-név nélkül-

dex.jpeg

A Karinthy-féle pesti pletykaforgási sebesség alapján fényévekkel ezelőtt indított agyonbaszás egyik fő szava volt az alkotásra a szó:

egy tévedés

A minap egy hétköznapi, mindenben érdektelen, önképe szerint zenekedvelő ember köpte elém ezt a szót:

"A [NÉV] szólólemeze egy tévedés."

Kung Fu Panda-arcot vágtam, azt, a falánk haspókra rányítják az ajtót, amikor  (vagyis ahogyan ezt a műfaj, a kínai tésztaleves evés íratlanszabálya ezt megköveteli) gusztustalanul eszi a kínai tésztalevest:

"Öööö... oooo..ee..[NÉV] egy olyan ember,akinek a lemeze első hallásra annyira kell, tessen, hogy le is töltsed, de aztán meg mindig átugord a listán? Vagy inkább az a sáv, amiben másodszor csak azért hallgatod, mert annyira furcsa, nem jó, de van benne valami, de mi az, aztán másodjára még több ilyen bukkan fel és legalább tízszer kell meghallgatnod,mire hozzáfogsz majd agyonhallgatni?"

(sértődötten) "Azért.. bele, belehallgattam, na." (hazudik)

"Az egészet?"

"Igen, az egészet!" (hazudik)

"Akkor csak feltűnt neked valami erről a szólólemezről,amit nem írtak meg."

"Nem tűnt fel. Mi[re gondolsz]?"

"Hogy minden idők egyik legjobban kevert magyar lemeze.  Ha >>tévedés<< is,de nagyon jól szól."

"És van még egy tévedés, amit ezek a tévedés-t ennyire ügyesen és hamisan terjesztők együtt és egytől-egyig elkövettek."

"?"

"Szólólemezt szakmailag  a korábbi szólólemezzel kell összevetni, ami [NÉV]esetében az előző szólólemez,ami az akkori sikerzenekar állapotai miatt keletkezett s egyben a magzatja is a második sikerzenekarnak. vagyis:Ugyan mitől kéne az Első Híres Zenekar-ral összevetni egy Második Szólólemez-t?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7415741668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása