post it:

Az ásottkút körüli karbantartó munka lényege az, hogy az ember időnként egy súlyozott rossz vasvillával, ami "vasmacska" attól lesz, hogy a nagyapám előre-hátra-előre-hátra hajtogatta a négyhegyét, meggereblyézem a kút fenekét

Húztak már ki a XIX-XX. században nemritkán cselédlánykának a ruházat és az inak által még úgy -ahogy összetartott maradványait is kútból: Itták róla a vizet év-másféléven is által, a nagy család és pl a gazda, variatio, a fia, aki felcsinálta. És ami miatti szégyenében a kútba ugrott a lányka.

A posztban, amit nem írtam meg, azt találtam ki, hogy

dédapám elveszett fejszéjének az évezredekig is vízálló tölgyfa tőlyfa nyelét találtam meg.

Csak ugye..

ma már fejszét nem kapni hozzá.

post it a post it.:

Ami elveszett 1920-ban, az örökre csupán 2004-ben veszett el.

Én akkor döbbentem rá, amikor egy főzőműsorban hallottam a kolozsvári magyar televízió magyar szerkesztőnője szájából is azt, amit addig vagy 33 változatban gyűjtöttem  - ő Orbánék számára politikailag megbízhatő nemzeti keresztyén meg mittomén, tudja a semjénfasza, az is.

2004-gyel kialakult a ma románok-nak büszkén, az Egész Ellenzéki Kultúrkörben nevezettek között valami dac.

A jobboldali románok között ugyanaz a dac.Az Ismerős Arcok -a Fejlett Kultúrkör szerint náci- zenekar dalait bőszülten üvöltő románok szerint is.

Minden oda-be bent-erdélybeni román szerint idekint, Magyarországban elárulták a románokat 2004-ben,

nemérdekli őket, faszukat és a picsájukat nem izgatja már, hogy milyen oldali ez itt idekint Magyarországban, és hogyan szavazott 2004-ben. Nem szálazzák, nem tipdesik meg válogatják.

A román szerkesztőnő indulat nélkül szólta a csendeset, miszerint vannak  román barátai, semmi baja a románokkal és nekik sincsen  vele már semmi bajuk, minden jól van úgy, ahogy van a románokkal.

An Bloc árulta el a románjait ez az idekinti (a Bent Az Ónijóbani) Magyarország.

"Fészbúk, tehát picsaemberek már Erdélyben is vannak."

/Tatár Attila, Bagossy Bros./

Ezzel ásó, kapa, veszettfejsze nyelével és kurvannyába a trijanyonyozás és minden, sifrisit, ők elvannak a tényleg, tehát de genetice is és személyes bevallása szerint is románnal, egy érdekes,újraalakuló olyan nemzetiségibékében,ami az Aranykor-ban jellemezte Erdélyt.. vagy Bácskát... vagy a Felvidéket...

 

post it Áll a magyar Jó és Igaz és Politikailag Megfelelő az autópályapihenőben, néz egy busznyi embertömeget és nem látja őket sem ilyen, sem olyan, sem egyáltalán semmiféle románnak, annyira nem úgy néznek már ki, ahogy szerinte a románoknak ki kéne nézniük. Kérdez engem, hogy kik ezek, mondom, hogy románok, akkor azt hiszi, hogy úgy használom a románt, ahogy MSZP-s DK-s Momentumos Jobbikos vagy a Nemzeti Jobboldal , röviden Összefogás2019 híve használja a román-t. Gyanakodva:  "Magyarok?" "Nem, román-románok, Szucsávaiak.

és amit a móóókszisták szeretnek kimoderálni a hamisítványaikból, amik a "történelemkönyveik" amiket még győztes korukban kompiláltak össze...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr4415739334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása