sikbolygo.jpg

 

Elgúnyolódgattam itt a gyáva nyúl indexeseken,

macska nemeszik nyulakat,drága Stump fúr

akik fenegyerekként adatták előmagukat a harmincas éveikre szenilis híveikkel,amikor egyszercsak megvilágosodott bennem:

Hiszen...ezek az emberek nem jutnak túl a csavaron. Nem értik a szövegek mögöttesét. Színén vesznek mindent. A kólás csipszcafatokat sugárban röhögik a köcsög kanadaiakon,akiket még lám a SzúszPerk is fikáz.

Ezeknek az embereknek elég beültetni Semjén Zsoltot,a FIDESZ - KDNP seggarc-zsírhülye stüszivadászát intendánsnak az idexbe és akkor visszahívhatom Szily Lászlót, Bede Mártont, hogy lapos gellerekkel és digitális mandinereket adva a szövegnek úgy írják a kötelező fideszpropot, hogy alul meg visszavág 180 fokban.

Vidnyánszky= ukrán = Moszkvától Vlagyivosztokig. Szovjet= büdösruszki.

Ezek az olvasók már nem fejtikmeg a digitális szövegeket,azt hiszik,hogy Tibi atya tényleg pap,mivel élő papot egyébként már nemlátni, egy 10000-es településen sem, 47-en mennek a vasárnapi misére,miközben az aktív-tejelő gyüliketagok száma 483,a jehovák meg 208-an vannak.Még a metodisták is aktívabbak abban a városkában,mint a katolikusok ,akiknek a kormány Orbán  iskolát adott, van katolikus iskola,be is terelnek hetente 300 iskolást az akolba,akik néznek ki a fejükből és elhatározzák,hogy bármik is lesznek,de katolikosok?- a faszt, azt.

Holélekén.
Melykikontinensen.

Síkbolygón.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5716190588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arnyekveto 2020.09.12. 16:49:14

Thrash metal, az angol thrashing (pld ostorcsattogás, pálcával suhogás) szó az eredete. Mint minden műfaj az undergroundból horgadt fel a mainstream felé, mely folyamat közben elvesztette minden élvezhető nüanszát ahogy zenéből termék, zenekarból management által mozgatott bohócbáb válik a profitmaximalizálás érdekében.
Az igaz ínyencek számára megmaradt a mainstreambe be nem kerülő death-thrash műfaj. Jellemzően minden jobb deaththrash zenekar számonként hoz akkora témákat mint a kommmersz Metallica/Megadeth/Anthrax/Slayer bármely 4 lemezének összes száma egybegyúrva. A nívós underground zenéket hangszerüket mesterfokon uraló huszonéves tehetségek rázzák oda kisujjból, örök szégyenbe taszítva minden szart ami valaha kifosódott lemezkiadóktól.
Az underground egy zárt sziget, a zenészek nem is zenészek, egyszerű dolgozó fiatalok akik saját maguk tanultak meg hangaszeren játszani, szabadidejüket próbahelyeken töltik. A zene iránti fanatizmusuk hajtja őket, ha van is koncert ritkán az kis helyeken maximum 100-200 ember előtt zajlott. Ha mégis megtörténik a kommercializálódás akkor talán még marad 70% underground az első pár lemezben, azonban amint az u. arány 50 alá megy, kommersz fos lesz belőle.
Ajánlott death-thrash, Martyr - Hopeless Hopes, Malevolent Creation - Retribution, Solstice - Solstice
:-D

Frick László Intézet 2020.09.22. 16:19:03

@arnyekveto: Sajnos.. ... számomra a Megadeth..meg ezek a "kemény" és "fém" zenék kb a lakodalmas rokk, zámbó jimmi (ejtsd jimmi) és...én... röhögőgörcsötkapok,többször kellettmár kimenteni emiatt nagyonkemény zenét nagyonbeélvező emberek közül.

A Vágtázó halottkémek viszont, az igen.

Számomra ezek a zenék nemkemények, számomra a hangzásplasztik,múanyag és túró. Nem a húrok csinálják ezt a zenét,hanem az elektronika.

Tudom, hogy mi fog következni,minden kiszámítható,semmi meglepetés,ismertharmóniák..nekem... nulla inger, számomra Nem az ostorcsapást hallom,hanem a sramelli cincogást. cin-cin-cinegér hatot tojt a vakegér ááhrr

heki 2020.09.22. 17:49:52

@Frick László Intézet: @arnyekveto:
Van egy réteg, a mai világban, akiket valamiért becsülök, hogy szeretik a trash metal zenekarokat, talán ifjúkori lázadásuk lefojtott energiáit projektálják át, de eléggé meghatározható, körvonalazható réteg, tanítványaim is között vannak többen, de szerintem ők pótcselekszenek.
Annak ellenére, hogy valahogy tetszik pszeudo-lázadásuk.

Hajlok dudi véleménye felé, ezek nem jó zenék, a youtube-on van egy csomó video, hogy torzító nélkül, ne adj'Isten akusztikus gitáron milyen gyengék ezek a számok.

Gitároztam, és tudom, hogy milyen jó érzés egy torzított effektes stb. zenei hangot hallani, nagy hangfalakon, aztán rájössz, ha megnézed pl. ezt a doku-filmet:
www.imdb.com/title/tt1229360/
rockstation.blog.hu/2008/08/08/vigyazz_hangos_lehet_az_elektromos_gitar_harminc_eves_tortenete_dokumentumfilmen
hogy az igazi zenész hármójuk közül a Jack White, na jó, Jimmy Page se rossz, de az igazi zenész White, ahogy a film elején barkácsol egy minimalista elektromos gitárt, nagyon pronyó alapanyagokból.

Arról nem is beszélve, hogy a trash-metal énekes(?)-módjának, hörögni nagyon, már külön van egy filtere, amit rá lehet rakni a mikrofonhangra. Mint az autotune. Ezek szerintem kis gennyes csalások.

arnyekveto 2020.09.22. 17:58:39

@Frick László Intézet: Én értem miről beszélsz! A metál azonnal kétfelé osztja az embereket, akik rákattannak azoknak onnantól nincs mese. Akiknek nem jön be azokat irritálja, idegesíti vagy röhögőgörcs...

A lényeget is jól látod, hogy a gitárból a gitárszerűséget pont eldobja a metál - és vastagon tesz is rá - a vaskos és tömör hangzásra, masszív falrengető tompított pengetésre mennek rá, mert kattant zenéről van szó! Egy rendesen megütött pergődob akkor@t szól hogy önvédelmi reflexből pislog tőle az ember - próbahelyen - ahol nincs kihangosítva a dob. A lábdob dohog, dobban akkorát mintha láthatatlan könyök nyomódna az ember gyomrába. A dobcucchoz van hozzárakva hangerőben a gitár és a basszus, ami ebben az esetben padlórengető hangerőt jelent és elképesztő hangnyomást. 90 decibel vagy fölötte, kis négyzetméteren pld 30-50!
Az Ampeg SVT 8x10" basszusgitár erősítő 1es hangerőn leveri a klub túlsó végén a polcról a poharakat, 2-es hangerőn a közönségnek elhomályosodik minden húrpengetésnél a látása ahogy a szemgolyót a fejet és az egész testet rázza a legöblösebb mély ami élőben elképzelhető... de még egy 4x12" hangszórós Marshall láda is próbahelyi hangerőn metál esetén üvölt és pusztít még mellette állva is, szembenállva vesekövet zúz és ökölcsapás szerűen gyomroz minden pengetés a húron.
Szóval gitárhoz annyi köze van hogy azon keletkezik valami jel egy kvintfogásból ami kéthúron fogott minimál akkordcsökevény, ha bármely más hangszer a rendszerbe kötve metált eredményezne akkor az lenne bekötve gitár helyett. Egyelőre FM szintézisen alapuló szintetizátor tudna még lenni az a valami, de gitárhoz képest nagyon körülményes pld a tompított pengetést majd kiengedett hangot váltogató témákat megcsinálni a szintetizátorral.
Egyelőre ennyit lehet mindani metálról,élő zene mely próbahelyeken születik, ez a gyökere... a koncertek is élőben mennek... undergroundja a legjobb és klubméretű koncertjei.

Frick László Intézet 2020.09.23. 06:26:20

@arnyekveto: Egyszer...mert szerintem pont az ízlés az,amin kell vitatkozni,az ízlésrőlvitatkoztam egy budai polgári gyermekkel,akinek francia volt a nevelőnője (a szocializmusban,érted) és alsó tagozatban angolszakos volt. Ő azt mondta nekem errőla kérdésről, neki egyáltalán nincsen zeneihallása,jóformán semmit nemérzékelmelódiákbólés harmóniákból,viszont a ritmusból valamit felfog és amellkasában a nagyon erős-hangos zene... ha jólemlékszem, Ted Nugent volt az első,aki bele is süketült,akkoriban még fent voltak a szinpadon a sugárzók

www.youtube.com/watch?v=Beh1ipK3hN0
-na,kb ez volt az a keménységi fok,amit sikerültelérnema gitározásban és szégyelltemis magam eléggémiatta
Tudom,hogy vannak,akik Bödőcs Tiboron tudják magukat halálra nevetni,én meg ezen:
www.youtube.com/watch?v=4kBIhOn_9CM
Élesen emlékszem,mennyire sokáig,kb 14éves koromig egykislemez,egyik oldalán a Led Zeppelin Black dog c.száma,amásik oldalon pedig a Led Zeppelin Rock and roll -ja,ez volt a keménység felsőfoka nálam.

Ezen viszont sírni vagyokképes, valaki ennyit tud TECHNIKAILAG , viszont semmi eredeti nem jut az eszébe, borzalom
www.youtube.com/watch?v=IVRD3A4XvDQ

Ez az ember majdnem annyi mindent el tudna játszani,mint Tina S.
www.youtube.com/watch?v=o6rBK0BqL2w

Kár, hogy ezt a lányt sem érdekli a zene.

Frick László Intézet 2020.09.23. 06:37:02

@arnyekveto: Nem tudom,pl eddig összesen háromolyan Esti Kornél koncertet láttam,amin Horváth Kristóf a koncert egyharmadában a telefonjávalküzdött,amiről a kisvonatát applikálta volna-Azt látom,hogy sokan már annyira kiakadnak a baszakodáson a wifi-vel meg a "füles"-ekkel,hogy felraknak egy Orange ládát, amire 1968-as technikával ráküldik a jelet,az elé 1968-as technikával egy mikrofonról megy tovább.Úgy látom,ez ma a célravezető és a megoldás is.

Részeredmények vannakazért amagyar rockzenében,mert ma egy névtelen zenekar lözepesdobosa is jobb,mint a P.Mobil vagy a HBB dobosa volt 1982-ben. A magyar basszusozás is sokat fejlődött.

1984-ben még csak nagy Ferenc tánczenei előadőművész tudott szöveget írni,majd 1989-re egy Lovasi András nevű srác egészen jóleleste Feri szövegalkotási trükkjeit

egyébként ez titok,de az idült alkoholizmus egyikmelléktünete a szójátékgyártás,pl a pinanyalatnyilag -szerű erotikus szójátékok vagy a hasonlóak,mint a
"Te is azt gondoltad rólam, nekem jó,ha néha megkaphatsz"

2019-ben 40 fontosabb tehetségkutató versenyen összesen 517 zenekar játszott,összesen 303 főnyi közönség előtt,a szart se érdekli a tehetségkutató szinpadán játszó,plegészen tehetséges zenekar fúvós-szekcióval és Ansley Dunbar függetlenített dobosiskolájával. Ót picsa és az egyik tud énekelnimeg gitározni, de a fasz se kíváncsi rájuk,üres a szinpad a poros késődélelőtt.

Frick László Intézet 2020.09.23. 06:42:18

@arnyekveto: Az idén volt zenekar, aki nyáron először játszott rendes nagy igazi szinpadon s akkor utoljára is, iszonyú nehéz volt az "500"-as nézőtérre bejutni, regisztráció, sorállás,ami jegy tavaly 2400 volt, az az idén 5000, na, beküzdöttemagát

aztán egy jótpofázott a többi kufferseggű baricsajszival.. egyszerűen a nézőtéren az "500" hangos pofázása elnyomott a szinpadról 3000 watt tényleges zeneiteljesítményt. De nem arccala szinpadnak, hanemúgy oldalvást ácsorogtak és pofáztak.
süti beállítások módosítása