szolokapak.jpg

A b és a c jelű kapa a töltögetőkapa.

Ahhoz, hogy nyitni lehessen

 

a szőlőt,először a tőkéit a fagy ellen föl kéne tölteni.Régente,a XX.században,arégi tőkésművelésben,olyan területeken,ahol évente heteken át -10 -15 fok alatt volt a hőmérséklet, töltötték föl a szőlőt ősz végén.

Akkoron a Nyugati Szelek Övezetének nevezték a sávunkat és a Nyugat-Keleti légmozgás volt a jellemző.

 

A politikusnak legyen ellenségképe!

/Somogyi Zoltán/

"Csontrepesző szibériai hideg tör az óóóóórszááááágraaaaa!

-9 -12 fok lehet a legalacsonyabb hőmérséklet

"Zabaron,Zabaron bazdmeg,lesz, ha derült lesz az ég ésannyi hó esik,lehetséges -20is .... Akkor...írjunk-20-at és annyival több barom kattog ide!

-20 fok is lehet!

 

Megbénult az óórszág a szibériai retteneteshidegtél betörése miatt

 

Hideg lesz a Balatonnál is, akár pilleképződés is megindulhat , nem tudjuk,mennyire fagyhat be a tó jege

a két napban,amíg éjjela FARKASÓÓÓRDÍÍÍTÓÓÓ SZIBÉÉRIAI HIDEG NAPKÖZBEN  0 -4 fokvárhatóóó...éjjel akár -12 fok is! (kétnapig,aztán hajnalban+1+ 6 fokvárható

 

lebegtesd,lebegtesd bazdmeg,hogy befagyHAT a tó jege!

És ha befagy?...ööö...mondjuk ebben a kurva nagy szélben...

Te ne törődjél azzal,baszod,a szerkesztő én vagyok. Egyébként ha meg befagyna, akkor arra huhúzunk,hogy ne menjenek a csalóka jégre!

cinke.jpeg

Cinke -Nyitnikék,nyitnikék."A régi hagyományok szerint ha megszólala cinke,nyitnikék-nyitnikék,lehet fölballagni a szőlőbe (gyalog 6 kilométer) nyitni a szőlőt.

 

Nyitnak Olaszországban,nyitnak Görögországban,nyitottak már január 7-ikén, majd bezártak 28-án majd nyitottak a múlt héten,de már bezártak,a nyitásért tüntettek,nyitnak már Hollandiában,azEU elrendelte, hogy be kell engedni az Angliábólérkezőket:MINDENKI OLDJA FEL A HATÁRZÁRAT ÉSE NGEDJE BE A LONDONIMUTÁNS HORDOZÓIT majd a NémetBezzzeg PéldaAlapján,  amikor már egy hónapon át jól beengedte a LondoniMutáns Hordozóit,Bezzeg Németország bezárja a határait az Angliából érkezők előtt,kivétel a feltételeket teljesítők

Két hét karantén alatt semmutatkoztaktünetei a szuperfertőzőnek,akilábon hordja ki a COVID 19-et,TEHÁT aggyunk neki bizonyítványt, hagy fertőzzön a zátatlannya [Bezzeg Osztrák Móccer 20-21]

Bezzeg Svédországban az anyjuk temetésén   két testvér nem öleli meg egymás, a gyászolók valamit legyintenek egymás feléakezükkellemondóan,az a svédkondoleáció,míg az újpesti cigányok az üvegtetejűkriptát fehér bőrgarnitúrával rendezik be, és naponta cserélik odale a frissételt a friss virágokkal, Hajdú-Bihar megyében most kopik ki a szokásból,hogy a halott férfimunkatársai,barátai,utcabeliek temetik be a sírt, az oroszoknál-pravoszlávoknál nyitottkoprsós a temetésa végsőkig és a gyászolók nemhogy egymás csókolják szájon,de azzalaz ajakukkal,amivela halottat is EGYSÉGES EU FELLÉPÉST NINCS HELYE AZ INDIVIDUALIZMUSNAK HA VALAMIMEGY FRANCIAORSZÁGBAN AZ LEGYEN ÉRVÉNYES ORBANISZTÁNBAN IS, Budapesten meg már alig van elavultmúltbavezetőkoporsóstemetés, kivéve az a rész, hogy franciák ellen nemindul eljárás ha 12éve tartósan 3% alatt van a hiányuk,akkor semésakkor sem,ha a szegregált cigányaikat letelepedni semengedik,így legalábbakilakoltatási statisztikájukis szebb.

 

Azért követeljünk valamit Magyarországon,mert csinálják Svédországban meg Franciaországban.

Mert a statisztikai adatokmitmutatnak,pla svédekáltalános egészségiállapotáról,meg a hollandokegészségiállapotáról,aholbékeidőben is a ravasz holland telefonon hívja az orvost,miközben Magyarországon a lakosság hány százaléka vanleszázalékolva és a férfiakvárhatóéletkoramennyi,aközben a Bezzeg Svéd-eknekegyszerűen 80 éves vagy idősebbet nemkell felvenniük, bocs jav NEM VEHETNEK FÖLA KÓRHÁZAK KOVIDMIATT 80éveset vagy idősebbet. SVÉD MODELL SVÉD MODELL.

A svéd háziasszonyok 88%-a egyszerűen engedi análisan! És nemkérdés a végigszopás a nyeléssel.

április vége

 

SOMOGYI ZOLTÁN  ....aztán itt van a nyitás,hergeljétek bele a barmokat a túlkorai nyitásba,mert úgy látszik,hogy a Geci egyiktitkaez.Nyomassátok, hogymáraz egész EU,mindenki nyitott,hamarosan itt a Nyári Szezon,márnyitott Bezzegisztán is,május hetedikétől. Mutassatokolasz meg spanyoltengerparti fotókat.

HÚHA GIZI És ha a gecik nyitnak,de pl külföldre,Horvát'ba nem?

SOMOGYI ZOLTÁN Akkor arra kellrámutatni,hogy a Balaton ezekéés csakkizárólag senkimásnak,minden,ami balatoni vendéglátás,az mészároslőrincé. Az Únió úgyisrákényszeríti a Cigány Gecit a határnyitásra,meg a horvátozásra is.

AJAJ LAJOS Ahan.És akkor majd az osztrákokvárhatóan jó' összefertőzik Horvát'ot.

SOMOGYI ZOLTÁNAz majd az ősziműsor lesz, hogy a Gecikiengedte Horvát'ba a népetEurópában egyedülállómódon felőtlenülösszefertőztette!

HÚHA GIZI...az iskolák...

SOMOGYI ZOLTÁNAzt majd augusztus közepétől:Ha rendes tanítás lesz,az a húha, ha digitális,akkor meg nem lehet digitálisan tanulni.

OKOS KATÖRP Szerintem mindenképpen arra kéne törekedni,hogy a szülőknek otthon kelljen maradniuk és akkor a munkahelyekelvesztésemeg a nincsen elégtámogatás...

SOMOGYI ZOLTÁN Ájjjájjjájj,mindent sorban,most a nyitássalkellmozgósítani.Nyissanak ki előbb.

9 hónappalkésőbb

február

HÚHA GIZI Ja,Merkel tegnap mondta, hogy a LondoniMutáns lassan kiszorítja az eredeti vírustörzset.

HAJAJ GÉZA Ez az, basszátokmeg! Kinyitnak a barmok, jól bejön a Londoni Mutáns és akkor nőnek a számok!

SOMOGYI ZOLTÁN Nem szabad lanyhulni a keleti vakcinák fikázásában,mert a Geci úgysem kap annyi  fejlett,mert nyugati vakcinát, hogy szeptemberre végezzen a 70%-kal. (tapsikol) De most sisste szerteszét

 

nyitnikék

 

2020. február SOMOGYI ZOLTÁN Hátö az ellenzéknek a legnagyobb problémája a csatornának..a csatornáknak a megtalálása, hogy hogyan tudja kommunikálni aa  zálláspontját,ésö eeztegyébként városikörnyezetben az önkorményzati választás  azt mutatta meg,hogy városikörnyezetben most úgy tűnik ezt meg tudja tenni, tehát városi környezetben az ellenzék tud magának többséget teremteni, ö minélvárosiasabb környezetben.Ugyanakkor a zország többségének a fogyasztási szokásai [IRÓNIA!] ö még kedvezőek a kormányzat számára abbóla szempontból, hogy tudja, hogy amit nagyon sokszor mond el [MIMMEHALUNK A SZAREGÉSSÉGÜGY MIATT NEMKÉSZŰTÜNFEL A KORONAVÍRUSRA] nagyonsokhelyenmondel [SZAROKTATÁS,KITÁNTORGÁS,MÉLYSZEGÉNYSÉG!4!!] nagypénzelmondel az nehezen írható felül. Pláne, ha olyan félelmeketébreszt [ÉVENTE EGY KISVÁROSNYIAN HALNAKMEG A KLORMÁNY SZAREGÉSZSÉGÜGYE MIATT!4!] amely amelyek ö amely félelmek miatt a zemberek odaROHANNAK a kormányzathoz, hogy segítsetek nekünk ugye más okból, depéldául a koronavírus nemsokára ilyen helyzetet fog teremteni a zországban amiko amikora mindenki a kormányra fog figyelni,mindenki a megoldást fogjaKé a kérni követelni a kormánytóléshebbanakormány jól reljesít abban politikailag nagyonjól kijöhet, de békeidőben is a öaa kormányzatnak szüksége van megteremteni azokat a felületeket, ahol avbálasztói felé  rohannak,a ümigránsok nyeméemlitettema zelőbbi felsorolásban

RÓNAI EGON Most már ne is menj bele részletesebben

SOMOGYI ZOLTÁN jajó,most már nincs időnk rá deö  hogy ö u ugyanez volt korábban az hogy a a migránsokkal szemben a kormány szoknyája alálehetett bújni.Ezzel a zellenék nagyon nehezen tud mit kezdeni népszerűtőő drogokat kommunikálakormány  márhogyö a többség számára népszerű, félelmet kelt

 

és egyébként nála van a sajtó

nála van egy csomóminden

 

RÓNAI (közbevág) de ezért lehet Richárdnakigaza abban,  hogy

egységesen kéne fellépni megszólalni

 

és az legalább erőtmutatna

 

Az- ATV függgetlen televizió politikailag független és  teljesen pártatlanulobjektív hírgyár időközben a CNN stratégiai partnere lett,jóétvágyat,egyetek, amivel tömnek benneteket .

nyitnikék

 

Most a nyittatásra koncentráljatok,folyamatos legyen a médianyomás a nyitásra!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5116424348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arnyekveto 2021.02.12. 11:31:58

Az e jelű kapával lehet szűz hegyen, majd későbbi szőlőnek való földet előkészíteni. Ezzel kell rámenni, mert annyira köves, hogy minden csapás szikrázik még hajnali három körül, amikor kezdődik a munka és a hajlongástól felböfög az ember ilyen vöröshagymás-pálinkás szagú gőzt a szalonnazsírtól fényes ajkai közül. A földből csak úgy fordulnak ki az öklömnyi vagy emberfej nagyságú kövek, tíz lépésenként egy púpozott talicskányi... már amennyiben odaférne egy talicska a sok szeder, tüskés akácnövendék és térdig érő iszalag között. Egy-egy jelentéktelennek tűnő csipkerózsa hajtvány a föld felett, az 2 emberes munka 2 órán át amíg körbebombázzák az említett e kapával, hogy végül kibányásszák a tövét. Irtani csak ezzel lehet, meg csákánykapával. Ha láttál már olyat hogy egy ember aláfeszít a gyökérnek csákánnyal, egy másik pajszerral amire két lábbal rááll, a harmadik meg ezzel az e kapával, majd egyszerre feszegetik aztán 4 méterrel arrébb púpozódik ütemre a föld mert a rohadék csipkerózsa gyökérrendszere még arrafelé is tart... de aztán pár év múlva meghálálja a szőlő.

Frick László Intézet 2021.02.15. 10:02:37

@arnyekveto: Köszönöm,a hegyi művelést nem ismerem,az alföldi agyagban gyökérszellőztetésre használtuk ezt az e-jelű kapát.

Én olyant láttam,hogy 1 azaz 1 ember azt a sövényt,amiben én megszakadván az erőfeszítésben egy nap 70 cm-t haladtam előre,pár óra alatt "föltekerte" mint a szőnyeget és darabolta.

Meg arra emlékszem. hogy ha csak 400kilométert vezettem elvonási tüneteimvoltak,olyan 800km-1000 volt az a távolság,amire azt mondtam, hogy "na,máma dolgoztam valamit"
süti beállítások módosítása