciújságok napokig basszák a FIDESZ renoméját.Ezértneveztemés a FIDESZ gyurcsányjánakLázárt,kicsi,buta,nemegy politikai zseni,viszont van olyan nagyképű,háta FIDESZ-nek ekkorka kis gyurcsányka jutott,deúgy szabadultmeg tőle,hogy az ellenségei segedelmével.

Értelmesember lehetőleg nemdolgozika FIDESZ-nek. Szégyen a FIDESZ-nek dolgozniés Gyurcsány jólelis pocsékolta az értelmiségi kapacitást.gyurcsány nem sajnálta a pénzt:Megvette az ország 300 legokosabb emberét azért,hogy aztán jól ne csináljon semmit a munkáikkal,

aki ezt felismerte,mint Kériné Petschnig Mária Zita,aaz mehetett is a lecsóba 2008.márc10-i Kossuth rádióbéli nyilatkozata után. Pár igazat mondott Gyurcsányról és azóta indexen van.

Alegigazabb az volt,amiben körülírta, hogy feri azértállt a reformokélére, hogy álljon is:ne haladjanaka reformok.

Van bennelogika:Sokkalkevesebb energia kellélre állni és aztán nem menni,mint a visszahúzásra.

Gyurccsány leüriítette az MSZP vagyont.

nemvicc:Lampert,Puch ,Lendvai ésmégpáran dobtak be annyi személyesmagánpénzt, hogy legyen alapjárata.

Bajnai AZONNAL HÚZOTT kifeléaközéletbőlis,amikora termőföldprojekt,amire a nyugati bankikonzorciumok felbérelték,elbukott.A spekulalista ilyen:nagyon-nagyon gyorsan kapcsol.

És az MSZP "titokzatos" összezuhanásában ez is benne van,hogy nemvoltbenne márpénz,nemtudnak fizetni.

Gyurcsány viszont fizet.

Ha megnézed,a DK-ban azonban csak feláldozhatóak vannak. Ferin és Klárin kívül bárki akármikor bepocsékolódhat,jön a hülyeségeivel és ha elkopott,mehet.

Nézd mármeg az idült alkoholista Varju-t.

Molnárt nem is látod,meghúzza magát,szabad nem beáldoznia a face-ét.

Sokat gondolkodtammár,mi menthetné meg a FIDESZ-t.

A FIDESZ magyarokbóláll,akikmagyarmód viselkednekésévek óta alegfőbb szempontja az első22891embernek atotális gátlástalanság,másis ezt csinálja,én is ,akkormég,amitlehet,megszedek,begyújtöm,nekem is van családom,a gyerekeimért,kiveszem,ha nemén veszemki,kiveszimás.Ez egy csürhe szituáció...amivel még Orbánúgy ahogy elbir meg még valaki.

Politikatudományilag célszerű lenne Orbánnak csak a párttal foglalkoznia ésonnan a háttérből,de ettőla csürhe annyira elszabadulna... nem is folytatom. De szerintem Orbán már elveszítette a realitásérzékét ..azt a lényeget fölismeri,hogy a csürhét egyben csak ő tarthatja...

Frick László Intézet 2021.05.08. 10:59:58

@Dr.Koós Alajos: Orbán Olyan seggnyalókat tart a legbelső bizalmakörében,akik veleszemben nyálasan jópofák és alyanoszan férfiasak

de,mint Guller,kifeléa HR-jük meg az "emberségük" egy harmadosztályú kanpáviáné.

Minden ezüsthátú gorilla családfő keresztényibb férfi,mint Orbán sok karrier lovagja

Dr.Koós Alajos 2021.05.08. 14:41:45

@Frick László Intézet:

Az MSZP-t nem a Fidesz tette tönkre, hanem az SZDSZ és Feri. Amúgy a Fidesz és az MSZP évtizedeken át működhettek volna parlamenti váltógazdaságban, mert természetük szerint simán megfértek volna. Ha valaki azt gondolja, hogy a Fidesz túl sokat kaparintott, hozzájuk menjen reklamálni, Ferihez meg a veterán SZDSZ politikusokhoz.

Horn Gyulának volt elképzelése az ország jövőjéről és Orbánnak is van. A kettő igazából nagyon is közel áll egymáshoz. Horn Gyula mindig is államszocializmusban gondolkodott, csak a modelljében külföldi cégek vették át a szocialista nagyvállalatok szerepét, kereskedelmi tv-csatornák az állami médiamonopóliumot, akik mind-mind kedvezmények által lekötelezettjei az államnak, és támogatják a kormány politikai céljait. Orbán is hasonlót épít, hazai tulajdonosokkal. Alapvetően nem hiszem, hogy bármelyik bezzegnyugati fejlettdemokrácia másképp működne.

Frick László Intézet 2021.05.09. 05:21:15

@Dr.Koós Alajos: -széljegyzetek_

elgondolkodtattál azzal pár órára: Kikvoltak Kádár "centristái" szerint a jobbosaik,azaz a liberálisok.Moldova Györgyöt béreltékfel,ahogy most felbérelnek ilyesmire, céllal-célfeladatra embereket,az idültalkoholista MagyariPétert a hülye "Oroszország gázzal zsarójja jaz Ójrópát" c.zsírhülyeséghez illusztráció kitalálására "adatokból" ... az adatkban persze részeredményekigazak, csak az egészet rakjákössze Goebbels-ien...

"Nem álltak hátuk mögött vállalatok"

A kapitalizmusban többszereplősversenyekvoltak,legalább 8-22-117szereplő versenyezett...

Maolyan versenyek vannak,mint a VilágAutógyártásában,amiben a "Volkswagen" és a Toyota ..nem tudni,pontosan mikor,úgy 1994.környékén,kétfeléosztották a világpiacot és a többiek a futottak még. Az amerikai nésönel autógyártással nem kellett foglalkozniuk,,mármint a piacvédettrészével,az,mivel nemedzette magáta versenyhez,megöngyilkolódott..

Szóval az a baj ezekkel a mögöttesvállalatokkal,hogy a saját műfajukat is megölik már.A kapitalizmussal végeztek.
A "sajátműfajmegölésére"pompáspélda ami index-pont-hu -nk:
1.Megszerziamonopóliumot
2.Ráún a monopóliumára és a műfajt is leöli,mintha a Nők LapjábólTina,a sztármagazinlenne a régi szépemlékeköncsalására "kultúrmellékletel"

Gondolj az IKEÁ-ra: Ma gyak.a "bútorai" diszfunkcionálisaak,mert ha elkezded használni,abban tönkremegy. Amivelle van fóliázva,alegkisebb érintésresérül,koszosnakkezdlátszani,lepattam. Ami le van fóliázva,abban nemállmeg semmi rögzítőeleem,annyira ritkásra préselt. Megkérdeztem egy kárpitost,mi a neve annaka 'kárpit'-nak,amivel a 225-444ezer Ft-os IKEA kanapékat kárpitozzák,mert a laikus szememben az valami segédanyag,mondja a kárpitos,hogy igen,amiKÍVÜL van most az IKEAbútorkárpitja gyanánt az a betét aljába valóanyag volt. Természetesen ez is gyűrődik és "koszolódik" a tisztítást nem bírja,poszívókefét rá ne fogj.

Ezt mos szimbolikus értelembe vedd: Amikor a kapitalistamegszerzett valamit,piacot,pozíciót ágazatot, az bővíteni vette meg.A spekulalizmus a kapitalizmus halott zombija: Amit megszerez,az meghal. És zombi lesz. Ez történt az izmusokkal,a liberális halála az izmus [azaz a dogmákba beleverés éskötelező egydarabos széria:nincs választék,az a liberalizmus,amitmi terjesztünk és vitát sem nyitunk.]

És az orbánizmustörténete a liberalIZMUS.Orbán elkezdett nem vitátnyitmni, csak az 1-et lehetett vele érteni,kivéve pénzügyek.

I.Péter,liberálisorosz cár is hasonlatosvoltOrbánhoz,puritán [maga ácsolta]ízléseskis parasztházban lakott,behívta az embereit ésmegvitatta velükadolgokat -kivéve az ácsmunkát,mert ahhoz nagyon érteni[vélte] magát

Orbán behívta az embereit egyenként,közölte, hogy nagyon,nagyon,nagyon piszkosmunkákfognak követkeezni,deakomonistákat elkellpuclniés egyúj sajátelitet teremteni,hogy ezt történelmileg fixálja -ezt a részt elhallgatta persze, ezt csak neked,hogy magyarázzam. Orbán sem nyit vitát,meg GYuri bácsi azért nem nyit vitát,mert azok,akikmegalkottattták a Joint Vision 2020-at,nem nyitottakról a vitát. És abbban a komplexumban,ami a Joint Vison 2020,Gyuri bácsi a 207-ed rangú csicska pecsételő ember. a 207-ik pozíció igen magas: Gyuribácsinak, Bede Mártonnakésnekem,hármónknak van egy 1véleménye a fehér civilizátor fajról,mind a hárman,Gyuribácsi,Bede ésén az 1-et értjük:a fehér fajúcivilizátor ezt érdemli

innen elválnaka nézeteink,mert szerintema gyöngékkelés elesettekkelkelllenni,aazsidókereszténybuddha-kultura alapján. Gyuribácsi meg Bede szerint a picsába az összessel. Valamint Gyuribácsi és Bede számára élvezetes a látvány,ami a 2100-as évek a maradékoiropidoknak,a számomra nem annyira.

Dr.Koós Alajos 2021.05.09. 21:24:09

@Frick László Intézet:

m.focus.de/politik/deutschland/sahra-wagenknecht-die-selbstgerechten-mein-nachbar-der-schweinefleisch-nazi-warum-linksliberale-weder-links-noch-liberal-sind_id_13197820.html

Im linksliberalen Mainstream unserer Zeit gilt die Sicht dieser traditionellen Linken als altbacken und rückwärtsgewandt. Dominiert wird das öffentliche Bild heute von einem Typus, den ich den Lifestyle-Linken nenne, weil für ihn im Mittelpunkt linker Politik nicht mehr soziale und politökonomische Probleme stehen, sondern Fragen des Lebensstils, der Konsumgewohnheiten und moralische Haltungsnoten. In Reinform verkörpern die grünen Parteien dieses Lifestyle-linke Politikangebot, aber auch in den sozialdemokratischen, sozialistischen und anderen linken Parteien ist es in den meisten Ländern zur dominierenden Strömung geworden. Für das politisch-kulturelle Weltbild des Lifestyle-Linken hat sich in jüngerer Zeit der Begriff des Linksliberalismus etabliert, wobei Linksilliberalismus wesentlich passender wäre. Zu beachten ist, dass dieser moderne Linksliberalismus nichts mit der geistig-politischen Strömung zu tun hat, die früher einmal unter diesem Begriff firmierte und linke Liberale bezeichnete.

Frick László Intézet 2021.05.10. 06:09:49

@Dr.Koós Alajos: Köszönöm -megint meglódítottad a gondolataimat.

Ugyanis van egy másdofokúunokabátyám,akimár a 80-as években ebben a baloldali életmódbanélt.

Megmutatom,mi a problémám:

Ő,mint bloldaliéletmódú,életmódzöld.

30év alatt 3 autója volt,mindegyikkelegymilliókm-t közlekedett ésmindegyiket használtan vásárolta,mind a háromnemfiatalés Großvaterwagen volt.

Le kelletttőlenyelnem egy tipikus nyugat-németkioktatást arról,hogy a Deutsche Demokratische Republik a világközepe,ingyenes az orvosiellátás,sokminden,a tanulás,lehet tanulni ésmindenből takarékosan,de van.Hát,a kelet-német autókkal vannak problémák.

Mint autóbuzi,kb 79 olyan fazon-divatzölddel találkoztam,ők nagyon hasonlítanakadivatbuzikhoz,akikelkezdtek hahotázni azon,hogy milyen zöldaz,aki autót tart.

Hátolyan zöld,akinekolyan a foglalkozásaésjellegzets jégkorszakos-morénás-kavicsdombságtanyabokraiban lakik,ahováamentőtósem jár, csakrohamkocsi,az önkormányzatoknak van kb 25 éves átlagéletkorű mikrobusza,ami többfunkciós,és ha csak be kellmentőzni, akkor valaki beülés beviszi a beteget az ügyeletre vagy a kórházba. Természetesen ilyen területen tömegközlekedés sincsen,alegközelebbi vasút 30-40km és az autóbuszjáratok szintén.

meg hát..valódizöldről beszélünk,tehát valamilyen tárgy használatakor nemaprospektusbólolvassa ki,mennyirezöld,hanema valóságábólindul ki a tárgynak.

Amikor a következőautójátvásárolta,leguggolt,mutatóujjávalbeletörölt akipufogóba,kihúzta azb olajpálcátmegnézte EZUTÁN visszaguggolt a kipufogóhoz (biosz a szakterülete,nemamechanika) ésmegkérte a 88 éves bácsit,akinek bevonták a jogosítványát,hogy indítson.Indított:egy kis benzingőz ,ami természetes hidegindításkor.Ekkor elmentek egy autószerelőhöz és 20 DM-értlemértea CO2és egyébkárosanyag kibocsátást.Amia tizedeamegengedettnek és kb a negyede egy 2éves Euro3-asénak. És ekkor meg volt véve az autó.

300000nélpillangószelepállásjeladó csere,600000-nélhengerfej felújítás(szelepfészekmarás,hidrotőke csere (mi ki szoktuk korongozni, deNSZK-ban az autószerelők 10 szavából9 az Austauschen/Wechseln) ésúj dugattyűgyűrük. Ez nálunkElmaradisztánban kb 60000 Ft sufniszerelőnélés120000,ha Budapesten palimadárnak néznek.

Még vannak trükkök,pl télen rendszersen lemossa az autóalját kézimosóban.

A baloldali életmódhozhozzátartozik a művelődés,de a szájjalzöldeknél már nem.

Mindenesetre ez a másodunoka bátyám olyant,ami az én tekintetemben német szépirodalom,a ThomasMann ajánlottolvasmányokon kívüldiákkorából,nemolvasott,egyetlen olyan németfilmrendezőt nem ismer,akiket én sokra tartok. Kárm hogy Dinamuki barátunk nemolvassa,de úgy tudja, hogy Nietzsche meg Wagner a nácik alaptrágyája volt. Viszont ezt baloldali életmódmagazinban olvasta :)
süti beállítások módosítása