Rövid történelmi közelmúltunkban ez már a második pillanat,amikor a Felnőtt Bácsik,a Szalállas Pulóveres Nénik. fekszenek a szobájukban,követik a médián az eseményeket s reggeltől estig vetik reményeiket egy vadiúj baloldal  feltámadásában,amit ezek a szűz,ártatlan,még behasználatlan gyermeki arcok fognak megteremteni. Nyilván nemmaguknak,mert a 36-minuszosoklényegében és súlyozona szarnak beleapolitikába,érdek telenbek, nem is néznek televíziós műsorokat sem.

A 2018-as és a 2019-es választásokra a Momentumnak a nagymamák meg a nagypapák a nagymamák ösztökélésére gyűjtötték az ajánlóíveket. És mentek el szavazni a Momentumra.

 

Nekem ezekrőla nénikről meg a bácsikról a lakótelepek népének az a szegmense jut az eszembe,akik inkább buknak a lakásukon másfélmilliót,semmint hogy 50000-ért felfogadjanak egy profi takarítócéget,aki kiganajazza nekik a szutyok és szenny, zsír és maszat, húgykő és foltok,reménytelen konyhabűzés masszív budiszag egy részét,nem. Arról szó sem lehet, hogy nekiálljanak egy nagytakarításnak,inkább meghirdetik a lakást és persze a hirdetés napjától már egyáltralán nem is takarítanak, majd az új gazdája kitakarít.

Háromszor gyalogoltam beleköltöztetésközben ilyen lakások hűtőszekrényébe,megkérdeztem, hogy ezt vihetjük-e,a háziasszony nézett,mint Vanda a Barátok köztben,persze hogy, megfogtuk, gyorsan körbeszigszalagoztuk, hogy ne nyiljon ki az ajtaja, hórukk ésa hűtőszekrény televolt tavaly óta rohadó maradékételekkel, zöldségfélékkel,félig kinyalt lekvárosüvegcsékkel meg felpimpósodott borokkal és a levek, természetesen a levek mind a combomrameg az alkaromra

Negyedik alkalommal először kinyitottam a hűtőszerényt s azután kérdeztem.

"Méé? -aszittem,így viszitek el, nem? Minek pakójja ki aztán meg be?" -nézett Szandra azzal a bornyúképpel,ami Litauszky Lilla  szerepének a tartozéka a Barátok közt-ben.

litauszkylilla.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1316196102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása