A minap az elbaszott kapitalizmusképünkről volt szó... most csak megpróbálom nagyon óvatosan vissza-felfejteni az asszociációim hártyáit, Thomas Pynchon Beépített hibá-jának a harmadik olvasása alapján*  a kapitalizmus halála végtelenórájának első percei,a rög Hollywood fölött a Columbo-ból, amit mindenkinek kötelező sznob módon lenéznie, holott  egy epizódott rendezett Jeannot Szwarz -ezt, amiben [Ashes to Ashes ]a rendező [a színész,aki a főszereplőt,a temetkezési vállalkozó gyilkost játsza] arra utasította az operatőrt, az operatőr meg a segédeit,akik tényleg is filmezték,hogy a lehető leghétköznapibb,legvalódibb,leginkább-úgy-ahogy-valójában állapotában filmezzék a bozótos dudvás rögöt , már 1997-ben telipakolva mobiltelefon és URH átjátszókkal... onnan beugrott az, hogy míg Pynchonnál számomra egy érdektelen díszlet a "krimi" és már A 49-es tétel kiáltása kb 3-4. olvasása táján megtanultam, hogy a Pynchoni Rejtély az olyan,mint a citrom a halételekhez, amit én nem szoktam alkalmazni, mert elveszi a halételből a lényegét, a halszagot. A halszagú halétel  csak azokat a nőket zavarja, akiknek halszagú szokott lenni a pinája és ehhez még ráadásul nemigazán vannak jóban a sajátpinájukkal.

Tarantino a Hollywoodi Mesé-ben egy igazi bűnügyet állít be háttérnek a kis Roman Polanskival...

 

...és itt eszembe jutott: Honnan a faszból is érezhetné azt az egy életre mámorító burzsoáziaszagot Tarantino, amit egy szocialista országból érkezett érezhet, amikor megérkezik Burzsoáziába,mint pl a kis Darvasi Lacika az apukájához Amerikába.

 

Ide elképzelem Darvasi László lehetséges monográfusát,még gimis a kiscsaj,az a szokásos,a nagyonnagydarab és hófehér sportcipő a kiszoknival. Mindig a nők cipőit szoktam megnézni,nos újabban,amióta már ennyire mimmmehhalnunkkell és a pusztulat folyamatos, a család akinek nem futja 4 nap apartmanban a Balatonnál az Utolsó Békeévben [2019-ben] , az a valamivel kevesebb összekapart pénzéből 10 napot tölt Thaiföldön.

Ma, a netokráciában, ha egy kis nő hófehér cipője makulátlan, gyáritiszta, az azt jelenti, hogy a szüleinek kurvasok pénze van a kislányuk újcipőire is.

 

Szerkesztőm javaslata alapján Darvasi László monográfusát NEM a mai aljasan képmutató és szemforgatósan tettetős netokrata polkorrekt szerint "szexistán" kéne megközelítenem, hanem tudományosan, vagyis éppen mik az olvasmányélményei a kislánynak az annyira majd jelentős vumensztyjudivá növekedéséhez, hogy képes lehet akár pályázati támogatást is nyerni egy Darvasi László-monográfia megírásához. Jó,akkor nézzünk szét a kislány  könyvei között, amiket már olvasott. A Darvasi Összes-en kívül,persze. Megvan a Háy Összesésegyébként Grecsó Krisztiánt olvas már mióta,már nyolc éves korában is Grecsót olvasott.

Tarantino azt -és mennyire zseniálisan jól is!4!4!!- hitte, hogy politikaikorrekt-tettetésből többet fizet nem beszélni Polanskival.

Na ezért sokkal-sokkal erősebb a szocialista filmművészet a burzsoá filmiparnál.

A környezettudatos biokapitalista a cselédjével mosatja a magánrendelésére tucatszor-a-tucatszám legyártatott fehérneműjét és természetesen ki is vasaltatja,mert a vasalás, az fertőtlenít is.

A netokrata megszagolja a fehérneműjét és amíg nem annyira foltos vagy állja a szagát hordja, és aztán kuka,enter, rendel a neten egy újabb tucatot.

Ma a magyar nyomor ott tart, hogy a bakfislányok anyukái nem szarakodnak ott ezzel a fehércipő-divattal, amikor szerintük a kislányuk hófehér, szemre háromkiló-per pár divatos álsportcipőjén túl sok lesz a koszcsík és a hányásfolt, meg ami foltokat a nőiWC-kben mainapság összeszedhetni, nem guggolnak ott neki hidegzsíroldóval meg mikroszálas kendővel, mint a gyerekeshétvégéjén az a faszari, nevetségesen spórolós apu,  még egy kanyarra hófehérré varázsolni,mert kiszámolják az élőmunkájuk értékét,mint valami proletár nő,amikor nem süt kőttkalácsot,haneminkább vesz egy doboz Benei-féle tökéletesen műsüteményt 2200 Ft-ért. Anyu az 5000 Ft értékű egyórai munkájával nem fog ott cipőpucolással elszarakodni egy negyedórát,hanem rendel a neten egy újat az ecipőn.

rozsabaszoelettarantinoszerintpolanski.jpg

Nem tudom, hogy Darvasi Lacika, amikor megérkezett az apukájához Amerikába, mire revelált, majd a kiscsaj monográfuskodó vumensztyudi korában azért erre feltétlenül kérdezzen rá 2032-ben, én a büdös[nép neve] szocializációm következtében a Vaterlandban azon döbbentemmeg, hogy ha lyukas lesz egy bicikli gumija,akkor kiviszik az akkor még NSZK-szerte létező fizikaiszeméttelepekre és eldobják. Nem kimosnak egy ruhadarabot, hanem eldobják. Úgy lett angolszövet bitliszöltönyöm, hogy a burzsoá rokonom megvarratta,már a ruhapróbán a szabónál,ez annyira régen, hogy NSZK-ban a szabók is németek voltak még, szúrta nagyon a valódi angol angolgyapjú, ezért,amikor az öltöny elkészült és kifizette,többé nem is vette föl. Inkább elküldte a szegény rokonnak a kommunizmusba a Vasfüggöny mögé.

 

Darvasi László leendő monográfusa igen-igen mély irodalmi érdeklődésű, ma már páratlanul. Természetesen olyan általános iskolába járt, ahol a portán le kell adni a mobiltelefonokat. Mit iskola! - olyan óvodába járt, ahová a romániai Transylvániából hozatták a román óvónőket,akik fejből tudnak valami 100 Benedek Elek [román mesemondó] mesét és bent a szobákban mezítlábszabad lennie a  kis lurkóknak,még a román  dadusok is lényegében bölcsész kékharisnyáék, csak imádják a gyerekillatot,meg azt, hogy ebben az óvodában 280000 volta dadusok alapbére már 2007-ben. Ebbe az óvodába járt Stahl Judit kislánya.

 

Szerintem Tarantino mindig egy picit kihúzza magát és vagy két fokkal hátrébb veti a fejét büszkeségében, amikor arra gondol, hogy  e filmje előkészületeihez még csak szóba sem állt Polanskival.

 

Mindenesetre Darvasi monográfusának, ha ajánlhatok valamit, feltétlenülpróbálja meg rávezetni a Mestert erre az amerikai útjára és kérdezze meg az első 1270 szagról,ami Amerika lett neki.

 

Majd egy másik bejegyzés lesz, amiben a kapitalistaburzsoázia és a netokrataburzsoázia főleg a netokraták számára majd meglepően azonos vonásait és momentumait mazsolázza ki.

 

Előrebocsátom azonban: Sem az őskapitalista,sem a legújabb netokrata nem járatja, ha van egyáltalán gyereke még, azt a többimindenféle közé egy olyan akármilyen,bárki számára,mindenféle felkapaszkodottak,Iksz Faktor és vetélkedőnyertes, bingómilliomos meg zoknicézár prolikölykök számára is elérhető iskolába. [Ez a proli persze téves definíción alapuló.Ezt a prolizást vitatom itt már mióta...}

Nagyon fontos egy (1)közös a kapitalistában és a hipszter netokratában, hogy az Elhanyagolható Különbség a legfontosabb számukra.

Csak tippelni tudok, hogy Polanski mit tudott volna mondani Tarantinonak, ha Tarantino mondjuk tartalmilag is annyira igényes filmrendező, mint Huszárik Zoltán volt vagy Andrej Tarkovszkij.

 

WARNING LABEL4!4!Ma már hihhhhhetetlen,de amidőn Roman Polanski  Amerikába érkezett,még Amerikában gyárották a Levi's farmert !4!!44!!!44! CAUTION4!4!4!

és azokat a csak Texas államban ismert ordenáré hímzésű  kovbojnőingeket, amikkel Chuck Lorre szeretné Az ifjú Sheldon c.sorozatában azt kifejezni,mennyire alaposan ismeri a 80-as-90-es évek fordulója Texas-át.

 

Tippem szerint ma Texas-i Mérnöki Irodák Kambodzsában esetleg már Laoszban is bérgyártatják az ordenáré hímzésű női kovbojingeket.

 

Kizárnám Tarantino szempontjai közül azt, hogy érdekelte volna a szédület, ami Roman Polanski-t a párizsi vasúti pályaudvar büfésorán 1959-ben elfogta annyira, hogy még Jack Nicholson egyik szvingerpartiján a '70-.es évekből , a Playboy Kastélyhoz vezető alagútja torok-nagytermében , amidőn egy baleset következtében az egyik transzvesztita véletlenül elfosta magát, sem tudott magához térni. Ettől a szédületétől már csak vagy hat tyúklépésnyire van a Nicholson kastélyában a különszoba a magát 17 évesnek hazudó 13 éves kislánnyal,akit az anyukája tanított be és küldött oda a hírességet levadászni.

 

Ha én magam az első szagemlékeket vizsgálom,természetesen a vegyi mesterséges állományjavítókkal, sikérpótlókkal mesés kinézetűre varázsolt osztrák-és nyugat-német pékárú kínálat kifejezetten az emberi nyálelválasztást fokozó természetazonos hatású műillatai ötlenek föl. Jó, ne bonyolítsam,a bezzegnyugat-német és a hajdeosztrákmár természetazonos hatású  élelmiszeripar 50 éve már a disznóknak való vanilinfélékkel csobogtatta a fogyasztói emberinyálelválasztását.

 

Volt (van?) egy osztrák mesterségesélelmiszer gyártó vállalat, ami kitalált egy terméksorozatot olyan elkényeztetett osztrák meg nyugat-német (és talán svájci?) gyerekeknek,akik az Isten szép nevéért és a Christkindili irgalmára sem hajlandóak tejet inni,pedig annak a tejnek pont annyi köze volt a tehenekhez már,mint az instant műbanánpornak az igazi banánhoz.

 

A Szocialista Táborban vagy egyáltalán nem lehetet banánt kapni ,mint pl Taganrogban, a Szovjetúnióban soha,még  Lenin Szent Születésnapján sem,nemhogy November 7. ünnepe előestéjén, vagy csak Karácsony előtt,mint Magyarországon.

Bácsben meg annyi volt a banán nyáron,mint a szemét,olcsón jóformán,mint a szemét, Polanski meg a felesége 1959-ben Párizsban nem tudom,elsőre mivel ették teli magukat halálra, én kértem egy kiló banánt az egyik bécsi,külvárosi (ott a Duna-parton van a külváros...) piacon,pontosan emlékszem az árára, 2 Schilling és 20 Groschen volt kilója, a pontosság kedvéért 1  Schilling eladási árfolyamon 1Ft és 20 fillér volt [a vételit nem tudom,szerintem akkora ostoba akkor nem volt senki Magyarországon, hogy visszavigye Ft-ra visszaváltani a valutáját, amit megkaparintott)... Annyira régen volt ez,akimég a Ft/Schilling árfolyamból nem jött volna rá, annak a kedvéért írom,mennyire hihetetlen,de a piacon csupa osztrák árult. Az semmi,de minden áruházban osztrákok dolgoztak,osztrákok végezték a piszkosmunkákat,mint taxi vagy autóbusz vagy villamosvezetés, büfében, étteremben kiszolgálni. Láttam építkeezéseket,amiket osztrákok fizikai munkát !4!4!!4 végeztek! Ezidőben egy magyar szocialistaipari munkás órabére alsóhangon 10 Ft volt.

 

Természetesen a Kärtner Straße-n is végigmentünk, burzsoáélet-illatorgiában, a burzsoák, ha fingtak ott, nyilvánvalóan Kölni Illatot. Volt egy bár,aminek nem is volt kirakata, csak egy nagyon szép rózsapiros illatokkal gomolygó kloákája, úgy nézettki,mint valami mohó torok vagy szakszerűen tágított segglyuka egy pornószínésznek, OPIUM BAR ez volta cégérére írva, így természetesen én,mint hiszékeny kisfiú, azt gondoltam, hogy lent a bárban a burzsoák szívják mind az ópiumot és annak az illata az a gomolygás, ami szinte elbódított,úgy rángatott föl a Tante a harmadik lépcsőfokról, hogy mit képzelek.

 

már csak a

lábjegyzet

 

van hátra, biztosan volt valami tervem, soha nem tervezem meg, amit írok, nem haladok tökéletesen elvégelt mondatróla tökéletesen megkezdett, majd végigvitt és tökéletesen befejezett mondatig, arra emlékszem, hogy a magyar irodalomba a rózsabaszóélet kifejezés a szokásosan,tehát Dr Esterházy Mátyás dr_esterhazy_matyas.jpganekdotakincséből került be, hozzá pedig honnan-máshonnan ragadt volna,mint a ludovikás tisztek (feudális és burzsoá csemeték vegyesen a katonai főreálból ->  Ottlik Géza:Iskola a határon]

 

Otthagyom tehát a címben a rózsabaszást,mert nyilvánvalóan egy burzsoá, ha még kapitalista ha már netokrata,kínjában igazán nem tudván,mihez kezdjen magával,pl megbassza a a rózsát, talán annyi a különbség, hogy azok a mára kihalófélben lévő és elavult vén szar kapitalisták,amikor még volt nekik mivel,

külön kérésre , ha lenne, majd lent a kommentoszlopban kifejtem, hogy nő hogyan baszik rózsát

 

kínjukban már a rózsát basszák meg, csak a netokrata azt is egyedül.

A Korszerű Modern Jövőbevezető és a Földet a túlnépesedéstől halálbiztosan megmentő  Egyszemélyes Családformában.

autoerotikushalaljoel-peter-witkinfestmenye-autoeroticus_halal.jpg

Joel-Peter Witkin fotóművészeti alkotása:Autoerotikus halál

 

*Szerintem meg lehet fogni,el lehet azt a pillanatot kapni,amikor a kapitalizmus kifújt és meghalt.

Nekem háromszor is el kellett olvasnom ThomasPynchon Beépített hibáját, hogy elterelődjön a figyelmem,a,meg kell valljam, Sashta Fay bódító picsája illatáról. Amúgy a könyvkritikákat a fiúk mintha egymáséiról másolták volna az újságíróiskolában.

Valójában Pynchon azt a pillanatot rögzíti,amikor Amerikában meghalt a kapitalizmus,ezek az ingatlanbefektetések,amikben a föld-ingatlan-tulajdon marad a konzorciumé,ám a kartonból összeszart tákolmányok,amik 25 évet,tehát pont a hitellejáratot,ha kibirják a képletben,miszerint annyit fizetünk,mint az albérlet,ám 25évmúlva lesz valamink egyben,egy rakás karton hulladéka.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr8116206594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása