Ismertek olvasóim, vadzöldként nem szoktam áramot pocsékolni könnyű,otthonról végezhető internetes kutatások un "eredményeire" vagy  az egyre ismeretlenebb,pedig passzív-köztudott statisztikai adatszolgáltatásba beleszarós posztszocialista országok un "statisztikai" adataira.

Volt egy súlyos,gyalázatos előfeltevésem arról, hogy ha amerikai egyetem készíti a rangsor sztenderdjét a világ egyetemeiről, akkor abbólmint súlyozó,ki fog maradni a nulla tudással mégis diplomát szerző agyatlan sportolók kategóriája. Vagy egy olyan  Sötét Birodalom, aminek van azért pénze agyakat megvásárolni és megfizetni,mintegy Mezőkövesd Labdarúgásá-nak a példájára:Egész Heves megyéből nem tudna Tállai fideszbarma egy NB I-ben fentragadós csapatot összevásárolni.

 

Mielőttmég megmutatnám a

Quacquarelli Symonds (QS) egyetemi rangsor

gyak gatyarohasztóanmagafeléhajlókezűsztenderdjét, pár szóvalösszefoglalomamaiKínában valamibe számítóegyetemre feljutásszisztémáját: A kisiskolás a Porosz Módszer [->Japán] szerinti pontszámgyűjtésbe kezd. Ez a pontszám lesz az egyetemre bejutásban a fő.Kínában a kommunista pártnakegy teljesen párhuzamosképzési rendszere van,amihezcivileknekcoki,jelentkezni vagy felvételizni nemlehet és ha plaz éppen aktuáliskínaielnökegyetemi vezetőknekmond valamit a szocializmusról,az pont annyit tesz,mint amikor egy amerikaielnök valamilyen templomba megy és pl az Isten-t emlegeti  Nemzet-tel és az Ország-galkapcsolatba hozva.Kínában a pártiskolai képzés tesz ajánlatot valakinek,hogy tanulhat náluk is. Alegmenőbb egyetemek tényleg is valamibe számítóképzéseire pénzért nemlehet bejutni,mert az rontanáa színvonalat, csak a tudásszámít,demeg is engedhetik maguknak ezt a luxust,annyi a jelentkező a kínai elitegyetemekre amesebelimaximálishoz közelítő pontszámokkal. Akineknincsen ennyi pontszáma,az befizeti a gyerekét valami európai menő egyetemre,aminek apaprjai a mai kínai gyakorlatbannemérnek annyit,mint a kínai elitegyetemeké,amultikazzalfogadják az ilyen jelentkezőt:

"Ennyirerosszul tanult fiam, hogy csakfizetős egyetemen tudott diplomát szerezni?"

AmaiKínában egy ingyenesállamiegyetemi előkészítőre bejutnimárextramagas pontszámkell.A fizetős előkészítőkpedig erre az ingyenes állami előkészítőre fejlesztikföla befizetőket.

 

Jóéjszakátoiropidok,kellemes továbi sötétséget Arató gergely,KlárikámMonogramPártja és BaranyiKrisztina meg Karácsony Olyan Aranyos.

 

tehátakkor avicces rész:

Quacquarelli Symonds (QS) egyetemi rangsor

  • kutatói reputáció (súly: 40%) - kutatók globális kérdőíves megkérdezése alapján
  • munkáltatói megbecsültség (10%) - munkáltatók globális kérdőíves megkérdezése a kínai munkáltatók nagy tömbökben kimaradnak,pedig nemkevésjobban tud ma már amerikaiul,mint egy angol) alapján
  • egyetemi kar / hallgatók arány (20%) - mint a tanítás iránti elköteleződés indikátora Elárulok egy titkot: ez az elkötelezettségKínában kb a tízsszerese az oiropidokénak
  • idézettség (citáció) (20%) ezen még nevetni semlehet,annyira átlátszó.Még csak az kéne, hogy a Gooogle elfogulatlanulszelektálja a találatokat :D
  • külföldi hallgatók aránya (5%) hehe
  • külföldi dolgozók aránya (5%) muchacha Mit a fasznbak importálna tanárokat,amikor van magánakis dögivel... ezt a mutatótén MINISZOLÓ-ba állítanám.

Baranyi Krisztinánaka bugyikorcára lecsüngő hashája zsírszövetében nem uralkodik akkora sötétség,mint ami a szájából ásít, agyi eredetű, ha kinyitja, ám büszkén.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9016508054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2021.04.21. 07:41:26

5000 éve csinálják a meritokráciát. Valami gyakorlatuk már csak lehet benne.

Serény Vélemény 2021.04.21. 07:56:47

@Wildhunt: ezt akartam én is mondani. A kultúrájuk egyik alapja pl a valódi tudás és az azzal rendelkező emberek tisztelete. Persze ott az írástudó tényleg tud írni, nem egy ... színvonalon.

Frick László Intézet 2021.04.21. 08:50:02

@Wildhunt: Köszönöm

@Serény Vélemény: Az irástudó nem írnok.
Az írástudó tudja az írást,nempedig majd kikeresi, ha valamit tudnia kéne beőle

Wildhunt 2021.04.21. 10:15:16

@Frick László Intézet: jelentős különbség van aközött hogy valakit a fáraó vagy a társadalom nevez írástudónak.

Frick László Intézet 2021.04.21. 10:27:44

@Wildhunt: Tartom magam ahhoz, hogy az írástudó definíciója az,amit Kung Fu Cse,illetve a tanítását nyilvánvalóan ismerőNázáreti Rabbi az írástudó definíciójaként használt.

A netokratáknakkét rétege van:
A "hippikorszak" vagyis a korai netokraták szerint az IT+Webmesteraz írástudó és a többiek folyamatosan csak hülyéklehetnek. Valamint nincs szükség cenzúrára,mert az Internet Népe az maga a demokrácia

A másodikgenerációsnetokrata számára az IT -s is egy szakember meg a webmesterkedő is,majd felvesz szuper embereket,akik megoldják

Obama volt az első
Trump a másodiknetokrata elnök (már amásodikgenerációkorszakából

Biden meg a Nixon-korabeli Johnson-McNamariánus Azt,ahogy a CapitoliumOStroma címűműsort kitaláta,még Kádár is ümmögve fogadta volna,pedig őmestere volt az ilyen beugratósoknak.

Serény Vélemény 2021.04.21. 10:27:49

@Frick László Intézet: @Wildhunt: állítólag kínaiul a művelt ember úgy kifejezve, hogy “van kultúrája”.

Frick László Intézet 2021.04.21. 10:28:30

@Wildhunt: Még egyyzser köszönöm,mármeg is írtam a szócikket,denemamai napot zsúfolom vele,így is sok lesz:délutánra is be van még készítve valami:D

vektortér 2021.04.21. 11:59:03

@heki:
"Hogy hazudjunk sugalmazással" rovat?

Frick László Intézet 2021.04.21. 12:27:08

@heki: Kösz,elég jó a cikk.

Azért játszunk már el azzala gonbdollattal,hogy a Csinghua fogja a QS sztenderdet és uhgynolyan magafeléhajlókézzelmegcsinálja.

Jelenleg Kína a világgazdaság vezető hatalma éspla Globális Multikközülsokaknakma már a súlyozó volumenje onnan származik,tehát egy kissétöbbet súlyoz a kínai "piac" beárazása az egyetemek tekintetében,mint az amerikai.

Ismétlem:Kínában égő a fizetős egyetemi diploma.. ha Harvard ha Cambridge...
"Mi van, nem volt ki a pontszámod kínai egyetemre és a gazdag szüleid vettek neked menő külföldi papírt?"
ez a beárazás a kínai belpiacon

Frick László Intézet 2021.04.21. 12:28:00

@heki: Pedigréje az ingyenes állami egyetemi diplomának van a kínai piacon. Ahhoz a gyereknek 6 éves korától kell kivállónak lennie.

vektortér 2021.04.22. 09:16:03

@Frick László Intézet:
A csúnya kommunista Kínában nem tart még ott az egyenlősdi, hogy analfabétákat, kvótanőket, fogyatékosokat és tanulni nem akarókat is fel kelljen venniük a felsőoktatásba. Ennyi a kulcsa a csudaállami, csudaponthatáros csudaképzésnek.

Szorgalmas Gyémánt 2021.04.22. 10:49:28

@vektortér: A nyugati egyetemeken meg már lassan kizáró ok, ha nem ilyen vagy.

Frick László Intézet 2021.04.22. 13:33:06

@vektortér: Az semmi.Szociális hálósincsen.Úgyhogy, ha valakit olyan bajér,akkor ott kellmaradnia,aholismerika történetét ésmegsegítik.Árulhat plműanyag virágokat ésnemiollikelvenni a virágot az áraletétele után. Bezzeg nálunk falusiak,a feleségük zokogva öleli a térdüket azzal, hogy a helyükbe hordja az ágyba a piát csakmaradjon vagy az anyukája,felmegy Bp-rehajléktalannak,mertott beszarásig piálhatja lemagát bármikor ésmégis lesz jövedelme a pohárrázásból vagy simán csak kukázik. Apekingikoldusokmár4 évvel ezelőtt (szintén VALÓBAN rásuzorulók TÉNYLEG IS,nem csak a szájukkal elesettek) kis terminállal fogadták a telefonnal alamizsnát.

Tudod,én kurva érzékletesen tudok írni,de arra nehéz szavakat találni,ahogyan ma akínai gyerekek tanulnak éskötelességüknek is tekintik.Alegtöbb kínai apa élete a gyereke,abbólpedig a súlyozóaz, hogy a gyereke tanulásához MINDENT megteremtsen.Ha olyan az iskola:aközelébe költöznek(plművészeti) hogy a gyerekmegüthesse a legmagasabb nívót: ami az ingyenesség szintje.nem szociális alapon ingyenes az oktatás, hanem tudásalapon..Amit mnéglehetetlen érzékeltetni,az Kínában a verseny fogalma.Ha Európában van valamire 17 ötlet,akkor Kínában ugyanarra 3491 ötlet van.Az is igaz,hozzákell tennem, hohgy egy ötletből ritkán tudsz megélni Európában,Kínában viszont van rá esély.

Európában van ilyen,hogy a hülyegyerekemet 15 millióért amerikai diplomássá teszemés ezt valaki hülye Budapesten vagy Bukaresben vagy Kijevben beveszi.

Kínában az elsőkörbe,amire 7393 jelentkezőt engednek be, nem juthat be.

Szorgalmas Gyémánt 2021.04.22. 13:48:19

@Frick László Intézet: Olvastam egy kínai éltanuló lány regényét, simán forró viasszal ébresztgette magát, ha hajnalban már kezdett lankadni a figyelme a tankönyv fölött. Kínában a legjobb tananyag találkzik a legmotiváltabb taulóközönséggel.

Frick László Intézet 2021.04.22. 15:08:28

@Szorgalmas Gyémánt: Ott van az Index archívumban.. akkor még nemvolt a büdöskínaizás aline:Egy amerikai fotoriporter szerte a világon iskolásgyerekeket fotózott és ugyanazt a kérdéssort kérdezte tőlük. Arányosan voltak a gyerekek,tehát több kínai is.És akkorvolt egy kis csevely arról, hogy a kínai gyerekek mennyire a tanulásra gyúrnak és hűde tudnak.Na.Azok a gyerekek lassan egyetemisták.

És csakismételni tudom:2016.ótaki van adva,hogy angolulkell tudni ésazóta a kinai fialaok angolul tárgyalnak egymással.Az egyetemeken is. Mert távoli tartományok diákjai esetében gyorsabb,egyszerűbb. Vidéken 2014-ben alig találtálangolul tudót,ma meg már 400ezres kisvárosokban is 20lépésenként.
süti beállítások módosítása