Doktornéni - A [falusi] körorvos felesége.

Doktornénit az ura válogatja.

doktorneni.jpg

Gyűjteményemből:

Életem első hat Doktor nénijének a csúcsa a Doktor Doktor apjának uradalmában cseléd volt. A doktorfi kiritikus időszakban érettségizett,amikoris orvosi egyetemre kulák gyereke tömöttlibák, hízott kacsák és féldisznók,disznótoros és szatmáriszilvapálinkák hekatombája meg hektói ellenére sem juthatott be.Egy fiú meg mégse menjen már védőnőképzőbe. Viszont a cselédlányka,aki 12éves korában a doktorfinak ajándékozta a szüzességét,1949-től az agrár proletáriátusba számított,így a 20éves kórbonctani segéd elvette feleségül,meg a féldisznók,akacsák és egy hektó oportó,fölvették a doktorfit az orvosi  egyetemre, a történet vége az érdekes,mert az elejét és a közepét megírta Dr Bulgakov ukrán orvos a Morfium című igen rövid regényében,mindössze 34 oldal. A fiatal és felszabadult,külalakra Osvald Mariká-ra emlékeztető vígözvegy elhatározta, hogy a divatszakmában fog boldogulni és egyedi ruhaszalónja lesz,persze tűbe cérnát sem akart fűzni, szenvedett ő a fertelmes szekszmániáiról hirhedett  Isteni Doktor alatt eleget, viszon a helység kalapácsaként elhitette, hogy a körzet ismert varrónője avénlány Olgika a faszt se tud varrni,és kurva drága.

Kis befektetéssel ruházati butikját kialakította,majd pedig felfogadott egy franacia-angolszabónőt eladónak,aki a mértéket is vette és Olgikával peig szarért húgyért megvarratta a megrendelt ruhákat, amiket Olgika árszínvonalához mérten 140-200 %-kal drágábban eladott.

 

A másik típusú Doktornéninek sikerült az ura főbb és mellékes szeretőit elüldözvén az orvosirnokának is lenni,annális inkább,mert a három szakvizsgás ura az 5-ösre vizsgázáson túl csak hozzá se fingott az orvos tudományhoz. Egy idő után már be sem járt a rendelőbe, felkelni is csak a következő adagért [-> Dr Bulgakov:Morfium ] a rendelést a Doktornéni tartotta meg, bementek a betegek a listákkal,milyen gyógyszert akarnak,felírta nekik,ha pedig annyira hülye volta beteg, hogy nem tudta mit akar, akkor beutalta szakrendelésre,abból soselett aztán nagyobb baj. Sajnos az ilyen típusú Doktornéni szerepe az ura halálával véget is ér. Viszont addig nem tudtákkirakni a szolgálati lakásból,amíg halálra nempiálta magát. Mert egy Doktornénimindenképpen a helység kalapácsa valamint a falu hirmondója,akit teháta Faluráhggyóse igen mer piszkálni,mert kölcsönösen tudnak egymásról,amit tudnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7616418550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása