" Ne állapíts meg magasabb összefüggést addig, amíg a megoldás akár alábad előtt hever!"

/Ai1 Tí Uhamm,sámán, Buddha előtt 7500/

Trakovszkij szerint a minél nagyobb tudás és ismeret annál nagyobb ismeretlennel tart határt.

Az utóbbi 30évben gyakran találkoztam azzal a szituációval,amiben egy nagyjából 80-asIQ-jú gyógypedagógiai alany,akinél volt már intelligensebb tenyészkanom és kocám is,meg macskáim és kutyáim is,bár ezt a hiedelmem Dr Csányi Vilmos hivatalosan leszerelné...
Dr Csányi és úgy általában a humán etológia mai állása szerint az állatiintelligencia esetleg, halványanajövőképlétébenmutathatóki. Szerintük intelligenciávalmagyarázhatóak delfineknél,az orángutánoknál és némelyek szerint az elefántoknálfigyelhetőekmeg,ezutóbbit a haláltudathoz kötik.

Ez a kanmajom és szőőőnytegglajóss komoly ééértelmisegi un "diplomás" embereket állított falhoz és vezetett meg,lépés ind
ÚJJJ.

Bizonyos szempontból egy ilyen vidéki kanmajom baógárrmesterrr politikusabb Orbán Viktornál.Más szempontból: majdnem annyira zseniális politikus,mint Miótanincsismár Nemszámít Ferenc.
kanmajom.jpg

Azt csinálja,amit Régtávozott Ferenc eleitől fogva: Minden komolyabb értelmisegg egy-egy javaslatát vagy javallatát színleg fölveszi.Beépíti a bogrommjába. Méhhallgassaja javaslataikat. Megvásárolja a tudásukat,majd jólnemhasználja semmire,esetleg beépíti akommunikációjába. Azzalis jönnekkimindentestületiülésrőlaDoktorKépviselőkés tanarakmeg mérnökurak, hogy na,ez a Jaóska,na,lehet, hogy síkhülye,demeg van a magához való esze.
Gyűjteményem ékességében két bajnaigordon alakú olyanaranyos ármányöltönyös bekopogtatott hozzá és addig hallgatta meg őket,amíg az első mondatukban a fürdőberuházás szó el nem hangzott, akkor elzavarta őket kuttyaaa helyett. Míg például Doktor Közgazdász-okat milliárdos nagyságrendben vettek le kilóra az ilyenek.

"Elsőkörben 427 millió Ft-ot kívánunk befektetni. Csak kéne most hirtelen,mert ebben a pillanatban nem tudunk lekötéseinkből felbontani, 50 millió a tervezőknek"

Gyűjteményem éke végén az olyan aranyos farkasverembe esett ártatlan kisfúarcúak bementek a benzinkútra és ketten10 perc alatt kapartakössze annyi pénzt, hogy a vadiújnak látszó 10éves Mercedes-be annyit tankoljanak,hogy egy nagyobb városig eljussanak vele. [->Ilf &Petrov:Aranyborjú] Amikor aztán testeűlleti űllísen az ellenzéke felvetette a baógáresternek, hogyafürdőberuházó-befektetőkkuttyaaa helyetti önhatalmúelhajtásával a település Zalakaros sorsátólesett el, csak videóztak egyet,mert elkérte a bérzinkútrú a biztonsági kamera felvételeit.

A tudatlan és unintelligens kanmajom két kézzel körbeéri az univerzuma határait és abban jól elmozog.

 

A magasfokú értelmi segg, mert jótanuló volt,a szülei rászorították,szépen bemagolta a leckéket meg ilyesmi,kiseggeltek több diplomát,fentről lefelé beszélnek ezzel a kanmajommal -és természetesen az ő tudásuk határa a végtelen nagy univerzum végtelen nagy határa,a felvetést is kinevetik,miszerint körbeérhetnék nem kézzel,de az eszük tokjával is.

Két dologra nem gondolnak:

1.: Van az a bélelt pályinka,amit Choli bácsi is alkalmazott. Vadászvacsora után behívják a kurvbákat,denszin,a magasfukú értelmiseggeknekóóóóóóriási nagy gyakorlata van a bulizáshoz,összenéznekésmegsomolyogják a kanmajom rendezésétsnitt,reklámhely,amikor a film újra forog ,otthon ébredeznek arcukkala hányástónyában,amatracon a garázsban,adirekt e célra kialakított hálófülkébenösszeszarva magukat,attólfügg,holjárnakaz alkoholizmusban snitt.Majd akanmajomaz irodájábanegyenként kényelmes helyet foglalásra kériőket a négyszemközti beszélgetésekben azzal, hogy most egy érdekesvideó fog következni,pl lefossa őket akurva,amikorkihúzzák a farkukat a segge lyukábólmeg húgyozóversenyt rendeznek a teraszon ésmeztelen seggel nyégykézláb mászkálnak az asztalon a fogukközt kutyacsont helyett gyertyatartóval.

Kedvesolvasóm,nem érted,minek megy vadászvacsorára, aki nem birja? - akkor gondolj Marilyn Manson nőire,őkmire gondolhattak, amikor a jelentősszázmilliomossalösszeálltak. Misszionáriuspózokra  ejakulávió előtt megszakított orálissal?

2. Kapnak 2-3milliót,hogy tartsák a pofájuka,kapnak megint 20hektárföldet a kihasítottból vagy egy tartály gázolajat a traktorjaikba vagy a falu traktorja eltéveszti a táblát ésaz ő 56 Hektrájujat száncsaja be-ja.

Ezt nemértik sokan:Nem csaka mennyiség számít,hanemaz,hogy amije az embernek van,azt mennyireképes,milyen mértékben urallni. És abban az biradalmában az érdekeitérvényesíteni.

Hiszen óvodássokat látunk,akik 4-5-6 évesek és felnőttóvónéniket vezetnek meg, csapnak be politikusan és nevetnekki,és ismerünkcicákat meg kutyusokat,akik embereken uralkodnak és kényükszerint irányítják őket.

Ezért tanít a Bibliát összehordó nép:

"Légy nagyon-nagyon szerény. A halál után a sír férge vár."

Erre szokta a "nagyon okos" netokrata azt a választ adni:"Jó,én hamvasztatom magam!"

FIGYELEM! - ez most egy nagyon korszerű replikaforma, ennél korszerűbbmár csak az,ha valaki egy "vita" során a Mindenhatooooo oltárára még találkeresőszót és a találatokból kipiszkálja az "ellenérv"-eit.

-Aztán tovább papol az ökológiai lábnyomról meg a hamnburgermarhákáltal széjjelfingott és böfögött ózonpajzsról.

A motívumok alacsonyabban vannak. Nem! -még annál is alacsonyabban.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1116417638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Koós Alajos 2021.02.06. 14:23:16

Értelmiségieket meghallgatni és bólogatni nekik, majd projekteket indítani ezek alapján nem túl magas költségvetéssel, tudván, hogy ezek meg sem fogják karcolni a valóságot, annyira irreálisak, hogy maguktól dölnek össze a legrövidebb idő alatt, alapvető politikai okosság, igazi politikai képzés első hetének anyaga.
Egy héttel későbbi anyag: saját pártod szakpolitikai radikálisának államtitkári posztot adni, hadd őrlődjön fel fél év alatt az apparátuson, és akkor nem neked kellett elküldeni.

Orbánnak mondjuk az első nem játszott, mert vele az értelmiség nem állt szóba, olvasatlanul tépték szét bármely ajánlatát. De a másikat módszert alkalmazta ő is.

Nem olyan rossz politikus Orbán, amilyennek tartod. Már az igaz, hogy nálánál butábbakkal veszi körbe magát, de hát az meg úgy van, hogy az okos ember irányíthatatlan. Egy cégnél se kell sok okos ember, szorgalmas annál több.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.06. 20:43:28

@Dr.Koós Alajos: Többször bebizonyosodtt már a történelemben, hogy a lojalitás fontosabb, mint az ész, ha csapatmunkáról van szó.

Frick László Intézet 2021.02.07. 08:03:26

@Szorgalmas Gyémánt: @Dr.Koós Alajos:
Nem kellmessziremenni:Közelmultunkban mégaz MSZPvolt az egyetlen politikai profi csapat ésegyáltalán nem kötöttek ki lojalitást. Szakember szaktudásátmegvásároltákéskész.Amagyarnak afizetés egyben lojalitása is, ha egy kis pénzt löksz az értelmiséginek,azonnal felfedez benned mégis valami jót.

Ezt egy falusi baógárrmester is tudja,közhelyes, hogy a fő ellenlábasát alpógármesternek választatja meg tiszteletdíjjalésmégkoncot is ad neki.

Csak a FIDESZ nem tudja ezt. A FIDESZ azt a szót nem ismeri,hogy köszönöm.

Dől a lé persze a fidesznél,az ordasoknak. A FIDESZ-től mindig az kap több pénzt,aki árt.

Dr.Koós Alajos 2021.02.08. 05:18:16

@Frick László Intézet:
A Fideszhez nem mennek szakemberek, mert annak nem jó a sajtója. Nem az a szakember, aki ért valamihez. Érthet is akár, de szakember akkor lesz valaki, ha a Tartalmat Megosztók szakembernek sorolják. Horváth Ágnes szakember, Mikola István nemszakember. Hogy melyikük mennyit tud, az itt mellékes. Lehetnek mindketten nagytudásúak akár, ez teljesen mellékes, nem számít.
Mondhatjuk persze, hogy a háttérmunkában ez mindegy, de mégsem, mert ha a szakértelemhez nem tartozik közbizalom, nem ér semmit se. Lehet valaki a világ legjobb orvosa, ha senki nem megy hozzá, mert elhíresztelték róla, hogy kókler.

Az MSZP lényege az volt, hogy nindenki kapott valamit. Ha összegyűltek valahol, a pártvezetés meg a vidéki, tsz-elnök és vb titkár formájú politikusai, onnan mindenki vitt haza valamit. Aluljárót, felüljárót, művházfelújítást, támogatást, valamit, amivel be lehetett fogni az emberek száját. A régi MSZP erről szólt, hogy tudták a vezetői, hogyan kell ezt gondosan kiegyenlítetten csinálni, hogy mindenki úgy érezze, győzött, és a másik se kapott annyival többet, hogy az őt sértse.

Az őszödi eset volt, amikor Sosemisvolt Demármostaztánegyáltalánnincs Ferenc azt mondta: nem visztek haza semmit, mert nincs mit hazavinni. Szét is ment a párt, a vidéki tsz-elnök és vb titkár formájú emberek megsértődtek, hazamentek és kiszálltak.

A Fidesz azért kerekedett felül, mert Orbán úgy nevelte az embereit, hogy ha nincs pénz, akkor befogják a szájukat, hazamennek, és gályáznak tovább. Ehhez nagyon nagy lojalitás kell, amit az okosság és szakértelem ugyan nem zár ki, de nem is jár vele kéz a kézben.

Frick László Intézet 2021.02.08. 07:05:35

@Dr.Koós Alajos: A90-esévekben még legalább háromosztatúvoltapolitika.Ha azt nemszámolom, hogy egyerdülaz MSZP-t alkotóésegymást isútáló frakciókban hány osztat magja lett volna.

Az egyik,amivelszemléltetni szoktam azt, hogy a nagypofájú beképzeltmagyar jóoldali sajtómunkások mennyire nem voltakképben,az a "FIDESZ milliárdosa Széles Gábor" c.festmény. Olyan volt,mint amiket Dr Máriáss amatőrszokott förmedni.

ugynis valójában Szélesnekez afféle házi otthoni kedvtelése volt.Sokaknak van ilyenje,van,aki régiségeket gyűjt vagy "okkult" vagy azt hiszi,hogy tájcsizik,Szélesmeg pl szabadidejében kereszténykonzervatív volt meg az UFO-k ban hitt.

Amikor szétkúrták az Ikarsuzt alóla,azt hitték, hogy ezzela FIDESZ gazdasági alapjait ásták alá.

2003-ra 40-ről30Mrd Ft-ra zuhant Széles vagyona,majd 2004-remeg 60 lett.

Bocsássmeg,de Őszöd nemerről szólt,amit mutatsz.

Őszödön tört el örökre az MSZP -ez volt egyébként Zseniális Ferenc fő célja.

Az eredetimenetrend szerint a demagóg legyőzi nekika demagógotés

Itt jött Dr Vitányi tanárúrélete-tévedésére a hab, arra a meggybefőzt:

Műáig neméértem,Vitányi hogy képzelte azt, hogy Hiller miniszterelnök lehetne ebben az országban. Egy jószándékú tanárember.

Valójában azonban nem A Demagóg...Nem Gyurcsány vertemeg Orbánt, csakklasszikus eszközökkel a téeszelenökök. Az Index-ben le is írták gyakran,ahogy Gyurcsányék emlegették őket: Vidéki Téeszelnökök.

Bedühödtek a Vidéki Téeszelnökökés azt hitték, hogy ha Hillerminiszterelnök jelöltségétleszavazzák,azzal"a pestieken ütnek" Marakodtak az MSZP-sek,és Feri lett a sajtosztóróka.

De a sajtbólegy morzsát nemadva mindenkit leostott,a beszéde magyarrrólmagyarra fordítva azt mondja:Tudom,amit tudok rólatok és ha én egyszer kinyitom a számat!"

Sokszor elmondtam:Gyurcsány rengeteget lopott Vitányitól,szólamot és Vitányi úgy fog meghalni, hogy soha nem döbbenhet rá:A ferikéje majmot csinált belőle is.

Feri most majmot csinál az ellenzékből is,hiszen mindenki útálja (ha érzed,mi az undor ésa gyűlölet közöttinemkiskülönbség...) ...és mégis kormányozza őket.

Visszatérve Horváth Ágnesre.Valamikor Kádár idejében...volt ennyire semmirevalóminiszterünk. Még hasznos idótának sem lehetett tekinteni.

Gyrvcsánynak szokása ez,a DK-ban is a legneccesebb dolgokat beáldozható arcra bízzák,pl Vargára most a huhogást.

Végzeteset hibázott a FIDESZazon a nyáron.Hiradóriport volt arról,hogyan bukottmeg a biztosítókképviselőin a többiztosítós rendszer ötlete.orbán azt találta ki,hogy népszavazássalbuktatja meg GYurcsányt, ezért ezt elhallgatták, hogy a már nincs is mit akarják megnépszavaztatni. Ritka az,amikor Gyurcsánynak valamire nincs több ötlete egynél. Nyomorultkodtak még ott a többiztosításos variációvaal,de azmár csak pótcselekvés volt.

A FIDESZ elképesztő nagy szivességet tett Gyurcsánynak a népszavazással.

Én a 2008.március 10-12-es szövegeket csokoládéba vésnémésvitrinben mutogatnám a Parlamentben arról, hogy miért nemkellaz Európai nagyrutint betartva lemondania a Gyurcsány kormánynak az előrehozott választásokkal.

Egy szöveget pedig,Petschnig Mária Zitáét márványba is vésnék,mertkeserűségében úgy általában elmondta a magyar reformok sorsát,mi lett éslesz a sorsa a reformoknak itt.

Majdnembiztos vagyok abban,hogy egy történész egy hónapmunkájávalnemtalálnámeg a televíziós archívumokban a Többiztosítós Rendszer ütlete 2007.június utolsó csütörtöki bukásáról a tudósításokat.

Mint ahogy szerintem Kruzslic riportja sincs meg az RTLklubnála "rendőr"lovasrohamról.

Dr.Koós Alajos 2021.02.08. 10:46:55

@Frick László Intézet:
A szakértelemről egy gondolatot.
A MSZP-nél a szakértelem, az nem okvetlenül magas szintű szakismeretet jelentett. Egyrészt jelentette azt a szintet, hogy az érvényes megmondás kiket tart szakértőnek, erről esett már szó, akiről mindenütt azt olvasod, hogy szakértő, az szakértő. Ezen túl a szakértelem jártasságot jelentett, tehát aki harminc éve dolgozott egy minisztériumban, az többet tudott az ott folyó munkáról, meg annak a titkos hátteréről, mint akit a közelébe se engedtek. Harmadrészt pedig azt jelentette, hogy az államapparátus, és az önkormányzatok tanácsi szervezettől örökölt apparátus minden egyes tagja, Gulyáságyúné Pufajka Gizella gemkapocs-elosztó alosztály helyettes előadóig bezárólag az MSZP-hez volt lojális, és pontosan tudta, ki az a vezető, akinek a keresztbe kell tenni, és ki az, akit támogatni kell mindenben. Nem vagy szakértő - ez azt jelentette, hogy úgyis megbuksz két hónap alatt, mert az apparátus úgy fog mindent megakadályozni, amit szeretnél, hogy nem is fogod érteni, mi történik.

Ez viszont ma már nincs így. Ezek az emberek mára már nincsenek ott, az újak pedig, még ha hajlanának is arra, hogy az Összefogásban az új MSZP-SZDSZ-t üdvözöljék, nincsenek már birtokában annak az összeszokott cselekvésnek, amely külön utasítások nélkül, pontosan és részletesen tudta, mit kell olyankor tenni, ha egy-egy vezényszó elhangzik, mi a teendő tehát, ha azt halljuk és olvassuk, hogy népnemzeti, múltbarévedő, vagy ellenkezőleg szociálisan érzékeny, nyitott és európai színvonalú társadalmi párbeszédet folytat.

Helyzeti előnyök voltak ezek, amit 1989 előttről örököltek, és melyek alaposan megkoptak úgy 2006-tól kezdődően, és ennek volt egy nagy lépése, amikor a tanácselnök-vébétitkár frakciót elveszítették. És ők már nincsenek, nyugdíjba mentek, meghaltak, az a világ elmúlt.
Nem lehet ezt ma már ugyanott folytatni, mert az egyik legfontosabb feltétel, az az apparátusi háttér, amelyet erre a formájúra kizárólag a Kádár-rendszerben lehetett kinevelni, eltűnt mára.

Frick László Intézet 2021.02.09. 07:17:47

@Dr.Koós Alajos: Oldalfüggetlenül nincsen utód.Teljesen mindegy,milyen oldali,mika nézetei,a gyerekeinek nem kell a földbirtok,a cég,a gründ,semmi. Tehát a szakértelem sem.

Ott tartunk,ha elterjed egy 30 évesről,hogy vannak ambíciói,70-80 éves gyártulajdonosok meg földbirtokosok kereseik meg, hogy vegye át az üzletet.
Az 50-esnélfiatalabb generációambíciója az,hogy ha megdöglikaz öreg,pénzzé tesz mindent és a hozadékából él. Dr csányi fia bőre nem ér 2 Ft-ot,hogy cigány szófordulattal éljek.

A szakértelemminek.Kinek kell szakértelem? A szakértelem nagyon drága. Nem fizetikmeg. vesznekkészen valamit,programot vagy applikációt vagy gépesítik.

Ez történikmost pl a magyar gyümölcstermesztésbena mezőgazdaságban végig.Miközben a sajtóban oligarcháznak,senkinek nem kella föld,,nemtudom,hogy Mészáros beatrix hogy van vele,de arra tippelek,alig várja,hogy a cirkusz végetérjen,fogja a bélszínt és a többi tőle ott rohadhat.

Ötgyerekes nagyvállalkozónak nincs 1 ,akinek a céget átadhatná.

Mihez kéne érteni,szak,hogy az bárkit érdekeljen?

Nézd már meg az un politikai-szakpolitikusokat.

Az MSZPesze tokja Vitányi Iván volt.Úgy 75 éves koráig elbírt a csürhével, ha leszámítom az élete egyetlen tévedését,de az Gyurcsány Ferenc volt :D

További ész és értelem,Hiller István meg effélék nem kellenek.

Nem kell az újságíró,aki ért is hozzá.

A FIDESZ-ben még úgysem számmít a hozzáértés,ott aztán végképpen nincsen szükség szakértelemre.
süti beállítások módosítása