Van egy alaphibánk nekünk,posztszocialista mélabúsoknak a kapitalizmussal és Marxékkal kapcsolatban:

A kapitalizmusképünk,ami annyira megrekedt,XIX. századi pocakos, csíkos csőnadrágos,köcsögkalapos és frakkos,mint a faszi aplakáton,aki Hitlernek a pénzt nyújtja abban a hamis beállításban.

Annyira torz és idejétmúlt ez a kapitalizmuskép, hogy a gazdag és változatos szövetkezeti rendszerrel

még mezőgazdasági termelő szövetkezetek is voltak a 20-as években

átszőtt magyar gazdaságban már a kapitalista nemolyan volt,ameilyennek Rákosi meg Kádár alatt a népnevelő aktívákon ábrázolták.

Ott van pl a kőbányai gumigyár a céges lakásai még állnak és lakják is a Mádi utcában.Korabeli (90 éves) szőlőlugasok.

A kapitalista kente bizony már a mézet a madzagra vastagon.

A FORTEPAN-tén időbuszozáshoz is használom, megnézem a Horthy-korszak ipari kiállításának a képeit vagy szoktam tallózni szakmai évkönyveket, amagyar építészek és építőmesterek.Céhnek nem volt szabad mondani,mert az elavult szó.

Szervezetek és tömörülések voltak,a valamit érőmunkásságmind szervezett volt és,amint mármutattam,millióember a szocdemeknél meg pártízezer a komcsiknál.
---nem hiszem,hogy létezik magyar civilszervezet, aholtudnák az igazságot a magyar civilszervezetek történeteiről,
szerintem még a Horthy Miklós Emlékzenekar kontrása is azt hiszi, hogymagyar civilszervezetek mindössze a rencervátásóta lehetségesek.


Egy egész könyvtárat megtöltene csak egyetlen év évkönyv termése akb 1924-39.közüttiévekből. Szövetkezeti évkönyv. Egyletek és egyesületek.

Írók Gazdasági Egylete
-ennek volt valami dzsemborija Lillafüreden, ott felszedett ésmegdugott egy nőt József Attila,magát az affaire-t kis semmiségnek nevezte ugyan,de azértaJózsef Attilaköltészetétigen-igen jellemzómódon az Ódát a Mellékdal -lalmegírta,mintha a nő,akit elkapott egy fordulóra,annyit érhetett volna.



Még Rezeda Kázmér Tejigazgatóné-ja urát ismegtaláltam,természetesen A Tejszövetkezet vezérigazgatóját.
Még igazán jó képünk sincsen, ha csak így képnélkül elkezdünk okoskodni Marxról,a kapitalizmusról és ez...ez a szituáció... ezzel baj lesz a továbbiakban, ha csakúgy a meglévő szavainkkal elkezdünk szörfözgetni a neten,mert biztos vagyok abban, hogy van történész akadémikusunk,aki nem tudja, hogy az első magyar mezőgazdasági termelő szövetkezet mikor alakult meg.
Ha belegondolok,a kapitalizmusképünk kb úgy járt,mint a Womanpower. A melegvízhez vagy a spanyolviaszkhoz hasonlóan korunk nőinek bizonyos szegmense hiedelmei szerint a Womanpower.

Legtöbb blogbarátom ismeri már a vesszőparipáim méneseit meg istállóit,azokban mik kapálnak és prüszkölnek,pl a Harmadikutas Mozgalom,Horthy népfrontos és úgy polgáriellenzéke, hogy abba nagyjábóla filoszemitaliberálisoktól a polgári és népiesch kommunistákon át [Illyésre gondolok és mutatok konkrétan] el egészen Szabő Dezső extanítványokigmennyien belefértek.

Itt van mindjárt a "kisgazda" kifejezés,aminekmilyen íze lett a szánkban Horn Gyula agentprovokatőr ügynöke, Dr Torgyán miatt.
Kovács Imre egyetemista és kisgazda felvételei az ormánsági egykézésről.

---hogy áll ez a mai történelemkönyvekben? "A kisgazdák verték széjjela TSZ-eket, Torgyán"

Miközben a kisgazdák hozzá sem fértek amagyar mezőgazdasághoz és a  politikaibalfasz, oktondi és tragikomikusan hiszékeny  Dr Antall a kárpótlási ötletével sem tudta megakadályozni azt,ahogy a szocialisták,sőt,tovább megyek: véres szájjal hőzöngő,magukat baloldalinak beállító szocialisták a volt szövetkezeti vezetők  500 Ft-értvásárolt tagi viszonnyal széjjellopták a termelőszövetkezeteket

és ha állami gazdasság menedzserei voltak,akkor az állami vagyont pont úgy lopták széjjel,ahogy a Magyar Rádió és a Magyar Televízió menedzserei.

Ennek a "kapitalizmus képnek" a végén van Gyurcsányék és az Index megsemmisítő érve:


"Tik szavaztatok 1990-ben a kapitalizmusra, szopjatok akkor!"



És a lényeg:Az emberek tényleg a kapitalizmusra szavaztak,amit a sógormesélt a kapitalizmusról,aki 1984-és 1989 között Münchenben a BMW-nél dolgozott meg akik disszidáltak és még a 60-as években kezdtek el kint NSZK-ban dolgozni, Wolfsburgban az a 20-30 magyar "Ter Unkoorische Jani"

Az Unkoorische Jani ez egy konkrét kép,elkezdték a BMW egyik igazgatójának magyarázni,hogy Janinak
ÚNIÓS ÁLLAMPOLGÁRNAK
lejárt a munkavállalási engedélye és haza kellett küldeni, ha visszahozatnák,jönne az Arbeitspolizei [egy TEKalakúkommandófegyverekkel] és akkor ittmindenkinek a betonon kéne hasalni Herr Direktor-nak is. Ez valamikor 2007-ben.

"Sanyi, ha ebben az életben még akarsz Pick-szalámit enni, veddmeg tőlem a kócerájt, mielőtt tönrkebaszom unalmamban!"

/Leisztinger Tamás Csányi Sándorhoz egy estélyen/


Én,egészen véletlenül már 1973-ban és 1975-ben is találkoztam igazi,nem tankönyvi akkor korszerű kapitalistákkal. Divat voltmár a fitnessz,a  biokultúra,pl makrobiotikusakat zabált a kapitalista és Schlange volt,nempedig GroßePauch... Jézus-szandál,indiai ing és indiaiszövet könnyű,szellős trapinaci alsógatya nélkül. Egy gondosan műrojtolt álkatonai hátizsák.

Ezek az emberek szociális érzékenyek voltak és ferit,a Hungarocamion-tól, ha Herr Direktor meglátta, megállíttatta a Vezérimalac Passat-ot,kiszállt és 50métert is képes volt gyalogolni,hogy kezet fogjon Ter Schaffeur-rel,Unkoorische Franzi -val.

Hol volt már a kizsákmányolás,a kizsákmányoló... a BMW Wallis műhelyfőnöke volt,aki azt várta el a karosszériásától, hogy havi 73000 Ft-ért keressen meg a cégnek havi 11milliót. "Vasztakurva,ilyen jólfizetemakarosszériásomat, hogy Cápa 720i-je van? [ 16 éves.....őkasznizta kimeg festette lemagának, hiszen a szakmája ] És amikor Feriék a Frangepán utcáből 300kp plusz mozgóbér+szolgálatiautó a segge alá meg az üzemanyag,ami belefér,elcsábították,akkor vállat vont azzal,hogy amunkanélküliség ezen fokán 100másikat talál kevesebbért.

Ilyen képe volt a magyar elitnek a kapitalistáról. És a szockap ezt a tankönyvimértékét töltötte be a képzetes karikatúra-kapitalistának. szockap.jpg

Darázs István,egy 8 osztályos tahó..megvette a jászberényi keverőt a GMV-től 10MFt--ért,mert ott annyira lopott a menedzsment, hogy a GMV vezérkara nem akart kínlódni velük és ez a magyar zsírparaszt a csak Tóta W szerint nemlétezőjózan paraszti ésszel félév alatt koreai szinten csinálta meg a kapitalizmust. Valkami van ezzel a Jászberénnyel,mert Kasza Lajos is megcsinálta. Darázs frencsizében éves vacsorákat rendezett,mint valamikorszerűmodern bezzegsvéd sertéshúsgyáros, év névre szóló cimkés kocsisborokkal lepte meg az üzletlánca vállalkozóit. Hol tanulta ezt? - hát nema Népszabadságból,a Mozgó Világból,a Valóság számaiból,nem aKÖZGÁZON tanulta, hogyan kell kapitalistának lenni.

Azix 1998.február. "Unatkoztunk az autószalonban és akkor valaki felszólt a műhelyből, hogy a Ford kibaszta Darázs Jóskát és már FIAT kereskedő,még ilyent nem hallottunk, hallgassuk meg, hogy dicséri a FIAT Ducato-t éshogy mekkora egy fos a Ford Transit ahhoz. 1997.Karácsonyán még a Ford Transit volt a vallása.Jó,felhívtuk,meghallgattuk,felváltva bújtunkel a WC-n röhögni, és megkérdeztük, hogy bár a Ford kirúgta,de mi mégis új Fordot szeretnénk.>> Ford? - perszehogy! Milyen színűt a melyik fajtából, hogyne! << "De maga már nem hivatalos gyárikereskedő!" >> Oszt? Az ótó se jogosítvánnyal megyen, hanem benzinnel!<<"

""Annyit fűznék ehhez hozzá,  hogy ez a Darázs Jóska, a Pista testvére privátbankár is volt a 8 osztályára,  felhívták berényi vállalkozók, hogy ha lenne 20-100millió Ft-juk otthon az útban keresztben és félre raknák onnan, mondjuk neki, akkor milyen rövididő alatt hánymillióval többen adná azt vissza és akkor Darázs Jóska mondjukmondot félévet és húsznillióra a huszonnégyetés akkorodakűdették neki táskában a pénzt,őmeg,ahogy igérte,akkor a huszonnégyet meg majd vissza."" "Mondjak számokat... amikor Darázs Jóska vidéken eladott 500 autót, akkor Petrányi fent Pesten 340-et,kibaszta a Ford,erre eladott a FIAT-nak 860 autót és feketén még annyi Fordot, amennyit egy gyöngébb vidékikereskedő:D" Miért csinálta ezeket a Ford ? "Pár embernek a Ford Hungariánál  nem tetszett a Marc Simpson pofája és ki akarta baszatni a Ford Hungária elnöki székéből." "Ez a Ford Europe..ez ..ö...nemegy kapitalista céglenne?" "Biztos az,a faszomat érdekli,én hálaistennek már mióta Suzukit árulok!" 

Ötletem az lenne, ha még lenne magyar oknyomozóújságíró,aki fel szeretne tápászkodni a hereveregető-piázgató internetezgető szobai kerevetjéről,minek a történetét írja meg, ha valami magyar kapitalista történetet szeretne,a VIDEOTON története,a máig is tökéletesen ismeretlen történet, ha SzélesGábor történetét nem tekintem, csakhát Széles Gábor a VIDEOTON  1990-óta nyílt történetéből egy név és pl van ott más, 24 név,akik meg hithű vérszocialisták és rendesen cigányapjafaszázzák a Zorbánt. Csak...ehhez..kéne egy kis levegőt színi a Lordok házában, ahol fogadjunk, hogy egy kurva indexesújságíró nem járt még és nemszívott onnan levegőt...
---
jah,most odabaszom a gitárt,mint David Grohl

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3916205232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása