A SARS 2.0 agyhaláljárvány egyik legjellemzőbb csapásiránya a húsevés elleni ostoba uszítás.

Az oiropid bennetton álzöld /// zöldidióta  netokratív picsa már a Vuhani Szakasz-ban milljószám osztotta meg "Shanghai Állathúspiac!44!!" címén az indonéz piaci felvételt,videót.

bezzeganemetekberlin2020mai.jpg

Természetesen a szokásosan elbaszott oiropid picsaizmusról van megint szó és hónapok óta olvashatni egymásról másolt és netokratíve körbekopizott brit tudományos felfedezéseket arról, hogy a járvány főoka meg góca a húsevés.

Az nem baj, hogy a netokratív-vegánmánia miatt az ipari génmanipulált növénygyártás monokultúrás jelenségei

pl a "növényi alapú tejtermék" gyártásban az alibit jelentő mandulatermesztés... [minden növényi tejkémiai gyártó iyekszik 10-20 % valóban is mandulatejet felvásárolni, hogy a 80%-nyi hamisítványát "leigazolhassa" ]

mekkora környezetpusztítással jár...

ilyen mánia a chia-mag zabálás

az avokádó

a kínai kávévedelési mánia miatt jelenleg az éves kávétermelés 130%-a "fogy" :D

Tessék, az agyhaláljárvány tipikus uszítóan hazug "cikk"-e az index-ről:

hogyanleszahousevesazalokanovenygyartoiparjavara.png

 

A motívumok mindig alacsonyabban vannak, szerintem az az ostoba picsa, aki összekopilta ezt a cikket külföldi cikk magyar fordítása-szerűen, csak azt csinálta,amit az egyetemen is megszokott, kértek tőle egy beadandót, rágoglizott,kopi, paszta és kész, beadta és megvolt az iksz. Mára [tegnapra.-..]  is valamit "írni"a kellett, ezt  összemásolgatta, lefordította, most beadta, illik az index vállalat zöldidióta line-jába, felkerült, kész, pipa, enter, megvolt a napői hülyeség, mégsincs este, lehet rápihenni az amúgy is a tableten és fekve elkészettt "cikk" fáradalmait.

Ez az idiótizmus ugyanaz a kör, mint a kisbabák vagy a hamburgerhús-marhák, akik szétfingják a Föld ózonpajzsát

 

Ki a kurva anyja kötelezi az embert a Föld-kerekségen arra , hogy a Szent Globalizmus & Diverzitás jegyében megdónáccokban a szar hambit zabájja kétpofára, amikor a Föld 4/5-én sokkal-sokkal különb sztrítfúdok vannak a szaros amerikai hamburgernél?

vagy ennek a cikknek a "írója" eszmetársnői, akik a nemszaporodásukkal mentik meg a Föld-et a túlnépesedéstől :D

Mert egyébként ha az ember azt a fajta ügyes marketinget vizsgálja, amiben az Allway's márkanév tulajdonosa évek óta "civil[picsa]szervezetek" közreműködésével nagyon-nagyon olcsón, Vonal Alatti PR műfajában reklámoz magának ingyen

 

itt az alacsony motívum szerint nem addig a', annak ára van, hogy a "civilek" részt vegyenek az efféle trükkökben , mint a menstruációs szegénység,meg kell venni és egyébként ez már rutin, kilóra az ilyen civil szervezetek vezetését. De még azok a kiló-k is olcsóbbak, mint a hagyományos (elavult) reklám formák .

 

Nem az állathusi fertőz, a kurva anyádat, hanem a húsüzem hűtő-klímarendszerének a zártsága-sajátossága , te picsa!

-ja, hogy helyszíni riportozni kéne a zöldidióta feltevést? Azt már nem...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6115708802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Intézet 2020.05.20. 09:02:18

@Dinamuki: El fogom olvasni, de az ángyánokról meg az ángyánosulás mócceréről (=ami szerintem üdvös, még Boldogképviselő segglyuka ma is ki lenne nyalva, sőt, áldozat lehetne, ha időben ángyánul..Pócsképviselőről ne is beszéljünk...) Vannak a Rod Evans-ek... a Kuczugh Balázs-ok meg effélék, vagy pl az a tevékenység, amit az USA a Kongresszusi keretéből az USA adófizetői & adómegkerülői pénzeibőlkülföldön támogat, de belföldön az ilyesmiért hazaárulás címén bíróság elé állít.

Még nem olvastam, de arra tippelek, hogy Ángyán egy ellenzéki legendának nyal alá.

Frick László Intézet 2020.05.20. 09:14:27

@Dinamuki: Bocsáss meg... ezt nem lehet kibírni,mintha Orbánnak rendszere lehetnbe, mintha bármire is úgy hatna rendszerszerűen Orbán, ahogy Kádár tudott, Ángyán bemutat egy sajtóeljárást, amiben a feleségének egy ötletét hogy adták a szájába, aztán MOST nyálas stréberen eltóódítja arra, hogy a feleségének igaza lett.

Magyarországon a lopás, az állami vagyon fosztogatása nem fidesz genetikai kód, hanem ez a magyarok kódja.. Lop a magyar és ha diplomás, akkor meg kreatív és ha úgy lehet jól lopni, hogy ahhoz leátszólag felvesz egy "ideológiát" akkor meg azt csinálja.

Sokszor-sokszor megmutattam már hogy Orbán sajtaja még annyira se komonista, mint a Rákosié volt,még akkor sem,ha a Kis Kata Zenekar gyalázatosan bevetséges, befingatóan unalmas,kiksdobos kéknyakkendős nyálzuhatagára... úgy ... formálisan a komonista úttörőkispoajtások formaiságait hozzá tudnám erültetni.

Kis kata, ez a tehetségtelen picsa és politikai seggnyaló.. nem de genetice fidesznyika.. hanem... egyfajta "alkalmazkodás" jellemzi, amikor ez a vén picsa iskolába járt, akkor (a szocializmusban) a gyerekeket elsőtől a 74-ik sorog politikai alkalmasnak meg úgy általában társadalmi alkalmazkodóképes -nek nevelték, pl engem is szerettek volna, olyan iskolákba jártam.

Valami elképesztő ez az uszító hazudozás, amiben azt a hamis látszatot keltik. hogy a lopás az a FIDESZ-hez köthető és a NER-hez és a NER meg már Orbán már húhahogyhat a magyar társadalomra és ha így lesz tovább,akkor mimmehalunk.

Nem, az Orbán propaganda messzee-messze nem annyira szakszerű és digitális, nemhogy nem rendszerképző, de még a meglévő rendszerre sem képes hatni, semmi új nincsen a rendszerben, a FIDESZ pont ilyen volt, amikor Ángyán a karrierje szempontjából elkezdte azt a fajta batzári majmot megjátszani, ami "a fideszes". Mint Kis Kata. Meg a zenekara, azt csnálta Ángyán, csak "kék"-ben.

És attól lett jó, hogy "renegát" és ha nem lenne "renegát" akkor ugyanabba a lecsóba lenne, amiben most még akik, azok, benne vannak.

Annyi értelmét látom az ilyen "interjúknak" hogy létezik egy orbángyűlöletbe lassan teljesen belehülyülő bázis és azoknak a napi gyűlölköds-szintjét az ilyesmik karbantartják.

De ahogy segglyukban nem fogan gyerek, úgy az ilysmiből lófaszt se lesz magyar (orbánváltó) progresszió.

Ez van,munikán, nem akartam elvenni a kis élvezetedet.. de.. sajnos.. ez... ez tőled vagy tőlem függetlenül van így.

Hihetetlen, de ahhoz, hogy orbánt leváltsák, az Ellenzéknek a puszta Orbánt leváltani akaraata kéne.
De: Nincsen erre akarat.
Azért nincsen,mert ez így kényelmes az Ellenzéknek.

Is.

meg Ángyánnak is.

Nincsen ennélkényelmesebb meg olcsóbb megszentülés, minthogy lökök valamit a disznóknak, nehogy megúnják a gyűlölséget

és pl

elkezdenének

ÉSZ-szel

és

gondolkodni is.

heki 2020.05.20. 09:47:28

@Dinamuki: hú ezt én is akartam linkelni
@Frick László Intézet: ez érthető, amit mondasz, én nem annyira ösmerem Ángyán NEM POLITIKAI, hanem szakemberi minőségét, és ő épp arról beszélt, amit te is említettél egyik bejegyzésedben, hogy ki gépen száll fölébe, látszik a határnál: megszűnnek a kis parcellák. Én valahogy így látom, hogy Ángyán az ilyen monokulturális mez.gazd. ellenzője volt, aztán hogy ebből mennyi a politikai jófejsége, meg a szakembersége, azt nem tudom, őszintén.
És igazából ez a cikksorozat szerintem nem Orbánról szól, már én is linkeltem ide ezekből az interjúkból, hanem hogy hová lettek a 30 évvel ezelőtti illúziók.
Lehet, hogy neked akkor se voltak, másnak meg igen.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.20. 10:04:44

@Frick László Intézet: aha. Tehát Orbán úgymond kénytelen volt keresztülhúzni Ángyán terveit, amikre egyébként korábban áldását adta, mivel hát a magyar egy ilyen lopós fajta, és ha nem engedi a magyart lopni Orbán, akkor elkergetik.
És ezek után lehazugozod Ángyánt.
No comment. Ekkora balfaszságokat írsz... ne haragudj.
Kb. mintha azt írnád, hogy hát szegény Hitler kénytelen volt ezt meg azt csinálni, mert a német már egy ilyen náci fajta.
(Ezzel nyilván nem azt mondom, hogy Orbán annyira rossz, mint Hitler, mielőtt direkt félreértenéd).
Vagy Trump kénytelen tahó barom módjára politizálni, mert az amerikai már csak ilyen tahó barom.

Frick László Intézet 2020.05.20. 11:51:12

@heki: @Dinamuki: Azt kellene megérteni, hogy Orbán közepes vagy annl gyöngébb, tehát..na jó,közepes politikus.
Apolitikussal gyakran megtörténnek csak a dolgok,de hát azért politikus, hogy UTÁNA kiálljon és azt tudja mondani, hogy ezt ő találta ki és csinálta, valamint miatta van.

Muki, valamit kurvára félreértettél.. viszont nem azért léptem be, hanem azért,mert külön neked kigondoltam egy bejegyzést, azt gyorsan beírom és felteszem. Köszönöm szépen, hogy így megihlettél.

Frick László Intézet 2020.05.20. 12:00:08

@heki:Azt, hogy Magyarországon a nagybirtokrendszer... hogy mondjam... organikus.. velejárója a Kárpát-medencének a nagybirtok úgy,mint a feltöltöttség, vagyis a medence-jelleg vagyis az, hogy a Római Kor alattunk 10 vagy 12 méterrel van.

Itt ugattam a napokban, hogy a "kisgazda bázis" mint olyan, attitüd szerint is kihalt, tehát a fasz se akar itten földet művelni.

@Dinamuki:
Az, hogy van 1, amiben az 1-.et értjük Ángyánnal, mnég semmi.

Időközben ugyanis évrőlévre, majdnem kínai tempóban változik a helyzet és pl tavaly a Hibrid1-es termesztők, kurvasok pénz van a vetőmagkukorica termesztésben... azért, mert ehhez , mármint a címerezéshez 2017...18-ig volt napszámos kézi erő.

Mondjuk Medgyesegyházára már Erdélyyből hozták a élyszegény románt (tehát nemmagyarokat, hanem román románokat értsetek)

Ángyán az a fajta professzor, aki kb 30 éve egy alzó grand sok, annyit nem tanult.

Pla magyar földbirtokosok most.. pár éve azt próbálják megtanulni, hogyan lehetne ember nélkülmezőgazdálkodni úgfy, ahogy pl már Fejlettisztánban mióta.

nem találsz egy embert, akimegmetszen egy gyümö9lcsfát, a gyöümölcsfát metszeni képesek átlagéletkora 70 és a halál...
Szőlőnél ez talán a 60 életév...

Miről beszélünk, gyerekek?

Arról, hogy a 2000 hektáros nagybirtokosnak a gyereke nem akar a nagybirtokra kimenni,messziről se szagolni az állattelepet... nemhogy egy kisgazda.

Mit mezőgazdaság? - az ipar a városban van és nem annyira büdös, ha a foglalkoztatást nem számolom, a netokrata egyáltalán nem birja az e,berszagot.
Egy rendes... 40-50 Mrd Ft-os vagyonnal rendelkező gyáriparos nem tudja, kire fog maradni a bót,mert a gyerekének nem kell.

Kurva Ángyán, kurva hír24...kurva véleményformálók, basszátok meg, senki nem akar kimenni a levegőre meg a valóságba. De nincs időm, írom a Mukinak szántat...

"Kurvák."
Yossarian

Frick László Intézet 2020.05.20. 12:05:50

@Dinamuki: Bazdemg ez a Hitlerezés, a Hitler, az Hitler iudejében volt, az egy másik korszak volt, más emberekkel. Nem értelek:

Van olyan rtendezői munka, hogyaszonygyaja színészvezetés.

Ezt néha nem is a rnendező csinálja, hanem pl az olyan formátum,mint Robert de Niro (aki ezt Scorsese-től tanulta) vagy Lattinovits volt ilyen vagy most Rudolf Péter ilyen.
Tehát van egy színésznő, egy.. a történelemhez teljesen tudatlan félművelt valaki.

És akkor a rendező órákon át beszélget vele és nagyjából ez a színésznő.... képes megérteni.. tized olyan művelt nincsen,mint te, Muki... a rendező.. belemagyarázza a nőbe, hogy milyen volt egy náci feleség, pl hogyan lovagoélta meg az ura Fickstangé-ját.

Hitler Hitler idejében volt és pl amikor Donald Tusk.. baszni akar valamit Orbán karakterén,akkor nem azért használ náci hasonlatot, mert azt hiszi, hogy orbán vagy a "rendszere" egy kicsit is náci lenne, hanem azért, mert a nácizás, az odabasz valakinek a karakterének,mint pl amiukor muznkásnők egymást fasszopó kurvázzák, le. Egyik se gondol se faszra, se szopásra vagy a kurvulás minőségére, bár senki nem szerelemből ment férjhez és a kurvák mély társadalomismereten alapuló bölcsessége szerint sok háziasszony egy fasz kurvája és kurva, bár nem szárogat út szélén körömlakkot.. de.. lényegében szín kurvaságból éli le az életét a fasszal.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.20. 12:16:14

@Frick László Intézet:mellébeszélsz megint, mikor azt állítod, hogy azé' kapták a csókosok a földet, mert úgyse lett volna más jelentkező. Volt, lett volna, csak lehetőséghez se jutottak.

Frick László Intézet 2020.05.20. 12:31:40

@Dinamuki: Fiugyelj csak, akkora baromságot.. ismételsz el,olvastad az újságban,mint amikor valakik azt állítják, hogy Kádár alatt az MSZMP tagjai kommunisták voltak. Vagy "hűek a rendszerhez" vagy csókosak.

A csókos-ság kifejezés eredeti jelentése nagyon pontos.

Ugyanis kurvákról beszélünk, kurvaemberekről, akik eljátszák a kebelbélit, a hűet, odahaza meg nácikarlendítenek, szidják a kommunistákat és a szovjetúniót és minden gyerekük meg van keresztelve. És amikor a 7. faluban a kurva pap elkezdett ott fennhéjjázni, meg hol a szelvény az egyházi adó megfizetéséről, akkor a kurva eltás csak annyit ejtett el, amennyi a pap 1956-os gyanús politikai szerepe volt , illetve azt, hogy együtt szokott vadászni az egyházügyi hivatal főemberével és úgy picsán rógatja az érsekúrral, hogy a fal adja a másikat.

tehát arról beszélek, hogy kb 3333 jelentkeztek csókosnak, ennyiből kaphatott földet 333 és egy része azoknak, akik bárt csókosnak jelentkeztek, mégse kaptak, elkezdenek rinyálni a csókosokra.

Nézd, a főőőd, az nagyon komoly dolg és ha pl lett volna valaha is 300 hektárod.. megérezhetted volna szivedben azt a jegeces hideg félelmet, hgogy ennyi-kicsinyke főddel mi lesz veled, megesznek a disznók a korpával.Semmi nem elég, amikor 1000 Hektárt összeharácsoltál, ugyanúgy félsz, ciffrafosás van rajtad és nem tudod elengedni magad a vadászvacsorán még akkor sem, amikor valami főkapitánnyal vállat vetve szopatsz 12-13 éves cigány nőket.

Nem tudom, hogy emlékszel-e arra a nagyon régi képre, amiben egy teremben az akkor még háromféle embertipusnak a miről-megismerhetőségét azzal szemléltettem, hogy a veresses-lila fejjel tajtrészeg veresses fejűek az MSZp-sek, az elvonási tünetektől, mert inni csak a 4 fal között,mint egy háziasszonynak szabad, de akkor fél óra alatt mindent és kiütésuig.. ők a fideszesek, és a drogosok, akik a falnak-ajtófélfának, akkor már iszonyú kevesen voltak, lenézve fitymálják a sok piás hájas seggarcot, ők az utolsó SZDSZ-esek.

Nézd, itt a lényeg nem a FÖLDHÖZ JUTÁS előtti szakasz, a fődért,akinek kell, bárki akármire képes, a szart felzabálja a fődről, csak fődgye lehessen.

Az újságírók SOHA SOHA nem értették ezt,mert ők így, ilyen cikkekből "tájékozódhattak csak" mint te most a te vágyaidat kiszolgáló hír24-es cikkből.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.20. 12:31:53

@Frick László Intézet: én, a városi idióta magyarázzam neked, a vidékinek, hogy abból, hogy nehéz napszámosokat találni, semmilyen következtetést nem lehet levonni arra nézve, hogy hány fiatal élne a lehetőséggel egy önálló gazdaság indítására, ha lenne ilyen lehetősége?
Miért kell ilyen óvodás színvonalon érvelni?

heki 2020.05.20. 12:54:04

@Dinamuki: @Frick László Intézet:
Ha jól értem, dinamuki azt mondja, hogy lenne elvileg fiatal, aki önálló gazdaságot vezetne, csak hát, ugye.
Ha jól értem erre dudi válasza, hogy dehogy, mert picsageneráció, nem tunnak dolgozni. Hogy idézzem, a fasz se akar itten földet művelni.
Eddig egy-egy az állás.

Dudi, továbbra is azt mondod akkor, hogy Ángyán csak egy sértődött pojáca, ahogy a mandineren mondják a kommentelők?

Csak kérdezem, nem provokállak, nem vagyok otthon a szakmában (se).

Frick László Intézet 2020.05.20. 13:07:13

@Dinamuki: A lényeg az, amiben Ángyán ésén az 1-et értjük, a biogazdálkodás.
Ez ember (kézimunka) nélkülelképzelhetetlen.
Nincsen olyan, hogy bio biotechnológia
csak gép--pel mnűködő holland típusú iapari méretű növény-gyártás,ami bio.

Ha karaod és majd ráérek, belemegyek ebbe szakmailag,teháthogy kellenek a marhák, ('"akik szétfingják meg böfögik a zózönpajozsott") kellenek a disznók, kell a szag.. kellenek a méhecskék
pl ember nélkül nincsen méhecske

pl a ló sincsen ember nélkül
de nemsoká nem lesz csikós

éehet lovat tartani lónak való széna nélkül

mint ahogy gyereket is nevelni tápszeren,semmi gond

de ezek az ötletek NEM BIO-k.

Namost@heki:
Nem kell.Semilyen formában nem kell, tehát ha azt mondja a földbirtokos, hogy csinál a kisfiának egy holland típusú növénygyárat, amit tabletről fekve a gyerekszobábóllehet irányítani, akkor sem kell

mert ez Hollandiában sem 100% embernélküli, ott ugyanis kellenek a négerek a végén, akik bemennek az ipari üzembe a növénynek látszó készítményeket leszedni, mert az almaszedést lehet gépesíteni, de pl a gyártot rózsát, azt bizony.. emberi ölben kell kihordani a kévékbe a gyártott rózsát.

Frick László Intézet 2020.05.20. 13:09:41

@Dinamuki: Muki tényleg, örök barátságból és szeretettel figyelmeztetlek, hogy "politikai okokból" meggondolatlanul és fentről lefelé kezdesz el velem beszélni
pedig ha fogom Ángyán állítólag nézeteit, állítólag álláspontjait, akkor

azok végeznek magával Ángyánal

nem én.
Én csak: Mutatom.

Én lentről jövök, a valóságból @heki:

ez az én erdőm és mentül jobban bemének én az én erdőimnek a fái közé

annáljobb lesz nekem

Én látni fogom ugyanis az erdőt
a kérdés az, hogy ti a fáktól tudjátok-.e látni majd...

Serény Vélemény 2020.05.20. 13:58:24

@Frick László Intézet: A szomszéd faluban van egy bolgár (kertész), akitől mindig vesszük a krumplit, meg egysmást. Na most ő múltkor gyakorlatilag sírt azon, hogy nincs ember, aki kapálna. Általában a krumplija egyébként sokkal jobb, mint amit a tecsóban, vagy bármelyik multinál árulnak. Csak éppen éppen nincs, mert ember is kellene, aki kapólja. Az öt darab gyümölcsfámat ötezerér' (!) akarta megmetszeni egy helyi alkesz nyugdíjas bácsi. A szomszéd néni (90+-os, Erzsinéni) azért sírt, mert a kb 700 négyzetméteres kertjét két alkesz csávó rosszul ásta föl, pedig 10 ezret kértek érte, meg ötezret fizet, hogy a háza előtti járda mellől, meg az árokból lenyírják a füvet.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.20. 14:17:07

@Frick László Intézet: nem mondom, mutatom:

korkep.sk/cikkek/uncategorized/2015/12/27/20-gyerekuk-van-megis-milliardos-lett-a-magyar-hazaspar/

szerinted az ilyenek kihaltak, meg biót úgyse tudna. Nem igaz.
Van rá csomó példa.nem fogom neked kiguglizni, mivel tudom, hogy úgyse veszed figyelembe.

Serény Vélemény 2020.05.20. 15:20:17

@Dinamuki: "Harminchárom évig laktunk ott úgy, hogy abból tizenhat évig nem volt villanyunk.

Forrás: korkep.sk/cikkek/uncategorized/2015/12/27/20-gyerekuk-van-megis-milliardos-lett-a-magyar-hazaspar/
KÖRKÉP.SK"

Na, erről van szó. Ma már attól simítófrászt kapnak a népek, hogyha konkrétan csirke szaga van a csirkehúsnak, és nem nejlon- és hipó.

Frick László Intézet 2020.05.21. 04:04:45

@Dinamuki: Bocsáss meg,Istenáldjon, de akét szokásos:
- egy ellenpélda nem visz százat
- nem ellenpélda,amit felhozol: hogy:gyermekes házaspármilliárdoslesz, ez még nemjelenti azt, hogy a gyerekmajdátveszi a bótot

Nem reagáltál a külön nekedtegnapdélután hirtelen-írtamra.

Ezeket fogom még betoldani:

1.Igazságos osztogatás nincsen,mint ahogy igazságos szépségverseny sem. Aholosztogatnak,ott lesznek,akiknek nem jut.
A 2000-esévek elejére (aki akkor született,maműár ivarérett...) amagyar földkérdése az volt, hogy bankokélesz-e, mint Fejlettisztánban a nagy hányadaés szinte mind,mint az USÁ-ban. Nem tudom hányszor, kb százszor rámutattam arra a foyamatra,ami az USÁ-ban 60-70 éve zajlott le: a föld nem azé, akinek bérbeadják.
És...ez... hogy fogalmazammeg finoman...Nem a bio mezőgazdálkodás .

Magyarországon a megveszekedett orbángyűlölet következtében egy olyan spekuláns csoport került politikai hatalomba, méghozzáa magyar szellemiélet kiválósága,Az ElsőRendszerváltó,akimár a 70-es években... a..stb...stb,Ángyán is tőle tanult meg én is tőle is tanultam,Bitányi Iván nevelteki ezt az embert... - akik számára a politika is meg a hatalom is teljesen mellékes.
Egyik főcélja volt ennek a csoportnak az €-csatlakozáslehetetlenné tétele.Itt jegyzemmeg,hogy Képtelenség lett volna,már elfogytak addigra a magyar lakosság tartalékaiehhez... Minden ojroövezeti tagállamban ugyanis a lakosság (ismered a francia karikatúrát a paraszt hátán ülő három további rendről) a lakosság fizette meg az átállást...Mindegy...
Amásik cél pedig a magyar.. az oirópaiakéhoz képest nevetségesen olcsóföldek nygati banki konzorciumokba átjátszása volt.

A rendszerváltáskor,a kárpótlásnál AZONNAL jelentkeztek nyugati banki konzorciumok, egy ilyet képviselt a senkiházi szélhámos, aljas kókler, Dr Blazsejovszky Rudolf.

De tudok magyar grófról,akinek a fia kicsiben csinálta és egyébként netokrata is, a Netrisk-pont-hu alapító tulajdonosa volt.

Tehát Ángyán ( and me) és még sokan azt láttuk, hogy a föld hamarosan azé lesz,aki nem műveli meg (ebben a képletbven egy gróf Széchenyi Pali 80 évvel ezelőtt a 100000 Holdjával,amikb 50000 Hektár, földművelője volt.. Holdanként mindössze 1 P haszonnal) hanem csak bérbe adja...

Abban a szituációban nekem is voltakpolitikai hasfájásaaim,plérzelmeim volt-téeszvezetőkbőllett földbirtokosokkal szemben.

A kisgazdapárt ötletével kapcsolatban mutattam meg, hogy annak nem volt társadalmi bázisa.

40évvel ezelőtt a termelőszövetkezetekben az "eredmény" szétosztogatása keretét a tagi viszony adta meg.Ezért minden fiatal agrárértelmiségi,aki leszerződött egy termelőszövetkezethez,500 Ft-talmegváltotta a tag jogviszonyát. Aminekkövetkeztében egy átlagos téesz éves zárszámadási eredményosztogatása így nézettki:

Dr Vérnősző Iszákos Fenevad főagranómus kapott 80000 Ft-ot (ez egy traktoros éves fizetése volt)
Balfasz Töhötömtelen Sűttökör elnök kapott 16000 Ft-ot
A téesz párttitkára kapott 34000

ÉsplKulák Balambér, A Százéves Ember (73 éves) a termelőszövetkezet alapítója,aki egyedülaz induló szövetkezeti vagyon 37,892017%-át adta be, kapott 1200 Ft-ot, ami valamivel több volt,mint az egyhavi nyugdíja.

Ilyenek voltak az elosztási viszonyok és 10évvel későbben azpk a vezetők, akik egyébként legálisan a fent felsoroltak szerint vettek ki az eredményből,illegálisan meg százezreket a milliókkal (egyszerűen loptak és kész) (demindenki lopott az éjjeliőrökkel bezárólag,még afalu rendőrei is loptak a téeszből,de alegesleges legtöbbet minden téesztőlmaga az állam tudta lopni

Az akkori dinamukik megsemmisítő mesterérve az volt, hogy büdös osztályöntudatlan parasztok az állam nyakán élősködnek [ Dr Medgyesi Péter,A Takony kis fiatal nyikhaj a kormányban] jés a Zállam tarcsa jel a téeszeket! Miközben a termelőszövetkezeteknek az eredményeiket be kellett fizetni a Központi tartalék Alap-ba, amiből aráfizetéses téeszeket finanszírozta az Állam,és ha beruházni akart egy termelőszövetkezet, rendes "maszek" hitelt kellett felvegyen az OTP-től 1/%-os kamatra, amidőn a KTA-ban 2%-ot kamatozott a pénze

Ezt a passzust ma itt tudja Magyarországon Ángyán Professzor Závada Pál politikailag megbízható jóoldali orbángyűlölő és én,aki az életemet odaadnám ha azzal Závadát megmenthetném,miközben Ángyánt csak azért nem szaromle, mert a szarom bio éskell másba. Hasznosabbra. Pedzegeted már?

..folytatom.. TehátNekem és Ángyánnak kurvára mindegy volt 2005-ben, hogy volt-téeszelnök harácsoló a magyar tolvaj, aki a földbirtokos vagy olyan magyaar tolvaj, aki a kisgazdákra tett a Nagy Rulettben vagy most (vagyis 2005-ben) mint Ángyán is,érdekből úgy csinált, mintha fideszes érzelmű lehetne

Úgy voltam vele, mint cigányasszony a férfiakkal. A fasz, az fasz, az a természete, a földbirtokos meg földbirtokos, annak meg az a természete.

Te és még soka a romantikusok, abba ringatjátok magatokat,mert érzelmek tengerén, mint az izraeli autóvásárlók: A VW egy náci autó,ezért vesz Skodát.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.21. 12:44:02

@Frick László Intézet: belinkelhettem volna egy helyett harminc vagy ötven ellenpéldát is, de mivel semmit se változtatna az érveléseden (= az újságokból (MEGALOL, újságok, muhahahaha) tájékozódó hülyegyerek nem fogja fel a BÜDÖSVAOLÓSÁGOT.
Ángyán SE fogja fel a BÜDÖSVALÓSÁGOT, mert ELEVE HÜLYE, nem fogja fel a NAGYBIRTOKOKAT meg hogy a MAGYAR LOP és hogy NINCS MÁS PÁLYÁZÓ CSAk A fidesz ÁLTAL KIJELÖLTEK mert AZ EMBEREK NEM SZERETNEK DOLGOZNI STB.)
ezért megkímélem magam a felesleges fáradtságtól.

Frick László Intézet 2020.05.22. 04:27:17

@Dinamuki: Ideges lettél. Hja,a varázsdoboz -ugye? Kiengedted a.
Nos,kartikázdmár be azt a mondatom,amiben Ángyán professzort lehülyézem vagy csakőrültözöm úgy,ahogy a náci Márki-Zay, a szituáció hullámlovasa tudja az ATV stúdiójábanMatolcsy-t vagy Káslert.

A motívumok Ángyán esetében ugyanolyan alacsonyan vannak,mint Herceghalom ex-fideszes expolgármestere vagy Hadházy Ákos esetében.Herceghalmon a telhetetlen pógármesterné, aki szerint minden fideszes mennyit tudottlopni, de a tehetetlen balfasz ura, az nem.Ákikánakmeg az anyukája ultimátum után ultimátumot,fideszesként oligarchák szerettek volna lenni, de sehogy nem képesek fejülhaladni az 1200 Hektáros álomhatárt. Ákyka naponta kapta anyutól az ultimátumokat,most mátr kisfiam vagy kikövetelsz magadnak valamit, rendes adagot,mint a többiek vagy lépünkés ha te egyszer kinyitod a szádat! És te ,mint valami Gyülike az Archivumát,kinyitod és elkezdesz beszélni meg cselekedni.

VagyisÁngyánné itt az okos-mint kiderült a cikkből, csak a te figyelmedet is elvonta a vágykiélés,hogy a gyűlölt ellenségeid mit kapnak már megint ettől az okos (egyébkén? - okos hát,nem egy hülye,sosemondtam ilyent!) professzorembertől...

Akiről soha nem fogjukmegtudni,miben ésmirőlokos, tudna plhallatlan-olvasatlan dolgokat mondani mezőgazdálkodásról, nagybirtokrenszerről meg valódi zöld-bio dolgokat tudna mondani, de csak a politikai pornó szolgálata az,amibe állítják.

Már akkor,amikor elkezdtél csókos-ozni, akkor lesült, hogy számodra újság a táj, sajtóhír,amit tálalnak neked, az van,annyit tudsz a szaács-ságról,mint a fagyasztottkaja zanbálófejlettnyugati embertípus Dzsémiolivié vagy Gordomremszinézés közben. Nézi az USÁ-ban bérelhetőlőcsfaszú négereket,akiket FDaddy bérelfölanyunak Börszdi-re, ahogy jólmegpakolják a kufferját és orrbaszájjba anyut... de ő csak fekszik egyébként a tabletezeő kerevetjén,mint az újságíró,aki szkájpon interjüzott már a járvány előtti békeidőkben is

-de én szégyelljem magam,mi? :D

Nos, a csókos az,aki Fejlettisztnban egy Coffe Shopban informátor és ecseteléi,amit az informálódólátni szeretne, ha pl afrikai a nő és az informálandó a nőkért küzdő szervezet prominense, akkor azt mondja,amit ezek a nagyonfejlett öntudatú nagyon-nagyon nők hallani szeretnének az afrikai nők szörnyű életéről.

Gondolod, hogy Princz Dániel nekiáll ecsetelni, hogy Orbanissztánban azok,akiket te csókosnaklátsz, olyan szituáciióban,amiben mesebeli jókirályok szoktak osztogatni a talpnyaalóiknak, nem...

Nem, nem bizny, sokkalinkább hasonlítanak azok az emberek páviánokhoz, akika fogaikat vicsorogtatják.. Csók? Nem kér, hanem vesz-ragad. Ráküldi a NAV-ot és egész nyájait intézteti el.

Nézd, te eléggé nagyképűen és arrogánsan meg "Hanni néni szerű" tömörséggelgondolsz elintézni,amikormár pedig megírtam, hogy még egy ÁE-járvány is érdekess módon azokra a csókosokra csap le,akik nem tudnak megfeleően páviánként viselkedni.

Pl most olyan agrárminisztere lett a FIDESZ-nek, aki kb 1-másfélév alatt visszaszerelte az állapotokat a 2009-esre, bár még ott nem tartunk, hogy Hollandiábólhoznak be csapvízzel felfújt gyenge 90-95 kilós hízókat, akinekpont annyi a köze a hízókhoz, mint a holland tulipánok ezer tonnájának,amit azért szántottak be,mert a derék becsületes, fejlett-mert-fejlettisztáni tulipángyártó nem kapott fejletlen,főleg olcsó afrokai embert, aaki hajlongva leszedje a tulipánnak látszó gyártmányokat.

Inverz szituáció: A jóművirágesetében megfogod,mintha élne... ebben az esetben viszont művirágnaklátszik,megfogod, hogy milyen jóminőségű művirág és kiderül:Él!

Kimehetett volna a holland meg a... hú,majdnem családját írtam,dehát Korszerű Modern Jövőbevezető családformáról van szó

de hát ha még le is szedi (egéssz életében a faszánál nehezebbet csaak a korsó sör vagy húscopák formájában emelte)
nincsen repülőgép,aami a tulipánnaklátszó biotárgyakat elszállítsa

Ángyán,mint zöldprofesszor, pl erről is beszélhetett volna a felületen, csak ezt nem tudta vona eladni az újságíró, mert nem ezért köüldték,a feladaat az volt, hogy a járványon szörföző fidesznépszerűségnek valahogyan odabasszanak

Amikor leírtad, csókosok...érezni szerettél volna valamit... kis... élvezet gömbicet,mint amikor Pijolós Joli nyanya a valóban veress hajú segdémotorkerékpáron motorozó fiatal tornatanárnő picsájára mondott valamit, hogy rombóójja a karakterjét a baszos kurvannyának, jannak.

Csókkal a FIDESZ-ben semmire se mégy. A csók iránt immunisak, sőt. A csók a természetes,a mindennap,mint a grófi reggeli-meg ozsonnaasztalon a kalács.

Csókos az Princz Dániela Harvardon,aki lényegében egy blöff kereteiben haewáűjzz PHD-ösztöndíj kereteiben, vagy Csekő Balázs a csókos, aki cserébe a bécsi ingyenéletért tudja, hogy mit kell hazudni.

Volt egyszer egy közgazdász egyetemitanár Dr Csaba László,aki 2010-ig csókolta naponta az akkor ellenzéki FIDESZ gazdaságpolitikáját és baszta az ellen't. Azt hittem,löknek neki valamit...és... senkinek eszébe nem jutott. Nerm kapott? -azóta átállt.

Frick László Intézet 2020.05.22. 05:42:47

@Dinamuki: Látod,mennyire buta vagy: nekemjössz, elmondasz mindennek, pedig sokkal-sokkal durvább pornót mutattam,mint amire te kiverted magadnak az Ángyán "interjú"-ban.De büszkén vagy buta és még morális alapon is.És nem átallasz olyanokat a számba dugdosni, amik nem onnan jöttek ki mert be se mehettek oda.
míg te azt köpöd ki a szádból, amit abba az üregbe mások betuszkoltak neked.

Szerintem szégyeld el magad, ha még okos embernek tartanád magad és kérj tőlem bocsánatot,a mai bejegyzésem alatt
előre elárulom: anélkül is megbocsátottam már neked mnég tegnap előtt,mert ártatlan vagy:
csak egységsugarú elhívő. megetted,amit megetettek veled.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.22. 09:21:11

@Frick László Intézet: ismét teljesen abszurdba ment el ez a "beszélgetés", nem kívánom kielemezni a pszichédet, ezt már többen megtették itt a blogon korábban, városi barom létemre egy természeti képpel szeretnék búcsúzni: bassza meg a koala háromszor azt, aki ILYENNÉ teszi az embert.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.22. 09:39:33

@Frick László Intézet: ui. lehet, hogy nem írtad le a rétestészta szövegeidben, hogy Ángyán hülye, ez a szó azon kijelentéseket foglalta össze, miszerint KÁRTÉKONY, LE SE SZAROD, ÁNGYÁNOSODÁS, KI ENGEDTE A POLITIKA KÖZELÉBE stb.
(a politika eredetileg, a te sarkított baromságaiddal ellentétben nem machiavellista baszakodás lenne, hanem a közügyek minél hatékonyabb megszervezése, a polgárok szolgálata)
Elnézést, ha néha én is félreérthetően fogalmazok.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.22. 09:49:26

@Frick László Intézet: szóval itt a "hülye" szót az "inkompetens" szinonimájaként használtam (ha már a szavakon lovagolunk), mivel egyértelmű, hogy annak tartod őt, bár erre érvet ugye nem nagyon írtál azon kívül, hogy a NAGYÜZEMI IPARI = JÖVŐBEMUTATÓ (baromság - az igazság ennek az ellenkezője).
A többi, amit írtam, meg tényleg SZÓ SZERINT vett idézet tőled, szóval megint magadat hülyézted le.

Frick László Intézet 2020.05.23. 04:55:46

@Dinamuki: Nem érthető félre,amit fogalmazol, annyi a gond, hogy (kérlek,figyelj a sorrendre:)
1.Nem érted, demeg sem kisérled megérteni,amit MUTATOK

pl azt sem én találtamki, hogy Ángyán egy nagyon-nagyon hosszú-hosszú sorba,a végére, már akik csókolással gondolták földvagyonhoz jutni, állb
t be a FIDESZ-be és nem az egyetlen egy "zöld" [az is politikaizöld] ember mellé. Földkérdésben 102807 konkurense lett így Ángyánnak,amin az okosssága és a professzorsága mondjuklökött 73811-et.

Miért nem Illés mögé állt be valódizöldként?

Folytatom (tehát félreérted vagy nemakarod érteni)
2.Ezután az én számba még olyanaokat tuszkolsz,amiketén nem is mondtam

3- Majd elkezdesz arról beszélni ezek alapján leminősítve engem, hivatkozva arra, hogy a többiek is ezért...

Sokat beszéltem már az

Alacsony Motívuzmokról,pl Hanni nénit ez az igen-igen alacsony ő-saját.-magának meglévőnagyon-alacsony motívuma vakította el éspl Lujza nénit is. Ez a motívum a
VAK GYŰLÖLET

(nem énirántam)

Határozottan kijelentem, hogy Ángyán nem hülye és nem inkompetens, sőt.Sőt..megpróbáltam lenemmi a te Kettes Számkörben matekozó netokrata színvonaladra azzal, hogy rámutattam, gyakorlatilag majdnem mindenben egyoldalon álokÁngyánnal,ami zöld és földkérdés.

Pl nagyon szeretem a blues zenét,ami elvileg azt is jelenthetné, hogy imádom a régi NBB-t és Hobo Lászlót,mint amagyar blues atyját.

Ezzel szemben azt szoktam mondani, hogy Hobo a tipikus példája a dilettán rózsadombi úrigyereknek, aki sokmindennel bepróbálkozik,mert jaj,annyira híres akar lenni és fiatalkorában Mikk Dzsegger guimiarca is volt meg szép magas.

Nekem a bajom ott kezdődika blues-zalMagyarországon, hogy a legkiválóbb magyar zenészek is,mint pl Póka Egon basszusgitáros vagy akit nagyon-nagyra tartok, Vörös IStván gitáros, HannibalLektűr gitáros ésmég sok-sok sok-sok magyar gitros szerint a blues nem nehéz,a blues túl könnyű, szinte bazseva semmiség. DEz... egy magyarbetegség a blues-zalkapcsolatban és ez az oka annak, hogy jóblues játékost csak nemhíreset tudok mondani,ilyen volt az egyszálgitáros kategóriában Vas Zoltán
poptortenetiemlekpont.hu/doc/Vas_Zoltan.pdf
Van aQuimby-mek eghy Megadom magam variációja,amiben IV-ed osztályú ismretelen amerikai kocsmai előadók szintjére képes felkapaszkodni a magyar pop. Egyébként amagyar "blues" cíymén előadott zenéknek annyi a köze a blues-hoz, mint a szinti-pop Aisterraichische Schammerli-nek Leopold Mozart Parasztlakodalom c. zenei tréfájához (és paródiájához)

És te is kb így tudtl"rámközelíteni" a vádjaidban, tehát ha Lujza néni elolvassa a kommentjeidet,márpedig elolvassa, méhe titkos izmaiban kisebb összehúzódásokat érez majd, hogy az orbánfasszopómegint megkapta tőled

de mit?

Frick László Intézet 2020.05.23. 05:08:02

@Dinamuki: Polgárok szolgálata
Nézd, ezt mennyit mutattam már az un " Öszinte Politika" témakörében.

1. Általában a politikusok nem a holdróljönnek, de ha a holdróljönnének,úgy járnának,mint Jézus.

"Ha Jézus az utcánkban lakna, bevernék az ablakát."
/orosz közmondás/

Oroszk, éppen Kozirjev-vbel szoktam szemlélteni, mit csinál a politikus, ha figelymetlenségében őszinte lesz.

Vannak a polgároknak tulajdonságai,pl ezt szeretem az amerikai ősdemokráciában,ott ugyanis nem nevelték a népeket, hanem a népek kis mikrotársadalmaikban először önrendelkezőek, önkormányzóak voltak és amikor ezek a kis mikrotársadalmakmár készen voltak, jelent meg az Állam és nem fentrőllefelé terjeszette a jót, hanem fölcsatolta a Nagy Egész Szövetségihez a sok-sokkis (puritán, keresztyénfundamentalista, enyhén faji-alapú és burkoltan [ÉSZAK] vagy nyiltan [DÉL] fajvédő társadalmak értékeit.

Tehát aaz USÁ-ban még ma is az a divat, hogy a rendőrség kivételéeláltalában nem illik hasra esni még The President előtt sem.

Amúgy ez a romantikus elképzelés rendszerint álcázódemagógiaésásd a pógármestertől gyűjtött kis életépem

Sőt,tovább megyek, a zistenatta nép megválasztja a vezetőjét és a Falu Hülyéje, az idióta értelmiségi, hogy néz már ki Ugye tanár úr az általános'ban.. de a vezető ennek a hülyének a nagybátyja és akkor a hülye elkezdi azt a furcsát tapasztalni, hogy ksözönnek neki és annyira előre-messziről, hogy nem tud ráelőzni, ésmegállítják,és kedvesek vele és előre akarják engedni a sorban meg ilyesmi.

Tudod,mennyi ilyen embert ismertem,mint te, akik amint vezetők lette,kb 2-3 hónapnak sem kellett eltelnie és úgy jártak,mint a katolikus gyerekek szoktak a katolikus gimnázim Suent József kollégiumában, hogy egyrészt elkezdik mogyorózni meg farbatúrni és viccbólleszopatni magukat a gyöngékkelés vesztesekkel, másrészt mint Daniel Radcliffe és Rupert Grint a forgatások utáni éjszakában vagy az aztkövető hajnalon, hogy viszkisüvegeket csempésznek be és epehányásig piálnak.

Vagyis 1000000001 emberből egy sem képes megállni a kondér mellett a kondér csábító gőzeit.

Frick László Intézet 2020.05.23. 05:12:44

@Dinamuki: A vitánk elmegy egymás mellett és látod, ezt eltaláltad, mert ebben hasonlít Hanni nénivel vagy Lujza nénivel folyó vitáinkra:
Valójában téged nem is érdekel,amit mutatok, azokat próbálod kimazsolázni a mutatásaimból,amikkel hátha rám tudod sütni a bélyeget.

Miért nem akarom elfogadni,amit az újság ír.

RErre mutatom, hogy a csóksok még hagyján, a csókos az olyan, mint Kálmán Olga vagy az ATV műsorvezetői vagy pl Ángyán állt be a csókosok sora végére.

Nem mondom azokat a megszokott erős pornó dolgokat Orbánra, ami a tikos kis élvezeteket gyúccsa bennetek meg, mint ez az alákérdezős hir24 werbung.

Én csak annyit kérdezek Ángyántól, hogy egyáltalán egy nagyontisztességes, demég hozzá nagyon bölcs embernek hogyan jutahott az az eszébe,ami nekem még 1989-ben sem merülthetett már fel, amikor én (és szerinted is) nyilvánvalóan egy hülye vagyok.

Nem a lényegérőlkezdtél el beszélni a szövegeimnek, hanem:
1.kiragadás
2. a pofámba vissza belevágás

Frick László Intézet 2020.05.23. 05:37:46

@Dinamuki: Nem először lesz ipari a mezőgazdaság meg kémia-fizikai infotechnikai, génmanipulált és gyári.. Hanem ez KÖVETKEZNÉNY-e több folyamatnak is.

városiasodás

senki nem akar dolgozni

és most már ott tartunk, hogy az irodai munkák közülelképesztően fáradságos lesz az,amibeen még fizikailag be kénee menni az irodába

Ebbe rohadt bele Németország, hogy az Adenauer-korszak gyermekei semmit nem akartak dolgozni,a taníttatás célja az volt, hogy a gyereknek, az egykének ne kelljen fáradni.

MUTATTAM hogy az antikapitalista seplkuláns örökösök aMérnöki irodák rendszerével, a távol-keleti bérgyártatással hozták ebbe a pozícióba Japánt, Dél-Koreát és főleg pedig Kínát, az összeset, tehát Taiwan-t, a 12%-os kínai lakossságú malajziát, ahol98%-a a gazdaságnak valójában a maláj állampolgár kínaiak kezében van és Thaiföld detto és Szingapúr detto.

És ez az európaiak nem dolgozni akarása következménye.
Azt MUTATTAM hogy ma tart itt a magyxar társadalom, hogy a mííírijáédoss gyerekei, szemben Mészáros Bejával és tudnék még talán féltucat ellenpéldát, ha nagyon akarnék, de atöbbsége a gyáriparsosoknak és oligarcháknak nem tudja kire hagyni a mérhetetlen vagyont

Steinmetz bácsi az Ász Kóbásszban Szigetszentmiklóson 10 évid dolgozott úgy, hogy a fia minden nap háromszor röhögött az arcába, hogy úgy húzza ki a bokáját a cégtől, lábbal előre az ajtón ki hullazsákban, hogy AZONNAL A GEVIBE A VÉRBE eladja ezt a szart. És megél a kamatokból.

Tehát.. nem akar senki a földeken, nem akar Borneón, nem akar Vietnámban... nem akar Kínában. A "komonisták" pedig egy parasztpártot gyakorlatoztatnak már tíz éve a népigyűlésben. (a másik párt az urbánus,a liberálisok)

10 millióféle akar lenni a kis kínai gyerek, cssak a földeken ne kelljen hajladozni.

Bocsáss meg,. de a bi mezőgazdálkodás alapjai a következőek:

1.Minél több természetes és beavatkozás nélküli

2.Minél kevesebb biotech manipuláció

3.Nulla károsanyag

4. Állattenyésztés és növénytermesztés természetes arányosságai

szünet: Mutattam, hogy a legelőt mi tesz: A legeltetés. Ha nem legeltetsz állattallegelőt, akkor az nem lesz legelő a gyakorlatban (és Magyarországon) már jövőre sem. Egyébként "tudományosan" kb 3 év kell neki és nemlesz legelő.

A 4.pont folyamánya: Szent Szar.

Szervestrágya.

Természetesen van erre is ipari megoldás,a trágyamarha tartás, a mezőgazdaságiipar, a fejlettisztáni bezzegipariasság miatt kialakult egy olyan fajta szarvasmarhatartás, amiben a tej a szükséges rossz, a hús max cuki állatoknak a konzervjeibe, egyébként kell a gecinek, viszont a trágya kincs (ha felborul az állattenyésztés-növénytermesztés természetes egyensúlya)
a trágya aranyáron és itt következik a spekuláns csapziság: a szalma is aranyáron,mert a trágyamarha alá a jellegzetes osztrák csalási technikának köszönhetően annyi szalmát raknak, hogy amikor szállítják,még a hozzáértő is silótakarmánynak hiszi, annyiraa piszkossárga.. alig van benne ugyanis trágya, legikább alomszalma.

Figyelmeztettelek... Ahhoz vagy hozzászokva, hogy van a "riport"-nak vagy "cikk"nek egy "szakmaias" címe, dehála istennek azt a kurva cigányt basszák benne, dőgőjön pockos hitlerot.

Sajnos...a valóság még ennél is borzalmasabb, mint ami miatt te simán lehülyézel engem

Amit sokszor... és nem győzök mutatni: A hátrányokból a Rendszerváltás Pillanatában, a Cucjiailista Tábor összezuhanásakor számolhatatlanul sok-sok előny is lett,pl abból, amiről iskoláskoromban azt kellett felenem az ötösért, hogy a műtrágyafelhasználás a mércéje egy agrárkultúrának, minél több műtrágya és vegyszer, annál fejlettebb az a mezőgazdság.

Ésd akkor az Onkelmegmutatta a tavat Bad Reichenhall távoli látképe előterében.Kristálytiszta vizű tavat. ÉS elhallgatott és akkor..meghallottam azt a csöndet, ezért ezzel a Német Életkép-pel búcsúzom töled,mert te nagyon sokat tudsz Németországról.

Olyan csönd volt,mint a Holdon lehet.

10 kilométeres körzetben egy hangya sem.

a víz azért kristálytiszta, mert amőbáig lenullázva benne az élet.

Egy galamb.
Egy veréb,az sok

(védettek is lettek a Zónijóban és így nálunk is,azóta annyi a vadgalamb, hogy a vidéki határbéli vezetékek drótjai alig bírják, kétmázsaszám szoronganak az EU-ba védett [tehát nálunk is] vadgalambok.

Csak... ...csak... ...csak mi nem tudhatjuk, hogy mik is a Magyar Föld értékei, ez a téma ugyanis

Ángyán kapott eddig kb 3 könyv-kötetre terjedő szöveg-lehetőséget

...csak...az értékek, az sose érdekes

csak a geci az érdekes

ha nincs benne geci a geci pofájába

nem érdekes

de még én szégyelljem magam

még te beszélsz velem fentről lefelé

és a mesterérved: hogy Hanni meg Lujza néni is a végén így beszéltek
ahogy szerintük az orbánfasszoppóval kell...

Frick László Intézet 2020.05.23. 09:55:03

@Dinamuki:
Nem akarom hogy sértett ember legyél-ert akkor az lesz veled, ami Ángyánné-val lett.
És.. órákon át tudnék beszélni a génmanipuláció meg a bájotehnolodzsi védelmében

amit azonban visz ez a mondat:

1. A Nulladik Titok az, hogy ez a Föld,amin élünk,nemhogy 6,6 Mrd embert el tud viselni,de még 13,2 Milliárd embert is.

2. A gond az, hogy a Bio Titkot, akik ismerték,ősi Eredeti Művelés-t ismerő emberek, kihaltak.
3. Főleg a Fehér Keresztény Oirpid emberek jóvoltából.
4. Akik képesek lennének A Világ Népeinek beszélni a Bio Titokról,azok nem ismerik már. Ők megtanulják a leckét, ahogy én meg Ángyán megtanultuk Mezei Klári nénitől, és még sokan mások, pl csaló szélhámosokká is lettek,menő biovállalkozókkáKlári néni tanítványaiból. Bájotehnolodzsia. Ez... a jó tanítás még a kapitalizmus fénykorában, az analóg telefonálás és a televízió,mint médium, meg az Európai közgáz Fénynapjaiban született.

5. Most viszont 2020-at írunk és pl az indaiak ezzel érveltek eddig minden Klíma Semmi Konferencián:
"Most MI következünk, semmiben nem korlátozzuk magunkat, most a Mi Élvezésünk Százada fog következni,élvezni fogunk mindent, amit a Fehér Faj élvezett."

Mit mondasz erre és ki mondhat-szólhat az indiaiaknak? - Egy brit? [ :XD & muchachos!] amikor egy brit tudós fagyasztottkajazabáló picsaember a menő fiatal indiai tudományhoz képest és
6.Kínában döntöttek és ott iparmezőgazdaság meg holland típusú növénygyártás, génmaniupuláció Milo Minderbinder kurva anyjával lesz.

7. Nem azzal van a baj, amit a fingjaikkal meg a böfögéseikkel a hamburgermarhák csinálnak, ez csak a növénytehnolodzsi jellegzetes támadása a marhahúsgyártó tehnolodzsi ellen, szokásos netokratív spekula.

holott e kettónek nem támadnia kéne egymás piacipozícióit, hanem kiegészíteni.Sőt:egyfajta Természetes Egyensúly-ban.

Az elosztási viszonyok igazságtalanságával van baj és ez az, amit Greta Tünberg betanítói sem tudnak.

Az oiropid ember az utolsó, aki még a világ népeit meg tudná arra tanítani, van némi respektje (vagy volt a járványban leszerepléséig..) és vannak kifejezéseik elmagyarázni:
a valódizöld igazságos elosztási viszonyok közepette a szokásos háborúk vagy járványok túlnépesedés-leszabályozáson kívül van egy harmadik lehetőség

"Mindenki csak annyit vegyen el, amennyi szükséges és úgy vegye el, hogy ha már nem lesz rá szüksége, a maradékok visszasimulhassana Föld Anyába, akiből vétettek. "

Igen,igen, ezt Csingacsguk meg Az Utolsó Mohikán

még az utolsóelőtti komancs kutyák

sokan-sokan ismerték

Ismerik még a Nyugati-Szentinel szigeten, csak nincsen hozzá szókincsük, hogy elmondják.
Akiknek meg lenne szókincse

akkora picsák mnár, mint Tünberg betanítói. Valami... jót, jót akarnak, az biztos

hiszen

Dr Bubó is jót akart...

Szóval ne lógj el nekem addig, amig meg nem tanítasz arra, hogy ha Ángyánnak MOST igaza van, akkor 2006-ban miért nem Illés mögé állt másodiknak (vagy egyenesen elé...) miért 10891-iknek állt be egy olyan sorba, amiben max 729 vad pávián kaphatott és a legközelebbi csókosnak is a kb 1002-ik volt a sorszáma.

Mi a bajod nekem azzal, hogy akiket te csókosnak neveztél, mert ezt olvastad az újságban, szerintem úgy fogaznak csók helyett, mint a marakodó páviánok, he?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.23. 11:55:26

@Frick László Intézet:
"Januárban tartottam előadást Debrecenben, ahol odajöttek hozzám a pusztán generációk óta állatokat tartó gazdák, és panaszolták, hogy hiába igényeltek legelőt, nem kaptak.

– Mi lehetett a bűnük?

– Vélhetően nem nekik voltak bűneik, hanem a kedvezményezetteknek „érdemeik”. Lényegében három érdekeltség kapta meg azokat a földeket, amelyek a családoknak a kenyeret jelentették. Panaszukkal eljutottak a miniszterelnökig, aki a választás előtt le is állíttatta az újakkal a szerződés megkötését, és vizsgálatot ígért.

– Az eredmény?

– A vizsgálat – ahogy mondják – folyik, eredménye nincs, viszont a választás után megkötötték a szerződéseket a nyertesekkel.

– És az addigi állattartók?

– Kilátástalan helyzetbe kerültek. Az egyik juhász például kétségbeesetten és szerintem jogosan azt kérdezte, hogy legelő híján mihez kezdjen, hiszen ő egész életében juhokkal foglalkozott, máshoz nem ért."

greenfo.hu/hir/alakul-a-vazallusi-rendszer-angyan-jozsef-a-szemfenyvesztesrol/

Te EZEKET röhögöd ki és veszed semmibe és AZOKAT véded.
Innen kezdve az egész fölényeskedésed, mellébeszélésed, meg nem értett primadonnáskodásod és a többi bohóckodás egy kalap szart se ér.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.23. 11:59:12

@Frick László Intézet: azt nem értem, hogy a nyilvánvaló tények ellenében miért szajkózod mindig a baromságokat?
Már az is felmerül, hogy esetleg pénzt kapsz ezért? Milyen alapon? Mondjuk ha nem tudja valaki megállni, és válaszol egy baromságodra, akkor prémiumot kapsz?

heki 2020.05.23. 13:31:26

@Dinamuki: @Frick László Intézet:
ööö.... kell tolmács közétek, mókuskák?
Hagyni kellene már a személyeskedést szerintem. Meg egyebek:

Rosszat jól példamutató kommunikációgátló effektek (tanítom oskolában):

"megint magadat hülyézted le"
"Innen kezdve az egész fölényeskedésed, mellébeszélésed, meg nem értett primadonnáskodásod és a többi bohóckodás egy kalap szart se ér."
by Dinamuki

"Ideges lettél. Hja,a varázsdoboz -ugye? Kiengedted a."
"Nem érted, demeg sem kisérled megérteni,amit MUTATOK"
"Valójában téged nem is érdekel,amit mutatok", by Frikk

stbstb.

Kurvák - mondta ugye Yossarian.

(Egyébként láttátok a sorozatot belőle, mennyire szar lett?
port.hu/adatlap/film/tv/a-22-es-csapdaja-catch-22/movie-211274

nagyon-nagyon szar.)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.23. 17:17:30

@heki: ok, mint írod, te is ezt a szöveget akartad belinkelni.
Szerinted mi fontosabb Dudi számára (költői kérdés): 1. hogy a szöveget elolvassa, megértse, végiggondolja, mi újat tanul belőle, és leírja, hogy mi jut róla eszébe, vagy 2. futólag ránézzen, miről szól a cikk, mik a fő témák, majd erről kanyarítson egy "zseniális" kommentet vagy bejegyzést, amiben kiosztja az egységsugarú olvasót és a nemhülye, nemdilettáns, demégsejövőbemutató (mertajövőanagyüzemi) interjúalanyt?

heki 2020.05.23. 18:03:55

@Dinamuki: Én azért provokálom olykor Dudit, mert kíváncsi vagyok, hogy teljes (rögzült) képe van-e a rendszerváltás és egyéb politikai folyamatokról.

És persze nem csalódom, hogy igen, teljes (rögzült) képe van, és nem befolyásolja az, amit küldenék, vagy írok neki.

Mint médiatanár izgat ez a komplex kérdés, hogy mennyit tudhatunk a világról, mennyi az előítéletünk, mennyi a média reprezentációja-manipulációja a tudásunkról, mekkora a médiaimperalizáció hatása, mik az ellenérvek, stb.
Ezekből aztán levonom, amit, na, mindegy, de megsértődni nem szoktam Dudin - na jó, nem megsértődni, hanem se neheztelni, se haragudni rá -, csak kíváncsiságból teszem azt.
A nehéz ellenérv, amit mond, hogy a média nem a valóságot mutatja, (ezek ilyen balos framing-elmélettől /Chomsky és társai/ a kultivációs, vagy szelektív észlelés elméleteken stb.-n át a médiaimperializmus ill. buborékelméletig stb. alapokon álló médiakritikák), olykor elég jogosak.
Itt egy kép Farkas Attila Márton oldaláról:
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p640x640/100087559_2986254881491986_6247012623313797120_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=8024bb&_nc_oc=AQl35OvvLd-oZlPkME9MzyOzuCEzJwW8i5ccnD2OosbFZ7pWRSxGmFGCyZ4JmaNmZGk&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_tp=6&oh=7c705e2c0b0a8f02cbcdc64da02b827e&oe=5EEE4320

Annyi érvelési előnye van viszont Dudinak, - amivel szépen él és vissza is él -, hogy az élete nem négy fal között, monitor előtt zajlik, ellenben mondjuk a mai médiamunkásokkal és szociológusokkal.

Szóval engem ez nem dühít, de az igen, ha értelmes emberek nem tudnak kommunikálni egymással.

Dudi világképe, szerintem éppen ezért erősen balos, "picsatársadalom" (Marcuse: Az egydimenziós ember), az erős médiakritikáig ("médiagecik" stb.)
Nem liberális, hanem balos társadalom és médiakritika.

Számomra tanulságos.

Az biztos, hogy nehéz vele beszélgetni, mert egy elemi ősdüh van benne, lehet, hogy ő az, aki fogában tartva viszi át a szerelmet a túlsó partra. :)

De nem tanulság nélküli, mert önreflexióra késztet, és azért ez jó.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.23. 18:36:40

@heki:
1. itt nem általában a médiáról volt szó, hanem arról, hogy Ángyán hogyan számol be az állami földek magánkézbe adásának folyamatáról.
2. Ám valóban, minden másképp van, mint ahogy a média megírja, fontos megfigyelés.

"Másképp áll a dolog a szerbekkel, mint ahogy mi hisszük, és másképpen van velünk, mint ahogy ők hiszik. Másképp van az ég, másképp van a föld, másféle emberek laknak a Marson, másképp szeret minket a jó barát, mint ahogy másképp gyűlöl az ellenség, és a nő, akiről azt hisszük, hogy másképp van, másképp van és nem másképp.

(És – hihetetlen, de így van – másképpen vannak az események is, mint ahogy a hírlapok megírják.)

Minden másképp van."
Karinthy
members.iif.hu/visontay/ponticulus/rovatok/humor/karinthy_tanar5.html

3. ha már "tudományosan" közelítjük meg a dolgot, egyértelmű, hogy Dudinak is és a kommentelőknek is van egy fiktív internetes személyiség, ami az ő esetében (szerintem) nagyon furcsa szokásokat vett fel. Többször ajánlottam neki ilyen viták után, hogy beszéljük meg élőben a dolgot, akár Skype-on, mivel élőben általában szót tudok érteni az emberekkel, ha nem túl merevek az álláspontok. Ettől elzárkózott, mivel az ő célja egyáltalán nem az a bloggal, hogy bármit is megvitasson, hanem más. Talán ezért hiba is ide bármit kommentelni.

heki 2020.05.23. 19:56:08

@Dinamuki: jaj, nem, ha beszéltél élőben dudival, akkor tudod, hogy miért ez a gát :)
A blog célja, mi is hát, ugye, nehéz definiálni, hogy mi is igazából, de ez itt Dudi legelője, ahová vendégmarhák olykor betévednek. Pl. mi is kommunikálunk, és más vendégmarhák meg olvassák. (Ha. Amennyiben.)
A blog, mint olyan, eleve nem szimmetrikus kommunikációs viszony, amely szimmetrikus viszony még a "valós életbe" is nehéz, ugye, mondom, két válással a hátam mögött. :)

Ángyán interjú nekem érdekes volt,
neki meg nem, mert azt rója fel, hogy :
1. Média által közvetített Orbánbaszó szerep (előre sugallt) szerint beszél
2. Ángyán, ha politikus, ne rinyáljon, ha seggbebasszák.

A blog nem vitafórum, hanem kommunikációs műhely, érdekek és ellenérdekek, érvek és ellenérvek, valós és fiktív és pszeudofiktív személyiségek közti interakció mentén leírható valami.

De nem vitafórum, mert hát azt ugye már Aquinói Szent Tamás kidolgozta, hogy mik a tudományos vitának az alapismérvei, és hát ez a műfaj, műnem, médium,
mint a blog, hát nem alkalmas erre.

Sajnos.

Ugyanakkor ad arra lehetőséget, hogy kellő empátiával megértsük a másikat, sajnos viszont maga a kommunikációs forma épp ezt a lehetőséget rombolja, ezt a lehetőséget. (3767 karaktert írhatsz még)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.23. 20:12:36

@heki: ugye Ángyán azt mondja, hogy hátralévő pár évének egy részét a földosztások dokumentálásával akarja tölteni - szerinted azért, hogy megfelejen a balos médiának? Ő, akinek az ismeretsége többsége valószínű jobbos, sőt?

ha már felajánlkoztál tolmácsnak, akkor erről a "kellő empátiáról" majd esetleg tolmácsolhatnál valamit Dudi felé - hogy Brüsszel is megércse.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.23. 20:21:23

@heki: ... mikor Á. azt mondja, hogy Orbán kicsinyes bosszúból szétbaszta a tangazdaságát (nem kis munka egy ilyet létrehozni, vszínű ez volt az élete főműve), meg ahogy leírja, hogyan viselkedett a fideszes vezetőséggel, szerinted azt nem gondolja komolyan??
Meg ugye amit idéz tőle a barátokról és ellenségekről...
ez oldaltól függetlenül egy tipikus szociopata főnök leírása,
Akkor ez itt az axióma, hogy a machiavellista geciség a politikus természetes tartozéka kell legyen?
Deák, Széchenyi? (előbbi elvből nem vállalt hivatalos államfői pozíciót)
és aki nem machiavellista geci, az bukjon el??

heki 2020.05.23. 20:51:41

@Dinamuki: hát igen, a politikában aki nem machiavellista geci, az elbukik.

Széchenyi is egy ideig próbálta magát hitegetni, hogy közlekedési miniszterként az első magyar felelős kormányban lesz majd talán szerepe. (Ugye érdekes, amikor rádöbben 48-ban erre a politikusi felelősségre, hogy "fel fogják akasztani, ráadásul Kossuthtal együtt … de csak azt fogja kérni, hogy legalább egymásnak háttal fordítva akasszák fel."
(forrás: a megbízható Wikipédia, de nincs kedvem megkeresni a Naplóját, könyvben, de tegyük fel, tegyük fel, ténleg így volt, tegyük fel, hogy hiteles a forrás.)

(Picsaizmus - mondaná erre Frikk :) )

Pedig Széchenyi már előtte is politikus volt, csak nem tudatosan, nem vette észre, hogy márpedig az, simán csak filantrópnak és nemzetmentőnek hitte magát, pedig rég politikus lett, akarata ellenére.

Ángyán persze meg azért nem Széchenyi, de számomra így is kiemelkedik a mezőnyből.

Erre mondja azt Frikk, hogy aki kurvának áll, ne sírjon, ha megbasszák.

Éppen ezért, amit mond Ángyán, én (és te) meghatódva olvassuk, Frikk meg cinikusan kiröhög, hogy ne legyünk már ilyen naivak.

Szerintem ennyi a különbség.

(Én szeretek néha naivnak lenni.)

heki 2020.05.23. 21:41:05

@Dinamuki: "Ángyán azt mondja, hogy hátralévő pár évének egy részét a földosztások dokumentálásával akarja tölteni..."
Hát, izé, forráskritika mellett, ki tudja? Ki tudja mit akar?
Ki tudja mit akart mondani?
Vagy mit mondott?

Nos, semmire sincs bizonyíték
(Valóban EZT akarja,
valóban EZT mondta,
valóban EZT is akarta mondani.),
ezért necces.

Akkor viszont egy ilyen posztmodern bizonytalanság, ugye, hogy kinek higgyek?

És itt jön az izgalmas kérdés, ami visszavisz egészen az ógörög filozófiáig (vagy még messzebb), hogy mit tudunk a világról és a tudásunk mennyire pontos vagy mennyire szilárd. Mennyire hajlítható.

És akkor jövel Dudenbuch, aki übermensch-i magaslatról elmondja, hogy mi van, mi a látszat, mi a valódi, és engem ez szórakoztat és le is nyűgöz egyben.

Nem nyűgözne le, ha buta lenne.
Idegesítene, ha rajta tudnám kapni hazugságon.

De jól csinálja, a kis Loki. :)

hu.wikipedia.org/wiki/Loki_fogad%C3%A1sa

Frick László Intézet 2020.05.24. 06:41:14

@Dinamuki: @heki:
Ez az Ángyán egyszerűen nem ért meg ennyit.
ángyán a felesége noszogatására jelentkezett csókosnak egy olyan sorba, amiben még a megveszekedetten acsarkódó páviánoknak se jutott elég.

Ha án vagyok a FIDESZ kommunikációs főtanácsadója, ami nonszensz, hiszen Orbán nem kér tanácsot nálánál okosabb emberektől
akkor azt javaslom, hogy ezt a Dr Ángyán professzor urrat fogjuk már meg szaros 40 Hektzár föld osztogatásával (majd én kinézek neki egy bio't., amire a páviánok annyira nem acsarognak.

Itt mutatom, hogy olyan .. ha nem is pávián, de szerénytelenebb kancsimpánz alakúnak, mint L.Simon László, egy semmire nem használható bokros dombldal jutott rózsabokrrokkal, bár a Venecei-tó -ra nézően.

És megint csak itt jegyzem meg, hogy olyan embrekről van szó, akiket Oroszi babette sem civilbátor megkérdezni, pedig a Pintér Börtönmosodák, Konfekció és Szájmaszkok meg Halastavak ZRt valóságos tulajdonosa és mint ilyen, ő a közszereplő, nem perig a "mészáros"

Az ilyen ember nem nyitja ki a száját neveletlenülmint egy acsargó pávián. De anézése, az olyan Németh S. Szilárdos-an fenyegető, hogy még Uj Péter sem meri basztatni.

tehát hga Ángyánnak löknek valamit akkor ma mittudomén mi a faszomról nevezem el azt, amit ma ángyánulásnak nevezek, tehát azt, hogy a fideszrenegát be tud hadházyasulni.

SZERINTEM de ez csak énszerintem van így és azért, mert sajnos ISTENVERTE módon buzulás szintjén értek a politikaikommunikációhoz (ahol én vadászivánja vagyok a politikaikommunikációnak, ott nem kontíroz Somogyi Zoltán,aki összekeverte a tervek papírjait a prognózisok papírjaival 2006. szeptember 19-én...)

Szerintem megérte volna, szerintem Ángyánné kielégült volna 30 Hektártól is, mint soha és nem basztatja az urát, akit azonnal beállítottam volna Illésután második embernek, hogy ha Illést,mert egyszer véletlenül valódizöldet mondott és kibasszák, maradjon 1 (azaz egy) zöldpolitikusa a FIDESZ-nek.

Frick László Intézet 2020.05.24. 06:44:46

@Dinamuki: Annyira bele vagy feketedve a gyűlölségbe, hogy észre sem vetted, menyivel mentem én tovább és beljebb, oda, abba, amire Ángyán "a bátor" csak utalni mert.
Mi az, hogy "böcsüöletes pásztoremberek" nem kaptak legelőt, a FIDESZ FŐ CSÓKOSA INGYEN NAPSZÁMOSA egy könyv kitelne a pártért való cxselekedeteiért NAV ellenőrzéseket kapott és kényszervágást és ütötték-vágták, ahol érték.

nem értesz te semmit, mert nem írta meg neked az újság, te csak a pornóhoz juthatsz.

Ott kezdődik, hogy az történelem,amiben a pásztorembernek statisztikailag (KSH -adatszerűen) nyája sincsen.

Frick László Intézet 2020.05.24. 06:46:48

@heki: @Dinamuki: Pont ezt akartamírni tegnap nektek, csak nemértem rá, Ángyán pont az a kurva aki azt panaszolja hogy a másikstricikok (akinek kurvája volt) kurvái mikeket csinálnak. És megkapták a végére a fodrász-kozmetika üzletet,amit ő nemés ezért kénytelenkedik a Granny Slut kategóriában (amit az egyetemista fiúk [ma mnár nem ritkán lányok is] tízezresekkel fizetnek meg).

Frick László Intézet 2020.05.24. 06:51:49

@heki: @Dinamuki: A donkijótei nevetségesküzdelmemnek a lényege az, hogy olyanokat MUTATOK amikről viszont link nem lesz.

Pedig pl arra, hogy Gyurcsány Ferenc már milyen korán nekiállt az MDF maradványai szétkúrásának, Wikipedia cikk van, hiszen a Political Capital lexikonszinten az MDF (Dr Dávid Ibolya)politikai tanácsadójaként kezdte az ipart. Azt csak én szoktam hozzátenni, hogy VALÓJÁBAN Somogyi Zoltán csicska volt abban a Political Capital-ban, amit SeresLászló újságíró alapított, mert kepott erre pénzt, hogy alapítson.
u-szeged.hu/mediafigyelo/2019/seres-laszlo

Frick László Intézet 2020.05.24. 07:00:41

@Dinamuki: Ezt is, hogy makkijavelli,úgy olvastad.
Orbán ezt nem így csinálja, ilyeneket csak Dr Vágópistabácsi sem komolyan dondolva, csupáncsak a szokásos karakterbaszás kereteiben, ha már Varacskos Maradona A Cigány Hitler,legyen makkijavelli is.

Ezt így elképzelni, hogy a fecxsúti parasztház konyhaablakához tolja a cigánybáróhasát Orbán fehér, de könyékig feltűrt ingen és nekiáll eddegélni a bundáskenyeret majd inti az apródját, hogy vegyék el Ángyántól a tangazdaságát, nem.

Tovább megyek: Bűngáz ostobaság Karácsony baszogatása.Nyilvbánvaló balfaszságbóla Teljhatalom másnapján orbán csi9cskái teljhatalmat adattak a paógármnestereknek abban a hitben, hogy még 2019.október 13. ELŐTT lennénk,először kiadatták a rendeletet, aztán rádöbbentek, hogy Karácsony a guminő a Budapest Főpolgármestere szerepben. És akkor gyurcsányék (akik a főpolgáremestere Budapestnek) is ugyanolyan jól járnak, mint a "mi embereink" azaz a maradék orbán helytartójakok.

Bocsáss meg Muki... deezt sem én mondom itt, csakmutatom.Itt zaj.lott a szömeid előtt, csak nem tudtál figyelni.

Nagyságrend.

A fejhedelem Macchiavelli idejében volt a fejedelem, ma egy megyei jogú város körei nagyobbak annál.

A makkijavellizmus mehet Márki-Zayx Péternek vagy ment Dr Kósának debreceni paógármester korában.

Méretek.Az csak Tokfalvi mesternek egy jellegzetesen seres-lászlóian ábrándos műveltértelmiségi elképzelése, hogy a méret nem számítana.

Olyant parasztasszony mond, hogy kis fasz nincsen cxsak renyhe pina.

Bizony számít a méret és bár hihetetlen,de a FIDESZ-ben sem minden Orbántól való.

Többszöris rámutattam, hogy orbán egy időben minden este ellenzéki és méghozzá belsőellenzéki, de ráadásul KÉRLELHETETLENÜL DECENS belsőellenzéki körben találta magát, amikor a Cinege utvában a hátizsákot nagy fúhatva, még 20kilóvalezelőtt odabaszta a konyhai sarokk garnitúrára.

Frick László Intézet 2020.05.24. 07:04:24

@Dinamuki: @heki: Rendszeresen elbaszom a hajnali munkaidőmet ésolyasmiket írok le,amiért az orbán GHESTAPPO elvinne, amiért kibaszhatnának a FIDESZ-nből minden nap reggeltőlestig hatszor. Én leírom basszátok meg a HVG ALATT a kommentek dögkútjaibvan ezt:
Pintér Nörtönmosodák és Konfekció meg Szájmaszkok és halastavak ZRt
kitoltanak és ezzel 66 ilyenem megsemmisül és eltűnik.
És akkor Muki így beszél velem, ahogy beszél.
Egy kurva Ángyán hétszerkurva mesebelien telhetetlen felesége miatt.

Ugye, hogy igazam volt minden alkalommal, amikor a picsába ki akartam még törölni is ezt a blogot, nemhogy bejegyzéseit.

Frick László Intézet 2020.05.24. 07:10:38

@heki: A szótár alapítóléényege a szavak visszahelyezése eredeti jelentéstartalmukba.@Dinamuki:

>>>>És akkor jövel Dudenbuch, aki übermensch-i magaslatról elmondja, hogy mi van, mi a látszat, mi a valódi, és engem ez szórakoztat és le is nyűgöz egyben.<<<<

Egyről feledkezelmeg heki: Ez pedig az önirónia, az öngúny. Ami pl Tótát aztán, vagy amegmondó embereket,akik a zűbermencsek, nem jellemez.

Egy Fáy Miklós nem ír új bejegyzést arról, hogy mégiscsak meghallgatván a Tűzijáták délben -t a hazugságát, azt hiúságbó fenntartja, demégis, annyit meg kell jegyeznie, hogy minden idők egyoik legjobb zeneihangmérnöklésűá lemeze lett.

És én ennél sokkal-sokkal nagyobb olyan korrekciókat tettem, amiket netokrata übermencxsek soha.
tehát: hamis a vádd,miszerint űbermencxs lehetnék.

Az akusztika okozza a tévedésed, az arrogancia

Az übermencsek arrogánsak

dGőcsögg Dudkó arrogáns

tehát gőcsögg dudkó übermencs.

Kurvák szopnak
Ibolya szopűlurvák kurvák
és
Ibolya viszont szerelmes és azért szopik
és nemhogy nem kurva

de nagyonnem kurva.

Folytatás: a kurva még annak a gecijét is kiköpi, akibe halál szerelmes, mégpedig szakmai büszkeségből és következetességből köpi ki.

Ibolya azonban a gecivel teli szájával aztán csókolózik is a szerelmével

mert ugyanis: szerelmesek.

Kapisgálod már?

Frick László Intézet 2020.05.24. 07:11:47

@heki: Megint sikerült a törlés gondolatára jutnom. Tényleg semmi értelme, ha már @Dinamuki: -t is el kell (és íGY !4!!4) vesztenem

heki 2020.05.24. 07:46:16

@Frick László Intézet: már írtam, olyan a komm. stílusod, (pl. minősítesz) hogy attól többen megbántódnak/felhúzzák az orrukat/megsértődnek (megfelelő válasz aláhúzandó.)
Engem nem zavar, van akit igen, azt is megértem, aki ezen megbántódik, mint ahogy is Lujzi lefagy, ha leszőrsapós nénized.
A legjobban tetszett, amikor múltkor (gondolom ilyen érettségiző ifjú/leány) megkérdezte, hogy Mit jelent neked József Attila? - ami annyira hülye kérdés, hogy elkezdtél irodalom tankönyvet írni neki, nagyon jól, de az ifjú/leány csak azt érezte, hogy lenézed. Ami érzése logikus volt, persze nem jogos.
Szerintem Dinamuki karcosabb annál, semhogy elmenjen.

Frick László Intézet 2020.05.24. 09:44:55

@heki: A stílusommal van a baj? De azzal azzal stílussal nincsen baj, amikor a Tschajaga aus dem Roetzschoege-i Vihar a Biliben el se kezd válogatni az érvek között Döbrövojácz földesúrra, hanem azonnal a végsé érvhez, a hitlerhez nyúl.
Összedűtt a faluház szeneskamrája:9/11.

Csókosok, de amikor Kálmán olga ésmit kap a csókjaiért cserébe, akkor az csak nettóban a hatszázcsupán

de nekem ne lehessen stílusom.

Emlékszelainap csak veled magánban megosztott .odt fály sztorira.

Nekem ne lehessen stílusom,de Fáy Miklós élhessen meg kottaanalfabéta zenekritikusként összesen annyiból, hogy 27 éve tudja, hogyan kell jól s jót csókolnia. [ Pl MGP-t, amikor]
ű
Makkiavelli.. Felnyőtt egy gólem, de nekem ne szabadjon rámutatnom arra, hogy tkp ez a gólem a reál az arányérzék (aztán meg a puszta élvezet okán is) (rászálltak, mint Büdös Józsikára azóvodában)

romongróulúgy kell ezt mondani
Rá vannak kapva.

A fost és recxska gólempáncélozza ezt a szörnyet és még az is lehet, hogy ha akkor már nem veszik észre, amikor még csak szórakozásból akarták megpukkasztani,mint György Péter állítólag eszteta Szárszón,már elmúlt volna magától 2000-re.

Nekem ne legyen stílusom, de Muki vagdalhasson hozzám gyerekújságokba mercsöndájzing bujtatott PR reklám kivágósruhákat azzal, hogy azokat meg ő tervezte.

Frick László Intézet 2020.05.24. 09:53:22

@heki: @Dinamuki:
Nem is országrólmeg hatalomról van szó,de már mióta nem.

Olyan egyszemélyes társadalmak entropikus tengerén szeretnék fentmaradni,amiben
olyan fák állítják be magukat
A Szél Csináló-inak
akik engem
mint éppen akkor filmeszteták összesen annyitól, hogy látták a Trónoök harcát meg aA szolgálólány történetét és le tudnának szigorlatozni egy fizetős egyetemen a Kötelező Teve témaköréből

tehát
ezek az emberek leidiótázhatnak engem annyiért, hogy le merem írni:

Tisztelem
Eddy Murphy
Jackie Chan
vagy
Louis de Funes filmművészetét

sokra tartom őket és hasznosnak is

Miközben egyébként nem néznék meg egy egész filmjüket (annyi pont elég is, amit eddig láthattam)

A Kettes Sztámkörbven, attól jó valami, mert "tetszik nekem"
vagy szar vagy méz

még ki sem fejtettem, hogy miért nem szar
bár azt egy szóval sem mondtam, hogy méz

de ha annyit merek mondani, hogy nem szar

már szar vagyok

hátööööö
/Columbo/

heki 2020.05.24. 10:06:19

@Frick László Intézet: Nem mondtam, hogy baj, hogy milyen stílusod van, engem nem zavar, de van, akit igen. Így megy ez - mondá Vonnegut.

Azt se mondtam, hogy ne legyen ilyen a stílusod, és azon se rágj be,

ha valaki elmondja a véleményét, amiről azt hiszi, hogy vélemény,
és te erre RÁMUTATNI kívánsz, hogy ez nem vélemény, hanem csak PR szöveg,

akkor az nem esik jól az illetőnek.

Három dolog, megfigyelésem szerint, amivel meg lehet sérteni embereket (kommunikációs alaptörvények?):

"Nincs ízlésed"

"Nincs humorod"

"Ez nem a te véleményed"

Érdekes módon ez a három közlés lefagyaszt minden kommunikációt.
Hogy miért pont ez a három, nem tudom.

Ha azt mondod valakinek, hogy hülye vagy, vállat von.

Ha egy nőnek azt mondod, hogy milyen gonosz, még el is mosolyodik elégedetten.

Ha azt mondod egy férfinak, hogy erkölcstelen, akkor büszkén kihúzza magát.

Nem tudom, hogy miért pont az a három állítás az, amivel lehet bántani legjobban, még nem jöttem rá.

Machiavelli ugye tudjuk, nem gonosz volt, gyakorlatias ember. Éppen ezért törvényszerű, hogy minden valamirevaló politikus machiavellista geci. A gólem is az, persze, annak kell lennie.

Biztos van kivétel, mert én már találkoztam becsületes, erkölcsös ügyvéddel is!!!! nem hiszitek el, de tényleg!

(És lehet, hogy van alázatos újságíró, de én még nem találkoztam azzal,
meg lehet, hogy van okos színész, de azzal sem találkoztam.)
písz

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.24. 11:59:55

@heki: ez jó kérdés a színészekkel, de pl. mi az, hogy okos? El tudja adni a félműveltségét ragyogó intellekusnak, mint a médiában is jegyzett celeb-értelmiségiek? Vagy jól eligazodik az életben és jó emberismerő?
szvsz egy jó művésznek káros, ha túl intellektuáls (mindenkinek káros, de nekik főleg): Depardieu pl nem intellektuálisan okos, hanem úgy, hogy nyitott a világra és érzékeny, és elég sok klasszikust eljátszott, azért a fejében is van vmi), okosnak tűnik szvsz pl. (találomra) Jack Lemmon, Ben Stiller, Yves Montand, de még akár Sandra Bullock, sőt ad absurdum Marilyn Monroe is (nem művelt, v ilyesmi, hanem: szvsz volt hétköznapői józan esze). Akik tényleg nem tűnnek túl okosnak, : a mai A-listát hollywoodi férfiszínészek többsége (kivéve talán Matt Damon?)

Dudi minősít, ráadásul (már több volt kommentelő,pl. a Ripők is rámutatott) a tipikus szálka/gerenda logika mentén: az ő eredetimegjegyzéseit, és sokszor légből kapott feltételezéseit (pl. ismeri ő személyesen Ángyán feleségét?? Ha nem, akkor honnét... stb.)pl. nem szabad minősíteni, mert akkor egységsugarú vagy, ha leírod a sajátvéleményed, akkor az számára nem legitim vélemény, mint az övé, hanem csak a szavak szintjén maradva nyersanyagnak használja, hogy a saját véleményét kifejtse,téged meg leminősítsen (attól függően, h milyen kedvében van). Van benne adott esetben elég csavaros logika, de olyan dolgok mint pl. igazság, valóság, a másik eltérő nézőpontja és annak jogossága nincsenek benne.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.24. 12:05:04

@heki: különösen az iskolákról/tanításról szóló itteni vitákban volt teljesen nyilvánvaló, hogy Lujza sokkal inkább ismeri a mai magyar valóságot ezen a téren, mint Dudi (mivel tanár volt), és Dudi dodonai megjegyzéseivel és költői képeivel szemben konkrét problémákat és dolgokat írt le, de még akkor is tovább ment a szőrsapózás, vagyis D. olyan dolgokban is jobb "valóságismerőnek" akarja mutatni magát, amikben nyilván nem jártas annyira.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.24. 12:35:38

@heki: az meg, hogy a politika a pszichopata törtetők terepe, kb. annyira értelmes szerintem, mint hogy a gazdasági élet a pszichopata törtetők terepe. Eredetileg, jellege és feladat szerint egyáltalán nem az se ez, se az. Nyilván vannak mindkét téren ilyenek, de pl. egy pék feladat nem az, hogy lenyomja és eltiporja a többi péket, hanem hogy kenyeret süssön - és adott esetben békésen megférnek egymás mellett.

heki 2020.05.24. 13:14:09

@Dinamuki: hát ja.
Az iskolákról: mivel pedagógus vagyok, engem annyira nem vágott mellbe dudi írása, viszont ő ténleg tanított is, lent, szocióban, erről beszélgettem már vele is, hogy mondjuk miben más gipsy kölkeket tanítani.

Mivel ismerem a pedagógusokat is, ezért Lujzi megjegyzései a valóságnak egy szeletét fedik le, ha jól tudom, bp-i gimnáziumban tanít, mondom, ha jól emlékszem, szóval pedagógusok tapasztalata, véleménye az életről, hm, hagyjuk, nem mondok semmit.

Amiket szocio-tanulmányokat ír dudi, azok nekem hitelesnek tűnnek, persze ismétli magát soxor.
Mondom annak tűnik.

Vidéki pedagógusként még én is tudnék pedagógus mindennapi horrorokról mesélni, pl. óvónők hogy szorítják meg a gyerek kezét, hogy ne legyen nyoma, stb. :), vagy hogy van olyan óvoda, ahol az óvó néni ebéd után ő is lefekszik szusziba, és amíg fel nem ébred, addig a szülők kint csöndben toporognak, várják, hogy felébredjen óvó néni, mert a gyerekek már mocorognak, hallani, és persze még sok kis színes.

Lujza nem biztos, hogy ismeri ezt a fajta valóságot, nem tudom találkozott-e olyan kis gipsy-vel, akinek az apja rendőri üldözés közben halt meg, nekem egyik tanítványom ő, 8 évesen ellopta a polgármesternétől a telefonját, nem kispályás,
szóval (10 évestől 19 évesekig tanítok) elég széles spektrumban mozgok, szerintem, de mégse mély szocióban.

Persze, ha rosszul emlékszem Lujza munkájára, akkor elnézést tőle is, utólag is.

Az meg, hogy dudi kicsit paranoiás, azt tudjuk, szerintem mindannyian.

Önirónia és öngúny alatt persze mást ért, mint én, vagy te :)
písz end láv

heki 2020.05.24. 13:38:54

@Dinamuki:
Az színészekről:

színészekkel dolgoztam is, meg színházban is, meg színjátszó szakköröm is van, azt figyeltem meg, hogy az okosság, amely legyen mondjuk simán önreflexió + IQ + analizáló- szintetizáló képesség, mondjuk nagyvonalúan, a szakirodalom sem tudja pontosan definiálni, szóval nevezzük csak okosságnak (nem bölcsességnek és nem természetes gyakorlati okosságnak) nem jön be a színészeknek.

Okos színész mondjuk Mácsai, aki viszont jobb igazgató, mint színész, ő maga se tartja jó színésznek magát.
Okos volt Latinovits, aki bele is halt ebbe.
Okos mondjuk Jordán Tamás, ha még nem itta el az eszét, viszont mindig ugyanolyan, cserébe.

Amerikai színészeket nem tudom, de ha figyelmesen megnézed Tarantino: Volt egyszer egy Hollywoodját, akkor látszik, hogy mennyire szeretve lenézi a színészeket.:)
Még Brad Pittet is, amikor felküldte a tetőre, félmeztelenül. :)

Azt tudom, hogy Marilyn Monroe-t a "Van, aki forrón szereti" filmben Tony Curtis mélységesen lenézte, azt mondta, hogy elég felmutatni neki egy Coca-colát, és vigyorog, - de ez már másik téma, hogy mennyire tudják utálni egymást a színészek. (Nagyon.)

heki 2020.05.24. 13:52:47

@heki: jaj, még írok színészekről.
Valószínű a színészmesterség a mágikus gondolkodással műxik jól, nem véletlen, hogy egy csomó babonáik, szertartásaik vannak, vagy szcientológia, vagy egyéb New Age-es szarság híve egy csomó közülük.
Még egy példa pl. a Wall Street farkasa legendás jelenete, ahogy Matthew McConaughey énekel,
www.youtube.com/watch?v=wM6exo00T5I
mikor beavatja di Capriot, teljesen spontán került a filmbe, mert Matthew McConaughey valóban ezt a szertartást szokta minden forgatás előtt végigvinni, hogy "lelazuljon". Mágikus gondolkodás, mondom. De tetszett a stábnak, bent hagyták.

Frick László Intézet 2020.05.25. 05:35:01

@Dinamuki: Iskolaügy: Lásd nézeteimet az egyháziasításról. Annyira nem vagyok képben. Lujzának mirőllehet képe egy olyan részében A Nagy Konglomerátumnak, ahol a blokkházak aljában nejlonotthonkás, bőrtalpú horgoltmamuszos sváb anyókák előre köszönnek az idegennek, mint egy budai hg-beli kis falu sváb falurészében .

Nézd, sokmindenben lehet Lujzának igaza.

Én nem magamból szoktam azonban kiindulni.
Az én módszerem, hogy isfogalmazzak..
Egzakt:

Fogsz egy hangrügzítő eszközt, egy diktafonra állított telefont és válassz ki térképről településeket azokban általános iskolákat vagy un "gimnázium"-okat és ezekkel az eszközökkelmenj végig tanóra alatt a folyosókon.

én nem vagyok képben?

Lujza beszélt művezetőkkel,üzemtulajdonosokkal vagy HR-es csajokkal? Lijza szívott többtízezer könbémetr egylevegőtr a munkásosztály leszakadó alsórészével és a havonta 8-10 napot (de feketén) dolgozgatni hajlandó proletáriátusunkkal?
Akiknek ha adsz 100000 Fz alapjövedelmet, nem fognak elmenni még 500000 (de annyi nullát irhatok, amennyi a lapra fér) -ért elmenni dolgozni. Már úgy értem, hogy amit te az ipari-betanított munbkáról gondolsz, hogy az,pl 26 napot dolgozni egy hónapban.

Nézd, Muki,kétféleképpen lehet mérni egy iskolarendszert:
papír alapon (pl PISA teszt )

Aztán meg lemér egy iskolarendszert az élet,a gyakorlat, aMUNKA amiben a képzettséget használják.

Kérdezlek, de ne lőgd el a szokásod szerint a választ:

Lujza szerint és teszerinted 301 éve elavult ismereteim vannak az iskolarendszerről.

Szerintem a kecskeméti Daimler-ben azért íratnak "teszt"-eket és azért szeretnének inkább érettségizett gyerkekekt betanítanbi,mint szakmunkásokat

mert olyan dolgozókat szeretnének, akik:
1. Képesek fejben, eszköz nélkül, fejben 100-as számkörben szorozni (pl ez: 7X12, 9Xx14x6 ..ö.-.. ezutóbbi ezres számkör lehetne, de mert egy összeadás-sal kibekkelhető,mégsem az)
2.Képesek szövegértésre fejben-némán elolvasni a kifüggesutett előírásokat

3.Képesek kisebb "logikai fejtörök" megoldásra, olyasmikre gondolok, amik 40-50 éve a Füles magazin gyerekrovatában voltak.

Ma REZ a lényege az iskolarendszernek,a többi DUMA ÉS SZÓSZ ÉS IDEOLÓGIA.

A felhasználók szarnak az ideológiára, ők azt szeretnék, hogy ha valakinek kaminyonos papírja van (ez mag 650000-1 millió200ezer-be kerül)
akkor tudjon rátolatni a rampán a dokkra.

Ha rezidens "orvos" ,tudjon vénába ojtani/onnan vért venni.

ilyen elvárások vannak, ha pl autószerelő szakmunkás és azt mondja neki az őt alkalmazó, hogy ott az a 25 éves autó, (a szakmunkásképző tan-autója 32 éves) cseréld le benne az olajat

tudja azt, hogy ehhez az autót fel kell emelni,hogyan kell eltábvolítani, ha van még neki és kell azt, az alsó motortakaró lemezt és mi az az olajleeresztő csavar, kb ez, amit elvár egy műhely tulajdonosa a frissen végzett szakmunkástól

de nem kapja meg.

A frissen végzett szakmunkás 30évvel ezelőtt MÁSNAP szelepet tudott állítani egy Zsigulin

ma pedig nem tudja még a már 5 éve a szakmában dolgozó, hogy a legtöbb japán modern korszerű mai robbanómotoros autóban is ÁLLÍTANI KÉNE A SZELEPEKET.

Abban az iskolában, ahol 30éve a becsöngetéskor tették föl a kávét, ma érettségizett asszisztens már nem csaak készségtantárgyakra jár be felügyelni, de olyan "mellékes" tárgyak "óráira" mint a földrajz vagy a történelem.

Volt egy előfeltzevésem arról, hogy 100 frissen végzett karosszéria lakatos szakmunkásból hány helyezkedik el a szakmájában. 2-re tippelte, a szakma kihahotáz a kérdéseimmel.

Ismerek egy embert, aki az autói javításához karosszériás felszerelést vásárolt.

Idült alkoholista, rászoruló HHHHHHHH proletár embereknek KÖNYÖRÖG.. odaviszi nekik a portájukra a javítandó autót, a szerszámokat és az anyagokat, hogy az életmentő beavatkozást (kipufogó meghegesztése, 10 perc,én 3500 Ft-ot fizetek érte feketén számla nélkül)

Ami 30 évvel ezelőtt egy karosszérialakatosnak egynapi munka volt, annyiért ma feketén, számla nélkül 300000 Ft-ot lehet elkérni.. de nincsen, aki elkérje,mert nem csinálja meg senki, semennyiért sem.

Ki nincsen képben, Muki?

Azt MUTATOM? hogy pint úgy és ott tartunk, ahol az NSZK tartott 1978-ban: Ha a munka Dreckig , nics az a pénz, hogy elvégezze.

Egy kö9nyvet tudnék írni a sirámokról, miért nem akar naponta 40000 Ft-ot keresni fodrászként. (ez márt megint Lujzza számára hazai terep, hiszen nő, nő jár' fodrász')

Mutattam egy életképet,amiben vállalkozó nők összefognak és kibérelnek egy kompley üzletet, amiben van egy pedikür manikür és egy kozmetikus szék is. Gondolom, neked is,mint férfinek,ennyi megmozgatja a fantáziáda, hogy a dógozó nő egyhelyiségben gyorsan lezavar mindent.
tehát odaszól a pedikürösnek mély tisztelettel, hogy ha a fejével végeznek, azután a poedikűrös ráér-e, már 2 órája dolgozik, megcsinálni a lábait.
Nem ér rá, menekül, nem kell neki a 9500 Ft. Inkább hazamegy. 2-3 óráktra ugrabugrálnak be, nemtöbbre. Informátorom nszarrákeresi magát a 3 másik szék "lepattintott"-jain. És?-senki lány nem akar fodrász lenni.

Frick László Intézet 2020.05.25. 05:39:21

@heki: @Dinamuki: Mit mond nektek arról a társadalomról az a tény, hogy abban senki nem akar:
-kereskedelmi eladó (250000)
-karosszéria lakatos (egymilliótól a Csillagos Ég-ig)
-fodrász (egymilliótól a Csillagos Ég-ig)
-buszsofőr (450-880ezer)
-kamionos (550ezer 1.8 millió meg amit összelop)
-hátrányos falusi körzeti orvos (50 millió az indulás, 2,5 +,2,5 millió a kártyapénz, ha nem akar ügyelni, nem ügyel és az alkalmazottait szabálytalanul a közhasznú keretből fizetik és semmi nem kerül a "vállalkozásá"-nak semmibe. és nem a kifejezés köültői értelmében, ha szeretné a seggét kinyalatni, a pógármester azt is megoldatja neki)

Frick László Intézet 2020.05.25. 05:42:06

@Dinamuki: @heki:
Mi volt a politikai kommunikációs célja a hír24 Ángyán-interjújának 2020.05. 20-án?

Válaszoljatok.

(Mezei Klári néni nagyon hatékonyan tudott tanítani igen egyszerű kérdésekkel. nem kezdett el kioktatni,megtanítani. csak egyszerűt kérdezett.)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.25. 09:59:23

@Frick László Intézet: tudom, te MUTATSZ... Kínában ha valaki rossz kommentet ír rossz helyre, 3 hónapig nem utazhat vonattal... eleve meg se tudja venni a jegyet. De természetesen szerinted ott nagy frankó jövőbemutató szabadság van, simán bevédted Péterfít, mikor ezzel kapcsolatban idéztem, emlékszel-e.
Alapjövdelem: ebben pl egyetértünk, a "munkaalapú társadalmat" valóban feleslegesen fikázza a jóoldal, pl. ha lenne alapjövedelem, akkor annak a közmunkához kötése nem volna rossz (ami ugye már meg is valósult, ugye nem 100 000 hanem 50 000 ft jelenleg).
Ezt tehát jól csinálták Orbánék - a te khm. egyszerűsítéseddel ellentétben nem démonizálom őket és nem gondolom h minden rossz amit csinálnak
stb.

Szorgalmas Gyémánt 2020.05.25. 10:00:32

@Frick László Intézet: Jó, de mit kell ezért a pénzért tenni. Kamionosélet nekem nem kéne, 1.8 millióért sem. Kereskedelmi értékesítő voltam, , hát nem véletlenül hagytam ott. Karosszériást én ismerek a családból, közel sem keres ő 1 milliót. De ha keresne, se kéne a munkája.
Fodrász lennék, ha lenne hozzá kézügyességem, de a feleségem szerint rosszul mérem fel magam, és otthagynám egy hét után.
És hány embert ismerek, aki beleun az IT-s életbe, a készenlétekbe, az éjszakai/hétvégi munkákba, a rendszerintegrációnak nevezett ügyfélátverő mocsokba, és otthagyja, csinál frontend programozást feleannyiért, amit a multiknál keres, kiköltözik egy vidéki házba évente kétszer, ha bemegy a városba.
El vagyunk baszódva, nem tudom szebben fogalmazni.

heki 2020.05.25. 11:37:35

@Frick László Intézet: Persze, hogy értem, hogy mi 24.hu politikai kommunikációs célja,
DE
egy kontextusba van helyezve ("rendszerváltás30"), és engem érdekel, hogy hogy látják az akkori szereplők magukat, mennyire hazudnak maguknak (hm, Pető Iván, hm), mennyiben látják másként a dolgokat, most már 30 évvel később, és mi a véleménye az ifjabb generációnak erről az egészről.
Nyilvánvalóan torzít minden média (tudom és tanítom), de hát sajnos már az ilyen tldr (too long don't read) interjúk is egyre kevesebbek ma má'.
Én legalábbis vadászom őket,
a 24.hu-n van egy kettő,
meg az azonnalin,
az indexen már nincs,
444 - néha, de már a fejlécben jelzi, hogy tldr, hogy nehogy elfáradjon az olvasó,
a mandineren néha egy-kettő erősen elfogult.
Még régebben a 888 is készített hosszú interjúkat, akár TGM-mel is.

Ez a műfaj, hosszú interjú eltűnt, (ami pedig egy alap újságírói műfaj), ködbeveszett, és nem is kommentelhető, általában.
Helyette önjelölt próféták agymenéseit olvashatjuk, vagy ViccesCukiMegdöbbentő stb. bulvár híreket.

Ja, persze, az olyan nagy hagyományú újságok, amelyek még léteznek, csak pénzért mutatnak hosszú cikkeket, interjúkat.

Na, ennyi. Ángyánra azért voltam kíváncsi, mert nem sokat tudtam róla.

Frick László Intézet 2020.05.26. 06:24:25

@Dinamuki: [K]ínában ha valaki rossz kommentet ír rossz helyre, 3 hónapig nem utazhat vonattal... eleve meg se tudja venni a jegyet. -Nézd, egy időben rengeteg ilyent olvastam.
Ezek a "hírek" olyanok,mint pl az, hogy ma magyarországon meg vannak nyirbálva az önkormányzatok jogkörei és félő, hogy úgy maradnak a rendeleti kormányzás feloldása után. nem is akárki mondja ezt, hanem

Ezzel szemben az igazság az, hogy még nagyobb és nem is akármilyen jogköröket is kaaptak, szóval a helyzet annál sokkal komplikáltabb, azt elhiszem, hogy orbán tökfilkói, a gyalázatosan ostoba és képmutató Semjénnel az élen azonnalelkezdtek barkácsolni,de a gyakorlatban sok-sok "teljhatalmú" pógármester csak vergődött a települési fészbúk tengerén.
A Jobbik (valójában ma már Márki-Zay) egy ismeretlen agitációs poropagandistája, bizonyos Séllei, Mária és egyben a "jobbikos" Lukács László györgy anyukája telepötyögtette az országot Bosszankodó-fészbúk oldalakkal és a gfidesznyik kéj-é sképnyurak ezeknek a hullámain vergődtek a mimehhalunk propagandájában-
És ez még magyarország, ahol mindenki az elsőtől a 74-ik sorog nem a saját dolgával törődik, hanem a máséval.

Ezzel szemben kínában kormányfüggetlen, teljesen hétköznapi szituáció aaz, amiberen az emberek, ráadásul az oirópai számára elképzelhetetlen tömegekben, ha magányos akarsz lenni városban,akkor Pekingben a kerületek city-jeiben a kihalt pláza-szórakoztató és köztér szigeteken kell kóborolnod,mert az ilyen tereken munkanapokon (amiból havonta 29-44 van ) alig párszáz ember kóborol.

te ezt OLVASTAD egy újságban én meg FÉNYKÉPEZTEM olyan szerencsétlen sorsú értelmiségi liberális lázadó embert,aki kb úgy be van öltözve a szerepébe, mint Amerikában a Szantaklákszoktak és annyira le se szarja senki, hogy én magam is megkönnyeztem,mennyire nem érdekel senkit az értelmiségi,aki magányos küzdelmet folytat a kommunista diktatúra ellen és kommentelilyeneket,amiket aztán újságok körbe-körbe egymástólidéznek,majd pedig te megsemmisítő érvként bemásoltad nekem ide.

Két év alatt... annyit nem sikerült megsejtetnem, mit jelent az kínában, hogy ott az emberek nem a más dógával törődnek az első 74 sorban. Lopnak, persze meg irigyek,áskálódnak és rossszindulatúak, csalafárik és sunyik meg minden, három fehér Könyvet tele tudnék írni a kínaiak gazemberségeiről

és ilyenkor csak ennyit szokta kérdezni a magyar PHD közgazdásztól:
"Hogy a faszba' lehetséges egy annyira sunyi átverős hazug és diktatórikus környezetben, hogy Ft-ban számolva 800 Mrd-os beruházások születnek szóbeli megyezéssel és kézfogással? hogy a kurzív életben lehetséges az, hogy ha OTT abban a szőőőőőőnnnyű dikktatúrpkokban a komonista rémelnyomás alatt valaki megigér valamit, akkor nem veti be a pártkapcsolatait, markolja fel a pénzt elosztja, majd pedig nem csinálja meg a beruházást.

Ez ellen a mesterérv az szokott lenni, hogy a üdöskínai kiad 10 milliót, belefog egy maszlaggyárba, de aztán otthagyja félbe az építkezést.

Erre is megmutattam az okot: A kínai nem tudná odahaza elmagyarázni, hogy magyarországon egy fajmagyar vállalkozónak is miért kerül 2 hónapjába egy behalt gyártelep közüzemei csapjainak a rögzítőpecsétjeit eltávolíttatni és vissza-bekapcsolni azokat, amik pedig a kiépített vezetékek végein ott vannak.
Igen,a kínaitólsem fogadnak el magyarázkodást, ő azt a feladatot kapta, hogy két hónap alatt legyen maszlaggyár. Ezért 10 helyen kezd bele és akkor abból helyen talán meglesz fél év alatt.

Frick László Intézet 2020.05.26. 06:29:59

@Dinamuki: Nem te vagy az első,akinek ezt a szituációtmutatom:
rajzversenyen vagyunk,én szabadkéz és tényleg és rajzolom, és te pedig bemásolsz nekem valamit vajpapírról, pl vóldiznyit. És ez, ez?- ez a büöszke és megsemmisítő mesterérved.

vegyünk egy foicivébét, ami már azóta el is dőlt.De az első szakaszban Vérország meglepő vereséget szenvedett Melaszisztán csapatától.

Azaza a 34 Mártír elsejét Li doktort meghurcvolták cikket ismétlik körbe azóta is, holott azóta kolbászt töltöttek az ökör kumunyistából aki meeghurcolta kb 10-nap 2 hétre, amit azonban sajnos a bátor orvos nem ért meg. belehalt abba,amibe többszáz egészségügyis halt bele:úgy viselkedtek a járvány kezdetén ahogy az addigi járvánok kezdetein és azokban semmi bajuk nem lett.

Azt is szoktam mutatni, hogy a kínai példák ellenére az olasz egészségügyiek elkövették ugyanazt a hibát, amit a vuhaniak decemberben.

és meghaltak jópárszázan.

Frick László Intézet 2020.05.26. 06:34:32

@heki: Nem szeretnék mindent elismételni,amit a Rencervátás témájában eddig összehordtam
Alaphibának látom azt, hogy az űjságírók képtelenek lejönni a politikacsinálás mámoráról

de amíg a hivatásos politikusainkat ki lehet az anyjuk picsájába vissza leszavazni

a véleményformálók olyankor, ha a cica csak rájuk merne nézni, előrántják az újságíró igazolványaikat és azt hazudják hogy ők nem csinálják a politikát, hanem védik a demokráciát @Dinamuki:
holott illdemokratikus módon.
Csinálja -de nem ér a neve.

Szajkózom:Az újsáígrói etikában a vélemény FORMÁLÁS kb az, ami az apácáknál a fasszopás. ha csinálja is, de legalább nem dicsekszik vele.

Nálunk dicsekszik az ú
jságíró azzal, hogyan csinálta a politikát.
Csak magyarországon DICXSŐSÉG véleményformálónak

azaz politikacsinálónak 8agitátornak) lenni.

Ajánlott olvasmány: Örkény István gyógyszervegyész értelmiségi riportja Sztalinvárosból (már az épőítés vége-feléről) KÖTELEZŐ volt Örkénynek ez a "véleményformáló" riport.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.26. 09:26:48

@Frick László Intézet: maradjunk abban, Fricike, hogy ha heti 6 napban napi 12 órában dolgozó kínai átlagmunkás lennél akkor te se tudnád ideírogatni az okosságaidat napi szinten meg Krúdyt meg Kosztolányit olvasgatni stb.

Szorgalmas Gyémánt 2020.05.26. 15:00:43

@Dinamuki: Amikor napi 12 órában dolgoztam, mert hülye voltam, rövid iőn belül felszaladt a vérnyomásom, míg előtte mindig tökéletes volt. A 6*12 az öngyilkosság egy fajtája.

heki 2020.05.26. 17:50:18

@Dinamuki: ez persze igaz, de dudi azt mondja, hogy amit mi csinálunk, az már a Kavafisz féle barbárokat várva www.magyarulbabelben.net/works/el/Kav%C3%A1fisz,_Konsztand%C3%ADnosz-1863/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82_%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82/hu/43719-A_barb%C3%A1rokra_v%C3%A1rva
hangulat, szerintem. És lehet, hogy Krúdyt meg Kosztolányit olvasgatni már a végidők kezdete, de még a legjobb, amit lehet.

heki 2020.05.26. 17:54:52

@Szorgalmas Gyémánt: én is voltam hülye így, (dolgozni sokat, pénzért, mert kell, másodállás, izé, a család, lakáskölcsön miatt - komolyan is gondoltam) aztán fel is bomlott a házasságom, mily egyedi dolog. :) oh-oh.
De szok kis kici szálga dolgozik 7x14-et, mert csak.

Frick László Intézet 2020.05.27. 06:11:17

@Dinamuki: Ez így van (amit a kínai munkásrólmutattál).Amit azonban nem tudsz errőlakínai munkásról, az az, hogyan állnaka gyereke pontszámai az iskolában. Vagy ha már nagy az a gyerek,akkor az Ingyenes Állami Egyetemi Előkészítő -be való álomhatár elérésében. Vagy hogyan kell ennek a kínai munkásnak még rákapcsolnia a számunkra így is elképzelhetetlen munkában,mert a büfdös kölök csak a fizetős egyetemi előkszítő ponthatárát érte el,most két évig fizetheti az előkészítőre felkészytő előkészítőt. Azaz 4 évvel fognak meghosszabbodni így a "büdös kölök" tanulmányiévei, tehát nemlesz pl mérnök,majd csak 26 éves korában.

Nem tudom, hogy olvastad-e,amit bs395 blogbarátunknak mutattam: Kb 4-5 éve mánia kínában angolul tudnia a fiataloknak ésma már mindenkinek van angol választott tulajdonneve.

A kinai értelmiségi-diák fiatalok egymás között angolulazért beszélnek,mert akkor nem kell szarakodni az elhallott kiejtési tónusok miatti magyarázkodásokkal, gyorsabb.
Hamarosazn 200 milliókínai gazdagabb szókinccsel, műveltebben fog beszélni angolul, mint a fölső USA-200 milliója (ha a 100legokosabb amerikait nem számolom)

te újságcikkekből vagy okos és egy amerikai -egyébként fotóriporter- aki "ne kelljen olvasni" képriport ötteltével nyerő volt pár napig, döbbent rá, hogy Kínbában csak olyan gyerekekkel találkozott,akik.. kb 7-11 évesen annyra fegyelmezetten és tudatosan és csak a tanulásra koncentrálva tanulnak, ahogy nálunk oiropidoknál bizonyos medikusoknál szokás a szigorló évben.

Frick László Intézet 2020.05.27. 06:24:42

@Dinamuki: Minden áron le szeretnél valahogy szólni engem..tegnap disznóólpucolásközben,míg a zöld sarat toltam, felötlött ez a szituáció az autós rovatokból,amikor autóbuzik vitatkoznak

te vagy az,akinek a végsőérve a Vlkswagen Botráőny és a legújabb, amibern Németország kötelezi vagy 420000 autó [új áron] visszavásárlására a "nemzeti nagyyvállalatát" Olvastad az újságban ezt a VW csalást,mikö9zben pl a valóságban a Toyota vagy a BMW az elmúlt 15 évben előremegfontoltan és szándékosan terbvezett önmegsemmisítő dízelmotorokat azzal a laikus számára is könnyen megérthető trükkel, hogy a szelepfedél ALÁ tehátz rejtve helyezik el a gázolajcsöveket, amik széjjelmennek és a kispriccelő gázolaj elkezd ott dolgozni, a motor füstöli el a gázolajat majd a motorolajat, kb egy ilyen szuperdíyzel a halála előtti utolsó 50000 km-en (a "környezetvédelmi rendszer tünteti el a jeleket és ennek segítésére kitalálték a DPF szűrő utánégetését az odavezetett üzemanyaggal :D )

Józsi bá a sufni szerelő disznóperzselővel szokott kiégetni katalizátort meg DPF szűrőt :D

De te ezekről nem olvashatsz az újságokban, mert az autós újságarók Istenes László-i szinten értenek az autókhoz, míg eközben a politikai újságírók Istenes László szintjén a politikához (a seggnyaláshoz nem kell érteni, aki tud fajlajtot nyalni, az segget is, aki szopta anyja csecsét, dudlit vagy az ujját, az faszt is tud)

Ehhez hasonlít a mi szituációnk,én mutatok dolgokat,amiket te megsemmisítesz olyasmikkel (kivéve Németország vagy Nietzsche) amiketújságban olvastál.

Én plautóbuziként valódizöld nézőpontbólvizsgálom ezt a környezetvédelmi históriát,amiben csalóugyan a VW de még nagyobb csalás maga a környezetvédelmi rendszer,ami sajtópublikálatlan,de az országúton (ha Toyota 4D4 motorral szerelt autó mögött kell araszolnod) az arcodba CSAP.

Konkrétan sokkal-sokkalritkábban lehet megdögleni füstben VW mögött,mint Toyota 4D4 mögött,de az ismert botrány,azb a VW.

laikusoknak úgy szoktam ezt megfogalmazni:
A VW botránymotorjai 4,5-7,5 liter üözemanyagot fogyasztanak éspl motorolajat (egy két széria kivételével) tizedannyit,mint a "nem bűnös mnárkák" A bűnbtelen mnárkák ugyanazt a teljesítmányt 8-9-10liter 8amerikai autóknál 20-22 liter) fogyasztással teljesítik, ennyit egy laikus is sejt, hogy VALAHOVÁ el lesz az a kurva üzemanyag és ennyit nem tüntet el "környezetvédelmi rendszer"

Most nem az autóbuzulásba köss belelégy szives, csak a sémát figyeld,amivel szemléltettem.

Linkeket nem nagyon tudok adni, esetleg arról, hogy a "SvédMinőség" SKF csomagolókonszern az 1200 Ft-os szuperjómunőségű kínai csapágyat SKF és BMW emblémás dobozban OriginalErsatzteile 40 oiróért adja el. Erről van kurvasok link,mert vagy 200000 BMW-s őrjöng rajta.

Szorgalmas Gyémánt 2020.05.27. 08:23:10

@Frick László Intézet: A túlfeszítettség vissza fog ütni - ezt Kung mester népének tudnia kellene.Hatszor tizenkettőben tolni, plusz ugye bejárás, hét évesen mini felnőttként megszállottan tanulni, az az élet szart sem ér.

Frick László Intézet 2020.05.29. 06:18:54

@Szorgalmas Gyémánt: A monotonitást az bírja, akinek nem üres a feje.

Nézd meg a minden nap robotoló "kínai konyhásokat" vietnámiakat, a kisgeyrekeik hogy elvannak.

Ami nekünk túőlfeszítettség... az abban a társadalomban semmi.

Most meg ráadásul már ott az okosteló a kezében.

Dolgoztam a legnehezebb fizikai munkában napi 16 órákat, a malter vagy a z előáztatott nemesvakolat áttöréséhez nem kell napvilág
s az ember felnéz a fákra, ahogy áttörik a fény,ma már rigók, mindenféle madarak is vannak. el-elkap pillanatookat,amik a KorszerűModern Oirópaid számáraérzékelhetetlenek.

A 70-ik emelet táján ebédszünet, ahhoz a híres amerikaifelhőkarcolós gerendáshoz hasonló,akínai munkások bedugdossák a risfőzőiket a konnektrokba és a rizshez szárított húskockákat dobálnak be 1-2-3-at.

A kínai vállakozó reggel 5-kor kezd, éjfélkor ugrik be a partnerrel vacsorázni (tárgyalni) egy kisszékesbe, az építőipar két műszakban fgolyamatosan dolgozik szünnap nélkülaz útépőítés

Vietnámban 5 km út egy fél délután kéazülel, Magyarországon azt a minőségű munkát a STRABAG sem tudja, a Vakond meg már DumaAszfalt.

Gondolj bele, hogy az IT-seknek a túlfeszítés az, amikor reggel azt a kurva számlálót be kell kapcsolni,majd napközben effektív 1-2 óra dolgozás. ÉS akkor egy ilyen IT-snek panszlja egy másik, hogy annyira túlfeszített a tempó, hetenbte 3-4 órát is gályáznia kell,kibaszottul nem birja már, másik melót akar.

Annyi, hogy Mao fénykorában nem volt perspektíva,most meg a "túlfeszített"-ben dolgozó kínai férfi arra gondol, hogy a lusta, csak 7814 pontot gyűjtött fiuának összespórolja az ingyenes Állami Egyetemi Előkészítőre bejutásra felkészítő fizetős előkészítőt,akkor ha 4 év veszteséggel,de mégis a gyereke.. gondoskodni fog az öregségéről.

Fogalmakat nem találok az érzékeltetésre.

nem tudom,mi volt a lees-legnehezebb munkád (nyilván fizikai robotra gondolhatok csak)

Akinek ÜRES a feje, az szenvedi meg.

Mint ahogy a katonai őrségekbe nem lenne szabad buta üres fejű embereket bevenni,mert azok megőrülnek 2-3 óra alatt.

A gályázó brigádokban nálunk Oirópában.. itt Keleten vidám a hangulat, hülyéskednek, Hoffmann Géua porcelánfestő és operettszínész plilyen emberektől bartókbélűzta el kocsmákban a humorát.

A teherautósofőr, ha üres a feje, leépül és állattá válik a kosz-mocsok fülkéjében, mint béka az iszapban,

De ne feledd: Nem bölcsész, hanem kamionsofőr nyrte meg a fődíjat a Legyen Ön is Milliomosban,mert nem annyi, hogy legyőzi a számítógépet,az embereket kell legyőzni, akik a teszt-szakaszban kiderítik a gyönge pontokat,majd a"a gép" azokat adja be a végsőkben.A bölcsész büszkén vágtázik a tesztekben a tudományában és engedi kitudni, hogy a matematikailogika nemmegy neki és akkor "a gép" az ember azt löki be neki majd és elbukik.
Kamionsofőr volt az az intelligens, aki a rendszert is átbaszta, nem csak annyi, hogy széleskörű nagy tudással rendelkezett.

És ezt annak köszönheti, hogy a túlfeszítettség-ben elmélkedésselpihent, nem ült a szarában a 12órásvárakozásokkor, hanem plbiciklit kötött fel a kamionfülke hátuljára és ilyenkor körbebiciklizte Toscaná-t.

A kínaival ez nem fordulhat elő. ott nem kellkivenni pihenőt.

Amit még nem ért az oiropid, az a felelősség.

Nálunk oiropidoknálki lehet magyarázni,áttolni, fizet a biztosító, majd perelünk, még alá se írtuk a szerződést, amit már basz is a jogi osztályunk, hogyan lehet majd kijátszani.

Kínában csinálhatod, amit kell és te vagy a felelős. ha felelősen csinálod és nem a bajt,akkor nem lesz baj.

nem kell a biztosítóknak annyit költeniük ellenőrökre.

Van 100000 Jüan-om, felhíyvom a biztosítómat, hogy kéri a kórházam a vesémre, kifizeti, utalja.

Elkurvázom, szerencsejátékozom.
Odalesz a vesém? - megdögölhetek a saját felelősségemre.

Baj ér.. eltart a lakókörnyezetem,aki ismeri a történetem, ne is próbálkozzak az oiropid hajléktalanok móccereivel, hogy majd a NagyVárosban előadom a hajléktalanmesét és ingyenélhetek. Nbem.ott, ahol nem ismerik a történetem VALÓ0JÁBAN,a mesémtől ugyan meg is dögölhetek, szart se fogok érdekelni az idült alkoholista hazudozásaimmal.
süti beállítások módosítása