Donald Trump Indiában járt. Mittomén hánymilliárd Dollár-os helikopter üzletről volt szó, valamint arról, hogy Kína megerősödése miatt az USÁ-nak a térségben új stratégiai szövetségesekre van szüksége azon kívül, hogy persze a fasza amerikai helikopterek mennyire jók lesznek a muzulmán terrorizmus ellen.

 

Úristen! -úristen! Mi lesz akkor, ha valaki a Bloombergnek és a Financial  Timesnak is elmeri árulni azt a titkot, hogy India és Kína a 2016. szeptemberi G20-on összebékültek és azóta csupa olyan XXI.századi hülyeséggel vannak elfoglalva,mint vasútépítés át a Himaláján a két birodalom között.

rail-map-1024x558.jpg

lábjegyzet: Goglizás közben bakkantam rá a Kelet-Nyugat-Afrikai Összekötő Vasútvonal építésére... persze a büdöskínaiak azt is...

https://www.ft.com/__origami/service/image/v2/images/raw/https%3A%2F%2Fs3-ap-northeast-1.amazonaws.com%2Fpsh-ex-ftnikkei-3937bb4%2Fimages%2F8%2F3%2F6%2F6%2F9366638-1-eng-GB%2F20140825RailwaysW.png?source=nar-cms

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1215495154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2020.03.02. 08:23:57

Szerintem van néhány kötelező olvasmány, ami nélkül az ember egyszeri gyereke úgy se érti meg a világ folyását.
Pl: bookline.hu/product/home.action?type=22&id=103437

Az indiai és a paki mélylélektan és a többi.
(A magyarok pl azért szívják meg, mert a bunkerben valamelyik hülye olyan helyen dohányzik, ahol nem szabad, és emiatt felrobban a bunker, és be tudnak törni a zombik. India és a pakik közt meg csak simán kitör egy atomháború, pont akkor, amikor éppen pont nem egymást kéne irtaniuk, hanem a zombikat...)

Burgermeister 2020.03.02. 15:31:06

Gazdasagilag osszeborultak, de katonailag es politikailag nem. Mondjak, hogy van az a pénz.

Frick László Intézet 2020.03.02. 16:43:47

@Burgermeister: Gazdaságilag nagyon-nagyon összeborultak, kooperálnak és együttműködnek. Csak annyit: Vuhanban a járvány idején indiai vendégmunkások is voltak érintettek, pedig barna bőrrel.. még dél-kínainak is nehét Pekingben vendégmunkásnak lennie.

@Serény Vélemény: Azt szoktam mondani, hogy az átlag magyar amit Kínárólma tud, az talán 1999-ben volt igaz, amit Indiáról, az is.

2004-ben vizsgáltammeg tüzestesen egy Hyundai Atos-t, ami Indiában készült, mindenképpen szerettem volna valami..indiaias maszatot találni az autóban.Annyi, hogy Indiában nem engedték a kromátozást, ami a koreai összeszerelésen sárgakromát, az az indiain porszórt fekete a motortérben.

Ami félelmetes szerintem, az az indiai iskolák minősége, fent a Himalája indiai lejtőin kínai minőségű iskolák vannak ma már.

Serény Vélemény 2020.03.02. 16:56:15

@Frick László Intézet: naja, magyarázd el A Steinmann gerófnőnek, hogy a kínai oktatási rencer az még poroszosabb, mint a porosz, és még annál is inkább... :-)

Frick László Intézet 2020.03.03. 05:51:32

@Serény Vélemény: A grófnő az alap-attitüdöt nem érti meg.

De még az attitüd előtt látni kella kínai gyermeket. kínai (vagy vietnámi) gyermek Magyarországon is látható.

Magyarországon olyan családi alakzta, mint a kínai, csak a cigányainknál látható.

Kivéve azt a részt,amikor az anya és az apa a fáradságtóla padon (vagy a vonaton) álomba ájulnak.

Órákon át alszanak.

És a kínai gyermeket ekkor kell figyelni,mit csinál.

Természetesen azt,amit magyarországon hypermarketben folyamatosan láthatsz, hogy a 2-4 éves gyermek a szüleitől50-300 méteres távolságban...plmászik fel a gondolára rakott konterveken... Nyilván ezt Kínában lehetetlen... Annyi ember között nincs az az oirópaiasan,az oiropid magas Jövőbe VezetőKorszerű családformának nincsen az a pekingi verziója,amiben akkora japánidióta lenne egy hülyepicsa, hogy ne érdekelje a gyermeke 50 lépésre elkolbászolása.

Magyarországon a gyermek célja a választás elodázása. Egyke vagy kettecske, ezért a szülei partnerek ebben.

Kínában viszont egyke a gyermek. Célja a Saját Élet. De ahhoz elébb le kell tudnia a szüleiről való gondoskodást. Ezért sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy gyereklegyen még 20 évesen.

Szingapúrban plakátról értheted ezt meg:

Sokan a pénzért güriznek.
Tanulj és akkor a pénzed fog neked dolgozni!

vagy van ugye az európai,aki próbálja belemagyarázni a gyerekébe a fogápolás szükségességét, miszerint akkor kell még a fogainkkaltörödni, amikor mind megvan, nemmegvárni, hogy hatfogúak legyünk és ahhoz, hogy enni tudjunk, egy vagyont költeni.

Serény Vélemény 2020.03.03. 10:29:13

@Frick László Intézet: Amikor végignéztem itunes!u-n egy előadás sorozatot, feltűnt, hogy a hallgatók jelentős része vágottszemű, távol-keleti kinézetű kiscsóka. Az amerikai szülőkkel szemben a kínai származásúak úgynevezett "tigris anyák", ami azt jelenti, hogy anyucinak nem a "karrier a multinál" a fontos, hanem hogy a gyerekből kihozza a legalább a maxot. Ami konkrért elvárásokat jelent a gyerek tanulmányaival kapcsolatban. Amíg az fehér amerikaik gyerek vagy tanul, vagy nem, addig a kínai _nagyon_ tanul. Az összes menő karmester kínai, vagy más távol-keleti hangzású névvel rendelkezik. (Persze a klasszik fm valszeg kínai tulajdon, de akkor is.)
És így tovább...

Frick László Intézet 2020.03.03. 12:37:34

@Serény Vélemény: Munka alapú társadalom. Hogyan tudjuk ezt megoldani társadalom. A korlátlan lehetőségek társadalma. Így szemléltette ezt egy kínai:
Oirópában meghirdetnek egy sztár IT állást, van rá 400 jelentkező.
Kínában pedig 7000.

Van hátulütője is, pl az óriási ötletszámnak, nem azt nézik, hogyn lehetne valami ötletet nem legyártani, hanem legyártják és bepróbáljhák, elkészül 300000 hagymaszeletelő fogó, aztán kiderül, hogy nem lehet vele hagymát szeletelni jól,mert minden hagymamérethez külön fogók kellenének. vagyis: ebből vadonatúj szemét lesz.

Ezt hányszor meséltem már: Nincs az az ötlet,amire ne találnál befektetőt.

Belga söröző egy vidéki tartományi székhelyen,megmondom: tele van Holdújévkor, meg mnég talán elszórtan pár nap az évben, a többiben a lelkes fiatalok, akik gründolták: egymást nézik s unalmukban karaokiznak. De: nem adják fel, nem sopánkodnak.. elvegetálnak akár... 2-3 évig,mert hogy jártak Li Huangék is a 2013-ban nyitott kávézójukkal, senki nem nyitott be 2 évig, 2015 szo-szo, 2016-tal meg ROIBBANÁS és azóta 27 kávézójuk van.

(Persze a belga sör soha nem fog robbanni...az ember...kitöröl egy könnycseppet a szeméből, hátha a gyerekek következő ötlete jobb lesz.
süti beállítások módosítása