Ezt az írásomat Nagy Ferinek ajánlom, tisztelettel ,köszönettel ,
az 1984-es beszélgetésünkért a zsíroskenyértermelés aktuális kérdéseiről kétdeka rum mellett.

Fekete maszkban ment az index slapaja Szegény Gyuribácsi pókerművészhez és szabadidőstáncdalénekeshez meg Törökszentmiklós Gyönyörű Ajándékához a  Klárikájához.

"Én törtem be a falat a fejemmel."

/Ady/

Ez a Gyuribácsi nem az Ártatlan, hanem az, aki cipősuvickkal keni   a fejebőrét,hogy több haja látszon,ennél nagyobb blöffjeivel viszont megkereste egy szálloda árát, valamint a régi,még igazi,tehát politikai profi MSZP szociáldemokrata frakciója főségeinek a barátságát is.

A járvány  miatt zárva a szállodájuk pedig fizetniük  kell a számlákat,most is [ezt hagyjátok ki,hogy 8hónapnyi,összegyűlt]400000 Ft-os gázszámlát, cserbe hagyat a őket Orbán Borzanáró  úgy, ahogy senkimásnak sem adott támogatást egy fillért sem[->Házon kívül] !44!!!4444!!4!4!

korszarumodernjovobevezetocsaladforma.jpg

Korszarú és Modern a Jövőbevezető a Család Az Család,kutyika aktuális,Anyuka  a Papa

Meg szeretném jegyezni,hogy Gyuribácsiék a politikai elkötelezettségük,hovátartozásuk és Geci-gyűleltük ellenére is oltásbarátok voltak,méghozzá nemcsak a szájukkal,miközben a mimikájukban meg a keletibüdösvakcinásban hogyne is,hanem rendesen, vagyis emberhezméltóan.

 

A riport legvégéről végül kivették a szemétláda és nyilván csupán csak és kizárólag kormánybarátisága miatt Kossuth-díjat kapott Nagy Feri bácsi nevét,azonban a kontextus arról árulkodik, hogy Klári kibaszottul irigyeli a sok pé'zt,ami a Kossuth-díjjal jár,viszont Gyuri bácsi úgy, ahogy egész életében is,semmi érzékkel nem rendelkezik művészetekkel kapcsolatban,mint ahogy Klári Joplin-os  rekesztés helyett fingani tudna csak.

E bejegyzésem célja, hogy az általam gyerekkoromban rühellett,fiatal férfikoromban alig tolerált,de öregségemre viszonylag akár szórakoztató Gyuri bácsit megnyugtassa, hogy akkor se járna neki Kossuth díj, ha barátja,Dr Medgyesy Péter nem fut be az MSZPJóPasi Miniszterelnök választási projektjével 2002-ben Gyurcsány Ferenc les-ére.

 

Kedves & Szegény Gyuribácsi!

A riportból megtudtam, hogy Ön szerint a póker sport,amivel a pókert olyan színben szeretné feltüntetni [-> blöffölés] , hogy az a bridzsel vagy csak az ultival egyenrangú észjáték is lehetne.


Azt meghagyom, hogy a színészkedéshez meg a hazug megjátszás eufém nevén a blöfföléshez némi ész is kell.

 

Drága Gyuribácsi,biztos tetszik ismerni a kártyajátékok közül a Körbecsacsi,tisztességesen becsületes nevén a Körbefos [->Körmagyar] nevét. Megvan? Amiben  Nagy Feri a póker, ott Gyuri bácsi a körbecsacsika.

 

Jaj,hát Klárika néni,az énekesnő ,futottak még -kategória ott kezdődik, amikor félméterrel EL kell húznia a szájacskájától a  dinamikusabb 2000 Dolláros mikrofont,hogy ne  menjen tönkre a csak harmadában kieresztett "Befütyül a vonat" -hangjától,az!

Akkor már nem sokáig veszem igénybe Drága Klárikám türelmét és rögtön a farbávaljövök elő

Abban a művészetiágban,amiben a Magyar Frenk Czápa mindössze dalszövegíróként rojálflösselvisziamaga egyfing szöveget sem írt, csak simán előadta korszaknyitó,Ön bájgúnár Karel  Gott imitáció volt.

Ön szalagos magnó volt abban,amiben Nagy Feri versenyzongorista.

Kegyeleti okokból abba a szakmázásba már bele se mernék menni,hogy Nagy Ferenc az Önnek az Ön nevéhez kötött slágersikereit nagyobb hangterjedelemben képes dallni. Hát még a hangnyomása meg a szuflája hozzá.

 

Ön,szegény Gyuribácsi,a leghalványabb fogalmakkal sem rendelkezik a szubkultúrával,mint olyannal kapcsolatban ,  pedig azok a  nyálzuhatagok a flitteres csillogással és selyemfényekkel röviden a giccs,ami pedig szubkultúra.Csak a másik, a használt papírzsebkendőt a fesztiválbokrokból sem érően.

 

Gyuri bácsi és Klárinéni! -kurvára igazuk van abban,hogy Nagy Feri bácsi politikai alapon kapta meg a Kossuth díjat, ugyyanis hiába ér sokkal-sokkal többet még emberileg is,mint Ön, ha az Ön barátai lennének kormányon,akkor nem kapna Nagy Feró Kossuth-díjat.Sajnos azonban az Ön barátai érteneka művészethez és bár szokásuk politikai alapon Kossuth -díjat adni..jut eszembe:

Önnek van Kossuth -díjas pályára-indítottja,

mint  Feri bácsinak a Lovasi?

Ön a falban volt féltégla ott, Gyuri bácsi, ahol Feri a falomlasztó sófár-t megfúvotta [-> Feri szaxofonszólói az   Amerikából bejön a zene élő előadásain...]

magyarfrenkczapa.jpg 

Ja, hogy Ön nem tudja,ki az a Lovasi. Jaj,nem-nem Klárika,egyáltalán nem tökre olyan,mint a Feró,sőt,politikai-megfelelési kényszerből  eszébe se mer jutni már! Akkor mit koptatom itt a vasig kopott billentyűzetemet tovább

 

Akkor végeztünk is,Gyuribácsi,jó lapjárást és legyen könnyű a Krematóriumban a papírfedél.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr4816509066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2021.04.23. 09:56:30

Linket nem rakott be dudi, de nem mindenki olvasgat Korda György interjút, nagyjából egykorú vagyok dudival, pontosan leírta generációnk érzelmeit Gyuribácsival.

Annyira rühelltük Gyuri bácsit, hogy osztálytársam felkészült belőle, megvette Gyuri bácsi lemezeit, meghallgatta, stb., és olyan riportot készített vele, ami akkor még nem nagyon volt divat, hogy nagyon kellemetlen kérdéseket is beszúrunk a riportalanynak, tehát barátságos csevegés közben pl. "Nem gondolt-e arra, hogy végre abbahagyja már az éneklést?" stb. nagyon vicces volt, ahogy zavarbajött Gyuri bácsi, fénykorában volt, 80-as évek eleje.
Aztán leadtuk az iskolarádióban, nem hitték el, hogy ténleg Gyuri bácsi az.
Linkek.

index.hu/kultur/2021/03/20/eluzott-szinmuveszet-megerdemelt-kossuth-dij/

index.hu/kultur/2021/04/18/korda-gyorgy-az-indexnek-megmondoemberek-mindig-lesznek/

Serény Vélemény 2021.04.23. 10:10:36

@heki: Én olvtam az internyút, a tipikus részeg vadász esete. Mivel a vadak általában színvakok, ezért a felhajtók narancssárga sapkában virítanak messziról, hogy egy baromarcú részeg vadász se nézze őket szarvasnak, vagy nyusszancsnak, és ne durrantsa őket le.
Az internyú előtt föladják Gyuribácsira a sapkát, hogy nehogy véletlenül célpontnak nézze bárki is.
ÉSEZÉR csak olyan kérdéseket tesznek föl, amire nem sértődhet meg senkise.

Serény Vélemény 2021.04.23. 10:22:46

Szerintem csúcs:
www.youtube.com/watch?v=em78XWbmOk0

Hát ki az, aki ilyet végig bír hallgatni?

Frick László Intézet 2021.04.23. 10:27:26

@Serény Vélemény: Ezt nevezik alákérdezésnek.Ugye: politikai agitációs alapon.Mint a Házon kívül -nél.
"Megkérdeztük az utca emberét"
-és a 349-bőla 6 számunkra alkalmasat hagyjuk bent.
"Mit jelent számomra az index?"
a "negatív"-ak paródiák és az indexesek írták.

Engem nemkérdeztek

-de nemhiszem,hogy ne lett volna olyan,aki, csak 1, aki ne kérdezett volna vissza:
"Gyerekek! - ezt a humbugot egyszer már eladtátok nekünk 2012-ben!"

Serény Vélemény 2021.04.23. 11:02:00

@Frick László Intézet: Ha lenne sok-sok pé-zem. és építenék egy szállodát. Akkor aazt nagyon messzire építeném a luxuskecómtól. a luxuskecómba soha nem tennék műanyag nyílásszárókat.
Kivéve. Ha a könyvelőm azt mondaná, hogy figyelj, ha egy hrsz-en van, akkor az egy épületnek számít, és akkor a gászszámládat le tudod írni, főleg, ha egy óra van a szállodának, meg a villádnak...

Frick László Intézet 2021.04.23. 11:14:43

@heki: @Serény Vélemény: A backstage-ben döl el,ki kicsoda.Gyuri bácsi ezekben az interjúkban annyira fiatalos. ~nak látszik.De nekem az utolsó békeévben volt szerencsém a mellkasommal felfogni a falunapos nagyszinpad lépcsejéről botorkálván bukfencező Gyuri bácsit: öpörödött,nagyon fáradt aggastyán .A szinpad és az éneklés azonban élteti. Ott,a rivaldában 180 cmmagasnak látni és 165 sincsen már.Még valamit csinálnak a sejtjei, hogy úgy tűnjön.

És nem Klárikája közhelyes asszonyi pénzéhsége űzi-hajszolja erre,

ő akarja. A fényt.

Majdnem sírtam.

Frick László Intézet 2021.04.23. 11:49:36

@vektortér: 50 filléres fagyit eddegéltem a cukiban,de Pötyi bácsiék nem merték volna feltenni ezt a lemezt, akkor újították fel szilánkosra tört hullaház stílusban a Hangulat presszót. A munksosztály Metró-istái inkább tolerálták az Illést,mint ezt.

Frick László Intézet 2021.04.23. 11:52:32

@Serény Vélemény: @vektortér:
SzécsiPál egyes és Demjén majdnem minden dala a próba.Akik azokat el tudják énekelni,azok táncdalénekesek.
Szécsinek van egy dala,5 fehérbillentyű nincsen benne.

nem ez az,ebben több van
www.youtube.com/watch?v=jHeJeNCaJLo

Feri bácsi a Karelgottot éjjel beállt részegen,ködben tükörből tolatva különbül dallta,mint Gyuri bácsi fénykorában. (mondjuk ez pont Gyuri bácsi fénykorában volt gyakori)

heki 2021.04.23. 12:03:34

@Serény Vélemény: azért az vicces, hogy mennyire gyorsan reagált a korabeli kultúrpolitika!!! 1963-as a Korda twist-lemez, három évvel Chubby Checker sikerei után! És még ültek börtönben 56-osok!

Valakik Ott Fenn nagyon rajttartották a kör ütőerén a kezüket, ahogy az Omega is pár év késéssel próbálta utánozni Pink Floydot, vagy az Illés a Beatlest, stb.
Döbbenet.
Ehhez képest a mai nyugatos divatos szellemi áramlatok nem három év késéssel érkeznek hozzánk, hanem többel! (pl. feminista harmadik és negyedik hullám belháborúja.)
Jé.

Serény Vélemény 2021.04.23. 12:14:54

@heki: Igen, pont ezen gondolkodtam én is, hogy biztos 15 év késéssel jött.
És nem, mert a twist csak 59 körül lett egyáltalán, (hu.wikipedia.org/wiki/Tviszt) tehát iszonyat gyorsan megjelent magyarul is.

heki 2021.04.23. 14:06:21

@Serény Vélemény: nem tudom egy generáció vagyunk-e, de az átkosban, ifjúkoromban anno, a nyugati kultúrával eléggé közvetett kapcsolatunk volt. Vidéki város, egy - másfél tv csatorna, na jó, az osztrák 1 is bejött (mi grazi tévének hívtuk.), meg a Szabad Európa nagyon rossz minőségben, de azt nem hallgathattam otthon, mert apám katonatiszt volt, a telefonunkban is volt tehát poloska.
Szóval azt vettem észre, már ifjan, hogy van a főleg pesti kortársaimnak az a rétege, akinek mondjuk külkeres az apja, anyja, és a legújabb lemezeket megkapták, meg Levi's farmert, és még fogalmuk se volt arról nekik, természetesnek vették hogy milyen kivételezett helyzetben vannak, hozzám képest, amikor nekem még csak trapper farmerom volt, stb., szóval azért a Kádár-rendszer szépen felerősítette a főváros-vidék ellentétet, amelynek lenyomata még itt is, ebben a blogban fel-feltünedezik dudi és coco vitái kapcsán.
Azért vicces, mert köszönhetően a netnek ma már nincs akkora különbség egy vidéki ill. fővárosi fiataloknak kulturális fogyasztási szokásai között.
De az, hogy a Kádár korszakban voltak valamiféle kulturális pártreferensek, akik figyelték a nyugati divatot, és hogy mennyire korszerűen át tudták vinni, hát gondolj bele, szerintem legalább fél évig kellett megmagyarázni Gyuri bácsinak, hogy mi az a tviszt, milyen műforma, mert annyira nem jó zenész.

Serény Vélemény 2021.04.23. 15:53:10

@heki: Még mindig Borvendég Zsuzsa könyveit ajánlom jól a témában. Ugye az van, hogy van mindig kiváltságos réteg. Csak ez az impexes-kiváltságos réteg, na ez a legalja kb.

Serény Vélemény 2021.04.23. 15:58:01

@heki: Meg aztán ne felejtődjön el, főleg jó lenne ha coco néni nem felejtené el, hogy a világmindenség egyik legműveltebb, legkulturáltabb, legokosabb, legsnájdigabb doktora: Mengele volt...
Attól még, hogy valaki kulturált, vagy irodalmi fél- vagy egész zseni, attól még lehet alapjáraton egy gonosz ember.

És főleg Coco néni nem érti, hogy ha a kultúra már csak öncél, és semmi emberi értéket átadni nem képes, és még igazából szórakoztatni sem, akkor az csak egyszerűen fos, és nem kultúra.

Szorgalmas Gyémánt 2021.04.23. 16:13:46

@Serény Vélemény: Még az, hogy nem ad át emberi értékeket. Az egyetlen tevékenéysge: folamtosan degradálni, kigúnyolni, kiröhögni, megalázni, mocsokkal leönteni minden emberi értéket.

Aztán meglepődnek, hogy a a legtöbb nem kíváncsi a beteglelkű "előadásaikra".

heki 2021.04.23. 18:06:13

@Serény Vélemény: @Szorgalmas Gyémánt:

Viszont van példa a kultúra lélekmentő hatására a kerítés másik oldalán, foglyok közt: Faludy, Szolzsenyicin, Olofsson Placid atya írnak erről.

Borvendég Zsuzsával csak annyi a bajom, személyesen, mondom, szubjektív vélemény, hogy nagyon rossz nézni meg hallgatni. Persze Hankisst is kellemetlen volt nézni és hallgatni. Mondom, teljesen szubjektív.

Frick László Intézet 2021.04.24. 05:08:41

@heki: Az 1962-ben készrevágott film vége feléa "vad jazz" -ra táncoló fiatalok (pár későbbi nagy színészünk statisztaszerepekben)

Szabó Gábor középkorai felvételei,amikről az internetkorszak előtt (most márnemnehéz évszámokat találni) azt hittem,10 évvelkésőbbiek:2évvelSantana felbukkanása előtt Santanát játszott [ez nem a Black Magic Woman közismerttörténete,hangszerelésről ,hangzásról,kongákról van szó] 1966:www.youtube.com/watch?v=Fr0SqHLvtNw&list=PLekcB8Mp1NERXyadHkhbTkXkyaVjoRNuD
www.youtube.com/watch?v=3yXleuA_tLY

Frick László Intézet 2021.04.24. 05:18:32

@Serény Vélemény: @heki: Budapest Berlin mellett a Másik Babilon volta 20-as 30-asévekben. Ez aztántolta maga előtt az éccakaiéletet,átaz Ostromon is...írtam már a korai tanácsmilliomosokról

Kádárék az 1956-os államcsődügyeskonszolidációjával, amiben a lelkiismeretfurdalásos Nyugat is részt vett,"előcsalogatták" a Dollár és aranykészleteket,amik Rákosi passzív "nincs mit fogyasztani,akkor nemáramlikki apénz,nemhígul,nemlesz infláció" korszakában forgatatlanul hevertek.Szabad lett autót vásárolni és hirtelenmeglódult a fogyasztás.

Egy korabeli játékfilmben reklámoztáka balatonozást,kempingélet,mozdulni sem lehetett-- Aranyélet,nézzétkmeg a FORTEPAN 1956 utániképeitt, vadiúj 500-as Trabanttala Balcsira,de nyugati kocsik is.És C-s rendszámmal. A kis gyermekmanökent,a 15 éves Staller Icust 100 Dollárért lehetett vinniük a bácsiknak.

Ez az egész az 1966-1973 közötti LangyosÉvek-be vezetett föl:Amikor a Nagy Generáció gimibe meg főiskolára,egyetemre járt. Budapesten angoltagozatos általános iskola működött. Éltekmég a Horthy-korszak tanárai -nyugdíj előtt.

Erről feledkeznekmeg a Nagy Generációnagyjai,amikor ajakfityesztve leszólnak,hogy nemis voltsoha Nagy Generációés nincs is olyan,hogy generációs szakadék az 1959 után születettekkel(akik a HidegedésÉveiben kerültekgimibe:
1969-benvállon alulérőhajjallehetett gimibe járni,1977-ben le dzsimiendrikszezték,akinek a nyakába lógott.

Frick László Intézet 2021.04.24. 05:38:31

@heki: Ferinek.. főleg a túlzásba vitt piálása,a fiatalpinák hagymás szaftja...a Rózsadombon a rózsabaszós zépéletében (hol a fehér sport Mercivel, hola négyajtós limuzin Mercivel vágott neki csajozni..,miközben Mónika a lábával ringázta Ildikó pólyáját,a kezévelmeg orgonált. ekkor jutott eszébe Ferineka viccből játszott Ramones-ekre a magyar nejlonpank. Csakhátmem csupán a Magyar Frenk Czápa veszett el a Csillagszemű Erdélyi Küsmödiben,hanem pl költő is. Az erősáramú villamosmérnök mellett. Aki simán gyengeáramot vagy csöves rádiókat tévéket is szerelt. Ha kell,road volt, pakolt, teherautót vezetett,mittomén. Volt egy teljesen tehetségtelen,elemien dilettáns,de sajnos a művésznek lenni akarásról jaj-annyira képtelen lejönni úrigyerek, FöldesLacika,színésznekripacs volt,énekelni semmi hangja..Póka Egon bárzenéssszel,

zenész - ez egy kategória,aki számára a zenélés,nem is érti,sokan mit esznek rajta,ő genetikailag zenész, lejátsza,amit kell,de hogy egyébként asok hülye paraszt mit van úgy oda,mindegy,zene zene,ha most ez a blues van,akkor azt játsza,de cigányzenekar másodhegedűse mentalitással és morállal ("Itt egy huszas, hozz háromüveg bort"-amikor 16.20 volta kocsisbor literje) na,és Feri segített ennek a dilettáns és ripacs Lacinak zenekart összehozni,megadni a merről hány métert. Cigányzenész honnan tudna bluest játszani,4/4tadam-tadam tadamm-tadamm..afféle sramelliként fogja fel, egy kaptafára,se egy függetlenített basszus, se semmi. Játszunk egy hajón és egy részeg amerikai felkajabálja, hogy Voodoo Chile,azt nem tudjuk,de a Hey Joe jó lesz a parasztnak,mibe van? G-dur,még sose játszottam,dúdold? Ütem?Jól van,akkor gyerünk. Mint az Edda blues,ami szintén egy nagy nulla.

Ilyen,amikor valaki szerint bluest játszaniaz nemkomoly dolog,mert a blues az csakolyan nótázás
www.youtube.com/watch?v=NS8YnkIbwVI

Így persze az is marad :D

Frick László Intézet 2021.04.24. 05:44:26

@Szorgalmas Gyémánt: @heki:

Akultúrára is érvényes Ramakrishna bölcsességa a vallásokról,istenhitekről.

A lnyeg, hogy follyon.Ha van kifelé belőle,le- és továbbfolyása,akkor

vihet bele valami jóba

Abaj a pocsolyakultúrával van,ami felpeshed ésmegrohad.. ésha a spekulalista netokráciávaltalálkozik,akkor ez célis.

Most plzenében aaz a marketingcél,hogy ne tarts hanghotdozót,hanemélőben-netrőlszeddle,ne tárold,amit hallgatsz ésúgy fizess. Így persze az igényteremtésé a pálya ésegyre esélytelenebb az, hogy bármi is follyon tovább. Csak arra a zenére tudok rákeresni,amire vannak szavaim.Apámtólmaradt egy cso CD demárnemjátsza le semmi. Amagnókazettákat még egyszer le lehet játszani, de persze azt sincsen mivel.Divat lett a vynillemez, csak akinekilyen vynilt játszója van, nemigen jöhet össze egy légtérbe azzal,aki aPink Floyd Animals c.lemezévelkóborol, hogy a nagypapa ezt hallgatta,mi lehet ez? Neki még lesz esélye: ha a streamliner kiad valamit rá.

nefáradj az ízléseddel,majd mi csinálunk neked.
süti beállítások módosítása