Valaki belemerészelt már abba gondolni, hogy ha nincsenek Rákosiék,akkor nem lesz Nagy-Budapest viszont talűn már a 60-as évek elejére beteljesüla polgáriasodás [-> kapitalizmus]

 

mondjuk az anglo-amerikai felszabadítók tiszteletérea Churchill híd fölötti következő híd, az 1948-ban átadott Árpád híd az Északi-ésKeleti Körgyűrűvel [-> Horthy Gyűrű] az északi meg a keleti határa ennek a Kis-Budapestnek,Újpest és Rákospalota az elővársok,Schorkschar egy előfalu,odaát Budafok is előváros,Pesthidegkút előfalu...

 

Demény Pál,a MKP főtitkára 1944-ben  kizárja a pártból a moszkovitákat..

Teleki Pál köztársasági elnök a megbukott Bajcsy-Zsilinszky kormányalakítási kisérlet után 1950-ben a kisgazda Kovács Imrének ad megbízást,aki koalíciós tárgyalásokat kezd Schlachta Margittal [KDNP] ---

1951-ben átadják  a Szegedi Operaházat...

 

szakszerűbben ott,ahonnan ezt a térképet kopírtam

https://m.cdn.blog.hu/cs/csonkamenny/image/lak%C3%B3%C3%B6vek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7316494342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2021.04.08. 15:03:16

Igaza van ennek a fickónak.
Tegnap voltam a városba, aztán kerültünk egyet, mert nem voltak autók, végig a bartók felé. Namost
Bicikliút.

DE B+karigeri, ha egyszer el _kell_ vinni iskolába 200+ ezer gyereket, akkor az egész biciklizősvároskoncepció mehet a levesbe...
Egyszerűen a város egyik végéből alig lehet eljutni a másik végébe.
Mert nagy.
Közben meg én innen faluró' gyorshajtás nélkül a belváros legbelvárosabb részére - a kiskörútra - 45 perc alatt jutottam be.
De csak azér' mert most nem vitték a gyerekeket oviba, isibe.
Ha vitték volna, akkor lehet, hogy másfél óra ugyanaz.

Frick László Intézet 2021.04.08. 15:14:52

@Serény Vélemény: Lukap ju nnatandersztan pipul dimukruti schola.

Nemértesd te a KorszerűModern Jövőbevezető Népnevelést.
A zseniűlis Geri nemkezdi el itten magyarázni a sokértetlen hülyének, hogy ne autóval hurcobálja a gyerekétiskolába.

Leszoktatja őket az autóval az isibe mozgalomról.

Kis gondlesz ebbőla budai spekulalisták kedvenc hegyoldalain,mert a gyerek reggel öt és az elitmagánsuliban kezdésmeg a délutáni elitsuli és az estikülönórákat csak akkor tudja lecsillagtúrázni, ha a háztartási alkalmazott a háztartási Skoda Octaviá-valmindenhovákör beviszi.

Szintén gond lesz a Diplomatanegyeddel,onnan pl a Király utcán szoktak rövidíteni és nem hiszem, hogy a nemzetközi diplomata szakma majd ott nekiáll meghallgatni a háztartási alkalmazottak magyarázkodásait, hogy mit a faszt tartott a bevásárlás a 2 helyett 4 órahosszáig,ezért adnak a segge alá CD-s autót?

Szerintem a Kari Geri azt hiszi, hogy a Diplomatanegyed , az valami árfelhajtó trükkszó az albihirdetésekben...

Frick László Intézet 2021.04.08. 15:35:05

@Serény Vélemény: Hu, fakaf, becsaptál faka! Semmi baj nincsen,nem telik be egy találati oldal, ha rákeresel,ezek szerint az Internet Népét egyáltalán nemérdeklik ill zavarjákGeri népnevelési ötletei.

És tudod, hogy van ez a netokráciában:

Azt csak hiszi valaki,hogy most ő ott araszolaz Andrássy úton,ha nincs-nem tud róla linket adni...

Frick László Intézet 2021.04.08. 15:41:23

@Serény Vélemény: Tudod,mire van kurvasok találat? Az ingyenes parkolás -Mimmehalúnk
az van
arra van dögivel:D

Serény Vélemény 2021.04.08. 15:47:39

@Frick László Intézet: bedobom az asszonyt a munkahelyére, oszt hazajövök. Neki csak havi max 2szer kell bemennie mostanság, nekem meg eccerse. Nem érdekel az ingyenes parkolás.
És amikor végetér a pandém, akkor az is lehet, hogy neki max heti 1szer kell bemenni, nekem kétszer. Vagy nekem is egyszer.
És a gyerekeimet meg már nem kell hurcolni, önjáróak.

Picsaember 2021.04.08. 17:23:10

érdekesség: a vizafogót a Margit-sziget mellett azért hívják így, mert régebben még lehetett ott vizát fogni. Ma már ha a Duna-deltáig lehajózol, akkor se.
De csak röhögjön mindenki a buta környezetvédőkön, Trumposan.

Serény Vélemény 2021.04.08. 17:45:57

@Picsaember: Dzsizösz.
A szőrös talpu románok építettek egy bazi nagy vízerőművet, a vaskapu szorosba, és szerinted hogy a francba kellene átúsznia a vizának a bazi nagy duzzasztóművön?

Picsaember 2021.04.08. 19:11:29

@Serény Vélemény: na ez az, de már lejjebb sincsen, kb. kihalt az egész folyóban.

Serény Vélemény 2021.04.08. 19:35:05

@Picsaember: egyébként most annyira tiszta lett a Duna vize Bp alatt, hogy csak na. (Mióta a szlovákok EU-s pézbő’ építettek egy víztisztítót. )

Frick László Intézet 2021.04.09. 05:43:03

@vektortér: @Picsaember: Most akartam Misszi Picsaembernek linkelni,kösz...

Frick László Intézet 2021.04.09. 05:57:54

@Picsaember: Nézze,Misszi,elhiszen, hogy Önnek odalent a Síkbolygón hihhhhhhetetlen lesz,deplebben a blogban a számkör nem a kettes... még háromnális többféle vélemény lehetséges.Itt EELEVE az voltaz álláspont, hogy Trumpegy kívülálló,poutsider,ostoba hőzöngő,hasznosidióta,satöbbi.

Itt a botrány nem Trump győzelme volt 2016-ban,hanemamilyen "választás" eléállították Amerikát,az... , vagy az, hogy miért nemvolt jó a republikánusoknak a netokrata latino és fiatal Marco Rubio jelölt-jelötnek. Talán azért,mert valójában mióta már republikánus-demokrata kiegyezésésmutyi van az USA politikájában?Szerintedmiért lett nullára cenzúrázva a Rise Up! üzletág? Miközben a Rise Upfolyikpersze tovább "Portland say Goodnite for Biden-Morning"

Belemerészela Misszi gondolni abba,hogy Biden Arisonában 300000 latino tornázta 10ezer szavazattalnyert,demi van, ha Rubio viszi a latino szavazatokaz az USÁ-ban?

Maradjunk annyiban,hogy itt az amerikai politikát a Vision 2020 alapján tárgyaljuk,és aszerint tökmindegy,ki az elnök,nemszámít,ahogy plObama alatt fejeződött be az a Mexikói Határkerítés,aminek az építésétmég Bill Clinton mit se sejtésemellett kezdtékmeg.Obamaalatt a Nemzeti Gárdátküldtéka Határőrségmellévédelemreésaz amerikaainépnevelő fantasy-documentary gyárak a csúnyaés b őrbeteg vagy törpe és büdös anyósok sorozatok mellé,két kokainreptérPeruban-ra sréhen ennek a derék határőrségneka tevékenységétábrázoljáka Szovjetúnió tudományos propagandája móccereivel.

Őszintén,ki a rézhuzagolt,szurokkábeless,hús-szín bakelitházas teleFUCKSomat érdekli Trump,a hasznos idióta.

"Biden visszalépett a klímaegyezménybe" Amiklímaegyezmény Obama alatt isle volt sajnálva,satöbbi.

A Csaló Volkswagenek egységnyi amerikaiutat harmadannyi üzemanyag és tizedannyi motorolaj fogyasztás,meg 100-adannyi váltóolaj szórásmellett tesznekmeg.

Nézzmármeg vagy 30000 Mérföldolyan filmrészletet,amiben amerikai autópályátlátsz:a sávközepek feketék a szórtolajtól.

Akármekkorát is zuhant az amerikai belpiacossajátautógyártás,akkoramég van a volumene,mint a Volkswagen család eladásai,a csalóautók jobb teljesítménymellettfogyasztanakmindenből kevesebbet vagy a töredékét,ésinnen nemaz aztirta az újság a lényeg,hanem a mérleg,meg az általános iskolai fizika.

Ne nézzél addig ATV A nap hírét,amíg nem tudod, hogy ha az agrárminiszter füstölésre kéri a gyümölcsösök tulajdonosait, az nem "gyújtogatás tűzgyújtási tilalomidején"... csak a sok büszke ostoba hőzöngése :D

És mi Trump? -egy büszke ostoba.

Frick László Intézet 2021.04.09. 05:59:29

@Picsaember: @Wildhunt: A Mészáros & Ráhelke GMBH u.KoKG EU-s pénzekből összetákolta a Vaskaput,amin szegény vizák nem tudnak felúszni.

Szorgalmas Gyémánt 2021.04.09. 10:46:50

@Frick László Intézet: Na de szépen jön már fel Jakab Péter, a parizerével majd jól odacsap a gonosz Mészáros Ráhelnek.

Szorgalmas Gyémánt 2021.04.09. 10:59:28

jó ez a KIs-Budaespt koncepció.

"Mi kell ehhez?
Nagyon leegyszerűsítve: a vidék sorvasztása vs. Budapest fejlesztése évszázados trendjét megfordítva, a vidéket erősíteni a főváros rovására."

Polgármester már van hozzá, aki nem fejleszteni akarja Budapestet. . Már csak egy ötkös kormány kellene, aki nekikezd a vidékfejlesztés kivitelézésének.

Frick László Intézet 2021.04.09. 11:23:07

@Szorgalmas Gyémánt: csillagkúllkartárs apprehendálta itt nemrég az aranykort,hát a SzalonnaszagúPáris-tólmég Kelet-re és lovas hintóval gyak 1 napjárföldre feküdt Nagyvárad, a Pece-szagú Strassbourg? Annak a kulturális élete. Diósy Jenő és b.Neje, mint mecenatúra.Még...hogy mondjam,ne is Ady Lajos tolla alól,hanem ami a korszakKomedi Centráljában asúlyozó közép volt,Nagy Endre visszaemlékezései.

De márKrúdynak is csak Föl Föl Pestre és Adynak,bárkinek is. Maga Pest városa csak a Rákos-patak szagú ..micsoda ?.. Avignon? volt,pl a mai KisKrt vonala egy.. fertő szerű holtág meg ilyesmi,amikor Pozsony ugyan főbb volt várasnak,de a Divatlap-ot Pestben szerkeszték.

TkpBudapest ugyanaz volt Nammammmarországnak,mint a kissétúlgondolt Cukortorta Parlamentnekmeg Budapest építészetébe bele.

(Itt nézzbe az angolparlamentbe,hát ott úgy szorulnak össze,mint rabszállító buszban ... Nálunk meg szélyes mozdulatokkal... régente..papír újságokba merültek

Lényegében Visegrád meg a Budavári Corvin Palota is effélék voltanak a korabeli Magyarországban.

Jut eszembe erről Dzsingisz széjjelszedhető fapalotája a jurták fölött.
süti beállítások módosítása