Európa legnyíltabb társadalma a magyar.

A magyar társadalom történelmileg Nyílt Társadalom,már ezeréve nyitottabb volt a magyarok társadalma pl az oirópai germano-anglo-saxo társadalmaknál.

A maimagyar társadalom sokkal nyitottabb, mint a mai német társadalmak.

A német. nyitottság az afféle lecke,felmondják a passzusait,mint jótanulók, azonban a gyakorlatban a baden-badeni rendpárti feljelentőember számára egy ,a faliujában valamiért parkolóúniós rendszámú autó is annyira gyanus,hogy feljelenti a Polizei-nélésami aztán a csúcsa ennek a nyitottságnak,a Polizei ennyire ki is vonul.

 

Már Szent István korának társadalma sokkal-sokkal nyitottabb volt a kor germanoid társadalmainál, vallás-szabadabb,alkotónépeivel sokkal-sokkal türelmesebb volt és főleg tartalmilag is, nem pusztán dumaszinten, befogadóbb.

A magyarok komplet nomád-állattenyésztő infrastruktúrávalé rkeztek és a kor léptéke szerint pillanatok alatt, talán ha 2-3 generáció és száz év alatt eltanulták az itt élő szláv népektől a letelepedett-mezőgazdálkodás alapjait.Vallásitürelmes is volt ez a társadalom,a "vallási villongások" a nyugat-oiropid társadalmakhoz képest megmaradtak dumaszinten..úgy átalában is minden oiropid viszály Magyarországon ellaposodott a dumálás pofázás, esetleg hőbörgés szintjein.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5316238550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arnyekveto 2020.10.14. 13:11:29

család (ószláv 'cseljad' = 'háznép'), 12. század Magyarország. A germános rabszolgásítás és alá-fölé rendeltség helyett, nomádosan vagy magyarosan a földönfutó népeket nem vérségi alapon családokba verődve lehetett megtalálni a legrégebbi falvaink helyén, egy háznéppé váltak már a 11. század folyamán, földet kaptak, építhettek, élhettek, mesterséget űzhettek, mint szabad emberek.

Frick László Intézet 2020.10.14. 15:06:12

@arnyekveto: Ez nem kész bejegyzés, de újabban az időzítő már alig működik...
süti beállítások módosítása