"Bazdmeg,magömlést kapok mán Fürjes Pistinek a piroszsigulijától! "

/S. Tünde. 1978 /

"Általában javasolhatom csak, hogy az fogjon neki elektromosgitározni, akinek vót mán magömlése."

/Burai Ottó 1987./

 

"Az egész házat betöltötte már az édeskés picsaszag."

/Sylvia Plath/

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9016262334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2020.10.29. 20:55:44

Öööööö.... tudom, hogy már írtad, és el is tudom fogadni, hogy nem való gitár a nők kezébe, de magam számára nem tudom megfogalmazni, hogy mi a baj ezekkel a helyes kislányokkal.
Talán csak annyi, hogy helyes kislányok, és megpróbálják hangról hangra lejátszani, amit hallanak.
De akkor ez egy cisz-hetero álláspont, ugye, miért ne tudnák átérezni mindazt, amit Gilmour játszott???

És itt akkor nehéz a zenéről beszélni, mint ahogy erről gyermekeimmel beszélgettünk, hogy épp azért zene a zene, mert nem szöveg, nem lehet megfogalmazni, illetve nehéz artikulálni, szavakba önteni, amit akarunk mondani.

Szóval az, indoklásképp, sajnos nem elég jó, hogy "NEM ÉRZED, HOGY SZAR?"

Nem mindig elég - ezekben az esetekben talán az ellentmondásra hívnám fel a figyelmet a kislányok viselkedése és a zene ösztönössége közötti ellentétre, de ezt se tudnám pontosan megfogalmazni:
nehéz ügy ez.

Lányom most tette le zongoradiplomáját (Magister Artium) Ausztriában, és diplomamunkájában teljesen macho darabokat jázszott, pl. Brahms-ot, és máig nem értem, hogy rakta össze fejben az egészet, mert Brahms teljesen pitbull zenéket csinál.
Beszélgettem vele erről, azt mondta, hogy meg kell érteni Brahms-nál (is) a zenét, hogy miért ott, miért akkor és mit tesz oda. Érteni kell. Át kell látni.

Ezt picit értettem, amit mondott.

Ezek a kislányok valószínűleg nem értik a zenét, de ez eléggé gyenge érv, ugye, mindezekkel együtt. "érteni" a zenét - háááááát, necces szöveg, nem pontos, és a lányommal ebben egyetértettünk, hogy ezért nehéz a zenetanárok dolga, mert egyértelműen érezhető (rossz) dolgokat le kell fordítani szavakra, és ez nagyon ritka, hogy sikerül, a lányomnak szerencséje volt. mert találkozott ilyen mesterekkel.

heki 2020.10.29. 21:43:55

@heki: nővérem is zongoraművész, ő pl. azt a nekem meglepő információt mondta, hogy a bécsi klasszikusoknál (Mozart, Haydn, Beethoven) soha nem szabad figyelmen kívül hagyni a zenei humort, szarkazmust, .... de azt hiszem erről írtál már.

Frick László Intézet 2020.10.30. 07:19:51

@heki: Végülismagammalis szarkasztikus voltampersze. Összességében a felnőtt néni, valamint kedvencem Tina Sképes valamit bele is vinni a játékba.

Sokat idézem Karinthy Frigyes bölcsességét.

Szerintemigaz az a felfedezés,amiszerint a DNS egyben egy 400 CD terjedelműmemóriatár is és nrem tudomelhinni, hogy génemlékezetünk nemi-specifikusés csak a férfi vagy csak a női elődeitől vannak emlékei egy férfinek vagy nőnek.

Egy nő csipejében kélhetnek férfi-reflex-emlékek meg egy férfiben is megmozdulhat a nő,amikor a kisbabáját amellkasához öleli.

Igazábólgitározás közben egy férfiben kélhetnek a fasszalbánás reflexei.. erre gondolhatott a néhai Ottó

Természetesen ahogy el tudom fogadni egy amerikaifavágóinges, overallos bakancsos bányagépkezelő amerikai nőtőlazt, hogy ő bassza meg a pasit,akit felszed ... ezt most a két női olvasómmiatt nem fogom részletezni, hogyan tud egy amerikai nő megbaszni egy férfit.. német nőknekis össze szokottjönni...

Egészen más a germano-anglo-saxo vagy pl a nagyorosz női attitüd,mint a magyar... A magyarokat alapvetően is súlyosan terheli amkulturaközi kompország-attitüd, hátmég az önhazugságra meg önámításra,a szépelgő tettetésekre hajlamosabb nőinket.

Egyszer nézegettem egy 2méteres idült alkoholista embernek látszó orosz kanállatot és .. egyicipici,kb 145/36 orosz nőmajdnem levert,mint vak a poharat,hogy merekén így az őállatára nézni -nyilván ő is könyvelt a családi vállalkozásban.

Vagy egy hónap után hazajössz kínából,miután láttl vagy 301-40 milliókínai nőtmagyarország, Budapest utcái kurvabazárnaknéznek ki aztán.

A budapesti banán lány pedig azt mondja,azért nem kezdkínai fiúval,mert az nem képes feldolgozni a "kopás van!"-t nem adja fela küzdelmet és kakaska-páváskodik ottan,amikor pedig má a banánlány nagyon nemakarja.A banán lány azt szereti a magyar pasiban,felkapja,dobja és a dobott nemkezd elott férfiskodva erősködni,hogy de mégis,még egy kanyart.

A magyar férfiakmilljószor idérikmeg az asszonynak a szénné kefélést,miközben 20mppriccprucc végeznbek éslefordulnak horkolva fingani. Ez volt az oka annak, hogy a francia arab szextúrista srácok horgaira ezerszám akadt a valóban diák budapesti lány.

Amerikában sokkal őszintébben megy ez is, a férj megigéri az asszonynak a szénné kefélést,lehet bérelni afroamerikai férfiakat,börzdire egyet, valentálynra hármat, jó alaposan szénnékefélteti az asszonyt,ez ott teljesen benne van a hagyományos nemzetikereszTYén kultúrába tokozódva,mint tolljú a kacsafarhátba.

Frick László Intézet 2020.10.30. 07:25:06

@heki: Hayd, Joseph vagy Mozart popzenésznek gondoltákmagukat,akkorpop volt,amit csináltak, vagy héromszorismételtemmár a Haydn-anekdotát,miszerint egy Haydn bemutató után egy héttelkocsmában játszották (aki sem adott)művet, tehát valakileszedte fülre (mint Mozart szokása volt) a bemutatón és továbbadta. Mert haydn kérdésére a kocsmazenészek azt válaszolták, hogy fingjuk sincs, Willy mutatta a szomszédkocsmában tegnap...nagyon megy.

Azt ismered, hogy az anglo-germano himnusz alap is eredetileg Haydn ötlet?

Biztos vagyok abban, hogy Haydn és Mozart között téma volt az.. a szint..amit mi komolyzenének nevezünk.

Szilárd meggyőződésem, hogy Bach nempopzenének szánta a gordonka és egyes hegedűszonátáit. (Bach a bundok és a billentyűk miatt a gitározást meg az orgonálást annyira nem tartotta nagy művészetnek,mint a hegedű és gordonka játékot)

Frick László Intézet 2020.10.30. 07:27:57

@heki: YngwieJ.Malmsteent szoktam az üresfejűvirtuóznakmondani.

Tina S ügyesen kopíroz.. de.. benne van valam,ami Malmsteenben nincsen,aztán majd meglátjuk. Akulcs Steve Vai,a kevésgitárosok egyike aki tud gitárt kottázni. (Cucurullo Vai- kottábóljátsza,fejből persze)
www.youtube.com/watch?v=gV9nSZWm308

Namost Tina S már ilyenbe nem fog,annyira egy semmi az ő tudásához.

Frick László Intézet 2020.10.30. 07:31:01

@heki: Kapcsold be sorba az összes videót
és úgy hallgasd meg:
komoly!
Majd meghallod
és a dramaturgiai tökély:a nénimarad a végére
fasza lesz, csak nagyon-nagyon hangosan kell hallgatni
Tibusz Atya beállításban (minden föl,könyékkel)

ez se rossz
www.youtube.com/watch?v=nJi8iSpzq9I

Serény Vélemény 2020.10.30. 11:18:42

Amikor zenélnek, akkor nem csak a zeneszerző, hanem a zenélő "szelleme" is megnyilvánul, és "jön ki". Nyilván egy maszületett kisscsaj nem fogja tudni azt a "szellemet", amit a pink floydosok átéltek valaha is. Mert az emberek 99,9%-a abba már bele kell, hogy haljon.
Nem lehet túlélni. Aki túléli, abból vagy hitler lesz, vagy H R Giger, vagy Boris Vallejo.

Frick László Intézet 2020.10.31. 05:45:13

@Serény Vélemény: ... ellehet "kapni" a szellemet. Általában "egy fajon " "egy kultúrán belül" nincsen probléma.A japán zongora és egyéb"komoly"zenei művészek fanatikusan szorgalmasok. beiratkoznaka Mozarteanumba.. Schiff Andrásmesterkurzusira fizetnek be.Tényleg..elmennek,ameddig elmehetnek,de nem tudnakMozartotjátszani,japánuljátszákésígytovább.Még a banánembereknek sem megy...

Az elektromosgitározást a blues felőllehet megközelíteni és a blues pedig Mick Taylor kivételével... a jó blues játékhoz... blues élet kell.

Frank Zappa,a pedáns, nyárs-és kispolgári sznob precíz üzletember,módosítószerek nélkül..szép családiéletben.. alegkevésbé bluest volt képes játszani.A bluesélet,az funky és igazi punkélet. Jimi Hendrix,ahogy kirakjáka nagy semmiben a sehola bandabuszból a minuszokban az átizzadt nejlon fellépőruhában kabátnélkül.

Jimi Hendrix,amikor a szerelmét strichelni küldi, hogy legyen pénz piára.

Tina S ..nyilván kislány,hogy tudnáa zt hozni,amit Gilmour Nem is várom el...

És azt mondom, annyit nem is ér a blues élet
süti beállítások módosítása