Olvasóim, emlékeztek, mind  a huszonhatan s a könyökötökön is hányszor jött már ki a rinyálásom azon, hogy az "újságírók" azt hiszik,   bárki, aki autót vezet az már sofőr.

Aztán vannak a pedagógusok. Vannak iskolák, amikben tantárgyak, amiket nem pedagógusok tanítanak, hanem...idézem a pedagógusokat, csak  óraadók.

Tanít valamit, de nem tanár. Pedagógusnak pedig pláne nem nevezhető.

Ma már szinte hihetetlen,de a tanári, az eredetileg nem csak egy munka  , hanem hivatás is.

 

Az óraadó leadja az óráját és már , ha nem ad le órát nem is több bárki-más nemtanárnál. Esteleg elmondhatja, hogy óraadó egy iskolában...erős túlzással tanár, de semmiképpen nem pedagógus.

 

Nem tudom,hogy a PDSZ-nek[ "Pedagógusok" Szakszervezete] lehetnek-e tagjai óraadók. Kötve hiszem. Ha tippelhetem, szerintem óraadókat nem vesznek föl a szakszervezetbe.

 

Magyarországon sofőröknek komoly szakszervezete nincsen.A budapesti buszsofőröknek van ugyan szakszervezete ,de a hivatásos gépkocsivezetők buszsofőrökön kívüli szegmense szerint a buszsofőr, az nem-sofőr. Ezzel a problémával is foglalkoztam már eleget, ha bárkinek kérdése lenne,válaszolok a kommentekben.

 

van a havansapka-ha nincs sapka-szillogizmus.

A havansapka-hanincs sapka szillogizmus lényege nem a sapka, bár a szillogizmus logikatudomány-formailag a sapkáról szólna.

 

Ebben a tekintetben a PDSZ , azaz a "Pedagógusok" és "Demokratikus" Szakszervezete fő feladata nem a magyar iskolaügy vagy abban a dolgozó pedagógusok jogi érdekképvislete.


Ennél a PDSZ-nek sokkkal-sokkal nagyobb a baja. Akkora nagy baja van a PDSZ-nek, hogy amellett az egész magyar iskolaügy is csak egy pthiha semmiség. Hát akkor a pedagógus hivatás.

 

A pedagógus hivatás szépen és egyben könnyekig hatóan utoljára a Veronai Buszbaleset kapcsán került sajtóterítékre,volt egy hivatástudatos pedagógus,aki az égő buszból kimentette a gyerekeket majd meghalt.

 

A hétköznapok hőse pedig a minap az az öreg kórházi ápolónéni lett, akit kiképeztek ugyan lélegeztetőgép kezeésre,deazértőúgy érzi, hogy élesben nemmernékezelni a gépet.Itt, ennél a pontnál kellett volna a Retek Klub Hiradó szerkesztője szerint zokogva borulnunk a távirányítókra ,annyira sajnálni ezt a nénit. Innen, vagyis a 26000 kiképzett lélegeztetőgépkezelő áplótóla Retek' szerkesztője halálugrássaljutott elodáig a következő mondatban,miszerint mindössze 400 lélegeztetőgép kezelésére van személyzet is. 1 géphez 1 nap 4 ember kell,mert a négy ember ugye végig ott áll a gép mellett. El nemmozdulhatna mnás géphez.

 

Amennyit én tudok a pedagógus hivatás  hivatás jellegéről, az olyan esetekben,mint pl ha tűz ütne ki egy iskolában,leszakadna egy partszakasz a Rám-szakadéknál iskolai kiránduláson (=tanórán kívül) ...Eger  utcáin részeg garázdák kötözködnének a gyerekekkel meg ilyesmi, akkor a pedagógus hivatás-szerűen kezd el viselkedni.

 Mondjuk: A vegyesboltban éppen a pedagógus kerül sorra a húsospultnál, amikor a pénztárnál őrjöngeni kezd egy mélyszegény, erre a pultos odabassza a nejlonkesztyűt meg a kötényét azzal, hogy ilyen agresszió idején őmajd nem lesz bolond itt a  pult mögött állni,hogy még őt is úgy pofozzák meg,mint a pénztáros kollégát, hanem léc a raktáron keresztül,ahová idegeneknek,még pedagógusoknak is tilos a bemenet...Kíváncsi vagyok,Sanyinéni felháborodna-e ilyen esetben a pultos magatartásán...

A mozdonyvezetői munka az nem hivatás,de a gyűjteményemben több olyan mozdonyvezető halála történetét rögzítettem,akiknek csak hátra kellett volna menekülnie ütközés előtt a másik fülkébe és megússzák,ők azonban a haláluk pillanatáig próbálták fékezni a vonatot...

 

Itt vannak pl az orvosok.Minek kitéve a járványban. Ahelyett, hogy a sarokba basznák a sztetoszkópokat hogy most őkmennek haza,mert nem szeretnének meghalni. . Pl belehetne vezetni a telefonon keresztüli távgyógyászatott, Bezzeghollandiában ugyanis ez a bezzeggyakorlat.


ennek megfelelően tavasszal,mint így utóbb a járvány mai szakaszában már látjuk,sehol sem tartott még itt és így az elsőszakasz,amikorpár sanyinénimeg ilonkabácsi elkezdett ajvékolni azon,őkmennyire kitettek és veszélyeztetettek,erre sikerült a Potrohás Geci-t (a grófnő kedvéért használom a Varacskos Maradóna Cigány Hitler Kádárnak ezt a nevét) vasárnap beugrasztani az iskolabezárásokba és a "digitális oktatásra" áttérésre,majd az index már hétfőn azonnal bejelentette,hogy az iskolabezárások miatt dolgozók ezreit fogják kirúgni.

Teljesen rövidre zárva a szillogizmust a baj nem a járvány vagy az, hogy az oktatás digitális-e vagy hogy a szülőknek már nincsen szabadsága és ha otthon maradnak az iskolás gyerekkel,akkor rákell döbbenniük, hogy Sanyinéni gyakorlatilag semmit sem tanított az iskolábanés a harmadikos gyerekük az elsős minimum követelményeket sem teljesíti,bár 2.osztályban is hármasátalaggalvégzett.

 

Az egész osztály hármas átlaggal végzett,mert a jóképességű gyerekek ugyan csupa ötöst kaptak,de mert unatkoztak órán,hát rosszalkodtak és arra meg 1-est.ÉS így pont azt az átlagot érték el,mint a semmit nem tudó,de nagyon jólviselkedő gyerekek.

Szerintem ez problémája a mai magyar iskolaügynek

 

a PDSZ -nél, bár nem bevallottan, ám valójában viszont kizárólag Orbán Viktor a probléma. Egyszerűen a PDSZ képtelen fölszabadulni az Orbáncentrikus Világkép alól. Az idén egy pillanata nem volt még a PDSZ-nek,amiben ne a politikai szolgálattétel hivatásának éltek volna a pénzen, amit a pedagógusoktól meg az állam-tól a pedagógusok érdekképviselete örvén huzigálnak.

 

Ó, hát egy semmi ez,modellezük a problémát,fogjuk meg a Potrohás Cigánnyát és vágjuk ki a gecibe,majd vizsgáljuk meg,mennyivel lett jobb ettől a PDSZ aktivistáinak.

Hátööö... ee...ehm... semennyire sem, hiszen attól még, hogy a KádárMaradónát kivettem a képletből Orbán lesz a hibás kb a 2078-as tanévig. Ami,a tanév a Mesterséges Intelligencia mai állása  szerint biztosan digitális lesz, ha lesz járvány, ha nem, ha van sapka,hanincs.

Mi a megoldás?nna.jpg

Szerintem az a megoldás, hogy a PDSZ szakszervezetesei nyomtassanak ki Orbán Ráhel meg Orbán fotókat,a spermások verjék ki ezekre,a nénikmeg meg akinél üres a zacsesz, a nénik szokásai szerint pisálják le és teljesen biztos vagyok abban,legalábbis a freudológiatudomány mai állása szerint, hogy könnyebb lesz nekik egy pár percre és azalatt akármég apedagógusokkalmeg az iskolaüggyelis képesek foglalkozni:

KITALÁLNI A HARMADIKMEGOLDÁST AMI NEM A DIGITÁLISRA ÁTTÉRÉS MEG NEM A PEDAGÓGUSOK FELÁLDOZHATÓSÁGA A JÁRVÁNYBAN

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2916239732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása