canceledtoroltnikk.jpg

Tamás Gáspár Miklós szóleleménye? Mit tudom én! - tőlem? Amióta csak olvastam a hvg-on-nyál amatőr agitációs újságblogon, azóta röhögöm. Nyikorgó moslékosvödörrel a kezemben,meg megállva.

ésö eeztegyébként városikörnyezetben az önkormányzati választás  azt mutatta meg,hogy városikörnyezetben most úgy tűnik ezt meg tudja tenni, tehát városi környezetben az ellenzék tud magának többséget teremteni, ö minélvárosiasabb környezetben.

Somogyi Zoltán járási legendája arról, hogy bezzeg A Város-ban, a városikörnyezet mit tesz,mintha éppen A Vidék-et nem a félfasiszta jobbiknak hagyták volna cserében

Tkp tehát ez így egy leszólás,

 

ami nagyon furcsa akusztikájú egy ellenzéki-összefogásos, tehát nagyonfejlett városi kommentkörnyezetben román-tól.

amagyarfilozofiagyoozikeje.jpeg

 Aputa itt éppen azt az ötletét adja elő az ATV stúdiójában 2017. augusztusában, amiről addig azt hittem, hogy csakén találhattam ki,miszerint az ellenzék baszik Orbánt váltani, nem akar az Ellenzék Orbánt váltani és kész és nem is fog Orbánt váltani majd 2018. áprilisában valamikor.

Óóóriási szólelemény ez a járási legendák, Tamás Gáspár Miklós életművében szinte páratlan, nekem például minden héten jön ilyen kettő, és havonta pedig még három jobb is -de minek. Ha nincsen akkora megosztó-erőm :D Jó  tíz éve pl elkerszteltem TGM-et a magyar filozófia győzikéjének. [40%-a annak, amit beszél puszta show]

Oirópai összevetésben egész Magyarország nem tesz ki egy járást.

Mindaz, amibe a bármelyoldali magyar naponta többször is  belehal vagy a legendája neki a maga járásaiban, az nem szám Oirópában.

Sem Trianon nem szám, sem az, hogy egy filmben a dramaturgia kedvéért Vlad Tepes állította meg a török betörést Transylvániában. Trianon nemhogy nem számít járásilegendába Oirópában , egyszerűen csak nem téma. Fejlettisztánban, ahogy a z 1938-as Müncheni Konferencia sem szám és az sem, hogyan viselkedtek a nagyonfejlett nyugatihatalmak a spanyol polgárháború végén, 1938-ban (és hoppá:megint csak pont a Müncheni  konferencia alatt).

A gogliánus iskolarendszer nem csupán Magyarországon úrhodik, wikipediatanárok szerte is Oirópában és ha megnézzük a wikipedián a Trianon Által Keletkezett Új Országokat bármilyen fejlett indooioioirópai nyelven is, kiderül, hogy már a Középkorban köszönték és jól is érezték magukat.

KISFIA Aputa! -aztán vigyázz! nehogy Kiss Tibinek álljál neki a kérdéssel, amit felírtam!

APUTA Miért, Bence?

KISFIA  Hátöö...  tudod, milyen a Tibi,még fogja és pofánbasz!

APUTA Melyik az?-akinek neki kell állnom?

KISFIA  Neemlékezzélmár! Az alacsonyabb, amelyiknek a piálástól már az a mapettsó-behorpadt szája van!

APUTA Ahan.

KISFIA Ja,és apu, ne felejts el juhtúrót hozni a Pistáékéból.Két kilót.Rád írjak?

APUTA Nem kell,ennyit még meg tudok jegyezni.

Mimmehalása mind a magyaroknak- járási történet.

Hóttifaszista restarujácijaó - járásitörténet.Horthy-t pl az igazságosztóhatalmak annyira le se szarták, hogy Nürnbergben csak tanú volt. Még a halál faszára elhajtani is szánták, mehetett a fasiszta Salazar-hoz Portugáliába. Viszont egy ilyen járási legenda agitáció szerű terjesztésével  -akkor még persze röhögve- választást is lehetett nyerni Magyarországon,1994-ben.

Magyarország annyira nem akart utolsócsatlós lenni, hogy pl 1940-42 között csak úgy nyalt az angoloknak, de hiába, még járási történetbe se vették Horthyék rinyálásait. Mit képzeltek Horthyék, ha pl Csehszlovákia a Müncheni konferenciától mehetett a lúdgége salátába apróléknak olyan Magasabb Oirópai Érdek alapján,miszerint Prága Münchentől majdnem Keletre van, amerre a kommunisták,tehát majd Hitler a kommunistáknak fog nekimenni.

badwandanyala.jpg

Hogy tudja már Bad Wanda a történelmet, de hoóóógy :D - Orbán semmilyen kontextusból nem maradhat ki , jóformánállandó fehér zaj minden elő- vagy hátterének. Amikor az ilyen jólnevelt, politikailag megfelelő jókislányok történelmeset játszva belenyúlkálnak az előzményekbe,a következmények persze attól mégmaradnak szépen.

Vegyük komolyan a játszásit: Magyarország agyonbassza szívlapáttal a Diktátor Horthy-t, innen vagy Svejc-szerűen semleges lesz a késő-feudális agrár-alig-ipari ország vagy behívjuk az angolokat, ha már,akkor segéjjenek. A náci hadivonatok a rájuk annyira jellemző udvariasságban megkerülvén ezt a Svejcet, a zsidók viszont a vagyonaik egy részét ebbe a Svejcbe is menekítvén,  tehát ez a Svejc is szépen elteszi azokat a zsidóvagyonokat, amikért a háború után nem jelentkeztek,mint az a Svájc, a bezzeg, a nyuhati, az igazi - Köszönjük Wandácska,emese voltál! -szerencséd, hogy valamelyik küldetéstudatos eszmetársad kitiltott bennünket alólad :D 

Vannak magyar emberek  akik rendelkeznek annyi kapcsolatitőkével, hogy interpretálni tudják Annika Strandhäll -nak,mire gondolt Orbán Viktor egy  vasárnap, úgy, hogy Annika Strandhäll Orbán-interpretációjának hétfőjén még magának Orbánnak az ötletemberei is mérgezettegérként futkáztak a minisztériumokban, hogyan tudnák a munkát  (az öteletlést) más minisztériumokra, de legalább a minisztériumon belül valami más főosztályra lőcsölni, adják le azok az ő alosztályaiknak. 

 

return:  hétfőn már tudta Annika Strandhäll, hogy Orbán ötlete hitleri és nácierőszakolása a szaporításnak. 

Másképpen: vihar a biliben.

További járásilegendák szerint minden baj oka a Harmincháromnevű Viktor, viszont Ferenc? - ha valaki csak érvelni merészelne Miótanincsismár Ferenc rendes papíros családneve felhasználásával,az a fidesznyikség egyik fő stigmája. Ugyanebben a megyében egy másik járás másik legendája szerint a Régtávozott Ferenc meg a Varacskos Maradona Hitler Diktátor egymás reciprokai. Mégmindig ennek a megyének valamelyik járásában pedig Nincsfajsúlya BefolyásaSe Ferenc Orbán ügynöke voltkét OGY választás kampányában is.

Nemlétezik Ferenc, ám vajjon kinek a felesége lehet Klyályi,aki Olyan Alyanosz,Bisztóss nem Lyópp?

https://m.blog.hu/eu/europakavezo/image/gyf_klara_1.jpg

Ki hinné, hogy a matematika is lehet járási legendák terepe?- pedig igen. Tegnap  óta tudjuk a politikailag független ATV teljesen elfogulatlan (vagy FIDESZ szócső) és pártatlan, Egyenes beszéd -mindenkimeghallgattatik alákérdezés nélkül címűműsorából,

miből tudnak a Magyarországi multik a nincs is termelés ellenére bért emelni?- Hát a Forint Árfolyam-nyereségükből! 

 

Komolyan:A politika-és történelembuzi ebben a járási legendabálban már kezdi magát úgy érezni,mint egy absztinens valami jó kis falusi Magányosok Klubbja házibulin,

ahol Pijolós Joli nyanyusék a helyszín, a régbezárt,de bérelhető falusi művház hátsó gangján állvapisálós versenyt rendeznek a részegségüknek már azon a fokán.

Nem arra fogok kitérni a példámban, hogy Kásler Miklós szerintem micsoda. Nagyvonalú leszek: legyen pl hasznos idióta.  Kásler Miklós valamit magyarázott,mindegy is mit,a lényeg az hogy

háromezer (3000) iskolát említett.

Erre bruttó 200000 Ft-os költséggel nekikerekedett riport-stáb egy fészbúkon és szkájpon vagy vájbörön összeegyeztetett találkozóra élőzni, egy stáb,egy személyautó, három személy,egy pedagógus szakszervezeti nő,megnézték a wikipedián, hány középiskola van Magyarországon, majd előállt a szakszervezetis nő a mesterérvvel:

"A miniszter nem tudja, hány középiskola van Magyarországon."

Ha így el lehet jól rugaszkodni attól a párhuzamosvalóságtól ,amiben  Kásler Miklós tök hülye, mégis hasznos idióta háromezer iskolát említett, akkor zavar-e bárkit az, hogy a FIDESZ az egyszer 100%-ban a saját zsebükre ellopott EU-s fejlesztési pénzeket még egyszer el tudta lopni és a nem is létező termeléslátszatába pocsékolni-ez eddig 200%.Közben meg két kézzelott gyengítikakizárólag Belsőhatás-ok a Ft-ot,pl napjainkban,ahol csak tudják és a Belső Hatás-ok a  EZEK munkái mind. Előfordulhat, hogy valaki annyira profi módon tud uralkodni a kábulatán, mint még Horn Gyula 1995-96 között a  tökrészegségein, tehát külső szemlélő szinte semmit nem vehet észre,így azzal érvel ez a józannak látszó valaki,miszerint a bérkiáramlás azonnali áremeléseket vonz, na errelehet lecsapni azzal, hogy a ezek miatt emelkedő árakban a bérkiáramlás amiatt van, hogy ezek lerontják a forintárfolyamot,amiből a multik(akik ebben a járási kontextusban hirtelen egy kis rossz stich-et tudnak kapni :D) béreket emelnek éstehát akkor a bérkiáramlás áremelő hatása úgy.

Eközben a Szabad Tér Színház úgy tud járni A Szabad Város-ban, mint Móricz Zsigmond korszakosan és mélyen magyar történetében   a disznók vályuja igazságosan kettévágva. Bár ha korszerűen tekintve:  akkor hosszában kettévágottan. És ha még véletlenül lenne is valaki észnél a véleményformálók között, akkor az a saját, otthon használatos kis magánvéleményét a véleményformálóműhelyében a négy fal között semmerészelné hangosan kimondani,mert ma már nemmindegy megint, hogy politikailag mit gondolnak rólad. 

 

No power, working zero hour
Making some cunt rich, who will never understand
https://lyricstranslate.com/hu/sam-fender-saturday-lyrics.html

 

jarasilegendaksam_fender_saturday_youtub.jpg

 

A képekhez Sam Fender Saturday c. száma videójának képeit használtam fel, Matt King alakításában David Candle, a troll.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7915496014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása