Az ősi szövegekben úgy fogalmaznak:

"a talajtól/földtől elvágta magát"

Mi, barmok,akiket rákényszerítettek,hogy beton alapra betonlábazatos betonaljzatos házakat építsünk, 60 éves korunkra nyakig izületigyulladásosak leszünk,még szerencse, hogy nem voltunk akkora picsaemberek,mint a fejlettnyugatiak,akik ötévente felveretik a hidegburkolatot, mert kiment a divatból,most a szögletdizájn meg a negyednégyzetméteres "organikus" [mintha fa lenne,mintha hasított pala lehetne]  mintázat a divat. De lehet, hogy 2030-ban meg megint a tüzépbarokk.

Tanítványom tanácsért jött és egy Rákosi-korszak beli uzsorás loárkastélyát javasoltam neki megvenni,mert az építőmester az utolsók egyike volt. Száraz falak,tökéletes tető,pompás kéményrendszer oportóvörös nagyfajsúlyú kéménytéglából [hasonló,mint a járdatégla] , a nyílászárókat asztalos készítette 4+4 évig szárított faanyagból,amit még ő is szárított 4évig. Tehát nem vetemednek.

Kibérelték a házat,amíg a hitelt intézték,mert ilyen "korszerűtlen elavult" házra szinte lehetetlen hitelt kapni. Alakástámogatási booom-ban megint bankokmeg építőanyag gyártók és forgalmazók lobbyztak [a lobbyzás a korrupció eufém,nyugati neve...]

Van központi fűtés,de nem hasznáják,mert a hall cserépkályhájából az egész házat felfűthetni két öl,kb 30-60kg fával,keménységétől és a télállásától függően.

A ház azért nemkellett senkinek,mert 4 holdas a telke. Mamár falun is annyira korszerű,modern ésjövőbevezetőa gondolkodás, hogy a teleknagyság épületen és elsőudvaron kívüli része értékcsökkentő tényező. Az utolsó tulajdonos un "energiafák"-kal ültette tele a hátsóudvarokat, szérüt és a kertet. (Az uzsorásnak mesebeli szőlő-gyümölcsöse volt rajta. A megyeszékhelyről hozatott kufferseggű meztelen 20 Ft-os kurvák a mosolygóalmáskerti részben rohangásztak meztelenül a júniusi napfényben,az öreg pedig fehér hintaszékbőlnézte, öreg, hát akkor még 37 éves ha volt)

Kijön az energetikai szakértő és a mindenórás asszonykát szánván beírja a házat a talán még megfelelő , az utolsó rubrikába.

Ezen fellátván megkértem,magyarázzon el nekem valamit: Ugye, hőfényképet,azt nem készített.

Ha szabad...Mutasson nekemegy mondjuk AAAB szintű házat,ami kb ekkora hasznos négyzetméter ... -nem! - az bizalmas adat. Jó,elfogadom ,mondjon egyet körülbelülre: Mekkora Jule fűtőértékkel fűtik azt az AAAB házat. Vegyük ezt 100 egységnek.

Hurrá -mondom a faszinak blazirtan,akkor csuhrajj, hiszen ezt a házat 35-40-nel ki lehet fűteni. Nyáron nemkelllégkondi,mertmindig alatta van a külsőhőmérsékletneka belső 10-15 fokkal.

Az nem baj, gőgösködik a mérnökúr,ő ezzel nem foglalkozhat. Ő hőtanusítvány készítő,millióba került a jogosítványa,mit képzelek magamról, hogy álldigálok itten a tehénszarban disznószaros vadászcsimmában, oszt?

Ez a ház nincsen elvágva a talajtól.

Az alapja un "vasas" tégla,a lábazata pedig salétromálló sárgás,törésében szemcsés. Valahol vállmagasságban kezdődik a közismert pirostégla,amit már eszik a salétrom, csak az építőmester 1949-ben lekátránypapírozta az alapot is meg a lábazatot külön. Nem vizesek a falak. Járkálhatnék zokniban a házban... ha az enyém lenne,még a konyhában is   : nem hideg a padozat.

 

szubjektív! mert ? :empirikus

Nemtudom...ez... bonyolult,amit írtam?

 

És még egy: Egy,a talajtól el nemvágott ház öökológiailábnyomátmerészelné-e bárki jogosítványos,okleveles, többdiplomás felkent környezetvédelmimérnök összhasonlítani egy kamu marketingalapon "zöld" ,a legpompásabb tanusítványokkal hókuszpókizált házéval? Ami úgy nagyjából 25évmúlva egy rakás veszélyes hulladék lesz.

Snitt,autószervíz.

Éppen kapóra jön,mert az Euro 0-ás dízel autóm mellett egy 3éves, 75000 km-t futott benzines Ford Mondeo áll. Mutatom a vizsgabiztosnak az Euro 0-ás dízelautóm kipufogó csöve végét,kb egy 2H-s ceruza grafitja szürke belülről. A FordMondeo benzines és Euro IV, a kipufogója, mintSaca bácsi 500-as Trabantja 1977-ben,aminek a motorja olajba fulladt,mert senki meg nem győzte az öreget, hogy nem 1:20-as keverék kell a Trabant 500-asba.

screenshot_2021-02-03_dpf_cleaner_and_how_to_clean_dpf_filter_youtube.png

Euro IV-es dízelmotor egy Vauxhall [-> Opel H-Astra] DPF szűrő kiégető gyári programja, ha beindul. Ez a jelenség természetes a mérnöki kar szerint,a DPF-szűrő a márakorszerűmodern jövőbevezetőkörnyezetvédelmi rendszerbőlkikerült hyperrákekeltőhatású,mertmikrokoromszemcsékkiszűrését biztosítja.Amikormegtelik és eldugul,a rendszer egy vékony vezetéken odaveztetett gázolajat begyújt a szűrőbe és ahogy gummicsimmás Tóni bácsi a disznóperzselővel szokta,ami csakPB gáz,tehát nem a károsabb gázolaj. Van ennél is gagyibb? - Persze,a BMW dízelek DPF kiégető rendszere. NÉMET MINŐSÉG!

Hátraveti a havashenrikarcát a vizsgabiztos és úgy köpi a szavakat, ahogy a félmarik szotyolahéjat szokta, ennek a zsonglőre ugyanis, egyszerre 6-11 szem szotyolát dob be és 12-22 db héjat köp ki.

Őt az nem érdekelheti, ez szubjektív, hogy az én autóm 4,2liter gázolajjal és olajcserétől olajcseréig 2 dl motorolajat fogyasztva tesz meg egyébként 100km-t,míg a Mondeo 10 liter benzint fogyaszt 100-ra és 2 dl motorolajat. És ne magyarázzak neki, hogy hová tűnik a Mondeo-bólaz a plusz 6 liter üzemanyag a kisérlet közben, amiben 100 kilométert 82 km/h átlaggal teszünkmeg (azaz 100-110-et igyekszünk tartani)

Mondom neki,hamarosan bebasz Németország és majd Magyarországon is a valós,mért környezetvédelmiértékeket kell beírni.

Rámnéz:

Magyarországon?Hö.. hö... hhhöö..ööö
és röhög.

 

Megírjam a Környezetvédelmi tanusítványt?

"Robikám,rajzoljál már nekem környezetvédelmi'ket a szarokra, amiket tegnap küldtem odanektek a Zozóka trélerén!"

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9816415338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arnyekveto 2021.02.04. 07:54:01

A lebuj szó is onnan ered, hogy az alfeődön vállmagasságig érő gödör volt a ház, majd arra ment egy kis falazat és rá a tető. Sokszor borkimérés volt a mellékszolgáltatás. Úgy le kellett bújni a bejáratnál a túllógó tető alá azon a pár lépcsőfokon.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.02.05. 01:17:09

Maestro, egyszer, ha ideje engedi, értekezzen egy posztban az ősi szövegekről, occidentális és orientális textúrákról egyaránt, bolondja vagyok az ősök bölcsességének - bolondja, mert van, amit érteni vélek, de az csekély, és sejtésem szerint azt is félre.

Frick László Intézet 2021.02.05. 06:51:53

@arnyekveto: A Törökmagyarországban,aztán a kuruc alatt [Erdélyben a rákócizás a garázda erőszak szava volt] nemis volt célszerű mást csinálni.1711-reodajutott amaradék parasztja, hogy a bármilyen seregek láttán maga gyűjtotta föla "faluját",így gondolta a neki egyremenő labancot vagy kurucot éht degleszteni.

1803-ban akunkapitányoktiltották a"házak" ablakainaktélire betapasztását.

A szappanosok felvásárolták a salétromot,amit úgy "termeltek" az asszonyok,hogy az "ágyak" alját 4 ujjnyi vastagon felkentékmarhatrágyávals arról vakarták.el is salétromozták a települések talaját rendesen. Télenminden szárnnyast kisebb ószágotbent tartottaka "házban" az is füttőzött.

Ismered Petőfi szülőházát? - egy olyan akkoriban loárkastélyba számított.

Én magam szerncsés voltam becsületes magyaremberportáján járni,az 1953-ban épült szoba konyhán ameszeletlen tapasztásbólmég voltvalami.A budi,mintmost a cigányoknál,négy karón szárnyék elöl egy tépett lepedő a szélein "barna csokinyomokkal"
A gangon 125-ös Trophy MZ. Az istálló karókmegtetejezve ágakkal,dudvával,műtrágyás nejlonzsák az oldalameg a tetejin is,amit a szél hagyott.A gyerekik az udvaron kakáltak:akutya ete ki alóla

"Sénkinek ne legyen többje a másikéná EGYENLEŐ BÁNÁSMAÓD jaz a tijéd,amit megesző-megiszó, jaztat má nem vehetik eltűled. Sénki gyerik ne legyen különb az apjáná."

A kocsmában a 10-12éves fiúgyereket már itatták. Fröccsel,sörrel.

Frick László Intézet 2021.02.05. 06:57:59

@don Fefinho: Ezeket a szövegeket nem írásnak találták ki.Ismétlem,digitálisak. A gyerekeknek mese,a felnőtteknek hagyomány és törvénytevés.

Mutatok neked valamit,a forrás Dr Csányi Vilmos,akit ajánlokneked isolvasni.

Apáviánok vadászat előtt,afőbb kanok,kb másfél órásegyeztetést tartanak.A nagy vadászokfőkanok előállnakéselmutogatják az ötleteiket.majd a Vezérlőkan elmutogatja a szerintejóötletet,aztán még elaggyoznakkicsit,végül a legjobb ötletneklátszót a vezérkan "elfogadja" (kialakítja amözösötletet) és akkor elindulnak.

Képzeld el azt, hogy Uj Péter , Bede Márton meg Haász János alakúak közéleülsz és... van egy ötleted.

Mint ugye "bunkó jobbosnak"

egyáltalán...meghallgatnak-e?

Ez semúj,amit írok,egy kérdés:

Ki a bunkótudatlanabb?

A Szigetemberiségkorszakában a Termékeny Vöégy sámánja,akimeséli az ősi történetet,amiben a jégáraz Eget Tart Hegyek föléemelkedettés csak CsúntámNgákihaŐsapa fatornyaúszta meg az oda felhordottmindeféleA VilágÖsszesÁllatával

vagy a bibliaszerelő,aki elkezdi a nójé-mesét szó szerint véve a ma ismert Gömb Föld-re föl méricskélni...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.02.05. 12:35:45

@Frick László Intézet: Mint bunkó nyilas, tisztában vagyok vele, hogy a világgal kapcsolatos elképzeléseim jó 80%-a fellegvár; mindez azután, hogy eredetileg balról jövő, kamasz suhancként kezdtek feltűnni a narratíva szövétnekén rút hasadások, rongyolódások, melyek a toldás-foldás ellenére csak nőttek. Aztán ezt a kört bejártam az intézményesített vallással is. Rövid- és hosszú távon hálátlan, középtávon hálás az embernek önmaga alól kihúzkodni a szőnyeget, amin a világnézete áll, de még olyan aranyos jógyerekkel nemigen találkoztam, aki az épp csak felsejlő feslést azonnali zsigeri arctorzulással önmaga elől is el ne hazudta volna, miközben egyébként ezzel egyidőben - duplagondolva - számol azzal.

Esszenciális különbséget nem érzek a próféta meg a sámán között, más számúra hasítják a Számosság Felettit, bár, ha jól vettem le, a Bibliának rákfenéje, hogy leírták.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.05. 13:18:25

@don Fefinho: Azt gonodlom, a Bibliának nem az a baja, hogy leírták, hanem hogy azt gondolják, az írást szó szerint kell értelmezni, függetlenül a leírás idejében élt emberek tudásától,gondolkodásától, szimbólumrendszereiktől, stb.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.02.05. 19:21:29

@Szorgalmas Gyémánt: A régi ember semmivel nem volt hülyébb vagy ostobább a mainál, csak a felhalmozott természettudományos adattömeg volt kevesebb. Tulajdonképpen az ő összehordott adattömegükön pöffestkedik a mai felvilágosult függetlenobjektív jóemberéttermiség, miközben mélyen lenézik és megvetik őket. Arról, hogy a szövegeket miként kell érteni, sokat elárul a verses formátum.

Wildhunt 2021.02.05. 23:53:37

@Szorgalmas Gyémánt: Inkább az, hogy egy könyvként kezelik. Miközben nem hogy az a +/- 66 könyv kb. a késői kőkortól a Római Birodalom hanyatlásáig keletkezett, de jó részük is egy összeszerkesztett anyag. Ami a mondanivaló értékéből nem von le semmit, de azért másképp látja ugyanazt egy paleolit kecskepásztor meg egy görög orvos.

Frick László Intézet 2021.02.06. 06:02:23

@Szorgalmas Gyémánt: Ezt tömören és jól fogalmaztad meg a Bibliáról.

@don Fefinho: Trakovszkij szerint a minél nagyobb tudás és ismeret annál nagyobb ismeretlennel tart határt. Az utóbbi 30évben gyakran találkoztam azzala szituűcióval,amiben egy nagyjából80-asIQ-s gyógypedagógiai alany,akinélvoltmár intelligensebb tenyészkanom éskocámis,meg macskáiméskutyáimis,bár ezt a hiedelmem Dr Csányi Vilmos hivatalosan leszerelné...
ez a kanmajom és szőőőnytegglajósskomolyééértelmisegi un "diplomás" embereket állított falhoz és vezetett meg,lépés und
ÚJJJ.

Bozonyos szempontból egy ilyen vidéki kanmajom baógárrmesterrr politikusabb Orbán Viktornál.

Azt csinálja,amit Miótanincsismár Ferenc eleitőlfogva: Minden komolyabb értelmisegg egy-egy javaslatátvagy javallatátszínleg fölveszi.Beépíti a bogrommjába. Méhhallgassaja javaslataikat.

Gyűjteményemékességében két bajnaigordon alakú olyanaranyos ármányöltönyös bekopogtatott hozzáés addig hallgattameg őket,amíg az elsőmondatukban a fürdőberuházás szóelnemhangzott,akkor elzavarta őket kuttyaaa helyett.Míg például DoktorKözgazdász-okat milliárdos nagyságrendben vettek le kilóra az ilyenek. Gyűjteményeméke végén az olyan aranyos farkasverembe esett ártatlan kisfúarcóak bementeka benzinkútraésketten10 perc alatt kapartakössze annyi pénzt, hogy a vadiújnaklátszó10évesMercedes-be annyit tankoljanak,hogy egy nagyobb városig eljussanak vele. [->Ilf &Petrov:Aranyborjú]

A tudatlan ésunintelligens kanmajomkétkézzelkörbeéri az univerzumahatárait ésabban jól elmozog.

Amagasfokú értelmi segg,mertjótaanulvolt,a szülei rászorították,szépen bemagolta a leckéketmeg iyesmi,kiseggeltektöbb diplomát,fentrőllefelé beszélnekazzel a kanmajommal -és természetesen az őtudásuk határa a végtelen nagy univerzumvégtelen nagy határa,a felvetést iskinevetik,miszerint körbeérhetnék nemkézzel,de az eszük tokjával is.

Két dologra nem gondolnak:

1.: Van az a bélelt pályinka,amit Choli bácsi is alkalmazott. Vadászvacsora után behívjákakurvbákat,denszin,amagasfukú értelmiseggeknekóóóóóóriási nagy gyakorlata van a bulizáshoz,összenéznekésmegsomolyogják a kanmajom rendezésétsnitt,reklámhely,amikor a film újra forog ,otthon ébredeznek arcukkala hányástónyában,amatracon a garázsban,adirekt e célra kialakított hálófülkébenösszeszarva magukat,attólfügg,holjárnakaz alkoholizmusban snitt.Majd akanmajomaz irodájábanegyenként kényelmes helyet foglalásra kériőket a négyszemközti beszélgetésekben azzal, hogy most egy érdekesvideó fog következni,pl lefossa őket akurva,amikorkihúzzák a farkukat a segge lyukábólmeg húgyozóversenyt rendeznek a teraszon ésmeztelen seggel nyégykézláb mászkálnak az asztalon a fogukközt kutyacsont helyett gyertyatartóval.

2. Kapnak 2-3milliót,hogy tartsákapoájuka,kapnak megint 20hektárföldetakihasítottból vagy egy tartálygázolajat a traktorjaikba vagy a falu traktorja eltéveszti a táblát ésaz ő56 Hektrájujat száncsaja be-ja.

Ezt nemértik sokan:Nem csaka mennyiség számít,hanemaz,hogy amije az embernek van,azt mennyireképes,milyen mértékben urallni. És abban az buradalmában az érdekeitérvényesíteni.

Hiszen óvodássokat látunk,akik 4-5-6 évesek és felnőttóvónéniket vezetnek meg, csapnak be politikusan és nevetnekki,és ismerünkcicákat meg kutyusokat,akik embereken uralkodnak és kényükszerint irányítják őket.

Ezért tanít a Bibliát összehordó nép:

"Légy nagyon-nagyon szerény.A halál után a sír férge vár."

Erre szokta a "nagyon okos" netokrata azt a választ adni:"Jó,én hamvasztatom magam!"

FIGYELEM! - ez most egy nagyon korszerű replikaforma, ennél korszerűbbmár csak az,ha valaki egy "vita" során a Mindenhatooooo oltáráramég találkeresőszótés a találatokbólkipiszkálja az ellenérveit.

-Aztán tovább papol az ökológiai lábnyomrólmeg a hamnburgermarhákáltal széjjelfingott és böfögött ózonpajzsról.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.06. 20:50:41

@don Fefinho: Miközben óriási tudásanyagot vesztettünk - éppen a felvilágosodás által, amikor elkezdtek kidobni mindent, ami amit a tradíciókhoz és vallásokhoz lehetett kötni. Az ember racionális lény, a gyermek tabula rasa, meg ehhez hasonló marhaságok vették át az évezredek alatt felhalmozott emberismeret helyét. Ha nem jön Jung, és nem kaparja ki a vallásokból egy tudományosnak ható csomagolásban lényegi elemeket, még ennél is nagoybb sötétségben élnénk.
Az emberismeret - legfőképpen önamgunk ismerete - nélkül pedig a külső környezezetről felhalmozott tudás a vesztünkbe visz. Ezért olyan a világ állapota, amilyen.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.06. 20:57:45

@Wildhunt: Ez meg a másik. Ádám és ÉVa történetének első változata bizonyos kutatások szerint olyan 200 000 évvel ezelőttről származhat. Az utolsó történetek kétezer évesek.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.06. 21:00:49

@Frick László Intézet: Van két bibliakutató, nagyon izgalmas munkát végeznek. Először a biblai történetek gondolkodásának leíróinak korát gondolkodását rekontruálták, és ez alapján értelmezik a történeteket. Sajnos elfeljtettem a nevüket, de majd kitúrom a net bugyraiból.

Frick László Intézet 2021.02.07. 07:59:20

@Szorgalmas Gyémánt: @Wildhunt: @don Fefinho:
Szintén ismétlés,szerintem egy történetbeklegalább 100-szor kellett megesnie,hogy egyszer a Biblia próba nyers) verziójába felkerülhetett s aztán még csiszolódhatott is... Ádám és Éva pedig eszmék
de az ő történetük megesett ezerszer is

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.07. 12:36:40

@Frick László Intézet: Régebben úgy tanították, az emberiség hét ősanyától származik. Nemrég kiderült, egyetlen, 200 000 éve élt nő mindenki anyja. Eijhwának hívták - Éva, anya. Fajunk története tehát 200 000 éves, csak ugye merd azt mondani, hogy a i.e 10 000 - 200 000 között már létezhettek nagyon fejlett, azóta elpusztult civilizációk, prübáőld csak meg :D

Frick László Intézet 2021.02.08. 10:32:58

@Szorgalmas Gyémánt: Az- én legjobb tudomásom szerint 1200 volt a Homo Sapiens legkisebb létszáma -még a neamdervölgyiekkelkeveredés előtt,tehát az ősafrikaiakból. Van már ennél alaposabb felfejtés?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.02.11. 03:15:32

@Szorgalmas Gyémánt: @Frick László Intézet: Peterson mondja Jungra és Nietzschere, meg egy valag további műveltemberre hivatkozva, hogy amióta egyik egyed a másik egyed viselkedését megfigyelni és értelmezni képes, azóta teszi is azt, és minden tündérmese, mítosz, legenda ilyen viselkedésekminták absztrakcióiból csiszolódott generációról generációra.

Már a babiloni agyagtáblákon is azon sírtak, hogy ezek a mai fiatalok, bezzeg a mi időnkben régen minden jobb volt.

Frick László Intézet 2021.02.11. 05:46:44

@don Fefinho: Világosan kiolvasható a régi szövegekből, hogy egy társadalom lélegzetciklusa kb 3 generáció volt.

Biztos ismeredamondást,miszerint "A kutya is jódolgában veszikmeg..." Itt a veszettség nema betegség,hanemaz, hogy unalma-jódolga kínjában már nemtudja,mit találjon ki.

Az elmúlt 20évben nagyjábólmegnégyszereződött az édeskiskutsuskátmeg a cukkanncscicusok száma.

A macska ragadozóés még alegkitenyésztettebb, beltenyészetes szobacica is csak ragadozó.

30évvel ezelőtt olvastam egy macskatenyésztési tudományos szakkönyvben,miszerint a perzsa macska de genetice azért nembolhás,mert nemésnem is hallott róla amacskatudós,tehát azértnemtud bolhás lenni a perzsa. Pár sorral lejjebb az is kiderült, hogy szintén de genetice a perzsa nem fog egeret.

Természetesen a szempillám nemrebbent,amikor a perzsamacskán torkaszőre alatt 6-7 /négyzetcentiméter hemzsegtek a kövér birkabolhák.

Mertbirkák közé járt patkányt enni.

Sokat foglalkozunkebben a blogban a XXI.századra jellemző részeredmény kutatással.

Részeredmények azért vannak-lehetnek,mert a perzsa macskám találkozottakörnyék hirhedt macskaölő németjuhász kutyájával és ahogy szokottkutyákra, felnézett rá:
"Hát te ki a fasz lennél?"

És ez is lett az utolsó gondolata.

Ez a gúnyolódás a "Hol vannak a régi jódolgok"-ról,közismert trükk.

A társadalmakat kényelmesjólétbe vezetőpolitikusok gyakran szembesültekmáramajmok 4millióéves történetében is azzal,hogy az ÖrökkéTermő Erdőben,aholnaponta kibelezni való félmajmok-makifélék csüngenek a fákról.......az hagyján hogy elhíznakéslusták lesznekamajmok,de egyre marakodnak is.

A Törökmagyarországelső 100 évében szpáhibirtokosoktömege számolt be arról, hogy egy átlagosmagyar felperzselt falunakkb 5évkelletta túlrtermelésnek ahhoz a fokához, hogy nemcsakhogy beszolgáltatták a deftert... de mindenféle baksisokkaltömtéka szpáhit.Ezt Mikszáth is feldolgozza,a falu,ahol a lakosság hobbij a a szpáhi halálra hízlalása. [passzív ellenállás]

Sokan-sokan nem képesek megmagyarázni Cortezék szerencséjét. Mel Gbson kapisgálta.

A "perzsatársadalmak"-ban a jóléti szakaszokban az kevés volt, amit az azték flesőnegyvenezer művelt, hogy csak rágták az ételt és kiköpték. A rómaiak technikájánál,akik le is nyeltékmajd kihányták,ez mégiscsak jobbvolt.

Természetesen a perzsa fasszalszületettekis ráuntak apinára és a férfisegglyukat kedveltékmeg, a nők az emberi faszra ráunván elkezdtek azon kisérletezni,hogy milyen hímállatokkal tudnák magukat megkanoltatni.

Például a MükénéiKultúra az egyiptomi gyönge másolata volt,másolásközben,ahogymi itt Elmaradisztánban is hajlamosak vagyunk apróságokat a másolásoksorán elfelejteni...
A görögök elfelejtettek egy nagyon nagyon fontosat,ami Egyiptomban főszabályrendszerbe tartozó volt: Az emberekneka jódolguk alatt is biztosítani valamit,amibenküzdhetnek.

Az állatkertekben kikötika gondozóknak,hogy az eledeleketne "készen" hanem valamiféle bonyodalmakkalakadályozottan adjákki az állatoknak. Ha már nem szabad élő,delesántított kecskegidát adni az oroszlánoknak.

A házi cicatartásban fontosa játék.Ezt nagyon sok macskatartó,aki gyerekpótléknak veszi-tartja a kisállatát,elfelejti.Felveszi a cicátamellére,puszilgatja, saját magát anyu/apu -nakmondván,piszézik vele és a cica mit a faszt mást csinálhatna reflexből,dorombol

Ismétlem:A cica ragadozó,tehátegy szobamacskát isátkellmozgatni,nemsok idő...mindössze napi 2-4 órán átkell vele játszani,legalkalmasabbakerre az otthon 10-20- maximálisan 100 Ft-bólelőállíthatójátékok,de a hülyék vehetnek boltban is olyanokat,amikre a cica 1 vagy 3 perc alatt ,ám ÖRÖKRE ráún.

Nemadnék tippeket,merta netokrácia emberilogokája szerint ha madzagon rángathatósimilabdátírnék,akkor jönne valaki az őmacskája példájával halára cáfolva engem,neki van egy macskája:Rá se mozdul a madzagon rángatható similabdára.

Amacska ragadozó és a köves-szoklásfás-bokros terepen kopna a karma,ezért folyton nő neki, ezért koptatnia kelleneésehhez kiszemelegy bútordarabot.

Ilyenkor apicsaember elmegy a Pet Shop-ba és perszehogy van egy nagyon fasza speciálismacskakörömkoptató

amit Okos Cica kipróbál ésmegun és soha többénem koptatja (laikusul:élezi) rajtaa a körmét. De plha a tüzépen vásárolunk 3 kugli fát és van pofánkmérlegre is rakatni, akkor 140 Ft-ért lett3 macskakörömkoptatónk,de ha valakinekjobban esik az, hogy lomtalaanításkor vásárolegy cukifotelt (igen sokan un "rumliszobában" a házban eredetileg gyerekszobának betervezett szobában tartják a macskáikat és oda belök egy ilyen fotelt,amit ingyen fölvett az utcáról, azt szét karmoljáka cicák 4-10 év alatt.

A "perzsák" voltak az a társadalom,ahol a jóléttöbbévszázadig tartott. Volt egy időszakpl,amiben a nőkördögvörösre festették az arcukat és birkavajat kötöztek egy speciális tartóban a fejük tetejére,ami a melegben megolvadt, az olvadt vaj folyt le a nő haján,meg arcán.

Mükénében egy idomított kis bikát beraktak egy fabikába,a faszátkivezették egy nyíláson és a papnőkanoltatta magát ezzela bikával,a tömeg pedig hurrá

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.11. 07:31:09

@don Fefinho: Az elme csal, a rossz emlékeket kidobja, a jó emlékeket felerősíti. Ezért tűnnek a régi dolgok jobbnak. St, olyanokra kezdenek emlékezni, amik meg sem történtek. Magyarországon például millók emlékeznek úgy, hogy 1990-2010 között egy nyugatos, progresszív demokratikus joggállamban éltek, ami 2010 május 29-én egy pillanat alatt megszűnt. Röhejes, de az ő valóságérzékelésükben ez tényleg így látszik.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.02.11. 18:20:03

@Frick László Intézet: Ördögi körnek tűnik ez, mintha az ember se a nélkülözést, se a habzsidőzsit, de még a tisztességes elevickélést sem tudná elviselni ép elmével. Koplalni ugye szar, a gazdagság elszakít a valóságtól, középről meg le lehet nézni a prolit és utálni a mágnást amiért vitte valamire.

A perzsa nők példája szinte deja vu, a modern, emancipált, menstruációs vérrel festő és hüvelygombával sert érlelő, tésztát kelesztő mainő rémképe ugrik be. A perzsa nők is kikeltek a büdöslábú hülyefasz elnyomása ellen? Mert annyi még nekem is megvan, hogy a babiloni, spártai, római nők jogi emancipációja és a válóperek bújtatott támogatásától számított pár generáción belül az egész vircsaft ment a levesbe.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.02.11. 18:24:46

@Szorgalmas Gyémánt: Nézőpont kérdése; akik szerint most ugye idehaza mindenszar semmisejó, bezzegeurópában (meg itthon '10 előtt) mindenjó semmiseszar, ők pl. azelőtt, hogy kitalálták volna I. AkkorMégOlyanAranyos Viktor bezzegelését, szóval mielőtt ez mint mantra megszületett, a '98-'02 közötti időszak is visszagondolva mindenszar semmisejó volt.

Frick László Intézet 2021.02.12. 06:43:06

@don Fefinho: 1998-2000 egy időszakésaMegveszekedés.ami amai hoz hasonló, csak 2000-ben kapcsolt be ésturbózódott fel.

2000-ig a jóoldalimehgmondóemberekmegmondták,hogy 2000-ben lesz a világvége a Vidéki Cigány AudizóTakony Kölyök takarodni fog,mert Torgyán bácsi,akit a biztonság kedvéérthorthy-fasisztának tóóódítottak
Torgyán bácsiköztársasági elnöki ambícióimiatt Magyarország Oirópa Szégyene lesz,örökrekizárnakbennünket az Ónijós Csatlakozásbólésmimmmehhhalúnkk.

2000-ben azonban az SZDSZelárulta az Összefogást és a FIDESZ-szelszavazvánmegakadályozta Torgyán KE -ségét.

Azt hiszed,hogy a jóoldalimegmondóembereinkerreörültek, hogy nemlesz horthy fasiszta a köztársasági elnök? nem,hanemmint a gonosz kenderszakállú törpicsek,akinekkitanátáka nevét,őrjöngődühvelfogadták,ezerre kapcsolták a Vidéki takony mitugrász fikázását. Dr Vásárhelyimarinéni csinált egy100-asmintájú irányítottválaszos "lekérdezés"-t,aminélgázabb csaka NemzetiKonzultáció tud lenni. Majd kimutattam, hogy a magyar egyetemisték döntő többsége szélsőjobboldaliérzelmű.

meg ilyesmi.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.12. 08:36:44

@don Fefinho: Ja, '98-2002 is ilyesmi volt, de azért még a népszabadságbna én olvastam olyan cikket 2001-ben, hogy a vargabetűkkel is, de ment előre az ország a Fidesz-ra alatt. 2010-től viszont már ilyet sehol se lehet leírni.
süti beállítások módosítása