Szemelvények a magyar feudalizmus soha véget érni nem is akaró dicsőséges évezredéből

[->Magyar Ezredévek & Teljesítmények]

 

"Magyarországot a XX.században a feudalizmus nyílt, majd burkolt-rejtett formái jellemzik."

/ Dr-Dr Vitányi Iván /

 "Ezt a dalt" heten költöték s azokból "én" csak 1  vagyok. Valamint dedikálom a BátorÖtszázaléknak,Akiket Már Nem Köt A Titoktartás és ezért résztvehettek a Házon kívül   agitációs és propagandabrigád "Geciváltás 2022" projetjében és még nekünk kellett őket sajnálnunk,hülyének nézett nézőknek a hintás karusszelben,amit az ilyen,un "televíziósok" tekernek..."

Nem tudom,a magyar pusztainomád  (és az annak a kornak megfelelően szocialista)  sajtónyelv kinek köszönheti a hálapénz szavunkat és a nyomorult politikaimegfelőjének  ma mennyire lehet nehéz a Farkasréti temetőben a csiszoltműkő sírfödél, de az, hogy kb annyi fingja se lehetett a tartalmáról e szónak,mint ma valami womanpoweriánus szájjalcsináló nőmozgalmár picsának a prostitúcióról vagy az Allway's márkanévtulajdonosának ingyenreklámozási ötleteiről és az ehhez kilóra levett nőmozgalmárok tarifáiról, az biztos. De megemlíthetném a magyar munkásosztály nőtagozatát is, akiknek meg a prostitúcióról van annyira a nőmozgalmárpicsákéval egybevágó  naív elképzelésük, hogy az útszéli ágazatokban szerintük a bugyi letolása az,ami a pénzkereset lényege.

"Köszönöm, kávét ittam már!"

/hivatkozás a büdös parasztnak, ha nem jóltudta ki a tarifát!

"Kit kell leszopnom, hogy az anyámat a hétvégére bent tartsák az osztályon?"

/haladó nőmozgalmár nő rikkantása,today/

"Köszönöm, mi itt ingyen szopatunk és Önnél  különb nőket. Van kérdése is?"

(OVFŐORV replikája/

"Nekem kiszívhatod a nyákos tokjából, aranyom, megengedem!"

/Ibolya főnővér,szubkontra/

Magyarországról az orvosok [tudósok,művészek,sat.] nem a pénz,Orbán, stb  miatt vagy pénzért tántorognak ki az elsőtől a 74-ik sorig, hanem a véget nem érő feudalizmus iránti undoruk következtében.

mi_liberalisok_a_bicikliutak.jpg

OV  Hát,sajnos eljött ez,amire valójában már mindnyájan számítottunk, és azt kellmondjam,az apukája a végső stádiumba jutott.

FIÚ Értem.Kaphatnék csak pár napot,amíg intézkedem?

OV (hőköl)Mi kérem attól, hogy rákosztály,még elsősorban a gyógyítótevékenységnek élünk.

FIÚ Értem. Akkor hazaviszem.

OV(előrehajol, szinte le az asztalja lapjára s ferdén néz föl) Mit? Hogy tetszik gondolni? Akár hetekig eltarthat.Több,mint egy hónapig. (háborodik,mű) Csillapítók és tapaszok,ezeket a veszélyeseket csak szigorú orvosi ellenőrzés mellett,nem,mintha a melyik faluban is lakik,a körzeti orvos kolléganőt ne gondolnám,de mégis? Hogyan képzeli?

FIÚ Ha jól veszem ki a szavaiból a főorvosúrnak, mégis itt maradhatna .. egy darabig.De meddig?

OV (derékszögben,de egy cigányprímásmosolyával) Egyébként maradtam Tanár Úr*,továbbra is. Hetekig? Hónapokig?-az Öntől is függ.

FIÚ Értem.Szabad kimennem pár percre? Meg kell beszélnem valamit.

OV (krőzus) Csak tessék,itt várom.

(udvar,fiú telefont vesz elő)

FIÚ Szevasz Peti,remélem,nem rendelésnen vagy betegnél zavarlak,itt vagyok ennél a gecinél, ahol apám fekszik,végsó stádiumban is a nincstovább,  mennyi ennek a féregnek a tarifája? (hallgat)Értem -és ha megtoldom még egy ötvenessel?(hallgat) Úgy lesz,kösz és bocs!

 

fiú és o.v.fő.o. megint

 

FIÚ (borítékot vesz elő,letesz)

OV (borítékba belenéz, becsüli, ümmög) Akkor rendben is vagyunk,rögtön az önöké balról az első egy ágyas,Krisztikét,Szilvikét és Ibolya nénit kell keresni, valamelyikük mindig bent lesz,akár éjjelis.

(függöny, 1962)

 

"Jól van.Akkor majd ezentúl a saját magántulajdonú káeftéjeink útjaihoz nem a szállás utcai rádiógarázsból igényelünkki állami autókat, hanem majd tartunk magunnak saját autót ilyesmire."

/Érdi Sándor, Szegvári Katalin -és végeztem is, összesen ennyien ,amúgy szocialista emberek,1993./

*címzetes egyetemi tanár

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3916486046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2021.03.31. 10:21:46

Kétszer stempliz, aki gyorsan stempliz. Ha a stemplin az van, hogy "szétverték az egészségügyet", akkor szétverték és kész.
Mondjuk egy egyszerű epe műtét, igazi, nem lódoktorral (már aki csinált is kb. ezeröccáz ilyen műtétet) magán-eüben, számlávan egézségpénztárból is akár fizetve 600k.

Államiban?
a) verzió 2023-ra van időpont,
b) verzió?

Frick László Intézet 2021.03.31. 13:07:05

@Serény Vélemény: 50-70000 a tarifa.és a Dr Rose-nál vagy Dr Kóka Igen,Az A Kóka János cégeinélpár napra adnak időpontotés 40-80-120ezret pénztárban kell befizetned.

Amagyarok ehhez ragaszkodnak, hogy a pénzt feketén nyomják oda a doktornak.

A doktor is ragaszkodik hozzá,mert Dr Rose vagy Dr Kóka felét-harmadát adja oda nekik a kassztájukban bevettből.

Nézd,annak idején,amikor Dr Csúcs a magyar rádiósokegzisztenciáját fenyegette kb 2-3 hónapi,akkor..előveszem az egyikkezem,nemis rádiósok voltak,Érdi Sándor é s Szegvári Katalin mondtak eltérőt.

Frick László Intézet 2021.03.31. 13:09:38

@Serény Vélemény: Egyszerűen -és ez az egész világon így van,hogy az EÜ-nekmindent ácsceruzávalszámláznak,egy számítügépbillentyűzet 50 Oiroés van hozzá valami antibakteriális kamuduma is meg egy érekes árnyalata a műnyagnak.

Most ezt összefésülni,a tetves-bolhás trágya és vérszagú feudalizmust a globális spekulalizmus kellemetlenillattalan geciségeivel...öaaaa
süti beállítások módosítása